Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
blattida
nagyúr
válasz fehér_ember #54550 üzenetére
Ha a két változat között csak a csatlakozótípusokban van eltérés, akkor valószínűleg, a készüléken lévő feliratozás ellenére, menni fog a külső forrásból történő sztereó lejátszás, illetve a hat csatornára történő keverés, de az sem lenne 5.1...ki kell próbálnia, ahogy Te is írtad.
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
fehér_ember
addikt
-
mrgergoke
aktív tag
Nagyon köszönöm a sok kommentet, rengeteget segítettetek. Sztereó nem érdekel, arra már van jó hangzású szettem, úgyhogy ez megpróbálom majd elpasszolni így, hibásan. Köszi mindenkinek!
https://rendeljkinait.hu/
-
törölt tag
válasz szokelaszlo #54557 üzenetére
2012-ben írt h.sz-re reagáltál Jobb később, mint soha.
simongab: Vagy állványost használj, vagy esetleg cseréld le az állványosra a meglévő állványos dobozaid.[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
fehér_ember
addikt
És mi lett a pc-s aktív hangfalrendszereddel, sikerült összehoznod a 9 pines Din csatit a 3db 3,5mm-es jack-kel?
Ezekhez a kis minitornyokhoz vannak hangfalaid, vagy adnak hozzájuk?
Távirányítója csak a yamaha-nak van, az gyári és mindent kezel vagy csak az egyik egységet?
Milyen célból veszed, mik az elvárásaid azon kívül hogy minél kisebb helyet foglaljon?[ Szerkesztve ]
-
lajthabalazs
senior tag
válasz fehér_ember #54563 üzenetére
Én sem értem egészen ezeket a tornyokat. Miért van benne 4 emelet?
-
XtremLor
őstag
válasz lajthabalazs #54566 üzenetére
Hatul van osszekotve specko szalag kabellel....a legalso egy 2 kazettas deck a legfelso egy 1 kazettas...
Alulrol a masodik lenne az erosito, ami felette van pedig egy cd lejatszo...
Kovezzetek meg, de 40e en nem adnek erte, inkabb egy hasznalt erositot vennek kulon, es ahhoz pluszba ami kell."Legen...Wait for it...Dary"
-
blattida
nagyúr
válasz XtremLor #54567 üzenetére
A yamaha midi torony képen látható legalsó eleme egy végfok, ami fölötte van, az gyakorlatilag az előfok.
kammerer
Igen, Te még nem láttál olyat? Akkor jól nézd meg, mert ott van a képen, ráadásul nem csak kazettákat, hanem cédéket is le tud játszani.[ Szerkesztve ]
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
őstag
Igazából azok már nem érvényesek Beleszerettem egy ilyenbe:
Ez nekem jobban tetszik, és nem szalagkábeles igaz a magnó része szíjcserés meg a cd-t nehezen veszi ami egy takarítás kb, Viszont szép és letisztult 28ért vesztegetik 2távval.
A gyári hangfalait is szeretném, de az 24k még nem tudom. Csak szimplán mikor gép előtt böngészek szóljon valami szépen.
Bár ahogy nézem ezt a képet lesz még mit halásznom Mert ezen van rádio is +van 2 fajda deck rész+ mini disc rész. Jó lesz gyűjtögetni meg keresgélni a részegységeket.
Creativera visszatérve: Lemondtam róla mert azóta haver nem jött. Így marad az optika. Filmhez számomra még mindig tökéletes, zenére még mindig nem.
[ Szerkesztve ]
Youtube: Casemod FID Facebook: Casemod FID
-
lajthabalazs
senior tag
Hát használati értékre szerintem nem éri meg, ha PC-ről hajtod, akkor csak az erősítőt fogod használni, az a sejtésem, hogy ennyiért jobb sztereo erősítőket is adnak. De tényleg szép, és megértem a halmozási, gyűjtési szándékot a dolog mögött. Mint amikor az ember a badge-ekért játszik egy játékot.
-
őstag
válasz lajthabalazs #54572 üzenetére
Olvasgatom egy ideje a topikot, de mivel nem tudok érdemben hozzászólni meg visszaolvasva írtam hülyeségeket így maradt az olvasgatás. És bár sok mindenben nem értek egyet és van sok olyan dolog ami megmosolyogtat "Ezotv hsz-ek" nem állok le fikázni meg stb. És így olvasgatva birtoklási vágyat éreztem egy jobb hifi és hifihangzás után.
Az már más kérdés, hogy azt veszem amibe beleszeretek, de úgy gondolom ez a yamaha az amire azt mondom, hogy kell! Már le is ütöttem. Valahol el kell kezdeni, és én avval szeretném ami nekem tetszik.
Nagy dög erősítőt meg nem akartam. Igen a lényegre rátapintottál! Nekem csak az erősítő kell, De rajtaleszek minden egyes hozzávaló részegység felkutatásán mert tetszik nagyon.Most ez a mánia van első helyen.
A hangfalakat állványra kell majd raknom mert a monitor mellé terveztem a tornyot rakni.
[ Szerkesztve ]
Youtube: Casemod FID Facebook: Casemod FID
-
félisten
Adott az alábbi három eszköz:
Erősítő: Denon AVR-X2100W
CD-lejátszó: Sony CDP-CE405
DVD-egység: KISS DP-600Vajon melyik megoldás eredményez jobb hangot?
A Sony analóg kimenetéről adni a hangot az erősítőnek, vagy a KISS-ről optikán digitálisan táplálni, és az erősítő DAC-ját használni?Köszönettel: MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
capulet75
addikt
Soha meg nem szűnő tiszteletem az uraknak (és ha van itt hölgy, bár ez kizárt) ismét.
DAC.
Amit néztem a jelenlegi árszinten az a PS Audio DL2 (54k), Musical Fidelity V90 (54k), Cambridge Audio DacMagic (44k), Musical Fidelity V-DAC (24k) , LC Audio ZAP ( 36k).
Mennyire fontos egy DAC, úgy értem hogy egy PC-ben levő ESI hangkártya, vagy vmelyik jobb ASUS esetleg Sound Blaster nem megfelelő? Vagy azok csak bohóckodás hifi szinten? Három dolgot szeretnék használni a hifivel, a TV-t, a PC-t és valamelyik zenelejátszót (épp amelyiket használom).
Intelligencia kell ahhoz hogy egy ember belássa a tévedését. És gerinc, hogy be is ismerje.
-
blattida
nagyúr
válasz MaCS_70 #54574 üzenetére
Szerintem a kiss jobb hangra képes, mint a sony, ezért meghallgatást követően válaszd ki, hogy neked az optikai kijáraton keresztül vagy az analógon keresztül jön be jobban a hang.
-
félisten
Végéhez ért a Feng Shui - Wharfedale - polc történet -- mindenkinek köszönöm a türelmet és a segítséget.
Az alábbi üzenetet kaptam a családfőtől:
Feltettük a hangfalakat a szent szekrények tetejére. Szerintem hülyén néz ki, de megszokom. A szobának jót tett. A hang szerintem nem lett rosszabb, lehet azért, mert így távolabb kerültek egymástól és jobb a térhatás.
xxxxx viszont így elégedett, ezért yyyyy (a nej - MaCS) is boldog. Össze is ült a család meghallgatni, ami lehetetlen volt addig, amíg a földön voltak. Ott ültünk nyolcan és vigyorogva hallgattunk Mozartot. (Mondjuk xxxx tréfásan megjegyezte, hogy eddig is lehetett volna ennyi eszem, és ezentúl lesznek családi zenehallgatások.) Szóval most minden nagyok oké, köszönöm a segítséget és kérlek tolmácsold a köszönetemet a netes profiknak is.Üdv: MaCS
-
-
lajthabalazs
senior tag
válasz capulet75 #54575 üzenetére
Itt bárki azt fogja neked mondani, hogy meg kell hallgatni, és meg fogod érteni, hogy miért kell a drága DAC. Aztán vannak a kifinomulatlan kocka informatikusok, akik meg így állnak hozzá.
Az elmélet egyszerű: van két 16bites, 44kHz-en mintavételezett streamem, technikailag a HiFi azt jelenti, hogy az erősítőn pontosan ez a két stream jelenjen meg. De ugye csúnya négyszögjel lenne, hiszen 22.7 microsecundumonként változna a kimeneti jel. Úgyhogy valamilyen interpollációt, simítást kell használni.És innentől a DAC művészet, nincs jó meg rossz, mert nincs specifikálva, hogy a nyers adatból mit csináljon. Természetesen az eredeti élményt nem fogja tudni visszaadni, hiszen ez az információ elveszett, amikor rögzítették a hangot. De vissza fog adni valamit, ami akár még jobb is lehet, mint az eredeti (ezért van loudness az erősítőkön, meg upsampling a CD decken). de mindenképpen más. Belecsalnak valamit, kialakítanak egy egyedi hangzást, amire a HiFi közösség rá is tanul, és onnantól könnyű a vakteszteken jól szerepelni.
Aztán ha kiadsz valamire pénzt, akkor jön a pszichológia, és ha túl keveset vagy túl sokat adtál ki rá, akkor nem fog tetszeni, ha pont annyit, amennyit szerettél volna, akkor meg az olcsóbbak sokkal rosszabbul fognak szólni, a drágábbak meg nem fognak annyival jobban szólni, mint amennyivel többe kerülnek. És boldog felhasználó leszel.
-
félisten
válasz krichd1 #54578 üzenetére
Szerintem nem az antihifi győzelméről van szó -- éppen ellenkezőleg. Most éppen hogy a zene győzött. Ha az eredeti felállást tekintjük 100%-nak, akkor a képlet a következő:
100%-on két ember hallgatott néha zenét, most mondjuk 95%-on meg 8-10 ember hallgat majd rendszeresen -- úgy, hogy a "minőség meghallása" index mondjuk 5 és 50% között szór, azaz még a legjobb hallásúak is talán és éppen csak meghallják a különbséget.
Ez így egy nagyon-nagyon jó kompromisszum lett, gyakorlatilag egy win-win-neutral kimenetellel.
Mert sajnos a hangeszközöket oda tesszük, ahová lehet -- a lehetőségeken belül kell a legjobbat megtalálni. És a lehetőségeket számos tényező összessége alkotja, amibe a személyes, de nem hifis igények éppen úgy beleszámítanak mint az építészeti adottságok.
És a történetben a Feng Shui és a chi végül nem kapott szerepet, az csak egy kiváltó, de figyelembe nem vett esemény, tényező volt.
A "családfő" megfogalmazása elég érdekes ebben a helyzetben. Ha jobban belegondolok, inkább három, mint két kultúra egymással gyakran ellentétes szempontjai között megy ott az egyensúlyozás -- meglepően nagy sikerrel, emberségesen, konstruktívan. És ebből a helyzetből az ismerősöm szerintem nagyon is "családfő"-ként jött ki.
Üdv: MaCS
-
andorra
őstag
válasz MaCS_70 #54582 üzenetére
A topik nem a zene szeretetéről szól, hanem a zenehallgatási igény egy speciális formájáról. Ez egy szűk réteget érint, a többségnek ugyanis nincs ilyen igénye, vagy ha úgy gondolja, hogy van, azt csak úgy tudja elképzelni, hogy egyszerű eszközökkel legyen megvalósítható. Vagyis, megveszem, leteszem és szóljon jól!
Ami ebben a családban történt az nem egy hifi történet, csak annyiban rokon ezzel, hogy bármilyen rosszul vannak megválasztva a lejátszó berendezés elemei, bármilyen rosszul is helyezik el azokat, akkor is van egy játéktér, amiben meghallgatások útján (és sehogy másképp) derülhet ki, hogy egy adott színvonalon álló és adott ízlésű hallgató, hogyan értékeli annak eredményét. Ezt másokra kivetíteni badarság lenne, hogy kit mit hogyan ítélne meg közülünk, arról fogalmad sem lehet. -
capulet75
addikt
Köszönöm a válaszokat.
Intelligencia kell ahhoz hogy egy ember belássa a tévedését. És gerinc, hogy be is ismerje.
-
félisten
válasz andorra #54584 üzenetére
Igen, ez egy rettenetesen sokismeretlenes, borzasztóan szubjektív kérdés, terület.
Az én véleményem az, hogy pontosan nem szabadna, hogy itt csak a nagyon szűk rétegek igényeiről legyen szó -- amint a topic indításánál ez kifejezetten célkitűzés is volt!
Az esetek döntő többségében (bár szerintem gyakorlatilag mindig) kompromisszumokról van szó, még egy speciálisan, nulláról tervezett stúdió esetén sincs minden igény szerint tökéletes megoldás. Egy meglevő tér, egy lakott helyiség esetén pedig durva kompromisszumokra lehet szükség -- és itt szerintem nem lehet más a cél, mint az adott helyzetben legjobb megoldás megtalálása. Persze mindig fel lehet vetni annak a lehetőségét, hogy lehetne engedni a másik oldalon, de az ugye már egy másik téma.
És bizony (megint csak szerintem) a zenehallgatás szeretete és a hangminőség javítására való törekvés nem különíthető el, de legalábbis ennek a topicnak a szintjén semmiképpen. Az egy kizárólag műszaki téma lenne, nagyon szűk kör részére, ellentétesen ezen lista szellemiségével.
Üdv: MaCS
-
Dexar007
veterán
válasz lajthabalazs #54580 üzenetére
En ugyanezt ugattam par napja csak csunyabban.A lenyeg: ha sok penzt koltesz el akkor no a hifi-e-penis,es jol fog szolni a legnagyobb szar is.
Give me your cum,bull!
-
blattida
nagyúr
válasz Dexar007 #54587 üzenetére
Igazándiból nincs ilyen, hogy hifi e pénisz, mert azok, akik valóban hifiznek és valóban sok pénzük van, azok is a legtöbbször nem állapodnak meg egy adott rendszernél, hanem gyakorta cserélgetik őket. A sznobokat meg nem érdekli a hangminőség, mivel alapvetően nem zenehallgatás miatt vásárolják meg az adott cuccot, nem kevés pénzért.
Lajthabalazs és közted az a különbség, hogy Őt érdekli a hangminőség, míg téged nem, ezért az Ő véleménye pont azt tükrözi, hogy adott esetben az ember milyen zenehallgatói csoportba tartozik, viszont nem mondja azt, hogy nincs érzékelhető hangminőség különbség a különféle audio eszközök között és csak a pénzről szólna a ez a történet is.
-
törölt tag
válasz MaCS_70 #54586 üzenetére
"Az én véleményem az, hogy pontosan nem szabadna, hogy itt csak a nagyon szűk rétegek igényeiről legyen szó -- amint a topic indításánál ez kifejezetten célkitűzés is volt!"
Félreértetted, Andorra nem arról beszélt, hogy a hifi szűk réteghez szól, hanem arról, hogy szűk réteg szól a hifihez. Ez nem a hifi hibája, hanem az embereké.
A hifi az hifi, az, ami. Nem véleménykérdés, hogy mi legyen a hifi. Nem lehet azt mondani, hogy a hifi legyen ilyen meg amolyan, de ne legyen emilyen, ugyanis a hifi mibenléte axiomatikus kérdés, nem közmegegyezési kérdés. A hifi olyan, amilyen. Objektív tárgy. Attól hifi a hifi, hogy olyan, amilyen. Ha nem olyan, akkor nem hifi, hanem valami más.
A topiknyitás valószínűleg kicsit téves címadással történt, később a topik közelebb került a címe által lefedett tartalomhoz, azaz a topik önazonosabbá vált a címével. Ha emiatt kevesebben szimpatizálnak a topikkal, nem a topik a hibás, hanem az a tény, hogy nagyon szűk réteg szimpatizál a hifivel, ellenben van egy jóval szélesebb réteg, amely tévesen azt hiszi, hogy ő a hifivel szimpatizál, és ezért elvárja, hogy a hifi valami olyasmi legyen, amiről ez a szélesebb réteg tévesen azt hiszi, hogy az is hifi. Nem. A nemhifi az nemhifi. Ez nem közmegegyezési kérdés. Senki se várhatja el, hogy a hifi hozzá idomuljon. Ez nem is lehetséges.
Rengeteg ember akar fából vaskarika lenni. Ne akarjon. -
Ribi
nagyúr
válasz capulet75 #54592 üzenetére
Őőő ez most nem rám, vagy itteni emberre vonatkozik, hanem általánosságban. Létezik-e. És biztosan. Mert biztos van akit érdekel és csak azért vesz jobbat, mert idő közben több lett a píze és ha nagyobb kocsi van akkor nagyobb hifi is. Nyilván ritkább, mint más téren, de van hifi e péló.
-
Dorian
félisten
válasz #71562240 #54590 üzenetére
Tehát a topik erről a szabványról kéne, hogy szóljon, nem pedig a zenehallgatási ezotériáról:
"A High Fidelity vagy hi-fi egy szabvány, amely a reprodukált hang vagy kép magas minőségét garantálja. Az adott hang vagy kép elkészítése során igyekeznek a zajt és az egyéb torzítást okozó tényezőket minimális szintre, vagy nem észrevehetőre csökkenteni. 1973-ban a Német Szabványügyi Hivatal (DIN) a DIN 45500 nevű szabványban fektette le a minimális követelményeket a frekvenciamenet, a torzítás, a zaj és egyéb hibákra vonatkozóan"
Azt gondolom, hogy szabványokról senki nem topikolna itt szívesen, de közmegegyezés születhet arról, hogy a tartalomba a "zenehallgatás ezotériája" és a "sztereó zenehallgatás jó minőségben" is bele férjen.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
törölt tag
válasz #71562240 #54590 üzenetére
MaCS
"És bizony (megint csak szerintem) a zenehallgatás szeretete és a hangminőség javítására való törekvés nem különíthető el, de legalábbis ennek a topicnak a szintjén semmiképpen. Az egy kizárólag műszaki téma lenne, nagyon szűk kör részére, ellentétesen ezen lista szellemiségével"
Igen, a hifi nem megy a zenehallgatás szeretete nélkül. Erről már sokat beszélgettünk ebben a topikban. Hogy mi a zene, és mi annak a szeretete. Hogy enélkül miért nincs hifi - azaz high-fidelity.
Az általad leírt család "kompromisszuma" antihifi, antizeneszerető. Akkor is az volt, amikor éppen áhítattal Mozartot hallgatni véltek. Mindezt szabad, de antihifi, ne nevezzük másnak. A hifi a kompromisszumok művészete, de a hifi kompromisszumoké, nem az antihifié."De a tolvaj és a Helytartó értetlenül álltak a szarvasbőrbe öltöztetett lapok
fölött. Segítségül hívták a Robotokat, ám azok csak tehetetlenül nyikorogtak.
Ezután betették a Könyvet a Nagyon Okos Gépbe, ám az is csak annyit felelt :
"Nincs a memóriában".
Végül felhozatták a börtönből a legöregebb koldust, aki felnyitotta a
Könyvet, és szavak nélkül énekelni kezdett. Miután méltósággal befejezte dalát,
félelem nélkül így szólt :"HIÁBA PÉNZ, HATALOM, TUDÁS,
EZT TE NEM ÉRTHETED JÚDÁS.
EZ VALAMI MÁS."" -
Dorian
félisten
Ez teljesen világos.
Épp ezért írtam, amit, mert itt Maczkó és Papagáj a HIFI fogalmának az ő saját szájízük szerinti újradefiniálását akarja lenyomni a topikolók torkán, ez többünknek nem tetszik. Lehetne kiegyezés...[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
törölt tag
válasz Dorian #54594 üzenetére
Legutóbb egy-két hete idézte be ide másvalaki ugyanezt az orbitális szöveget, akkor már megválaszoltam rá. A hifi nem egy szabvány. A hifi egy tudomány, egy hobbi, egy szenvedély, egy igény. Hogy éppen egy a hifi topikban rendszeresen szereplő valaki idézi ide, hogy a hifi egy szabvány, az nagy ballépés az illető részéről, ezt ő maga is tudja.
Az ostoba szövegű idézet mögé odabiggyesztett bekezdésed pedig ugyebár csúsztatás.(#54597) Dorian: A helyedben megnézném kivel kerülök éppen egy platformra. Nem vagy te az a szint.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Samsung LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Okos Otthon / Smart Home
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest