Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen egeret válasszak? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:55

LOGOUT.hu



Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!

Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#49001) phenomHUN válasza dobragab (#49000) üzenetére


phenomHUN
aktív tag

Grat. :DD

(#49002) Erunosta válasza dobragab (#49000) üzenetére


Erunosta
tag

Grat a #49k-hoz. Válaszolva a kérdésedre - bár én nem vagyok annyira mérvadó, de nézd úgy mint a n00b aki betér ide információért - jó ötlet lenne, ha nem lenne az összefoglaló már így is wall of text. És bár részletes és tényleg látszik, hogy van mögötte szakértelem és munka (Blöff: Húzd ki a nyelved a seggemből, Gary aranyom. Nem vagy te kutya. Nem vagy az az ugatós fajta.), az egyszeri júzernek kicsit száraz és sok. Én a felénél már sírtam, de olvastam mint a kötelező olvasmányt. Szerintem jobb lenne, ha abban a topicban írnál egy összefoglalót az elejére és nem ide raknád be mert szerintem itt már elveszik.

[ Szerkesztve ]

(#49003) dobragab válasza Erunosta (#49002) üzenetére


dobragab
addikt

Úgy gondoltam :K

Az egyharmadánál tovább nem muszáj olvasni, oda is van írva ;)

[ Szerkesztve ]

Tudom, tudom, akasszak a tökömre egy lámpát, hogy sötétben is tudjak kaszálni.

(#49004) Erunosta válasza dobragab (#49003) üzenetére


Erunosta
tag

Az igaz, de majdnem minden új betérő arcon van dobva a "Olvasd el az összefoglalót" mondattal. (Hozzátenném a szalámi téma részletei is később kezdődnek valahol a Háború és béke 2. köteténél)
Eleinte irritált és elég gorombának éreztem, de most már tudom ez itt az "Isten hozott vándor, térj be hozzánk és kérdezz."

[ Szerkesztve ]

(#49005) Erunosta


Erunosta
tag

Nem tudom mennyire szabad ilyesmit itt írni. A Media Markt-ban online vásárlásnál most 19,5k a Logitech G502 és ingyenes a kiszállítás. Mintha valaki fentebb írta volna, hogy venni szeretne. A többi bolthoz képest ez elég jó árnak tűnik perpill.

[ Szerkesztve ]

(#49006) Mukucs


Mukucs
senior tag

Hali, valaki használ Zowie egeret MOBA típusú játékhoz?

(#49007) TeebyKay válasza dobragab (#49000) üzenetére


TeebyKay
őstag

Teljesen jó ötlet, bár ott nincs szükség ilyen mértékű leírásra, de úgy is közel esik hozzánk a téma. Az összefoglalónkba bele van biggyesztve a fórum kereső és a ctrl+f használatának fontossága?

(#49008) phenomHUN válasza Mukucs (#49006) üzenetére


phenomHUN
aktív tag

Ha FPS-hez jó, akkor természetesen Mobára is. A plusz 2 gomb oldalt (ami valójában 4, de csak 2 aktív), pedig hab a tortán. :DDD

(#49009) Dyde


Dyde
aktív tag

Hogy kicsit ON is legyen, erre valaki pls?

(#49010) TeebyKay válasza Dyde (#49009) üzenetére


TeebyKay
őstag

Valószínűleg a magas LOD miatt ugrál az egér, ez jellemzi pl a Kana v2-t is de tape trickkel javítható, ezek az összefoglalóba le vannak írva. 10k alatt a Genius Maurus Land Series 2 ami ajánlott és több gombos, felette a SS Kana V2, Zowie Fk1, illetve az említett Logitech G402 például.

(#49011) phenomHUN válasza Dyde (#49009) üzenetére


phenomHUN
aktív tag

A sz*r szenzor miatt ugrál, esetleg még az egérpad miatt is 'hibázhat' - vagy a kettő kombinációja.

Formára Logitech G5-G500-G500S is megegyezik az MX518-cal, bár ezek lézeresek de alacsony DPI-n WoW-ra simán jók (ezért lehet, hogy megköveznek a topikban); használtan viszonylag jó áron ki tudsz fogni ezek közül egyet. Vagy ha találsz MX510/518/G400/G400S-t, akkor megvan a tuti.

Egyébként a régi egered még megvan? Ha csak duplaklikkes/kábelhibás, potom pénzből javítható és újra lesz egy király egered.

[ Szerkesztve ]

(#49012) Vanir válasza dobragab (#49000) üzenetére


Vanir
veterán

Hajrá. :)

(#49013) e-newsee válasza Dyde (#49009) üzenetére


e-newsee
addikt

Vagy ez. Igaz, lézeres, de van rajta gomb bőven. :D

"Csak egy olyan töltött édesség van, ami megoldja az élet problémáit, és az az Oreo." /Sheldon Cooper/

(#49014) Lavar


Lavar
aktív tag

Bocs az offért, de ti biztosan megtudnátok mondani, hogy mennyit érhet egy Logitech MX400 külsőre szép állapotban, (fólia is van a szürke résznél), annyi hibával, hogy a görgőt erősebben kell megnyomni ha kattintani akarok vele, használtpiacon? Egy eladót sem találok itthon. Köszi!:)

(#49015) Vanir válasza Lavar (#49014) üzenetére


Vanir
veterán

Amennyit adnak érte. Abszolút nem egy jó modell, de ha tényleg annyira fullos, és még dobozod is van, akkor egy tízesért megpróbálhatod szvsz.

Ispy: az sem mindegy, hogy ez nem egy mai cucc, és elvileg jól van konzerválódva, gyűjtők többet adhatnak érte. :)

Más: közbe hozta a kedves postásnéni SP!T Auróráját, majd pár sort írok róla, mint személyes vélemény. :)

[ Szerkesztve ]

(#49016) Ispy válasza Lavar (#49014) üzenetére


Ispy
veterán

Beárazás topikban meg tudod nézni keresővel, hogy volt-e már porondon és ha nem, akkor meg berakod oda és megmondják neked az ármesterek mennyi az annyi.

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#49017) Lavar


Lavar
aktív tag

Köszönöm a választ mindkettőtöknek!

(#49018) Dyde válasza e-newsee (#49013) üzenetére


Dyde
aktív tag

Köszönöm a segítséget mindenkinek (TeebyKay,phenomHUN,e-newsee) :R Eddig csak messziről szemeztem vele, de most látom hogy 21ért már kapni, és videók alapján nagyon megtetszett. Lehet ez lesz. Tudom hogy ez nem lehet ajánlott kategóriás egér mert elég szűk réteget céloz meg (pl engem) de akinek fontos a sok gomb, így ez (G600) lehet ajánlott gondolom így is ugye?

[ Szerkesztve ]

(#49019) TeebyKay válasza Dyde (#49018) üzenetére


TeebyKay
őstag

Akiknek kizárólag mmo-ra kell és fontosabb a sok bindelhető gomb mint a szenzor pontossága, azoknak megfelelő ez az egér. FPS-re ugyanakkor használhatatlan lesz.

(#49020) dobragab válasza Dyde (#49018) üzenetére


dobragab
addikt

Régóta gondolkodom, hogy mit csináljak veled, ugyanis nem tudok jó megoldást a problémádra.

G600-at semmiképp se. Valami 160 gramm körül van kábel nélkül, 50 gramm súly van belecsavarozva :W

Keress használtan egy MX518-at vagy G400(s)-t, szoktak lenni jó állapotban. ;)

A GM-M6800 meg azért ugrál, mert egy trágya. Nekem is van. Ha felemeled 2 centire, nem ugrál. Ha ~10 centire emeled fel, ugrálni kezd. :F Csak simán sz@r a szenzora, dobd ki a kukába.

[ Szerkesztve ]

Tudom, tudom, akasszak a tökömre egy lámpát, hogy sötétben is tudjak kaszálni.

(#49021) Vanir


Vanir
veterán

Ninox Aurora förszt impressönsz:
Sokkal rosszabb összeszerelési minőségre számítottam. A görgőnek van egy nagyon minimális lötyögése oldalirányba, ami mondjuk jó hangos is, de ennyi. A gombók jók, szerintem nem fogok kapcsolót cserélni, de még elválik. A Jaffa videójában látottakkal ellentétben nekem nincs ekkora rés a főgomboknál, és nincs holtjátékuk.
A talpak nem tetszenek, az cserés lesz. A kábel tűrhető, bár így MX300 után nem kellemes. :P
Szenzorilag nincs vele baj, teszi amit egy 3090-nek tennie kell, a szoftver pedig baromira bejön, nagyon letisztult és átlátható. A DPI-váltót lehetetlen véletlenül megnyomni, az oldalgombok pedig számomra tökéletes nyomásponttal rendelkeznek.
Szexi cucc.

(#49022) Erunosta


Erunosta
tag

Most már, hogy ennyit olvastam itt szenzorokról meg egyebekről kíváncsi lettem mégis milyenek vannak az enyémben. Amit most használok Modecom MC-GM1 Vulcan - alig bírtam leolvasni olyan apró és furcsa csak bizonyos szögbe látható betűkkel írták, abba se vagyok biztos, hogy jól láttam - ez a szenzor van elvileg: PAW320506. Ilyen létezik? Az én igényeimnek megfelel nincs bajom vele. A régi kedvencemben a lézeres Icon7 Z500-ban viszont A6010 (ez volt még odaírva B0852C) van. Most hogy jobban figyeltem a mozgására meg az újabb egerem után zavaróan pontatlan és ugrál illetve a LOD-ja is nagy. Egérben szoktak szenzort cserélni vagy az már nem éri meg? Az egyik kapcsolót már egy srác kicserélte japán omronra.

(#49023) Vanir válasza Erunosta (#49022) üzenetére


Vanir
veterán

Nem is éri meg, meg nem is lehet a különböző nyák, lencse, meg még egy jó pár dolog miatt. Komplett nyákot szoktak néha cserélni, lásd KinzuAdder, WMO-Adder, Zowie MiCo burkolat G303 belsővel, meg hasonlók.

(#49024) bbdzyx válasza Mukucs (#49006) üzenetére


bbdzyx
senior tag

Még mindig keresed az igazit? :D
btw MOBAra én nem vennék Zowie-t, max ec2-a-t, mert annak puhábbak a klikkjei, az összes többi típusnak keményebb a nyomáspontja, mert vastagabb a műanyag burkolat a főgombokon.

“Going outside is highly overrated.” ― Ernest Cline, Ready Player One

(#49025) TomFace


TomFace
tag

Sziasztok, véleményezést, tippet szeretnék kérni tőletek!

Jókora fáziskéséssel jutott tudtomra, hogy visszatért a Diamondback. Az árát meglátva viszont azonnal léptem kettőt hátra és megnéztem egyéb lehetőségeket is.
Volt nekem már Diamondback Plasma Blue, majd később 3G verzió, időközben megszűnt a típus forgalmazása, így az elmúlt 4 évben egy Steelseries Xai boldog tulajdonosa vagyok. Látható, hogy eddig csak kétkezes egérrel volt dolgom, éppen ezért tartok is kicsit az ergonómikus kialakításoktól.

Az új Diamondbackről amit olvastam, az elég [lehangoló], a szenzorja állítólag ugyanaz, mint ami a legújabb Mamba egerekben van, azokkal kapcsolatban is olvastam [problémákról]. Kár, pedig ez a rágcsáló nagyon impozáns lenne, ha működne.Valahol elég szomorú, hogy ebben az ársávban beleférnek ekkora bakik, pedig szívesen visszatérnék a márkához.

Mit szeretnék?
Kiváló minőségű és anyaghasználatú egeret, ami ugyancsak 4-5 évig egér marad. A Steelseries ilyen téren (is) nagyon jól teljesített. Főleg kompetitív fps játékokhoz, illetve általános felhasználásra kellene. Claw vagy Finger-tip fogással használom, rátenyerelni sosem szoktam. 2 oldalsó gomb, mint extra funkció nekem már elég, minden más extrát szívesen látok, de nem elengedhetetlen.

Amikben gondolkodom: Mamba TE, G303 Apex (a szenzorjáról jókat olvastam), esetleg Deathadder Chroma.

(#49026) TeebyKay válasza TomFace (#49025) üzenetére


TeebyKay
őstag

G303-nak érdekes fogása van érdemes kipróbálni vásárlás előtt. Chroma inkább palmos. Mamba, lézer szenzor fúj. Az összefoglaló pedig hasznos olvasmány.

(#49027) dobragab válasza TomFace (#49025) üzenetére


dobragab
addikt

PTE / PLN szenzor van az új DB-ben és az összes Mamba-ban is, nem ajánlottak, lásd összefoglaló.

G303 fogása megosztó, látatlanba nem javasolt megvenni, tapogasd meg valahol. A szenzora tényleg zseniális.

DA Chroma claw / finger fogásra túl nagy, palmra való.

Ninox Aurora-t, és Roccat KPM-et nézd még meg, szerintem azok közül lesz a te egered. Jaffa írt róluk teszteket (összefoglalóban találsz linket).

Tudom, tudom, akasszak a tökömre egy lámpát, hogy sötétben is tudjak kaszálni.

(#49028) izee válasza TomFace (#49025) üzenetére


izee
senior tag

Reklám Redditen :P

Identicalness is the tendency to propagate to collaborate and to interact only with people who are very very very very very much like you. Epitome of this is the selfie. https://www.youtube.com/watch?v=dmXcjvL9VSc&t=39m45s

(#49029) hipernick válasza Vanir (#48971) üzenetére


hipernick
tag

Köszönöm a segítséget :R , ezt a g100s-t még megnézem élőben azt majd meglátom.

(#49030) dobragab


dobragab
addikt

Napi fun.

Razer Diamondback
Raktáron
Vezetékes Gamer egér 5G érzékenységgel

Tudom, tudom, akasszak a tökömre egy lámpát, hogy sötétben is tudjak kaszálni.

(#49031) TomFace


TomFace
tag

Huh, köszönöm a gyors válaszát mindenkinek! :) Azt hiszem azért még fogok a témára aludni egyet, nem egyszerű jó döntést hozni, még ilyen árkategóriában sem..

[ Szerkesztve ]

(#49032) erew


erew
csendes tag

Üdv!
Szeretnék beújítani egy normálisabb egeret és ki is néztem magamnak kettőt:
Logitech Performance
Logitech Master
Jelenleg egy Gigabyte m6880x-ot használok, ami nem nagy szám, de kellően nagy és kényelmes, viszont most ezek a tulajdonságok mellé még a vezeték nélküli is kell (főként játékra használnám, mert a programozáshoz teljesen mindegy milyen egerem van, ám nem szeretem a világító egereket, ezért a tipikus gamer egerek kilőve).
Mindkettő 25k körüli, ám a Master jóval újabb, de a Performance sokkal jobban tetszik. Azt olvastam, hogy mindkettő nagyon jó és a Master nem jobb annyival, mint amennyivel többe kerül, de ugye mára egy árban van a kettő és itt akadtam meg. Mit gondoltok?

(#49033) dobragab válasza erew (#49032) üzenetére


dobragab
addikt

Én az összefoglaló elolvasását ajánlom.

Vezeték nélkülit ne vegyél. Jobban jársz egy jó vezetékessel játékra, meg egy gagyi wireless cipelésre, és még olcsóbb is ezeknél.

Tudom, tudom, akasszak a tökömre egy lámpát, hogy sötétben is tudjak kaszálni.

(#49034) dobragab válasza Mukucs (#48924) üzenetére


dobragab
addikt

Fingertip gripre és high sens-re Logitech G100s (1750-ig vállalható) és Razer Abyssus (1800-ig jó) az igazi. SS Kana v2 (max. 1600) kicsit nagyobb, és útban lehetnek az oldalgombok.

Ha meg tudod fogdosni a G302-t, az is jó lehet, de látatlanba nem merném megvenni.

Zowie-k MOBA-ra szerintem kiestek a kemény Huano kapcsolóik miatt. EC2-A ráadásul palm gripre való.

[ Szerkesztve ]

Tudom, tudom, akasszak a tökömre egy lámpát, hogy sötétben is tudjak kaszálni.

(#49035) Dyde


Dyde
aktív tag

A Logitech G402-nél bal oldalt 3 gomb található + 2 amivel ha jól sejtem az érzékenységet lehet állítani le és fel (tehát bal oldalt összesen +5 gomb). Kérdésem az lenne hogy csak az 'alsó' 3-at lehet programozni, vagy esetleg azt is be lehet állítani hogy a sens váltó gombokat (ha jól tippelem hogy azok azok) akkor azoknak is esetleg más funkciót tudok-e adni anélkül h sens-et váltana?

(#49036) dobragab válasza Dyde (#49035) üzenetére


dobragab
addikt

Bármelyiket bármire tudod állítani.

Tudom, tudom, akasszak a tökömre egy lámpát, hogy sötétben is tudjak kaszálni.

(#49037) Dyde válasza dobragab (#49036) üzenetére


Dyde
aktív tag

Köszönöm a gyors választ. Akkor lehet rá fog esni a választás, mert a +3 gomb szerintem elég lesz wowban. És gondolom ez sokkal inkább ajánlott mint a G600, és még olcsóbb is :P

(#49038) Vanir


Vanir
veterán

Nyócötös láz, teakortyolgatás és a Fogadó a Halott Alpinistához olvasgatása közben megütött az gondolat, hogy vajon mér dobálja szét a kurzort a Ninox a nagyobb rántásoknál. Egy bizonyos szögig az elején teljesen jó, aztán mikor befordul a kezem - mer' rendes körívet írok le - egyből összefossa magát és az eget, vagy a földet nézem. Szövési irány! Elforgattam durván 20 fokkal az egérpadot, és tökéletes. Elforgattam 45 fokkal, húztam egy precíz egyenes vonalat viszonylag gyorsan, és 2 centi után már a Szaturnusz gyűrűi között volt a célkereszt. Sztréndzs shit.
Lehet, hogy csak a magasabb talpak miatt csinálja ezt, de nem tuti, majd a Jaffa-teflonokkal kipróbálom. Az EC2-A nagyritkán ugyanezt csinálta, azt hittem, hogy a túl alacsony LOD miatt.

(#49039) jaffa 2843 válasza Vanir (#49038) üzenetére


jaffa 2843
Ármester

Egérpad is a piece of f0s mby? ;]

#### Egeres közvélemény-kutatás | http://goo.gl/forms/egt3lQRWsh ####

(#49040) Erunosta válasza jaffa 2843 (#49039) üzenetére


Erunosta
tag

Azt akarod mondani, hogy próbálja ki gumi nélkül is? :U

(#49041) Vanir válasza jaffa 2843 (#49039) üzenetére


Vanir
veterán

Más egérrel abszolút nem csinálta, csak az utóbbi kettővel, szóval nem hiszem. De amint érkezik az új G-SR már veszem is. :P

(#49042) kemotox válasza dobragab (#49000) üzenetére


kemotox
addikt

Ajjjajj, már a Főnök Úr megszólítás is kevés lesz. Tessékmondani, azért tegeződni lehet még? :D

(#49043) dobragab válasza kemotox (#49042) üzenetére


dobragab
addikt

Neked szigorúan a boss a megszólítás, és csak E/3-ban beszélhetsz rólam. :P

[ Szerkesztve ]

Tudom, tudom, akasszak a tökömre egy lámpát, hogy sötétben is tudjak kaszálni.

(#49044) TeebyKay válasza dobragab (#49043) üzenetére


TeebyKay
őstag

Három eper boss.

(#49045) Mukucs


Mukucs
senior tag

Hosszas gondolkodás után rendeltem egy Zowie EC2-A t.

MOBA típusú játékra elsősorban, a második kiszemelt egy G303 Logitech lett volna, de a formája miatt nem mertem azt rendelni. Mit gondoltok, mellényúltam ezzel? :F

(#49047) Ispy válasza Mukucs (#49045) üzenetére


Ispy
veterán

Nekem ilyen egerem van, igaz nem mobazok, de wothoz tökéletes.

Csak azok a neon fények a görgőben :O

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#49048) Vanir válasza Ispy (#49047) üzenetére


Vanir
veterán

Szétszed, szigszalag ráteker, összerak, jaffa-talpat rárak. ;]

Bájdövéj MX300 cikk a logáutomban.

[ Szerkesztve ]

(#49049) Ispy válasza Vanir (#49048) üzenetére


Ispy
veterán

A csavarok gondolom a talpak alatt. A talpak ragasztva vannak? Akkor lehet rendelek jaffatalpat rá és egyben szét is kapom.

Az hogy 0.5 vagy 1 mm, az mindegy?

[ Szerkesztve ]

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#49050) [Prolixus]


[Prolixus]
addikt

Én meg gondolkozom rajta, hogy rendelek egy G100s-t (tartaléknak...de ki tudja, lehet a Maurus megy a kispadra), annyiszor volt már itt említve, a kinézete meg hihetetlen bejön az egérnek. Ebay-ről viszont soha nem vettem még semmit. Gondolom adja magát a vásárlás menete majd, egy kérdésem viszont lenne, hogy nincs-e esetleg valami apróság, amire figyelni kell vásárláskor? Mulkintól rendelném természetesen.

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen egeret válasszak? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.