Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen egeret válasszak? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:55

LOGOUT.hu



Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!

Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#17851) MarcZ válasza bajtokarpi (#17850) üzenetére


MarcZ
senior tag

Vagy ha esetleg használtan akarsz venni, akkor még az MX518 is szóba jöhet, szokott itt Hardveraprón lenni elég sok, az is ugyanolyan, mint a G400, a legpontosabb egerek egyikei. A csúcson persze. :)

A man's got to do what a man's got to do.

(#17853) DeathAdder


DeathAdder
veterán

Én DeathAdder egérrel nyomulok már lassan 3 éve, elképesztő, hogy még mindig röccenésmentesen végzi a dolgát, a gombok éppen olyan precízek mint új korában és a kopásnak még jele sincs rajta :N

Ez azért megdöbbentő számomra, mert naponta sok-sok óra hosszát van használatban egy Goliathus padon. Természetesen mindig tisztán tartom és vigyázok rá, de volt már hogy játék közben kibuktam és hát az volt kéznél... (no nem sokszor)

Annyira kézreeső kényelmes és pontos, nekem már régen megszolgálta az árát :K
Előtte egy Diamondbackem volt, nos nem tetszett alapból mert 2 kezes, picike az egész, és a gombok pár hónap használat után mint a zongora, mindegyik más hangon (jobb klikk rendesen hangosan) kattogott :(

Magam is csodálkozom, hogy meddig bírja még, de mégcsak kopni sem akar :N
Nem tudom mi lesz ha egyszer neagyisten megadja magát, talán egy Mambát kipróbálok, vagy megint DeathAdder :))

(#17854) MarcZ válasza DeathAdder (#17853) üzenetére


MarcZ
senior tag

Inkább megint a DA, Mambát semmiképp ne.

(#17855) DeathAdder: Két okból. Először is azért, mert a Mambában egy sokkal pontatlanakk szenzor van, mint a DeathAdder-ben, szóval nem fogsz vele tudni olyan jókat rántogatni, másodszor is pedig azért, mert vezeték nélküli. Vezeték nélküli egeret nem szabad venni, mert nagyon nagy laggja van, ami zavaró lehet. Még kiforratlan technológia.

[ Szerkesztve ]

A man's got to do what a man's got to do.

(#17855) DeathAdder válasza MarcZ (#17854) üzenetére


DeathAdder
veterán

Miért?

(#17856) WolfheartGR válasza DeathAdder (#17855) üzenetére


WolfheartGR
őstag

Első hsz.

‎"Mindegy, hányszor adsz enni a farkasnak, mindig visszavágyik az erdőbe..." Milyen színű az, hogy berúgok szombaton? Valószínű...

(#17857) DeathAdder válasza WolfheartGR (#17856) üzenetére


DeathAdder
veterán

A madzag miatt?
Az multifunkcionális, vagy rosszul tudom :U

(#17858) MarcZ válasza DeathAdder (#17857) üzenetére


MarcZ
senior tag

Írtam feljebb. Nagy a lagg. :)

A man's got to do what a man's got to do.

(#17859) WolfheartGR válasza DeathAdder (#17857) üzenetére


WolfheartGR
őstag

Valamint megkérdőjelezhető az optika minősége. Az új dualszenzoros is. Kell egy darab bele ami pontos. Se több se kevesebb.

(Mindemellett továbbra is első hsz.)

[ Szerkesztve ]

‎"Mindegy, hányszor adsz enni a farkasnak, mindig visszavágyik az erdőbe..." Milyen színű az, hogy berúgok szombaton? Valószínű...

(#17860) krizoli


krizoli
tag

Üdv,

Most hogy egyre jobban kérdezgetek embereket hogy milyet kéne egyre többen a Logitech-et ajánlják tartósság végett és azon belül leginkább a G400 és a G500-at. A G500-nál megérné az a +6000-7000Ft vagy annyival nem jobb. Egyáltalán milyen lényegi dolgokban különböznek?

(#17861) MarcZ válasza krizoli (#17860) üzenetére


MarcZ
senior tag

Egy forintal többet sem ér a G500, mert a G400 sokkal pontosabb. g500 csak azért ilyen drága, mert lézeres, és az egy új technológia, de az optikai egy pontosabb szenzor. Ezen felül én imádtam a G500-am, akármennyire is pontatlan volt, nagyon jó egér volt, dehát HC gaming-re az optikai sokkal jobb és szükséges is, mert a nagyobb rántásokat sokkal jobban kezeli, már első használatkor észrevettem G500-os váltásnál. Ennek ellenére a G500 sem rossz, csak pontatlanka. Mondom, én szerettem nagyon a G500-at, hiányzik is.

A man's got to do what a man's got to do.

(#17862) krizoli válasza MarcZ (#17861) üzenetére


krizoli
tag

Köszi a választ.
Akkor megfontolandó hogy felesleges több ezer plusz pénzt adni érte.

(#17863) MarcZ válasza krizoli (#17862) üzenetére


MarcZ
senior tag

Semmi képp nem.

A man's got to do what a man's got to do.

(#17864) krizoli válasza MarcZ (#17863) üzenetére


krizoli
tag

Rendben.

És milyen anyaghasználatú alátét az amit elvisel? Mert ugyan nem szeretem az alátéteket, de nem szeretném hogy elkopjon az alja.

(#17865) WolfheartGR válasza krizoli (#17864) üzenetére


WolfheartGR
őstag

[link]
Azért az első hsz áttanulmányozása nem ártana...

‎"Mindegy, hányszor adsz enni a farkasnak, mindig visszavágyik az erdőbe..." Milyen színű az, hogy berúgok szombaton? Valószínű...

(#17866) krizoli válasza WolfheartGR (#17865) üzenetére


krizoli
tag

Átolvastam nem egyszer, ha abból tudtam volna dönteni akkor nem írtam volna a fórumba.

(#17867) MarcZ válasza krizoli (#17864) üzenetére


MarcZ
senior tag

SteelSeries QcK sorozatból valamelyik, vagy Razer Goliathus sorozatból. Azok jól mennek alá, de kb. minden egérpad elviseli őket.

A man's got to do what a man's got to do.

(#17868) ng0ofy válasza krizoli (#17866) üzenetére


ng0ofy
KORREKTOR

Qck+ 4mm. Elég olcsó, dizájnba nehéz belekötni (egy fekete abrosz) és az egér jól működik rajta. Ha nagyon nem csúszik/nem tetszik lefújod szilikonnal és kész a csúszós szövetpad (:

(#17869) krizoli


krizoli
tag

Köszi szépen a válaszokat.

(#17870) DeathAdder válasza MarcZ (#17858) üzenetére


DeathAdder
veterán

Még jó, hogy benéztem a topikba, nagyot csalódtam akkor mambában :(((
Azt hittem high end kategóriába sorolható és annak ellenére is, hogy nem zsinóros biztosan tökéletesre alakították. Ezek szerint nem :(

Köszi a választ mindenkitől :R

(#17871) MarcZ válasza DeathAdder (#17870) üzenetére


MarcZ
senior tag

Minél modernebb és több rajta a csecse-becse, annál értéktelenebb és rosszabb. Nem szabad bedőlni az ilyesminek, a Mamba egy nagyon rossz egér, ugyanígy a további társai, mint a G700.

A man's got to do what a man's got to do.

(#17872) Synthwave válasza MarcZ (#17871) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

Próbáltad már őket, hogy így nyilatkozol? Ha igen, indokot is adj neki, ne csak annyit, hogy "rossz és kész".

--------------------------------

DeathAdder:

Ha játszani keresel egeret, a vezeték nélküli megoldásokat felejtsd el. Az elmúlt 5 évben sokat fejlődött ugyan a technológia, de ettől még van érezhető input lag. Persze vannak olyan emberek is, akik mondjuk a régi 27 MHz-es MX700 késését sem érzik, de ettől még az első 90 fokos fordulás után húztam ki a gépből, olyan visszataszítóan zavaró volt. Persze manapság már nem ennyire durva a helyzet, de ha van normálisabb skill-ed, az új "csodák" ilyetén hátrányát is bőven érezni fogod.
Nyilván ha csak böngészni, irodázni akarsz, meg kéthavonta játszani egy órát (vagy körökre osztott játékokkal múlatod az időt, mint mondjuk Age of Wonders, Heroes, etc.), megfelelhetnek ezek is - ha FPS-t, RTS-t játszol (és túl vagy már Vérpistike és Vérbélus szintjén), nem.

G700-zal kapcsolatban: Ha jól emlékszem, azt az S9500-ös Avago szenzort használja, mint a G9x és a G500, tehát ilyen téren még nem is lenne olyan nagy probléma vele, ha a felülettől független random gyorsulásától eltekintünk; összességében nem a legjobb, de a használható kategória. A probléma ugye a vezeték hiányával van (meg azzal, hogy egy félkilós tégla, bár biztosan van olyan, akit ez nem zavar) - amit kiküszöbölhetünk, ha vezetékről használjuk, némileg a szenzor karakterisztikája is változik a jobb irányba, de akkor meg minek vettünk wireless egeret? Hacsak nem egy méregdrága sószsákra vágyunk, mert akkor reális opicó.

Az is tény (számomra legalábbis nyilvánvaló), hogy a hitemet a rég(ebb)i klasszikusokba vetem, az újdonságok szinte soha nem érik meg a felárat (némelyik meg annyiba kerül, hogy abból a pénzből veszek egy patent egeret, egy nagyméretű, jó padot, meg egy korrekt fejhallgatót is), tele vannak hangzatos, de valójában teljsen fölösleges "feature"-ökkel, kérdéses minőségű szenzorokkal (tisztelet a kivételnek). Kicsit bővebben lsd. (a hamarosan bővülő - igen, fogok vele foglalkozni) 1.hsz.-t

[ Szerkesztve ]

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#17873) ng0ofy válasza Synthwave (#17872) üzenetére


ng0ofy
KORREKTOR

Az első hsz-t tényleg fel kellene dobni részletesebb wireless fejezettel, mert nem mindenki gamer egeret keres :D Ha kell benne segítség, segítek szívesen, bár nekem is kutakodni kell meg összeolvasni az infot, mert érteni nem értek hozzá :D

Nemrég nyunyu írta le részletesen, hogy nincs már olyan nagy gond a vezetéknélküli technológiával, a kommunikációs közeg adta késésen kívül már nincs semmi zavaró tényező, csak hát ugye mégsem egy rézvezetéken suhan az áram :D

Marzc: Ilyen kategorikus kijelentést, hogy "rossz, mert csak" tényleg kerüljük, bár tökéletesen igazad van ;)

(#17874) nyunyu válasza ng0ofy (#17873) üzenetére


nyunyu
félisten

Akku miatti +30 grammrol se feledkezzunk meg, legalabb ennyivel nehezebb egy drotnelkuli eger, mint egy ugyanakkora drotos.

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#17875) Vasinger!


Vasinger!
nagyúr

Üdv.!

Logitech G9x-ről váltanék vissza kicsit szolidabb egérre, mert már nem gamelek annyit, hogy szükségem lenne ilyen csúcs egérre.

Mindenképp Logitech vonalon szeretnék maradni.

Tehát amit szeretnék:

- MicroGear-es görgő, jobbra és balra scrollal.
- Optikai vagy lézeres
- 2 oldalsó gomb
- Főleg vezetékes kéne, de vez. nélkülinek se vagyok az ellensége, de akkor nagyon közvetlen legyen.
- Teflon talpak, legalábbis rendesen csússzon...
- Markolat lehet G5 stílusú de lehet G9 stílusú is. Mindkettő kényelmes, viszont extra mini egér ne legyen!

Amire kéne:

Minimális játék, de főleg böngészés. Ha esetleg ahhoz támadna kedvem, hogy egy-két CS:S meccset lenyomok a nyáron, ne legyen az, hogy késik a jel és én meg csak nézek, mint Jani a moziban.

Jelenleg van egy Logitech Anywhere Mouse MX-em, játékra használhatatlan a késése miatt, de böngészésre tökéletes.

Ár max 5-6k körül, apróról is.

(#17876) ng0ofy válasza Vasinger! (#17875) üzenetére


ng0ofy
KORREKTOR

Javaslom, hogy tartsd meg a g9x-et! Az általad elvárt termék nem létezik (: Micro-gear görgő, rendes szenzor és 5-6 ezer ft? :D Szerintem nincs ilyen. talán az M500, de nem vagyok benne biztos, hogy annak az érzékelője ki fog téged elégíteni...

[ Szerkesztve ]

(#17877) HeavyToys


HeavyToys
senior tag

Sziasztok!

Egér vásárlás előtt állok! Nagy kezem van, szeretnék egy kényelmes típust, eddig a Logitech M510-et, 705-öt és a Performance MX egeret néztem. Árban kb így helyezkednek el. Elsőre nekem a 705-ös a legszimpibb, nyilván az ára miatt is.

Az M510 és M705 között van lényegi méretbeli eltérés?

Ti melyiket ajánlanátok?

Köszi előre is!

Üdv! :)

(#17878) MarcZ válasza Vasinger! (#17875) üzenetére


MarcZ
senior tag

Hagyd a G9x-et, mert nincs ilyen egér abban az árban, amit te mondtál. Max. azt tudod még csinálni, ha spórolni akarsz, hogy eladod itt aprón a G9x-et és veszel egy G500-at, így tudsz spórolni akár.

A man's got to do what a man's got to do.

(#17879) Vasinger! válasza ng0ofy (#17876) üzenetére


Vasinger!
nagyúr

Én is az M500-at néztem. Annak az értékelőjével mi a baj?
A fogása kicsit érdekes így elsőre, de lehet, hogy csak én látom rosszul.

Esetleg van olyan vez. nélküli egér ami nem hc gamelésre jó a G700-on kívül, ha nem nézzük az árat?

MarcZ:

A G500 valóban nem lenne rossz, csak ugye az is gamer egér és rohadtul idegesítene az a sok gomb a bal gombnál. Esetleeg G400?

(#17880) MarcZ válasza Vasinger! (#17879) üzenetére


MarcZ
senior tag

A G400-ban van a legpontosabb szenzor a 3 közül, de csak itt Hardverapróról tudnál beszerezni egyet 5k környékén. Ha az jó, akkor vedd azt.

A man's got to do what a man's got to do.

(#17881) Alpachino


Alpachino
veterán

Két egér közül kellene választanom, de csak is e kettő közül : GIGABYTE GM-M6900, vagy A4TECH XL-750BH

Főként FPS játékokra lenne használva.

"Hagyjuk a szexualitást a hanyatló nyugat ópiumának!" ( Virág elvtárs)

(#17882) tommjee válasza Alpachino (#17881) üzenetére


tommjee
senior tag

Inkább nézz szét 1. HSZ-be De ha nagyon ezek közül akarsz választani akkor inkább a Gigabyte mert az optikai.

(#17883) Alpachino válasza tommjee (#17882) üzenetére


Alpachino
veterán

Olvastam az első HSZ.t. Hasznos. :) De mint írtam is, csak ez a két rágcsáló jöhet számításba.......bár erről a gigáról nem sokat hallani :F

"Hagyjuk a szexualitást a hanyatló nyugat ópiumának!" ( Virág elvtárs)

(#17884) MarcZ válasza Alpachino (#17883) üzenetére


MarcZ
senior tag

Esetleg megtudhatom, hogy miért pont ez a kettő? :)

A man's got to do what a man's got to do.

(#17885) Alpachino válasza MarcZ (#17884) üzenetére


Alpachino
veterán

Persze, mert csak ezeket tudom beszerezni 5K alatt :)

"Hagyjuk a szexualitást a hanyatló nyugat ópiumának!" ( Virág elvtárs)

(#17886) MarcZ válasza Alpachino (#17885) üzenetére


MarcZ
senior tag

Mindenképpen új egér kell, vagy az esetleg nem jó, ha itt Aprón veszel?

A man's got to do what a man's got to do.

(#17887) Prison85 válasza Alpachino (#17881) üzenetére


Prison85
senior tag

Nálam van egy Gigabyte. Körülbelül 1,5 éves, napi használatban volt kb 1 héttel ezelőttig. A mai napig minden funkciója rendesen működik, nem ment tönkre sem a görgő (olcsóbb Giga egereknél rendszeres probléma) sem a mikrokapcsoló. Gigabyte felirat megkopott, a felülete fényes/csúszós hasonlóan a Razerekhez. Hüvelykujjnál a gumis réteg jól bírja a strapát. Nem kopott el és nem válik le - szerencsére. A szenzor tűrhetőnek mondható (BF3ban próbáltam). Az apró mozdulatokra nem olyan pontos, mint mondjuk a DA, de 5k környékén elég jónak mondható. Igazi tenyeres egér, jó ergonómiával. SS Qck -n kifejezetten könnyedén mozog

BF2142☑ BFBC2☑ BF3☑ BF4☑BF2143☐ Mindenki a saját baklövéseit hívja tapasztalatnak. (Oscar Wilde)

(#17888) Alpachino válasza MarcZ (#17886) üzenetére


Alpachino
veterán

Csak is új.. :K mivel így tudom 5K alatt őket számlás garival beszerezi..tehát a kérdésem továbbra is fennál..... bár egy szavazat érkezett a gigára... :R

Prison85 : :R

[ Szerkesztve ]

"Hagyjuk a szexualitást a hanyatló nyugat ópiumának!" ( Virág elvtárs)

(#17889) Synthwave válasza Alpachino (#17885) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

Logitech G1, Logitech MX310, Microsoft WheelMouse Optical 1.1a, talán még van Razer Abyssus Mirror--->eBay.

Ill. egy rakat másik, apróról.

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#17890) nyunyu válasza ng0ofy (#17876) üzenetére


nyunyu
félisten

Az általad elvárt termék nem létezik (: Micro-gear görgő, rendes szenzor és 5-6 ezer ft?

Regebben volt meg az OEM RX1500 4.5-5k-ert, ami az osregi MX310 formajat orokolte, annak megfeleloen komoly kihivasokkal kuzdott az ergonomia teren.

Most mar tenyleg csak a M500 van ezekkel a parameterekkel, ami az MX600/610/620 formajat viszi tovabb, ami a 2000 kornyeki MouseMan-okat idezi.
Ami nekem nem tetszik benne: RX1500-rol is ismeros olcsogagyi muanyag gorgo, amit mostanaban minden L egerre raknak.

HyperScroll legyen fembol. Pont.

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#17891) Alpachino válasza Synthwave (#17889) üzenetére


Alpachino
veterán

Értem, de sajnos, használtan nem vehetek, csak a korábban linkelt egérkék jöhetnek számításba......ha egyik sem jó gémelni, akkor a kevésbé rosszra lennék kíváncsi... :D

Egyébként ha jól értelmeztem, az első HSZ-et, akkor az egér beállításainak így kellene kinézni Win-ben ? :F
+ ehelyett jönne a mousefix + mouserate ?...vagy a mutató mozgási sebességét középen lehet hagyni ?

[ Szerkesztve ]

"Hagyjuk a szexualitást a hanyatló nyugat ópiumának!" ( Virág elvtárs)

(#17892) WolfheartGR válasza Alpachino (#17891) üzenetére


WolfheartGR
őstag

jaj.

Pont középre tedd a csúszkát, szám szerint a hatodik vonalra mutasson.

‎"Mindegy, hányszor adsz enni a farkasnak, mindig visszavágyik az erdőbe..." Milyen színű az, hogy berúgok szombaton? Valószínű...

(#17893) drtimot válasza Alpachino (#17891) üzenetére


drtimot
aktív tag

Nem, a csúszka maradjon 6/11-en, ott értelmezi torzítás nélkül az egérmozgást a Windows. Ha nem vagy megelégedve a sebességgel, az egér DPI beállítását változtasd, esetleg a játékon belül az egér-érzékenységet.

A "rámutatás pontosságának javítása" (ez szoftveres gyorsítást jelent) jelölődoboz jó így, ne legyen beixelve.

A mouserate/fix dolog ettől független.

Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/drtimot/index.html

(#17894) Alpachino válasza WolfheartGR (#17892) üzenetére


Alpachino
veterán

Rendben, így már világos :B

"Hagyjuk a szexualitást a hanyatló nyugat ópiumának!" ( Virág elvtárs)

(#17895) WolfheartGR válasza Alpachino (#17894) üzenetére


WolfheartGR
őstag

np.
Mi sem a születtünk az "okossággal". Csak épp utánajártunk, vagy mint te, utánakérdeztünk. :K

‎"Mindegy, hányszor adsz enni a farkasnak, mindig visszavágyik az erdőbe..." Milyen színű az, hogy berúgok szombaton? Valószínű...

(#17896) Synthwave válasza Alpachino (#17891) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

eBay-en vadonatújan ennyi.

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#17897) swoody


swoody
senior tag

Sziasztok

Xp sp2 x64-re hogyan valósítható meg az 500hz-s egér frissités?

(#17898) swoody válasza swoody (#17897) üzenetére


swoody
senior tag

Tárgytalan.

(#17899) adamka16


adamka16
őstag

Sziasztok!

Általános használatra keresek valami j minőségű usb csatis egeret, de nem tudom, hogy melyik márka/konkrét típus lenne a legideálisabb. Lényeg, hogy ne kelljen évente újra cserélnem, és valami minőségibb csúszóréteg legyen az alján. Nem kell gamer egér, néha PS vagy más szoftverrel fotófeldolgozás+netezés, plusz gomb se hoz igazán lázba, vezeték nélküliség sem fontos viszont jól össze legyen rakva ( ne nyúljon meg a görgőn a gumi, ne fényesedjen ki az egér pár hónap alatt)

Összeg olyan 5-6e Ft amiből gazdálkodni szeretnék, max 1-2e-el lehet több.

(#17900) Argos válasza adamka16 (#17899) üzenetére


Argos
őstag
LOGOUT blog

Olvasd át.

...elmúlik...

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen egeret válasszak? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.