Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Ebes, a megtervezett falu!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- VHS digitalizálás
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Negyedik rész
-
LOGOUT
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
totron
addikt
Notebook FanControl - hogy kell beállítani? Register read/write.
-
Tim82
félisten
válasz
adam320
üzenetére
Próbáld ki a még el nem adott Lenovo notebook-odat live Linux (pl. Linux Mint Cinnamon) alól, hogy ott a Cheese (vagy Csíííz) alkalmazás (ez kifejezetten webkamera tesztelésre van) mit csinál elhúzott fizikai retesszel. Ha valóban kikapcsolja a retesz a kamerát, akkor ki fogja írni, hogy nem található webkamera. Ha csak eltakarja a retesz, akkor nem lesz ilyen üzenet, csak feketeség kép helyett.
Egyébként a fizikai retesz (privacy shutter) szerintem csak eltakarást csinál, mondom ezt jó néhány olyan Lenovo Thinkpad modell birtokában, amin van ilyen. Szóval a külön vehető, felragasztható retesz funkcionálisan semmivel sem rosszabb a beépített reteszes megoldásnál, mindkettő csak kitakarást és nem fizikai blokkolást/kikapcsolást csinál.
-
adam320
senior tag
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Tehát azt írta, hogy "valami blokkolja a kamerát", sima gyári windowsos kamera. Igazából arra voltam kiváncsi, hogy csak szoftveresen gátolom a kis gombbal a kamerát, vagy valóban megszakítom a tápellátását. Az utóbbiban bíznék meg. Nyilván nem az én notebookomat fogják hackelni az oroszok, de jobb a békesség
-
movax
őstag
válasz
adam320
üzenetére
Igen, ez egy makacs tévhit, hogy az alkohol káros a notebookokra, képernyőkre stb. Az égvilágon semmi baja nem lesz sem a képernyőnek, sem a gép egyéb külső részeinek, ha végigtörlöd egy enyhén alkoholos mikroszálas akármivel (nem tocsogásig átitatva), azon kívül, hogy tiszta lesz. Harmincplusz éve tisztítok alkohollal, ablakmosóval mindenféle képernyőket, billentyűzeteket, laptopokat, tévéket, telefonokat és egyebeket, soha semminek nem esett semmilyen baja. A spéci képernyőtisztító nedves törlőkben is alkohol (izoporopil vagy etilalkohol) van egyébként. Arra kell figyelni, hogy pl. az ablakmosóban ne legyen pl. ammónia, klór meg egyéb hasonlók, de egy sima hígított alkoholapalú tisztító veszélytelen a notebookra.
-
flash-
veterán
Notebook burkolatát,billentyűzetét és kijelzőjét mivel tisztítsam ami nem okoz kárt az eszkozben?
-
tutis
addikt
szembe jutott mégegy kérdés, A két laptop
DELL Latitude 5540 I5: Intel Iris Xe
Acer A515-57-73X4: Grafikus kártya: Intel UHD Graphics (Alder Lake-P 282 GT2)ezek támogatják a QHD vagy a UWQHD, azaz ultrawide felbontást 120hz-en?
-
Angelland13
tag
Van itt valaki, aki WoW Classic-kal játszik laptopon? Érdekelne budget lehetőség csak és kizárólag erre a játékra.
-
vence
aktív tag
Az angol bill-kiosztás elég a magyarításhoz,
vagy inkább jobb kerülni?
( lenovo V15 lenne esetleg ...)Linux-ot gond nélkül lehet tenni ilyenekre?
-
tutis
addikt
na ezt az előzményt megoldottam annó 2 külön dokkolóval.
van 2 laptop, egyik egy DELL WD19S dokkolóba megy thunderbolt-al, másik laptop egy BASEUS 10-in-1 dokkolóba thunderbolt-al.
mindegyik dokkolóba megy külön utp kábel egy utp switchtől.
Mindkét dokkoló egy KVM switchbe megy, amibe mennek a dokkolóltól az usb-n az adatok, hdmi-n a kép+hang. a kvm-be van bedugva az egér, billenytűzet az usb hangkártya mikrofon és hangfal jack-el, usb webkamera. Teljesen jól működik ez a setup, 24-es fullHD monitorral dell felé 120 másik dokkoló felé 144hz-en.Igen ám, de szeretnék monitor upgrade-t QHD 27 colra, és ez borít mindent.
Először is ha jól látom ez a KVM csak 60hz-et tud QHD-ba, és a dell dokkoló is csak 60hz qhd felbontásban.
Egyedül a baseus dokkoló tudja a 120hz-et qhd felbontás mellett.
Nagyon sokáig kerestem alternatív megoldást, de olyan KVM dokkolót, ami tud PD töltést 100wattal, és tud 2 thunderbolt-ot 2 laptop felé, nem találtam, pedig arra gondoltam egy eszközzel kiváltanám a 3 eszközt (2 dokkolót és a KVM-et)
Esetleg ha ti ismertek olyan KVM-et, ami tud 4 usb-t fogadni (egér, billenytűzet, webkamera, usb hangkártya), és tud 2 usc-c tunderboltot, mindkét részre PD töltéssel (nem kell szimultán, bár az lenne az ideális), és tudja 2K-ban minimum a 12hz-et, na azt megköszönném.Egyetlen eszközt találtam amivel a DELL WD19s dokkolót és a KVM swithet ki tudnám váltani, az ez a C-HD019 KVM lenne, erre menne egyik oldalára a 2 laptop, másikra meg a baseus dokkoló, abban lenne minden, PD töltés, usb-re a perifériák, meg az utp kábel is. talán így 2 eszközzel megoldanám a mostani 3 eszközt, plusz lehetne nagyobb monitor is. Megnéznétek jó-e az elgondolás, illetve van-e más ajánlás a setupom QHD kompatibilis tételére?
-
Top cat
addikt
válasz
adam320
üzenetére
Mármint melyik, a fizikai kapcsoló?
Nézd meg az eszközkezelőben, hogy eltűnik e a kamera, ha kikapcsolod.
Persze ettől még lehet, hogy összeesküdött az MS és a Lenovo és a kikapcsoló csak egy jel az oprendszernek, hogy elrejtse a kamerát. Közben meg szól a szervereknek, hogy van itt egy kikapcsolni akart kamera, lehet valami érdekes történik, kezdjetek rögzíteni.
-
Csikpaci
csendes tag
Sziasztok,
Hozzájutottam 3 db leselejtezett PG M3-hoz, kibelezve volt természetesen, így vettem bele SSD-t, hálózati adaptert és RAM-ot, a gép hibátlanul működik, a képernyő szép és tiszta, nincs benne akksi, ez a hátránya.
Mennyit érhet manapság egy ilyen a használt piacon? Érdekel egyáltalán bárkit? E-bayen szép összegeket kérnek érte, gondolom az ottani ár felét esetleg.
Ti mihez kezdenétek vele? Arra is gondoltam, hogy az egyikből NAS szervert csinálok, de lehet túl sokat fogyasztana.
SIMATIC Field PG M3
BIOS Version
U14.01.07
Processor Type
Intel(R) Core(TM) i5 CPU
CPU ID
M 520 @ 2.40GHz
Total Memoгу
8192 MB
Video Option ROM
2080Előre is köszönöm!
-
adam320
senior tag
Sziasztok!
Az előző (még el nem adott) Lenovo notebookomon fizikailag egy reteszt elhúzva lehetett a webkamerát letakarni, nyilván ez egy 100%-os megoldás volt. Viszont a mostanin, Lenovo LOQ 15IAX9, a laptop oldalán van egy kis gomb és annyi, nem tudom milyen elven működik, itt nem lehet elhúzni semmilyen reteszt. Nem annyira bízok meg ebben őszintén
Valakinek valamilyen tudomása van ennek a működési elvéről?
Köszi! -
-
Bandi821
tag
Sziasztok!
Tegnap vettem használtan egy ilyen laptop-ot: HP Omen Ryzen 5 4600H / GTX 1660 Ti / 16 Gb RAM / 500 Gb M.2 SSD, Windows11.
Telepítettem rá a Crew Motorfest-et, új nvidia drivert, windows lefrissítve, stb…. Amikor elindítottam a Crew-t, állandóan elszállt azzal a hibaüzenettel, hogy nem teljesítem a minimum grafikus teljesítményt. Persze az integrált gpu-t használta. Hiába állítottam át a Nvidia vezérlőpult-on, hogy a 1660ti-t használja és a windows grafikai beállításainál, hogy teljesítménycentrikus, csak nem akarta használni. Végül ezt úgy oldottam meg, hogy az eszközkezelőben letiltottam az integrált gpu-t. Na végre elindult a Crew, és a 1660ti-t használta, de már az intro részen iszonyatosan szaggatott. Ha játékon belül mozgatom az egeret, akkor a kurzor késéssel követi, közben meg össze-vissza szaggat.
Mi lehet a gond? Válaszokat előre is köszönöm.
Üdv.: B. -
FearFmRadio
tag
(Rossz helyre irtam elnézést )
-
LG01
csendes tag
Sziasztok
Ajánlanátok nekem aktiv hutopadot amit agyban ulve a labamra tehetek, esetleg parnazott az alja?
17 colos géphez -
-
teptep
őstag
-
-
válasz
zsolt1129
üzenetére
Szia. A képből látszik, hogy a csavarfészek tört el, mai a hátlapon van (volt), így 90% hogy a zsanérod nem törött. A hátlap csere megoldja, de érdemes ilyenkor picit állítani lazítani a zsanéron, meg pl bicikli fehér zsír-ra bekenni, így sose fog kitörni ott újra.
Ezt szokták még próbálni ragasztani is, de ugye az vagy bejön vagy nem.
-
zsolt1129
addikt
Sziasztok. Egy Acer aspire A17-es géppel lenne problémám. Valòszìnű, hogy anyagfáradás következtében eltört a zsanér. Ilyenkor elég csak ezt cserélni vagy komplett hátlapot is kell. Köszi a segìtséget. -
FerNandor
őstag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani jó USB-C - USB-C kábelt monitor és laptop közé, rendes összeköttetésre + töltésre? A monitor max 60W-ot tud szolgáltatni a laptopnak. Vagy mire kell egy ilyen kábelnél figyelni? Aliexpress is tökéletes. -
david.szabo
csendes tag
Sziasztok! Vettem egy ASUS Vivobook S16 laptopot amihez egy 90W Type-C gyári töltő van. (ASUS ADP-90RE B Rev4) Amikor alacsony teljesítményt ad le a töltő (15W alatt), akkor kattanás hallható az adapterből. A laptop tétlen állapotban 8-15W között fogyaszt szóval elég gyakran hallható így a kattanás, kb perceként 2-3x biztosan. Ahogy észrevettem 8W-ra lemegy a fogyasztás és amint csinálok valamit a gépen és felmegy a fogyasztás 10-12W fölé, akkor egy kis kattanás, sercegéshez hasonló hang keletkezik, kb mint mikor valami áram alá kerül. Kb fél méterről hallható.
15W felett ez a zaj teljesen megszűnik.
Ez így egészséges?
-
sirály69
őstag
A fiam Legion 7 gépe olyat csinál, ha lehajtja a kijelzőt, majd visszahajtja nem kapcsol vissza be a kijelző, csak ha Fn+F7 kombót kétszer nyomja meg. Mi lehet a gond? Van ötlet...?

(Windows 11 van a gépen. A billentyűzet világítása le/fel hajtáskor rendben működik ...) -
teptep
őstag
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Én sem. Azért írtam, hogy "állítólag". Olyannal viszont találkoztam, hogy amíg a titkosító kulcsok nem lettek telepítve a BIOS beállításoknál, addig nem volt lehetséges a Secure Boot aktiválása. Ezért szúrtam be a leírásomba a "Load HP Factory Default Keys" műveletet. És ha végigcsinálja, akkor vagy az egyiktől vagy a másiktól megjavul. Legfeljebb nem tudjuk melyiktől javult meg
De úgyis csak az a lényeg, hogy a kérdezőnek valahogy sikerüljön beállítani azt a Secure Boot opciót.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP ZBook 17 G6 i7-98500H / 64GB RAM / 1TB SSD / RTX 4000
- DELL G15 5515 Gamer Laptop /Ryzen 7- 5800H/16GB 512 SSD/ Nvidia RTX 3060 6GB/120Hz/
- P1 Gen5 27% 16" FHD+ IPS i7-12800H RTX A1000 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5420 27% 14" FHD IPS i5-1145G7 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Új garanciás hp victus 16 rtx 4070 i7 13700hx
- Apple iPhone 14 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Targus DOCK423A - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- 145 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

U:
Az ablakmosó az más, azért ott teljesen más a kocentráció.

)
Ezek közül egyik sem?
Sziasztok. Egy Acer aspire A17-es géppel lenne problémám. Valòszìnű, hogy anyagfáradás következtében eltört a zsanér. Ilyenkor elég csak ezt cserélni vagy komplett hátlapot is kell. Köszi a segìtséget.