- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Drivv: Prehistorik 2 - Retró Játékpercek! 1. rész
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
LZs?!
aktív tag
válasz
rgeorge #126144 üzenetére
Én anno P52-be tettem plusz SSD-t, és a kétoldalas ragasztóval felrakható ~2-3mm-es heatsink-jét valószínűleg még rá tudtam volna tenni, de inkább lehagytam, mivel a beszerelőkeretben is volt egy sima heatpad + fólia kombó.
Mindenesetre most rákeresve egy bruttó 1 cm körüli SSD nem biztos, hogy befér - így szemre legalábbis.
Review: [link]
-
-
MrSealRD
veterán
-
vicze
félisten
válasz
rgeorge #115809 üzenetére
"ehhez a processzorhoz kellenek még DCH driver-ek is, amit a Lenovo nem készített és nem is fog elkészíteni soha."
Lenovonak elég kevés köze van egy Intel driverhez, és az Intel driver. Az pedig elérhető.Egyébiránt a Windows 11 által "hivatalosan" támogatott és a Windows 11 által támogatott között elég nagy különbség van. Nem csak arra de régebbi CPU-ra is felmegy gond nélkül.
Most raktam fel 6th gen-re minden módosítás nélkül, MS-től letöltve, és nincs semmi hibája minden feltelepült.
Igen erősen túl vannak lihegve a Windows 11 követelményei. Ami fontos az a TPM 2.0 és a Secure Boot. -
-
-
-
zsolti75
senior tag
-
zsolti75
senior tag
válasz
rgeorge #113014 üzenetére
Grat hozzá, az egyik kedvenc gépem, az egyik legjobb kijelzővel.
A Pantone úgy sem fog működni újjabb winfosokkal sajnos, ill regedit-es trükközéssel működésre bírható.
Szerelhetőséggel semmi gond, hacsak nem cserélték utángyártottra a házat (mégis csak 4 éves gép), persze érteni kell hozzá, de ez még 100x szétszedhető és nem törik hullik szét. -
rgeorge
addikt
válasz
rgeorge #112827 üzenetére
Ma kézhez kaptam a P51-et, 4K, 7820HQ, szép állapot. Egyelőre rövid ismerkedés van csak, mert a munka mellett nem jut többre idő. Annyi látszik, hogy a kijelző (AUO B156ZAN02.1) elég pofás (van saját kalibráló is), PWM mentes. Meg annyi is, hogy a szerelhetősége már messze van a korábbiaktól, az alsó borítást már feszegetni kell a leszedéshez.
-
zsolti75
senior tag
válasz
rgeorge #112821 üzenetére
P51: bios és TB frissítéssel kell kezdeni, hardveres hibáról nem tudok.
A FHD panel gyengécske a UHD nagyon jó, 7700H/M1200 verziót én már nem vennék belőle, az erősebb példányok még elfutnak egy darabig.
P52: meleg mint a rosseb, valamint IO sebesség valami miatt gyengébb mint a P52/P53, nem éri meg a felárat P51-hez képest. Az alap FHD panel gyengécske, a UHD nagyon jó, csak az meg érintős.
P53: Jó gép, az alap kijelző gyenge, a FHD 500nit-es már jó, az UHD és az oled kiváló, csak ritka és drága. 6 magoshoz elég a hűtés, 8 magossal nem venném. 9850/rtx3000-el a legjobb szerintem.
P15: még elég új, harveres hibáról nem tudok, 4-ik példány van nálam jelenleg. Továbbra is szerelik azzal a vacak 300nit-es kijelzővel, a drágábbak viszont jók. Cserélhető GPU, az azonos számozás ellenére erősebbek mint a P53-ba forrasztott verziók. A hűtés jóval nagyobb mint az elődöknél, kellemes 40 fok körüli hőfokokkal megy alap feladatoknál, ultra performance módban viszont fűt rendesen. Kb dupláját tudja a P51 teljesítményének, tehát valamit valamiért.
A X1/P1-ről majd a többiek nyilatkoznak, az új P1 tetszik, csak numpad nélkül inkább kihagyom. -
MrSealRD
veterán
válasz
rgeorge #112582 üzenetére
Kompromisszum. Ezt mindenki máshol hozza meg. Én sem akartam...mert nem szeretem és rontja a szimmetriát. De ha ettől eltekintünk akkor mi mást lehet venni?
Én úgy voltam vele, hogy megpróbálom megszokni... jelenleg főleg Home/End és PgUp/PgDn-ra használom nagyrészt... -
válasz
rgeorge #112582 üzenetére
Szintén.
A numpad egy mobil worstationön big nope.
Esetleg vissza lehetne hozni az A3x széria Ultrabay numpad opcióját, hogy mégis legyen valami, ha kell, de amikor nem kell, ami az esetek többsége nálam legalábbis, akkor nagyon zavar az eltolt gépelési pozi.
Öledben gépelsz és így bal oldalra kell tolnod a kezeid, agyrém -
válasz
rgeorge #112579 üzenetére
Nem véletlen ostorozom magam a W520-am eladása óta.
Marha nagy hiba volt, főleg covid előtt...
Akárhányszor gondolok bele melyik volt a valaha használt legjobb Thinkpadem, attól függ, melyik van épp előttem. Flexis T43p, vagy T60p, a W500, vagy az 520?
Nagyon közel vannak egymáshoz. -
Tim82
félisten
válasz
rgeorge #111062 üzenetére
Jóindulatú ember vagyok, aki azt feltételezi, hogy egy régi, hosszú évek óta idejáró topiktárs feltehetően tisztában van az alapelvekkel, sokszor olvasta már az erről szóló figyelmeztetéseimet másoknak címezve is, tehát biztosan csak véletlen, hogy mindezen információk ismeretében csak sikerült kicsúsznia szakmai topikban hirdetésnek tőle. Ennek tükrében felajánlásom abszolút önzetlen és semmi szarkazmus nincsen leírt szavaimban.
Egyébként mint máskor is, most is jelzem, legközelebbi alkalommal nem fogom megkérdezni, hanem törlöm is - egyszer mindenkivel előfordulhat véletlen.
-
Tikakukac
titán
válasz
rgeorge #110321 üzenetére
B@zeg te barom vagyok hát tényleg! Céges gépet vittem pont akkor kijelzőcserére, amikor a gépet még a Kornéliára adtam le, de mondták, hogy utána a Fehérvárira menjek majd érte ha szólnak, mert költöznek és bocsi a késésért előre is, mert pár nappal megcsúsznak majd.
Na szóval igen, nem szűnt meg senki, csak költöztek egyet pár utcával kintebb.
-
-
SteveAd
tag
válasz
rgeorge #107223 üzenetére
Persze, azzal kezdtem.
Update: közben megtaláltam végre a Power Managers is (egy logout.hu cikkben van link). Öröm és bódottá!Most már csak a ventit kellene valahogy pihenésre bírni. A T520-asban (integrált GPU) sokkal visszafogottabb, ezen még hiába iktattam ki az Nvidiat
-
rgeorge
addikt
válasz
rgeorge #102904 üzenetére
Végre van valami megoldás a Lenovo-féle EyeCare mód letiltására:
Itt
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Lenovo\ImController\Plugins\LenovoVisionProtectionPlugin
kell létrehozni egy
Imc-Block
DWORD-öt 1-es értékkel.
(forrás).
Nálam egyelőre megszűnt a 11:00 órás színprofil ugrálás, valamint a Vantage megnyitásakor sem ugrál a profil. -
válasz
rgeorge #102904 üzenetére
Az nekem is sújtotta a W520-at, mielőtt eladtam 1-2 hónapja már ki és be kelett kapcsolni a night light-ot Winben, hogy normalizálódjon (minden egyes boot után).
Eye care ráadásul fordítva működött, mint a Wines.. undormány az egész. És tudtommal még mindig nem kapcsolható ki teljesen.
Az X220t-n gond nélkül megy, úgyhogy gondolom az Optimus miatt fossa össze magát W520-on. -
vicze
félisten
válasz
rgeorge #102901 üzenetére
A System Interface Foundation folyamatosan frissül, így az nem szól közbe. Nekem 1.1.18.1-van fenn, ami áprilisi, de mivel régi gép, így nem tudom frissül-e egyáltalán.
Viszont a frissülés (ugye a Store csinálja, és első indítások malmozik kicsit) maga admin promptot dobott, így ez is vidám lesz. De tényleg az a legbosszantóbb, hogy nincs semmi doksi, hogy mik az új beállítások(se registry se GPO) a sok szemét reklám kikapcsolásara.
Semmilyen régi registry beállításra nem reagál semmit.Amúgy a legújabb hülyesége a Vantage-nek az volt, hogy random bekapcsolta az EyeCare-t 1-1 (tök reandom) usernél, azt nem értette senki miért piros a kijelzője... "Szegény" MS-re fogják.
-
azbest
félisten
válasz
rgeorge #101681 üzenetére
ó a vantage nagyon ügyes. A hardvertesztje meg fejreállítja a rendszerórát és hibát jelez, ha nem a widowsos default helyi időt tárolja az óra, hanem utc-re van a win konfigolva - pl multiboot linux szomszéd miatt. Hacsak meg nem javították, az utóbbi fél évben nem nagyon futtattam win-t.
-
-
törölt tag
válasz
rgeorge #92951 üzenetére
Második pofon: a 4337-es dokkolónk tényleg nem jó a 4 magos W520-as 170W-os töltőjéhez.
Ugyanakkor kiokosodtam dokkoló ügyben, leírom ide, hogy ne kelljen újra rákeresnem:
A 170W-os töltőfejben van 2 rovátka, ami megakadályozza, hogy behatolhasson illetéktelen helyekre.
A 4337-es dokkolóegység csak a kerek (65W, 90W, 135W) töltőfejeket fogadja be.
4338-as dokkolókból 2 fajta töltőfejes változat van. Vásárlás előtt meg kell nézni, hogy befogadja-e a 170W-os, rovátkás töltőfejet. -
törölt tag
válasz
rgeorge #92949 üzenetére
Ooopsz, kösz! Átsiklottam a fránya K betű hiányán. Mínusz 20-30%:
http://gpu.userbenchmark.com/Compare/Nvidia-Quadro-2000M-vs-Nvidia-Quadro-K2000M/m7776vsm8574A 4337-es dokkolóink elvileg kompatibilisek nagyobb töltőkkel is, de most ebben is elbizonytalanítottál. Utánanézek ismét.
-
-
-
-
Zsocy155
őstag
-
hito
nagyúr
válasz
rgeorge #87093 üzenetére
Igen, google-zás után én is maximum ennyi találtam, de minek után ez nem vonatkozik rám (win pro jár hozzá és win 10 pro-t próbálok bios-ból kiolvasott termékkulccsal aktiválni), így továbbra is aktuális a kérdés.
Tim82: az masszívan epic fail lenne, de nem
Ahogy írtam win pro jár hozzá és azt telepítettem szándékosan. Ilyen gondom még nem volt. Mindig elfogadta a win8 termékkulcsot, ha azonos kiadást telepítettem win10-ből. De ez most nem akarja és ez gond.
-
csubuka
addikt
válasz
rgeorge #86573 üzenetére
Egy nagyon kis darab hiányzik a palmrest bal alsó sarka közelében. Ennyi. Korrekt gépek. Ilyen fekete ragasztóval majd megokosítom. 400 nap körül futott, az nem kevés, de bírnia kell.
i7 nekem nem kell notiba, az melegítene durván. 120 GB SSD 13k újonnan (Kingston Fury). A fullHD kijelző valóban zsír, de 127k-m nincs egy gépre most, valamint ~40k felárat az fHD és az i7 nekem nem ér. Kinek mi a szükséglete, az számít.
*Egy szívfájdalmam, hogy a T500 caddyje felett egy rés van, ha beleteszem, vehetek újat.
Dhampir-nak meg köszönöm a tippet, így nem holmi 10-es szériás gépem lett, hanem normális, és még kis Revit varázslásra is van esély vele.
-
∂яσнυη
senior tag
válasz
rgeorge #86590 üzenetére
Hát ezt nem hinném, hogy a paszta érdeme. Még az MX4-re is 4 év az élettartam, bár sokat nem ér vele az ember, ha megjelennek a por tigrisek a gépben.
Win10? Nálam ez 7-en volt úgy hogy közben ment 1-2 cliens, twitch közvetítés, még egy tucat háttér app.
De ami vicces, hogy a hőfok az magas, de a közvetítés hangja még így is csak néha néha röccent meg.
Lehet Turbo+HT-t kikapcsolom+ nézek egy Win10-et.
-
yanna
addikt
válasz
rgeorge #86292 üzenetére
Kis történelem,érdekesség
-
Tim82
félisten
válasz
rgeorge #86105 üzenetére
Köszönöm, de szerintem ők nem vállalnak ilyesmit.
"Gyakori hiba ezen kívül, hogy a kijelzőben lévő fénycső elöregszik, ennek egyik tipikus jele lehet a kijelző piros színűvé válása. Ez a hiba csak a kijelző cseréjével orvosolható."
Persze megkérdezem, de így ehhez nem fűznék nagy reményeket, hogy vállalják.
csubuka:
Azt hiszem, azért olcsóak, mert ugyan nem írják talán a hirdetésben, de jellemzően ezek kisebb-nagyobb mértékben lestrapált darabok, válogatni kell és szerencsén múlik, hogy normális darabot fogsz-e ki.
Egy fórumtárs vett tőlük egy T420-at, elégedett vele, de az első körben kiválasztott példánynál billentyűzetet cseréltetett velük. Ez alapján viszont abszolút partnerek a működési gondok orvoslásában garanciában.
-
Gondwana
addikt
válasz
rgeorge #85931 üzenetére
Átteszi Performance mòdba, de azt nem ellenőrzi, hogy fog-e aludni. Sanyoék valamit tudnak: 6c akkut resetàltam pàr napja, az rendben, hogy 30-ròl 34Wh lett (gyàri 60 felett), de az pöttyet zavar, hogy 58%-ra kellett maximàlnom mert ennyinél 4.1V/cella. (95% töltő, 5% akkus hasznàlat)
-
MrSealRD
veterán
válasz
rgeorge #85888 üzenetére
Azt hiszem vagy 2-3 évig takarításkor grafitos vazelinnel kentem a T61 ventilátor tengelyét. Pár hete fan error játék kezdődött és ebay-ről lőttem egy ventit 1300Ft-ért. 2 hét alatt itt volt. Gondolom R61-be is hasonló kell, szóval szerintem fogsz kapni ventit. Addig is kevesebbet volt restartolva a gép, hogy biztosan elinduljon. Most cseréltem benne először ventilátort a gép teljese élete alatt...Ahhoz képest elég jó.
-
válasz
rgeorge #85617 üzenetére
Zsír. Találtam is.
-
-
metal01
őstag
válasz
rgeorge #85178 üzenetére
Elvileg minden driver a helyén van.
suszti: Csak dokkon csinálja. Dokk nélkül nem. Ezért írtam, hogy X-akta. Nem értem miért csak a dokkon kezd el tekerni svchost. És ha manuálisan rákerestetek a frissítésekre nem talál semmit. És mégis tekeri a procit és eszi a memóriát. Windows... :/
-
-
-
-
-
Dhampir
félisten
válasz
rgeorge #83573 üzenetére
Az Alohaba nem szabad vinni, a Smartservice-be kellett volna.
(#83576) mobal
A kinézete lehet, hogy olyan, de az alja megkapta a magnézium-vázat.
(#83575) westlake
Ezt jó tudni, bár az a kérdés, hogy mikori gyártási dátumból származott a hibás széria. Lehetséges, hogy időközben, utóbb már javították.
(#83574) donjohnson
Hosszabb ideig szimpla HD-felbontású notim volt, egyszerű feladatokra megfelelt. A PC monitorom felbontása 1024x768 volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Építő/felújító topik
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Óra topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- 3D nyomtatás
- Revolut
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- HP Elitebook 820 G3 laptop (13/i5-G6/8GB/128SSD)
- HP Elitebook 830 G5 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- HP Elitebook 830 G5 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- Eladó Lenovo Yoga Pro 7 14ARP8
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- BESZÁMÍTÁS! ASRock FORMULA OC RX 6900XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged