Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
Új ára hasraütésre 350-400k. Kijelzőből többféle is lehet benne régi felállás szerint, 1600-as 14-esből én még szépet nem láttam. Ha jó áron adják vállalható, nekem személy szerint nem kellene.
YumeD Lehet fröccsöntött, de nagyon hitvány minőség az biztos.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Wyll
őstag
válasz Tikakukac #74948 üzenetére
pü
dying_star: miért nem? azok miben rosszabbak?
Tim82: én is valami régebbiben gondolkodtam eddig amúgy: olyan 200+ környékén reményeim szerint már össze lehetne állítani egy régebbi, de azért kellően ütős, thinkpad minőségű konfigot, ami ugyanakkor mégsem volna a gyári ár közelében.
[ Szerkesztve ]
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Wyll
-
Tim82
félisten
Félreértés ne essék, csak arra akartam rámutatni, hogy az említett helyeken több felhasználói tapasztalatot fogsz olvasni, mint itt.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tikakukac
titán
-
Chaser
legenda
Alattuk ott voltak a kis pöttyök, esélyes hogy tényleg ragasztó. Melyik nem normális találta ki a szöggel vert padot? főleg ilyen megoldással.
Wyll Vennék egy 420-ast, bele egy 250-es értelmesebb SSD, ha nagyon kell tárhely akkor valami terás hdd,2x8GB ram ha kell, még akkor is jóval 200k alatt megvan.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Tikakukac
titán
Milyen szomorú kiherélni egy x200 testvérmodellt De hát ez van, ha alkatrész kell az kell.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Gabesz87
veterán
Sziasztok. Szereztem itthoni munkára egy T400-as gépet, amire XP-t tettem. Ne kérdezzétek miért, egy régi program miatt, ami újabb Windowson nem nagyon megy, vagy csak nyögvenyelősen. Szóval a gondom az, hogy az eszközkezelőben mindig ott van egy PCI memóriavezérlő nevű eszköz, amit sehogy nem tudok telepíteni, azt sem tudom, mi az igazából. Minden indításkor próbálná telepíteni a Win, persze sikertelenül. Tudtok rá megoldást, vagy tiltsam le, fölösleges?
[ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
Igen, ezzel az oldallal én is találkoztam, és láttam, hogy valami Disabling Tool for Intel Turbo Memory cucc kéne, le is szedtem, és fel is akartam tenni, de nem nagyon sikerül. Nem telepítős, hanem van 3 fájl, egy .cat, .inf, .xml. AZ eszközkezelőben próbálnám frissíteni az illesztőprogramot, betallóznám a helyet, ahová tette, de nem talál semmi, mert elvileg valami iaNvStor nevű sys fájlt keres. Olvastam, hogy ez a Turbo Memory gyorsítja az op.rendszer bootolását, van valami külön erre a célra hivatott kis memória, vagy mi a fene, de olyat is olvastam, azt hiszem, hogy XP-nél ez nem működik. Ezért gondoltam, hogy akár le is tilthatom.
-
Tim82
félisten
válasz Gabesz87 #74961 üzenetére
Vagy akár ki is vehetnéd a Turbo Memory-t, gondolom, van a T400-ban, csak minek. Vista alatt működik amúgy, csak amúgy már akár gyorsabb vinyó mellett is felesleges.
De amúgy igen, valószínűleg a letiltás is megoldás.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
barnam_
nagyúr
Szerintetek gyárilag ilyen a pasztázás?!
Ilyennel mindenesetre én még nem találkoztam... Nem csoda, hogy 90 fokos az a szerencsétlen proci.
-
-
ivana
Ármester
válasz barnam_ #74963 üzenetére
Biztos nem, de ez a gyárinál jobbnak tűnik. Ilyen kék szar szokott lenni a gyári, az mindig beszárad. Ez szerintem valami nem túl minőségi cucc, de nem a gyári. De az is lehet, hogy nem a paszta a baj hanem az, hogy rosszul rakták fel. Ha ez egy T410 akkor 90 fok huzamosabb terhelés alatt akár még reális is friss, de gyengébb pasztával. Szóval mx4-et neki aztán kész.
-
Gabesz87
veterán
Ha már itt vagyok, kérdeznék még valamit. Most tűnt fel, hogy a szöveg elég rondán fest néhol a böngészőben, pl. most ahogy írom ezt a szöveget, ez is. De itt egy kép, látható, mire gondoltam:
Chrome-ot használok, de megnéztem IE-ben, ott is ilyen. Video driverek fent vannak, mostmár minden fel van telepítve. Erre valami ötlet?Hopp, ez a kép nem nagyítható. Mindjárt megoldom, csak közben még az oldal is haldoklik. Hurrá.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
HSM
félisten
-
barnam_
nagyúr
A paszta önmagában lehet, hogy jobb mint a gyári... de ennyi már szerintem nem vezeti hatékonyan a hőt. A HMM 0.2 grammot ír
MX4 lesz, egy vékony rétegben.
(#74967) dying_star: korrekt eladótól vettem itt a PH-n, jó áron... lehet nem is az ő gépe volt.
(#74969) HSM: igen, emlékszem, de valahogy akkor is elképzelhetetlen számomra. Na most majd kiderül
[ Szerkesztve ]
-
ivana
Ármester
válasz Gabesz87 #74966 üzenetére
Menj az xp topikba, ott valószínűbb, hogy tudnak segíteni. Egyébként ha ez xp-t igénylő program akkor miért nem vm-be raktad az xp? Vagy azt se szereti? (Volt valaki ilyennel a milyen notit vegyekben, talán pont te...)
(#74970) Aggregátor Ha a hűtő ráfeszül úgyis szétnyomja, szétkenni nem szabad mert légbuborékos lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
Bocsi, ez nem lesz jó, a képen sajna nem igen látszik. Viszont érdekes, ha nagyítok az oldalon, akkor már jó. Csak normál méretben, 100%-ban ilyen "elmosódott, szétesett, darabos, raszteres" a szöveg. De nem mindenhol. Nem értem.
(#74971): ivana: igen, valószínűleg én voltam. Próbálkoztam virtuális XP-vel, de az kínszenvedés. Ezért akartam inkább egy régebbi gépet, amint normálisan fut az XP. Amúgy Inventor 2008 tervező progihoz kell.
[ Szerkesztve ]
-
Francia91
veterán
Gondolom az integrált Intel IGP-vel megy a T400.
RAM modulok egyformák vannak-e benne?
BIOS-ban kapcsold ki az "Intel Virtualization Technology"-t. Ez ennél a chipsetnél gyakran előforduló probléma. A virtualizáció kikapcsolása, és az egyfroma RAM modulok alkalmazásával kiküszöbölhető
Emlékeim szerint, ha jól tévedek"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
zsoltix
tag
Sziasztok ma vettem egy w500 at és tesztelem Aidával. A hőmérsékletnél van egy GPU dióda rész amire 110 fokot ír. Hűtő ventilátornál meg 100% ot. Ez normális lehet?
Köszi a segítségetWeboldalak, webshopok készítése: https://creativeclicks.hu
-
félisten
-
zsoltix
tag
válasz FoxiestFox #74978 üzenetére
Normális helyzetben amikor nincs terhelve mert az intel megy hany fokon kene lennie?
Weboldalak, webshopok készítése: https://creativeclicks.hu
-
Tim82
félisten
válasz zsoltix #74979 üzenetére
Mondjuk 40-50 Celsius fok között, inkább 40 fele, mint 50. (Pár lapos böngészés, pár százalékos procihasználattal nekem ennyi volt T500-zal,, ami majdnem ugyanaz, mint a W500, gyakorlatilag picit gyengébb a dedikált GPU-ja és ennyi az érdemi különbség.)
Alulfeszelés sem árt, ha T9*** a proci, az sokat segít, de anélkül is legfeljebb 50 fok körül kellene lennie.
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz zsoltix #74981 üzenetére
Meg a hűtő kitakarítása. A gyári pasztázás eleve nem az igazi.
Én meglépném az alulfeszelést is, RMClock-ra vagy Throttlestop-ra érdemes ránézni, részben akár a topikban is rákeresni.
[ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
Egy kis észrevétel: basszus, nekem van úgy 2 éve egy Edge E530-as gépem, és most a T400. Hát mit mondjak, eddig fel sem tűnt, hogy az Edge-nek ilyen rossz a képe. Nekem legalább is megfelelt, azért olyan nagyon rossznak nem mondanám, csak így a T400 mellett tiszta kékes, hidegfehér.
-
félisten
-
-
Wyll
őstag
Uraim, a mai eszmefuttatás (74946, és környéke) után - amit ezúton is köszönök -, összefoglaltam az igényeimet egy veendő laptoppal kapcsolatban - ha esetleg megtiszteltek a véleményetekkel, azt megköszönném!
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
Uzi74
senior tag
Én 1 éve gyűrök egyet, 4300M a proci, 16GB Ram, 500GB ssd, FHD IPS, Nvidia 430M és meg vagyok vele elégedve alapvetően. A touchpad-et nem szeretem, de általában egerészem.
Én a hibrid vinyót dobtam ki, nem szórakoztam a bay-el, páran írtak problémákról, furcsa jelenségekről a nem eredeti bay-ekkel kapcsolatban.
Viszont én nem venném a 1600x900-as kijelzőt, ami nem is IPS ha jól tudom.Ez a kevés 14 colos gépek egyike, amibe erős procit lehet tenni, akinek teljesítmény kell hordozható formában szerintem továbbra is jó vétel, még ha itt a fórumon nem is kedvelik annyira az újabb szeriákat.
-
Wyll
őstag
válasz FoxiestFox #74991 üzenetére
T és W között mi a különbég? (Mintha olvastam volna, hogy csak a vga. Ha ez igaz, akkor melyik javára?) Illetve a 10-es és 20-as között? Tudnál esetleg példa-linket is?
Uzi74: köszönöm a kimerítő elemzést az említett példányról már lemondtam, de legalább ezt most te is megerősítetted mivel szar monitort nem akarok venni, már megszoktam a jót
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Vannak kisebb-nagyobb különbségek a W-k javára. Linkelgetni most nem állok neki, holnapig még korlátolt mobilnetről nyomom.
De ThinkWikin megtalálod ezeket a típusokat. Ilyenek szoktak lenni hogy erősebb GPU, több VRAM, alapkiépítésben is erősebb procik, esetleg több RAM-slot, W520-nál beépített színkalibráló is van már. -
barnam_
nagyúr
válasz Tikakukac #74986 üzenetére
Igaz, nem sokkal utána dobott is egy kék halált, de ez szerintem nem feltétlenül gond.
(#74988) HSM: Sokkal jobb lett. Itt a kép amit este csináltam, igaz, a burkolat nincs rajta. Üresjáratban 35 - 45°C körül van, az nagyon jó szerintem. Érdekes, hogy a 2. mag mindig hűvösebb kicsit.
-
peterr85
tag
W520-nak létezik ismert típushibája amire érdemes odafigyelni, vagy problémamentes mint a t500?
-
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS ROG Strix G15 Gamer laptop , R7 4800H , RTX 3050 Ti , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 144Hz
- Lenovo / Dell / HP laptop, notebook töltő, adapter OUTLET
- T14 Gen1 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 4650U 16GB 256GB NVMe ujjlolv gar
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Microsoft Surface Pro 4 (I7/16GB/256GB)
- ! ÚJ Lenovo LOQ 15AHP9 ! RYZEN 5 8645HS/ 16GB / 512GB / RTX 4060 / WIN 11 PRO
- Acer NITRO 5 Intel i5-10300H & GTX 1650 4GB & 32GB RAM & 512GB SSD - GARANCIÁVAL!
- Toshiba Satellite Pro
- Dell Latitude 5400, 5500, Inspiron 7591 2-in-1 gyári új 8500mAh akkumulátor (4GVMP)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest