- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dhampir
félisten
"Használatlanul hentereg a régi W530-as gépem"
"nekem is van a fiókban egy W530, inkább azt mondom: tedd el emlékbe"
Például én szívesen használnék ilyen komoly gépet.
-
Dhampir
félisten
zsolti75, Dr. Akula
Köszönöm szépen válaszotokat!
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Nézegettem Gen 1-es E16, T16 és Z16 notebookokat, de mindegyik esetében forrasztott memóriát írt a psref honlapja. Ez a tervezési és gyártási változás kissé szomorú, főleg a T és a Z szériák esetében.
Az ezeknél frissebb generációjú típusoknál is maradtak a forrasztott memóriák?
-
Dhampir
félisten
válasz
FoxiestFox #121885 üzenetére
Ez az ujjlenyomatos kezelés nagyon klassz.
-
Dhampir
félisten
válasz
vargas0502 #121447 üzenetére
Elhiszem.
A kijelző talán a legfontosabb, persze az egyéb kvalitások is számítanak.
Régi TN panelben is akad szebb, még ha ne is Oledre számítsunk.
Ez alacsonyabb árú gépnél csak kivételes esetben lesz igazán szép, a portékával jó esetekben az eladó tisztában van, és feltehetően meglesz a felár is.
-
Dhampir
félisten
vargas0502, Francia91
A P50 és fölötte valóban még jobb lehet, főként, ha "patika" állapotú.
Legfeljebb csak árban győzedelmeskedhetnek a régebbiek.
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
A ThinkPad W541 és a T560 vállalható notebookok, vagy érdemesebb elkerülni őket?
Habár visszaolvasgatva egy szakértő leírta még régebben, hogy a 40-es szériák kerülendőek a ThinkPad és a Dell esetében is.
A ThinkPad T590 a 8. generációs Intel proci miatt persze szimpatikusabb (a Windows 11 támogatás miatt), de az még drága.
Mi a véleményetek?
-
Dhampir
félisten
válasz
FoxiestFox #121280 üzenetére
Összehasonlításképpen talán érdekes lehet, hogy például egy napjainkban forgalmazott Fujitsu LifeBook E5512 notebookon a billentyűzet fölött még 5 darab visszajelző LED lámpácska található.
-
Dhampir
félisten
Tikakukac:
A T520-ról próbáltam visszakeresgélni információkat, de maradhattak hiányosságok.
FoxiestFox:
Köszönöm szépen az infót!
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Szerintetek a T520 notiban előforduló kijelzők között melyik a legszebb képet adó?
-
Dhampir
félisten
Ahogy olvasgatom a hozzászólásokat, már előfordul a P-széria elejének is a búcsúztatása. Ilyenkor jöhet az elcsépelt, közismert gondolatforma, hogy ha valaki nagyon ki akarná dobni, akkor csak szóljon.
Például a pillanatnyilag használt T510 esetében a HD+ kijelzője relatíve nagyon szép, és 4GB memóriával is elfut alap felhasználási igénnyel, persze nem "kapkodósan".
Csak a hangszórók hanglejátszásánál merült már fel probléma, amikor megszakad a hang, de a hangerőállító gomb megnyomása után visszatér egy rövid időre, azután megint eltűnik és így tovább.
Sokáig keresgéltem ugyanilyen gyönyörű állapotú T510-et, W510-et, de hát egyre korosodnak, velünk együtt.
Más géppel összevetve, egy későbbi évjáratú HP ProBook 6570b notebook esetében már néhány dolgot ki kellett, és még kellene is cserélni, viszonylag hamar kezdtek egyes alkatrészei tönkremenni.
Nagyszerű gépek a (nem lebutított) ThinkPad notebookok.
A Windows 11 feltehetően becsukja majd a nagykaput az elég magas áron vesztegetett régi használt gépek előtt. Persze buheráltan is futtatható a W11 a régi notebookokon, ha valamiért nem jó más alternatív operációs rendszer használata.
-
Dhampir
félisten
válasz
Dhampir #120057 üzenetére
Amit lehetett, megpróbáltam, de a hang eltűnése a beépített hangszórókon még mindig jelen van.
Lenovo támogatás: Hang- vagy hangproblémák megoldása Windows 7, 8 és 10 rendszerbenAmint olvasgattam, más felhasználóknál is jelentkezett ez a probléma:
t510 conexant audio problemEszerint marad a fejhallgató csatlakoztatása, és esetleg külső hangszóró használata a jack csatlakozón keresztül, mert azon eddig nem jelentkezett ez a hangmegszakadás probléma.
-
Dhampir
félisten
Köszi a segítséget!
S_x96x_S
Köszi, tényleg, ezt még megnézem.
Linux alatt hangpróbaképpen Rhythmbox programmal rádió stream indítását követően körülbelül 12 másodperc után megszűnt a hang.
A hangbeállításokban a teszthang elindításakor a bal oldali hangszórót megnevezte, majd a jobb oldalit csak elkezdte mondani és megszűnt a hang.
-
Dhampir
félisten
válasz
donjohnson #120058 üzenetére
Ritkán van használva a jack, de naponta igen. Nem piros a hangerő ikon, teljesen normálisan mutatja, mintha nem lenne probléma a hanglejátszással. Nem én használom a gépet, csak segíteni próbáltam a hiba megkeresésében.
Most például a fejhallgató kihúzása után sem állt vissza a hang. A fejhallgatón működik.
A jack okozhatja, kontakthiba?
Köszi a hozzászólást, már ez is segített a lehetséges probléma feltárásában!
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
ThinkPad T510 laptopon a beépített hangszórókon eltűnik a hang.
Fejhallgató csatlakoztatásával a fejhallgatón folyamatos a hang, és a fejhallgató eltávolítása után egy darabig a beépített hangszórókon újra hallható, majd ismét megszűnik.
Megtörtént az audio eszköz eltávolítása és a driver eltávolítása is, majd ismételt telepítése; ez a Conexant Audio Software.
Régen éveken át rendben működött a hangeszköz. Van tippetek, hogy a hang eltűnésének problémáját mi okozhatja?
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Régebbi hozzászólásokat olvasgatva tűnt fel, hogy fi:zi'k fórumtárs 2017-ben jelentkezett be utoljára. Esetleg tudtok róla valamit?
-
Dhampir
félisten
válasz
barnam_ #117447 üzenetére
T530-on is halk volt a hangszóró még régebbi Ubuntu Linux esetében (habár Windows alatt is, de ez T510-nél is előfordul), néha inkább 100% fölé kellett húzni a hangerőt a linuxos hangkezelőben, de nagy hangerővel nem képes lépést tartani.
Persze lehet, hogy nálad valamilyen probléma okozza, mert a leírásodból úgy értettem, hogy Windows alatt jó.
-
Dhampir
félisten
válasz
hszilard666 #117435 üzenetére
Öröm, boldogság, ez lényeges.
-
Dhampir
félisten
válasz
FoxiestFox #117421 üzenetére
Ritkaságát figyelembe véve, akár a Gold & Silver Pawn Shopba is bekerülhetne.
-
Dhampir
félisten
válasz
fatpingvin #117398 üzenetére
Szólj, ha látsz egy nagyon szépet.
-
Dhampir
félisten
válasz
vicze #117387 üzenetére
Nem teljes körű az a lista sem, például egyes olyan notebookokra is gondolva, ami nem szerepel az adatbázisban, és bizony előfordul, amikor még Microsoft Windows alatt is utólag kell beazonosítani, akár az Eszközkezelőből kimásolva egy-egy azonosítandó eszközt a hozzáillő spéci illesztőprogram internetes kikereséséhez.
Az is megesik, hogy a külföldi és egyéb tesztekben szereplő notebook eltérő hardvereszközökkel kerül forgalomba, legyen az például kijelző (amiből néhanapján többfélét is beletehetnek a gyárban), habár azzal még nincs is felismerési gond, de a Wi-Fi kártya, háttértár stb. már esetenként adhat keresési munkát, amivel legfeljebb utólag szembesül a felhasználó.
Értem.
Kérdés lehet még, hogy tudjuk-e pontosan, vajon milyen alkatrészekkel vásárolunk meg egy notebookot. Biztosan azzal a támogatott hardvereszközzel kapjuk meg a boltban? Ám lehet, hogy csak én nem értettem meg helyesen ezt a helyzetet.
-
Dhampir
félisten
válasz
FoxiestFox #117245 üzenetére
Gratulálok, ez gyönyörű példány.
A Windows Vista matrica hiányzik az Inteles mellől.
Például 22 000 Ft-ért is láttam.
-
Dhampir
félisten
válasz
vicze #116919 üzenetére
Ebben a régi hozzászólásban szereplő képen jót derültem a Carbon X1-re (Gen 2) vonatkozóan.
-
Dhampir
félisten
Köszönöm szépen a tippeket és hasznos tanácsokat!
Csupán érdekességképpen, mert nem ez a cél, ha jól láttam egy videóban, az X270-ben egyszerűbbnek tűnik egy kijelzőcsere, mint például a billentyűzet kiszerelése, mert az utóbbi művelet esetében nagyon szét kellene szerelni a kis gépet.
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
ThinkPad X270-ről visszaolvasgattam, de ha jól láttam, nem mindenki kedveli.
Ettől függetlenül szeretném megkérdezni a véleményeteket, hogy például két konfiguráció közül melyik lehet az, amelyiket érdemesebb lenne használni:
1. Processzor: i5-6300U, Kijelző: 12,5", Érintős, FullHD IPS (volt IPS-ben?)
2. Processzor: i5-7200U, Kijelző: 12,5", HD (feltehetően ez a TN panelverziós lesz)
-
Dhampir
félisten
válasz
donjohnson #115641 üzenetére
Az gond?
(#115640) HSM
Megkérdőjelezte bárki is?
-
Dhampir
félisten
14" méretben már nincsen numpad, így hát "problem solved".
Nem egyformák az igények, tolerálni sem kötelező persze, de el lehet fogadni azt, hogy egy másik felhasználónak más megoldás is jó.
(#115638) vicze1
Nem ástam bele magamat, de valami különbség csak lehet, ha már workstation vagy nem?
-
Dhampir
félisten
válasz
S_x96x_S #115626 üzenetére
Nekem még ez is tetszik: Lenovo ThinkPad P16s
-
-
Dhampir
félisten
válasz
Dhampir #115168 üzenetére
Közreadom, hátha más felhasználó is belefut ilyesmibe és éppen Linuxot futtat:
CPT.Pirk fórumtársunk tippjét követve az itt leírt scripttel sikeresen megoldottam Ubuntu Linux alatt a wifi kapcsoló gomb kérdését és végül az üresen álló F9 billentyűt választottam ki.
Úgy vettem észre, hogy a Bluetooth-t nem vezérli, csak a wifit.
-
Dhampir
félisten
válasz
FoxiestFox #115169 üzenetére
Értem, köszönöm a visszajelzést.
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Sejtésem alapján nem csak ThinkPad-ekkel foglalkoztok, ezért feltenném itt is azt a kérdést, hogy valóban jól vettem-e észre, hogy a jelenleg kapható Dell notebookok (Inspiron, Vostro, Latitude, G15, - a mostani XPS-t és Precision-t nem néztem -) billentyűzete már egyáltalán nem tartalmazza a Wi-Fi be- és kikapcsolásának lehetőségét és mindez csak a szoftver felületén történő kattintásokkal oldható meg?
Most nem is a teljesen elkülönített hardveres gombra vagy pöcökre gondoltam, hanem például az Fn + PrtScr vagy egy másik funkcióbillentyűzeten megadott lehetőségre, amit a korábbiakban még egy kis piktogram is jelölt.
-
Dhampir
félisten
válasz
Ron Swanson #114348 üzenetére
Kijelzőcsere nem ártana és új akkumulátor is jó lenne.
Ha találsz jobbat, akkor vidd vissza.
-
Dhampir
félisten
válasz
BB9360 #114053 üzenetére
Nem tudom, hogy ez a monitor jó lenne-e, csak azért illesztem ide, hogy van ilyen ThinkVision is:
-
Dhampir
félisten
zsolti75 és sutszi
Köszönöm szépen véleményeiteket!
-
Dhampir
félisten
válasz
FoxiestFox #113688 üzenetére
A személyes megvizsgálás lenne a legjobb, de valóban, esetenként "a híd túl messze van".
-
Dhampir
félisten
válasz
FoxiestFox #113675 üzenetére
Pont ugyanezeket a T550 és T560-akat nézegettem tegnap ugyanott.
-
Dhampir
félisten
válasz
FoxiestFox #113462 üzenetére
Helyes kis áramfalók.
-
Dhampir
félisten
válasz
kacsento1 #113118 üzenetére
Nem bővítettem a memóriát, 4 GB (2x2) található benne. Samsung SSD-t vettem bele. Samsung 860 EVO SATA 2.5" SSD 250 GB, ha jól emlékszem.
-
Dhampir
félisten
válasz
#95712068 #113071 üzenetére
Értem, ilyen hardveres kínzás után tényleg jobb, ha nem adtad vissza, főleg, ha amúgy is nagyon olcsón kaptad a gépet. Ecettel maratni és hasonlókkal, amik tönkreteszik, egyáltalán nem szabad.
A kérdésedre előző hozzászólásomban linkeltem az Azonnali notebookos kérdések órája topikot, hátha ott hamarabb kapsz rá választ.
Létezik még Lenovo ThinkPad Edge topik is.
-
Dhampir
félisten
válasz
#95712068 #113061 üzenetére
Érdemes lenne a szagos géptől valamiképpen megválni. Talán még közvetlenül a vásárlás után vissza kellett volna vinni, mert ez így elfogadhatatlan véleményem szerint. Esetleg áregyeztetéssel visszaadhatnád annak, akitől vetted.
Létezik még egy ilyen topic is:
Azonnali notebookos kérdések órája -
Dhampir
félisten
válasz
FoxiestFox #112576 üzenetére
A W520 valahogy mindig kiesett, a Sandy Bridge még ha fejlettebb is az előző prociknál, de nem a kedvencem. Persze, ha mégis megdobnának ilyen géppel, akkor "nagy duzzogva" elfogadnám.
Tehát, ha újabb szériákat néznék, akkora a "hanyatlástól" eltekintve már inkább W530, vagy a W541, de ezek manapság használtan aránytalanul drágák a kedvezőtlen gazdasági viszonyok miatt.
(#112577) Gondwana
A panelek általában többfélék. Például a T500 kapható volt Samsung és LG kijelzővel is.
-
Dhampir
félisten
válasz
Francia91 #112570 üzenetére
A T510 (szintén Quadro-val) is megy már évek óta, csak kicsit portalanítani kellett (portalanítás után). Annak idején kettőt kellett volna venni belőle, hogy nekem is legyen. Jó lenne egy ugyanilyen vadiúj példányt találni, ami valahol elfeküdt eddig egy polcon. Persze egy W510 még jobb lenne.
-
-
Dhampir
félisten
válasz
Otto Flick #112331 üzenetére
Szia!
Gyere át az alábbiak közül valamelyik topikba (más esetben is jól jöhetnek a linkek).
-
Dhampir
félisten
válasz
Dhampir #112071 üzenetére
Kicsit gyenge fényviszonyok mellett készítettem két képet a memóriamodulokról és még kettőt portalanítás után a billentyűzet alatti részről. Nem jutott eszembe, hogy a a porosodást megörökítsem, de volt mit eltávolítani belőle.
Ez a videó szolgált mintául a szétszedés műveletéhez.Memóriamodulok
Alsó memória
Felső memória
A hűtés részlete
A billentyűzet alatti terület
-
Dhampir
félisten
válasz
Tim82 #112078 üzenetére
Ilyet találtam:
8GB 2Rx8 1G x 64-Bit PC3L-12800CL11 204-Pin SODIMM
Talán még ez a Samsung is jó?
Samsung 8GB (PC3L-12800) DDR3L 1.35V 1600 204-Pin M471b1g73bh0-yk0
(#112082) Tim82
Fontos infó, köszönöm!
-
Dhampir
félisten
válasz
Tikakukac #112077 üzenetére
Köszönöm az instrukciókat!
Kis türelem kell hozzá, az biztos. Nem szoktam szétszerelni gépeket, de aprócseprő dolgokat, úgymint memória, HDD, SSD, billentyűzet már cseréltem laptopokban, de CPU-t csak PC-ben pasztáztam újra még régebben.
Konkrét memória típust tudsz írni esetleg, hogy pontosan mit érdemes nézni?
(#112078) Tim82
Köszönöm!
A 2Rx8 mit jelent? 2x8GB memória?
-
Dhampir
félisten
Egy régi vezeték probléma felrémlett, de amint utánanéztem egy videóban, az inkább becsípődési hiba volt.
Itt egy W520 esetében merült fel:
Thinkpad W520 audio speaker fix
Memóriára lenne tipped, hogy milyet érdemes beletenni a T510-be?
A 2x2 GB RAM nagyon kevés manapság. -
Dhampir
félisten
T510: A bal oldalon eléggé rossz helyen található a hangszóró. Félő, hogy előbb-utóbb rásül a kábel a rézcsőre/csövekre:
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
ThinkPad T510-be milyen és maximálisan mekkora méretű memóriát javasoltok?
Jelenleg csak 2x2 GB DDR3-1333 (667 MHz ?) (Samsung M471B5773DH0-CH9 és Samsung M471B5773CHS-CH9) RAM található benne az Aida64 alapján.
Másik kérdésem:
Szinte folyamatosan működik a ventilátor és nagyon melegszik a notebook, ami egyébként szép tiszta, kívülről a légkimenet lemezkéi is tisztának látszanak.
2019-ben lett kicserélve benne a HDD meghajtó SSD-re, de akkor még nem tűnt koszosnak a gép belseje és csendben is működött, nem forrósodott.
Átlagos felhasználónak mennyire számít bonyolultnak a hűtés szétszedése és a tisztítási, újrapasztázási művelet? Érdemes lenne inkább szakemberre bízni?
-
Dhampir
félisten
válasz
_adaml21_ #112038 üzenetére
A ThinkPad-re mindenképpen.
Feltehetően általában az alkalmazottak olyan notebookot használnak, amit beszereznek nekik az erre a feladatra kijelölt munkatársak. Csak gondolom, hogy a szakértői döntéshozók előtt (gazdasági, IT stb.) dől el. Meglehet, hogy néhol van lehetőség felhasználói oldalról is a választásra.
-
Dhampir
félisten
-
Dhampir
félisten
-
Dhampir
félisten
válasz
FoxiestFox #110185 üzenetére
Aranyosak az állatkák.
Boldog Karácsonyt Mindenkinek!
-
Dhampir
félisten
válasz
Ganz-[HUN] #108827 üzenetére
Például a T510-nek kicsit halk a hangszórója, de az is képes térhatásra.
-
Dhampir
félisten
válasz
Digitalpimp #108550 üzenetére
Jó a Windows Defender is.
-
Dhampir
félisten
válasz
Tikakukac #108016 üzenetére
Köszönöm, hogy részletesen is megírtad.
Régebben hallottam egy sztorit, mesélték, hogy valamelyik ThinkPad (már elfeledtem a pontos típust, talán T60 volt?), ami laptoptáskában helyezkedett el, valahogyan becsípte a kanyarodó csuklós busz, a csuklójában. Amennyire visszaemlékszem, talán csak egy kicsit görbült meg és a kijelző sérült, de szépen helyre lehetett állítani.
-
Dhampir
félisten
válasz
Tikakukac #108005 üzenetére
Az íróasztalon feküdt a laptop, vagy hogyan fogott talajt?
Manapság már minden előfordulhat, például egy kanyarban fekvő ház falán keresztül behatol a szobába az úttestről lesodródott gépkocsi, stb..Fontos adalékok lehetnek a "milyen kocsival és milyen talajon, hogyan fogta meg a kerék" történése. Az sem mindegy, hogy Trabicsekkel vagy valami zúzósabbal, például úthengerrel történt meg a "lapogatás" és a talaj szilárdsága is számít, amin feküdt a gép. A szerencsés végkimenetelhez kell az apró véletlenek eseményláncolata is.
-
Dhampir
félisten
válasz
Babetta-X #107084 üzenetére
Újonnan meg pláne. Amennyibe például a T590-ek kerülnek, legfeljebb külföldről idetelepített cégeknek érheti meg. Árban már az Apple gépeivel versenyeznek.
Például ez a bontatlan, némi gyári garis, magyar billes P51 jó vételnek tűnhetett a múltkoriban, csak szolid felhasználónak aranyárban volt ez is. [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- ZIDOO médialejátszók
- Motoros topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One mobilszolgáltatások
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Thinkpad T14s Gen4 14" FHD+ IPS i5-1345U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Elitebook 840 G3 laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD/Win11)
- HP Elitebook 820 G3 laptop (13/i5-G6/8GB/128SSD)
- HP Elitebook 830 G5 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- HP Elitebook 830 G5 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- Bomba ár! Dell Latitude E6540 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I DVDRW I 15,6" FHD I HDMI I W10 I Gari
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged