Hirdetés

2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen egeret válasszak? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:55

LOGOUT.hu



Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!

Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#19001) ShadowK válasza szg88 (#19000) üzenetére


ShadowK
tag

Be lehet, ja, ugyanaz a lista érvényes rá, ami az oldalsó gombokra is. Ha tudtok valami értelmes hasznát akkor mondjátok nekem is. Esetleg copy/paste játszat, másnak nem látom értelmét.
1000dpi ember függő. Nekem épphogy elég windowsban, de nem windows default beállításon, hanem setpoint default beállításon, ami a érzékenységet nem visz fel, de ad egy low acceleration-t, ami még elég kicsi ahhoz, hogy gyakorlatilag ne vegyem észre, de nem lesz tőle darabos a léptetés.

Játszani fél évente 1x ha játszom, ha épp rámjön, hogy nincs kedvem semmihez, olyankor persze leveszem az acceleration-t és CS-ben pl kb 2.0-ra állítom a sensitivity-t, szóval nekem inkább windowsban kellene nagyobb dpi fullhd felbontás miatt.

Viszont másnak lehet pont elég, én az eddigi összes egeremet claw grippel fogtam, így megszoktam azt, hogy csak kicsit mozgatom az egeret az ujjaimmal és beéri az egész képernyőt anlékül, hogy a csuklómat is kéne arrébb vinni. Aki nem claw grippel szokta meg már legelőször, az biztos többet mozgatja eleve az egeret és nem idegesíti, ha az egész keze kell mozogjon. Nekem ezért kell a low acc windowsban.

Egyik ismerősnek egy régebbi A4Tech X7-ese van, 600-800-1000 dpi állítható rajta és windowsban 800-at használ acc nélkül.

(#19002) ShadowK válasza ShadowK (#19001) üzenetére


ShadowK
tag

Tényleg, azoktól kérdezném akik sokat játszanak.
Általában(statisztikailag) a palm gripesek vagy a claw gripesek szoktak jobbak lenni FPS-ben? Vagy esetleg nincs közöttük szignifikáns eltérés?

Ha kellene tippelni, akkor azt tippelném, hogy a palm gripesek játszanak jobban, mert nem ujjból mozgatják az egeret hanem tenyérből, azaz kb alacsonyabb sensitivity-vel vagy dpi-vel nyomják és többet mozognak, azaz adott mozgáshoz nagyobb egér utat megtéve pontosabb minden mozdulat. Ezt igazából saját magamon is észreveszem, bár claw gripes vagyok, játéknál is kényelmesebb lenne ugyanúgy csinálni mindent, de pontosan célozni már könnyebb, ha alacsonyabb a sens. és kicsit többet mozgok én.

Nameg ahogy látom a legtöbb gamer egér eleve olyan, amin tenyerelni lehet jól, 1-2 kivételt tekintve, mint G9x.

LX8 -> M500 váltás után azt vettem észre, hogy leginkább az egér határozza meg, hogy milyen fogása lesz az embernek. Amíg LX8-am volt, nem tudtam elképzelni, hogy lehet egyáltalán palm grip-elni, nagyon rossz volt úgy fogni az egeret, claw-ra meg elég jó volt, de ahogy látom az oldalsó vájatokat, kb arra is lett tervezve, másképp sokkal előrébb kéne legyenek, tenyerelve nem is lennének jó helyen.
Most az M500-al pedig első perctől kezdve tenyerelek rajta, pont jól pihen rajta a kezem. Gyakorlatilag LX8 után megváltás, amennyire kényelmes. Most kipróbálva egymás mellett a 2 egeret, egyértelmű, hogy azt csak claw-val lehet fogni, ezt meg leg kényelmesebb palmmal.

[ Szerkesztve ]

(#19003) nyunyu válasza szg88 (#19000) üzenetére


nyunyu
félisten

Ennyire azert nem vagyok gondolatolvaso :DDD

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#19004) nyunyu válasza ShadowK (#19002) üzenetére


nyunyu
félisten

LX8 -> M500 váltás után azt vettem észre, hogy leginkább az egér határozza meg, hogy milyen fogása lesz az embernek

LX8 eleg keskeny eger, nem tudod ratenni a tenyeredet rendesen.

Mivel en a huvelykujjamat mindig az oldalso gombokon tartom, igy az MX Revot sem lehet tenyeresen fogni, mert a mouse4/5 es az eger jobb szele kozott csak 65mm szeles, ez arra eleg csak, hogy a huvelykujj es a gyurus koze csippentsem az egeret, bal gombot+gorgot kezelo mutatoujjamat viszont karmosan be kell hajlitani.
Nyilvan lehetne tenyeresen is fogni, ha nem az oldalso gombokat, hanem a "tekerot" hasznalnam huvelykujjal, de akkor meg nem tudom tekerni a tul hatul levo gorgot, plusz at kene szokni a gyurus ujjal jobb gomb kezelesre.
De ez 15 ev gorgos eger hasznalat utan nem tudom, mennyire tanulhato ujra...

(Mondtam mar, hogy jobb lenne, ha egy centivel elorebb lenne az MX Revo 2 oldalso gombja+gorgoje? Szerintem igen. Meg azt is, hogy a Perf MX ebbol a szempontbol meg rosszabb.)

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#19005) ShadowK válasza nyunyu (#19004) üzenetére


ShadowK
tag

A gyurus ujjam es a kisujjam nekem is lelog az M500-rol, bar nem tudom milyen szeles eger kene, hogy azok ne logjanak le... igazabol nem fogtam meg G400-at vagy a vele azonos formaval rendelkezoket, ahogy nezem kb ekkorak meretre mint ez, de lehet nincs igazam. Viszont a lenyeg az, hogy a tenyeredbe bele fekszik-e vagy nem. LX8 egyaltalan nem, sot, eleg nagy pupja van a hatan, igy lehetetlen ratenyerelni, nyomna a tenyered. Viszont ahogy latom az M500 meg a G400 meg a hasonlo formajuak ugy vannak csinalva, hogy a hata ellaposodik szep lassan, igy van egy termeszetes ive ami a kezbe illik.

BTW en szivesen vettem volna G400-at, ha lett volna rajta lendkerekes gorgo, de nincs. G500 meg mar egyreszt tul draga, foleg hogy nem jatszom es nem is nagyon fogok, viszont hasznalhatatlannak is erzem normal hasznalatra, az oldalso 2 gomb helyet tele zsufoltak 4-el, elment az eszuk. A dpi gombok is szerintem eleg rossz helyen vannak ha normalis hasznalathoz kell. Tehettek volna valahogy ugy mint a G9x-ben, hogy ne legyen kilogo extra gomb. Szerintem az idealis egy G400 lenne uj gorgovel, de annak mar lottek, az osszes tobbit agyon rakjak (nekem) felesleges gombokkal.

A lendkerekes gorgo pedig kb megvaltas netezni meg hosszu pdf-eket gorgetni.

(#19006) szg88 válasza nyunyu (#19003) üzenetére


szg88
őstag

Ja igen tényleg, csak még a rövidítésekkel küzdök :D ;)

(#19007) szg88 válasza ShadowK (#19001) üzenetére


szg88
őstag

Bocs, de ezt elmondanád magyarul is mert így nem értem sajna: "Nekem épphogy elég windowsban, de nem windows default beállításon, hanem setpoint default beállításon, ami a érzékenységet nem visz fel, de ad egy low acceleration-t, ami még elég kicsi ahhoz, hogy gyakorlatilag ne vegyem észre, de nem lesz tőle darabos a léptetés."

[ Szerkesztve ]

(#19008) ng0ofy válasza szg88 (#19007) üzenetére


ng0ofy
KORREKTOR

A görgőre gondol. Windowsban az alap (default) beállítás 3 sor, a setpoint szoftverben annyi amennyi és neki a windowsban más van (tudni kellene, hogy mennyi, mert így nincs értelme az info-nak :) ) de a setpointban alap állapotban, ami szabadonfutó esetén (?) egy kis gyorsítást ad kerék mozgásához, amitől a mozgás nem lesz darabos. Én így értelmezem. :D

Shadowk: játékosok fogási szokása: Ez eltérő játékosonként és az, hogy hogyan fogod az egeret nem jelent semmit, ugyanis tehetség, kézügyesség kérdése a dolog.
Ha azonos játékórát és kb. ugyanolyan kézügyességű játékosokat nézek, akkor persze aki kisebb érzékenységen játszik, annak több lehetősége van korrigálni, finomítani a mozdulatokon, viszont megfordulni már nehéz neki, tehát távolról pontosabb tud lenni, de ha elfut mellette az ellenfél, akkor 50%, hogy le tudja-e lőni: igen vagy nem :)) Míg aki megfordul kétszer maga körül 3 centiméteren esélytelen, hogy akár középtávon lelőjön direkt pontosan valakit (kell a szerencsefaktor :P ) viszont közelről halálos. Más kérdés, hogy mindez nincs összefüggésben azzal, hogyan fogja az egeret. Ugyanis foghatja az illető clawgrippel az egeret és lehetnek 30 centis mozdulatai, csak hamar elfárad. Viszont ha sokat gyakorol, nem fog elfáradni, mert hozzászokik. Viszont ha csak így tud pontos lenni, inkább gyakoroljon. Tehát több a tényező, mint a fogás-CPI.

Azért szoktuk a kezdőknek az alacsony felbontástjavasolni, mert különösebb (éveken át tartó) élmény nélküli vagy negatívumokkal teli gyakorlás nélkül tudsz pontosan célozni. Rajzolni. Szerkeszteni. Jó helyre kattintani munka közben. Kijelölni azt a 3 cellát excelben amit kell és még sorolhatnám. Magyarul sok kihullott hajszálat spórol meg magának aki normális egérrel és nem vadászpilóták relfexeihez és festőművészek kézügyességéhez kitalált beállításokkal operál.

(#19009) ShadowK válasza szg88 (#19007) üzenetére


ShadowK
tag

Sensitivity-re gondoltam, csak van aki nem szereti a Setpointot, fel se teszi, vagy kiválasztja, hogy windows-ban állított érték legyen, le nyúljon bele a Logi szoftvere. Én a Setpointnak a default (telepítés után ami volt) beállításán hagytam és ebben benne volt egy low acceleration is, nekem viszont ennyi pont kell is, másképp kevésnek érezném a sensit.

(#19010) thomyerk


thomyerk
tag

sziasztok!
két kérdésem lenne
1. ilyen dokkolós egereket ma már nem divat gyártani? most szeretnék cserélni, és gondoltam milyen jó, hogy nem kell az elemeket gyilkolni, fel lehet tenni egy kis töltésre bármikor, de nem igazán találtam. létezik még?

2. wireless-et szeretnék, ami inkább csak átlag felhasználáshoz, néha CS-hez kellene, nem vagyok pro, szóval túlélem accelerationnel meg ilyenekkel, ha nem tűrhetetlenül laggol. ami még fontos hogy normál mérete és kényelmes fogása legyen, kezd néha kikészülni a csuklóm, mondjuk ez nem annyira lényeg, mert egérpaddal fogom talán megoldani inkább :)
MX 310ről váltanék, szeretem az oldalgombot is, szóval az se lenne hátrány
van ilyen szűk keresztmetszet (akár az egyes pont elhagyásával is, ha normális használati idők vannak), vagy sokat szeretnék?
köszi előre is

(#19011) nyunyu válasza thomyerk (#19010) üzenetére


nyunyu
félisten

EUban elo van irva, hogy az uj kutyuket felhasznalo altal cserelheto akkuval kell ellatni, igy a korabbi dokkolos egerek fix LiIon akkuja helyett mindenki attert a ceruzaelem/akkura.
Azt meg fel pillanat lecserelni egy masik, toltott Eneloopra.

Meg nem kell fel napig turni a netet, hogy milyen fenykepezo akku jo meretre+kapacitasra az MX1000-be/MX Revoba, ha netan behal a gyarilag beepitett.

Tolto elektronika amugy is feleslegesen bonyolitja az egeret, dokkolo is egy plusz kontakthiba forras.
Neha pucolni kell az eger hasan levo elektrodakat, meg a dokkolobol kiallo ket rezdrotot a helyere hajtogatni, kulonben nem tolt.

Esetleg uj egerek kozul Perf MX, az menet kozben is toltheto a mellekelt USB kabellel, ha nincs keznel masik ceruzaakku.
Regebben valaki ~50 ora hasznalatot irt ra egy toltessel.

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#19012) nyunyu válasza ShadowK (#19009) üzenetére


nyunyu
félisten

Én a Setpointnak a default (telepítés után ami volt) beállításán hagytam és ebben benne volt egy low acceleration is, nekem viszont ennyi pont kell is, másképp kevésnek érezném a sensit.

Ugy iszonyat lassu az eger.
En acceleration nelkul hasznalom, max sebessegen.

Ha egy jatekban nem tudok igy celozni, akkor a jatekban veszem lejjebb a sensit.

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#19013) szg88


szg88
őstag

Így már jobb, köszönöm :)

(#19014) ShadowK válasza nyunyu (#19012) üzenetére


ShadowK
tag

Én is gondolkodtam azon a verzión, de kényelmetlenebbnek tűnik, meg nem olyan pontos, ahogy látom maxolt sensin nem 1 pixelt ugrik hanem 2-t, az idegesít.

BTW... azt honnan lehet tudni, hogy a csúszka milyen beállításán lenne változtatások nélküli a sebesség? Na erre nem tudtam jobb szót kitalálni, inkább elmagyarázom :D Szóval fix 1000dpi-s egereink vannak, itt nincs is mit állítani. Az 1000dpi-ből kapott jelet továbbítja az egér a gépnek, majd átmegy a driveren, esetleg windows beállításon keresztül és a csúszka szerint lassít vagy gyorsít rajta szoftveresen. A "nem csinál semmit vele" a csúszka közepe lenne?

(#19015) drtimot válasza ShadowK (#19014) üzenetére


drtimot
aktív tag

Ha ugyanúgy van skálázva, mint a Windows egér-érzékenység csúszkája, akkor 6/11-nél torzításmentes.

Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/drtimot/index.html

(#19016) ng0ofy válasza ShadowK (#19009) üzenetére


ng0ofy
KORREKTOR

Értem, sorry, félreértelmeztem, a "darabos léptetés" miatt. Miért darabos a léptetés (milyen léptetés?) a gyorsítás nélkül egyébként? Ha neked így jó, akkor ne bántsd a beállításokat, de lehet, hogy kicsit bonyolultan állítod be azt, amit egyszerűbben is lehetne :B

(#19017) krypton


krypton
senior tag

Sziasztok!

Olyan lehetőleg vezeték nélküli normál (asztali) méretű egeret keresek ami MAC kompatibilis, és legalább 2 programozható gombja van (előre, hátra). Kb 8 ezer forint van rá. Microsoft, Logitech előnyben.

(#19018) cellpeti válasza krypton (#19017) üzenetére


cellpeti
veterán

Logitech M510

Tigris, tigris, csóvafény...

(#19019) krypton válasza cellpeti (#19018) üzenetére


krypton
senior tag

Esetleg még 1-2 alternatíva és akár más márkából is, csak hogy legyen miből választani?

[ Szerkesztve ]

(#19020) krypton válasza krypton (#19019) üzenetére


krypton
senior tag

Meg inkább maximum 8 ezerért, hogy a házhoz szállítással kijöjjön a 10000.

(#19021) deadelon válasza krypton (#19020) üzenetére


deadelon
aktív tag

nézelődj itt van egy pár.[link]

Nagy keleti bölcsesség:Több repülőgép van a vízben mint amennyi tengeralattjáró az égben

(#19022) krypton válasza deadelon (#19021) üzenetére


krypton
senior tag

Csak így látatlanban eléggé nehéz megmondani, hogy asztali méretű vagy notebook egér.

(#19023) szabolcs83


szabolcs83
tag

Sziasztok!

Egeret keresnék, most egy RX1000-esem van, de ez elég kicsi, nem fér rá rendesen a tenyerem.
(Amúgy az egérnek semmi baja, a márka rendben van)

Szóval a kérdésem az lenne, hogy mit ajánlanátok 5-ig bezárólag, olyan megbízható egeret, amit nagyobb tenyérrel is kényelmesen lehet használni. Logitechnél nem igazán találtam, csak 8-10 körül a gamer egereket...

Előre is köszönöm a segítségeteket!

(#19024) cellpeti válasza szabolcs83 (#19023) üzenetére


cellpeti
veterán

MS IME 3.0

Tigris, tigris, csóvafény...

(#19025) krypton válasza krypton (#19019) üzenetére


krypton
senior tag

Szóval tudtok még segíteni?

(#19026) cellpeti válasza krypton (#19025) üzenetére


cellpeti
veterán

miben is pontosan?

Tigris, tigris, csóvafény...

(#19027) krypton válasza cellpeti (#19026) üzenetére


krypton
senior tag

Hát még egy pár alternatíva esetleg lenne? Alig lehet kapni üzletekben, és csak sokkal drágábban :(.

(#19028) cellpeti válasza krypton (#19027) üzenetére


cellpeti
veterán

ha jól értem normál méretű egeret keresel az oldalán 2 gombbal.

Én ajánlottam neked a Logi M510et és a Logi M705 Marathon-t. Ezek nem jók neked. Vannak még a Gigabyte kinálatában normál méretű vezeték nélküli egeret 2 gombbal, de nem túl jó véleménnyel vannak róluk. Spórolj kicsit és meglesz egy normál egérra a pénz. Itt a HA lehet venni M510et egy 5ért, illetve ebay és amazonról is jó egereket lehet rendelni

Szerk.: rendelésbe tudok segíteni és még mások is, ha úgy döntesz

[ Szerkesztve ]

Tigris, tigris, csóvafény...

(#19029) Silvirenzo


Silvirenzo
csendes tag

Sziasztok!
Vez. nélküli 1600dpi egér+bill kombót keresek, ami falon keresztül 2-3méterig még képes fogni a jelet anélkül h bármi kihagyás lenne! Ha halk az se baj, de nem fő szempont.
Amire használnám: játékok fps, rts, rgp, játékokra multit csak hobbi szinten, ezért az 1600dpi bőven elég nekem!
Sajnos csak a vez nélküli jöhet szóba mert monitor helyett falra szerelt családi led tv-re lesz kötve viszont a pc pont egy fal mögé van helyezve mert ott nincs útban senkinek, fal 25centis vályog és tulajdonképpen csak belóg, de épp annyira h kitakarja a házat teljes egészében! Kijjebb nem tudom húzni mert szintén útba lenne, a család kikötötte h zsinórokat nem akar látni, úgyh a hosszabító jeladó sem lehetséges:(
Találtam egy tesztalanyként használt Logitech Wireless Desktop MK250, a tesztben azt írták róla, h jól kommunikál a jeladóval még árnyékolás mellett is 3-4 méterig viszont csak 1200dpi és nem is olyan halk de végülis a zaj kérdést luxusnak veszem és lemondok róla. Ez 6-7ezer ft.-ért
Kiadnék én 10-15ezret is ha van 1600dpi-ben és tudnám h biztos működik falon keresztül!
Egész héten ezzel kapcsolatban keresgéltem neten, de sajnos sehol se taglalják ezt a falon keresztül való működést! Ahol meg igen ott az a termék pont nem felel meg nekem!:(
Légyszi segítsetek, már csak ez hiányzik a teljes konfigomhoz!
Ja igen lézeres jobban érdekel mint az optikai, de végülis rábólintok mindkettőre!

Előre is köszönöm mindenki segítségeteket!

Üdv

Renzo

[ Szerkesztve ]

(#19030) Silvirenzo


Silvirenzo
csendes tag

Közben találtam még1et! Szintén tesztalany, az első oldal cikk végén írnak a kapcsolatról.
http://ipon.hu/elemzesek/vezetek_nelkuli_szettek_es_gamer_egerek_a_trust_tol/1335/1
Szerintetek szóba jöhet az én esetemben?

(#19031) ng0ofy válasza Silvirenzo (#19029) üzenetére


ng0ofy
KORREKTOR

Elolvastad az első hozzászólást? Az mk250-re valaki múlt héten mondta, hogy nagyon jó neki. Az 1600+ DPI dolgot nem értem. Egyrészt bőven elég 1200, 1000 még inkább, öreg rókák 400-800-al is vígan elvannak. Ez ügyben olvasd végig az első hozzászólást, kérlek!

(#19032) Silvirenzo válasza ng0ofy (#19031) üzenetére


Silvirenzo
csendes tag

Az első hozzászólást végig olvastam, már 1 hete! Csak tudod máshol meg mást írnak! Az első hozzászólás csak egy vélemény szemben rengeteg más véleménnyel bíró cikkel, ahol azt írják, h egy hobbi gamernek aki fps-eket szokott tolni 1600-2000dpi a minimum, főleg multiba márpedig abban is fogom tolni! Most azt ne taglaljuk h sniperrel a kevesebb jobb, meg hasonló dolgok....
Most én mi alapján döntsem el h melyik vélemény mellett voksoljak?
Ráadásul én claw grip-es vagyok palm gripeseknek elhiszem h öreg róka létére elég a 400-800!

[ Szerkesztve ]

(#19033) drtimot válasza Silvirenzo (#19032) üzenetére


drtimot
aktív tag

Ez egy nevetséges állítás és egy buta vélemény :D Rossz helyeken olvasgatsz minden bizonnyal.

Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/drtimot/index.html

(#19034) Silvirenzo válasza drtimot (#19033) üzenetére


Silvirenzo
csendes tag

Ez a válasz nem válasz nincs mögötte semmi érv, info, tudományos alap,bármi! Csak leírsz egy véleményt mint pl a Samsung jobb mint a Sony! Most én ezzel mit kezdjek? Megalapozás nélkül nem ér semmit a vélemény és ezt most tényleg nem kötekedésből írom!!!

(#19035) cellpeti válasza Silvirenzo (#19032) üzenetére


cellpeti
veterán

igaza van drtimot-nak. Nézd meg hány és hány külfödli játékos tolja 400-800dpi egérrel. Nem hiába ajánljuk mi itt ezeket. De ha neked olyan kell...mi csak tanácsot adunk. Az már a te saját szubjektív megítéléseden múlik, hogy megfogadod-e őket. COD4 tolom 400dpi-vel és sztem nem is rosszul.

Tigris, tigris, csóvafény...

(#19036) Silvirenzo válasza cellpeti (#19035) üzenetére


Silvirenzo
csendes tag

Na ez a vélemény már jobban tetszik!
Akkor viszont nem értem ki használ olyan nagy dpi-ket mint 3-5 vagy akár 8000dpi?

Meg én egyszerűen nem tudom rángatni claw grippel az egeret palmra meg már nem tudok rászokni, de akkor hogy érek oda ha gyorsan kell fordulni, cselekedni 400dpivel?

[ Szerkesztve ]

(#19037) northmahri


northmahri
tag

Sziasztok!
Egy jó kis rágcsálót keresek, 5 ezer, maximum 10 ezer lenne rá a keret.
Játékra és kép-videószerkesztésre használnám, tehát vezetékes, pontos egeret keresek, dpi tekintetében lényegében mindegy. Legyen változtatható a dpi, mondjuk egy alacsony és egy magas és onnantól az nekem jó.
Amit kinéztem, és csúcsszuper lenne, az a Cooler Master Xornet(2év garival). Ami tökéletes választás, csakhogy sehol sincs raktáron és nem tudni mikor lesz. Második kinézettem a Genius Maurus GX, ami már egy fokkal rosszabb, a CM-hez képes, de ez is jó, viszont a helyzet ezzel is ugyan az.

Money for nothing and chicks for free! Nem saját felmérés,de ha van időd: http://logout.hu/bejegyzes/djculture/mennyi_memoria_van_a_fo_gepedben/hsz_1-25.html#rel_msgs

(#19038) drtimot válasza Silvirenzo (#19034) üzenetére


drtimot
aktív tag

Lévén egy ilyen vélemény nem lehetett korrekten megalapozva, így pont te vagy az, aki egy az enyéméhez hasonló véleményt egyenrangúnak minősítettél az itteni első hozzászólással, amiben sok-sok óra munkája és sok év tapasztalata van.

De akkor lássunk néhány egyszerűbb érvet, reagálva a hozzászólásod részleteire:
"Az első hozzászólás csak egy vélemény... " - nem az. Az első hozzászólás tapasztalatok (mind teljesítményre, mind a minőségre vonatkozóan), tények (pl. felhasznált alkatrészek, képességek összevetése) és mérési eredmények (pl. szenzorok viselkedése különböző sebességek és frekvenciák mellet) összegyűjtésének eredménye. Ha érdeklődsz, [oWn]f4te biztos szívesen mutat neked pár linket, ahonnan ezek származnak, de magad is felkutathatod őket guglival.

"egy hobbi gamernek aki fps-eket szokott tolni 1600-2000dpi a minimum, főleg multiba"
Nem látom, miért változnak meg hirtelen az egér-szükségleteid, amikor mások belépnek a játékba. Esetleg 10 játékos fölött megintcsak újabb egér kell?

Alapvetően megszokás kérdése, hogy mekkora DPI-vel játszol, de mivel az alacsonyabb DPI "engedékenyebb" a motorikus hibáiddal szemben, én azt mondanám, egy hobbi gamernek az való inkább. (Hiszen ha 3000DPI-vel futkosol, akkor a remegő ujjadtól ugrálni fog az egér a képernyőn, míg 400 DPI-n ez max annyit változtat, hogy jobb, vagy bal szemen lövöd az ellent.)
Forrás: Sok ezer profi gamer, akik a legkülönbözőbb dpi beállításkkal sikeresek (de leginkább azért alacsonnyal).

De mindez úgyis tökmindegy, mert vezeték nélkülivel pont akkora késésed (neadjisten megbízhatatlan mozgásod) lesz, hogy az a hátrányodra válik multiban.

"Most én mi alapján döntsem el h melyik vélemény mellett voksoljak?" - Amelyik megalapozottabbnak tűnik. Meglepne, ha az a másik vélemény olyan meggyőzően prezentálta magát (hiszen hibás alapjai voltak), mint az itteni első hozzászólás. Az ilyenekhez persze jó ítélőképesség és józan ész kell, de ez alapvető skill kell, hogy legyen online. (meg persze offline is, de ott legalább egyszerre kevesebben harsogják a füledbe a butaságaikat)

"Ráadásul én claw grip-es vagyok palm gripeseknek elhiszem h öreg róka létére elég a 400-800!" - Na, ennek a résznek legalább van valamennyi alapja! Ha egy olyan fogással használod az egeret, hogy a csuklód leér a padra (mert ugye egérpadon használod az egeret, nem pedig az ágyon), akkor nem tudsz az ujjaid hosszánál többet mozogni a csuklód felemelése nélkül, így kényelmesebb lehet a magasabb érzékenység. Ugyanakkor létezik olyan claw hibrid is, amikor alig érinti a csuklód a padot, vagy éppen nem helyeződik rá akkora súly, hogy karból ne tudnád mozgatni az egeret.

Összesítve: megszokás kérdése. Ha te 1600DPI-hez vagy szokva, és elégedett vagy vele, akkor maradj annál. De ne erőszakolj magadra egy új sebességet azért, mert valahol azt olvastad.

Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/drtimot/index.html

(#19039) WolfheartGR válasza Silvirenzo (#19036) üzenetére


WolfheartGR
őstag

Megtanulod beállítani az in game settingsben a mouse sensitivity-t.

‎"Mindegy, hányszor adsz enni a farkasnak, mindig visszavágyik az erdőbe..." Milyen színű az, hogy berúgok szombaton? Valószínű...

(#19040) drtimot válasza northmahri (#19037) üzenetére


drtimot
aktív tag

Ajánlom figyelmedbe az első hozzászólást, és a téma címét. Ha mindenképp újonnan és magyar boltból keresel egeret, akkor ebbe az árkategóriába valószínűleg csak a G400, a Steelseries Ikari Optical, és talán a Razer Abyssus fog beleférni (de használtan mindegyik, vagy online boltból újonnan is több) - mind megfelel a követelményeidnek.

Ha megfogadod a tanácsait (és a mieinket), akkor elfelejted a CM egeret, és veszel egy Logitech G400-at, és évekig boldog leszel. (Próbáld kipróbálni azért vásárlás előtt, hogy kézre áll-e, ha teheted)

Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/drtimot/index.html

(#19041) cellpeti válasza northmahri (#19037) üzenetére


cellpeti
veterán

Logi MX518 - gamer egér de a fent leírtaknak bőven eleget tesz. 800 és 1600 vagy 2000 között változtatható, pontos, 2 gomb is van rajta. Ennek újabb verziója a G400. Razer Krait is ilyesmi, csak nem lehet kapni már. Az MSnél nem tudok ilyen egérről, de lehet kijavítanak a "bölcsek".

drtimot megelőzött :O :DD


Silverenzo:

egy asztalnyi helyen tolom :DD

[ Szerkesztve ]

Tigris, tigris, csóvafény...

(#19042) cellpeti


cellpeti
veterán

most mikor nem keresek már Copperhead-et van eladó. Hogy a &@{}<<<#<#&#@&#@ :W :W :W

Tigris, tigris, csóvafény...

(#19043) Synthwave


Synthwave
HÁZIGAZDA

Zajlik az élet.

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#19044) WolfheartGR válasza cellpeti (#19041) üzenetére


WolfheartGR
őstag

Az 518-asnál eléggé mellényúltál cpi értékeknél. 400-800-1600v1\1800v2 a helyes értékek driver nélkül.

‎"Mindegy, hányszor adsz enni a farkasnak, mindig visszavágyik az erdőbe..." Milyen színű az, hogy berúgok szombaton? Valószínű...

(#19045) cellpeti válasza WolfheartGR (#19044) üzenetére


cellpeti
veterán

régen volt olyan egerem, de a 4ből 2-t eltaláltam :DD

Tigris, tigris, csóvafény...

(#19046) ng0ofy válasza Silvirenzo (#19032) üzenetére


ng0ofy
KORREKTOR

Ne higgy nekünk, próbálgasd különböző beállításosokon hetekig, hónapokig a különböző egereket és rájössz magadtól. A lézeres érzékelők pontatlanok és tohonyák (szerintem) az optikai magas CPI értéken hajlamos nem reagálni gyorsabb és szélesebb mozdulatokra. Viszont a kis apró moccanásokat minden értéken a legtöbb egér érzékeli, tehát az alacsonyabb beállítás nagyobb tartományt fed le, ahol megbízhatóan működik.

(#19047) Silvirenzo válasza drtimot (#19038) üzenetére


Silvirenzo
csendes tag

Na akkor reagálok én is:D

""Az első hozzászólás csak egy vélemény... " - nem az. Az első hozzászólás tapasztalatok (mind teljesítményre, mind a minőségre vonatkozóan), tények (pl. felhasznált alkatrészek, képességek összevetése) és mérési eredmények (pl. szenzorok viselkedése különböző sebességek és frekvenciák mellet) összegyűjtésének eredménye. "

Előszöris attól még vélemény h tapasztalatokon, tényeken, infók összegyűjtésén alapul! Nem az a kérdés h véleményről van-e szó hanem az h milyen: megalapozott vagy nem! Igen, annak tűnik, de mivel ellentétben áll sok cikkben(egyébként főleg tesztekről beszélek, párat közülük pont itt találtam) leírt véleménnyel amik szintén tények, tapasztalatok, mérési reredmények öszegyűjtésén alapul ezért írtam azt h mégis mi alapján döntsek h melyik az igaz? Nyílván ha több egybehangzót hallok akkor arra húz a szíven, eszem....:

""Most én mi alapján döntsem el h melyik vélemény mellett voksoljak?" - Amelyik megalapozottabbnak tűnik. Meglepne, ha az a másik vélemény olyan meggyőzően prezentálta magát (hiszen hibás alapjai voltak), mint az itteni első hozzászólás."

Erre azt hiszem reagáltam is. Nem fórumokat olvasgattam hanem cikkeket főleg teszteket, egy tesztnél mi lenne megalapozottabb? Ha gondolod linkelek, ha nem hiszed el de neked is ott a gugli te is felszánthatod.

""egy hobbi gamernek aki fps-eket szokott tolni 1600-2000dpi a minimum, főleg multiba"
Nem látom, miért változnak meg hirtelen az egér-szükségleteid, amikor mások belépnek a játékba. Esetleg 10 játékos fölött megintcsak újabb egér kell?"

Nagyon egyszerű a logika mögötte, ha valaki sose játszott multit és kipróbálja először azt tapasztalja h sokkal ügyesebb, gyorsabb, a másik játékos mint a single playerben játszó ellenfelek, ráadásul még alkalmazkodó képességei is vannak! Ehhez nem kell 10 ember elég, ha már 1 ember ellen vagy multiban! Ezek alapján nyilván neked is gyorsabbnak, ügyesebbnek, pontosabbnak kell lenned amihez azért nem olyan nagy baj a jó egér támogatás! Ez palm gripeseknek majdnem mind1 is! De én ahoz h gyorsabb legyek a claw gripemmel multiban h előbb érjek oda mint az ellen, magasabbra kell állítanom az érzékenységet mert csak csuklóból játszok, nem egész karomat mozgatom "10 méteres" környezetben, de ha magasabbra állítom akkor már pontatlan lehet helyenként egy 400-1000dpis egér, ezért h ne menjen a pontosság rovására a dolog dpi emelésre van szükség. Nyílván van egy határ ebben a tekintetben mindenkinél sok minden függvénye mennyire komoly-hobbi játékos az illető, illetve mennyi pénze van,stb.!
Azért megnézném ki tartja nehezebbnek egy játék single-jét a multijával szemben!

"Sok ezer profi gamer, akik a legkülönbözőbb dpi beállításkkal sikeresek (de leginkább azért alacsonnyal)."

Ez ugye azt jelenti h akkor vannak olyanok is mint én még ha kissebb is az arányuk! De ezen nem csodálkozom mivel köztudott h több a palm gripes a világon mint a többi fogásnemben játszók, ezért sikeresek többen alacsony dpivel! Mint ahogy a kínaiak gyűjtik be a legtöbb olimpiai érmét is gondolom ezt se kell magyarázni!

"De ne erőszakolj magadra egy új sebességet azért, mert valahol azt olvastad."

Ezt nem most erőszakoltam magamra hanem évekkel ezelőtt, amikor singleben úgy játszottunk haverommal h a windowsban szinte maxra állítottam az érzékenységet főleg a fogásom miatt és nem számított ha néha kicsit pontatlanul játszottam mivel ott bőven van idő korrigálni még ultra hard módban is, meghalásos alapon váltottuk egymást a haverommal amint meghaltam már nyomta is a windows gombot h alacsonyabbra állítsa az érzékenyéget mivel ő palm grippes!( hozzáteszem ekkor még nem volt fogalmunk a dpi-ről)
Aztán mentem multiba ahol én elvéreztem ő pedig sokkal jobb volt mint én! Aztán kérdeztem őt h hogy a francba nyomja ilyen jól és azzal kezdte h rosszúl fogom az egeret, meg h nem lehet ilyen érzékenységgel játszani, erre megpróbáltam azzal a fogással játszani mint ő alacsonyra állítva de egyszerűen már annyira berögzült a másik fogás h nem ment! Aztán nem tudom h jutottam el oda h találkozzak a dpi kifejezéssel gondolom hírtelen megakadt a szemem egy multis fórumon rajta és akkor kezdtem el nézelődni jobb egér után és úgy jött az 1600dpi h nem akartam olyan sokat kiadni egy 3-5000-es dpis egérre mert bazi drágák!
Ezért azt próbáltam először és nyílván hozzá kellett szokni de az már feltünt h az én beállításaimmal sokkal pntosabban ér oda a kurzor mint az előző egérrel! Úgyh az 1600dpi fix már ehhez szoktam hozzá, 2000-et még próbáltam az se rossz de a fölött nem, alatta meg ugye próbálgattam de claw grippel egyszerűen nem tudtam tartani a lépést (igen a csuklom fekszik a padon) palm grip átállás meg már nem ment!

"De mindez úgyis tökmindegy, mert vezeték nélkülivel pont akkora késésed (neadjisten megbízhatatlan mozgásod) lesz, hogy az a hátrányodra válik multiban."
Ebben valószínűleg igazad van, mert mindenhol ugyanezt írják, bár vannak drágább típusok amik már nem késnek, amit nem veszek meg! Ráadásul sose volt vezeték nélküli egerem, úgyh még csak nem is próbáltam ezért is jöttem fel a fórumra h mi az az egér ami falon keresztül bírja, sajnos nincs más lehetőségem mert monitor kipurcant,nincs újra most pénzem és családi ledtvre kötöm ahol leírtam mi a helyzet úgyh át kell váltanom vezetéknélkülire:( Egykicsit félek is a késés miatt lehet h adok egy pofont a szarnak!

[ Szerkesztve ]

(#19048) Beladon


Beladon
aktív tag

Sziasztok!

Meghalt a rágcsálóm:( (A4TECH X7 /x-710FS/) Valami hasonlót keresnék kb.: 5k-8k körüli összegben. Tudnátok ajánlani valami megbízhatót? Fontos lenne a nagy méret (ettől ne legyen kisebb) valamint az oldalsó programozható gombok és a csúszásmentes borítás. Optikaiban gondolkodok úgy 2000dpi körül ( a több nem baj) valamint USB3-ról üzemeltetném.
Válaszaitokat előre is köszönöm!

(#19049) ShadowK válasza Silvirenzo (#19047) üzenetére


ShadowK
tag

Most nem azért, de túlbonyolítod a dolgot. Vitatkozol azon hogy milyen dpi a jobb és tanácsot kérsz úgy, hogy neked van egy fix érték amin hajlandó vagy játszani. Nem nonsense ez így? :W

Mindenkinek egyedi ízlése van, ezért van a gamer egerekben állítható dpi.Vehetsz G400-at ami mindenki szerint bevált dolog, vehetsz még olcsóbban A4Tech X7-et amit szintén jónak tartanak mindenhol és meg vannak elégedve vele, az ára pedig nem vészes. Mindegyik állítható DPI-s, úgy használod ahogy éppen akarod. Mi a problem?
Ha meg vezetéknélküli gamer egér kell, akkor magadra vess, az nem fog menni olcsón :N
A másik dolog az, amig megsúgok, szintén claw gripesként és szintén volt vezetéknélküli egeretem (nem, nem játékra vettem), hogy a vezeték nélküli egerek nehezek, a többihez képest még bele kell tenni az elemet is, általában 2-t is. Ez egy claw gripesnek kizárólag rosszat tesz pontosság szempontjából, oda hogy gyors legyél ujjbeggyel és pontos is, minél könnyebb egér kellene.
Másokkal vívsz vélemény csatát arról, hogy amit mondanak az szubjektív és lehet nincs igazuk, miközben egyszerűen arról van szó, hogy meg kell értsd, claw grip + nehéz vezetéknélküli + gamer ezek többszörösen egymás ellen dolgozó dolgok. Ennél rosszabb kombinációt nem igazán lehet kitalálni. Nemhogy csak a vezetéknélküli gamer nem talál, de ahogy mondtam, magadnak adsz pofont bazi nehéz egérrel magas dpi-n claw grippel.
Amit mondtak neked a srácok fentebb, azok megfontolandó tanácsok, de senki nem fog könyörögni, hogy meghallgasd :D

[ Szerkesztve ]

(#19050) WolfheartGR válasza Silvirenzo (#19047) üzenetére


WolfheartGR
őstag

Ezt érdemes átolvasni illetve megfontolni. Valamint ha claw gripes low sens player kell akkor emlékeim szerint Strenx és k1llsen nevezetű playereknek érdemes utánanézni. ;)

Valamint mutass már egy tesztet ahol állításod szerint MÉRÉSEKKEL igazolják milyen frankó vagy unfrankó az épp tesztelt példány. Amennyire emlékszem a mai napig egy darab esr-es teszt van ezzel kapcsolatban.

Valamint a marketing meg a valóság között sajnos sokszor nagyon nagy a különbség...

[ Szerkesztve ]

‎"Mindegy, hányszor adsz enni a farkasnak, mindig visszavágyik az erdőbe..." Milyen színű az, hogy berúgok szombaton? Valószínű...

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen egeret válasszak? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.