- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
-
LOGOUT
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Melack
veterán
Azt tudja vki, hogy mit jelent a vitrokerámiás égő?
-
Bacusuz
őstag
válasz
Mr.Csizmás #15246 üzenetére
Most úgy emlékszem ez van,a bosch az 50cmes volt es mar regen tehat arra nincs tipusom.
Ha hazaertem azert ranezek a biztonsag kedveert. -
Bacusuz
őstag
válasz
Mr.Csizmás #15235 üzenetére
Nekem normál méretű electrolux mosogatógépem van álapotkijelzővel.
Mivel van rajta egy késleltető gomb mellyel az indítást tudom szabályozni ,hogy hány óra mulva kezdjen neki így az állapotkijelzőre sose nézek rá.
A legtöbb esetben d.u. pakolok bele és éjszakára hagyom hogy elvégezze a dolgát,így nem hallom alvás közben.
Szóval a késleltetés funkció sem egy rossz dolog.
Más tészta ha sorban mosogatszvele egymás után és várod hogykész legyen.....
Pozitív dolog még a felső tálca magasság allítás pl borospoharak mosogatásánál.Előtte egy egyszerű bosch volt ,abban jobban szerettem hogy az alsó tálcán lévő fogakat le el tudtam fektetni,így a nagy edények jobban elfértek.
-
sutykuru
aktív tag
válasz
Astrasattila #15241 üzenetére
Érdemes akciósat keresni amihez adnak ajcsiba valami plusz tartozékot.
szeletelő+húsdaráló+turmix+esetleg ajándék fagyi készítő -
Bacusuz
őstag
Sziasztok
Mosógépet milyet ajánlotok?
-keret 90 e ft max
-kapható legyen media markt,edigital,euronics,tesco,auchan ezek közül bármelyikében
-nagy kapacitás,centri fordulat nem fontos
-minél hosszabb garancia
-tartósság
-elöltöltős
-ne legyen túl mély
-A+++ energiaosztály
Inverteres motor,kollektoros motor vagy melyik a jobb?
Előre is köszi -
st6969
őstag
válasz
Mr.Csizmás #15238 üzenetére
Meg még +1 az ikeás Laganra, 5 éve gond nélkül teszi a dolgát, az Aldis tablettával használjuk (a drágábbikkal, ami így is sincs 30Ft), perfect.
-
HARholio
csendes tag
Sziasztok!
Felültöltős mosógépet szeretnék vásárolni.
Márkában a Whirlpoolt néztem ki a 4 év garancia miatt, viszont nem tudok dönteni, hogy 65912 WTLSI, vagy WTLS ZEN legyen.
Csak a motorban látok különbséget köztük.
WTLSI: Sense Inverter technológia (BPM motor: csendes, szénkefe nélküli motor)
WTLS ZEN: ZEN technológia (extra csendes, közvetlen hajtású DirectDrive motor)Sajnos nekem egyik sem mond semmit, nem tudom, hogy melyik lehet a jobb.
A WTLSI talán kevesebbet fogyaszt, a ZEN pedig csendesebb (bár ez nálam másodlagos szempont), leginkább tartósság szempontjából érdekelne a különbség.
Ha esetleg tudnátok segíteni a döntésben, azt megköszönném. -
fi:zi'k
nagyúr
Értem, köszi.
Igazából amiért ennyit problémázok, azaz hogy a felültöltőshöz képest az átlag keskeny elöltöltős nem nem tud igazából több ruhát befogadni. Átlag a 6 kg, van pár 6,7-7 kg-os kapacitású, míg 60-as mélység esetén simán van 8-9 kg-os is. Persze tudom, hogy nem lenne mindig fullra kihasználva, de legalább a lehetőség adott lenne.(#15235) Mr.Csizmás
Nekünk az ikeás Lagan van, alapvetően elégedettek vagyunk vele, csak az a fránya állapotjelző hiányzik. Így nem mindig tudjuk hol tart éppen a gép.(#15236) Atlantis
Nekünk azért vmennyit számít, de nyilván sokadlagos. -
Atlantis
veterán
válasz
fi:zi'k #15231 üzenetére
Mi is az LG és a Gorenje között vacilláltunk, végül az ár és garancia mellett az döntött a Gorenje mellett, hogy letöltve mindkettőnek a használatiját, asszony szerint a Gorenje normálisabb programválasztékkal bír. Számunkra mondjuk a design mellékes egy mosógépnél...
-
Mr.Csizmás
titán
szakértő urak véleményét kérném:
mosogatógép:
- rendes szélességű
- beépíthető vagy standalone
- ikea saját? praktiker?bármi javaslatot elfogadok, lényeg az ár/érték arány (nincs 200k-m egy miele-re)
-
Acef
addikt
válasz
fi:zi'k #15231 üzenetére
Amikor javasolsz valamit, akkor a szubjektív véleményedre, tapasztalatokra, visszajelzésekre alapozol. Nincs jó | rossz márka. (Vagyis van, de 100 fölött már nincs olyan, ami konkrétan xar.Gorenje
Nem tetszik a design, ezért nem venném meg, de mint írtam, elismerem a minőségét, ár/érték arányát.Az LG is jó, + tetszik, de azonos tudásban többnyire drágább mint a Gorenje.
Melyik típust? 6kg-t, mert ez a kissebb, neked ez fér el. Szerintem hasznos az 1200 ford, és a digit kijelző. A++ vagy +++ mindegy, ártól függően.koxx
Azért abból is van komolyabb, nem 30e Ft-os gépre gondoltam.Jó a sapid
-
Acef
addikt
válasz
Astrasattila #15225 üzenetére
-
Astrasattila
tag
Szervusztok!
Egy robotgép vásárlása lenne a kitűzött cél. Mivel nincs benne tapasztalatom, ezért vaktában lövöldöztem csak, de így nem ruháznék be egy vásárlásba.
Elvárások:
- maximum 65.000 Forint, mint legfőbb elvárás. Találtam 180 ezerért olyat, hogy köszön nekem reggel, de nem engedhetem meg.
- forgótálas, lehetőleg rozsdamentes nemesacél tállal
- jó habverő képesség
- 2 kg lisztet gond nélkül dagasszon
- külföldi vásárlás is érdekelhet, csak nem tudom mi van akkor, ha szervizbe kell vinni vagy garanciaidőn belül hibásodik meg. Vissza kell küldeni oda ahol vettem, vagy mi ennek a pontos menete? -
-
DeFranco
nagyúr
20 alatt tudsz ajánlani valami jót? azt szerintem tudod, hogy mit néztem ki, hasonlót keresek
23-ért van ennek egy szabályozható verziója ciklonszűrővel, de a kettő közötti különbözetből veszek egy külön jószágot orrszívásra használtan. igaz a ciklonszűrő jól jönne, de akkor meg a drágábbikat kellene amortizálni erre is.
-
Acef
addikt
válasz
DeFranco #15215 üzenetére
Itthon ebből nincs komoly mennyiségi tervük. Tartják, mert tartaniuk kell.DeFranco
Szabályozhatót vegyél ha erre is akarod használni, másképp a következő is így végzi. Kisbabáknál a legkisebb fordulat is elegendő, sőt még ezt is csökkenti az orrszívó, és így is erölködik a gép. -
DeFranco
nagyúr
nem volt szabályozható, amit tervezünk venni, az sem az, csak a csövön levő ablakot lehet nyitni. a járatást megfogadom mindenképpen, akármi lesz.
igazából szerintem tegnapelőtt nyírtuk ki, akkor ment vagy 5-10 percet valami szenvedés miatt, és már nagyon forró volt, azért lőttem le. IJ kártya, ez benne volt a pakliban sajnos, legközelebb kell okosnak lenni.
@pjen: nem tudom olvastad-e a szerkesztést az előzőben, de köszönöm a segítőkészséget.
-
Acef
addikt
válasz
fi:zi'k #15212 üzenetére
Kevesen veszik, nem akciózzák, az importőr is majdnem listaáron adja.
Ellenben a normál méretűt ...DeFranco
A legkisebb/leggyengébb fordulaton használd, és ha sokáig "nyúztátok" a porszívót/csemetét, akkor az orrszívó kihúzása után valóban járasd 1 percet a gépet, hogy lehűtse magát. -
nagyúr
Azt magyarázzátok már el nekem, hogy két Bosch mosógép közül a keskeny kivitel (WLT24440BY), ami elvileg csak annyiban tér el, hogy kisebb és emiatt kevesebb ruhát képes befogadni, miért kerül 85e-rel többe (145e vs. 230e), mint a normál (WAT24440BY) méretű?!
A másik aktuális keskeny gép is bődületesen drága. A Bosch direkt szopatja a vásárlókat vagy csak azért adja ennyiért, hogy senki ne vegye meg? -
DeFranco
nagyúr
általában ezek a külön orrszívók nem érnek semmit, elég határozott konszenzus van arról, hogy a porszívós ér valamit egyedül. 9200 Ft-ért új porszívót kapok az orrszívó alá amúgy.
(#15211) pjen: persze, persze értem, jó néven is vettem, köszi, csak közben keresek, agyalok ezért fogalmazok tömören
-
ribarszki
őstag
válasz
DeFranco #15207 üzenetére
Az orrszi-porszinak nem kell nagy szívóerő, pont ez a lényege, hogy bármilyen fokozatra is állítod, egyenletes erővel szív. (Nem tudod a pici orrát túlságosan megerőltetni ha véletlenül maxra csavarod, mert nem történik semmi.)
Ebből kiindulva, bármilyen használt porszívó jó, csak még menjen. A szívás erőssége szinte mindegy..
-
DeFranco
nagyúr
válasz
csemberlen #15203 üzenetére
füstölt, jó büdös volt. szét is kaptam nehogy itt lángra kapjon este.
@ribarszki: hát igen, ez bele volt kalkulálva sajnos, én is agyaltam, hogy azért ez nem kis terhelés a porszívónak, bár én úgy okoskodtam, hogy inkább leállítom és utána húzom ki, hogy ne legyen nagy terhelésváltás hirtelen, ahogy kirántom az orrszívót.
kiválasztottam már az utódját, Édesanyámnak is most kellett venni egyet, a dilemma inkább az, hogy hogyan tovább, értelemszerűen már fázom a gondolattól, hogy az új porszívóval orrszívózzunk ezek után.
-
ribarszki
őstag
válasz
DeFranco #15202 üzenetére
Ez egy másik babás fórumon is téma volt. Egyre csak gyűltek a hozzászólások, hogy tönkrement a porszívónk. Majd kiderült, hogy majd mindenki orrszívót használt vele..
De, hogy itt is elhangozzon: a porszívós orrszívó hosszútávon, főleg rosszul használva tönkreteszi a porszívókat! Pláne ha sokat megy leszűkítve és azonnal kikapcsolod használat után.
Orrszívó porszívó esetén 2 megoldás javasolt:
1, Az orrszívás után nem kapcsolod ki a gépet, hanem kihúzod az orrszívót a csőből és hagyod 15-20mp-ig járni, amíg visszahül a motort, illetve nyitva lehet a fogónál a plusz levegőszabályozó fedél. De ez is csak félmegoldás
2, Venni kell egy olcsó, noname porszívót amit csak erre használsz. Ne túl jó dolog a drága, otthoni porszívót folyamatosan ezzel terheli. Különösen ahogyan jön a téli időszak
-
DeFranco
nagyúr
kellett nekem dicsérni a porszívónkat.
ma békésen leégett... kár érte, jó ügynök volt.
igaz valószínűleg nem a szerkezet hibája, 9 hónapja minden este orrszívó-porszívózás van, az nagyon terheli (aki ismeri a szerkezetet tudja miért, nagyon leszűkíti a csövet), két napja ment így vagy 5 percet, akkor már tűz forró volt, sejtettem hogy nem köszönte meg.
javíttatás biztonságos módon gondolom esélytelen, ugye?
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3! R3 7320U / 16GB DDR5 / 512GB SSD
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- IPhone 16 256GB!!! Bontatlan! One függő! Jótállás: 2028.04.04.-ig
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest