Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Hobby elektronika (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-13 14:16:17

LOGOUT.hu

Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2042) mh197


mh197
senior tag

Valaki segítsen plíízz!

Tehát van egy sony hcd rx80 hifitornyom. Ebben a végfok szarakodik. M62427FP-A hang proci van benne, és ez igencsak melegszik. Ha bekapcsolom, akkor 10 másodperc alatt forróvá válik. Először szépen szól, majd miután túlmelegszik az említett végfok, akkor a hang visszaesik háttérzajra, és csak nagyon halkan lehet tovább hallani. Amíg nem melegszik túl, addig tökéletesen megy, szépen szól, nem búg, nem gerjed, de miután túlmelegedett, akkor csak a kikapcs, kihűtés segít. Majd újra bekapcs után megint megy szépen egy kis ideig, de természetesen ilyenkor már gyorsabban túlmelegszik. Ja, és minél több kakaót csavar rá az ember, kis mértékben, de gyorsabban melegszik túl az említett cuccos.
Már mindent körbemértem, körülötte minden olyan értékű, ami kell. Bár ha nem annyi lenne, szerintem nem is menne a bekapcs után sem egy ideig normálisan. De akkor mitől melegszik?? Zárlatos lenne?? De ez miért nem hallatszik a hangján?

Ha kicserélném, az segíthetne? Hol tudnék ilyen hangprocihoz hozzájutni?

Ja, itt van a tech specje a chipnek : [link]
Rajz, meg bekötés, meg minden megvan róla. Természetesen a chip körül minden alkatrész ép, nem égett, nem sérült. Amit nem sikerült kimérni, az a rajzon szereplő mikrocomputer interface 6 szálán mik mennek. Gondolom ezek választják a bementek mikéntjét, de ez működik is randesen, vagyis ha váltok cd-ről kazettára, rádióra, akkor az megy rendesen, szvsz nem ez a gond. Természetesen minden funkcióban melegszik az ic ugyanúgy, ahogy leírtam.
Esetleg mit próbáljak még kimérni rajta?
Ha valaki tud linket, helyet, ahol ilyet emberi áron be lehet szerezni, azt megköszönöm, ha belinkeli. :R

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Hobby elektronika (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.