Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#46423) peppe79 válasza farkas-j (#46422) üzenetére


peppe79
senior tag

Én meg tegnap adtam el a meghibásodott Electrolux ESI6201LOX mosogatógépem (nem engedte be a vizet). Járt már nálunk pár hitvány háztartási gép, de ez volt eddig a non plus ultra. Már az 1 éves jótállási időn belül (kb. a 9. vagy 10. hónapban) előjöttek a problémák, aztán egyre gyakrabban (félvénte, negyedévente, 2 havonta...) kellett szétszerelnem, szintérzékelőt pucolni stb. Néhányszor maga alá vizelt, még az ajtó élében is folyt belőle a víz. És mivel beépíthető gép, ráadásul magasított szekrényt készítettem neki, így a bútor is szétázott. 6 évig szenvedtem vele. Most talán a mágnesszelep hibásodott meg, vagy a fene se tudja. De a nejemmel teljesen egy véleményen voltunk, hogy erre a gépre egy fillért nem költünk, inkább kiviszem a közeli szeméttelepre.

Tegnap be is akartam pakolni az autóba, de féltem, hogy megsérül a lökhárítón a fényezés. A kis kézi kocsival meg nem szerettem volna gyalogolni a 37 fokos kánikulában. Úgyhogy úgy döntöttem, hogy inkább meghirdetem pici pénzért, hátha valaki segít gyorsan megszabadulni tőle. Úgy láttam, hogy olyan 15-20 körül hirdetik a hasonló korú hibás gépeket, én egy 10-est kértem érte. Aznap késő délután le is csapott rá egy háztartási gép szerelő. Kérdi, hogy mi a baja, én meg mondom neki, hogy nem ereszti be a vizet. Nem is kérdezősködött, ki se próbálta, rögtön kifizette a 10 ezret. Mondta, hogy végül is tök mindegy, mert legrosszabb esetben az alkatrészek többségét fel tudja használni. Végül is logikus, csak a nyomáskapcsoló kerül nagyjából annyiba, amennyiért az egész hóbelevancot meghirdettem. És akkor ott van még a leeresztő szivattyú, a lágyító ketyere, a kezelőpanel, a kosarak stb-stb, egy vagyonba kerül ez a sok hitványság. Ha az alkatrészeket felhasználja egy-egy javítandó AEG, Elux, Zanussi mosogatógépbe, többet nyerészkedhet vele, mint ha az enyémet javítaná meg, és eladná egyben.

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.