Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
simongab
senior tag
válasz krichd1 #54818 üzenetére
Érdeklődéssel olvasom a DAC-okkal kapcsolatos megállapításokat. Szerintem nincs ebben ennyi. Kábelek (még akár USB), csatlakozók, méregdrága fejhallgatók. Szerintem az a fontos amit hallgatsz (itt sajnos ki vagy szolgáltatva) és a lánc vége a hangsugárzó. Az meg ízlés felhasználás és pénztárca kérdése. Egy jól megépített erősítő, DAC, CD futómű szinte alig változtatja az élményt. Az elejére és a végére érdemes figyelni a láncra. Beleértve a szobát ahol hallgatod. Még a fotel is sokar számít
-
simongab
senior tag
-
simongab
senior tag
válasz lajthabalazs #54843 üzenetére
Van volt azért erre próbálkozás, például a Pioneer rendszere (Legato link). A baj inkább az, hogy az öreg fülünk itt már tehetetlen, és hogy nincs olyan eszköz ami durva torzítás nélkül lesugározná ezt a tartományt. Egyébként utánanéztem, és a legtöbb helyen 24/48 on masterelik a legnevesebb komolyzenei és jazz felvézeleket, a filmek is ezzel a mintavétellel dolgoznak. Persze ezek az anyagok nehezen hozzáférhetők ebben a formátumban. SACD nem terjedt el, a SONY DSD technológiája esetleg valamit alakít a dolgon, hogy 16 biten is magasabb szinten hallgathassuk a felvételeket. Sajnos én még a legelszántabb" hifistáktól" sem tudtam 24/96 -os zenéket szerezni nagyobb mennyiségben neves előadóktól...
-
simongab
senior tag
Szerintem is!
-
simongab
senior tag
A nagy belmagasság szerencsés, a szimmetriát a lakószobák esetén írtam a berendezésre. Egy nappali nem ideális, de meg lehet tenni egy pár trükköt hogy jobb legyen az eredmény. Persze nagy a macera, de ez a hifibuziknak inkább jó Lehetőleg viszonylag nagy szoba kell, és a nagyon téglalap alakú nem szerencsés. Sajnos úgy látom itt a vitatkozás és a szakmaiatlan "hifista " szemlélet a menő A nádról megnéznék valami szakirodalmat
-
simongab
senior tag
válasz deicide #55430 üzenetére
erről beszélek...nádat sem visz a szobába az átlagember Szerintem kb szimmetrikusan berendezett tágas szobába kb szimmetrikusan elhelyezett rendszer kevés ablakkal sok drapériával, függönnyel jó lehet. Ha van saját szoba akkorén kísérleteznék a tojástartóval, vagy a kihangolt fa kazetta panelekkel. Márha' akarnék otthon is stúdiót építeni Viszont ott a kábelezés nem nagyon lenne szempont, és ezeket az itt megemlitett "audiofil" cuccokat csak játékszernek tekinteném
-
simongab
senior tag
válasz Dorian #55432 üzenetére
A tökéletesen négyzet alakú tényleg nem, de 5X5 ös szobánál már nem gond szerintem. 5*7 és a hosszabb falon a cuccok 3-4 méteres bázistávolságban már jók lehetnek.Vagy ha úgy jön ki9 akár a röviden. Jó bele egy kis asszimetria, de az nem az hogy hátul nent van 2 emeletes ágy meg 3 gardróbszekrény összevissza
-
simongab
senior tag
válasz lajthabalazs #55436 üzenetére
Jaj! Hát asszem a nád oda jó lenne............A téglalap oldalai közti arány azért megfogható. És tökéletesen négyzet alakú szoba sincs, hazánkban a mesteremberek nem tudnak csinálni 5*5 ös szobát. Tehát majadjunk a négyszög kifejezésnél
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Xbox Series X|S
- Vallás
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- alza vélemények - tapasztalatok
- PlayStation 5 Pro teszt
- Tudományos Pandémia Klub
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nők, nőügyek (18+)
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- További aktív témák...
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest