Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- leslieke farmerzsebe
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
-
LOGOUT.hu
Motoros topik
Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz Something_ #75096 üzenetére
Alapvetően azt vallom, hogy a lényeg a helyes fékezési (motorozási) technika, és az útviszonyoknak megfelelő vezetés. Ezeket nem pótolja semmilyen elektronika. Ilyen téren semmit nem változott a véleményem.
Ezenkívül nekem privát véleményem, hogy nekem nem hiányzik egy komoly biztonsági kockázat, ami az ABS-el jár, hogy meglehetősen komplex rendszer kezelje a jármű egyik legfontosabb sebességszabályozó rendszerét. Ami ráadásul tudvalevőleg ronthat is a féktávon bizonyos útviszonyok mellett. Nekem megnyugtató, hogy az én kezemben van a kontroll, és egy szög egyszerű mechanikus rendszeren keresztül működik, mindenféle szenzor, elektronika meg beavatkozó kütyü nélkül.
Ennek ellenére látom az előnyeit is természetesen, de nekem nem éri meg bevállalni miattuk a hátrányokat és kockázatokat.
-
Hagy én is én is egy kis offot. Látom elvagytok így a hidegben.
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
BoB
veterán
Nem érted? Az ABS az ő fékezésén csak rontana
You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.
-
-Mike-
addikt
Neeee, hosszú vasárnap elé nézünk.
-
Ferdzsoo
addikt
"Azt halál komolyan gondoltam. Mondjuk azóta meggyőztetek ABS témában, hogy van, akinek jobb, ha van."
Hfuuuuuuuu. Én itt azért nem érzem az áttörést...
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
HSM
félisten
válasz -Mosquito- #75090 üzenetére
-
HSM
félisten
-
HSM
félisten
Nem ezt írtam. Tény, hogy nem futja kamerára, és a mobilom bevetésére ez egy jó ötletnek tűnt. Tehát ez tény, hogy megfordult a fejemben így rögzíteni. Aztán végülis nem valósult meg a dolog. Szerintem ez egyáltalán nem mond ellent annak, hogy viccnek töltöttem fel a képet, hiszen magam is szórakoztatónak (viccesnek) találtam ahogy kinéz, gondoltam megosztom a topikkal, mások is nevethessenek rajta. De a vicc topikba meg napiszarra feltöltés úgy gondolom, már túlmegy a korrektség határain. Egyébként sejtettem, hogy lehetnek itt ilyen "jóindulatú" egyedek, azért töltöttem fel ilyen icipici méretben.... Bár így is kicsiti talán túl nagyban....
Ha más nem ez szerintem elég megrengethetetlen bizonyíték....[ Szerkesztve ]
-
Lipton
őstag
válasz Something_ #75044 üzenetére
Szerintem mentettem en is nem viccbol volt az
-
tboldi
nagyúr
Lefekvés előtti mozi. Van 1-2 érdekes motor benne.
-
Micsurin
nagyúr
Köszi, hogy szólsz! Az első pont a gyárilag azzal szerelt lett volna... csak abban elég erős kék beütése van a dolognak.
@imibogyo + emre: Köszi szépen, akkor veszek egy párral, pusztán csak mert tetszenek. Más nem egy szezon és kuka... nem egy érvágó összeg akkor sem. Tavaszra meg csak ideér Kínából!
Nekem csak a szimpla kar kell eleve, nem felső munkahengerrel és tartállyal együtt.[ Szerkesztve ]
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
emre
veterán
válasz Micsurin #75075 üzenetére
Nekem ez van, érzésre van benne anyag, jó minőségű cucc, de idén sem vittem túlzásba a motorozást szóval nincs benne több ezer km.
"Ha minden csődöt mond csak a tényeket tudomásul venni képtelen fafejűség menthet meg bennünket."
-
imibogyo
veterán
válasz Micsurin #75075 üzenetére
Nekem egy ilyen készletem van. Érzésre rendben van, de azért messze van a gyári minőségétől (abból egy darab kar is többe került volna, mint ez az egész így együtt). Egy-két szezont egyébként biztosan ki fog bírni, hacsak a gumik nem túl rossz minőségűek akkor többet is. Használni viszont még sajnos nem tudtam mivel még mindig nem üzemképes a CBR1000F, szóval csak álltában húzogattam, tapogattam.
-
-
Micsurin
nagyúr
Marhára tetszenek ezek a led karikás lámpák. De gondolom ezért a kékért már zaklatnának az éber őrök ugye? Akkor már valami szimpla fehéret ... ugye?
Ezekkel a nagy Kínából származó állítható kuplung és fékkarokkal van valakinek tapasztalata? Mennyire masszívak, egy max két szezont azért bírnak?
[ Szerkesztve ]
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
zoltanz
nagyúr
válasz zoltanz #73610 üzenetére
"Amúgy a motorra teljes totálkárt állapítottak meg, nem javítható (a hátsó villa eltört, a blokkból kiszakadt az önindító eléggé megroppantották, GSX-R 2008-as) a roncsot megkapta."
Megkapta a bitósítótól a kártérítés határozatot, ha ki tudja még árulni a roncsból az alkatrészeket 0 lesz kb. (a lelki részét hagyjuk is, és az utána járkálás költségeit, idejét stb...)
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz runner 125 #75070 üzenetére
A képet viccnek szántam róla. Egyébként bőven elég lett volna leírnom, azt kész.
-
KoVee84
senior tag
válasz Something_ #75068 üzenetére
beszéltem Viktorral, azt mondta, hogy ne aggódjak
-
KoVee84
senior tag
válasz Something_ #75066 üzenetére
állítólag a töröltetésnél már sokkal divatosabb az azonnali feljelentés
szóval ne fenyegess, mert feljelentelek[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz -Mosquito- #75064 üzenetére
Nem tudom, miért olyan nehéz felfogni, hogy NEM rendszeres videózást terveztem vele, csak 2-3 alkalommal felvenni egy kb félórás útszakaszt leginkább saját magamnak.
Amúgy azóta utánanéztem, kb. 3000Ft egy mellkaspánt, arra meg simán fel lehet szerelni a telómat normálisan, és máris minden gond megoldva.... Sanszosan az lesz a végleges megoldás, ennyit megér a dolog nekem.
-
HSM
félisten
válasz FIREBLADE78 #75058 üzenetére
Mondtam, hogy körübelül ez is a 10-15 ezres ársávban mozog.
Olcsón meg ott van az az XS, 6000-ért. Annyiért nehéz jobbat mondani ár/érték arányban.(#75059) KoVee84: Azt halál komolyan gondoltam. Mondjuk azóta meggyőztetek ABS témában, hogy van, akinek jobb, ha van. Nekem továbbra sem hiányzik. Minden ABS-es hsz-em a mai napig itt van a topikban.
(#75060) imibogyo: Én ha már vennék valamit, akkor minimum SJ5000 lenne, az a legolcsóbb, aminek tetszik is a képe. A telefonom meg ott van megvéve, és patika videókat készít. Szval sanszosan arra a pár videóra inkább az lesz elővéve.
(#75061) dugynok: Oké, majd a bíróságon érveljen ezzel, aki feltölti a hozzájárulásom nélkül mindenféle oldalakra, megsértve ezzel a személyiségi jogaimat.
-
imibogyo
veterán
Én 25.000 Ft-ból raktam össze az SJ4000-es rendszeremet. Annyit szerintem simán megér. Nem egy igazán jó, pláne nem csúcs kamera, de amire használom megfelel.
Előtte volt Sony AS20-am (70.000 Ft-ért vettem még anno az elsők között), de azt is pont azért adtam el, mert nem használtam csak évente 2-3x, arra meg felesleges volt fenntartanom. Inkább eladtam, az árából vettem egy olcsó kamerát, a különbözet meg ment a telekárba.
-
dugynok
senior tag
-
HSM
félisten
válasz imibogyo #75053 üzenetére
Csak arról lőttem képet, hogy pont passzentosan elfér a telóm az állam előtt a bukóban, pont úgy van kivágva, és úgy alig lóg be a plexi mögé, mégis lehet vele prímán videózni. És így ha tudom rögzíteni, ~0FTt-ból tudok pár onboard videót csinálni magamnak. Sajnos mostanában nagyon nem úgy alakulnak az anyagi dolgaim, hogy legyen 50 rugóm egy épkézláb akciókamerára.
No, meg értelme se lenne sok, amúgyis csak pár videót lőnék, nem vagyok az a tipikus videologger típus.(#75054) Mosquito34: Ha nagyon szíveden viseled, hogy láthassa, küldd el neki privátban. Itt a topikban nem szeretném többet látni.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz KoVee84 #75050 üzenetére
Én viccnek szántam, de nem viccnek vette a topik, hanem gúnyt űzött belőle. Abból pedig köszönöm, nem kérek.
(#75051) imibogyo: Igen, valami olyasmi megoldás volt, mint az első képeden. Egy két videóra semmi gond ezzel, ha olyan a bukó, hogy elfér. Kívülről viccesen néz ki, de igazából alig takar ki valamit.
[ Szerkesztve ]
-
imibogyo
veterán
Ha jól rémlik valami ilyesmi volt, nem?
Bár nálam ez mindent visz.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
Igen, én kértem a törlését. És minden egyes alkalommal így fogok tenni, ha újra linkeli valaki.
-
Geresics
addikt
válasz mindkilla #75043 üzenetére
A srác (és egy rakás ottani motovlogos) 5-6 éve használja terepen! Nem keveset esnek.
Én egy éve használom terepen és közúton. Jópár esésen túlvagyok, és nekem sem volt még csak necces sem sosem. Közúton (német autópályán természetesen) 180-ig szintén tesztelve.
De ha Te először kiéleznéd köszörűvel, az persze más...*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
Geresics
addikt
Már sokszor említettem, hogy kitől "nyúltam" a kamerarögzítési ötletem, és most a srác új videójában 4:13-tól látható, hogy mennyire egyszerű (és nagyszerű) megoldás ez!
*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
HSM
félisten
válasz FIREBLADE78 #75038 üzenetére
SkyRC Imax B6 a típusa. [link]
Csak vigyázz, sok belőle a hitvány hamisítvány, szval érdemes az eredeti hologrammos matricásat keresni. Van belőle olyan verzió is, amit egyből a konnektorba lehet dugni, de azt nem igazán ismerem. [link] Elvileg ugyanazt tudja.[ Szerkesztve ]
-
FIREBLADE78
addikt
Egy szónak is 100 a vége. Kénytelen leszek elmenni lidibe v aldiba hátha van. Hsm: mi a töltőd neve? Rákeresek.
[ Szerkesztve ]
Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4
-
HSM
félisten
válasz sabaton667 #75029 üzenetére
Én ennnyiért egy processzoros töltőt vettem, ami 0,1 és 5A között annyival tölt, amennyit beállítok. És nem csak kocsi/motor akkut tud tölteni, hanem millió féle Li-ion, NiMh, meg ami csak létezik. Nem svéd, nincs rá 5 év garancia, egyszerűen csak működik. Plusz ír mindent, feszültséget, töltőáramot, mennyi ideje megy, meg azt is, mennyi áramot töltött eddig bele az akkuba. Eléggé hasznos....
Ha már ilyesmit vennék, szvsz erős alternatíva lenne fele ennyiért az az XS márkájú klón is, amit a fórumtársak említenek... Arra is van gari, és azért 5 év alatt kicsi a valószínűsége, hogy kettő is kipurcanjon.
(#75031) imibogyo: Amikor töltöd, akkor áramerősség, tehát csak A, nem Ah.
[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
válasz Bogyó bá' #75016 üzenetére
Lidl-ben is árulnak téli, és nyári aláöltözőt is.
Nekem a nyári, motoros aláöltöző van, amikor felvettem, a szobában, konkrétan fáztam benne. Nemvicc.
Aztán, amikor 35 fokban gurultam végig lámpától lámpáig 1-esben, kettesben, és vártam perceket a zöldre Belényestől Déváig, akkor nagyon jól jött, hogy nem szédülök le a motorról.Töltőből nekem az Aldis van, az tényleg jó, mert autóra, motorra is jó. Télen ki szoktam venni az akksit, és havonta 1-2 napra rádugom a töltőt. 2008-ban vettem az akksit, és még bírja. Ha a töltő valami rosszat csinált volna az akksival, ennyi idő alatt hatszor kipurcant volna.
[ Szerkesztve ]
-
Geresics
addikt
válasz canniball #75017 üzenetére
10eFt-ért a szett volt (alsó+felső), ami sztem jó ár volt, csak elp@csöltem az időt
A protektoring protektorjait egy hálós "ing" köti össze, tartja egyben (plusz a hevederek természetesen), és arra többen panaszkodtak, hogy a melegben egész napos viseletnél nagyon irritálja a bőrüket. Jómagam ki se próbáltam, mindig húztam alá egy hosszú ujjú pamut pólót...*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
imibogyo
veterán
válasz FIREBLADE78 #75008 üzenetére
Azt szokták ajánlani, hogy a töltőáram ne legyen több, mint az akkumulátor névleges feszültségének 1/10-e. (automata töltőknél csak a minimális áramerősséget kell nézni, hogy az beleférjen a keretbe, mert magától lemegy addig, ha úgy érzi arra van szükség). Tehát egy 14 Ah-as akksit 1,4 Ah-val érdemes maximum tölteni. Automata töltőnél tehát olyat kell keresned ami minimum eddig (még inkább ennél lejjebb, például 0,8 Ah-ra) képes lemenni Ha nem automata, de szabályozható a töltőáram, akkor akár egy 20-30 Ah-s töltőre is rákötheted a motor akksit, csak a fentebbi példánál maradva le kell korlátoznod a töltőáramot (például 1-1,4 Ah-ra).
Nekem egyébként ilyen csepptöltésre is képes töltőm van, ha jól emlékszm 5.000 Ft volt (ez kapható, vagy 20 különböző matricázással, még Dunlop-os matricával is kapható, ha valaki erre gerjed , nekem is más a matricázás rajta, és fekete-citromsárga a töltő, de ettől függetlenül mindegyik ugyanaz). A névleges paramétereit szépen tartja IDLE és töltés közben is és ez a lényeg.
[ Szerkesztve ]
-
Geresics
addikt
Lidl / Aldi most akciózott autós/motoros töltőt, csepptöltő funkcióval (ami ugye a téli pihinél jó), 5-6eFt volt asszem. Tegnap még láttam valamelyik boltban, maradt az akcióból. Az Aldi-snak van kijelzője, mutatja a feszültségszintet is, a Lidl-snek nincs.
*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
runner 125
nagyúr
Ctek-et mondanám inkább én is, hosszú távra az MXS 5.0 jó választás, azt már bátran lehet autóhoz is használni.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
HSM
félisten
válasz sabaton667 #75026 üzenetére
Ennyi pénzért olyan töltőt kapni már, ami épp csak kávét nem főz...
-
sabaton667
csendes tag
" Don't listen to the news,Don't know what you hear, they never make it clear,They like to keep your state confused,Propaganda time, the official line "
-
-
V.Stryker
nagyúr
Sajnálom,hogy nem lehet ilyen szavazós modult berakni hsz-be, sokszor könnyebb lenne.
Szóval tisztázzuk le először. Télen és nyáron ki-ki ugyanazt az aláöltözőt használja?
Nekem van dechatlonos és lidl-ös, ami ilyen ruganyos, szellőző anyag, azt nyáron biztosan tökéletes.
Van még Lidl-ös, ami sajnos nem ilyen rám tapadós, hanem ilyen pamut szerű, sima anyag, elég meleg. Az a fajta jó télire?Most kéne vennem alsó felső-t még, mert a motorozás során úgy megtetszett a viseletük, hogy most a hűvösebb időkben előszeretettel hordom a ruha alatt.
-
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz canniball #75019 üzenetére
Én inkább a 16. oldalon (7.-tól kapható) termo aláöltözőkkel szemezek. Vagy az hülyeség?
Azért írok OFF-ban, mert a saját problémámmal (nagyon könnyen felfázok, akármennyire is fel vagyok öltözve) bíbelődök elsősorban, nem akarok mindenkit terhelni vele...(#75021) V.Stryker: én a nagyon tapadós, nagyon szellőző, elvileg direkt motoros Lidl-es aláöltözőről beszélek, abból van egy nadrágom meg 2 fölsőm. Amit kora tavasszal szoktak árulni, a nadrág 5000, a felső 6000 forint minden évben.
[ Szerkesztve ]
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
canniball
nagyúr
válasz Bogyó bá' #75016 üzenetére
Én télen nem motorozok, hűvösben viszont több réteget húzok magamra, javaslom te is tégy így mert az aláöltöző magában nem elég.
Komolyra fordulva: lesz most a lidiben thermo aláöltöző, nézd meg hátha...
Miért írsz mindent off-ban? Abszolúte idevágó postok...És ha már ránéztem. Nem tudom ki kezdte, de előbb kellett volna reklamálnia: nov. 3-tól lesz aláöltöző (lsd. "funkcionális felső" a következő katalógus 14. oldalán).
[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz FIREBLADE78 #75014 üzenetére
Mióta van meg a motorod? Hányszor volt azóta akció? Akkor kell venni, amikor van...
