Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Meggyi001: A Lidl Silvercrest kenyérsütő jó?.........Jelentem:Jó!
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
Micsurin
nagyúr
Most képzelgek vagy [tényleg] van egy pici ciripelése?
Szelephézag esetleg? Ugye nem vezérműláncos, vagy feszítős? Ma meg volt a kerek 1.500. kilométerem is a kisgéppel! Még mindig marhára élvezem! 
-
TBone
tag
válasz
tboldi
üzenetére
Ez kérlek egy idióta, aki nem tud motorozni. 10km/h-ról nagy művészet lett volna állóra fékezni a motort és megállni még a gyep előtt... Nagyjából akkor egyenesítettem ki én is egy ilyen lassú kanyart, mikor simsonos előélettel gurultam egy r6-al az utcánkban. Mondjuk én legalább tudtam állni még az aszfalton, mikor rájöttem, hogy így elbalfaszkodtam.
-
tboldi
nagyúr
Tudom, tudom, videó.

-
kcsa
veterán
válasz
runner 125
üzenetére
Tegyük fel, hogy feltétel nélkül igaz. De attól még durva az élettartam különbsége

-
V.Stryker
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
Mindjárt én is ebédelek, oszt góóóóó... nem is tudom merre. De ma felkerült egy kamera a sityakra...sajnos csak a tetejére, mert az oldalához való konzol nem volt a csomagban. Kejváncsi vagyok milyen vidit csinál. Mivel csak 8 gigás nélkülözhető microSD van itthon, így belőttem 720p 60fps-re...
Amúgy a régi IMET-es kesztyűm nekem is bírta, csak a kezelőszerveket nem lehetett ilyen finom érezni, amit én azért szeretek és valamiért zsibbadt egy idő után benne a kezem.
Vajon valahol ezt lehet javíttatni, hogy tesznek az újbegyre foltokat? Már ha gariban nem sikerül intézni...
-
pityaa23
senior tag
Holnap lesz kb 4-5 órám motorozni. Szegedről indulva merre érdemes elmenni, hogy vissza is érjek? (Tudom ez csak a jobb kezemtől függ, hogy meddig jutok.
Vegyük alapul hogy betartom a szabályokat. És én meg akkor megoldom, hogy egy kis pihenő is beleférjen.
) -
runner 125
nagyúr
Ok, hát robogón szinte semmit nem mozog az ember tenyere, keze. Max. fékezésnél, de az is jóval kisebb mozgást eredményez, mint egy behúzott kuplung.
A tenyér résszel nekem sincs bajom, kizárólag a 4 ujjrész tetején repedezett meg (persze ettől még egy fos, mert ilyen kis futás után nem így kéne kinéznie), pedig én is szoktam kenni és a mérete sem kicsi.Nah mindegy, faxa idő van, elmennek a vendégek és megyek veretni.

-
kcsa
veterán
Szintén zenész, a kapható legolcsóbb, de teljes bőr kesztyűm ~10 éve megvan, egyedül a csuklópántja van megnyúlva - se szakadás, se repedés nincs.
-
Lomha 8V
addikt
(#73781) Somatom: Van egy ilyen XLV nálunk, nyitott kipufogóval, színtiszta chopper hangja, ha nem pörgeti túl. Mondjuk a VT blokk elég árulkodó.

(#73782) ath: Mi is töltögettük anno levegővel a VT500 Hondákat, de rájöttünk, hogy a világon semmi értelme. Új korában talán volt, de azt is kétlem. Nem véletlen tűnt el ez a megoldás. Olyan mint a bólintásgátló, az is hülyeség volt.

(#73783) V.Stryker: Nekem Shox Speedline kesztyűm van, olyan 6000- km. van benne, de alig látszik rajta a használat. Ahhoz képest ez elég gáz, pedig aztán a Shox nem egy nagy márka.
(#73786) bob.zxr: Na, erről beszélek.

-
BoB
veterán
válasz
V.Stryker
üzenetére
6K-s SHOX kesztyű 10 év és több tízezer km után. Ennek mondjuk nem puha bőr a tenyere, annyira nem érezni benne a kezelőszerveket (de attól még teljes mértékben használható). Soha nem kentem semmi
szarralbőrápolóval.A másik fele is ilyen lenne ha nem csúsztam volna benne. Na de azért még használom így is

-
runner 125
nagyúr
válasz
yodamastah
üzenetére
Majd dobok be képet, a 20k ft-os Bering-em kb. pont ilyen 8000km után.
Egészen konkrétan csak a bal, a kuplung miatt egyszerűen nagyon durván kitöredezett a bőr a 4 ujjnál... -
baboss
őstag
Sziasztok.
Volt egy kis beruházás és szerelés a Kawasakin.
Vettem gumikat:
BRIDGESTONE BT45F 110/80 R17 57 H
BRIDGESTONE BT45R 140/70 R18 67 H
Megvolt a bejáratás, 100km amíg óvatosabban kellett menni. Nekem bejött, hamar bemelegszik, jól tapad, nagyon elégedett vagyok vele.
A régi gumik már igencsak a végüket járták. A hátsó gumiban 25.000km volt, fékezésnél már csúszkált a hátulja.
Cseréltem az összes fékbetétet is, összességében a fékhatás sokkal jobb lett.
Fékbetét csere előtt szétszedtem a fékeket és kitakarítottam, újra zsíroztam az úszónyereg csapjait, új gumigyűrűket raktam be és lecseréltem a fékfolyadékot is.
Kedden jön még egy lánc szett. A régi láncon már a szemek össze vissza állnak és szorulnak is, a fogaskerekek profilja se szimmetrikus. Elég durván van hangja is. Leszedtem az első fogaskereket takaró deklit és kitakarítottam, jó vastagon volt benne olajos massza. A hátsó kereket kiszedtem és letakarítottam, jó koszos volt az is. Az első és hátsó kerekek csapágyait is újra zsíroztam. Még az első teleszkóp olajcseréjét szeretném megcsinálni, de még nem tudom, hogy milyen és mennyi olaj kell bele.
Téli kesztyűt tudtok ajánlani, mert amit tavaly vettem arról utólag kiderült, hogy átmeneti, fázott is a kezem. -
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Sajnos mondják.
-
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
Burkolata?! - Na itt kezdődnek a problémák: nem robogó ez!

-
emre
veterán
válasz
runner 125
üzenetére
Acél, dupla bölcsőváz az igazi.

-
runner 125
nagyúr
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Miből legyen egy pár éves motor burkolata akkor, bádogból?

Nyilván nettó fasság a műanyag motorozás. Attól, h van rajta idom, még alatta ugyanaz a váz / vas található, mint egy naked bike-on. De, h mérlegnek két oldala legyen, egy naked bike 60 év hellyel közzel ugyanúgy néz ki, én meg ettől vagyok ki. Emellett nulla a szélvédelme.
-
-Mosquito-
őstag
Múlt héten voltunk a Yamahama Harmatinál. Ez az MT széria háát, hogy is mondjam finoman,elég sok a műanyag,hátsó lámpa mozog fel/le a kézvédő az vicc, részletek/kidolgozásról ne is beszéljünk. Van egy használt kint valami 20ekm-el,fakó műanyagok ami úgy néz ki mint egy 10 éves Kawa Z 750-en.. Szóval nem hiába ilyen könnyűek azok a gépek.
-
Geresics
addikt
-
Persze, mert a műanyagot az átlag ember nem tartja sokra.
A mi életünkben már mindenhol jelen van, pedig gyakorlatilag 100 éves sincs, és egy "csoda".
Olcsó, könnyű, erős, formázható, stb...
Egy fantasztikus anyag, csak mivel olcsó és mindenhol jelen van, ezért megszokott és lenézett. -
mm89
őstag
válasz
RAiN91
üzenetére
1. A henger űrtartalom nem kor függő, legalábbis 600 felett..
2. A 600 és az 1000 között azért bőven van választék.
Mire szeretnéd használni és mennyit szánsz rá? Milyen stílus?Nekem a nakedek tetszenek, a Z még mindig nagyon szép nekem, de azért egy mt09 re elcserélném bármikor

Runner
Drz400 tetszene
esetleg egy 640 KTM. A többi valóban hegyesebb szerintem is, de ezek azért bírnak pár km-t.
Az "üzemórásak" közül meg husqvarna sm 510 r, husaberg fe450. -
Imy
veterán
Én is egy SV660S-et akarok lecserélni, de egyenlőre nem találtam rá vevőt.
Én FZ6 vagy GSF650-et nézegetem. FZ6-al mentem, az tényleg unalmasabb alsó tartományban.
Sajnos V2 ami kényelmes nincs, vagyis van, de én 1.2M fölé nem akarok menni árban, és az ABS az ami kell rá, illetve Mo- motor legyen, és nem túl régi, és nem túl sok km-el.
Még szerinted mit érdemes nézni? Valami túrásabb kell mint a SV650S, mert elfáradok rajta. SV650N is jó lenne, de nincs belőle ABS-es eladó.
Kawasaki nekem nem pálya, habár a Z750 az tényleg tetszik. -
FIREBLADE78
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Üzemórás supermoto nincs. Azok csak endurok vagy cross mocik voltak és lettek átbuherálva. Gyári ktm,husky supermotok nem üzemesek csak az endurok és crossok. Ja bocs,de a ktm smr450,de azt nem is lehet utcán használni.
-
runner 125
nagyúr
Attól függ milyem sm-ben gondolkodnál, mivel jó részük üzemórás és úgy már egészen más a fenntartása..
Nagyon agyalok már nyár eleje óta egy CRF-450-en én is, de a szebbnek tűnő példányok 700k-tól indulnak, s még ott sincs rá gari, h 5 üzemóra múlva nem kér új dugót, hajtókart, szelepeket, csapágyakat, egy szóval újabb 300k-nyi ráfordítást, pedig nagy a funfaktora egy ilyen vasnak.
-
mm89
őstag
válasz
RAiN91
üzenetére
Vegyél nagyobbat

Egyébként én is egy SV650-et cseréltem le egy z750 re. Más. Hosszú fokozatok, nagyobb használható tartomány, de alul unalmasabb és ettől lehet olyan érzésed, hogy gyengébb. Pedig nem, mert azok akikkel az sv-vel motoroztam, most egy előzésnél vagy kigyorsításnál azért lemaradnak..
Kicsit bánom, hogy nem inkább egy supermotot vettem az sv mellé
az árkülönbség kiadta volna, a fenntartási költségek összeadva kb annyi lenne mint most a Z egyedül. (teljesítmény adó, biztosítás, gumik). -
RAiN91
őstag
A 4 henger unalmasabb mint egy V2?
Eladtam az SV650-et korábban, de már kicsit megbántam.
És most 599 ccm sornégy és az újabb generációs SV650 között gondolkozom, de félek, hogy "unalmas" lesz a sornégy. -
Jajj csak most ugrott be,hogy tavasszal 1300km-es karikát terveztem. Álmodj királyfi. Egyszerre
és
! -
Urak. Érzem, hogy nem kéne és nem is akarom, de felesleges tartani a kamerát. Sj5000X, pót akku, töltő, mellkas heveder. Valaki Sjcam fan vagy only gopro?
1.45-el használtam, de már van 46-os, viszont az semmi olyat nem javít amiért érdemes lett volna feltenni.
Szép az élet víg az élet. -
válasz
runner 125
üzenetére
Vedd le a tiltást pübe.

-
Something_
őstag
Szombaton valaki egy szezonzáró (számomra) kakucsolás? Remélem tényleg 20 fok körül lesz, már ez is a necces, határidőjárás számomra a pályázáshoz.
-
Geresics
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
hivatalosan "akár 12 óra beszélgetési és 10 nap készenléti idő". Valójában nem tudom, de a netes videók alapján kb. tényleg ennyit tud!
Igen, tudod párosítani GPS-el, telefonnal, és sokminden mással is. A GPS nyilván nem tud részt venni a konferencia-beszélgetésben, ahogy a telefon sem, ilyenkor egy hierarhia lép életbe:
Mobile phone -> Intercom -> Music sharing by Bluetooth stereo music -> FM Radio -> Stereo music by audio cable -> Bluetooth stereo music.
Mint azt láthatod, meg lehet osztani pl. zenét a telefonodról a beszélgetőpartnerrel, ami hatalmas feature szerintem! Haveromra a szívbajt hoztam vele Mohács előtt!
Hangszórók hangerejével van gond: ha túl hangosra állítod, akkor megfájdulhat a füled a másik ember(ek) kiabálásától!
Ha komolyan érdekel, akkor nézz rá a használati utasítására, és láthatod, hogy mi mindenre jó! Nekem pl. nagyon tetszik a beépített FM rádió (mert a sz@r ájfón nem tud olyat), ill. a gyorstárcsázás is nagyon-nagyon hasznos!
-
Horvi
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
A hasidom konzoljának a csavarja hajlította ki az olajteknő egy részét.
-
runner 125
nagyúr
válasz
Geresics
üzenetére
Köszi.
Üzemidőben mennyit tud? Illetve egy szett képes akkor ezek szerint egyszerre mondjuk a GPS-szel, és egy másik Sena-val is kommunikálni?
Hangszórók hangerejével nincs gond?Symbian
Csak most olvastam vissza a storyt, sajnálom.

Mi verte ki ennyire a blokkot, a felapplikált bukókeret? Lesz helyette másik vas?
-
Khaosz55
addikt
-
Geresics
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Pontosan ezeket vettük, ugyanis hárman vásároltunk egyszerre, és az összeget három egyenlő részre osztottuk (a dupla csomag olcsóbb Ft/db).
(#73711) Feree13
Az Interphone F5MC is tudja, ha jól emlékszem. Interphone-ból megjelent az új széria, és azt is nézegettem (Sport és Tour), de mivel a SENA-t használja kb. minden pro amerikai, akinek nézegettem videóját, ezért inkább maradtunk annál...Biztosítás
Nekem is nőtt volna a díjam, pedig egy kategóriával jobb lettem, de mivel újrakötöttem, ezért még olcsóbb is lett.(4080Ft volt, 4800-ra emelkedett volna, ha nem csinálok semmit, és 3600 lett, mivel újrakötöttem ugyan annál a biztosítónál! Ezekre mind rájön még a biztosítási adó természetesen.)
Az autómra is minden évben újrakötöm, és eddig csak javult a helyzet asszem... -
demars
addikt
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Én 8.500 huf -ot fizetek havonta a hondára (civic).
Bizti 23 k egy évre
Mocira meg azt hiszem 8 k egy évre.
Cascót tavasszal megnézem. -
-
Doki16
addikt
Nem a gyorsaság a szempont, az odavezet út is szórakozás. Hatost már ismerem mint a tenyeremet annyiszor mentem rajta, onnantól válik érdekessé, hogy mik a legizgalmasabb utak a pilisben.
(#73723) bogyo112: Nekem a kocsim 55e Ft B2-ben. Kész vicc, és ez a legolcsóbb. Motorom marad fater nevén minden szempontból, így legalább nem egy kisebb vagyon rá a biztosítás. Nekem már évek óta csak drágul a kocsira a biztosításom.
-
Na urak! Felméretem a kárt, pontosabban le lesz dokumentálva hivatalos formában (mi sérült) és ha minden jól megy pár héten belül elvihető a motor, mert onnantól nem érdekes, hogy meg van fizikailag vagy sem, el is adhatom. Jelezni fogok. El kell érte jönni a 4 kerbe és most mondom a yoshimura kipur marad. Kell.
de van gyári, sőt egy rakás gyári cucc meg van.
Sőt mivel rövid időn belül nem lesz motorom, ezért a kamerát is lehet, hogy eladom. Majd ezt is jelzem.
Szomorú vége lett ennek a kawának. Én azóta nem voltam lent nála. A blokk lyukat meg betömöm napokon belül nyugi. Nem kérek választ, elég ha tudomásul veszitek. Elég sokan várnak üzire más felületen is ez ügyben. -
V.Stryker
nagyúr
Srácok!
Nem tudom ki mikor vált, de csak én érzem,hogy az elmúlt két évben folyamatosan nő a kötelező díja, hiába vagyok évről évre magasabb bónusz fokozatban?

-
Doki16
addikt
Mi a legjobb útvonal Dobogókőre ha délről Dunaújváros irányából megyek? Hétvégén oda akarok menni és szeretnék már végre egyszer jó úton motorozni, mert rohadtul elegem van a 40-el megyek és majd leesek a motoról típusú útnak csúfolt vackokból

-
Micsurin
nagyúr
Tudtok mondani Pesten vagy környékén szerelőt vagy szervizt aki a tapasztalatok alapján pozitív? Szeretném ha ránéznének a szelephézagokra, a vezérműláncokra meg a karbikra.
Mennyibe fog fájni durván, ha egy átlagot nézek? -
Ferdzsoo
addikt
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Akkor téves infóban élek.

-
Ferdzsoo
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Interphone f5 120k és nem tudja ezt...
70k ért nem vészes. -
Geresics
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
olyan 53eFt+ÁFA volt kb. Ez tartalmaz mindent, de szó szerint mindent! Van benne kétféle mikrofon, hogy minden sisakhoz jó legyen, több féle rögzítési megoldás, hangszóró, stb.
Viszont tény, hogy nem olcsó...
-
válasz
StoneBridge
üzenetére
Na talizunk valahol, elvinném egy karikára a vasadat.
De előtte jól nézd meg. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Khaosz55
addikt
válasz
StoneBridge
üzenetére
Idén voltunk kétszer Ausztriába. Fergeteges. Jövőre minden hónapban megyünk egyszer tutira.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Építő/felújító topik
- Viccrovat
- World of Warships
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kuponkunyeráló
- A szuperintelligencia még odébb, a szuperapp már közel
- Parkside szerszám kibeszélő
- A szellőzésre is figyel a Lian Li kábeleket rejtő, Infinity sorozatú mikrotornya
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP EliteBook 640 G10 - 14" FullHD IPS - i5-1335U - 8GB - 512GB - Win11 - 1 év garancia - MAGYAR
- Apple Mac mini M1 2020 - 16GB/256GB SSD - Erősebb verzió! - Szép/Megkímélt állapotban
- AKCIÓ! ASRock B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Zalman T3 Plus ADATA 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B550 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB CM MasterBox MB511 RGB 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Szelephézag esetleg? Ugye nem vezérműláncos, vagy feszítős? Ma meg volt a kerek 1.500. kilométerem is a kisgéppel! Még mindig marhára élvezem! 

Egészen konkrétan csak a bal, a kuplung miatt egyszerűen nagyon durván kitöredezett a bőr a 4 ujjnál...

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

de van gyári, sőt egy rakás gyári cucc meg van.