- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Meggyi001: Szekszárdi pumpa pálya
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geller72: Az MS Seed szervert üzemeltet a gépeden és lehet hogy nem is tudsz róla?
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
-
10202 - 10101
10202 - 10101 10100 - 10001 10000 - 9901 9900 - 9801 9800 - 9701 9700 - 9601 9600 - 9501 9500 - 9401 9400 - 9301 9300 - 9201 9200 - 9101 9100 - 9001 9000 - 8901 8900 - 8801 8800 - 8701 8700 - 8601 8600 - 8501 8500 - 8401 8400 - 8301 8300 - 8201 8200 - 8101 8100 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szevam
senior tag
-
Dorien
veterán
Nagyon hullámzó, így inkább le sem írom. Amikor elkezdtem futni, akkor felmentem 106kg-ra.
Gondolom a combizmok felvették a kreatint / vizet, hogy jobban bírják a terhelést. Naponta szedek kreatin monohidrátot, min. 1 nagyon púpos teáskanállal italba keverve, ami fogalmam sincs pontosan hány gramm, de talán olyan 5g lehet...A cél a ~90kg elérése nyár végére / őszre, de nyilván majd kialakul. Erőt, izmot nem nagyon szeretnék áldozni a fogyás oltárán, mert azt nagyon melós visszaszedni...
-
Szevam
senior tag
-
Szevam
senior tag
Ez nagyon szép.
Kapálás/ásás közben 3-4 közöt mozgok. Nyáron képtelen vagyok enni, így ebédre pár barack meg szilva megy le, ha kint vagyok a kertben. Ez azért van mert el tudom foglalni magam folyamatosan. Irodában 2-3 között mozgok. Ha van jó feladat akkor 3-4.
Az 5-ös szintet még nem értem el szerintem sosem, vagy nem emlékszem rá. Ott valószínűleg fotoszintetizálnék. Lehet túl jó dolgom van...

Valaki tapasztalta már az 5-ös szintet?
-
Szevam
senior tag
-
Dorien
veterán
Végre megindult a fogyás. Miután voltam már 106kg is, most újra 103kg-on vagyok a 188cm-es magasságom mellett. Így ~2 hétre a 48. szülinapomtól talán még sosem voltam ilyen energizált és fitt, mint most...
-
Dorien
veterán

Mondjuk azt a tál gyümölcsöt én kicserélném csirkemellre / halra + zöldségre, de amúgy igen.

"SELF-DISCIPLINE BEGINS WITH THE SIMPLEST THING: CONTROL
1. Impulse
The first reaction is always desire.
You see it… you want it… you take it.
No awareness. No pause. Just habit.
This is how control slips away—quietly.2. Restraint
Then comes the moment of pause.
You don’t immediately give in.
You start saying “no” to what doesn’t serve you.
Not suppression… but awareness in action.3. Choice
Now you move from reaction to intention.
You don’t just avoid the wrong—you choose the right.
What you consume, physically or mentally, becomes conscious.4. Gratitude
Desire weakens when appreciation grows.
You stop chasing more…
and start valuing what you already have.
This is where inner peace begins.5. Mastery
Finally, discipline becomes your nature.
You are no longer controlled by urges—
you are in control of yourself.This is deeper than food.
It’s about mastering cravings, habits, emotions, and impulses.Because the one who can control small desires…
can master big decisions.Discipline is not restriction—
it is freedom from being controlled." -
K1LLMy53Lf
őstag
-
gergo5991
őstag
86kg-ra visszahíztam azóta, múltévi a mérés. Eléggé szarul is vagyok. 1 hete kezdtem megint bele az IF-be amint haza érek melóbol csak feküdni van energiám, remélem 1 héten belül sikerül összekapnom magam és legalább napi 10k lépést letolni, vagy legalább a kondiba heti 1 helyett heti 3x lejutni. Alapból az Inzulinrezisztencia miatt fogytam le múltéven, szerintem az is vissza romlott oda ahol volt

De az motivál, hogy 1x már sikerült, nem lehetetlen változtatni a dolgokon. -
K1LLMy53Lf
őstag
tényleg elég egyforma. és ezen (is) látszik, hogy mennyit számít a genetika, mivel a leírtakkal nagy eséllyel rólad izom is esett le rendesen (ha nincs súlyzós stimuláció, a napi 25k lépés önmagában elég nagy deficit, ha az minden nap van, azt már annyira nem fogja a magas fehérjebevitel sem... persze a pulzus is egy nagyon fontos tényező), nagy eséllyel elég jót tenne neked a súlyzós edzés

-
gergo5991
őstag
újból megnéztem, és félelmetesen azonos az én eredményem is amit lejebb irtam.
akit kíváncsiságból érdekelne, csatolom a képet (google drive-os)
a legnagyobb különbség az életkorban van. szintén inbody 270-es gépes mérés. Ja annyi, hogy szlovákul van.90kg-ról kb 30% + os bf-ről napi 20-25k lépés, IF 16:8-al jött össze ez az eredmény. 3 hónap alatt. Kondiba nem jártam.
-
Szakbarbár
aktív tag
Vázizomnak 27 kg-ot írnak, a zsír 17,8 kg ennek nagy része a has környéki zsigeri zsír. Látszik is a has-csípő arányon. A karokon-lábakon kb minimális van csak. De egyébként mindenki akinek mutattam a merést, kérdezte, hogy hol tartom ezt a zsírt, mert rajtam nem látszik
Ez még a jobbik eset. -
K1LLMy53Lf
őstag
-
tisn
veterán
valamiert ugy emlekeztem hogy 180cm vagy. de nincs is rajta az inbodydon.
-
gergo5991
őstag
lol, 1-2% eltérés, de ugyan ilyen az én inbody mérésem is.
-
K1LLMy53Lf
őstag
-
tisn
veterán
o 10cm-el alacsonyabb.
-
K1LLMy53Lf
őstag
ok, de genetika más. szvsz Dorian-hoz közelebb állsz ilyen szempontból (és ő is osztott meg full inbody-t)
@Szevam: ok, de a húsleves elég random kcal... de tegyük fel 150kcal... eszel mellé egy fél sütit, ami ~40g, az ~120-160kcal... szóval szumma ~300kcal, aminek nagy része zsír... szvsz sokkal jobb, akkor egy kis adag/fél grill csirkemell (nyersen ~100g, ~100kcal) mellé egy pohár rizs/bulgur (szárazon ~50-60g ~200kcal) és egy kis vegyes savanyúság, uborka stb (kb 0 kcal)
de persze kinek mi... (ez az én hülyeségem, hogy általában makrókat is szeretem balanszosan tartani, ha lehet
) -
tisn
veterán
azert hozzad merem magam, mert magassagunk, sulyunk hasonlo, es te raktal be fullos inbodyt emlekeim szerint

-
phDani
csendes tag
Vagy maradnak a “szerek”: tirzepatide, semaglutide, naltrexon, bupropion, fluoxetin…
Próbáltam már ezekből és az első adag után leálltam. Hányinger, jobb horda ív alatti fájdalom, szájszárazság, szédülés, idegeskedés/nyugtalanság, alvászavar, túl pörgés. Igaz pár napig -500kcal/nap amíg felezési idő minimálisra vitte az egyszeri adagot.
Ha valakinek van bármelyikkel tapasztalata az megoszthatná. 
-
Szevam
senior tag
“ott a deficit mértéke, ami 1-1 alkalommal beáldozni nem világ vége..”
Ott a lényeg
Vagy húslevest eszek sutikével, vagy valami babgulyást. -
Szevam
senior tag
-
K1LLMy53Lf
őstag
Hát mert nem logikus. Tartasz egy diétát, amiben el van osztva, hogy mely étkezésre kb mennyit eszel. Az éttermi étkezés valamelyikét helyettesíti, általában a vacsorát, amire van 3-400kcal (tippre). Hacsak nem bűnözöl nap közben és direkt úgy strukturálod át, hogy vacsoránál kompenzálsz, vagy alapvetően olyan az eloszlás, hogy nem vacsorázol (ebben az esetben meg az ember nem szokott beülni étterembe), akkor miért sanyargatod magad, miért nem eszed meg kb a vacsora kalóriát normálisan? Ha méred a kajád alapvetően, akkor van fogalmad arról, hogy számodra ismert dolgokból kb mekkora adag hány kcal. Ha még rosszul is tippelsz, a bizonytalan részre ott a deficit mértéke, ami 1-1 alkalommal beáldozni nem világ vége...
Amúgy egy leves meg tök bizonytalan kcal, mert az lehet 50-300 között bárhol (ha üres/kevés tésztás), egy ragileves meg akár egy fullos főétel...@tisn: a legrosszabb emberhez méred magad. 40+kg izom bőven átlag feletti, szóval nem véletlenül mondja inbody, hogy csak zsírt kell veszíts. Az én 50+kg izomom már az a kategória, amit sokan szteroidokkal sem biztos, hogy elérnek.
-
tisn
veterán
asszem 9kg-al kevesebb, mint rajtad
es ez eleg szerinte 
-
tisn
veterán
nem kulonosebben erdekel a random internetes trollok velemenye. mint irtam ritkasag, hogy tuleszem magam ennyire, nem veletlen, hogy nincs itthon szodabikarbona.
-
Dorien
veterán
Nem járok étterembe, barátom.

-
mefistofeles
veterán
-
Dorien
veterán
Mert így kidobott pénz és étel?
-
mefistofeles
veterán
-
Szevam
senior tag
Miért nem ok? A levesben kevés a kalória. Jó a sütikét elhagyhatnám 
-
Szevam
senior tag

Meg jó hogy nálam is többet tudsz rólam XD
Mivel nem írtál pontosan, csak általánosan fogalmaztál ezért irreleváns amit írtál
Bocsesz -
mefistofeles
veterán
-
K1LLMy53Lf
őstag
-
Szevam
senior tag
Én meg pont azon vagyok hogy étterembe csak levest egyek. És lopok a párom sütiéből egy kicsit
-
Szevam
senior tag
Miért ne lenne meg? Miből szűrted le?
-
tisn
veterán
esetek 90%-ban en sem eszek levest, sem desszertet. pont ezert, eleg szokott lenni a masodik.
-
tisn
veterán
ha nekem tavaly csak zsircsokit javasolt, akkor eleg izmosnak talalt? erdekes.
-
K1LLMy53Lf
őstag
skinnyfat szvsz függ a zsír elhelyezkedéstől és az ffm-től is.
amúgy ha az inbody -8kg zsírt és +5kg izmot mutat, akkor a nettó súlyváltozás elméletben valahol -1 -5kg között lesz optimális esetben (mondjuk +5kg izom felszedése erősen függ a jelenlegi edzettségi szintedtől, a kortól, nemtől stb)
-
Fred23
nagyúr
InBody elég pontos, legfeljebb 2-3 százaléknyit tévedhet, ha a mérés előtt nem változtattál semmi lényeges tényezőn a szokásoshoz képest. Vagyis kábé 25 és 30 között lehet a valós testzsírszázalékod.
Reggelim:

-
Szakbarbár
aktív tag
Szerintem is önuralom kérdése az egész.
Én is megtanultam már, hogy étteremben pl nem veszek levest vagy desszertet, és főételből is elég a kis adag.
A svédasztalos étterem ebből a szempontból ideális, mert pont annyit szedek amennyire szükségem van. Illetve ahol van desszert, azok többnyire pár falatosak.Más téma:
Az InBody mérések mennyire pontosak? A héten voltam és elég meglepő eredményt kaptam. 27,8 % testzsír eredményt kaptam. Célnak -8 kg zsírtömeg csökkenést javasoltak meg szedjek fel 5 kg izomtömeget.
Gondolom erre szokták mondani, a SkinnyFat fizikumot. -
tisn
veterán
nem volt kajakoma, pont az volt a baj

-
mefistofeles
veterán
-
tisn
veterán
nyilvan nem a fiam ballagasan fogok fogyokurazni.
-
mefistofeles
veterán
Nem árt ha ismered a testedet és működését.......
Nagy bajba lennék ha nem tudnám, hogy pl. egy éttermi adag után már nem kérek desszertet. (és előtte levest se)
Nem basztatásból írom amit írok, de ha nincs meg ez az önismeret és akaraterő az emberben akkor kár fogyókúráról beszélni.
Amúgy a konkrét példádat nézve, akkor ott hagyom. Ennyi! -
tisn
veterán
-
Szevam
senior tag
-
Szevam
senior tag
Ez akkor szar mikor étterembe mész és nem
bírod megenni az adagot, de annyit hagytál, amennyit már nem vinnél haza.
-
tisn
veterán
-
Szevam
senior tag
Nem tudom ismered-e a trükköt, de 1 mokkás kanál szódabikarbóna 1-1,5 dl vízben elkeverés utáni megivása 5 percen belül elkezdi helyre tenni a gyomorsavat érezhetően, emellett 10 percen belül megszűnik az égés. Olcsó és nem gyógyszer, amitől a májad tönkre menne.
Ma egész délután ástam és kapáltam majd vacsorára sült hekk volt. Előtte egy tál levest ettem reggelire
Gyomorsav ON, pedig nem volt vészesen fűszeres.
Nem csak nálam fordul elő, hogyha sokáig nem eszek és hirtelen egy szép adag bármit megeszek, akkor kopogtat a sav estére.
-
mefistofeles
veterán
-
tisn
veterán
ez mar 8 korul volt, ehes voltam, reg volt ebed.
imadom a halaszlevet, foleg azon a helyen. maskor ilyenkor egy orias turogombocot szoktam enni melle, de most megkivantam a kakaspaprikast. (kb. 5 eve a balatonon ettem csirkepaprikast utoljara) az egy 80dkg-os adag volt
(harmadat ettem meg)es amikor a gyerekek rendeltek desszertet, megkivantam en is.
inkabb az a baj, hogy mar pici a gyomrom, kis tanyer halaszle, harmad adag csirkepaprikas, es egy desszert ennyire megvisel

-
mefistofeles
veterán
-
tisn
veterán
-
Szevam
senior tag
-
Dorien
veterán
Tegnap du. grillpartira voltam hivatalos, hát volt edzés utáni kcal visszatöltés...

Baconbe göngyölt rablóhús, mézes-chilis karaj, egy hatalmas, fóliában sült krumpli snidlinges-tejfölös mártogatóssal, grill zöldségek, ropogós pirított hagyma, majd egy akkora hamburger, amiben a marhahúspogi volt vagy negyed kiló... Finom volt persze, idősebb kollégám qrva jó szakács, de lefekvés előtt éreztem, hogy ez azért nem az igazi az emésztésemnek. Ültem vagy fél órát a WC-n, mire megszabadultam a komplett tehertől. Marad a csirke-pulyka-hal húsfélékből, ezek összehasonlíthatatlanul könnyebb emésztésűek, mint a vörös húsok, a marhahús természetes kreatintartalmát meg inkább kreatin monohidrát porral pótolom. -
storm3
senior tag
-
tisn
veterán
-
Szevam
senior tag
-
mefistofeles
veterán
-
storm3
senior tag
Van aki rendeli a kajáját minden nap? Van valami ajánlott hely? Sajnos eléggé kidobott időnek érzem a konyhában sertepertélést és gondolnám, kiváltom a napi kajámat valahonnan rendelve. Korábban a Teletál Full day menüjét ettem, de nem igazán jött be egy fél év után. A célom a fogyás lenne.
Mindent ehetek. -
Szevam
senior tag
Köszi szépen a jószándékot
.
Sokszor hasznosabb itt beszélgetni mint orvossal. Kivéve, ha találsz jó orvost. -
K1LLMy53Lf
őstag
a felsorolt dolgok (kivétel nac, mert az elég célzott, májvédő) alapvetően segítenek általánosságban gyulladás esetén természetesen, tehát nem lőssz mellé, ha ezeket beiktatod, csak úgy értettem, hogy egy ilyen jellegű dologhoz valami más, célzottabb kezelés is szükséges szvsz... de persze nem vagyok orvos

-
Szevam
senior tag
Igen, de abban bíztam, hogy van valami jó megoldás, és akkor 2 legyet ütök 1 csapásra. Előbb rendbe rakom/rakatom a lábam szerintem.
-
K1LLMy53Lf
őstag
-
Szevam
senior tag
-
tisn
veterán
-
Szevam
senior tag
Van pár csomó a térdem mögött és már érintésre is fájnak. Voltam orvosnál ( ortopéd orvos) azt mondta egyelőre nem foglalkozik vele mert alapvetően más miatt mentem oda, és minden problémámra új időpont kell. Házi orvos mondta hogy forduljak az ortopédiára, szerintem nem oda kellene, de majd kiderül. Szóval azt gondolom hogy ott valami be van gyulladva. A krémet arra gondoltam pakolni, hátha összefüggésben van azzal hogy nem fogyok.

Stirák: Áh, szóval így hívják ezt, köszi. Most a gyulladás ra mennék rá.
-
K1LLMy53Lf
őstag
Mire szeretnél krémet? A sejt szintű gyulladásra?
Krémet max striák ellen vegyél, ha gyorsan fogynál és félnél, hogy lenne.
Gyulladás ellen viszont, amiket fentebb írtam.
Nyáron sem kell/szabad hanyagolni szerintem a vitaminokat. És mondjuk elektrolitok sem ártanak, ha magas az aktivitás és izzadsz. (De ugye gyulladás volt a téma, ez nem oda tartozik)
-
Szevam
senior tag
Igen az első 2 porondon (az elmúlt 2 hónapban kb 3 szem keksz volt ami ultra feldolgozott) a vitaminokat hanyagolni szoktam a nyári időszakra. Csak ha beteg vagy bágyadt vagyok, akkor szedem.
Valami krémre gondoltam meg esetleg, de lehet benézek a gyogyszertarba -
K1LLMy53Lf
őstag
-
Szevam
senior tag
Gyulladás csökkentésére mi az ami javasolt, gyógyszert kivéve?
-
K1LLMy53Lf
őstag
ha van zsírfelesleg, akkor van gyulladás a szervezetben... ami vizet köt meg, hat a hormonális rendszeredre stb... (egyszerűen azonosíthatóan pl: megmarad a zokni nyoma a lábadon, puffadtabb/puhább vagy)... ezen felül a só és ch is erős vízmegkötők... így pl ha nem is csinálsz deficitet, de vágsz erősen ch-ból (és mondjuk fehérjét és/vagy zsírt tolsz helyette) akkor is csökkenni fog a súlyod pár napig/hétig akár, mert a vízvisszatartás kisebb lesz... ha erre még van egy deficit is, ami miatt csökken a zsír, úgy még több víz fog távozni...
én pl toltam egy diet break-et még márc elején, mert indult egy céges fogyiverseny... 5napig toltam tdee-t (szintentartó kalóriát) úgy, h a ch-t pluszoltam fel (+120-150g naponta)... fel is szedtem mérlegelésre 4-5kg-ot... mert ennyire sok vizet megköt... (és ez le is ment utána 1,5-2 hét alatt)
-
mefistofeles
veterán
Ahogy írtam, két-három hónap volt, inkább közel a háromhoz. Amúgy nem tudom mi az a "gyulladásos víz" de nem hiszem, hogy az volt. Izomból (bár nem volt sok rajtam) szerintem alig vesztettem, a fogyi alatt otthon tornáztam elég intenzíven.
Mindig szerencsés alkat voltam, a szervezetem nagyon jól reagál. A fogyás tényleg komoly volt de totál könnyen és mindenféle probléma nélkül ment, mondhatni észrevétlenül. A hasam még nem tökéletes de ahonnan indultam egy csoda. A komoly edzőtermi súlyzós edzések is lassan másfél hónapja elég szép eredményeket hoztak már idáig is. Ahogy írtam is egyenlőre tartom ezt a 75 körüli súlyt és megnézem mit tudok kihozni belőle. Nem nyárra edzek hanem az életre. Ahogy már írtam, elképesztően jól érzem magam a bőrömben. Az agyam és a vérképem szerint 30 vagyok (a nejem szerint 16) de ki akarom maxolni a lehetőségeimet.
ja és nem vagyok aszkéta. Amit megkívánok azt megeszem megiszom. Szerencsére az édesség és a kenyér totál kiesik, de néha egy zsírosabb sült, vagy esténként egy-két staropramen sör lazán lemegy. -
Szevam
senior tag
Volt szó korábban a pulzusról. Most szólt az órám, hogy az átlagos pulzusszám gyaloglásnál megemelkedett. Ahogy olvasom ez nem a legjobb. Lehet beteg leszek?
Pedig a legutóbbi edzésnél is jobban bírtam, mint korábban. Viszont már folymatosan izom lázam van
.#10122mefistofeles: Úgy veszem észre, hogy a számolgatás nálam sem működik

Mindjárt 2 hónap telik le ezzel a módszerrel. A körkerületem sem ment le (mérőszalaggal mérva), tehát nem változott izommá a zsír.
-
K1LLMy53Lf
őstag
-12kg 2 hónap alatt az brutális ekkora súlynál (még 150kg környékén is durva egyébként).
persze nagy eséllyel ennek ~fele gyulladásos víz (azt mondjuk te látod, hogy ez a 12kg konstans csökkent, vagy az első 2-3 hétben jóval gyorsabb volt-e a csökkenés, mert utóbbi esetben akkor nagy része víz), viszont elég nagy a valószínűsége annak is, hogy a többi sem tisztán zsír, hanem bizony izom is esett le, ami a korodat figyelembe véve nem épp szerencsés dolog.persze értem a filozófiát, h a test visszajelzéseire kell/érdemes hallgatni, csak vigyázz nehogy annak a bizonyosnaka rossz végére kerülj.
2 éve én is amúgy így csináltam, ahogy te, igaz, közel nem ekkora ütemben, mert 116->104kg lett 5hónap alatt, viszont a módszer, h csökkentem a szumma energiabevitelt, tehát a kaják adajait lefelezem, a nassolást elhagyom stb és növelem az aktivitásom, ez "stimmel"... viszont baromi rosszul néztem ki... mondhatni (magamhoz képest persze) skinny fat lettem... igaz én nem is álltam akkor neki súlyzós edzésnek, hanem kardióztam erősen... utána állam neki súlyzós edzésnek, a súlyom ment is fel, kb 108kg körül, 3 hónappal az első fogyim után volt inbody-m, azon kb 47-48kg izmom volt... ami persze sok, de azért mutatja, h nagy eséllyel olyan 44kg izomig lementem... vagy lejjebb...
most amúgy szintén már 5 hónapja tolom, nem görcsölöm túl, 114->104kg jelenleg, kb 2x annyit eszek, mint anno, 2 éve, sokkal kisebb az aktivitásom (anno heti 6 nap volt, most heti 3) és fényévekkel jobb a testkompozícióm. (most épp kreatin off volt 1+hónapig tiszta labor miatt, így lett 50kg izom az inbody, előző mérés 1,5hónapja 51,5kg)mindezzel csak annyit akarok mondani, hogy persze, súlyt könnyű veszíteni, mert szimplán deficit kell hozzá... ahhoz azonban, hogy ne szivasd meg magad (veszíts sok izmot pl, amit a kor előrehaladtál egyre nehezebb visszaépíteni) egy szimpla deficit nem elég.
Természetesen, ha neked érzésre ez teljesen okés, akkor nincs probléma, mert az a lényeg, hogy jobban érezd magad a bőrödben

-
mefistofeles
veterán
Alacsony vagyok és egy eltunyult 87 kilós voltam. Most ~75 vagyok, a nadrágszíjon - három lyuk.

Kíváncsi vagyok, hogy öregemberként (56) mit tudok kihozni naturál a testemből.
Most hihetetlenül fiatalosan, jól érzem magam, és a súlyzós edzéseket ténylegesen csak most kezdem el. Az első hónap az izmok, inak, ízületek hozzászoktatása volt. Ebben a korban már nagyon kell figyelni a helyes végrehajtásra, kerülni a sérüléseket.Most kezdem növelni a súlyokat. A testem reagál, feszesem kontúrosab az alakom és persze növekszik az izomzat. -
K1LLMy53Lf
őstag
Csak szimpla kíváncsiság: mennyi volt a kezdősúly?
-
mefistofeles
veterán
-
I02S3F
addikt
Ha működik, működik!
Gratulálok! -
mefistofeles
veterán
Élvezettel olvasom a topicot, és az itt talált adatok meggyőztek arról amit eddig is tudtam, egy cél többféle úton is megközelíthető.
Nálam nem működik a számolgatás, táblázatok, csupán az ösztöneimre hallgatva és a testemet ismerve kezdtem fogyózni január közepén.
Két három hónap alatt lement könnyedén 12 kiló. most tartom a súlyom mert egy hónapja elkezdtem a súlyzós edzéseket. (másnaponta egy intenzív 60-70 perces edzés)
A módszerem faék egyszerűségű.
A cukrokkal szerencsére nem kell foglalkoznom, eddig se fogyott sok, most semmi. Nincs üdítő, energiaital, csoki, süti stb.
Ami szerintem a fogyásom lényegét adja, hogy elhagytam a fehérkenyeret. Ráadásul sokat is faltam belőle. Most teljes kiőrlésű magos kenyeret eszek de ebből is talán negyed annyit mint eddig. Egy félkilós szeletelt vekni, majd" egy hétig kitart.
Ezen felül egyszerűen kevesebbet eszek minden étkezésre mint eddig és elhagytam a két étkezés közti nasikat. 4-szer eszek, az utolsó étkezés,19 óra körül, mióta edzek kizárólag egy negyedkilós sovány túró fele.
Növeltem a zöldség arányát de mindent eszek. Tésztát, rízst, krumplit, fehér és vörös húst, tojást.
Alapvetően nincs éhezés, ha mégis rám jön, pár szem aszalt szilva a gyógyszer. -
Szevam
senior tag
Reméltem is.
Cserébe itt egy fullos osztályzás mindenféle édesítőre. Ami természetes és ami nem.
-
I02S3F
addikt
-
Szevam
senior tag
Ehh... megválaszoltad. Pedig ezt akartam linkelni
-
I02S3F
addikt
-
Dorien
veterán
Könyvajánló: Johann Hari - Csodapirula
"A legújabb súlycsökkentő gyógyszerek az ígéret szerint összehasonlíthatatlanul hatékonyabbak, mint a különböző diéták, segítségükkel már fél év alatt látványos átalakulást könyvelhetünk el. Az újságíró Johann Hari 2023 elején elkezdte injekciózni magát az Ozempic-kel, az egyik legnépszerűbb ilyen szerrel, és bármennyire is elégedett volt vele, bizonyos kérdések nem hagyták nyugodni. Ezért az Egyesült Királyságból Izlandon és Minneapolison át Tokióig tartó utazásra indult, hogy interjút készítsen a terület elismert szakértőivel, és napról napra összetettebb kép tárult a szeme elé.
A súlycsökkentő gyógyszerek gyökeresen átformálják, hogyan gondolkodunk szégyenről és akaraterőről, túlsúlyról és egészségről, ezért minél alaposabban tájékozódnunk kell a bennük rejlő lehetőségekről és kockázatokról.
A Csodapirula megkerülhetetlen útmutatót nyújt ahhoz, hogy megértsük ezt a forradalmi átalakulást, amely a téma vezető szakértői szerint olyan hatással lesz a világunkra, mint az okostelefonok megjelenése volt."Egyik kedvenc szerzőm, hihetetlen olvasmányos formában, könnyed stílussal, jó történetmeséléssel, de mégis átfogóan, nagy alapossággal dolgoz fel aktuális témákat.
Egyéb, szintén erősen ajánlott könyvei:
Elveszett kapcsolatok - A szorongás és a depresszió valódi okai és meghökkentő gyógymódjai [link]
Tönkretett figyelem - 12 ok, amiért nem tudunk koncentrálni [link]
A kábulat ára - A drogháború igaz története [link] -
K1LLMy53Lf
őstag
lehet kezdődő cukorbetegség is, de akár IR is... de nem a vércukorszint az egyetlen, ami miatt megszédülhetsz... lehet vérnyomás-esés is... (igen, a hipotenzió is hasonló tüneteket produlál mint a hipoglikémia) aminek sok oka lehet szintén... pl mondjuk a dehidratáció

a pulzus nagyon számít... persze, ha jó a állóképességed és tudsz zone2ben futni konstans, akkor nyugodtan (nekem pl esélytelen... meg amúgy sem vagyok az izületeim ellensége)
de... (egy bizonyos szintig) minél hosszabb a mozgás, annál jobb a zsírmobilizáció és annál hosszabb a neat... tehát alapvetően nem a megtett táv a lényeg, hanem a mozgás időtartama. -
Szevam
senior tag
" Nem vagy esetleg cukorbeteg?
Nem zárom ki, de az hogy ilyen szinten lemegy a vércukrom, az cukorbetegség előjele?
Utána olvasok akkor.
L-karnitin esetében ezt használtam még covid alatt. Bringánál jobban ment a felfelé tekerés.Én már csak a robusta kv-kat érzem meg
Az arabica kv-k eléggé desszertnek minősülnek nálam. 
"A sok gyaloglással az az egyetlen baj, hogy rengeteg idő. " Igeen.
#10108K1LLMy53Lf: Korábban napi 5 km séta megvolt szinte minden nap. Most időhiány miatt lehet inkább lefutom. Majd meglátom.
-
tisn
veterán
-
K1LLMy53Lf
őstag
miért lenne hosszú idő? már fél óra zone2es gyaloglás is 200kcal, ezen felül pedig aktív regeneráció, szóval súlyzós edzésnél extrán segít. persze itt is a túl sok már ellentétes hatást vált ki... (én amúgy heti 2-3 alkalommal akarok 1,5 órát tolni, ill 1-2x 30-60percet, ahogy épp belefér...)
amúgy, h egyszerűbb lenne-e kevesebbet enni... persze alap matek szempontjából 1:1 a dolog... de ez nem ilyen egyszerű...
a zone2 mozgás sokkal nagyobb aránnyal megy zsírból (ésa hosszabb távon, ha ez folyamatosan ismétlődik, a szervezet megtanulja, hogy sokkal jobban a zsírraktárból nyerje az energiáját)... a mozgás javítja az inzulinérzékenységet, stabilizálja a vércukrot, emeli a neat-et, javítja a mitokondriumok működését, javítja a kardiovaszlukáris egészséget, csökkenti az éhséget (igen, ha csak semmitteszel és kevesebb kalóriát viszel be, azzal könnyebben válsz éhessé) -
phDani
csendes tag
Kaját én sem szeretem kidobni

Metformint meg mindig tudom ajánlani, főleg, hogy te IR-es vagy. Napi 500mg-ot szedek simából, nincs alapbetegségem. Inzulinkiválasztásba nem kavar bele, segít a cukrot májból a vázizmokba szállítani. Sportteljesítmény és +3-4kg fölös kiló miatt szedem. Emellett csupa jót írnak róla hajnövekedés, sejtöregedés gátlás, rákmegelőzés…. Legveszélyesebb mellékhatása a laktátacidózis amit 18 óra böjt és hosszabb futást követően sem tapasztaltam. Étvágytalanság, hányinger nagyon enyhe. Hasmenés esetén nyújtott felszívódású a megoldás. -
Fred23
nagyúr
"gyengeség fog el" Nem vagy esetleg cukorbeteg? Én inzulinrezisztens lettem, de gyengeség nincs; viszont kezeletlen cukorbetegeknél tudtommal előfordul szédülés, gyengeség, extrém fáradékonyság.
A maradékokkal én is hasonlóan szívok. Nincs szívem kaját kidobni.Szerintem lehet összefüggés az alacsonyabb nyugalmi pulzus (nem csinálsz semmit, ülsz, pulzust mérsz), és az alacsonyabb BMR között. Egy motor is kevesebbet fogyaszt, ha nem pörgetik annyira.
Szinefrin nálam egyáltalán nem hatott, ha Fehérvár közelében laksz, vagy bárki a topikból, viheti is a dobozom maradékát ingyen, a 180 tablettából úgy 50-60 hiányzik, volt, hogy 8-at szedtem be, de nem lett tőle kicsivel se jobb az edzésem, és fogyni se fogytam. Szóval szerintem nettó pénzkidobás ez a cucc. Esetleg placebo hatás előfordulhat egyeseknél, nem tudom.
L-karintin viszont nálam is hat valamennyire, de az árát az se éri meg. Kreatin egyszer, először nagyon jó volt (súlyzós edzés mellé), aztán másodjára meg már semmit se ért; harmadjára pedig -jól megtolva az adagot- enyhe fejfájás és gyakori hasmenés minden pozitív hatás nélkül.
Koffeint nagy mennyiségben fogyasztunk feleségemmel mindketten, az valamennyire hat, illetve a kávénak szerintem fájdalomcsökkentő hatása is van, legalábbis sokszor direkt azért főzök le egy adagot, hogy csökkenjen az izomlázam, izomfájdalmam. Ha ez csak placebo, akkor is hat, akkor is segít.
tisn: Igen, a metabolikus adaptáció nálam nagyon játszik. Eddig úgy 20 évet biztosan diétáztam már összesen, de talán többet is. Mindenféle diétával. A testem azonnal reagál a kalóriadeficitre, és belassítja az anyagcserém a béka segge alá.
És igen, a pulzusom alacsonysága részben biztosan a futás következménye. Az viszont hasznos megfigyelés, hogy mikor letol az ember gyors tempóban egy számára már megterhelő távot, másnap lőttek az alacsony nyugalmi pulzusnak, a szokásoshoz képest 10-15-tel lesz magasabb, nálam legalábbis ez a helyzet. És azt is megtanultam már, hogy a futásra se igaz, hogy lehet minden nap tolni, ha sokan azt is hiszik. (Már persze ha már nem teljesen kezdő az ember -van egy értékelhető táv-, és átlagos a genetikája.) Napi 15 km például szerintem már egészségtelenül sok a legtöbb ember számára, vagyis hosszú távon többet árt, mint használ. Heti 1-2 nap pihenés mindenképpen jót tesz, ha sok hardcore futónál a regeneráló futás is megszokott kifejezés. (Kicsivel lassabban, és/vagy kicsivel kevesebbet futnak, de átlag Béla attól is kiköpné a tüdejét, szétfutná a lábát.)
Nagyon profik csinálnak csak olyanokat, hogy heti hét nap futás, és abból kettő "csak" ilyen "regeneráló" 15-20 km; betegek.
Ultramaratonista edzését olvastam egyszer, volt benne egy hétre 3 darab maratoni táv. 
És igen, nálam is alap, hogy ha nem diétázom éppen, akkor nincs számolás, és rögtön sokkal több energiát is viszek be a kelleténél.
Majd most... -csak előbb legyen végre 71 kiló.K1LLMy53Lf: A sok gyaloglással az az egyetlen baj, hogy rengeteg idő. Elméletileg egyszerűbb lenne kevesebbet enni.
-
K1LLMy53Lf
őstag
nyugalmi pulzus kérdésed észre sem vettem. én sétáltam pár hónapot, napi 3km-rel kezdve, de zone3ban... 2-3 hónap alatt felmentem 6-8km-es sétákra... (illetve volt mellette fitnesz edzés heti 2-3x 45perc) nekem ez nagyon sokat erősített. most már csak zone2ben sétálok, mivel zsírégetés az elsődleges
-
Szevam
senior tag
Na jó, beiktatom valahogy. Hátha összejön.
"ki a faszom bir 2 evig dietat tartani?"
Szokást kell felszedni, nem időszakosan tolni, mert visszajön hamar.
#10103K1LLMy53Lf
"nem véletlenül mondják, hogy életmódot kell váltani... "
+1 Viszont ehhez nem csak kívül (fizikaileg), hanem belülről sem árt (lelkileg). Magamon sokszor azt vettem észre, hogy pl nem tudok gyorsan sétálni, ha valami gond van, vagy bajom van. Ahogy megoldom, akár fejben máris jobb. Ez csak egy példa, meg lehet másnál máshogy működik.#10104tisn: "en enni szeretek jo kajakat, sokat"
Ezzel nem vagy egyedül
. Bár a soknak az evésében elgondolkodok. Lehet olyat csinálni, hogy kistányérra pakolsz (legyen kisebb űrtartalomra, mint a megszokott tányérod). Azt pakold meg rendesen, csurig, lógjol le róla kicsit. Így soknak tűnik a szemednek, agyadnak, de mégis a valóság kevesebb
.#10105K1LLMy53Lf: "engem is el tud húzni amúgy a nasi elég könnyen" - Az ám jaja! Belenyúltam a kekszes zacskóba tegnap este, majd megszóalt mögöttem egy hang... "önfegyelem". kb 20 mp-ig még a benne volt a kezem a zacskóban. Gondolkoztam. Végül bent hagytam a kekszet, pedig teljes kiörlésű volt.
-
tisn
veterán
akkor oke.
teljesen alap, hogy ha nem dietazom akkor nem is szamolom. es egybol tuleves lesz. (eleve eszek peksutit, edesseget, pizzat stb.)
a sulyom tartani akkor tudom, ha enyhen ehes vagyok mindig. ha jollakom, abbol mindig sulynovekedes lesz. ha iden nem megyek le 90kg-ra, akkor ha lesz tablettas glp, lehet kiprobalom.
-
K1LLMy53Lf
őstag
nem értünk mást, ugyanarról beszélünk szerintem, csak kifejtettem miképp kell, mert el szokták szúrni (hirtelen visszalépnek tdee-re, nem hosszabb idő alatt). a súlytartás meg azt jelenti, h tdee-ig eszel... (vagyis annyit és csakis annyit viszel be, amennyit fel is használsz)... erre én 1-1,5évet írtam, te meg kettőt... de ugyanarról beszélünk...

elhiszem amúgy, h sokaknak nehéz az életmódváltás... engem is el tud húzni amúgy a nasi elég könnyen (betolok 1 zacskó 150g-s chips-et lazán, bármikor... az ugye 800kcal
)de én ezzel számolok adott napon belül, ha tudok, ha nem, akkor pedig a rákövetkező napokban... ez utóbbi esetben nem kcal csökkentéssel, hanem aktivitás növelésével (sétálok a rákövetkező napokban 2-3 órát zone2ben)
hozzáteszem, nekem ez a fogyizás relatív új dolog (2. próbám ugyebár, előző 2 éve volt, azt hittem tudom mit csinálok, de teljesen fogalmatlan voltam és xar is lett az eredmény, mert a tipikus (a kezdeti állapothoz képest) "skinny fat" lettem... vagyis összébb estem, de legalább xarul is néztem ki
)
meglátjuk ez a második próba hova vezet
-
tisn
veterán
nem, en enni szeretek jo kajakat, sokat. ez a gond. par honapig eleg jol megtartom a fos kajakbol allo dietat, fix allando a hatterben zugolodo folyamatos ehseggel, de aztan megunom, es ennek valami finomat. es onnantol mar gond van

(akkor mast ertunk set point reseten. tehat en valami tanulmanyban azt oolvastam, hogy kb. ket evig kell tartnai az adott sulyt, hogy az legyen a szervezet 0 pointja, origoja, amihez vissza akar korrigalni, ha mar van eleg kcal. (raadasul szerintem nalunk a teli hideg ebbe meg belekavar))
-
K1LLMy53Lf
őstag
én úgy tudom a set point reset "visszaállási" része (amikor a deficites kalóriát fellépteted a TDEE-ig) az a deficites időszak hossza /2 (ergó pl 3 hónapos deficit esetén 1,5hónap), utána persze tény, h 1-1,5évig ajánlott tartani a TDEE-s limitet, de nehogy azt mond, h az annyira baromi nehéz dolog... (nekem nasi nélkül pl nehéz annyit ennem, hogy elérjem, ahogy ezt többször írtam)
természetesen, ha szemetet akarsz magadba tömni folyamatosan, akkor attól hízni fogsz, bármi is a set point-od... ez ennyire egyszerű...
nem véletlenül mondják, hogy életmódot kell váltani... persze, ha valaki jojózni szeret, az már egyéni dolog

-
tisn
veterán
a metabolikus adaptációhoz azért sok-sok hónap kell, ha jól van belőve a deficit mértéke,
szerintem nem kell, a szervezet mar megtanulta.
az enyem lassan tanul, 20 eve dietazom lassan minden tavasszal, tavaly mar alig fogytam deficitben
(vagy az oregedes / meg valoszinuleg a sport intenzitasom is csokkent)en ilyen 2-5 eves idoszakra emlekszem, mire atall az uj sulyra a szervezet.
ki a faszom bir 2 evig dietat tartani? -
K1LLMy53Lf
őstag
a metabolikus adaptációhoz azért sok-sok hónap kell, ha jól van belőve a deficit mértéke, megfelelő makrókra van felosztva a napi energiabevitel, és az edzés/mozgás sincs túltolva (ergó nincs túledzés). meg persze akkor is idővel beüt, ha valaki fixen túltolja időben (fél évig folyamatosan deficitben van stb). de amúgy egy 5-7 napos diet break-kel az ilyen orvosolható (ami nem mértéktelen zabálást jelent, hanem kontrolláltam, tdee-ig történő energiabevitelt)
a gyorsan visszaszedi szufficitben szerintem akkor igaz, ha nincs meg normálisan a set point reset (és ebbe beletartozik az is, h valaki túl gyorsan viszaáll fixen tdee-re vagy szufficites diétára)
Új hozzászólás Aktív témák
-
10202 - 10101
10202 - 10101 10100 - 10001 10000 - 9901 9900 - 9801 9800 - 9701 9700 - 9601 9600 - 9501 9500 - 9401 9400 - 9301 9300 - 9201 9200 - 9101 9100 - 9001 9000 - 8901 8900 - 8801 8800 - 8701 8700 - 8601 8600 - 8501 8500 - 8401 8400 - 8301 8300 - 8201 8200 - 8101 8100 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Tőzsde és gazdaság
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Microsoft Rewards
- Mobil flották
- Autós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Elektromos autók - motorok
- Samsung Galaxy A37 – régi ismerős új formában
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Érkezik! M1 Max MacBook Pro 16"/ 64GB / 2TB / Space Gray/ 27%-os ÁFÁS
- ASUS ROG Strix Z790-A Gaming WIFI D4
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Strix RX 6600XT 8GB videókártya garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 64GB Black 2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4899
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

.
Gondolom a combizmok felvették a kreatint / vizet, hogy jobban bírják a terhelést. Naponta szedek kreatin monohidrátot, min. 1 nagyon púpos teáskanállal italba keverve, ami fogalmam sincs pontosan hány gramm, de talán olyan 5g lehet...

)
Miért nem ok? A levesben kevés a kalória. Jó a sütikét elhagyhatnám