-
canniball
nagyúr
válasz Geresics #75001 üzenetére
Én 8k körül vettem a felsőket, de lehet már "kifutottak" mert nemrég én is dupla ennyiért láttam. Meg kell várni a következő akciót.
Hogy érted azt, hogy a protektoring hálója nem túl bőrbarát? Vág vagy pedig maga az anyag irritálja a bőröd?https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz canniball #75015 üzenetére
Az én tapasztalatom fordított: a Lidl-es épp hogy melegben jó (elvezeti az izzadságot), télen igen hidegnek tűnik. Mármint ha ugyanarról a fajtáról beszélünk. Nekem valami olcsó, de igen meleg aláöltöző kellene...
-
canniball
nagyúr
válasz Chrys_ #74997 üzenetére
"Azért az a HH sem ér sokat, ha 10 fok alatt motorozol, az a sícucc biztos jobb ilyenkor."
Háde pont ezt írtam, hogy hűvös időben jó lehet a lidis, melegben meg a HH. Ami amúgy hűvösben sem rossz, csak kell hozzá a "föléöltöző".https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
ath
senior tag
azért az nagyon nem mindegy, hogy HH dry, vagy warm.. amit itt a legtöbben vettünk, az dry, az jóhogy nem fog melegíteni, nem arra alkották, hanem a könnyed/szellős viseletre, hogy ne izzadj annyira és ne is tapadjon rád.
aki télen motorozni akar, annak a warm széria kell. -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz FIREBLADE78 #75010 üzenetére
Az nem az a töltő. Az egy autóhoz való bikázós, motorhoz nem is jó. Lehet hogy csak tavasszal lesz a "szokásos" típus, bár évente általában kétszer szokták kínálni.
-
dugynok
senior tag
válasz FIREBLADE78 #75010 üzenetére
Igen, de már írtam egyszer...
-
Bogyó bá'
nagyúr
Motorakkuhoz sok a 2A töltőáram, kocsihoz meg kevés. Egyébként nem is olcsó. Ki kell várni a következő Lidl-es vagy Aldi-s akciót, mindkét töltő olcsóbb, és szerintem sokkal jobb is. Az Aldi-s a kedvencem a beépített feszültségmérő miatt, az 0,8/3,8 ampert tud (motor/autó üzemmódokban).
-
FIREBLADE78
addikt
Ez a töltő jó áron van? Más alternatíva ?
-
HSM
félisten
válasz Chrys_ #75006 üzenetére
Már 2003-ban meg tudták ezt csinálni a Suzuki SV650-esen... Pedig sima H4... Pontosabban kettő H4.
Amúgy sok motoron azzal is lehet nyerni, ha a gyári spórolós kábelezés helyett közvetlenül vezetünk egy pár szálat az izzóhoz az akksitól és megfelelő relével kapcsoljuk. +nyilván a megfelelő biztosíték.
-
Darko_addict
őstag
válasz FIREBLADE78 #75003 üzenetére
Először ilyen 15e magasságában gondolkodtam. Aztán faterom egyik barátja vett egy ilyet, tetszett neki. Ajánlotta faternak, megvette és neki is tetszett. Én meg úgy voltam vele, hogy 2500,-ért ha nem is jó, sokat nem buktam vele, de szerencsére bevált, nem is keresgéltem tovább. BIZTOS vannak jobbak, de pozitívan csalódtam és megtaláltam a ruhában azt, amit kerestem. Alapvetően 15e sem sok egy ilyenért, de matematikailag 6x-os áron annyival nem lehet jobb (!saját preferenciám szerint!).
Hidegben nem próbáltam, mert akkor jöhet a poló + thermo felállás nálam.
[ Szerkesztve ]
Don't give up your dreams. Keep sleeping.
-
FIREBLADE78
addikt
válasz Darko_addict #74998 üzenetére
ezt mondod? Nekem az olcsó 1690 Ft-os wedze van,annál jobb lehet? Hidegben viselted már?
Most látom,hogy már van link[ Szerkesztve ]
-
emre
veterán
válasz IMIIKE1998 #75000 üzenetére
Nem az a gond, hogy kisebb vagy nagyobb, hanem hogy nem fogsz találni forgalomba helyezhető példányt.
Talán ha 1-2 műszakis van eladó horror áron.
Ja és mivel nem helyezhető forgalomba jogosítvány sem kell hozzá."Ha minden csődöt mond csak a tényeket tudomásul venni képtelen fafejűség menthet meg bennünket."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Bestbuy játékok
- Futás, futópályák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning