Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#15742) pomk


pomk
őstag

Sziasztok!

Mi is mosógép vasarlás előtt állunk, de előtte szeretnénk kikérni a tanácsotokat.
Egyelőre ketten vagyunk a párommal, de olyan mosógépet szeretnénk, ami majd ha lesz 1-2 babánk, akkor is elég lesz a családnak. A mosott ruhák mennyiségét kg-ban nem tudjuk, de jelenleg egy régi, felül töltős Hajdú mosógépet használunk, ezt ált. tele pakoljuk, de van amikor csak fél adagot szoktunk mosni. Szerintem olyan 4-5kg lehet az egész adag. Az árat nem nagyon tudjuk belőni, de ahogy olvastuk, 80-100.000 körül mozognak az ajánlott gépek.
Elől vagy felül töltős? Szintén passz. Olvastunk jót is és rosszat is mindkét típusról. Igaz, hogy a felül töltős gépek élettartama hosszabb? Véleményetek szerint mi az alapvető különbség(azon kívül hogy szebb az egyik mint a másik és egyszerűbb vagy nehézkesebb tölteni) és melyik ajánlottabb?
Energiatakarékosságból és garanciából természetesen minél jobbat és többet szeretnénk. :)
Annyit azért hozzáténnénk, hogy hetente kb 2-3 alkalommal mosunk, többségében egész adagokat. De ha lesz baba, akkor gondolom ez a szám nőni fog, az adag viszont csökkeni. Így nekünk is egy olyan gép kellene, amin van olyan funkció, amivel lehet kis adagokat és gyorsan is mosni. Ill. még egy, lakásban lakunk, így a szárítás kicsit nehézkes. Ezért olyan gép kellene, ami a lehető legjobban kicentrifugázza a ruhákat.
Mindenképpen egy olyan ár/érték bajnok gépet szeretnénk, ami megbizható és hosszú élettartamú is egyben.
Egyelőre 3 típus között vacilálunk:
- Indesit XWE 81283X W
- LG F12B8ND1
- Panasonic NA 107VC5WGN
A Panasonic esetén csábító az 5 év gyári gari, az LG esetén a Direct Drive technológia, az Indesitről nem tudok semmi "extrát". Árban az LG a legdrágább, de vajon tud-e az annyival többet? Mennyire jó ez a Direct Drive technológia? Érdemes beruházni rá ennyivel többet ez miatt?
Ha esetleg van más típus, ami ajánlott vétel, azt is szívesen vesszük.

Köszi!

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.