Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sutee89
aktív tag
válasz runner 125 #62796 üzenetére
Köszi a választ!
Elég komolynak tűnik ez az M5400, bár SSHD-ban abszolút nincs tapasztalatom. Gyorsaságban nagyon elmarad egy SSD-től?
Ha SSD-kombóban kérem a laptopot, akkor be is szerelik az SSD-t? Mit jelent, hogy ODD box vagy HDD box? -
runner 125
nagyúr
válasz Sutee89 #62802 üzenetére
Persze, az SSHD-n lévő SSD modul csak cash-ként működik.
Ezért is írtam, h ha már M5400-ra esik a választás, vegyél hozzá NGFF SSD-t, így benne marad a hibrid HDD és az optikai meghajtó is.
A legördíthető sávban látott árak már a beépítést is tartalmazzák.
ODD Box: - ebben az esetben az optikai meghajtó helyére kerül beépítésre a gyári HDD, az-az az író kikerül egy külső, USB-s házba, amit a későbbiekben külső íróként tudtok használni. Így a gépvázban benne lesz egy 2,5"-os SSD és a gyári 2,5"-os HDD is.
HDD Box: - ezesetben csak az SSD kerül behelyezésre, a HDD-t egy szintúgy külső, USB3.0-s házban kapod, amit külső HDD-ként tudsz használni. Így lesz DVD íród a gépvázban, de csak SSD kapacitású háttérrel.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
bajbal
tag
Mikor lenne esedékes a vásárlás? Június
Maximális keretösszeg Ft-ban? 120.000
Felhasználási kör? Netezés, filmezésJátékra használnád-e? Diablo 3. Natív , közepes…. hetente 2-3 óra
Eddig kinézett notebookok?
http://www.edigital.hu/Notebook/Lenovo_IdeaPad_G500_59-390091_notebook-p363481.html
http://www.edigital.hu/Notebook/Lenovo_IdeaPad_G500_59-390091_notebook-p363481.htmlHasznált gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új? csak új!
Sziasztok!
Véleményt szeretnék kérni a fenti 2 gépről. Hetente csak pár órát használnám. Böngészés és egy kis Diablo 3 (tényleg csak kicsi egyéb elfoglaltságaim miatt) Jelenleg egy HP pavillion g6-ot használok ami jól működik de lejár lassan a garancia és nem akarom, hogy a nyakamba szakadjon ha elromlik…. Igazából ahogy látom ezek egy kicsivel „talán” jobbak annál…
Amire intenzívebben van használva az a filmnézés amire persze elég… Nyílván nem azzal a céllal veszem, hogy 5 évig nyúzzam így az anyaghasználat nem elsődleges mivel „szobalaptopként „ használnám. (halkan jegyzem meg, hogy a G/-nál szappantartóbb műanyag szerintem nem létezik)Előre is köszönöm a segítséget és a javaslatokat! Remélem az említett „igényeimet2 lefedi ez a két gép…
Üdv.
B -
Sutee89
aktív tag
válasz runner 125 #62803 üzenetére
Van más notebook alacsonyabb áron, ami támogatja ezt az SSD-modult? Sajnos így már kinőttük a 200k-t. Mivel az ODD nem létszükség, ezért szerintem a Hdd+ssd kombó lesz a befutó. Esetleg tudsz így ajánlani egy laptopot, hogy kitöltsük a keretet? 7200-as HDD nem divat laptopban?
-
menledge
senior tag
Sziasztok!
Bár tegnap már kérdeztem, de vagy kevés infót adtam meg, v csak elkerültétek. így megkérdezem még egyszer, több infóval:
(1) 100K
(2) min 11,6, de jobb volna nagyobb (15,6)
(3) Ezek is csak általánosan vannak, egyik sem kifejezetten fontos
(4) Szintén általános, office, net, talán minimál játék.
(5) Hát ha már középút nem lehet... akkor ennyiért a teljesítmény
(6) Nem kell rá OS
(7) Mind1
(8) Ha lehet fehér legyen
(9) Mostanában (2-4 hét)
(10) pl.:Asus X200MA, de fogalmam nincs, ezt csak hasraütésre
(+1) ÚjElőre is köszi a válaszokat!
Üdv!
[ Szerkesztve ]
-
bajbal
tag
Az egyik linket elrontottam:
http://www.edigital.hu/Notebook/Asus_X552CL-SX014D_notebook-p401948.html
-
geza844
aktív tag
Van valakinek tapasztalata a laptopszalon laptopbiztosításával? Ha elromlik a gép bármilyen okból (garancián kívüli, pl. mert leejtem), akkor tényleg megjavítják, vagy kicserélik? Csak mert ezért nem is olyan sok a 14 ropi 3 évre. Csak olyan hihetetlennek tűnik...
-
Tikakukac
titán
válasz geza844 #62810 üzenetére
Telefon fel, Generali megkérdez. Mivel külsős cég ezért ők tudják mit mire pontosan, ez 99%-ban így csinálják a boltok, kivétel akik úgy adják el, hogy saját szerződésekkel, mert az valóban nem ér semmit.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
batyesz
tag
Sziasztok!
Ehhez mit szóltok: http://www.laptopszalon.hu/laptop_notebook/asus/ASUS_X550LB_XO034D_Intel_Core_i7_4500U_8GB_1TB_NVIDIA_Free_DOS_Sotet_szurke_X550LB-XO034D_11118.html
Minden lehetetlen, de semmi sem az.
-
csucsbicep
nagyúr
Hali!
140-150 korul kellene laptop egy 20 eves lanynak. Jo lenne egy kicsit combosabb vga es jobb/ hangosabb hangszoroval rendelkezo lapos.
-
3RROR
aktív tag
Sziasztok.A Fujitsu A512 mennyire ajánlott lapos?Maximum 110 a keret ami tényleg max és átlagos felhasználásra kell.Csak új jöhet számításba.Lenovoéknál megoldódott már a garanciáztatási probléma vagy még mindig sz@r?
-
bul07
nagyúr
Vettem egy Z510-est akkartam bele tenni SSD-t de ha jól tudom egy matricát is meg kellene bontani a hátlap leszedésénél így rákérdeztem a telemaxnál
Két kérdésem volt, hogy komolyan csak posta címe van a lenovonak, és a hátlap megbontásaTelemaxtól válasza:
Tisztelt Ügyfelünk!
A Lenovo nem üzemeltet Magyarországon
ügyfélszolgálatot, csak postai címük van.
Amennyiben megbontásra kerül a készülék
burkolata, és sérül a garancia matrica, nincs
lehetőségünk jótállás keretein belül kezelni a
készüléket.
Megértését köszönjük,
Üdvözlettel,TMX Mobile Solution Szerviz Kft.Na mit szoltok ehhez?
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
Pocok256
veterán
Eddig is tudtam,, hogy a TMX egy szarrágó banda, de ezek után még kafább.
Amúgy vedd meg az SSD t és add oda a TMX nek szerintem nem mérik drágán a beszerelést.Nekem amúgy telefonon anno azt mondta a LENOVO ügyfélszolgálat, hogy nem érdekli őket, meg ha szakszerviz végzi akkor végképp nem. De hát na TMX et érdekli ...
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
Tikakukac
titán
válasz batyesz #62812 üzenetére
Azt, hogy ilyen árban lépnék azért 1 szintet fentebb, mert ez kimaxolt konfig okés, csak arányaiban ez nagyon defektes.
csucsbicep: Z510 talán, az úgy elég multimédiás.
3RROR: Fuji az jó, Lenovoék is most már eléggé kapkodják a seggüket.
bul07: Régen is írtak ilyet, tonnaszám lettek garizva a matrica nélküli gépek.
Ha meg tutit akarsz akkor nem mint az állat téped ki a csavart, hanem előtte szépen megpiszkálod aztán visszarakod. Ennyi.menledge: G500 Levonó esetleg, ennyiért még értelmes gép újonnan sajnos főleg fehérben nincs.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
bul07
nagyúr
válasz Pocok256 #62816 üzenetére
Na igen de tőllem 250Km a szervizük
( #62818 ) Tikakukac
Oké hogy óvatosan szedem szét de ha nekik ez az álláspontjuk akkor simán elutasítanak ha úgy akarnak, vitás esetben meg főllegAmúgy hol melyik csavaron van matrica mert a külső csavarokon biztos nem
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
-
Tikakukac
titán
válasz menledge #62824 üzenetére
Ezen a szinten kb. mindegy, ha nem 1 magos csoda, vagy netbook dolog akkor elég lesz vinyó mellé.
premete: Biztos, nekem az élményem: teló 1 nappal gari lejárta előtt beadva, kaptam helyette egy totál újat. Aztán másik teló, nyitott bootloaderrel, elviekben garimegvonás. Simán garizták, házon kívül zsír új lett.
Nekem eddig bejött[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz premete #62828 üzenetére
Ez a legszebb, hogy senki, de még csak ilyen átfedésben sincs ott
Simán leadtam garipontba, elvitték aztán szóltak mikor készen voltak és volt öröm
csucsbicep: Az a borítás engem kiakaszt, én hanyagolnám.
-
bul07
nagyúr
( #62823 ) Tikakukac
Köszi minketőtöknek az infót , ha megjött a cucc a szétszedéshez megnézem addig nem próbálkozok
Utánna döntök[ Szerkesztve ]
-
premete
veterán
válasz Tikakukac #62830 üzenetére
A rohadékok már 2 db. 100 ezer forintos telefonomtól vonták meg a garanciát: az egyiknek túláramot adtam a gyári töltőjével, azért ment tönkre az alaplap (szerintük), a másik nedvességet kapott, azért pattogzott le a festék a hátlapjáról (szerintük).
Az elsőt beküldtem egy csókossal, kapott egy Deákot, és gariban megcsinálták, a másik, az "eláztatott" azóta is működik, csak a hátlapja hólyagos, ennek 2 éve kb.[ Szerkesztve ]
Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
fasirTTT
őstag
sziasztok, nemtudom jó topikba teszem-e fel a kérdést, de haverom akar 1 olyan lapost venni amin azért lehet játszani. az ára amit rászán az olyan 170e.
ajánlatokat várom -
Shatanka
csendes tag
Sziasztok. Barátnőmnek keresek laptopot az alábbi paraméterekkel:
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Jövőhéten(2) Maximális keretösszeg Ft-ban?
140 ezer HUF(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…)
Internet, film, irodai munka(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni?
Nem szeretnénk.(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény?
50-50%(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped!
nem(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt?
15,6 coll(8) Notebook tömege?
5 kgnál könnyebb legyen(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle?
Nélküle(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót?
min. 4 GB ddr3 ram(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
HDMI, webcam, 3 usb(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást?
nem(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk)
[link](14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új?
új -
bajbal
tag
Mikor lenne esedékes a vásárlás? Június
Maximális keretösszeg Ft-ban? 120.000
Felhasználási kör? Netezés, filmezésJátékra használnád-e? Diablo 3. Natív , közepes…. hetente 2-3 óra
Eddig kinézett notebookok?
http://www.edigital.hu/Notebook/Lenovo_IdeaPad_G500_59-390091_notebook-p363481.html
http://www.edigital.hu/Notebook/Asus_X552CL-SX014D_notebook-p401948.html
Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új? csak új!
Sziasztok!
Véleményt szeretnék kérni a fenti 2 gépről. Hetente csak pár órát használnám. Böngészés és egy kis Diablo 3 (tényleg csak kicsi egyéb elfoglaltságaim miatt) Jelenleg egy HP pavillion g6-ot használok ami jól működik de lejár lassan a garancia és nem akarom, hogy a nyakamba szakadjon ha elromlik…. Igazából ahogy látom ezek egy kicsivel „talán” jobbak annál…
Amire intenzívebben van használva az a filmnézés amire persze elég… Nyílván nem azzal a céllal veszem, hogy 5 évig nyúzzam így az anyaghasználat nem elsődleges mivel „szobalaptopként „ használnám. (halkan jegyzem meg, hogy a G/-nál szappantartóbb műanyag szerintem nem létezik)
Előre is köszönöm a segítséget és a javaslatokat! Remélem az említett „igényeimet2 lefedi ez a két gép…
Üdv.
B -
Chaser
legenda
válasz bajbal #62840 üzenetére
G500 vállalható. DIO3 gépigényét nem ismerem, ha elkaristol HD4000 vga-n akkor inkább B590 i3-mas 120-ért, vagy kicsivel többért GT720 13x k-ért, Z510 pentium+GT 740 140-ért.
szerk: Shatanka: Sztem pentiumos Z510, integrált vga-val 125k-ért láttam múltkor.
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Tikakukac
titán
válasz menledge #62835 üzenetére
Az eredeti elképzeléseid +50% kb.
csucsbicep: Tippelhetsz kettőt ez miért olcsó és a többi miért drágább. Nem a márka, azt elárulom
batyesz: Innen már indulnak az N-es Asusok, 7537-es Inspironok stb, az azért előrébb van pár méterrel.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz csucsbicep #62844 üzenetére
Ez akkor kellemetlen mikor használtban vesz valaki. Havi 1 alkalommal ha nem is notival de megesik, hogy észlény már mindent lerendez már el is csomagolom psotára kész, indulna az utalás és akkor reccs.
Az indok ilyenkor a meggondoltam magam...de volt aki 3-szor gondolta meg magát. Na ez az amit nem tudok megérteni sohasem
-
kiscsipa
csendes tag
üdv.
Segítségeteket szeretném kérni laptop vásárlás ügyben.
Mikor lenne esedékes a vásárlás:június vége- július eleje
keret összeg 105 000 körül
felhasználási kör: netezés, filmnézés,szövegszerkesztés, néha játék , nagyon ritkán kisebb photoshop munka, néha sony vegas használat
napi 2-3 óra használat
eddig kinézet
lehetőleg 2 magos, és 4 giga ram, és szeretnék bele egy videokártyát ishttp://www.radium.hu/legjobb-ajanlatok/lenovo-g505-59396844.html
http://www.radium.hu/home-laptop-template/asus-x551ma-sx066d.html
http://www.radium.hu/home-laptop-template/asus-x552cl-sx116d.html
természetesen mást is meghallgatok, a keret igazából úgy nézne ki laptop + külső akksi (milyet ajánlotok), + táska + egér
ezzel együtt max. 120 000 ezer környékeköszi
[ Szerkesztve ]
Mit is írjak ide?
-
runner 125
nagyúr
válasz kiscsipa #62846 üzenetére
105k-ig játékra alkalmas gép nem fog menni, vagy csak nagyon erős kompromisszumokkal. A GT710 alig erősebb, mint egy iHD4000.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
gabancs
addikt
Sziasztok!
A lányomnak kell vennem laptopot, mert a régi haldoklik. Alapvetően egyetemre kell, de ha elfut rajta (normálisan) a Sims3 az hab a tortán. 15"-os kell. Első körben nem konkrét típus érdekel, bár ha valakinek van tuti ajánlata ne tartsa vissza! Az összeghatár 140-150 ezer Ft.
1 kérdés: Ezért az árért melyik gyártó termékeit nézegessem? Asus, Samsung, Lenovo,....?
2; A klasszikus: Intel/Amd?
3; Nvidia/AMD?Ha ezek letisztultak, akkor lehet tovább szűkíteni a kört.
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- Eladó SurfacePro 5 gyári billentyűvel, rossz akksival!
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- HP Pavilon 14-ce3012nh I5-1035G1, 8GB RAM 120GB SSD MX 130
- Új Acer Nitro V 3év garancia, i5-13420H, 16GB, 144Hz IPS, RTX 4050 6GB, Windows 11 Home
- Kensington Laptop Locking Station 2.0 K64453WW
- Acer 5750G csere vgara
- 88.000 ft -tól vihető. TOP ÁR. Részletfizetés - Bankmentes & Kamatmentes! I5 , 512 GB , 16 GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest