Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen egeret válasszak? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:55

LOGOUT.hu



Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!

Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#17751) ng0ofy válasza MarcZ (#17747) üzenetére


ng0ofy
KORREKTOR

Az ilyenektől szoktam hátast dobni (: Remélem az illető olyan okos, hogy COD2-re már egy másik egeret vett, mert ahhoz az a legjobb. :))

(#17752) WolfheartGR válasza ng0ofy (#17751) üzenetére


WolfheartGR
őstag

Én is. Az ilyenektől aki ~10 hsz-el ezelőtt ossza a tutit, az eszébe sem jut, hogy k.rvára más pénzével játszik. Azt meg jön és kérdez egy ekkora állatságot.

‎"Mindegy, hányszor adsz enni a farkasnak, mindig visszavágyik az erdőbe..." Milyen színű az, hogy berúgok szombaton? Valószínű...

(#17753) MarcZ válasza WolfheartGR (#17752) üzenetére


MarcZ
senior tag

Sosem osztottam az észt, csak próbáltam tanácsot adni neki. Egyébként is. Minek ez az utálat?

A man's got to do what a man's got to do.

(#17754) WolfheartGR válasza MarcZ (#17753) üzenetére


WolfheartGR
őstag

Nem a személyed, a marhaságaid ellen irányul. A tegnapi legpontosabb betette a kaput. Az ezt megelőzőeket meg megbeszéltük emlékeim szerint privát utakon. Véletlenül sem szeretném ha "elüldöznélek" a topikból.

[ Szerkesztve ]

‎"Mindegy, hányszor adsz enni a farkasnak, mindig visszavágyik az erdőbe..." Milyen színű az, hogy berúgok szombaton? Valószínű...

(#17755) TXT válasza WolfheartGR (#17741) üzenetére


TXT
őstag

Koszonom neked es [oWn]f4te-nek is, a kerdes azert volt, mert ajanlottak itt vkinek egy ilyen egeret, ebbol mar adodott, hogy van-e ertelmes wireless eger jatekra. A valaszt megkaptam, koszonom. Labjegyzetkent teszem hozza, hogy akkor viszont a gyartok kapjak be a ...., hogy sok vasarlot felre vezetnek a marketingdumajukkal. Mondjuk miert is lepodom meg ezen? :U JAAA, semmiert! :C

(#17756) agoka07


agoka07
senior tag

valaki erre : [link]

S35-3310-1600-KU380-W300i-Shine-C3050-Spiro-858 Smart-SK17i-Galaxy S-Note 1-Galaxy S4-G4-S6 Edge-Note 8

(#17757) WolfheartGR válasza agoka07 (#17756) üzenetére


WolfheartGR
őstag

Hacsak ezekből lehet akkor inkább Asus. A Canyon-ból csak a Grand a jó.

‎"Mindegy, hányszor adsz enni a farkasnak, mindig visszavágyik az erdőbe..." Milyen színű az, hogy berúgok szombaton? Valószínű...

(#17758) jaffa 2843 válasza WolfheartGR (#17757) üzenetére


jaffa 2843
Ármester

:C

#### Egeres közvélemény-kutatás | http://goo.gl/forms/egt3lQRWsh ####

(#17759) ng0ofy


ng0ofy
KORREKTOR

A veszekedést jó lenne vitatkozássá alakítani, mert így semmi értelme. Közösséget építünk vagymiafene, nem?

Egér ügyben a kinézeten és fogáson kívül mindent lehet objektíven mérni, kéretik a tényeket és számokat egymás ellen ereszteni és kiderül, hogy kinek van igaza, nem pedig kiskutya módra csaholni ;)

(#17760) TXT


TXT
őstag

Mi lenne, ha inkabb mindenki leirna az altala tapasztaltakbol, hogy neki MI, MIHEZ ES MIERT jott be a legjobban eger teren?
Egy jo tapasztalati allaspont adja a legtobbet mindenkinek, ellenben a marketingdumakkal, gondolom ezzel mindenki egyet tud erteni. Nyilvan szubjektiv ez is, de a legjobb kiindulo pont, aki epp keresgel. Nos? :R

[ Szerkesztve ]

(#17761) deatom


deatom
tag

A kezem alá kerül egy Ozone Xenon egér.
Az első benyomások( bár még nem volt alkalmam sokat használni):
- számomra kényelmes fogás
-az optikai szenzor pontosnak tűnt : avago 3090, azt hiszem. Az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudnám letesztelni a pontosságát

egyelőre csak ennyit, később majd csinálok róla pár képet, meg a driverről is.

(#17762) WARZ


WARZ
tag

Sziasztok!
A segítségetek kérném abban, hogy mennyire romlik az egér érzékenysége ha mondjuk egy 2m-es hosszabbítóval toldanám meg a kábelét?! Szeretnék tv-én játszani csak nem szeretnék nagyon közel ülni hozzá mint pl egy monitorhoz! / 42" tv /
Remélem értitek mire is akartam kilyukadni :D
A válaszokat előre is köszönöm!

(#17763) ng0ofy válasza WARZ (#17762) üzenetére


ng0ofy
KORREKTOR

Az USB 2.0 szabvány által használt áramerősség elvileg 5 méter alatt még elenyésző mennyiséget veszít, tehát a két méteres kábelen elvileg nem kellene számottevő lassulást érezned, csak annyit, amennyit az elektronoknak a plussz kábelhosszon megtett útját jelenti. Az nem lehet valami sok ;)

(#17764) drtimot válasza WARZ (#17762) üzenetére


drtimot
aktív tag

Ha csak egy sima hosszabító kábelt használsz, szerintem 2 méterrel nem szabad, hogy gond legyen - bár személyes tapasztalatom nincs ilyesmivel.
(Viszont ha valami aktív hubbal tervezed toldani, akkor el tudom képzelni, hogy a jelismétlés miatt lesz egy kis extra lag)

Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/drtimot/index.html

(#17765) WARZ


WARZ
tag

Ááh köszönöm a gyors választ!
Az egerem egy G400-as lenne. Tudnátok ajánlani valami hosszabbító kábelt hozzá?!
Nem tudom, hogy ilyenekben milyen eltérés van a 900ft-tól és az 5000ft-os kábel között.

(#17766) drtimot válasza WARZ (#17765) üzenetére


drtimot
aktív tag

Ha normálisan érintkezik a csatlakozókkal, akkor semmi különbség:)

Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/drtimot/index.html

(#17767) WolfheartGR válasza ng0ofy (#17759) üzenetére


WolfheartGR
őstag

Amennyiben ez jótanács nekem szólt, kösz nincs rá szükségem. Oka van mindannak amit leírtam. Meg fogom tenni bármikor újra és újra. Privátban megbeszélhetjük mit-miért.
A kutya módra csaholásról meg csak annyit, sajnos mivel az első hsz-t elkövető egyén képességei és tapasztalatai sajnos túlmutatnak az enyémen. Innentől meg feltehetőleg jobban tudja mit beszél.

Az, hogy egy egér pontos-e vagy sem nem egyéni ízlés kérdése, csak nem feltétlenül derül ki egy adott felhasználó kezei alatt.
Milyen számokat eresszünk össze? Autóskártya módjára csináljunk egereskártyát??? Vagy nyáladdzunk arra, kinek több a cépéi/dípíáj mutatója Blood Steven módra? Mer az aztán frankón "szakmai"... (És nem mellesleg internet szerte sok ilyen Tóbiás van, lehetőleg innen maradjanak távol.)

TXT: Kényelmes legyen és pontos. Mindenki ilyen egeret szeretne szerintem. Ennyi. Esetleg extra gombok. Nincs ezen mit kibeszélni. Első hsz-ben vajmi kevés marketingdumát találhatsz... Sőt, épp ellenkezőleg.

[ Szerkesztve ]

‎"Mindegy, hányszor adsz enni a farkasnak, mindig visszavágyik az erdőbe..." Milyen színű az, hogy berúgok szombaton? Valószínű...

(#17768) krizoli


krizoli
tag

Hali,

Segítséget szeretnék kérni hogy mégis milyen egeret vegyek. (Elolvastam az első hszt., de okosabb nem lettem döntésileg)
Most egy Gigabyte vezeték nélküli szettem van de az egér elkopott és így nem jó játékra, és úgy amúgy sem kényelmes a használata, ezért inkább vennék egy újat (de ha veszek akkor valami jót ami strapabíró és nem kell 2-3 év múlva lecserélnem, bár ehhez kéne egy rendes padot is vegyek hogy ne kopjon el de gondolom egér függő is hogy milyen anyagú pad az ideális).
Akit eddig kérdeztem az a RAZER-t ajánlotta abból is ezeket:
RAZER Abyssus
RAZER Abyssus Mirror
RAZER DeathAdder v2 Black Edition

Ha tud valaki akár másmilyen márkából is de valami jót (persze normális árban tehát nem ilyen 20k felettit mert akkor vehetnék már MMO kiadást is) annak véleményét szívesen fogadom.

(#17769) WolfheartGR válasza krizoli (#17768) üzenetére


WolfheartGR
őstag

Hali!
Egérpadok itt szintén első hsz.
Egerek között nézegess megy egy Logitech G400-at is. Hogy szereted fogni az egereket? Mert a kiválasztottaid között elég nagy az eltérés.

[ Szerkesztve ]

‎"Mindegy, hányszor adsz enni a farkasnak, mindig visszavágyik az erdőbe..." Milyen színű az, hogy berúgok szombaton? Valószínű...

(#17770) drtimot válasza krizoli (#17768) üzenetére


drtimot
aktív tag

Lehet hogy figyelmesebben kellett volna elolvasni - az első hozzászólásban van egy csomó ajánlott egér (ld. "Az ajánlott egerek listája"), sok más márka is szerepel ott a Razer mellett, és egyik sem 20e forint, sőt, többségük olcsóbb, mint pl. a Deathadder, amit említettél. (Ugyanakkor az is kiváló egér, és ajánlott - mert ott van a listában)

Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/drtimot/index.html

(#17771) ng0ofy válasza WolfheartGR (#17767) üzenetére


ng0ofy
KORREKTOR

Nem neked szólt, mindenkinek. Szeretném ha nem süllyedne a topic hangulata az iphone-android viták szintjére, mint a mobilos topicokban...

krizoli: Mindkettő (3) teszi a dolgát, viszont azt, hogy neked melyik a kényelmes neked kellene megnézni valahol. (barát, bolt, közeli lan party :D) Ha pedig más is szóba jöhet csatlakoznom kell WolfheartGR véleményéhez, ugyanis a g400 nagyon szuper egér! (OK clicked by my g400)

[ Szerkesztve ]

(#17772) Synthwave válasza drtimot (#17770) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

Nem azért ajánlott, mert ott van a listában, hanem azért van ott a listában, mert ajánlott. :)

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#17773) krizoli válasza WolfheartGR (#17769) üzenetére


krizoli
tag

Fogásilag alkalmazkodó vagyok mert volt már nem egy nagy méretű és nem egy kis laptophoz való egerem is és mindhez hozzászoktam.

@drtimot
Figyelmesen elolvastam, láttam hogy vannak ajánlott egerek, és én nem véletlenül írtam a hozzászólásomba hogy ezeket valaki más ajánlotta. Valamint azt is írtam hogy az első hsz-től nem lettem okosabb döntésileg, így írtam ide hogy hátha valaki tud segítséget nyújtani nekem.

@ng0ofy
Az a baj ezekkel az egerekkel hogy kipróbálni nagyjából akkor tudnám mikor megvenném mert annyira nincs közel.
Persze hogy más is szóba jöhet, hiszen ezért kérek segítséget mert nem tudom hogy manapság már mi számít jónak (én eddig nem adtam sokat egérért így ezt nem tudhatom).

[ Szerkesztve ]

(#17774) ng0ofy válasza krizoli (#17773) üzenetére


ng0ofy
KORREKTOR

Annyit tudok segíteni, hogy ajánlom, fogdosd meg őket élőben, mert tényleg szinte ennyi a különbség (szerintem) közöttük. Ha személyes tapasztalatra vágysz:
Az abysuss kicsi, egy idő után a nagyobb tenyér begörcsöl rajta, ha nem az ujjaiddal fogod kizárólag ("fingertip grip" fogás)
A da2 fogása kényelmes tenyérrel (palm grip), de ha sokat kell emelgetni, akkor furcsa - nekem -, mert magasan van az orra és a "levegőben" van az ujjaim vége valamint egy kicsit hajlítom az ujjaim (claw grip) és így csak a hüvelyk és kisujjammal tudom emelni.
A g400 fogása olyan, mint egy kis almáé vagy körtéé vagy női mellé :D. Az a tenyerembe simul, az ujjhegyeim az asztal felé néznek, így emelgetni könnyű. Nekem. Az hogy neked mi a jó, azt te fogod tudni ;)

http://www.razerzone.com/mouseguide/ergonomic (persze ezt már tudod gondolom és rájöttél, hogy pontosan senki sem fogja így az egeret, hanem mindenki valami köztes figurát használ :D)

Ezért visszatérve az első sorokhoz és Fábryt idézve: "Vedd kezedbe a sorsodat"

Keresgélj használtan. Ha mégsem jó, el tudod adni annyiért szinte egyből, amennyiért vetted, mert ezek mind kelendő rágcsálók.

[ Szerkesztve ]

(#17775) krizoli válasza ng0ofy (#17774) üzenetére


krizoli
tag

Köszi a segítséget, valószínűleg akkor majd keresek rá alkalmat hogy kipróbálhassam őket.

(#17776) WolfheartGR válasza ng0ofy (#17774) üzenetére


WolfheartGR
őstag

Azóta G400-al tolod? Erőst gondolkodom egy V2 beszerzésén... :B
Úgyis megcsappant a készlet. :DDD

‎"Mindegy, hányszor adsz enni a farkasnak, mindig visszavágyik az erdőbe..." Milyen színű az, hogy berúgok szombaton? Valószínű...

(#17777) mohotol


mohotol
aktív tag

Sziasztok!

Szeretnék venni egy egeret, átlagos felhasználásra, meg egy kis játékra (rpg).
Az első hsz-ben ajánlottak nekem jelen pillanatban baromi drágák, kis nézelődés után erre a háromra szűkítettem a listát:
[link]
[link]
[link]

Kérdésem, hogy ár-érték arányban és tartósságban melyik a legjobb? Az A4 megéri azt a felárat, vagy nem fogok érdemi különbséget tapasztalni?

Köszönöm :R

(#17778) speeedyyy


speeedyyy
tag

Steelseries Kinzu-ról valakinek van gyakorlati tapasztalata?

(#17779) drtimot válasza speeedyyy (#17778) üzenetére


drtimot
aktív tag

Nekem annyi, hogy kicsi:) Mx518-ról próbáltam átszokni rá, és pár perc után görcsöl tőleg a kezem, ahogy próbálok rámarkolni**. árulom is aprón (És nem a formával volt a baj, mert a nagyobb, de ugyanilyen alakú Xai már jobb volt) Más problémám nem volt, a sokak által emlegetett gyorsulást én nem tapasztaltam, szerintem megfelelő firmware és beállítások mellett valójában nincs jelen.

**(palm/fingertip gripet használok, lehet, hogy ha te más fogást használsz, könnyebben váltasz hasonló méretek közt - a legjobb kipróbálni)

Arra figyelj még, hogy csak a "régi", v1-es modell ajánlott az első hsz-ben, a manapság boltban kapható V2 Pro stb verziókban elrontották a szenzort :(

Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/drtimot/index.html

(#17780) Skalci


Skalci
tag

Sajnos úgy adódott, hogy ki kell cserélnem a g400-am egyik dpi váltó kapcsolóját. Elektornikai dolgokhoz viszont nem értek, szóval keresek olyan embert aki igényesen ki tudná cserélni. Ha van itt olyan aki elvállaná, kérem jelezzen privátban. Nem szeretném kidobni, ezért fontos lenne.

(#17781) nyunyu válasza ng0ofy (#17763) üzenetére


nyunyu
félisten

Az USB 2.0 szabvány által használt áramerősség elvileg 5 méter alatt még elenyésző mennyiséget veszít, tehát a két méteres kábelen elvileg nem kellene számottevő lassulást érezned

Nem az aramerosseg miatt van korlatozva az USB 5 meterben, hanem azert, mert egy USB csatornan lehet 8 eszkoz, mindegyik atvihet 125 adatcsomagot masodpercenkent, vagyis egy eszkoz 8 ms-enkent jut 1 ms-re szohoz, maradek 7 ms-ben neki kuss van.

Hosszabb, plane hubbal toldott kabelnel problema a jelterjedesi ido, mivel ebbe az 1 ms-be bele kell fernie az adatcsomag elejenek meg a vegenek is.
Nem loghat at a masik eszkoznek fenntartott idoresbe, mert akkor az USB vezerlo egyik adatcsomagot sem tudna dekodolni.
(1 ms alatt egyebkent 200m-t tesz meg a villany a drotban, felteve, ha tomor rez, es nincs toldva.)

Gamer egereknel elofordulo 250/500/1000Hz adatatvitel meg ugy jon ki, hogy az eger nem egy idorest hasznal a lehetseges nyolcbol, hanem osszefog 2/4/8-at.
Cserebe persze mas eszkoz nem nagyon lehet ugyanazon az USB sinen.

Szerencsere mar elmultak azok az idok, amikor meg az osszes alaplapi USB egy kozos sinen volt, igy akarhogyan osztottad hubbal, max 8 eszkozod lehetett.
Manapsag lassan minden aljzat kulon sinen/vezerlon van, igy minusz egy problema.

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#17782) ussseal válasza mohotol (#17777) üzenetére


ussseal
tag

Szerintem inkább keress ebay-n egy Microsoft WMO-t vagy Logitech G1-et. 13-20 dolcsi környékén már lehet őket kapni és jobban jársz velük, mint az előbb említettekkel.

(#17783) swoody válasza ng0ofy (#17712) üzenetére


swoody
senior tag

Ezzel a megoldással nem müködött az usb. (win7)

(#17784) WolfheartGR válasza swoody (#17783) üzenetére


WolfheartGR
őstag

Ezzel próbáld.

‎"Mindegy, hányszor adsz enni a farkasnak, mindig visszavágyik az erdőbe..." Milyen színű az, hogy berúgok szombaton? Valószínű...

(#17785) swoody válasza WolfheartGR (#17784) üzenetére


swoody
senior tag

Köszi ezt ismerem, saját magam szeretném megcsinálni és nem progival.

(#17786) WolfheartGR válasza swoody (#17785) üzenetére


WolfheartGR
őstag

Hátőőőizé.
Sok sikert. :)

‎"Mindegy, hányszor adsz enni a farkasnak, mindig visszavágyik az erdőbe..." Milyen színű az, hogy berúgok szombaton? Valószínű...

(#17787) Szatesz.


Szatesz.
aktív tag

Ki melyik egeret tartja most a legjobbnak, leginkább játszani? Ha a pénz nem számít...
Még mindig gondolkozok mit kéne. :F

(#17788) MarcZ válasza Szatesz. (#17787) üzenetére


MarcZ
senior tag

Az első hsz.-ben felsoroltakat.

A man's got to do what a man's got to do.

(#17789) Szatesz. válasza MarcZ (#17788) üzenetére


Szatesz.
aktív tag

De valami ujabb kivitelre gondolok, és egyéni véleményekre, ha lehet ilyet kérnem.

(#17790) Synthwave válasza Szatesz. (#17789) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

Az első hsz.-ben felsoroltakat.

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#17791) Synthwave válasza Szatesz. (#17789) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

SZÁMOMRA a legjobb játszani:

Razer Salmosa
Logitech MX300
Microsoft WheelMouse Optical 1.1a

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#17792) ng0ofy válasza nyunyu (#17781) üzenetére


ng0ofy
KORREKTOR

Na ez a különbség a bölcsész wikipédiáról lopott felületes marhaságai és a hozzáértő valódi tudása között! (köszönjük!)

Spedyyy: ha nem kicsi neked (szerintem kényelmes, pedig kicsi, de mégis nagyon jó megfogni :D) és meg tudsz barátkozni az enyhe gyorsítással, amit csak nagy nehézségek árán tudsz kikapcsolni (driverrel játszás) és nem akarod 25 centiket rángatni, hanem apró mozdulatokkal, 800-1600 DPI-n operálsz, akkor én merem ajánlani, akkor is, ha meghajigálnak kővel :D Elég sokáig használtam ahhoz, hogy tudjam mire képes, egy biztos, nem fog cserbenhagyni. Jól össze lett rakva (v1 ről van szó), nekem tetszett, csak a szenvedés a gyorsítással és az alacsony felbontáson jelentkező lassúság miatt elváltak útjaink... Egyébként egy MS 1.1a-val többet érsz még mindig és hasonló a karaktere :D

Szatesz: a legújabb egér, amivel jó játszani olyan játékot, ahol az egér nagyon számít a razer Deathadder v2 Black edition (miért nem lehetett valami rövid nevet adni neki?) vagy a logitech g400. A többi engem valamilyen kompromisszumra kényszerített.

WolfheartGR: Persze, hogy ezzel. Meg sem kellett szoknom, csak a barátaim utálnak nagyon, mert amióta ez van gyakorlás nélkül is egy "állat" vagyok (: Féltem mindig a formájától, nem hiába hagytam el az mx700 és 518 után a vonalat, de most valahogy megérett rá a kezem vagy ilyesmi, nagyon jó!

[ Szerkesztve ]

(#17793) drtimot válasza ng0ofy (#17792) üzenetére


drtimot
aktív tag

Nem fogunk meghajigálni kővel, hiszen a v1 ajánlott egér.

Egy-két dolgot viszont nem értek a hozzászólásodban:
(Most attól eltekintve, hogy nálam a Kinzu nem gyorsult, pedig semmi extra dolgot nem csináltam a driverrel, csak leszedtem a legfrissebet)
- a 800 DPI nem éppen a finom kézmozdulatokról szól - ennél alacsonyabb dpi érték (nagyobb szükséges kézmozdulatok) talán csak az MS IE egereken van. Az 1600 már nevezhető finomnak, de még azt is mid-sensnek hívná szerintem a többség.
- mit értesz "alacsony felbontáson jelentkező lassúság" alatt?

Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/drtimot/index.html

(#17794) WolfheartGR válasza drtimot (#17793) üzenetére


WolfheartGR
őstag

400/450 cpi eleg sok egérre beállítható (én is így tolom pl). Egyik másik lézeresen akár 1 cpi is. :DDD

[ Szerkesztve ]

‎"Mindegy, hányszor adsz enni a farkasnak, mindig visszavágyik az erdőbe..." Milyen színű az, hogy berúgok szombaton? Valószínű...

(#17795) ng0ofy válasza drtimot (#17793) üzenetére


ng0ofy
KORREKTOR

400 DPI-n használok mindent, amióta tudom melyik az egeres kezem és a kinzu bizony, oly sok társához hasonlóan elvérzik néha egy-egy hirtelen jött, gyors mozdulatnál, egyszerűen nem mozdul meg, tehát lassú vagy hogy mondják ezt? Ja, csak hogy szörnyülködj: 400 DPI és olyan sensitivity, hogy fps játékokban kb. 36 centin fordulok 180 fokot.

Szóval amiről te beszélsz alacsony CPI értékként és mid-sensként az nekem a kontrollálhatatlan körbe-körbe pörgés világa ;)

[ Szerkesztve ]

(#17796) drtimot válasza ng0ofy (#17795) üzenetére


drtimot
aktív tag

Értem, tehát kiakad (legalábbis én így hívnám ezt) - az rosszabb, mintha valahogy lassú lenne, mert igazából nem tud mit kezdeni a mozdulattal. Nekem ilyesmi nem jött elő, én ilyen sebességeknek nem teszem ki az egeret:)

(Csak most látom, mennyi egérnek valóban 400-450 cpi az "alsó" beállítása, azt hittem, ez a dolog ritkább.)

[ Szerkesztve ]

Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/drtimot/index.html

(#17797) ng0ofy válasza drtimot (#17796) üzenetére


ng0ofy
KORREKTOR

Mivel sokan megszoktuk ezt a "régi" időkből, amikor azt sem tudtam, hogy mi az (: Ezért gondolom elég népszerű beállítás lehet. ha közvéleménykutatást tartasz itt a topikban, is hamar kiderül, hogy milyen nagy számban használjuk így a sok ezer DPI-t tudó egereinket :D

(#17798) drtimot válasza ng0ofy (#17797) üzenetére


drtimot
aktív tag

És én még a 800 dpi-vel éreztem magam régimódinak néha...

Nálam is megszokás kérdése volt, amikor kijött (2004 talán?), azonnal vettem egy Mx510-et, és aztán 7 évig szinte kizárólagosan azt használtam - annak a natív felbontását szoktam meg. (vagy driverrel volt 800? mindegy.)

Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/drtimot/index.html

(#17799) WolfheartGR válasza ng0ofy (#17795) üzenetére


WolfheartGR
őstag

Basszus. Nagyon durván low sens vagy. Mégis mit játszol ìgy? Ha nem vagyok indiszkrét és nem volt még a kérdés.

‎"Mindegy, hányszor adsz enni a farkasnak, mindig visszavágyik az erdőbe..." Milyen színű az, hogy berúgok szombaton? Valószínű...

(#17800) 2csi


2csi
aktív tag

Sziasztok!
Ajánlanátok egy pár egeret léci?
Az ár nem számít.
Vezetékes legyen.

Előre is köszi!

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen egeret válasszak? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.