Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen billentyűzetet vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-03-15 13:37:03

LOGOUT.hu

ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#71031) Molydeus válasza micafighter (#71002) üzenetére


Molydeus
senior tag

#70998 dqdb
Köszönöm! :) Átnézek pár review-t, ami felmerült nálam mostanában.
Érthető amúgy, hogy nem próbálgatsz ki mindent, különösen, ha megvannak azok, amik beváltak. :R

#71002 micafighter
Teljesen belépő, "old school"-nak tűnő, nylon házas JWK switch(ek)et találtam a Durock Alis store-jában és az YMDK-nál, amik kifejezetten olcsóak. Nyilván egy jobb öntőforma, geometria, polírozás, gyári kenés, stb is befolyásolja az árat, nincs ezzel gond. Nem is arra akartam kilyukadni, hogy a Piano megéri-e az árát, mert önmagában biztosan jó. Inkább arra vagyok kíváncsi, hogyha csak a hangot veszem alapul, akkor, ugyanattól a gyártótól ez a két konkrét nylon ill. POM ház (vagy általában ez a két anyag), hogyan viszonyulhat egymáshoz. Lehet-e jó alap mély hangoz egy olcsó nylon kapcsoló. A másik, hogy a JWK gyári kenése megüti-e a Gateron Pro-k szintjét. Utóbbi nekem - a rugókat leszámítva - teljesen megfelel ebből a szempontból. Nem vagyok ellenére a budget kategóriának, ha nem kifejezetten ellenjavalt és észszerű ráfordítással (elsősorban idő, de költség is) jó eredményt lehet elérni.
Viszont szeretném elkerülni, hogy mindenből teszt példányokat rendeljek, ha úgy tetszik nem bánom, ha más kárán tanulok. :DDD Ha esetleg mégis egy felső kategóriás kapcsoló lesz a megoldás, akkor viszont az lenne a cél, hogy lehetőleg esőre megtaláljam a megfelelőt. Egy ideig a Dolphinok mellett gondolkodtam a Gateron Black Ink v2 Silent verzión egy könnyebb rugóval. Nem a GMMK-khoz, azokhoz az alap Silent Red is bőven jó a kialakítás kötöttségei miatt. Viszont elbizonytalanít, hogy tapasztalatom szerint a Gateron szilikon padjai hajlamosak súrlódni és még nincs meg a megfelelő kenési módszerem. A 205G0 már úton van, ha megérkezik, okosabb leszek. A 65%-os GMMK kapcsolóit azzal kenem meg, bár lehet, hogy a rugóknál maradok a G00-nál, majd futok egy tesztkört a kombinációkkal.
A másik problémám, a teszt jellegű beszerzésekkel, hogy bár hobbinak csábító gondolat, hogy legyen tizenpár db többféle kapcsolóból, de a végén a nyakamon maradna a felesleg. Szép lassan gyűlnek a kihasználatlan alkatrészek, eszközök, de nehezen veszem rá magamat a meghirdetésükre.

Viszont ha jól értem, akkor neked a Piano gyári kenése nem volt elég jó, ezért vettél belőle lube nélkülit. Felteszem, ha egy felső kategóriás kapcsolón ez így van, akkor a JWK a belépő szintre sem fog jobb megoldást választani.

M.

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen billentyűzetet vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.