Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#44651) peppe79 válasza qqzs (#44646) üzenetére


peppe79
senior tag

Nekünk volt már egy pár "otthoni" szeletelőnk, de azok sajnos nem váltak be. Igaz, mi szalámi hajszálvékony szeletelésére használtuk volna. De vagy a kés volt túlságosan "hajékony", netán életlen, vagy a tolólap volt instabil, vagy nehézkes volt a tisztítása (a burkolat és a kés közé beszorult hús stb), szóval kész kínlódás volt vele dolgozni.
Olyat érdemes nézned, amelyiknél meg van döntve a kés, azzal sokkal könnyebb dolgozni. Az SKSD-nek például vannak ilyen -, még viszonylag megfizethető szeletelői, és azokon már ott a ráépített élezőfej is. De persze, ha úgy adódna, kés is rendelhető hozzá.

[ Szerkesztve ]

(#44652) blattida válasza Fandango (#44640) üzenetére


blattida
nagyúr

A gépről, az áráról, a két alsó rácsról, ezek mind azt jelzik, hogy hőszivattyús kondenzációs ról van szó.
Azért tart dupla ideig, mert a légbefúvás és a ruhák átmozgatása és szellőztetése úgy történik egy kombi gépben, mint egy szárítóban, többek között a sokkal kisebb dob miatt és éppen ezért nincs külön szöszgyűjtés.
Az az lg nem tud egyszerre 8 kg ruhát megszárítani. Gyakorlatilag kevesbbel kell számolni, ráadásul ez nem egy olcsó masina, ennyi pénzért simán lehet venni mosógépet és szàrítógépet is...

[ Szerkesztve ]

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#44653) qqzs válasza peppe79 (#44651) üzenetére


qqzs
őstag

Koszi, ilyen markat nem talalok.
Most ez van kinezve Van hozza sonka szeletelo sima kes. Remelem adnak hozza tartot is. Es lehet felvaltva hasznalni ha mosogatoban van az egyik

----------

AEG vagy Electrolux ha hoszivattyus szarito, boltban meg a Whirpool 6th sense est mutattak, azt szertjuk sutoben meg fozolapban

Eladó: GTS450

(#44654) Fandango válasza blattida (#44652) üzenetére


Fandango
veterán

Köszi! :R

(#44655) Perijon


Perijon
tag

Turmixgépet szeretnék vásárolni, és ezt a kettőt néztem ki:

Klarsein Airakles

Sencor SBU 779 NP

A Klarstein márkával vannak jó tapasztalatok, de egyébként nem nagyon ismerem őket. A sencor pedig nagyon jó akcióban van most. A fontos, hogy legalább másfél literes legyen az edény, és 1500 W környékén legyen a motor. Melyik az ajánlatosabb? Esetleg van jobb vétel maximum 40 ezerig? Sokat lenne használva a gép, napi szinten.

(#44656) lazac_


lazac_
tag

Üdv. Tavaly januári Bosch WAN28290 fura, karcoló hangot ad ki, általában a dobforgás beindulása után, lassú sebességnél ( lásd videó ). Bemehetett valami a dob és az üst közé? Elölről hozzá lehet férni valahogy? Garancia van még rá bőven, de úgy be van gyógyítva a sarokba, hogy azt onnan fehér ember ki nem varázsolja (a fürdőszoba kivitelezőjének hatalmas gratula...)

(#44657) QG


QG
tag

Erre valaki tudja a választ?

Porszívót szeretnék, porzsák nélkülit. Tudom, hogy a porzsákos jobb, de ez anyámnak lesz, és ő ragaszkodik hozzá.
- 25 ezer alatt
- ritkán lesz használva, de akkor megy másfél órát
Mit tudnátok ajánlani?

Független kérdés: Bosch BGL 45... porzsákot keresek, de az egyetlen webshop, ahol találtam, 3 nap után sem igazolta vissza a rendelést. Hol érdemes venni, ha fő szempont az ár?

“Anti-intellectualism has been a constant thread winding its way through our political and cultural life, nurtured by the false notion that democracy means that 'my ignorance is just as good as your knowledge.'” ― Isaac Asimov

(#44658) farkas-j válasza Perijon (#44655) üzenetére


farkas-j
őstag

A Lidl-ben volt univerzális konyhagép 30eFt-ért. Helyenként még lehet kapni. Alapesetben egy keverő, habverő, dagasztógép 6 literes alumínium tállal, de van hozzá üvegből (könnyen tisztítható) turmix feltét is. Bivalyerős fokozatmentes fordulatszám-szabályzós a motorja, és a szokásos 3 év garanciával adják. Mi is és a lányom is vett egyet és nagyon elégedettek vagyunk vele.

Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4

(#44659) #40553216 válasza Fandango (#44640) üzenetére


#40553216
törölt tag

Pl. abból tudod eldönteni, hogy mennyi vizet és energiát használ. Ha kb. annyi vizet, mint egy mosógép, akkor hőszivattyús. Ha az áramfogyasztása emellett kb. kétszerese egy mosógépének, akkor szintén. Ha négyszerese-ötszöröse, akkor kondenzációs.

(#44660) qqzs


qqzs
őstag

Hoszivattyus szaritogepbol tudtok olyat aminek a vizet el lehet vezetni es nem tartalyba gyujti?
Kivancsi voltam hogy hany foko szaritanaka a hoszivattyusok es az electrolux linken levo elso videoban azt irjak hoyg 54 fok ami jelentosen kevesebb a kondenzaciosnal amire ha jol emlekszem 60fokot tudtam...hat ez nem jelentos. de a videoben par masodperc mulva mar fele olyan homersekletet irnak mint ahogy az aeg videoiban...de akkor meg csak nem 100fokon szarit a kondenzacios.

Most erre a haromra van leszukitve. Valakinel tapasztalat esetleg van valemelyikre?
AEG T8DEC68S
Electrolux EW8HS259S
Whirlpool FTD8X3WSYEU

[ Szerkesztve ]

Eladó: GTS450

(#44661) Degeczi válasza qqzs (#44660) üzenetére


Degeczi
nagyúr

70 fok fölött van, ahhoz képest valóban jóval kevesebb az 50.
Amit eddig láttam, mindegyiken ki lehetett vezetni a vizet.

(#44662) peppe79


peppe79
senior tag

Hiába keresgéltem, nem igazán találtam olyan edényszettet, ami nekünk megfelelt volna. Egyedül a Tescoma ultima egyszerűsége, és praktikuma tetszett valamelyest, de a szettben számunkra túl sok a felesleges, kis méretű lábas; és az azonos szélességek miatt nem lehet mindet egymásba sorolni. Így aztán külön-külön kell majd őket megvásárolnunk, feltéve, ha beválik. Próbaképpen rendeltem egy 22 cm széles, 4 literes lábast.

Igazából, az anyagában nincs semmi különös, szokásos 18/10-es acél, megfelelő falvastagsággal. Viszont tetszik, hogy a korábbi edényszettünkhöz képest ennek az alja teljesen sík felületű, így ha véletlen ráégne valami, akkor ezt egyszerűbb takarítani. A lábas füleit nem 2-2 nagy, hanem 6-6 apró kis szegeccsel rögzítették. Remélem, nem lesz vele gond. Bár jobban aggódok a műanyag fogókái miatt, nehogy idő előtt elrepedjenek.
A fedő 3 magasságban rögzíthető, így szabályozható a gőzmennyiség, és nincs szükség külön tésztaszűrőre sem. Illetve, a fedő függőleges pozícióban is rögzíthető, így ha meg kell kavarni az ételt, az egyik kézzel a lábast is meg lehet tartani. Ja, és mivel a lábas fogója, és a fedő fogantyúja is műanyag, így elhanyagolható az edényfogó kesztyű, vagy konyharuha. Aztán, hogy mennyire válik be, majd kiderül. Ami egy picit zavar, hogy a legszélesebb lábas, vagy fazék csak 24 cm. Jobb lett volna, ha egy 26 cm-es szélességű is elérhető lenne, akkor simán egymásba sorolhatnánk 2-2 lábast, plusz 2-2 fazekat (20-22-24-26 cm). A 16, 18 centisek sajnos elég kis űrtartalmúak, ilyeneket mi ritkán használunk.

Amúgy, én - ezt a családot is - igencsak túlárazottnak tartom, de mivel hasonló funkciójú (tésztaszűrésre alkalmas fazék, alacsony peremű fedővel) edényeket nem találtam, így jobb híján maradt a Tescoma.

(#44663) freaghill


freaghill
őstag

Ez most BestBuy lehet porszívó terén.

Performer Porzsákos porszívó BIRTHDAY30 kóddal 35k.

(#44664) Draken válasza freaghill (#44663) üzenetére


Draken
őstag

Köszi, hogy jelezted, tényleg elég jó áron van! Azért felmerül bennem a kérdés, hogy mi a különbség a philips és e között? Mivel jobb/több?

(#44665) prozodus válasza peppe79 (#44662) üzenetére


prozodus
őstag

Hasonló van, a műanyag fül melegszik.

A minihitlerek sosem gyoznek, akkor sem, ha adminok. Magasrol!

(#44666) peppe79 válasza prozodus (#44665) üzenetére


peppe79
senior tag

Remélem, ez nem fog átmelegedni, mert onnantól kezdve semmi értelme a műanyagnak. Van itthon másmilyen fazekunk, műanyag fogóval. Az nem melegedett át, csak sajnos eltört.

(#44667) Perijon válasza farkas-j (#44658) üzenetére


Perijon
tag

Köszönöm az ajánlást!

(#44668) Fandango


Fandango
veterán

Nézegettem a beépíthető gáztűzhelyeket, és nem nagyon jöttem rá mi a lényegi különbség a drága és az olcsóbb készülékek között.

Persze vannak "apróságok" mint beépített szikráztató, meg egy kicsit az anyaghasználat is eltérő, de hogy a csúcs készülék ötször annyiba kerüljön, mint az alap, az azért kicsit meghökkentő. Ez alapvetően egy egyszerűbb szerkezet, ahol ekkora árkülünbség számomra nem indokolható.

(#44669) qqzs


qqzs
őstag

Masik forumon talaltam postot arrol hogy a pamut polok a hoszivattyus szaritoban is ossszemennek.
Lehet azert hangsulyozzak a marketing anyagol hogy ruhak nem mennek ossze kiteritett gyapjupulcsihoz kepest.
Hat akkor ebbol lehet nem lesz vasarlas:(

Eladó: GTS450

(#44670) Zeki válasza qqzs (#44669) üzenetére


Zeki
nagyúr

Lehet állítani a hőmérsékletet és hogy mennyire szárítson.

(#44671) #40553216 válasza Fandango (#44668) üzenetére


#40553216
törölt tag

No, most tekintsünk el a márkától, mert többen hisztériarohamot kapnak.
„A … elektronikával ellátott gáz főzőlapok kivitelüknek köszönhetően még nagyobb biztonságot és kényelmet szavatolnak a felhasználóknak: A QuickStart funkció gyors gyújtást tesz lehetővé, a GasStop&ReStart pedig automatikusan újragyújt lángkimaradás esetén. Néhány változat stopperral, valamint hő- és maradékhő-kijelzővel is rendelkezik.
Gyorstisztítás: Az edénytartó könnyen kivehető, és mosogatógépben mosható. Így az gázfőzőlap sokáig szép marad.
Mindennél tartósabb és könnyen tisztítható: Zománcozott öntöttvas lábak és égőfejek PerfectClean bevonattal.”
Amúgy a Media Marktban kapható legolcsóbb gázfőzőlap és a fenti között nem ötszörös, hanem hússzoros a különbség. Bár tőlem aztán lehet a legjobb, amíg van lehetőség és áramkábel, marad az indukciós lap. Hogy bisze-baszom takarítgatással foglalkozzak azon kívül, hogy szükség esetén 2-3 perc alatt kerámia- és üvegtisztítóval letörlöm, hát a nagy lóbránert.

(#44672) qqzs válasza Zeki (#44670) üzenetére


qqzs
őstag

Programhoz tudok homersekletet allitani? Ez nem tuntfel nekem pedig par manualt vegigneztem. Videokban 54fokot irnak

Eladó: GTS450

(#44673) #40553216 válasza qqzs (#44669) üzenetére


#40553216
törölt tag

Amelyik pamutpulóver így összemegy, annál nagy eséllyel az van a címkén, hogy kímélőn szárítsd, akinek összement, az meg valószínűleg becsapta a normál pamut programba, amit a lepedőkhöz találtak ki. Az emberek ostobaságát ne becsüld alá! Pár hónapja olvastam egy angol nyelvű fórumon egy ilyen ember anyázását mosogatógép ügyben, hogy nem férnek el az alsó kosárban a nagyobb, de nem extra nagy edények, a felső kosár szórókarja nem tud forogni. Aztán kiderült, hogy neki az évek során elkerülte a figyelmét az az apróság, hogy a felső kosár magassága állítható, így feljebb lehet emelni.

(#44674) st6969 válasza Zeki (#44670) üzenetére


st6969
őstag

A miénk hőszivattyús Siemens, millió programmal, de hőmérsékletet nem lehet állítani rajta.

[ Szerkesztve ]

(#44675) vscotina válasza #40553216 (#44671) üzenetére


vscotina
aktív tag

szia

azért az indukciós lapok között is van 5-szörös árkülönbség

Üdv. vscotina >>szép és okos szőke cicababa >>>Panasonic G

(#44676) #40553216 válasza vscotina (#44675) üzenetére


#40553216
törölt tag

Persze. De nekem annyival jobban bejön, mint a gázos, hogy nem tudsz olyan olcsó gázost adni, amire lecserélném az indukcióst.

(#44677) Fandango válasza #40553216 (#44671) üzenetére


Fandango
veterán

Köszi a részletes választ.

Egyébként azért néztem gázos főzőlapot, mert ahova költözünk ott az van jelenleg.
A lakás eladója azt mondja, azért nem mertek elektromost használni, mert a villanyszerelő állítása szerint nem lenne elég a hálózati kapacitás, bővíteni kellene, hogy biztosan elbírja.

(#44678) simico válasza qqzs (#44669) üzenetére


simico
aktív tag

A megfelelő pamut programot kell választani a szárítón és akkor nem megy össze. Nekem eddig egyik pamut pólóm és trikóm se ment össze, pedig 20-30 szárításon már mindegyik átesett. Sőt, olyan ruháknak se lett eddig semmi baja, amiket a címkéjük szerint nem lehet szárítógépbe rakni.

(#44679) pjen válasza #40553216 (#44676) üzenetére


pjen
félisten

Ez szokás kérdése is.Ismerős mindíg villannyal főzött,közel se megy a gázhoz.A lánya esküszik a gázra .

(#44680) farkas-j


farkas-j
őstag

Gázon főzni talán a legjobb az asszonyok véleménye szerint. Az biztos, hogy palacsintát sütni azon lehet igazán jót, ezt saját tapasztalatból állítom mivel én szoktam sütni. A gázos tűzhelyekkel viszont az a legnagyobb baj, hogy az égéstermék és a vízgőz egy ragacsos elegyet alkotva lerakódik az egész konyhában. Intenzív használat esetén napokon belül ragacsossá válik minden felület. Ezen persze némileg javít egy elszívó használata a tűzhely felett, de sajnos megakadályozni nem tudja a lerakódást. A lányomnál amikor konyhafelújítás történt emiatt került inkább kerámialapos tűzhely beépítésre. Indukciós jobb lett volna, de ezt meg a költségkeret nem engedte.

Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4

(#44681) polonic válasza farkas-j (#44680) üzenetére


polonic
félisten

Gázos volt nekünk is korábban.

Asszonyom simán süt tökéletes palacsintát az indukcióson, úgy mint a gázoson.
A pörköltet is simán megcsinálom rajta. Semmi pénzért nem cserélném le az indukcióst.
Takarítása is jóval egyszerűbb.

[ Szerkesztve ]

(#44682) farkas-j válasza polonic (#44681) üzenetére


farkas-j
őstag

Indukcióssal sajnos nincs tapasztalatom, de az biztos anélkül is hogy kipróbáltam volna, hogy azt a legegyszerűbb takarítani. Ez a működési elvéből adódik. Egyszer talán...

Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4

(#44683) BBéci válasza farkas-j (#44682) üzenetére


BBéci
titán

Takarítani? Szerintem tisztítani (pucolni) könnyebb, mint a gázost. ;)
[link], [link]
Ráadásul - szerintem - ezerszer esztétikusabb is a fényes, csillogó, fekete lap, mint a gáztűzhely. Rá gondolni is borzalom.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#44684) farkas-j válasza BBéci (#44683) üzenetére


farkas-j
őstag

Akkor félreérthetően fogalmaztam. Pont azt írtam, hogy az indukcióst a legkönnyebb tisztán tartani. Egyszer talán majd nálunk is...

Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4

(#44685) qqzs válasza simico (#44678) üzenetére


qqzs
őstag

Neked milyen van?

Eladó: GTS450

(#44686) BBéci válasza farkas-j (#44684) üzenetére


BBéci
titán

Másra céloztam.
A takarítani szó mást jelent, mint a tisztítani, ott olvashatóak a linkeken. A tűzhelyek esetében az utóbbi alkalmazása a helyes. Takarítani a lakást lehet, no meg pénzt. Cipőt, ablakot, tűzhelyet tisztítani, pucolni szoktuk.
Bocs, de iszonyúan csípi a szememet, bántja a fülemet. Egy ideig feleségem is úgy mondta, évekbe telt, mire leszoktattam róla.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#44687) #04441088


#04441088
törölt tag

Sziasztok!
Adott egy Whirlpool TDLR 60220 - as mosógép, pár napos csupán, de elég furcsa hangja van. Mintha a vonat zakatolna vagy lenne benne egy tégla, minden fordulatnal... Néha hangosabb, néha halkabb. Az első mosaskor nem volt ilyen. Van benne elég ruha, szóval... Mi lehet a baj?
Itt egy videó róla: Hangos a mosógép?!

Köszönöm

(#44688) polonic válasza #04441088 (#44687) üzenetére


polonic
félisten

Ennek kb kussban kéne lennie mosás közben.

Kiszedtétek a rögzítőket belőle?

(#44689) #04441088 válasza polonic (#44688) üzenetére


#04441088
törölt tag

Ha nem lenne kiszedve akkor a dob forogni sem tudna, nem?

(#44690) polonic válasza #04441088 (#44689) üzenetére


polonic
félisten

A dob forog attól. Csak mereven állna az üst, nulla lengéscsillapítással.
A szállítás miatt van benne, hogy akkor viszont ne mozogjon.

(#44691) #04441088 válasza polonic (#44690) üzenetére


#04441088
törölt tag

Azt tudom, hogy ez a rögzítő pánt le lett szedve rola...
Hogy tudom megnezni, hogy ami miatt hangos lehet most, az ki lett e kapva belőle?

(#44692) Zeki


Zeki
nagyúr

Miele porszívó 3 évesen meghalt, a teljes kábeldob csere 48 ezer Ft lenne. Ott bacódjon akkor meg!:(

(#44693) #04441088 válasza polonic (#44690) üzenetére


#04441088
törölt tag

(#44694) #40553216 válasza pjen (#44679) üzenetére


#40553216
törölt tag

Anyósom is kiakadt az indukcióson, mert mittomén mit főzött és leégett. Persze hiába mondtam, hogy lejjebb lehet venni. Sokkal inkább érzelmi kérdés az elutasítás, mert sokan már kipróbálni sem akarják.

(#44677) Fandango
Igen, ez sajnos akadály. Bár tavaly én is behúzattam egy vastagabb kábelt egy 20 A-es kapcsolóval együtt az addig 16 A-es helyett. Ez nem volt drága (persze, relatív), 40e volt rendesen, számlával.

(#44695) Draken válasza freaghill (#44663) üzenetére


Draken
őstag

Végül éltem a lehetőséggel és megvettem én is a philips porszívót, tényleg egész baráti áron volt így! Remélem nem fogok benne csalódni :U

(#44696) freaghill válasza Draken (#44695) üzenetére


freaghill
őstag

Ha kipróbáltad, illetve később is légyszi majd írj róla pár sort :)

(#44697) blattida válasza Zeki (#44692) üzenetére


blattida
nagyúr

Miért nem vágod le a csatlakozót a kábelének végéről és raksz föl újat? Szinte biztos, hogy ott van megtörve benne a vezeték.

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#44698) EQMontoya


EQMontoya
veterán

Nem tudom, jo helyen jarok-e, szoval kuldjetek el nyugodtan, ha van megfelelobb topik! :)

A kerdesem az volna, monoblokk klimak eseten hogyan lehet megoldani a kondenzviz elvezeteset?
Az ugye addig tiszta sor, hogy ezeket szoktak hasznalni, amikor az ingatlan adott falara nem helyezheto el kulteri, ez eddig tok jo, de a vizet valahova tenni kellene... :)

Same rules apply!

(#44699) BB9000 válasza EQMontoya (#44698) üzenetére


BB9000
senior tag

(#44700) EQMontoya válasza BB9000 (#44699) üzenetére


EQMontoya
veterán

Koszonom!

Szerencses, hogy igy hivjak, mert igy csak a "klima" kulcsszoval nem lehet megtalalni. :D

Same rules apply!

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.