Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- urandom0: Mégsem számőzöm az AI-t az életemből :(
- Hieronymus: Rosszindulatú tevékenységek ellenőrzése IP alapján
- Torda: Így lehet fillérekből prémium okosotthon rendszert építeni 2025-ben
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- laca223: Miért győz a kollektív meggyőződés akkor is, ha saját magát teszi tönkre?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ComptonLA
tag
Én tartom a súlyom. Karácsonykor sem szedtem fel semmit. Pedig ettem a lányom tortájából is. Muszáj volt megkóstolni, mivel ő csinálta.
Sztem karácsonykor lehet módjával bűnözni. Nehéz mindent kikerülni ilyenkor. Ennyi belefér. Én ma már edzek egyet.
Kellemes karácsonyi ünnepeket, boldog új évet és sok mínusz kilót mindenkinek!
-
Narxis
nagyúr
Nyakunkon a január, még ezen a héten eszek egy kis ezt meg azt utána januárban jön a böjtölés és edzőterem.💪
-
Szakbarbár
aktív tag
válasz
teppik_amon
üzenetére
Elvileg minden munkahelyen kell lennie éves üzemorvosi vizsgálatnak, de nálunk a vérnyomáson kívül mást nem néznek. Nem tartana semmiből mérni egy vércukorszintet sem.
-
teppik_amon
tag
válasz
gergo5991
üzenetére
Nem tudom volt-e már linkelve Prdip doki de kb azt mondja mint akik neked válaszoltak.
Mire kijön a cukorbetegség tünete, akkor már 10-20éve küzdes a magas inzulin szintel, amit nem szokás méregetni.
Az ő tanácsa: egyél kevésSZER, akkor is hanyagold a cukrot/péktermékeket. meg a feldolgozott élelmiszereket (minden ami zacskóban/előre csomagolva van)
kb a ketogén étrendet írja le szerintem.
Beszélegettem pár hasonló problémájú emberrel, én is úgy vagyok mint te. Mindenkinek más jött be. Nekem működik a napi 1x evés, "rosszabb" napokon a 3 órás időablakban evés. Ez melett napi 40-60 perc mozgás. És fogyok.
Kitartás! Főleg ahhoz hogy ezt tartani is tudjuk
Örökké akarok élni, idáig sikerült. -
ClayMore
aktív tag
Igy van.
Az oseink fogainak mikroserulesei csodaszepen megmutatjak mi a palya.
Az Australopithecus vega volt https://www.sciencedaily.com/releases/2025/01/250117112232.htm?utm_source=copilot.com
Aztan mar tobb hust ettek, de nem arra alapoztak az etrendjuket.
A Neandervolgyi alapvetoen hust evett amig volt. Nagytestukre vadaszott. Ez volt az egyik oka annak, hogy a neandervolgyit lenyomtak/inkorporaltak. A korai emberek ugyanis alapvetoen noveny/gyumolcs es kistestu allatokat + halat evo volt. Ez a rugalmassag tette lehetove a gyorsabb es teruletileg diverzebb elterjedeset. Aztan amikor berobbantak a kozelkeleti novenyek akkor az olyan nepessegrobbanast eredmenyezett ami jo ideig a hust hetvegi kajava tette.
https://www.jstor.org/stable/40485015Boldogan meghallgatom masok erveit is. Az orvosodet is.

-
-
ncc1701
veterán
válasz
gergo5991
üzenetére
Klasszik jojó effekt. Nem vagy elég beteg (nem voltál) ahhoz, h komolyan vedd az életmód váltásod. Majd ha eléggé beteg leszel, akkor talán nem térsz le a helyes útról. És talán még nem futsz majd ki az idődből.
És nem hülyeség, átlag 2-es cukor betegség, mire észreveszi az user, már 1-2 évtizede rombolja a szerveit. A rombolás nem visszafordítható, de a betegség maga tünetmentessé tehető, és gyógyszerek nélküli, teljes élet lehetséges. Nyilván kaja ügyben lemondásokkal jár majd a továbbiakban. -
ncc1701
veterán
válasz
Szakbarbár
üzenetére
Az agy elsősorban energiát kér, amit zsírokból jobban tudsz fedezni (1g zsír 9 kcal, 1g ch pedig 4kcal).
Kapaszkodj meg, ne menj ennyire vissza, csak a középkorig. Penicilin elött a halálozás főleg valami baleset/fertőzési ok volt, valami 90%-ban. Ok, ilyen- olyan fertőző nyavaják is nyilván besegítettek. Volt erre kutatás, ha ezeket az okokat kivesszük, akkor a régiek is eléltek addig, mint ma. -
gergo5991
őstag
rég voltam itt, nevemre rákeresve 2022 ben,
2025 év elején elmentem egy IR mérésre, és 4,57 es Homa-IR érték jött ki, ha jól emlékszem 5 ösnél már prediabétesz van vagy az már diabétesz franc se tudja.
ekkor 89 kiló voltam.
3 hónap kőkemény diéta - alacsony GI indexes kaják, napi 15-20k lépés 16:8 fastingal 75kg-ra fogytam. a Homra-ir 2,02re ugrott le.
inbody tzs mérésen és 12,7% testzsir jott ki.
vazizomtomeg ssm - 37,6kg
Teljes testviz 48kg
derek-csipo arany 0,78
inbody score 88/100Azóta "picit" elengedtem magam és 85kg-ra visszahíztam, egész nyáron ment a sörözés pizzázás, mozgás nuku, így is meglepődtem hogy 5 hónap alatt híztam csak vissza.
Most újból próbálok lefogyni. Az egész mondhatni a hasamra jött vissza.
Mivel már ismerem az utat, elvégre fél éve már átmentem egyszer rajta, úgy gondolom nem fog problémát jelenteni a fogyás.
A kondizás is ment akkoriban de nem annyira, most a fogyás mellé egy kis izom felpakolása is a cél.a legnagyobb motiváció az az, hogy elmúljon a vércukor ingadozás okozta tünetek, kajakóma, fáradtság, izületi fájdalom, ébredéskor alacsony vércukor, remegés, durva izzadás, random rosszúllétek, ingerlékenység, puffadás és még sorolhatnám.
Azt vettem észre, lehet hülyeség, de szerintem már 15 éve IR-es vagyok, és az utóbbi 10 évben emiatt nem tudok aludni, emiatt kipihenni se magam, és emiatt magas a vérnyomásom állandóan. 150-160/80 volt fogyás előtt, és mikor lefogytam, a homa-ir is javult akkor 120-130/80 volt. 10 évvel ezelőtt ha lefeküdtem egy kanapéra simán el tudtam aludni és aludtam 4-5 órákat is. most? lefekszek a kanapéra bármennyire is fáradt vagyok nem tudok elaludni napközben. este alvás az max 5-6 óra, utána szívdobogás, izzadás és szerintem mindenről a hypoglikémia tehet.
-
Dorian
félisten
válasz
Szakbarbár
üzenetére
Agykaoacitás növekedésében a magas Omega 3 tartalmú vízi cuccok, halak, kagylók ilyesmi segítettek
-
Szakbarbár
aktív tag
válasz
ncc1701
üzenetére
A mai élővilág nem hasonlítható össze akár a pár ezer vagy 10000 évvel ezelőttihez, mert már annyi fajt kipusztítottunk, vagy megváltoztattunk a nemesítések során. Ha most valakit kiraknánk 5-10000 évvel korábban reggel, lehet már az estét sem érné meg, mert egy állat vacsorája lett. A mai civilek többsége nem volna képes megölni és feldolgozni egy állatot sem.
Ezzel nem azt akartam mondani, hogy régen könnyebb volt megélni, de amit ma erdőnek hívunk az nem ugyan az, mit 10000 évvel ezelőtt.
Illetve javítsatok ki ha rosszul tudom, de ha jól emlékszem azért tudott az ember agykapacitása növekedni, mert elkezdett CH-ban gazdagabb élelmet fogyasztani és több energia jutott az agynak. A CH alatt nem a csokis fánkra meg a finomított cukorra gondolok, hanem a gumós, keményítőben gazdag növényekre.
Ebben az időben az átlag életkor mennyi volt? 25-30 év? Nem volt mikro műanyag, adalékanyag, ipari körülmények között előállított étel ami akár katalizátora is lehet az általad felsorolt betegségeknek.
Amit említettél bél mikrobiommal kapcsolatos ismeretekre hasonló a mikro-nano műanyag szennyezésre is. Egyelőre csak találgatják a tudósok mit okoznak hosszú távon. -
Dorian
félisten
válasz
ncc1701
üzenetére
Hibás érvelés
Pontosan úgy nem talál magának alkalmas élelmet a mai ember az erdöben, mint ahogy nem tudna levadászni egy dardaval meg szakócaval allatokat sem( Ráadasul a mai erdők mesterséges telepítésű növényvilágszegény erdök, de mesterségesen felduzzasztott apróvadállománnyal)
-
ncc1701
veterán
válasz
ClayMore
üzenetére
Nekem meg a doki azt magyarázta, amit mondtam, kutatásokkal megalapozta, és az általa elért eredményekkel igazolta. Sok embert gyógyítanak ibs-el, autimmunnal, idegi problémákkal, vagy akár magas vérnyomással, cukorral, megfelelő életmóddal.
Ha arra van kifejlesztve az emberi szervezet, akkor biztosan találnál elég élelmet az erdőben. Sok elmélet próbája a gyakorlat, hajrá. Csak ha valami gyakorlatban nem működik, ott hiba van.
-
ClayMore
aktív tag
válasz
ncc1701
üzenetére
Tökre stimmel, csak az evolúciós része nem teljesen. Gyökereket, magvakat, gyümölcsöket gyakrabban látott az ember mint húst. Ahogy egyre szofisztikáltabban, szervezettebben vadásztak egyre jobb eszközökkel ez megváltozott. Majd jöttek a magvak a közel-ketelen és megint megfordult. Megint kevés lett a hús viszonylag.
A domesztikált állatok nagy részét csak vészhelyzetben/ünnepnapon/áldozatnak/télen vágták le. Első sorban a bundájukért és a tejért tartották őket. Tavasztól őszig ne m vágtak nagytestű állatot. Én így tanultam. Aztán, ha nem stimmel majd kijavítanak.

-
ComptonLA
tag
Ha az ember elhagyja a péksüteményeket, kenyérféléket és a cukrot (édességek, stb), nyert ügye van. Mellé kis mozgás és kész is a fogyás.
Nem kell ezt túllihegni.
Én azért eszek gyümölcsöt is. Persze csak módjával. Arra is szüksége van a szervezetnek, csak túlzásba nem kell vinni. A zabpehely+bio zabital kombóba mindig szelek egy banánt. Meg mondjuk eszek délután kis kék szőlőt, esetleg egy narancsot. Ennyi. Zöldségből meg paradicsom, paprika, retek. ilyenek. Ebből is egy kicsit, abból is egy kicsit. :)
Nem volt cél a -12 kg alig másfél hónap, csak így sikerült.
Én 171 "magas" vagyok egyébként. Ehhez a magassághoz jobban passzol ez a súly. Amit azóta is tartok. Most 71 és 73 között mozgok. Ha belegondolok, hogy milyen sokáig 84-85 voltam, most meg 71-73.
Nemrég még örültem volna neki, ha legalább 78-79-re lemegyek. Csak az elhatározás hiányzott mindig hozzá. Nők szokták mondani, akik kérdeznek a fogyásról, hogy milyen jó nektek pasiknak, hogy ilyen könnyen megy.
Ilyenkor legszívesebben mondanám, hogy talán azért, mert nem vagyunk lusták, wazze. 
-
ncc1701
veterán
Pont a bél mikrobiommal kapcsolatban a legnagyobb a találgatás. Most tudsz csinálni vizsgálatot, kapsz egy ~70 oldalas doksit, amire mindenki csak hümmög, mert nincs egyértelmű tényállás, h melyik baktériumból mennyi kell. Úgy 5 éve az egész bél mikrobiom egy köznevetség tárgya volt orvosi körben, most meg nézd meg, kb minden itt dől el.
Amúgy nem akarok senkire rábeszélni semmit, csak annyi, h egy próbát megér, aztán 3 hónap után maga tud dönteni az ember. Mérjen, csináltasson vérképet, vérnyomást, utána 3 hónap után megint. Ha javulnak az értékek, akkor nincs miről beszélni, bárki bármit állít az ellenében.
-
ncc1701
veterán
Pontosan, az emberbe belevésődnek a megszokások. Hogy rántottához kenyér kell, szendvicset eszik, ilyesmi.
Nekem mákom van, sosem voltam egy nagy gabona faló. Mondjuk a péksütiket sajnálom, de valamit valamiért, olyat már vagy 3 éve nem ettem. Kenyeret régebb óta.
Nem mondom, időnként becsúszik valami cukrász süti, évente 1 pizza/hambi, de kb annyi. Általában egy étkezésemben max 20g ch van.
Plö a búzával sincs baj, csak nem ledarálni kell, hanem kicsíráztatni, és megenni a csírát. -
-
-
Dorian
félisten
válasz
ncc1701
üzenetére
Ősember megkövesedett székletmintájaból kimutatták, hogy bőven táplálkozott növényekkel is.
Az ősember mindenevő volt.Amúgy vannak akiknek bejön a carnivore, ketogén, vegán, akármilyen diéta, csak ne akarjuk ezt mindenkire érvényes szabálykent kijelenteni.
A rost mentes táplálkozas segíthet ideiglenesen pl azoknak, akiknek szét van csesztve a belük és gyulladt állapotban van, mert úgy gyorsabb a regeneráció.
Ami mindenkire érvenyesen jó, az a mediterrán étrend.A témában friss, egy valóban szakértőtől:
[link] -
storm3
senior tag
Keto temahoz:
ha hosszutavon tolod,nem "zsirosodik" el a vered? Marmint besurusodik stb. -
ncc1701
veterán
-
ncc1701
veterán
Sajna, ez nem így van. Elmélkedés helyett javaslom, menj ki az erdőbe, és keress ehető dolgokat. Nehéz lesz, és nem csak télen. Nincs almaliget, nincs veteményes, nem terem állandóan minden. Még a trópusokon sem. Ami fixen volt/van, az a csapdák állítása, halászat, vadászat. Ezért is vándoroltak az ősemberek, mert kimerítették a helyet. Nagyon romantikus elképzelés, h az őseink sok növényt tudtak enni, csak sajna ezekből nagyon kevés van.
Amúgy éntőlem azt csinál mindenki, amit akar, részemről nem ketót csinálok, de pont annyi orvos, tanulmány érvel mellette, mint ellene. Innentől kezdve van, aki próbálta, és bejött neki, meg van, aki ezt-azt összeolvas, és tapasztalat nélkül kialakít egy véleményt. Ami ugye olyan, mint a segglyuk.
Nekem életem egyik legjobb döntése volt, h kipróbáltam, nem vesztettem semmit. -
Dorian
félisten
válasz
ncc1701
üzenetére
"Tipikus vércukor-ingadozási jelenség"
Ez így van. Viszont nem kell szélsősegekbe menni, mert minden szélsőség tévút. Amikor sok édességet meg gyors ch-t zabáltam, nálam is tipikus volt a farkaséhség. Egyszerűen a gyors ch-kat kell minimalizálni és lassabb felszívódasúakat választani, valamint sok rostot, zöldseget enni. 2 hét alatt át tud állni a bélflóra és egyszerűen csak erzékeli az ember az éhséget, nem akar megölni valakit. -
ncc1701
veterán
Bingó. Amennyi kell a szervezetnek, azt megtermeli glükoneogenezissel, zsírból, vagy fehérjéből. Agynak kell valamennyi, meg a vörösvérsejteknek, amikben nincs mitokondrium. Amúgy a szénhidrát kompletten nem esszenciális, nem kell kívülről bevinni semennyit, mert amikor őseink kifejlődtek, akkor kevés volt a szénhidrát, és az annyira fontos, h amennyi kell, azt megtermeli magának a szervezet. Őseink vadásztak, halásztak, meg gyűjtögettek. Utóbbit megnézheted, menj ki az erdőbe, és rájössz, h ami ehetőt találsz, az kb lófaszra elég, ergo maradt a hús, meg a zsír. Ahhoz, h a genetikánk adoptálódjon ahhoz, h sok ch van, annak kell kb 250e év. Mezopotámia óta eltelt mondjuk 8e év, azelött nem volt számottevő növénytermesztés. Egyszerűen túl gyors a változás, a genetikánk még nem tudta lekövetni, ezért vannak olyan betegségek, h csak nézünk. Nameg a sok méregtől, amivel körbevettük magunkat.
-
ncc1701
veterán
válasz
Kolondrum
üzenetére
Tipikus vércukor-ingadozási jelenség. Beviszed a sok ch-t, felmegy a vércukor, beömlik a szervezetbe a sok inzulin, amitől leesik a vércukor, és kiesik a szemed az éhségtől.
Ezzen szemben, ha sok zsírt eszel, és kevés szénhidrátot, akkor alig mozdul a vércukor, és ez a jelenség eltűnik. Ezért vagyok el napi 6-7 kaja helyett 2-vel is. Több éve csinálom, kiváló a vérképem, dokim szerint ez az az életmód, amire az ember kifejlődött, csak az utóbbi 5-10e évben elqrtuk, alaposan. Az utóbbi 50 évben meg végképp. -
válasz
ComptonLA
üzenetére
Én mindig csodáltam azt aki így tud lenni. Nekem ha kimarad kaja, mert pl melo van nem tudok enni mert nem érek rá, annak több féle eredménye van. Pl exponenciálisan leszek ideges, feszült. Rosszul vagyok igen hamar, kb minden bajon lesz. Pl vezetek kezdek 5:30 táján, mire beérek vonattal már nyomon neki, h legyen időm enni mire visszafelé megyek, már azon agyalok h kaja kaja kaja és gyakran az első szünet alatt az addig szánt karját betolom, ami a napom jelentős részének a kajája. Tehát megeszek mindent reggel 9-ig, otthon mire haza esek olyan szinten minden bajon lesz, hogy ekkor csap át a dolog zabalásba és ekkor csúszik le még vagy 3000kcal.
Egy vékony jégen táncolok h ne boruljak meg, de jól lakni csak zabalás útján tudok. Van kollégám aki este néha azért nem eszik mert lusta csinálni. Mondom heh? Bármikor bármit meg tudok enni. -
ComptonLA
tag
Nekem nem kellett semmi diéta, meg kalóriaszámlálás a fogyáshoz (85 -> 72kg). Egyszerűen teljesen elhagytam a kenyeret, péksüteményeket és a csokiféle édességeket. Mondjuk utóbbit csak alkalmanként ettem, darabokban.
Plusz bevezettem, hogy 17-ig dolgozok, utána eszem egyet aztán legközelebb csak másnap reggel fél9 körül. Közte csak iszom. Akkor még nem tudtam, hogy ezt időszakos böjtnek hívják.
Meg persze, mozgás. Nem egész másfél hónap alatt ledobtam ezt a cirka 12 kg-ot mindenféle erőlködés nélkül. Azóta tartom. Pedig nem az volt a cél, hogy ennyi idő alatt fogyjak le, csak így sikerült...
Persze, időnként belefér egy kis bűnözés, ha a körülmények úgy hozzák. De ez csak ritkán fordul elő. -
Elkezdtem én is újra a ketot/carnivore-t november 25-én, mert az OMAD már nem, vagy nem úgy működött, mint régebben. Szerintem fogytam azzal is, érzésre minimum 4–5 kilót 40 nap alatt. Ma van két hete, hogy a ketot csinálom, és most mértem is magam, nem úgy, mint az OMAD-nál. Kezdéskor kereken 102 kg voltam, ma pedig 96,7 kg. Naponta pluszban 450–550 kalóriányit sétálok.
Azért írom, hogy keto/carnivore, mert igazából nem is tudom pontosan, mit csinálok, ennyire nem figyelek rá, hogy akkor 75%-80% zsír stb legyen vagy csak hús. Csak egy dolgot tartok szem előtt: hogy gabonát ne egyek. Voltak napok, amikor csak húst ettem, de voltak olyanok is, amikor tojást, bacont, magvakat, illetve MCT-olajat. Biztos átálltam valamelyest, mert amikor 3 tojásból, 2 szelet baconből a felét tudom csak megenni reggel, és délután csak azért eszek, hogy nehogy már 400–500 kcal legyen bennem..
-
ClayMore
aktív tag
A cukorhoz is gyorsabban hozzajut igy a szervezet a gyumolcsbol.
Viszont azt tanultam meg hogy ha szerzoros vagy akkor az allat es homerseklet nagyon sokat szamit.
En pl felfagyaszyva szeretem az afonyat, epret, mangot igy pont olyan mint ha gumicukrot ennel. Miota ezt megtalaltam nem erekel a gumicukor mert ezt a szenzoros elmenyt beviszem toredek kaloriabol.
-
I02S3F
addikt
válasz
ncc1701
üzenetére
Te vagy a 4. ember a sorban, aki dicséri a ketót. Meggyőztetek! Lassan megpróbálom bevezetni.
A tervem az egészséges olajokra alapozás (tökmagolaj, legnamgolaj, kisebb mértékben extra szűz oliva olaj), füstölt húsok ilyesmi kisebb mennyiségben, több soványhús(szárnyasok). Esetleg sertéscomb.
-
ncc1701
veterán
Ugyan nem fullba nyomom a ketót, mert ~50g ch megvan, de apránként tudod növelni a zsírt, és csökkenteni a ch-t. Fehérjére figyelni, 1.5-2g/tskg kell. Gyümölcsből nálam megy napi 50-100g bogyós, nagyon max alma, vagy kevés körte. Napi 6-8 tojás, marha-malac zsírosabb része, oldalas, tepertő, szalonna, minőségi olíva olaj, magok, fagyasztott zöldségek (kukorica, krumpli nélküliek). Kávé maradt, tejszínnel, 85%-os csokit eszem, ha kivánós vagyok rá. És valóban, akár 1 nap kajálás is kimaradhat anélkül, h éhes lennék, mert a szervezetem rögtön elkezdi használni a zsír raktárakat, kegyetlen jó dolog, de az ilyen 8/16-os időszakos étkezés sima ügy. Vérképem tökéletes, emésztésem hibátlan, kb budi papírt sem kell használnom, annyira nem kenődik. Ameddig ch-t ettem főleg, addig állandóan éhes voltam, napi 6-7 étkezésem volt, mocsok jó dolog volt megszabadulni ettől. Dokim szerint ez az egészséges táplálkozás, amire az emberi szervezet negyed millió éve kifejlődött.
Ha nem apránként változtatod a makróidat a zsírok irányába, akkor irdatlan nagy fosások lesznek. De 2-4 hét alatt tökéletesen, és mindenféle probléma nélkül át lehet állítani egy egészséges szervezetet. Amire még érdemes figyelni, h minőségi alapanyagokat vételezz. Szabadon tartott marha, malac husa, szintén a tojás se a tömegtermelt szemét legyen. Amit egy 3 éves gyerek megismer, csak azt edd meg. Ultrafeldollgozott szemetet mssze kerüld. -
inf3rno
nagyúr
Nálam megállt a fogyás, most 80kg körül vagyok. Elkezdtem egy hosszabb antibiotikum terápiát. Majd utána folytatom, addig csak edzeni tudok, a kaján nem tudok csökkenteni.
-
I02S3F
addikt
Sziasztok!
Hugom gluténérzékeny és folyton ment a hasa, aminek a keto diéta vetett véget. Azóta nincs emésztési gondja, lecsökkent az étvágya, csak húst, tojást, zöldséget, magokat, olivaolajat eszik. És ez nekem megtetszett! Még szükséges lesz átgondolom, hogy nálam hogyan működhet ez és hogyan érdemes bevezetni, átállni rá? Mert tetszik, hogy nem éhes folyton!
A másik egy találmányom: Turmix zöldségből, gyümölcsből egy kis utifűmaghéjjal fűszerezve! Marhára jól esik és ezer arca van ennek a recept nek. Ma 3 félét csináltam:
- 1 alma (200g), 250ml kúkusztej, víz, vaníliaaroma, só, édesítőszer (150 kcal)
-100g erdei gyümölcs, fagyasztott, 250ml kókusztej, víz, vaníliaaroma, só, édesítőszer (90kcal)
-280gr sárgarépa, 1 mandarin, citromlé, só, édesítőszer, gyömbér. (170kcal)Nagy turmix gépen leturmixolom, majd utána még botmixerrel is átmegyek rajta.
A titkos összetevő az utifűmaghéj, ugyanis hosszú időre jól lakok tőle! (Nem szabad túlzásba esni vele, mert hasmars lesz a vége, de mértékkel jó!)

-
ComptonLA
tag
válasz
inf3rno
üzenetére
Nekem kb 85-ről 75-76 volt a cél. Ezt bőven teljesítettem, hisz 72-73 között mozgok. Néha kicsit 73 fölött. Ha akarnék simán tudnék még fogyni, de nem akarok. Az sem lenne gond, ha "felmennék" 75-re. Elég sokat mozgok, tartom azt a bevált kajálási szokást, amivel elkezdtem fogyózni, így jól elvagyok.
-
inf3rno
nagyúr
Akkor én is bejelentkezem. Megállt a fogyás, 79kg körül stagnálok. Tudnék kevesebbet is enni, csak az éhségérzetet most annyira nem bírom.
-
ClayMore
aktív tag
Update: Ket hetig volt csokkentett az adagom Mounjarobol. Most 2 hete vagyok nelkule. Ehsegerzetet ereztem parszor. Furcsa volt elso alkalommal ujra erezni. Nagyon furcsa volt ennyi honap utan.
Azota sem ereztem igenyt egyebkent hogy edesseget egyek. Se gumicukrot, se csokit, se semmit. Nem erdekel. Viszont a gyumolcs fogyasztasom kb a duplajara nott. Ez 120-150g helyett 250-350get jelent per nap. Ami eper, mango, malna, afonya kombobol nem egy elhetetlen kcal.
A sulyom stabil.
Ami viszont nagyon erdekes, hogy ahogy lejottem rola azonnal egy csomo megeleem volt, de kb par napon belul. Mint vmi kapcsolo... Elkezdett pirosodni, viszketni a fejborom, sokkal tobbeet puffadok es fingok, volt enyhe hasmenesem is az intermittent bojt megtoresenel. Irritaltabb a szemem, csipasodik, ha futok vagy gyurok akkor apro szurasszeru erzes van a boromben, stb.
Es korabban ezeket probaltam kulon-kulon kivizsgaltatni, de soha semmit se talaltak. Na ezt innentol nem veszem be! Tuti van vmi gyulladas a belben ami utana mindenre kihat. Chat gpt-t alaposan megnyuzva vagy laktozzal kapcsolatban van gond vagy nem jo a belflora egyensulya. Szval kb 1.5 hete laktoz eliminacion vagyok. Sok tunet megszunt, vagy enyhult. Szval ide el kene jutni egy jo orvoshoz. Kajanaploval, tunetekkel, korabbi vizsgalati anyaggal es szepen raboritani az egeszet, hogy rakja ki!
Gyuras jol halad, alakulok. Jo erzes. Hianyzik amikor csak heti egy van.
Nem gondoltam, hogy ilyesmi lesz ebbol a dologbol.
Ennyi

-
Nekem is nagyon fekszik a böjt, bejött évekkel korábban is. Az átállási idő után még jobban is viselem, mint a sima kalóriamegszorítós diétázást napi 3-4-5 étkezéssel. De nem mindenki ilyen.
Engem perpill leköt a ház és a kert, azokban csinálok egy halom melót, a normálisabb edzés túl sok macerával járna, de majd ez idővel változik.
inf3rno: Az még tényleg éppen elmegy, de ha már most jobban figyelsz rá, sokat nyerhetsz vele. Szerintem nekem magyon sok idő és odafigyelés árán lesz majd valamikor 6.0 alatt. Egyelőre legyen csak 6.5 alatt.
-
inf3rno
nagyúr
Hát ja, nekem is nagy volt az étvágy. Most szerintem szűkült a gyomrom is valamennyit, nem tudok olyan sokat megenni. Én a lenolajra esküszök most, de lehet csak placebo. A gyulladt zsírt akadályozza, az meg szerintem ilyen pozitív visszacsatolás elhízásnál. De ez csak ilyen saját elmélet. :-) Egy csomó gyulladáscsökkentő dolgot tolok most. Van Lyme miatt egy enyhe krónikus gyulladásom, amit szeretnék a minimumra csökkenteni, amíg végre eljutok szakorvoshoz vele.
-
Én is elkezdtem újra a böjtöt kb 10 napja mert érzésre 100+ fölött lehetek. Már egész jól bírom, délelőtt edzés, napközben séta. Eleinte csak arra figyeltem, hogy legyen meg a 22-23 óra, most meg már teljesen természetes, hogy edzek, sétálok üres gyomorral. Nekem kb 4-5 nap kellett az átálláshoz, de én régebben is csináltam ezt, hamar átállok. Meg már alig birok sokat enni, feleannyitól tele leszek.
Ma csak 15 perc ugrálókötelezés volt, meg 16kg-s kettlebellel pár gyakorlat. Kb 25 perc összesen. De volt már 35 perces ugrálás is, súlyzók nélkül.
-
válasz
Szakbarbár
üzenetére
Mivel nem vagyok egy nagyon szociális lény, és általában egyedül szoktam sportolni, nem túl nehéz számomra. Annyira hajtom csak magam, amit elviselek úgy, hogy tartom a diétám is. (Csináltam korábban már 22-2-es, 21-3-as, 20-4-es, és 18-6-os átmeneti böjtölést is, azok is működtek.)
Jó időzítés kell a sportra -kaja után 1-1,5 órával mondjuk, vagy éppen kaja előtt 2-3 órával-, illetve figyelek a pulzusomra, nem engedem nagyon magasra. Az mondjuk tény, hogy ha valakinek komolyabb céljai vannak, nem csak hobbi szinten sportolna, hanem érmet is szeretne gyűjteni valamilyen versenyen, annak tényleg sokkal nehezebb dolga lehet, tán a dobogós eredményt el is felejtheti OMAD-on a legtöbb sport esetén. Mert igen, egy darab kalóriabeviteled van egy nap, azon túl nem játszik olyan, hogy most eszek ezért vagy azért. Ezzel kell kibírnod, bármit is csinálsz a nap folyamán. Akinek ez nem megy, az nem ezzel a módszerrel fogyózik.
De egyébként a test meglepően alkalmazkodó, legalábbis az enyém biztosan. Simán megy, hogy nem eszek 22-22,5 órán keresztül úgy, hogy mellette dolgozok, kerti munkákat végzek, stb. Egyik nap például kivágtam sima kézifűrésszel több 8-10 méteres fát a kertben, aztán feldaraboltam őket, és csak vizet ittam közben. Nem haltam bele, és beértem utána üres kávékkal másnap ebédig. Persze nem vagyunk egyformák. Én sokat tudok enni egyszerre, de sokáig is bírom kaja nélkül. -
Elnyomtam, fel se tűnt: 45 leszek csak.
Kajálással hamarosan végzek, kicsit sok lett a mai, de még elmegy: 103g protein, 207g ch, 72g zsír. Holnap jobbat csinálok, több lesz a protein, és kevesebb a ch és a zsír.
Feleségem szokott nézni nagyokat, hogy én egy étkezésben mennyit le tudok tolni. Mikor elkezdtem ezt a napi 1x-i kajálást, az első néhány napban az egyszeri étkezéseim 3000 kcal felettiek voltak; aztán szerencsére megtanultam beérni kevesebbel. De hogy milyen sz@r ügy már, hogy egyetlen étkezés mellett is oda kell figyelnem a kalóriákra...
-
válasz
inf3rno
üzenetére
A kettes típusú cukorbetegségből elvileg meg lehet gyógyulni, prediabéteszből meg pláne.
Nálunk apám lett cukorbeteg már nyugdíjasan, úgy 50 év kemény "munkája" árán jött ez össze neki (borzalmas kajálással és elhízással), anyum viszont úgy kerülte el teljesen -prediabétesze sincs-, hogy az ő anyuja már 40 évesen inzulinra szorult. Sima odafigyeléssel. Ezt csináltam egyébként én is több-kevesebb sikerrel, mikor mennyire jól. November végén leszek 46, és perpill ennél az éhomi 6,6 mmol/L-nél állok; nem jó, de annyira nem is rossz, szerintem jövőre rendben is leszek, amennyiben jobban figyelek a kajálásra, és visszatérek a sporthoz is.
Ha méretsz cukrot, beírhatnád ide az eredményed.
-
inf3rno
nagyúr
Én jól bezabáltam az elmúlt 2 napban cukros nápolyit meg hasonlót. Meg is lett az eredménye. Előtte 78.3 volt, most 79.1kg. Nem tudom mennyi az éhgyomri cukrom, mostanában nem mérettem. Lehet, hogy nekem is van prediabétesz, családban van cukros. Most visszatértem a cukormentes diétához, aztán meglátjuk hova vezet. Beteg is voltam, amikor sokat fogytam, valószínűleg az is közrejátszott. Nálam az elsődleges cél, hogy 80kg alatt maradjak. A másodlagos, hogy elérjem a 70kg-ot újra.
-
válasz
inf3rno
üzenetére
Gratula, és már én is elkezdtem szépen fogyni!
Éhomi vércukrod milyen? Én mérettem, és bizony bekopogtatott a prediabétesz, ahogy az már várható volt (családi erős hajlam is van). 6,8 és 6,9 mmol/L lett mérve, aztán OMAD-ra váltottam, és most már "csak" 6,6 mmol/L.
Nagyon kevés tanulmány van egyébként a napi egyszeri étkezés hosszútávú hatásairól, és ezek nem konzisztensek, szóval bármi elképzelhető, de egyelőre fogyok is vele, meg javul a vércukrom is.
Ami egyértelműen feltűnt, hogy OMAD-nál kiemelten fontos már érzésre is, hogy az az egyszeri étkezés ne legyen szénhidrátbomba. Szerintem ismerem annyira a testem, hogy némi küzdelemmel és odafigyeléssel elkerülhetem még a diabéteszt.
77,7 kg vagyok perpill. Végső célom 70 kiló környéke. Az edzést kéne még visszahozni, az sajna még mindig nem épült vissza az életembe, bár a házfelújítás bizonyos értelemben akár annak is számíthat.
Szerk.: 11 és 13 h között tartom meg azt az egy étkezést, szóval időpont alapján ebédem van. Makrók, ásványi anyagok, vitaminok, rostok, rendben elférnek benne.
-
inf3rno
nagyúr
Én lementem 82-83kg-ról 78-79kg-ra kevesebb kajával és napi 1 óra sétával, gyaloglással. Nem úgy tűnik, mintha megállna a fogyás.
-
Visormail
addikt
válasz
Szakbarbár
üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4181, 94% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2036
- Akció! Gamer PC-Számítógép! Beszámítás! X870 /R7 7800X3D / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Több darab! MacBook Pro 14" M1 32GB RAM 27%-os áfás számla
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Örökké akarok élni, idáig sikerült.

Nemrég még örültem volna neki, ha legalább 78-79-re lemegyek. Csak az elhatározás hiányzott mindig hozzá. Nők szokták mondani, akik kérdeznek a fogyásról, hogy milyen jó nektek pasiknak, hogy ilyen könnyen megy.
, eleinte nehéz. Mondjuk akkor nem ünnepek előtt kezdtem..