Új hozzászólás Aktív témák
-
Én is erre jutottam, ezért kissé többet eszek az első időszakhoz képest. Volt hét ahol 1.5 ment le. Nem is voltam jól. Az edzés nem áll hozzám közel.
Szerk: Egyébként ha őszinte akarok lenni akkor keveslem a fogyást. 2 hét múlvára jó lenne még leadni 2 kilót.
Motorra 90 alá akarok felülni. Ez ilyen hülyeség.[ Szerkesztve ]
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó + Varta 12V 44Ah (EN350A) akku. 2.5 éves.
-
-
Szépen fogyogatok. 6.9-nél tartok, nem okoz semmi féle problémát, sőt ha családi összejövetel van teljesen leállok és úgy eszek mint régen, a fenti így értendő. Ebben az ütemben nekem jó. Korábban kellett volna kezdeni.
Ha beállt a kivánt súly akkor 1900-2000-re próbálok beállni. Hibahatárral sem fog 2100 fölé menni.[ Szerkesztve ]
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó + Varta 12V 44Ah (EN350A) akku. 2.5 éves.
-
válasz
Kolondrum #9281 üzenetére
Felemelt ch/nap szinttel elmúlt a számban a fura íz, illetve kissé felementem a kalóriát is, már 1700 felett eszek nem elérhe az 1900-at, tudatosan növelem a kalóriát a kajákban mondjuk + gramm krumplival stb.
Néhány kép a kajákból: [kép] [kép] [kép][ Szerkesztve ]
-
Ma szörnyen aludtam, hol dideregtem, pár perc múlva nem fáztam, ezek váltakoztak. A pulzusom 55 körül volt. Ezek idegen dolgok nálam.
Mozgás: Azzal hadilábon állok. Munkám miatti napi átlag 9000 lépés van meg, de az is úgy, hogy egyik nap kb semmi másnap tizen pár ezer és ezek átlaga lesz heti 9000 körül. Meg motorozok, az igen sokat ki tud venni belőlem azt észre vettem. Nyáron a kert mozgat max, minden ami egy kertes ház körül van.[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Kolondrum #9278 üzenetére
Edzéssel hogy állsz? Azon kéne tolni és közben kalóriát növelni szerintem. Gyaloglás vagy spinning esetleg evezőpad, ha 95kg vagy nem tudom jól emlékszem e, akkor a futás az erős lenne a térdednek, még a kocogás is valszeg.
A fémes íz lehet covid szövődmény vagy más vírus is tud ilyet okozni. Esetleg menj el orvoshoz, hogy mit mond rá.
Buliban hasznos! =]
-
-
Estét egy vagy több natúr joghurttal/ízesített rizzsel zárom amibe lenmagot rakok, olyan 1 evőkanállal. Ezt évek óta eszem hébe hóba, újabban minden este.
A száj ízt nem értem. Fogat mosok. Mintha egy 100-as szöget szopogatnék.
Most 27 fokban már jól érzem magam. Bent, aki korábban a termosztátot 20.5-re tette!
Mai ch 110g volt kb, de ritka ha eléri a 150-et/nap. Mellékesen néha kiszámolom ezt is.
Több halat is eszek, riomare-t vagy hasonlókat, Tengeri halat párolva zöldséggel. Vegan cuccokat. Paradicsom, paprika, gomba stb.
Holnap megtolom a kalóriát meg a Ch-t teszt képpen.
A pulzusom esett mióta nem zabálok, mert 100 felett volt gyakran. Orvosnál 198-156 körül majdnem nem engedtek dolgozni. Tehát esett, 10 perces méréssel statisztikailag látható. Nincs szívdobogás érzésem és ha ideges vagyok, azt sokkal kevésbé elém meg úgy h agyon bszok valakit.
Attól tartok h nem jó úton vagyok és valahol egyszercsak mittomén elvisz a mentő.2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó + Varta 12V 44Ah (EN350A) akku. 2.5 éves.
-
Fred23
nagyúr
válasz
Kolondrum #9274 üzenetére
Az is igaz mondjuk, a kalóriadeficites diéta elején lemehet egy halom víz, nehéz pontosan megbecsülni, zsírból mennyit fogyott az ember. Valami omega-3 kapszulát szedsz? Vagy chia mag? Egyéb magvak? Kell az olaj is diétában, legalább úgy cél-testsúly x 0,5 gramm, de az se baj, ha ennél bőven több. Fehérjéből is minimum cél-testsúly x 1,6 gramm, a több itt se baj. Ch-ra meg azt szokták mondani, hogy ha nem ketogén diétát csinál az ember, akkor a bevitt kalóriák 40-45%-a jöjjön ch-ból, több ne.
inf3rno: Az anyagcseréjének sebessége minimum 12%-ot csökkent. Olajok kapcsán magamnál azt figyeltem meg, hogy akkor fogyok legtöbbet, mikor sok omega-3-at tolok.
Ez a hónap mondjuk nekem eddig szerintem tragikus fogyásilag, de majd meglátjuk...
[ Szerkesztve ]
-
176cm 98-ról indultam Január 7-én (addig nem volt a mérleg otthon. 3.-án kezdtem. 95kg voltam pár napja. Ugyan abban a szettben, erre is figyelek.
Korábban a 3 sajtburi, 3 nagy krumpli úgy lement éjjel 2-kor, h kiadósan reggeliztem rá reggel. De matek alapján néha egy reggelim 1000-1100kcal volt magában.
Most is eszek gyros tálat, gesztenye pürét habban, dianás cukrot meg ilyeneket, de nem ezen élek. Pizza stb.
Meg talán fontos, h airfryerben sütünk mindent kb. Olaj használat nulla lett.Köszi a véleményt, meglátjuk!
[ Szerkesztve ]
-
Fred23
nagyúr
válasz
Kolondrum #9272 üzenetére
Ha tudsz még mélyen aludni, egyelőre nem nagy tán a baj, de simán lehet, hogy napok vagy hetek kérdése, és egyáltalán nem fogsz tudni normálisan szunyálni.
Heti 1+ kg fogyás nagyon sok úgy általában; nagy embereknél mondjuk még csak-csak, de általában ez túl gyors fogyás, viszi az izmot is.
Átlagos méretű emberek esetén szerintem a havi 2 kiló körüli fogyás az ideális, vagyis úgy 1,5 és 2,5 kiló között.
[ Szerkesztve ]
-
Sztem ennek a kulcsa az elfoglaltság, h ne a nasi felé nyúljak, hanem bármi mást csináljak.
Az alvásom jobb lett ha alszok, de mivel éjszakázok gyakran, ott azt veszem észre, h több energiám marad. Röviden: Rövidebbeket, de mélyebben alszom. Minden téren vannak változások
A BMR szint igen nem tudom én sem mi a valós, de valami lehet a kalkulátorokban, mert heti több mint 1kg jelen helyzetben eltűnik.
Legutóbb 2 hét alatt 3 kiló esett le.[ Szerkesztve ]
-
Fred23
nagyúr
válasz
Kolondrum #9270 üzenetére
A fázósság egyértelműen lehet a túl alacsony kalóriabeviteltől, nekem is volt már párszor. Csökkenő libidó, felületes és rövid alvás is megjelenhet még. A pörgetők igénye is lehet rossz jel.
Általános elv, hogy nem megyünk diétában BMR alá, még úgy se, hogy valójában egyik kalkulátor se tudja pontosan megmondani, Neked pontosan mennyi a fogyasztásod; mind csak saccol, ha nagyjából pontosan is.
Aki bírja idegekkel, és nem kopog a szeme az éhségtől, illetve nincsenek egyéb bajai (például nem válik fázóssá), az megpróbálhatja esetleg pont azt az energiabevitelt, ami valamely kalkulátor szerint az ő BMR-e, de alá menni...
Aztán persze magányügy, csak csináltam régen ilyet már én is, és nem jöttem ki jól belőle. Nem érte meg.
[ Szerkesztve ]
-
Üdv! Azon agyaltam mennyire baj vagy nem baj, hogy BMR alatt viszek be kalóriát. Ezt már több mint 2 hete csinálom, eredménye van, nem is megyek falnak ettől, az elején volt érdekes csak viszont az elmúlt időszakban furcsa dolgokat vélek felfedezni magamon és nem tudom, hogy ez jelzés, hogy fejezzem be vagy szimplán ez ezzel jár. Szűk 1 hete fura íz van a számban minden körülmények között. Csak még eszek vagy iszok, akkor nincs. Fémes szerű. Illetve olyan szintem fázós lettem, ami rám nem jellemző. Korában 0 fok körül vettem fel kintre kis kabátot, kicsit. Addig pulóverben voltam. Most ülök a 24 fokban bent és kajak fázok, sőt éjjel takarót is használok. Illetve igen sok kv-t meg tudok inni újabban, napi 1-2 helyett 3-4-et.
Vélemény?Szerk: A hús jelen van, de kevesebb. Több vegán dolgot eszek mert rájöttem,h finom. Több zöldséget is eszek. BMR alatt átlag 100-200-al eszek, de volt, hogy 600-al mentem alá. Január eleje óta nem ettem BMR szint felett, ami nekem 1850kcal kb. Korábban 3000 néha akár 4000kcal is lement /nap. Ez az egész egyik napról a másikra indult csak úgy, semmi különös.
[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
válasz
palateto13 #9267 üzenetére
Mozognod kell, főleg ha gyorsan fogysz sokat, akkor ereszkedik meg így a bőr. Ha adsz időt neki, kb. 1 évet és mozogsz mellette, akkor javulni fog szerintem. Végső esetben lehet műttetni is, ha olyan mértékű volt a fogyás, de mindig fennáll a veszélye, hogy visszahízod, úgyhogy szerintem csak évek után van értelme, amikor már biztosan beállt az új súlyod.
Buliban hasznos! =]
-
Dorian
félisten
válasz
palateto13 #9267 üzenetére
Nem mindenkinek ugyanolyan minőségűek a kötőszövetei, vannak akiknek rugalmasabbak.
Ill. minden egyes lefogyás-visszahízással ezt a rugalmasságot rombolod is.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
palateto13
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok lszi adni tanácsot, hogy hogyan lehet bőrlógás nélkül lefogyni?
33 éves vagyok, már többször is fogytam-híztam, de mikor lefogytam akkor mindig a hasamnál maradt bőr.
Volt, hogy 15kg-ot fogytam, híztam vissza--> volt utána hogy 25-öt, most megint akarok 20-at.
Csak a táplákozással fogytam eddig, hogy kevesebb kalóriát vittem be (+ cukor nuku). Ettem mindent de kevesebbet. Lehet ez volt a gond, hogy nem mozogtam mellette?
Mások hogyan csinálják, hogy tőlem kövérebbek és szinte mintha sosem voltak kövérek úgy lefogynak, bőrlógás nélkül?
Volt, hogy már jóval a BMI aljára kerültem, de kövérnek néztem ki[ Szerkesztve ]
-
Fred23
nagyúr
válasz
inf3rno #9264 üzenetére
Pár edzés nekem is kimaradt decemberben, de van ilyen.
Mit fogsz majd sportolni? Csak futás lesz? Kondipark vagy edzőterem szerintem elengedhetetlen, ha valaki klassz formát is akar.
Én most befogyok 68 kilóra, aztán próbálok még izmosodni kicsit minimális zsírosodás mellett.
-
Szakbarbár
aktív tag
Én egy trükkel vettem rá a feleségemet a mozgásra. November 1 és Dec. 31 között aki többet sportol, az nyer. Ha ő nyer elmegyünk nyaralni.
Eddig 6 órányi előnyt szedett össze, úgy néz ki nyerni fog. De itt most számokra az volt a lényeg, hogy kezdjen el mozogniEz a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.
-
Fred23
nagyúr
"Pedig pont gondoltam erre egy sportos karbantartott test is lehet státusz szimbólum."
Egyértelmű, viszont nagyban függ az egyéni érdeklődési körtől, személyiségtől, hogy valaki ezen a területen (is) valami átlagon felülire törjön. Például nem egy olyan IT-s fizuja haladja meg az 1 misit, aki brutálisan el van hízva; de egyszerűen nem érdekli ez a saját-test téma. Vagy gondolhatunk az ország Lölőjére akár. Rengeteg gazdag ember van, aki odáig jut el, hogy nem szeretne súlyosan elhízott lenni, mert szeretne viszonylag sokáig élni, de annyira már nem érdekli a téma, hogy kockás has, "beach body", meg a hozzájuk kapcsolódó életérzés.
Perpill nem tudom, hogy állok a súlyommal, nem mertem megmérni, pedig semmi nagyon vészeset nem csináltam. Majd január elsején.
-
carl18
addikt
Csak karácsonykor mindenki eszik mindent aztán aztán új év miatt jönnek a nagy álmok hogy most majd le fog fogyni stb meg diéta lesz.
Ami lehet meg történik 2 hónapig de utána Elfogy a nagy lendület.Én szerintem ha valamit akar az ember nem érdemes várni. Aki fogyni akar már új év előtt érdemes elkezdeni.
Persze lefogyni kemény munka és ki tartást igényel.
Ebbe már komoly energiát kell fektetni.
Például tesóm a szoba bicikli 2 percet teker és már feladja.Pedig pont gondoltam erre egy sportos karbantartott test is lehet státusz szimbólum.
Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
Narxis
nagyúr
Igen ez így van, valamiért az emberek az újévhez kötik ezeket a dolgokat és szerintem az garantált kudarc. Ne azért csinálja mert kezdünk egy új naptári évet...
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
carl18
addikt
Egyik család tag mondta is Januárba elkezd diétázni lefogyni.
de még most karácsonykor be eszik mindenből.
Szerintem fogyás esetén jobb hamarabb kezdeni.
Ez nem idő függő kevesebb agyalás több cselekedet kell.
Én abból indulok ki aki mondjuk 10 év alatt nem adott le komolyabb súlyt ezek után se fog.Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
Narxis
nagyúr
Jön az újév, jöhetnek a fogadalmak és megtelhetnek az edzőtermek(kb. márciusig).
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
carl18
addikt
Sajnos kicsit késve de tegnap meg csináltam a ki hívást. 8 óra munka kis diéta és meg volt az nap 1 25.000 lépés meg más mozgás formák.
Reggeliztem is hogy ne tudjon abba senki bele kötni nincs a hasamba semmi.
Le szakad a lábam akkor még is csak volt értelme.talán 80kg elérem utána jöhet a izom építés.
Meg a rossz test tartás javítása.Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
carl18
addikt
4 órakor indul a Migatte No "Zsírégetés" 24 órás kihívás! Kargoku megmutatja hogy kell fogyni.
Mértem magam 83 kg vagyok most, túl megyek a limiteken.Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
Lortech
addikt
A mondanivalóm lényege az volt, hogy még olyanoknál is lehet kockázatot jelentő mértékű zsigeri (és/vagy ektópiás) zsír, akinek BMI vagy WHtR alapján nincs oka aggodalomra.
Igazad van, mikor azt írtam, nincs egészséges mértéke, kifejezetten azok az ektópiás zsírlerakatok jártak a fejemben, melyek pl. a májban, hasnyálmirigyben, szívben, vesében erekben, izomszövetben stb gyűlnek fel, és kívülről nem láthatóak. De technikailag ez külön kategória.
Thank you to god for making me an atheist
-
Dorian
félisten
válasz
Lortech #9250 üzenetére
Node előbb nem normál testalkatú nőt írtál, amire válaszoltam, hanem soványt.
"A zsigeri zsír ... Fontos szerepet játszik a szervezetben, hiszen védi a belső szerveket a külső hatásoktól és a szervezet tartalék energiaforrásként használja"
Tehát van egészséges mértéke.[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Lortech
addikt
De. Nem úgy működik, hogy szubkután tárolunk zsírt, amíg a kapacitásunk engedi, aztán amikor már nem tudunk, akkor lesz csak belőle zsigeri zsír. Nem azt sugallom, hogy nincs a kettő között összefüggés, átfedés, hanem hogy nem ilyen egyszerű.
Zsigeri zsírt akkor is tudnak egyének felhalmozni, amikor még bőven a normál zsírtároló kapacitásukon belül vannak. Neve is van a fenotípusnak: TOFI. De az AFLD is ilyen.
Sok ilyen van, például évtizedes vegán múltú normál testalkatú nők között.
Közelről ismerek ilyet, volt csodálkozás a MR-je és a DEXA-ja láttán a 20 körüli BMI-je ellenére.
A "túlzó" mérték az nyilván kérdéses, mi a túlzó? Nincs egészséges mértékű zsigeri zsír, de hogy a mennyiséggel milyen összefüggésgben nő a kockázat, az komplex kérdés.ha anyagcserebeteg, akkor nem ettől.
Külön kiemeltem, ahol ok-okozati összefüggést akartam láttatni, ez a gyulladás volt, az anyagcsere betegséggel kapcsolatban nem, ott fordított kauzalitás van vagy erős asszociáció.[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
-
Lortech
addikt
A derékbőség / magasság arány csak sokadik áttétel az ok okozati láncolatban, proxy a zsigeri zsírra, ami az egyik legfontosabb probléma, mégis kevés szó esik róla. Ez áll összefüggésben anyagcsere betegséggel, NAFLD-vel, szisztematikus, krónikus gyulladásos állapotokkal (pl. IL-6, TNF(-alfa) és egyéb citokinek - ezeknek közvetlenül okozója is), és ezek miatti kardiovaszkuláris megbetegedésekkel.
A bőr alatti zsírréteg mennyisége testszerte önmagában anyagcsere és egészség szempontjából nem sok vizet zavar egy adott, egyénenként változó pontig, viszont a kevésbé látható zsigeri zsír megléte mindig probléma, ezért lehetséges, hogy valaki sovány, mégis anyagcsere beteg és fordítva, vannak 10+ kg felesleggel bíró anyagcsere szempontjából egészséges egyének.#9234 carl18: ez az táplálkozási piramis, ami miatt a fél világ anyagcsere beteg. A legnagyobb, alsó szeletből 0%-ra van szüksége az embernek - persze ez nem jelenti azt, hogy nem lehet valaki egészsége ezek mellett, de ehhez egy egyébként nagyon aktív, stresszmentes életmód kell társuljon, hogy ne okozzon problémát.
[ Szerkesztve ]
-
carl18
addikt
Én ahogy néztem a lábamon és hasamon van még zsír jobban. De én most nem csak zsírt égetek hanem a rossz test tartás ellen is küzdök. Esetleg ha izmot szedek fel se baj, legalább annak van haszna.
Mikor 96 kg voltam úgy hogy semmi edzést nem végeztem nagyon borzalmas volt. Pár km séta után is éreztem ez nem ugyan az mint előtte. Kerékpározás közbe is éreztem hajtom de nem haladok.
Most ki alakítok egy életmódot amit tartósan is fent lehet tartani. Csokit meg édességet kerülöm vagy csak alkalmanként eszek.
Egyik legjobb tanács aki fogyni akar egyen zöldséget.
Én fagyasztott zöldséget használok, de veszek hozzá nyers sárga répát és lila hagymát. 0.4kg szoktam készíteni párolva, hozzá kis fűszerső és nagyon finom és laktató. De legjobb kalória szegény.
Vitamin gazdag és laktató még a köz érzet is változik ha ilyesmiket eszek.Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
Fred23
nagyúr
Alakul, nem lehetsz már nagyon zsíros. De mint ahogy nálam is van, simán lehet valakinek még sok fölösleg a hasán, miközben a felsőteste már teljesen oké. A derék lemérése centivel meg tényleg gyorsan megvan, és rengeteget tud mondani. (Mondjuk ja, a tükör is.)
Ha becsúszna a derekad 92 centi alá, az kinézetben és egészségügyi előnyökben is jelentős hatású lenne. Talán ez a derék-magasság arány az, ami a legkevesebb macera (mérés) mellett a legtöbbet mondja el rólunk diétázós és egészségügyi szempontból.
-
carl18
addikt
Én sose mertem mi hány centi rajtam.
Okos mérlegre meg arra hivatkoztam amit a tükörbe látok.
90kg mellet sokkal vastagabb volt a arcom is stb. Ez a 6kg sokat javított rajtam mások is jelezték már.
Szerintem heti 3x edzek meg próbálok sovány fehérjét enni. A 20 százalék test zsírt jó lenne elérni.
15-20 százalék közé lenne végső célom lemenni.Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
carl18
addikt
Én péntek reggel mértem magam.
83,8kg a nagy változás augusztus elsején kezdtem, akkor voltam 90kg. Most már csak az a ki hívás a izom meg maradjon és a zsír égjen el.Nem mondom rengeteg mozgás volt egyik nap volt 25000 lépés de úgy én 184cm vagyok meg alapból gyorsan sétálok hogy haladjak is.
-
Fred23
nagyúr
A novemberem nem jött össze, 73,9 kg vagyok ma reggel. Szóval híztam úgy, hogy mozgással napi átlag 875 kcal-t égettem el.
Derekam viszont 85 centi lett valahogy mégis 86-ról, szóval elértem az 50 alatti derék-magasság arányt (85/171=0,497).
Próbálok majd decemberben többet mozogni.
Egykezes húzódzkodást szeretnék csinálni a lehető leghamarabb, de az biztosan nem fog sikerülni a jelenlegi testzsírszázalékomon.Summer Glau-ra visszatérve, nekem az ilyen ágyjelenetek voltak akkoriban a hűhák vele kapcsolatban.
-
carl18
addikt
De attól egy kis mozgás, életmód váltás sose árt!
Azért sorozatok, filmek és a közösségi média is elvisz simán annyi időt és azoknak nincs is értelme max szórakozás.
Azért az edzés és fogyás még is csak vezet valahova. Legalább ott még is van eredmény, és add egy fajta kontrolt az élet fölött.Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
-
Fred23
nagyúr
Dorian a legmákosabb 1%-ba tartozhat, mi meg nem. Ez van. A bő többségnek komoly életmódváltásra van szüksége, ha össze akar hozni egy egészséges, szép, sportos testet akár már 30 fölött, 40 fölött meg aztán pláne.
Ahogy mondod, ha nem mozogsz, visszahízod, amit előtte nagy nehezen leadtál. Szóval az átlag vagy tényleg életmódot vált, és berendezkedik egy jó étrend tartása melletti sportolásos életvitelre, vagy beletörődik az elhízásba, elgyengülésbe, látható megöregedésbe. Elvégre lehet az ember kövér, beteges, lépcsőzéstől is kifulladó f@sz is, felnőtt emberek vagyunk, mindenki eldönthetni, mi mennyit ér neki. Nem véletlenül nincs sok 40 fölötti jó fizikumú, sportos, egészséges ember; túl nehéz összehozni. -
carl18
addikt
Igen írtam a genetikai is sokat számít!
De akinek nem elég a genetika és javulást akar annak muszáj lesz életmód váltást beiktatni ha jobban akar kinézni.
Azért az átlag 46 éves nem mondhatja magáról a haja meg van és nincs kalória többlet.
De én nagy átlagba azt látom a saját környezetembe valaki már 25 évesen hanyatlik, valaki 30-tól de sokan 40 évesen már nagyon elhagyják magukat ha nincs jó genetika meg életmód se. Vagy is az én kisvárosomba ezt látom, én még ezért csinálom meg mindig azt a 10.000 lépést hogy még is csak azt a kis mozgást ne vegyem el magamtól.
Ha kell 15 percel hamarabb is elindulok egy szülinapra csak tudjak kicsit sétálni.Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
-
carl18
addikt
A Topikra vissza térve, én nekem is feltünt 30-40 körül be indul jobban a öregedés főleg akkor ha az ember nem figyel oda magára. 1 csoki, kis bon-bon szaloncukor és társai, mozgás szegény életmód és bye bye régi forma.
Én arra is rájöttem manapság nem elég jól genetikával születni, azt a szintet fent is kell tudni tartani. 30-40 -től be indul férfiaknál is a kopaszodás/hízás, főleg ha nincs küzdelem a hízás ellen. Sok nő esetébe a szűlés után jön fel egy felesleg amit aztán ők se tudnak ledolgozni, vagy is hatalmas életmódbeli változások kellenének.
Azt olvastam 7700KCAL elégetése 1 kg zsír, és ha valaki felszed 20-30 kg fölösleget nagyon-nagyon kéne hajtania folyamatosan.
Úgy látom már a saját magamon is megtapasztalva hogy a zsírégetés egy hosszú távú dolog amit folyamatosan kell szinten tartani. És itt nem elég 5 kg-ot leadni, mert ha valaki tovább folytatja a mozgászegény életmódot és a sok túl cukrozott dolgok evését vissza fogja szedni a leadott súlyt.Ezért jójóztam talán én is az elmúlt 2 évbe, indultam 96 kg-ról 8 hónap kemény diéta és sok mozgással 2023 nyarán 83 kg elértem, szeptembertől abba hagytam a diétát és simán visszajött az a 7kg pár hónap alatt. Aztán márciussal újra elkezdtem a fogyást mikor láttam megint 90kg vagyok, és most elértem a 84 kg-t amit tudok hosszú távon tartani.
Most van pár női ismerős akik felszedték ezt a súly többletet, nekik 20-30kg többlet van a testen. 20kg zsír esetén 154.000 KCAL kéne elégetni ami hihetetlen teljesítmény, vagy ennyi kalórai defficitet kéne kreálni. Ez pedig 2 hónap alatt nem megy, sok diéta ott bukik el mikor valaki belevág rögtön várja az eredmény, új évi fogadalom most lefogyok.
2-3 hétig csinálja és lemegy 0,5-1kg aztán mivel nincs komolyabb eredmény minden marad a régibe.
Van egy család tag aki 10 éve kérdezte hogy tudna lefogyni, most eltelt 10 év és hiába tesz bármit még is csak 1-2 kg-t bír leadni.
De én főként nem csak fogyni akartam hanem egy egészséges életmódot kialkaítani.
Mert semmi értelme Táblás csokikat és chipseket enni úgy hogy az egészséget ezek csak rombolják.
-
carl18
addikt
Igen Summer Glaut 2008 felé ismertem meg akkor voltam kb 15 éves és bele szerettem, azért raggadt meg még enyi év után is. A TSCC volt az első sorozat amibe láttam Summer játszani. Emlékeim szerint a RTL Klubon ment, régi szép idők analog volt nekünk akkoriban.
Mary Elizabeth Winstead a Végső állomás 3-ba láttam elsőnek (2006) körül akkor voltam 13 szinten szerelem.
Wendy szerepe nagyon jól állt neki.
Azért Hollywood több részen is torzít úgy olvastam a sztárokat akik a vásznon láttunk sok-sok hónap felkészülés és profi stáb van mögöttünk mindig legjobb formájukat adják.
Például haj és arc makeup nekik több óra és utána ebbe a formába jön a forgatás.Azért lehet nála joga szönyeg mert pont a TSCC forgatására edzet.
Még a 2008-as Summer esetén is lehet rosszul sikerült képet készíteni.
A sorozatba meg mint egy igazi és tőkéletes model, ennyit számít a külsö kimaxolása és a profi kamera felvételek. Pont ezen gondolkodtam a hétköznapokba miért nincs senki a filmbéli Summer Glau szintjén, mert még ő maga se olyan az utcán mint a filmekbe.
Csak így az a Kognitiv torzítás eltűnik ezek a sztárok aztán tőkéletesek. Ők is csak emberek, persze Summer és Mary esetébe is ki mondható alapból is jól nézznek ki adnak magukra.
Itt van Summer Glau 2008 Januárjába!Nem túl jól sikerült utcai fotó.
(Szeme alatt karikás ez jelenti lehet szenved ő is valami alvás zavarba)[ Szerkesztve ]
-
Fred23
nagyúr
Nyers karalábét rágcsálok éppen, bírom a zöldségeket így is, számomra ez nem szenvedés. Nálam a mennyiséggel vannak bajok, nagyon nehezemre esik keveset/kevesebbet ennem. Úgy tudom csökkenteni valamennyire a bevitelt, hogy megfigyelem, melyik makróból mennyi a minimum, amit meg KELL ennem, vagy készen vagyok. Aztán ha mindegyikből megvan ez a minimum, már pont ott vagyok, hogy annyi kalóriát vittem be, amitől már összejön egy kis fogyás -már akkor, ha megvan mellé mozgásból napi 900-1000 kcal égetés is.
Testzsírt kell csökkenteni valóban, az hozza a legtöbbet a "konyhára", azt követi aztán az izomépítő edzés.
Sumer Glau, ááá. Annyira jó volt a Sarah Connor krónikáiban. Ciki vagy sem, néztem, és tetszett.
40 felett meg aztán ami van... -legtöbb nő fizikailag véget is ér kábé nőként.
Lehetne polkorrektkedni, élőben szoktam is, de az igazság bizony az, hogy baromira kevés 40 fölötti nő van, aki fizikailag még vonzó tud lenni úgy általában a férfiak számára. Férfiaknál talán egy fokkal jobb a helyzet, de nem sokkal. Zabálunk, tunyulunk, hízunk. Talán kicsivel többet járunk sportolni, legalábbis nekem úgy tűnik, mintha kicsivel több férfi sportolna valamit rendszeresen, mint nő, de csak tippelek, illetve abból indulok ki, amit én látok.
-
carl18
addikt
Hát napi 10.000 lépésre mindig törekszem meglegyen.
Persze heti 2-3 alkalommal azért megemelem az itthon lévő súlyokat.
Oktober elején kifogtam a Covidot és volt egy 3 hetes edzés kimaradás.Azt vettem észre ha kevesebb cukrot viszek be az is segít, még ami be vált a párolt zöldség 0,3-04kg. Fagyasztott zöldséget felolvasztok sárga répát nyersen megpucolva bele darabolom.
Párolás után még adok hozzá lila hagymát és egy kis fűszersót és kész is a tökéletes food.Mondjuk most a 184cm 84kg még teljesen jó, de volt 3-4 éve talán mikor nem edzettem semmit sokáig aztán felmentem 96 kg-ra akkor nagyon lomha voltam és nem volt igazi a élet.
Szerintem a test karbantartása több részről fontos. Például már a önbizalom szempontjából is még is megszólnak ha az ember megszabadul a fölös zsírtól. Mikor 96kg voltam hát nem sok lélek kedvem volt emberek közé menni.
Néha-néha azért csinálok képet/videót emlékből tudjam honnan indultam és hova tartok.
Meg önmagába a súly szerintem nem számít, a testzsír fontosabb.
Mert ha lenne rajtam sok ízom kevés zsír mellet az igazán esztétikus hatást tudna kifejteni.
Szóval úgy gondolom a Body fatet kéne még 5%-al csökkenteni.Akkor önmagába nem csak a hízás volt a gondom hanem hogy azért a test tartás se volt valami jó.
Meg a közösségi média detox és hogy túl agyalás helyet az ember cselekedjen.
Igen ott amerikába aki a színészkedésből megél fontos adjon magára. Summer Glau (2008) még az utcán is jól nézz ki, táncol mozog és jól táplálkozik.
Vagy Mary Elizabeth Winstead is biztos add magára hogy mai napig nem hízott el. 2007-es kép!
Bár azt vettem észre 30 felett mindenki elkezd egy kicsit hanyatlani ott már jobban oda kell figyelni az ember ne romoljon jelentősen.
[ Szerkesztve ]
-
Fred23
nagyúr
Csinálsz valamilyen edzést is a diéta mellé? Sok esetben szerintem ugyanolyan jó lehet, mint egy-egy gyógyszer. Mentálisan is helyre tudja tenni az embert egy intenzív edzés.
Egyébként a táblázatot annak kapcsán találtam, hogy igazoljam azt a megállapításom, hogy bizony nem csak nekem tetszik az a testalkat, amit olyan nehéz elérniük a nőknek.
Férfiaknál és nőknél is a szépség egyik fő feltétele az alacsony testzsírszázalék, amit viszont a nőknek nehezebb összehozni; férfiaknak mondjuk ott van még az izmosság is általában, ami nőknél annyira nem szükséges, bár egyre gyakrabban tartják kívánatosnak. A sportos, a fitt a szexi náluk is.
De az egészség, erő/fizikai teljesítőképesség, és kinézet hármasából kevesen gyűjtik be az összeset.
Éppen fájok, a tegnapi edzés...
-
carl18
addikt
Jim Carry a régi filmek alapján 20 százalék alatt lett test zsírba.
Szerintem már rá már karok lábak alapján is lehet látni kinek mennyi a body fat.Én úgy látszik a 84kg súlyt lazán tudom tartani.
Mitrazapine nagyon nehezen de úgy látszik sikerült elhagyni. 4 hétig nagyon rosszul voltam de most végre meg leszek nélküle.Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
Fred23
nagyúr
Kis érdekesség, amiből sok következtetést le lehet vonni:
Forrás.
Mondjuk tippre van benne pár hiba, legalábbis ránézésre nekem elég fura itt-ott ez a táblázat. Aztán simán lehet, hogy x időpontra igazat állít, csak akkor meg miért éppen azt az időpontot veszi?![ Szerkesztve ]
-
OPiiPO
veterán
Én szeretem nagyon, komplett testsúlyos programot meg tudsz csinálni, csak lábra vettem kettleball-t.
Dorian: nincs falhoz rögzítve, az alsó lába terpesze elég nagy, a súlypont mindig benn marad. Stabil (ha jól szereled össze), volt amikor majdnem egy mázsával teszteltem és semmi ingást nem tapasztaltam.
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
Fred23
nagyúr
Ilyesmit akarok venni majd én is, de lakás eladás, ház vevés + költözés előtt állunk, szóval a nagyobb tárgyak beszerzése csúsztatva van úgy márciusig.
Dorian: Apai nagyapám anno 40 kilósan jött meg orosz hadifogságból, mégse mondanám, hogy az annyira egészségtelen volt, mint mondjuk akár csak 4-5 év elhízva, kakaós csigán és chipsen élve, hétvégéken alkoholizálással és egyebekkel fűszerezve.
[ Szerkesztve ]
-
OPiiPO
veterán
Otthoni edzésre egy ehhez hasonlót szereztem be még a pandémia alatt, kitűnő szolgálatot tett 2 kettleball-el kiegészítve.
-
Dorian
félisten
Ilyenkor mindig az anyai dédpapámra gondolok, akit gyerekként meg ismertem.
1900-ban született, vitték az I. vh-ba, harcolt a másodikban, aztán az 50-es években jöttek hozzá a vörösök padlást söpörni, megis élt 89-ig, és az utolsó egy évet kivéve full egészségben, tevékenyen, szőlőt művelt, hordót gyartott, stb.
Szóval az én testem meg életem kihívasai a fasorban sincsenek ahhoz kepest.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Fred23
nagyúr
válasz
Szakbarbár #9216 üzenetére
Az a "befagyott" váll sérülésed is hátráltatott biztosan, remélem, már meggyógyult. Erősítő, izomépítő edzésre szerintem is nagy szükséged lenne. Egy húzódzkodót bárki vehet otthonra, tolódzkodókból is kaphatók filléres darabok akár Decathlonból, és csak ennyivel már jelentős fejlődést lehet elérni. Még jobb persze kimenni valamelyik közeli kondiparkba, vagy venni egy bérletet edzőterembe.
Kajáláson szerintem gyorsan tudnál változtatni, csak el kell határoznod magad. Nagyon egyszerű több fehérjét bevinni, és kevesebb ch-t. (De mindenképpen figyelj a zsírokra is, chia mag például aranyat ér szerintem ilyen szempontból is.) Sok tekintetben egészségesen táplálkozol azért, ez később még sokat érhet, mert idővel bizony minden számítani fog, visszahullik az ember testére az életmódjának a hatása akár pozitív, akár negatív értelemben. Én 80 éves koromig szeretnék élni legalább, lehetőleg jó egészségben; és 44 éves leszek, mire elérek egy normális testet. Ilyenkor már a leépülés ellen is küzdünk, csak mivel az egy lassú folyamat, könnyű későn kapcsolni.
Dorian: Te is megcéloztad a 80 éves kort legalább? Ha jól emlékszem, 1 évvel vagy nálam idősebb.
-
Dorian
félisten
válasz
Szakbarbár #9216 üzenetére
Nem ártana pedig izmosodnod, mert az a hosszú élet egyik titka
-
Szakbarbár
aktív tag
Ez diéta nélkül ennyi. Tudom ez ebben a topikban sokaknak irigylésre méltó lehet. Világ életemben vékony voltam, de a 15 év irodai munka megtette a jótékony hatását és feljött rám 10 kg nagy része zsír. 2010-ben még 54 kg voltam 12% tzs. mellett, a csúcs a Covid alatti lezárások alatt volt, 67 kg.
Sportolni nem sportolok, csak munkába bringázok, de azt sem rendszeresen. Évente 2000-4000 km jön össze ami nagyjából 100-200 óra sport.
Párszor próbáltam a saját testsúlyos edzést de 1-2 hét után abbahagytam mert nem tudtam beilleszteni a napirendembe, így maradt a bringa.
Ami jó, hogy nem dohányzom, nem iszok alkoholt se cukros üdítőket, csak vizet vagy üres gyümölcsteát. Gyorsétteremben nem járunk, így ezekről nem nehéz lemondanom, de lenne mit javítani az étrenden. Sok a bevitt szénhidrát, kevés a fehérje.
Most télen szerintem adok újra egy esélyt a Callisthenics-nek, hátha most tovább bírom.Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.
-
Fred23
nagyúr
válasz
Szakbarbár #9213 üzenetére
Részvétem.
Nekem is volt ilyesmi egyébként régen, egy nagyon vacakul csinált diéta közben. (Mikor még nem foglalkoztam makrókkal, fehérjebevitellel, simán csak alig ettem, és szenvedtem abban a reményben, hogy majd a diéta végén jól fogok kinézni, és lesz végre barátnőm.)
Remélem, jársz edzeni valamit, meg a kajálásod is rendben van már, mert így nagyon rossz véget is érhet a fogyásod.
A genetikával nem nagyon lehet mit kezdeni, de jelentősen javulhatunk a saját határainkon belül. Emlékeim szerint nekem 128-129 centi volt eddig a legtöbb derékban, de tévedhetek is. 125 centis derékméretes fényképem viszont van is magamról, ahhoz képest a mostani 86 centi is szinte csodának hat.
Azt remélem, 70 kilósan most 80-81 centis derekam lesz. Ez akkor se nagy szám a magasságomhoz, ha sikerül elérnem, hiszen sokaknak meg 70-es derekat adott a sors ilyen magassághoz úgy, hogy tenniük se nagyon kell azért, hogy meg is tartsák.
Dorian: Most novemberben lesz meg, hogy a derékméretem eléri a magasságom felét, tán alá is megy majd fél centivel. Most vagyok ugye 171/86-on, ami derék-magasság arányban 0.502923976608187.
Ha minden jól megy, hó végén ebből 0,49-et csinálok.
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
Már sokkal 80% alatt is magasabb a kockázat.
Több statisztika szerint is a magas derék / magasság érték magas rizikó IR és más metabolikus betegségek okán.
Mérd le a derék körfogatod egy szabócentivel, normál kilégzés (nem mindent izomból kipréselve) után. Majd ezt oszd el a magasságoddal. Ha ez magasabb, mint 0.5, statisztikailag elkezd nőni a kockázata, hogy idővel IR-os leszel.
Nalam ez 0,44Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Szakbarbár
aktív tag
Akkor a jelenlegi derékbőségemhez még 10 centit kell nőjek, hogy beférjek az egészséges kategóriába.
90 cm a derékbőségem, 170 cm magasság és 65 kg súly mellé és nagyjából 23-25% testzsír társul hozzá. Tipikus Skinny-fat alkat, minimális izom, ráadásul a zsír nagy része is a mell-has környékére gyűlt.
Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.
-
Fred23
nagyúr
Októberben átlagosan napi 800 kcal-t égettem, ezzel november elsejére elértem a 73,1 kilót. Nagyon lassan megy a fogyás, de azért haladok vele.
86 centi a derekam perpill, novemberben biztosan beérek már a számomra egészséges tartományba. Itt a végén már 1-2 kiló fogyás centiben is sokat érhet; fölös zsír szinte már csak a derekamon maradt.
Nem hajtom, nem kínzom magam túlságosan, de szeretnék legfeljebb kerek 72 kiló lenni december elsejére 83-85 centis derékkal. Végső célom a 70 kiló, illetve a 70,3, mivel a 155 fontos súlyt céloztam meg.
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz
Szakbarbár #9207 üzenetére
Még kérhetsz, messzemégakarácsony
-
OPiiPO
veterán
válasz
-
Fred23
nagyúr
válasz
Nekem se adott.
-
Szakbarbár
aktív tag
Gyerekszáj:
Borotválkozom a tükör előtt, odajön a 6 éves lányom:
- Apa, te miért nem kérsz a Jézuskától kockás hasat?
Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.
-
inf3rno
nagyúr
-
Fred23
nagyúr
válasz
inf3rno #9204 üzenetére
Tedd át mondjuk a kajálós időszakod, és talán még egyéb előnyei is lesznek az áthelyezésnek; de persze csak egy ötlet. Nekem is volt már olyan, mikor úgy csináltam, hogy a reggeli maradt ki, meg olyan is, hogy a vacsora. Inzulinérzékenység szempontjából például jobb, ha reggel és délben eszel, mintha délben és este, legalábbis régebben olvastam ilyet.
Az átmeneti böjtöm én most 9/15-ösre tervezem úgy, hogy reggel 5(!)-től ehetek 14h-ig minden nap, amiből a gyakorlatban valszeg 8/16 vagy 7/17 lesz, viszont ha megébredek korán, akkor megengedném magamnak a kávét, és mellé valami apróságot, akár csak egy whey protein turmixot vagy zabos-gyümis-tejes fehérjét, nem akarok várni még 1-2 órát.
-
Fred23
nagyúr
Kevesebb mozgás kipipálva, de a kaja kábé ugyanannyi, és máris híztam kicsit.
Asszem, vissza kéne térnem az átmenei böjtre, azzal sokkal egyszerűbb szabályozni a kcal-bevitelt. Talán úgy némi szenvedés és gyakorlás után elérhető lehetne akár egy 2000 kcal alatti bevitel is számomra. Nem egyből, de pár hét szoktatás után.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest