Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#44051) #94529552 válasza Algotis (#44046) üzenetére


#94529552
törölt tag

Én csak szóltam, hogy nem árt vigyázni, azt veszed, amelyik tetszik, de majd ne csodálkozz. Az 5 év gari akkor ér valamit, ha van országos szervizhálózatuk, és raktárkészletük is. Ezeket lehet olvasni: A szerviz:
A Beko sajnos nem üzemeltet szervízhálózatot az országban, megbízott partner szervizel akit most nem írok ide. Könnyen rákereshettek. Sajnos kissé rugalmatlanok, ráérősek és több dolog is megkérdőjelezhető velük kapcsolatban, de azért a megoldás mindig megszületik.

Mivel nekik csak egy megbízott szerviz van országosan, és még raktárkészletet sem tartanak a spórolás miatt, azért ha elromlik, fel lehet készülni akár 5-6 hetes kiesésre is, egy szárítónál még nem akkora gond nyáron, de egy hűtőnél már igen.

Másik: Mi is mosógépet vennénk, a 18(!) éves LG most ment tönkre.
Amit kinéztem az a topicban is említett Beko WMY81483LMB2 lenne, de ez számomra kicsit mazohizmus, mert a Beko mosogatógépünk, amit szintén az 5 év garancia miatt vettünk 3 hónap működés után bemondta az unalmast.
..., és ezek sajnos nem egyedi esetek.

Példaértékű support? Ez olyan dolog, ami semmit nem ér, normális szerviz hiányában, de ezt már mintha hallottam volna valakitől itt. Kb. egy hét, mire kimennek, mint József is írta: Bejelentettem, hogy a 3 hetes gép elromlott, a szerviz még a mai napig nem ért ide, szerdára ígérik, a bejelentés több mint egy hete megtörtént. Ez nem túl jó példaérték nekem. Nyugodtan nem venném, mert akkor nyugtalanul használnám.

[ Szerkesztve ]

(#44052) peppe79


peppe79
senior tag

Nem pont ide vág, de hátha másnak is aktuális: meguntam az itthoni szedett-vedett edényeket, lábasokat, és szeretnék egy normális készletet vásárolni. Azt jól látom, hogy a Tefalnál egyedül a Duetto szett szűrős? A Tefal és Tescoma márkákon kívül van még olyan, amit érdemes megnézni?
Ami fontos lenne: olyan semmiképp nem kell, aminek a fedője gombfogantyús, és menetes rögzítésű. Illetve csak olyan fazék jöhet számításba, ami szűrős. Az sem lenne hátrány, ha a szettben volna műanyag fedél, vagy lehetne hozzá külön kapni. A fazék füle tartson rendesen, és esetleg olyan kivitelű, hogy ne kelljen hozzá edényfogót használni. Ebből a szempontból leginkább a Tescoma ULTIMA tetszene, csak tartok tőle, hogy pont a fogantyú lesz a leggyengébb pontja, és idővel elreped. Van esetleg valakinek tapasztalata vele?

(#44053) LógaGéza válasza JanóManó (#44045) üzenetére


LógaGéza
addikt

Candy-re is van 5 év most. Akkor az is ajánlott?
Valamint Elux családnál is szokott olyan lenni, hogy regisztráció után 5 év gari, olyankor az is jó?
Neff-re most van 5 év gari, promóció miatt, egyébként 2. Akkor nem ajánlott?

Röviden: ne a garancia mennyisége alapján ítéljük meg a gyártókat...

"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"

(#44054) ProdyG válasza Grande Ale (#44017) üzenetére


ProdyG
senior tag

Köszi!
Én is a Neff-ekkel szemezek, tudástól függetlenül minőségibb cuccnak érzem, mint pl egy Teka-t. Persze ez az áron is látszik. Nekem inkább a minőségérzet számít, mintsem a "számok".

Amit nem tudok, hogy főzőlap esetében elég az alap Touch Control-os vezérlés, vagy annyival jobb-e egy Twist Pad. Kb 40 ezer az árkülönbség...
Ugyanígy, sütőnél pl ennek a pirolitikus öntisztító rendszernek nem tudom mennyi haszna lenen a valóságban, elég nagy a felára...
nehéz döntések :)

(#44055) koxx válasza ProdyG (#44054) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Neffnel kicsit vastagon fog a ceruza az arazasnal. Az 5 ev gari miatt most amugy jo vetel. Nekem nem tunt minosegibbnek, a slide&hide megoldas tetszik nagyon.
Twist padosban en is gondolkoztam, de nem erte meg a felarat a simahoz kepest.

[ Szerkesztve ]

(#44056) JanóManó válasza LógaGéza (#44053) üzenetére


JanóManó
csendes újonc

Candy: melyikre van 5 év GYÁRI gari?
Elux és klónjai: 1 év gari, ha promó van akkor +3 év adott márkanévre. 4 évvel vállalható a márka. Kevesebbel már azért zicher nem venném meg, legyen az akármilyen "nagy név" is a hazai piacon.
Neff: ne tegyük már egy lapra magasabb árba tartozó terméket azzal, amiről szó volt. Egyébként is tudott, hogy Bosch termék, ahogy az AEG meg elux termék. Ettől még lehet jó és kevésbé is. (érdekes lenne tudni, egy garis promó mennyit dob a eladásokon, mert az mutathatja, hogy mit gondolnak az emberek erről a témáról, de nyilván ez 7 pecsétes titok )
Bosch esetén is lehet találni olyat, aki 2 hétre kapott időpontot szervizesnek. (elég jó kereső motor van a fórumokban, akár több szóra is lehet keresni, le a kalappal a fejlesztők előtt)

Azt gondolom, hogy igenis fontos egy gyári garancia mértéke, tudjuk, hogy a hiba bármikor jöhet, én nyugodtabban alszom, ha tudom, hogy vélhetően 4-5 évig nem kell rá költeném. De ki hogy érti ezt.
Láthattuk, hogy itt is valaki nem az AEG gépet vette meg, hanem az Electroluxot, gondolom a 1+3 év gari miatt. Tehát valamilyen szinten mégis fontos!?

Pumma:
Igen, olvastam a fórumot, tudja mindenki, hogy TE csak egy márkát ismersz el, az pedig nem mondom ki melyik, mert nem kapok érte pénzt ;]
Olyan dolgokat akarsz bemagyarázni másoknak, melyek köszönő viszonyban se nincsenek az igazsággal. Van egy ellenszenved, ezért vészmadárt játszol a fórumon. Ha valakinek ez nem tetszik, nekiállsz rászállni az illetőre, illetőkre, akár személyeskedve is, provokálva azokat.
Mint említettem, sokat olvastam vásárlás előtt. Sokan - 95% - pozitívan vélekedik arról a márkáról, amit Te szándékosan igyekszel rossz színben feltüntetni. Talán 1 olyat olvastam, akinek olyan problémája volt, hogy inkább másik márkát vett helyette. Ez bőven kiváló. Volt olyan is 1 talán, akinek 2 héten belül kint volt a szerelő, és ezen időn belül kicserélték a gépét is. Nem hónapok!!!
Kicsit gondold át a tevékenységed, elfogadom, hogy Te ilyen vagy, de fogadd el Te is, hogy másoknak más a véleménye és nem akarj olyat tenni, amivel egy cégnek, vállalkozásnak próbálod nagy nyilvánosság előtt a rossz hírét kelteni! Ez már az a kategória, ami sértheti egy vállalkozás jó hírnévhez való jogát, még itt arc nélkül is!

[ Szerkesztve ]

Erika9

(#44057) Grande Ale válasza ProdyG (#44054) üzenetére


Grande Ale
őstag

Nekünk twist pad van, komolyan mondom nem hittem volna, hogy ilyen jó használni. Hihetetlen jól ki van találva, szerintem olyat vegyél.

(#44058) #94529552 válasza LógaGéza (#44053) üzenetére


#94529552
törölt tag

Egyetértek, a Candy ettől még nem lesz ajánlott az én szememben sem a többi noname cucc mellett, bár az olcsóság és a sok garancia arra ösztökél, hogy adjak neki esélyt, amikor ht. gépet keresek, de ezzel nagyon sokan vannak még így. De akkor sem.

(#44059) LógaGéza válasza JanóManó (#44056) üzenetére


LógaGéza
addikt

Pl.: [link], de van itt még pár. Mondjuk érdekes, hogy mindegyiknél ott van az 5 év garancia pecsét, viszont nem mindegyiknél van feltüntetve a 60 hónap gari :F .

Én most vagyok túl a nagybevásárláson. Elux EIV 634 lett a főzőlap, EOC5654AOX a sütő és Neff S413G60S0E a mosogatógép. Mindenre kértem +5 éves védelmet (Euronics), ami elvileg vonatkozik minden használatból eredő kárra is. Remélem nem kell majd igénybe venni, de azért jó ha van.

Tipp: Euronicsnál mindig nézessétek meg az árat az ő rendszerükben, és a weben is. A sütő 5e-rel olcsóbban volt az ő rendszerükben, mint a weben, ezért vásárlóközpontúan megemelték annyival az árát... Nem akartam panaszkodni, ugyanis a mosogatógép meg 33e-el olcsóbban volt a weben, azt meg ideadták annyival olcsóbban.

[ Szerkesztve ]

"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"

(#44060) blattida válasza LógaGéza (#44053) üzenetére


blattida
nagyúr

Mivel az összes ipari hulladék, ezért leginkább a garancia számít, pláne ha az gyártói (nem biztosítós) és nem időszakosan, promóció miatt elérhető, hanem állandóan.
Pumma ugyanazt a kettő negatív tapasztalatot nyomja egy olyan gyártó gépeiről, amelyik már évek óta piacvezető nálunk is, ergo a legtöbbet adják el.
Akkor most ki az, aki ész nélkül "fröcsög" egy általa nem ismert márkára, akinek semmilyen tapasztalata nincs vele, de csak önti ide a szokásos baromságait?
Hagyjuk már...

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#44061) LógaGéza válasza blattida (#44060) üzenetére


LógaGéza
addikt

Én nem a márka miatt vettem meg, hanem ezekben van elérhető áron az a funkció meg, ami érdekelt. Néztem én Bekokat, Boscht, Neff-et, AEG-t, még Gorenje-t is. Neff/Bosch-ban lehet találtam volna olyat, de akkor csak a sütő lett volna annyi, mint most mind a három. Aztán lehet csak a marketing vett meg :)
Az, hogy ipari hulladék-e... Hulladék pénzért csak ennyit adnak. Ez valahol szomorú, de ebbe felesleges belemenni.

"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"

(#44062) #94529552 válasza blattida (#44060) üzenetére


#94529552
törölt tag

Aki szerint az "összes" ipari hulladék, az minek látogatja ezeknek a gépeknek a fórumait! Érti valaki? :N

Nemcsak a garancia, hanem a szerviz és alkatrészháttér is fontos, de nagyon.
Ezt a szokásos általánosítást már senki nem eszi meg tőled, az a helyzet, mert nagyon régi és elavult szöveg, vannak a ht. gépek között jobbak és rosszabbak. A te tapasztalataidat jó lenne ezekről a márkákról látni már egyszer, nem csak ezeket a summás leszólásokat. Ha olyat nem tudsz felmutatni, akkor meg...semmi értelme ismételgetni. Ez nem segítség a kérdezőknek. Márpedig azért van ez a fórum. Hagyjuk már...? Hát akkor hagyd, ha már biztatod magad.

[ Szerkesztve ]

(#44063) #94529552 válasza LógaGéza (#44061) üzenetére


#94529552
törölt tag

Jók azok a Neff gépek, csak méregdrágák, talán a mosogatógép, ami egyedül megfizethető.

[ Szerkesztve ]

(#44064) blattida válasza #94529552 (#44062) üzenetére


blattida
nagyúr

Engem baromira nem érdekel, hogy a józan ész és a realitás ellen ágálsz folyamatosan, Neked nem érdemes érdemben válaszolni az idétlen és csak kötözködő kérdéseidre, mivel csak egy végtelenített, valóságtól totálisan elszakadt erőltetett agymenés dől belőled, némi árukeresős tartalommal. Nem az én szemeimet kellene fölnyitnod (hiszen, némi képzavarral élve, nyitott kapukat döngetsz), hanem a sajátjaidat, ám ahhoz gyönge vagy és ezzel a mentalitással az is maradsz.
Pedig ez nem jó ám...

Mitől is olyan jók azok a Bosch gyártotta neff gépek? Használtad már bármelyiket is, esetleg javítottál? Olvastál róluk az ak oldalán? Egyiket sem ismered, egyiket sem használtad, akkor miért írsz róla véleményt, milyen alapon mered ajánlani?

[ Szerkesztve ]

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#44065) #94529552 válasza blattida (#44064) üzenetére


#94529552
törölt tag

"Nem érdekel", akkor miért jársz ide is, ez nem érthető. Ezt írtad: "Mivel az összes ipari hulladék " akkor mit érdekel hogy mások mi beszélnek róluk?

:R Köszi, amúgy teljesen jó minősítést írtál magadról, tetszik az egész, csak máskor magadnak kell címezni. :R De, áruld már el, hogy mennyi közöd van mások tevékenységéhez, azonkívül, hogy semmi(0,00 pontosan!)? Pedig ez nem jó ám...amit itt képzelsz, az nem is jó. Itt a termékekről lehet beszélni, a jelenlévő személyekhez nulla közöd van, ezt ne feledd. Se minősíteni, se felelősségre vonni nincs jogod, de ezt megint nem tudtad. Hagyjuk már..., hát mégse hagyod abba.

(#44066) blattida válasza #94529552 (#44065) üzenetére


blattida
nagyúr

Pontosan azt Tolod, amire számítottam és vártam. Nem hazudtolod meg magad és ez jó.
Csak folytasd. :R

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#44067) ProdyG válasza LógaGéza (#44059) üzenetére


ProdyG
senior tag

Ezt a Neff mosogatógépet nézzük mi is, amit te vettél. És ahogy látom, az Euronics-ban mélyen a legolcsóbb ez a gép. 10-15 ezerrel, mint bárhol-máshol...
Akkor azt mondod, hogy akár személyes bolti vásárlásnál odaadhatják webes áron is? bár különben úgyis a weben rendelem meg :)

(#44068) ProdyG válasza Grande Ale (#44057) üzenetére


ProdyG
senior tag

Köszi a Twist Pad véleményt, szerintem én is befizetek rá, elvileg sokáig és sokat fogjuk ezeket a cuccokat használni, emiatt úgy vagyok vele, hogy annyira nagyon nem akarok spórolni. tetszenek az ilyen kis menő dolgok :)

(#44069) ProdyG válasza koxx (#44055) üzenetére


ProdyG
senior tag

Nekem nagyon szimpatikussá vált a NEFF az elmúlt napokban, mióta nézegetem ezeket a dolgokat, rosszakat se írtok róla, úgyhogy az lesz a főzőlap + sűtő + mikró mindenképp.

Páraelszívóból 90 centis kellene nekünk, na azt valóban drágállom a NEFF-et, valószínűleg egy jobb paraméterekkel rendelkező Teka lesz helyette, ami majdnem fele annyiba is kerül...

NEFF mikróból a legolcsóbbat (kb 110k) néztem ki, szerintem jó lesz, amire kell.

És hát a Slide&Hide... ez mindenképp kell :D és úgy látom, ilyen gép van már 200 körül is: [link]
még teleszkópos sütősín is van elvileg benne. Ehhez képest szerintem annyira nem drága a gép, mondjuk azt nem tudom, hogy mi hiányzik belőle, ami hasznos lenne még...

(#44070) JanóManó


JanóManó
csendes újonc

Erről írtam. Ezt olvastam itt a topicban! Nem is értem a módokat. Teljesen újként keresve a nekem fontos infókat botlottam bele olyan maszlagokba, szándékos és rosszindulatú lejárató kampányba cégek ellen, mintha csak elsétálnék az utcán és látnám a hirdető oszlopokat. Látható és elismerten nulla gyakorlati tapasztalattal rendelkező tag/ok ontják magukból ezt a stílust. Fentebb is ékes bizonyítéka, ha valaki nem ért vele egyet, már támadja is a másikat. Nincs halvány lila durranása sem adott supportról, mert ő ugyan olyat soha nem venne, de rásüti a billogot, hogy az szar.

Vannak itt fanatikusok, de érdekes, amiről van tapasztalata, arról beszél, hitelesen, nem süt bélyeget olyanra, amit nem ismer. Korrekt.

Nem tudom, de egy "szakmai" topicba kell ilyen?

-------------------------------

Ami 5 év garis, az annyi. Nem a bolt vállalja, hanem a gyártó. Ha ott szerepel náluk, akkor annyi.
Láttam én már az eltartott Árukeresőn Serie 4-es mosógépet 8-nak leírva egy forgalmazónál... Sőt embereket átverni a MM-ben jótállási idővel kapcsolatban. (Bosch mosógép 2+3 olyan nem létezik mondták, ezért eladták a biztosítós +3 évet, amikor szembesítettük őket: így akkor 8 év a gari volt a válasz)

Erika9

(#44071) Zeki válasza JanóManó (#44070) üzenetére


Zeki
nagyúr

És miközben max 5 év garancia van a háztartási gépekre.

(#44072) LógaGéza válasza ProdyG (#44067) üzenetére


LógaGéza
addikt

Igen, mondani kell, hogy neten olcsóbban láttam, akkor megnézik, és odaadják annyiért.

Sütőhöz: én pl csak pirolitikus tisztítással megáldott eszközt kerestem, nem egy rossz találmány :K

"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"

(#44073) JanóManó válasza Zeki (#44071) üzenetére


JanóManó
csendes újonc

Ja, pontosan. Úgy átvágták az ismerőst, mint huzat az ablakot.

Erika9

(#44074) #40553216 válasza ProdyG (#44069) üzenetére


#40553216
törölt tag

Nem vagyok képben, de rákerestem a NEFF-eknél az AEG-nél Hob2Hood/H2H-nak nevezett funkció, ami annyit tesz, hogy a megfelelő képességgel bíró elszívónak jelez a főzőlap, és az automatikusan bekapcsol. Az AEG-nél ezek 100e alatt kezdődnek.

[ Szerkesztve ]

(#44081) Csabroncka


Csabroncka
Topikgazda

Az OFF vége legyen itt! A többit rendezzétek le privátban! :R

"in medias res"

(#44085) #40553216


#40553216
törölt tag

A teli porzsák és a szívó erő csökkenés legendája..

A tömege:

A szűrők kb. egy évnyi használat után. A porzsák utáni motorvédő szűrőn semmi nem látszik, a kilépőlevegő szűrő pedig a szénkefe porától szürke.

Valamikor augusztusban vagy szeptemberben lesz három éves a gép, ez a kilencedik porzsák.

[ Szerkesztve ]

(#44086) pjen válasza #40553216 (#44085) üzenetére


pjen
félisten

Nagyon jól látszik,hogy a porzsák a lényeg.Ha nem tud fals levegőt szívni minden gépben így teljesítene.

(#44087) TeeJay


TeeJay
félisten

sziasztok

nézegetem az Electrolux hűtőket
186cm magas A++ alul fagyasztós hűtő 110körül már van
30-al drágábban meg no frost és felül van bent az a kocka ventilátor
van bármi értelme a 30ezer felárnak ezért a két extra funkcióért?
mostani hűtőben sincs ventilátor így nem foglal el helyet a hűtőtérből
a no frost meg csak gondolom annyi hogy nem fagy le a háta és nem kell leolvasztania

erről lenne szó : [link]
Euronics-ban 110most és nincs benne felül ventilátor de nem látom sok értelmét + 30-at fizetni egy olyanra amiben meg van?

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#44088) pjen válasza TeeJay (#44087) üzenetére


pjen
félisten

Nem a venti a lényeg,nem lesz jeges.Nem kell kiolvasztani.Takarításnál csak kihúzod,kimosod és kész.

(#44089) koxx válasza #40553216 (#44085) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

A C2-m detto. Mintha új lenne.

(#44090) peppe79 válasza #40553216 (#44085) üzenetére


peppe79
senior tag

Az jó dolog, hogy még így is képes szívni levegőt, különben előbb-utóbb leégne a motor. De azt nem látom, hogyan állapítottad meg, hogy nem csökkent a szívóerő.
Többek közt pont egy Miele porszívó teljesítménycsökkenésével szemléltették (mérésekkel), hogy a porzsák telítődésével hogyan csökken a szívóerő. Ha üres és tele porzsákkal is állandó maradna, az a fizikát meghazudtoló képesség lenne.

(#44091) pjen válasza koxx (#44089) üzenetére


pjen
félisten

Multkor tettem fel képeket a Philips universe tizen éves porszívómról.Pont ilyen tiszta.Ha a porzsák nem engedi át a port tök mindegy milyen gépben van.

(#44092) #40553216 válasza pjen (#44086) üzenetére


#40553216
törölt tag

Így, így, ez a lényeg. Persze, a porzsák minősége is számít, hogy még abból is sokat megfogjon, ami rajta megy keresztül. De ezt persze a nem ratyi S-bagek is tudják.
Szóval: bárki, aki ódzkodik a porzsákostól, az ilyen porzsákra gondoljon!

(#44090) peppe79
A videón éppen azért a kis ablakocskát mutatom szívás közben. Ha bármit is csökken a szívóerő, akkor egy kis narancssárga színű műanyag lapocska bújik elő. Minél nagyobb az eltömődöttség, annál jobban előjön. Itt semmi nem látszik belőle. Ezért vettem videóra. Persze, hipi-szupi vákkummérővel nyilván ki lehet mutatni a csökkenést, de ez a szerkezet elég. Linkelhetnéd ezt a videót (gondolom, az volt), mert ez nekem kimaradt.
A tele érzékszervi tapasztalással eléggé mást jelent. 5 dkg csiszolóporral még üresnek érzed, látod, mégsem szív, mert a zsák kis pórusai vannak eltömődve, de kutyaszőrrel medicinlabda formára és keménységűre szívhatod, akkor sem csökken a szívó erő.

[ Szerkesztve ]

(#44093) Csabroncka


Csabroncka
Topikgazda

Pontosan erre reagálva:

Ez a szívóverő csökkenés biztosan nem igaz!

Ami nálam is van: Üres friss zsák esetén a gépet teljesítményét a minimumra veszem, ahogy telítődik a zsák, úgy emelem folyamatosan, teli zsák setén kb 3/4-teljesítményen szokott menni.

Vagyis bár a zsák telítődése szívóerő csökkenéssel járna, azt a motor teljesítmény növeléssel lehet kompenzálni úgy, hogy új zsákkal sem tapad fel a szívófej használhatatlanul, de teli zsák esetén is tökéletesen van szívóerő.

Azt nem hinném, hogy ezek a gépek ezt elektronikusan tudnák...

"in medias res"

(#44094) TeeJay válasza pjen (#44088) üzenetére


TeeJay
félisten

a hűtő rész a mostani Electolux hűtőben sem jeges, a fagyasztót meg úgyis le kell engedni évente 1x legalább
akkor szerintem elég lesz ez a 110 ezres hűtő a célnak :R

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#44095) #94529552 válasza #40553216 (#44092) üzenetére


#94529552
törölt tag

Minimális csökkenés biztos kimutatható, de nem az a lényeg, hanem, hogy még akkor is tökéletesen elegendő szívóerő van. Én is porzsákot cseréltem éppen, bár még nem váltott pirosra a telítettségjelző, de nem is szoktam azt megvárni. Ez csak 0,5 kg-os volt, de teljesen bucira hízott már.
TeeJay A No Frost tulajdonságot a fagyasztó részre értik, hogy azoknál nem lesz jegesedés. A normál hűtőtérbe azért raknak ventit, hogy egyenletesebb legyen a hőmérséklet mindenütt, viszont az ételeket is érdemes lefedni, mert a venti miatt jobban kiszáradnak.

[ Szerkesztve ]

(#44096) BBéci válasza #40553216 (#44085) üzenetére


BBéci
titán

Electrolux porszívóm szintén három éves és ugyancsak a kilencedik porzsák van benne. Jövő héten veszek 2x4 darabot.

(#44093) Csabroncka
A LUX-ok szabályoznak elektronikusan. Nem értem, más gyártók miért nem alkalmazzák ezt a remek módszert.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#44097) Dluinet válasza BBéci (#44096) üzenetére


Dluinet
nagyúr

És nem maiak, hanem 10 év feletti Lux gépekben is alapból van.

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#44098) #40553216 válasza BBéci (#44096) üzenetére


#40553216
törölt tag

A Luxokkal az elsődleges baj, hogy emberi áron nem kapható, mert kretén MLM-rendszerben árulják. A Vorwerkek elektromos fejjel 400000 Ft. A Luxról sem azt hallottam, hogy olcsóbb. Nekem tuti nem érne meg dupla árat, hogy a fej automatikusan vált felszín váltásakor.

(#44099) idegen lény válasza ribarszki (#44012) üzenetére


idegen lény
őstag

Milyen maszkot? :Y Ki hord a konyhában maszkot?

AVerMedia Game Capture HD C281 játékfelvevő olcsón eladó! Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz! Pesten házhoz viszem!

(#44100) BBéci válasza #40553216 (#44098) üzenetére


BBéci
titán

Az árakat illetően igazad van, de nem a fej váltásában van az okosság, ezt már többször leírtuk.

(#44099) idegen lény
Bizonyos esetekben ajánlatos a maszk használata, hacsak nincsenek öngyilkos hajlamaid.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.