Hirdetés

2024. május 21., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-21 23:22:24

LOGOUT.hu

Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#118251) roBEEsz válasza #69379456 (#118250) üzenetére


roBEEsz
csendes tag

Én is már csak erre tudok lassan tippelni Krisz...

Szóval most akarok valakivel a környéken kokettálni, aztán másnak az őrlőjével csinálni pár shotot.. hátha...

Ha ott kijön a különbség, akkor nincs miről beszélni

(#118252) Toobee válasza #69379456 (#118250) üzenetére


Toobee
veterán

Könnyen lehet, elég gyakori hiba ez, még a drága, ipari darálóknál is. Ezzel az egyszerű módszerrel otthon is ki tudjátok javítani ezt a hibának is hívható featuret.

https://barbieripnk.hu/

(#118253) rastacsz


rastacsz
tag

Ki vásárolt be több őrlőt, kést, gépet aztán küldte vissza 14 napon belül?
Mindazonáltal, ha a gyár kipróbálja az őrlőt, gépet és csak utána csomagolja, szállítja, de az őrlemény, kávécsepp, bármi, még látszódik a készüléken, akkor a vásárló otthon kicsomagolja, konstatáltja, hogy "ezt valaki használta", felqródik, majd elállási jogával próbál élni, de mivel nem eredeti a csomagolás, esetleg fóliát is eltávolított, akkor egyik-másik kereskedő beint, hogy "hohó te használtad és én legfeljebb x%-kal kevesebbért veszem vissza" ?
+ egy pár ezer kg-os élettartammal hirdetett, bevonatos őrlőkés esetén, ha nem lett 3-5kg sem vele darálva, akkor mi a bánat csökkenti az értékét? :U

There are 2 types of people in this world. Avoid them both.

(#118254) Andreaspasco válasza rastacsz (#118253) üzenetére


Andreaspasco
junior tag

Ilyen nincs, csak le akarnak húzni!
Melyik shop?

[ Szerkesztve ]

(#118255) Zen42 válasza Kulbi (#118192) üzenetére


Zen42
tag

Értem, szóval ez egy csillivilli informatív timer valójában. :)
Amikor néha timert használok, van egy borzasztóan egyszerű de mindent tudó app (Espresso Timer) a telómon. A gép zajára indul.

(#118256) pető bá' válasza rastacsz (#118253) üzenetére


pető bá'
őstag

én csak pár napja vagyok bent ebben a KVX csoportban, de jobb lenne menni :D

VST téma miatt benéztem, aztán rászűrve a VST keresőszóra a csoportban kiderült, hogy egy éve forgalmazni szerette volna, szeptember környékén úgy tűnt összejön, aztán mivel mégsem, kiderült, hogy a VST amúgy is csak túlárazott. ;] ami amúgy lehetne igaz is, csak a lyukak számából és átmérőjéből nem következik :D

"... and I hope you have a great day!"

(#118257) #69379456 válasza Toobee (#118252) üzenetére


#69379456
törölt tag

Ezt kipróbáltam, de elképesztően idegőrlő ténykedés. Oké, a videó alapján tényleg egyszerű, egy lapkát alátesz és kész is. Én órákon keresztül szedtem szét és raktam össze, volt ahová már 4 lapka is került és ugyanúgy rossz volt az illesztés. Szerintem ha a motor felfüggesztése(?) nem stimmel, kilengése van a forgó, alsó résznek, akkor nincs az az isten, hogy ahhoz hozzá tudjam illeszteni a felsőt. Legalábbis nekem nem sikerült. Utána küldtem szervízbe, jött vissza új késekkel, amiknél kevésbé hallatszik ki ez a ciripelés, de például üresen, leálláskor hallható. Sajnos vidéken esélytelen, hogy találjak bárkit, aki Eureka őrlőt tud javítani, vagy egyáltalán ránézne és mondana valamit. Most én is pár napja próbálok a közelemben felhajtani valakit, aki pár órára tudna kölcsönözni nekem őrlőt, hogy megnézhessem azzal és kiderüljön hogy tényleg itt van e a gond, vagy máshol kell keresni.

(#118258) Benex


Benex
senior tag

Sziasztok, relative meg uj vagyok a kavezas vilagaban. Van egy Gaggia Classic gepem. Jelenleg meg nem modositottam rajta semmit. Van melle egy Tchibo kezi es elektromos grinderem, de nem az igazi. Az lenne a kerdesem, szerintetek ez megfelelo tipusu grinder -e? :

Sage BCG600SIL

Koszonom a tippeket!

[ Szerkesztve ]

S23 Ultra | Sony A7 IV

(#118259) icm válasza pető bá' (#118256) üzenetére


icm
tag

Beírod majd Te is, hogy gyanús számodra ez az avx a világ legjobb kosara akkor világversenyeken miért nem használják akkor majd kivág Téged is. Termékei hibátlanok a felhasználó gyökér. Mondja Ő miközbe nem olvassa el a beüzemelési leírását egy gépnek és csodálkozik ha nem megy. Ilyenkor hol a hiba?!

"Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci

(#118260) Kulbi válasza Zen42 (#118255) üzenetére


Kulbi
aktív tag

Hát azért nem ez a lényege. Az a része csak egy reed szenzor a szivattyúra ragasztva. Nekem ami miatt kellett az a kiolvasott hőmérséklet a hőcserélőben és a gőz bojlerben, mert a gőznyomás nem mindig ad elég információt arra, hogy a kávévíz hőmérséklet beállt-e már. Mint tudjuk a MaraX kávé üzemmódban eléggé ingadozik ide-oda főleg gőzölés esetén és akkor csodálkozik az ember egyszer miért ilyen máskor meg olyan a kávé.

[ Szerkesztve ]

<Macbook Pro 13" 2015 Early> <iPhone SE> <iPad 4 Mini > <Synology DS216Play> <Himedia Q5> <Samsung UE50H6400> <SMSL Sanskrit> <Bkercso Inventory> <Takstar Pro80> <Xears XE200Pro> <SJ4000>

(#118261) rastacsz válasza icm (#118259) üzenetére


rastacsz
tag

Papa fordítva veszi be a gyógyszert néha?

@Béla kérlek, ne költs sokat ügyvédre, fölösleges!

Nem gondoltam volna, de a gyengébbek és az ügyvédek kedvéért (itt nem rád gondolok, igazából sosem gondolok rád, csak furcsa, hogy linkelgetsz)

Amúgy sokmindent elárul egy-egy kereskedőről, hogy a raktáron porosodó cuccok erősen követik az eur/huf árfolyamot. Vagy, hogy a kedves vevő a hülye állandó jelleggel. Arról nem is beszélve, hogy az x összegért beharangozott termék, mire a shopba kerül megdrágul. De hát hol van már a 260-as euró :U

There are 2 types of people in this world. Avoid them both.

(#118262) vicces1 válasza Heavyrain (#118219) üzenetére


vicces1
aktív tag

Ne zaklasd fel magad, térj inkább vissza a teához!

Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus

(#118263) Zen42 válasza Kulbi (#118260) üzenetére


Zen42
tag

Persze, arra gondoltam, hogy nem átalakítottad a Marát, csak méred a hőmérsékletet (erre céloztam azzal, hogy "informatív" és mellesleg van egy timered is. :) Megértelek. Majdnem vettem egy MaraX-et amikor néhány éve 3 kilóra volt leárazva és az a véleményem, hogy ha már nem PID van benne hanem az a három állású valami, igazán elkelt volna rá egy hőmérő. (Hozzáteszem, végül nem ezért nem vettem meg hanem mert elkapkodták.)

(#118264) Zen42


Zen42
tag

Ma reggel kiderült, hogy mióta megvettem ezt a Silviát, azóta 13 Baron(!!!!) használtam. :W :W :W :W :W Két és fél éven keresztül!

Mindig magamat hibáztattam az elszúrt shotokért meg a kávéra fogtam mert elsősorban a kifejezetten világosokkal, omniroast-tal volt problémám de azzal folyton. Amikor ugyanis megvettem a gépet az eladó azt mondta, hogy semmi más nem lett rajta tuningolva, de az OPV be lett állítva 9 Bar-ra. Mondom neki az sem lett volna gond ha nincs mert kb 10 perc beállítani mindenestül, de persze, köszi.
Aztán bár a kedvenc kávéimnak kissé más íze volt meg az előző gépememhez képest gyakrabban küzdöttem csatornásodással de ráfogtam arra, hogy én marha eladtam az őrlőmet és egy Graef-et használtam ideiglenesen. Aztán végre vettem egy szupi kis Major-t sz.zs.-től. Bejárattam. Csodás rögmentes őrlemény másodpercek alatt. Nosza rajta, a WCR-től rendeltem három zacsi kávét mert azzal az omniroast-tal volt mindig a legrosszabb. Próbák. Az ízek jobbak lettek de a borzalmas csatornásodás maradt. Megint az előkészítésre gyanakodtam, de a leggondosabban megalkotott míves pogácsa is ugyanazt produkálta.
Mondom, ilyen nincs, itt az ideje, hogy beállítsam az OPV-t 6 Bar-ra, mert tele a tököm.

Mind a mai napig elmulasztottam megmérni az eldobott víz mennyiségét mivel elhittem, hogy be van állítva az OPV, de most megtettem csak kíváncsiságból, hogy az átállítás előtt tudjam mennyire volt pontos az a 9 Bar. Mindössze 40ml vizet dobott el az OPV 30 másodperc alatt! Szó szerint nem látok a pipától, hogy lehettem ekkora marha! Tényleg volt állítva az OPV-n, de nem ráhúzta a rugót hanem kiengedte! Most belőttem 9 Bar-ra az OPV-t és egyelőre így hagyom, csak tanulságul írtam ezt le.

[ Szerkesztve ]

(#118265) pető bá' válasza Zen42 (#118264) üzenetére


pető bá'
őstag

nem kell néha utána állítani? Lehet, hogy eleinte 9bar volt, és idővel "felkúszott" 13-ig? 2,5 év sok idő :)

"... and I hope you have a great day!"

(#118266) pető bá' válasza pető bá' (#118162) üzenetére


pető bá'
őstag

Megérkezett a VST csomag; az érintettekkel megosztott táblázatba tettem fel további infókat. Röviden: postázni előreláthatólag csak vasárnap de inkább csak hétfőn fogom tudni.

"... and I hope you have a great day!"

(#118267) Zen42 válasza pető bá' (#118265) üzenetére


Zen42
tag

Az ellenanya meg volt húzva, ha pedig netán a benne lévő rugó fáradására célzol ha az történne, pont hogy csökkenne a nyomás a pogácsán.
Arról lehetett szó, hogy fodítva nézte az ürge a flow rate táblázatot és 2 Bar-ral följebb tolta a nyomást ahelyett, hogy lejjebb vitte volna. (Gyárilag a Silviák valamiért 11 Bar-ra vannak állítva.)

[ Szerkesztve ]

(#118268) blve


blve
csendes tag

Üdv, bocs az amatőr kezdő kérdésért, de a deszt. vízzel kapcsolatos kommentek általában a víz márkájáról, beszerzési forrásáról, receptekről szólnak, engem viszont egyszerűen csak az érdekelne, hogy ha a gépem leírása szerint csapvíz használata mellett mondjuk 3 havonta illene szűrőt cserélni, akkor desztillált vízzel (persze valamilyen recept szerint bekeverve) ez az idő mennyivel hosszabbodhat meg? Valami általános tapasztalat nincs ezzel kapcsolatban?

(#118269) Flashback


Flashback
addikt

Érdemes lenne cserélni a gyári vizterítöt a Sage 920-on egy IMS-re?
Lenne érdemi javulás?
Pár helye emlegetik hogy kb ez a gép gyenge pontja, de nekem jónak tünik a gyári vízterítés is... Sokat javít egy ilyen KIT?
Kb 60EUR lenne. Vagy ezt költsem inkább kávérá? ;]

[ Szerkesztve ]

Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)

(#118270) hogyaza válasza Flashback (#118269) üzenetére


hogyaza
csendes tag

Attól egészen biztos hogy [ez] is jobb,de lehet ettől is jobb megoldást találni.

(#118271) Flashback válasza hogyaza (#118270) üzenetére


Flashback
addikt

És ez belemegy a Sage-ba? Ezek szabvány méretek?
Magasságuk a különböző gondolom.

Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)

(#118272) nate82 válasza icm (#118187) üzenetére


nate82
csendes tag

Köszi megtaláltam náluk.

(#118273) nate82 válasza nate82 (#118272) üzenetére


nate82
csendes tag

Köszönöm mindenkinek a segítséget.

(#118274) WiZARD


WiZARD
addikt

Van kölcsönbe egy LM Linea Mini nálam és megint rájöttem, hogy itthonra kellene kávégép.
Ezzel nagyon elégedett vagyok, és kézenfekvő lenne egy ilyet venni.
Egyszerű, megbízható, ízlik amit csinál, nagyon gyorsan meleg és használható.

De ennyiért már csomó mást is választhatnék. De mit és miért?
ACS Vesuvius-on akadt meg a szemem, ez ami a nyomásprofilozással többet adna. Ismeri esetleg valaki?
Amitől félek az a megbízhatóság/szerviz támogatottság, lassú bemelegedés.

Hogy kell-e nyomásprofilozás az jó kérdés. Eddig megvoltam nélküle, és ismerem magam hogy megunom és napi szinten nem szórakoznék ezzel, na meg az se árt ha asszony is tudja használni.
Így csak olyan lehet érdekes, ami menthető és "automatikusan" tud működni.

Darálónak jelenleg egy F64 Evo-t hoztam haza, ez marad amíg ki nem vágom az ablakon mérgemben a kiló pangó miatt, vagy meg nem jön a Niche Zero (amit júliusra ígérnek)...

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****

(#118275) Flashback válasza WiZARD (#118274) üzenetére


Flashback
addikt

Ebben a kategóriában nincs tapasztalatom de amit még jónak tünik a reviewek alapján az a Rocket R NINE ONE talán.

Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)

(#118276) brumi1024 válasza WiZARD (#118274) üzenetére


brumi1024
veterán

Sanremo You is jonak nez ki, es a pletykak alapjan kozel lesz arban.

(#118277) norkov84 válasza WiZARD (#118274) üzenetére


norkov84
tag

Gábornak (Kávékalmár) nem régiben volt egy eladó ECM Syncronica-ja... nem tudom megvan-e még.
Ha nem babrálja az ember a kis kart, csak nyitva hagyja, nem kell profilozni, de a lehetőség mégis ott van.
Nálam az R58 kb. 25 perc után hadra fogható. Mivel felépítésben ez is hasonló, így kb. fél óra a bemelegedés, nem tudom ez Nektek soknak számít-e.

(#118278) koxx válasza brumi1024 (#118276) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

€5500-t írnak rá
WiZARD: Amúgy egy Bianca nem lenne elég? "csak" 800k és tud mindent amire szükség lehet. Én legalábbis nem érzem, hogy itthonra több kéne. Persze szép és jó a LM LM, de 1,8m-ért... :N

(#118279) rastacsz válasza WiZARD (#118274) üzenetére


rastacsz
tag

Én is a biancat mondanám, főleg, ha van egy kis akcióval (rá kell kérdezni Bélánál, jó fej, biztos ad pár százalékot) és maradna még egy plusz őrlőre is.
Vagy attól is függ, mennyire viszket az upgradeitis és mennyire nyúlik a takaró. Akkor pl cremina, profitec pro 800, argos
Amúgy robot ennyire macerás ezekhez képest?

@Flashback r91? Volt olyan review akkor amit nem olvastál :DDD

There are 2 types of people in this world. Avoid them both.

(#118280) nate82 válasza WiZARD (#118274) üzenetére


nate82
csendes tag

Mordorban még mindig eladó a Quickmill andreja premium pid gép ami mindent is tud.

(#118281) nate82 válasza WiZARD (#118274) üzenetére


nate82
csendes tag

vagy ez esetleg: https://www.kaffee-netz.de/threads/acs-vesuvius-leva-handhebler.145253/

(#118282) Dyde


Dyde
aktív tag

Sziasztok! Ajánlásoknak köszönhetően beruházok egy Dedica EC685-re. Már néztem hozzá bottomless filter-t, és tampert. Kérdésem az lenne hogy a distribution tool is must have? Az pontosan mire szolgál?

(#118283) JackFeryll válasza Dyde (#118282) üzenetére


JackFeryll
őstag

Könnyebb síkra tamperelni utána. Elviekben segítene homogénebb módon eloszlatni az őrleményt, de ez az oldal inkább kívánság mint bizonyított tény. Ha belegondolsz nem is a teljes őrleményt keveri meg a kosárban csak a tetejét és valamennyire tömöríthet is, a mintákról meg nem is beszéljünk.

(#118284) Cathfaern válasza Dyde (#118282) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

Szerintem disztribútor felejtős, WDT-t szerezz be helyette.

(#118285) nate82


nate82
csendes tag

Szerintetek a linkelt nyitott kar jó lehet bezzera strega géphez:
https://www.avxcafe.hu/avxcafe/eshop/45-1-Barista-eszkozok/454-3-Szurotarto-karok/5/920-San-Marco-Nyitott-szurotarto-kar

(#118286) p.lac válasza Dyde (#118282) üzenetére


p.lac
tag

Inkább ezt próbáld ki: https://www.thingiverse.com/thing:4819617

(#118287) WiZARD


WiZARD
addikt

Köszi a tippeket. nettó ~3k eur a felső limit

R91, Sanremo You felette van

ECM Syncronica-t, meg Bianca-t is néztem. De ha már nem LMLM, akkor legyen menthető és ismételhető profil, ismerem magam, hogy manuálisan max nagyon ritkán használnám. De ha menthető profil van, azt be tudom lőni 1-1 kávéhoz...
Robotot kb nem használom, pedig néha nagyon jó shotokat csináltam vele. Néha meg nem :DDD

Andrejának utána nézek. Elsőre ami szembejött hogy rézbojler és nem acél. Bár hogy ez ténylegesen mennyit számít az jó kérdés.
Egyébként nagyon hasonlít Vesuvius-hoz a szolgáltatásaival.

(Asszony LMLM felé húz nagyon)

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****

(#118288) rastacsz válasza WiZARD (#118287) üzenetére


rastacsz
tag

Na de hol van lmlm 3k-ért? :D használtan nem igazán láttam még, újonnan pedig 5k 19%-os áfával.
A linea mini is tud már profilokat menteni, ismételni?
Most hirdetnek egy la marzocco linea 2 fejes verziót, de 2M Ft-ot kérnek érte. Kell egy vizes vágó és el kell adni a másik felét :DD

[ Szerkesztve ]

There are 2 types of people in this world. Avoid them both.

(#118289) WiZARD válasza rastacsz (#118288) üzenetére


WiZARD
addikt

nettó 3,7k eur az lmlm kedvezmény nélkül a bartenders.hu-n
más forrásból kapok némi kedvezményt, korábbi vásárlásaimra tekintettel, hogy pontosan mennyi lesz azt nem tudom, így ezt a 3k limitet szabtam magamban az alternatíváknak :)

[ Szerkesztve ]

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****

(#118290) Bazsee71 válasza WiZARD (#118287) üzenetére


Bazsee71
őstag

Szerintem LMLM után fájna bármelyik másik.

(#118291) nate82 válasza Bazsee71 (#118290) üzenetére


nate82
csendes tag

Szépnek szép, de ebben azért nem lennék annyira biztos.

(#118292) hoffman_ válasza Bazsee71 (#118290) üzenetére


hoffman_
nagyúr

nekem ha lehetne egy Linea Minim, akkor lenne egy Linea Minim...
engem a kisugárzása megvette annak a gépnek, hát még ha a kávéja is jó... : )

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#118293) Bazsee71 válasza nate82 (#118291) üzenetére


Bazsee71
őstag

La Marzoccoban még nem sikerült csalódnom, ECM-mel nem volt még dolgom, a többi meg nálam nem rúgna labdába. :)

(#118294) Flashback válasza rastacsz (#118279) üzenetére


Flashback
addikt

Valóban nem olvastam mindet. :U Amikor megjelent megnéztem pár review videót meg a Home Barista fórumba beleolvastam. Elégedettek és mivel már 3 éve a piacon van, tapasztalat is akad böven. Nameg kb minden megvan ami egy gépben lehet: Dupla Bojler, Rota pumpa, Nyomásprofilozás, PID... A szervíz hátteret nem ismerem.


WiZARD: Esetleg Decent?

Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)

(#118295) WarLock07222 válasza hoffman_ (#118292) üzenetére


WarLock07222
tag

Nekem ha lehetne egy LMLM, akkor lehet inkább egy Londinium lenne - vagy mondjuk a Decent mellé egy Argos. Ezek közül utóbbi variáció merült fel, de a feleségem kevésbé volt meggyőzve arról, hogy miért jó ötlet még egy rugós karos ide.

(#118296) rastacsz


rastacsz
tag

De az LM LM, a kinézeten, a 3 literes gőz tartály miatt, a végtelen gőzön kívül mit tud ténylegesen, ami miatt annyiért árulják, amennyiért?
A kapcsoló kar egy on/off mikrokapcsolót működtet, ami egy pumpát indít és a kar működtetéséig tolja a vizet.
Az iot verzió már be-kikapcsolható, egész hétre időzítheted a bekapcsolást, állítható előáztatás (pumpa be x másodpercre, pumpa ki Y másodpercre, aztán pumpa indít, de le nem áll)
Nincs állítható, menthető, monitorozható profil.
Mindazonáltal egy sárga, vagy egy fehér (+tölgyfa kiegészítők) készüléket nem utasítanék vissza. :)

@Flashback. Én a Szegedre, majd onnan elkerült rocketre gondoltam, hogy nem mindenki boldog vele

There are 2 types of people in this world. Avoid them both.

(#118297) koxx válasza rastacsz (#118296) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

“mit tud ténylegesen, ami miatt annyiért árulják, amennyiért?” fel tud mutatni egy LaMarzocco emblemat a gep elejen :DDD Nem egy innovativ gep manapsag.

(#118298) rastacsz válasza koxx (#118297) üzenetére


rastacsz
tag

De az a felirat egy műanyag tálcán van :F

There are 2 types of people in this world. Avoid them both.

(#118299) Kávé Kálmán válasza sz.zs. (#118195) üzenetére


Kávé Kálmán
tag

Engedtem egy százast az árból, amitől olcsó nem lett a Synchronika, de tárolgatni/kerülgetni részemről hüleség. Olcsóbb már nem lesz, mert 2-3 havonta beesik kis forgalmú kávézó, pékség, cukrászda pont ilyen igénnyel. A nyitott szűrőtartó volt használatban. A gép többi tartozéka még eredeti dobozában érintetlenül pihen. Mint valaki a lap tetején linkelte Helsinki-ben az alapmodellt lehet akciósan is kapni. Hajrá!

Azt meg csak most látom, hogy a profilozós téma most futott újabb kört :-). Épp most futott be az új Pro800. ha valaki ACS gépen töri a fejét, az mindenképpen tapizza meg előtte, mert nem biztos, hogy a finissel mindenki elégedett lesz.

[ Szerkesztve ]

(#118300) Kávé Kálmán


Kávé Kálmán
tag

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.