Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#16551) D1Rect válasza cekkk (#16548) üzenetére


D1Rect
félisten

A szőnyegről is.
Egészen biztos, hogy valamennyi marad, de igen tetemes mennyiség kerül igen hamar a porzsákba is.
Nekem ez már megüti a kielégítő szintet.

(#16552) horvathkrisz


horvathkrisz
addikt

Sziasztok,

a véleményetekre lennék kíváncsi, vajon hogy lenne ésszerűbb/esztétikusabb beépíteni az elszívót?
20-20cm távolsággal a szekrények között, vagy egybe az egészet?

1
2

(#16553) mm00 válasza horvathkrisz (#16552) üzenetére


mm00
aktív tag

A mi albérletünkbe úgy van ahogy az első képeden. 2 éves a konyhabútor (azt hiszem kika-ban csináltatta a főbérlőnk), a szekrények oldallapja már elkezdett púposodni ami a páraelszívó mellett van. Lehet csak egyedi eset, de én a jövőben a konyhámnál nem fogom közvetlenül páraelszívó mellé rakni a bútort vagy pedig nagyobb (90es páraelszívót rakatok a 60-as főzőlap fölé)

(#16554) Kroni1


Kroni1
veterán

Megvettük a Miele C1 Classic Powerline porszívót. A MM-ben 44ezer volt, és 10% visszajárt kártyán, tehát ha ezt majd szükség esetén fel is használjuk akkor úgy ~40k körül volt a gép. A MM-ben ahogy látom a Philips-et nyomják, én megmondtam hogy kifejezetten ez a Miele érdekel, a hölgy elismerte, hogy valóban az tekinthető prémium kategóriásnak. De azért megjegyezte, hogy a porzsák a Philips-hez fele annyi, és hogy annak a 60ezres porszívója jobb mint amit néztem. Lehet, hogy igaza van, de már így is eléggé soknak éreztem ennyit egy porszívóért maradtunk ennél. (Közben jött két vevő akik nem akartak drágát venni, de nem volt elképzelésük, mindkettőjüknek egy olcsóbb Philips lett ajánlva..)

Kipróbálás: Már az üzletben kipróbálás során is halknak tűnt, de ugye a hangzavar miatt nem tudtam valós képet alkotni. Aztán otthon is ugyanezt éreztük, habár papíron "csak" 3dB-el halkabb mint az öreg LG-nk volt, de sokkal sokkal halkabbnak és kultúráltabbnak tűnik a hangja. Ez pozitív. A gép jónak tűnik, bár ezt kívülről nehéz megítélni, mert kb ugyanúgy néz ki mint a régink és minden más porszívó, de elhiszem hogy ez minőségi cuccokból van.

Negatívum: A görgő ami elvileg segíti a fejet a mozgatásban a nagy szívóerő miatt csak előre-hátra mozgatást engedélyez, a feleségemnek nem tetszik, hogy például egy sarokba nem tud a fej úgy oldalra befordulni, mint a régivel, ez egy plussz megemelő mozdulatot igényel minden esetben. Talán jobb lett volna, ha nem henger, hanem valami gömb alakú, golyós megoldást raktak volna ide. Nagyon nincs kedvem már venni hozzá semmit, de amúgy létezik olyan fej ami erre megoldást jelent?

[ Szerkesztve ]

(#16555) horvathkrisz válasza mm00 (#16553) üzenetére


horvathkrisz
addikt

Mitől kezdett el púposodni?

(#16556) Dluinet válasza horvathkrisz (#16552) üzenetére


Dluinet
nagyúr

egybe, sőt még ajtót is csináltatnék elé, mintha szekrény lenne

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#16557) horvathkrisz válasza Dluinet (#16556) üzenetére


horvathkrisz
addikt

Én is arra gondoltam, de mm00 kicsit besz@ratott: [link]
Szóval a másik lehetőség az lenne hogy 5-5cm távolság a szekrényektől egy 90-es elszívóval, de nem tudom hogy mennyire zsírozná össze ebben az esetben a szekrények oldalát?

(#16558) Dluinet válasza mm00 (#16553) üzenetére


Dluinet
nagyúr

nem az elszívótól púposodott

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#16559) mm00 válasza Dluinet (#16558) üzenetére


mm00
aktív tag

Nem az elszívótól, hanem a párától ami nem az elszívóba ment, hanem mellé. Ha a 60-as főzőlap fölé 60-as a páraelszívó, akkor a mi pára elszívónknál sajnos nem megy be minden pára az elszívóba.

Nálunk, ha megy a páraelszívó a páraelszívó melletti két élre is rakódik ki valamennyi víz. Ettől púposodott fel.

Természetesen biztos van olyan páraelszívó ami 100%-osan szív és biztos van olyan minőségű konyhabútor, aminek az élei megfelelő minőségben le vannak zárva. Sajnos a miénk nem ilyen, ez a saját tapasztalatom.

(#16560) kisbalazs83 válasza kisbalazs83 (#16550) üzenetére


kisbalazs83
aktív tag

Megérkezett a Miele Complete C2 Parquet PowerLine. Csak bedugtam, hogy működik-e. A legkisebb fokozaton elég csendes és szívott is. Az éles teszt majd otthon lesz. Kinézete pofás és minőséginek tűnik, de természetesen MADE IN CHINA :)

[ Szerkesztve ]

65JZ1000, 65PUS7506, 55OLED754, FTXF42D

(#16561) Dluinet válasza mm00 (#16559) üzenetére


Dluinet
nagyúr

asztalos topikban kérdezettek rá

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#16562) mm00 válasza Dluinet (#16561) üzenetére


mm00
aktív tag

Lassan költözök ki, főbérlőmet meg nem érdeklik az ilyen problémák, úgyhogy nem akarok vele foglalkozni. :)

(#16563) ribarszki válasza Kroni1 (#16554) üzenetére


ribarszki
őstag

Megnéztem itthon az új fejlesztésű Miele Airteq fejet, az sem fordul be a sarokba. De kipróbáltam két régebbi samsung fejet, az sem fordul.. Bár igaz én a twister fejjel szívom a parkettát, így eddig ez fel sem tűnt, de nem rémlik, hogy valaha is találkoztam volna olyan szőnyeg/parketta univerzális fejjel ami mint a vileda lapos felmosója befordul ide oda.. Nektek ilyen volt a régi fejetek? Nyilván valamennyit kanyarodik, de amit írsz azt elképzelni sem tudom..

Nekem ez a fej van, de mint látod itt is két nagy kerék biztosítja/könnyíti az egyenes irányú mozgást.

[ Szerkesztve ]

(#16564) Kroni1 válasza ribarszki (#16563) üzenetére


Kroni1
veterán

Igen, jól megfogalmaztad! A régi LG pont olyan volt mint a Vileda! Ha a markolatot oldalra forgattad, akkor a fej elfordult és a nehezen elérhető helyekre befért..

(#16565) ribarszki válasza Kroni1 (#16564) üzenetére


ribarszki
őstag

Parkettán ez a fejviselkedik úgy mint a lapos felmosó. De itt így van kialakítva, a képen láthatod. Fordul, kanyarodik, stb.. Itt egy videó a működéséről. De ilyet én még nem is láttam univerzális fejnél ami szőnyegre is jó. Milyen volt a régi porszívótok pontos típusa? Tudsz a neten képet keresni a régi fejről?

(#16566) Kroni1 válasza ribarszki (#16565) üzenetére


Kroni1
veterán

Na ez az, egy ilyen fej kéne sztem nekünk, a legjobb lenne univerzálisban! (bár szőnyegünk csak egy kicsi van igazából, a többi az padlólap és parketta)

Amugy ilyen volt a régi: LG V-CP963STR

A fejet most azon gondolkodom h cseréltük valamikor nem gyári LG-re hanem vmi másfélére, de a gyári és az is tudta ezt az elfordulást ha jól rémlik..

Szerk: Azt még meg tudod mondani, hogy a korábban emlegetett turbókefe az mire jó? Kifejezetten szőnyeghez?

[ Szerkesztve ]

(#16567) Bacusuz válasza mm00 (#16553) üzenetére


Bacusuz
őstag

+1 szavazat a 90cm elszívót a 60 lap fölé.
Vagy havernak van gorenje elszívója ami döntött,és ott alapon megvezeti a párát.
De a legjobb választás a mint a nőknél a 60/90

ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.

(#16568) ribarszki válasza Kroni1 (#16566) üzenetére


ribarszki
őstag

Kimondottan szőnyegre. A szívóerő által megpörgetett lapátok egy kefe hengert pörgetnek, ami a szőnyeg szálai közül kiveri/kiporolja a koszt, valamint értelemszerűen magára csavarja a hajszálakat, stb.. Elsősorban kutyás, cicás házba ajánlott, és csak szőnyegre. Sajnos az előbb linkelt parketta kefe nem olcsó mulatság, önmagában 14k-ért mérnek egy ilyet, ami szerintem baromi dárga egy fejért. Készletben még csak-csak, de külön horror..
A Philipses sztorihoz pedig annyit, hogy valszínű jutalékot kap az eladott philipsek után, vagy jutalomutat, vagy porszívót, vagy malacot, vagy mit tudom én, de érdekből ajánlotta, s ez nem korrekt..

[ Szerkesztve ]

(#16569) Kroni1 válasza ribarszki (#16568) üzenetére


Kroni1
veterán

Ismerős a dolog.

Ez a tegnapi még a talán a "belefér" kategória.. De mikor mosógépet venni voltunk nemrég az MGCS program miatt!!! Akkor a Samsungot akarta rátukmálni szintén az MM-ben egy srác mindenkire! Egyből levágtam, hogy miért, holott mindenkinek volt elképzelése, az LG-t kerestük többen is.. Az már nem tetszett hogy olyanokat kamuzott, hogy 10 LG-ből 4 elromlik, Samsungból meg egy sem!!! és hogy az rozsdamentes, de az ugyanannyiba kerülő LG meg nem.. :W Szídta az inverteres DirectDrive motort is amire egyedülállóan 10 év garit vállalnak! :W Legszivesebben leugattam volna, hogy ez már sok, és a vásárlók megtévesztése, de inkább csak kimérten megmondtam neki, hogy átmengyük az Euronics-ba mert ott olcsóbb ugyanaz a készülék. (A MM webshopban még jó áron volt, de a boltban véve már 10ezerrel drágább lett volna.) A másik boltban összefutottunk a másik két vevővel és jól ki is beszéltük, végül itt vette meg mindenki a gépet.

[ Szerkesztve ]

(#16570) ribarszki válasza Kroni1 (#16569) üzenetére


ribarszki
őstag

Kicsit off, de a Miele porszívód alján lévő fényes címkére mi van írva? Made in Germany, vagy China? Köszi :)

(#16571) Csabroncka válasza Kroni1 (#16569) üzenetére


Csabroncka
Topikgazda

Rozsdamentes mosógép nincs! ;] más kérdés, hogy Miele-éknél a festés tűzzománc ami azért elég strapabíró.

"in medias res"

(#16572) Dave™


Dave™
nagyúr

Porszívókat nézegetek, és a Gorenje Salsa (VCEA21SBKR) tűnik a legszimpatikusabbnak. Halkabb a mezőny jelentős részénél, és mind kemény padló mind porkibocsátás szempontból A osztályú, a szőnyeg D. Ahogy elnéztem nem nagyon van alternatívája 30 körül, de ha tudtok jobbat, akkor meghallgatom.

[ Szerkesztve ]

(#16573) cekkk válasza ribarszki (#16570) üzenetére


cekkk
veterán

Nekem is megjött a gép!

Azon nincs ott hogy hol gyártották, majd megnézem a dobozán.
A Miele KFTtől vettük a gépet és rendeltem hozzá még Rugalmasan hajlítható fugatisztító SFD 20-t. Ne azt kihagyták a csomagból :W
Ez elég amatőr hiba szerintem. A gép jó, de ezzel nagyon elásták magukat nálam.

(#16574) Kroni1 válasza ribarszki (#16570) üzenetére


Kroni1
veterán

Made in Germany.

Viszont!!! Közben ma én is kipróbáltam az asszony által említett problémát, és nincs is ilyen gond! Nem tudom mit csinált tegnap, de ma belepattintottam rendesen a fejet a helyére (lehet nála ez volt a gond?) és fordul ez is annyit amennyit kell! Nem teljesen mint a twist XL fej, de annyit mint az előző simán!

Szóval sztornózom az előző panaszt, user error volt! :U

Amugy a kerekeken nagyon jól kördül és követ a porszívó, ebben bőven megelőzi a társát, egyáltalán nem érződik a súlya, sokkal könnyebbnek hat mint a nála 2kg-al könnyebb LG, és cserébe nem borul fel mindig ahogy az tette..

(#16575) kisbalazs83


kisbalazs83
aktív tag

Első benyomások jók és a porszívó tetszik, de kicsit zavar, hogy a nagy presztízsű Miele "is" Made in China porszívókat szór. Legalábbis a dobozán egy matricán az van feltüntetve.

A porszívó aljára nincs írva, hogy hol gyártották.

A legkisebb fokozaton is érezhető, hogy tapad a szőnyeghez, ha elemelem a fejet. Ezen a fokozaton csendes és szépen összeszedett így is minden koszt, zokni maszatot. A 3 darab kiegészítő fejet tároló rész fedele felnyílt magától, ha maximumra állítottam. Elég idegesítő volt, de addig csapkodtam vissza, hogy a helyén maradt végül. Az elektromos vezeték ~6.3méter. A szép fényes fekete burkolat kényes szerintem. Véletlenül ráejtettem a műanyag fejet és picit látszik rajta. Kíváncsi leszek 1év múlva milyen lesz.
Kis összevisszaság van a teljesítménnyel. A dobozon: Motor 1600W

Az energia címkén: 1400Watt névleges teljesítmény

Tehát 1600Wattos motor van benne, de a porszívó névleges teljesítménye 1400Watt. Hm.
Az alján felírat: 1400W max.1600W.
Más Miele porszívón, hogy van ez? Pl. az 1400Wattos meg 1200Wattos?
Az alján a címkére is kíváncsi lennék másik típusoknál, hogy mi a helyzet.

65JZ1000, 65PUS7506, 55OLED754, FTXF42D

(#16576) Met válasza kisbalazs83 (#16575) üzenetére


Met
nagyúr

Nem az a lényeg hogy hol gyártják hanem az hogy milyen alkatrészekből és milyen minőség ellenőrzésen kell átmennie.

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#16577) Bacusuz válasza Met (#16576) üzenetére


Bacusuz
őstag

:K
A legjobb termékek Kínából származnak.
Ami nem ott készül az hamisítvány

ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.

(#16578) ribarszki válasza kisbalazs83 (#16575) üzenetére


ribarszki
őstag

Akkor sorban: A motorteljesítmény minden Mielen így van megadva. Névleges és maximum. Nálam ez van ráírva: 1100w ---- max: 1200w. A valóságban szinte indifferens a különbség, pláne, hogy a szívóerő a fontosabb. De ne ijedj meg, mindegyiken így szerepel a motor teljesítménye.

A rekesztartó fedele nagyon finoman kell bepattanjon a helyére. Ha maxon felnyílt akkor vagy nem volt rendesen lecsukva, vagy valami gond van. Ha ütögetni kell, hogy helyremenjen akkor az régen rossz. Ennek nagyon puhán, simán kell járnia. Amikor lecsukod, akkor egy picit erősebb nyomás hatására bekattan. Továbbra is fennáll a probléma? Nem üzemszerű az biztos.

A fényezés ilyen. Lesz rajta karc, de ez legyen a legnagyobb baj. :)

Az, hogy made in China, pedig inkább no comment. Még a C1-et is németben rakják össze, miért kell a Mielenek is mindent kiszervezni a kínaiakhoz..? Tudom a választ, csak nem értem.. De az alaktrészek minősége, az ellenőrzés nyilván itt is megköveteli a pontosságot.

Ezek közül igazán csak a rekesz fedele zavarna, de az nagyon. Ha tényleg úgy kell visszaerőltetni akkor reklamálj.

(#16579) kisbalazs83 válasza Bacusuz (#16577) üzenetére


kisbalazs83
aktív tag

ribarszki:
Lehet csak én nem voltam elég határozott vele :)
Le is videóztam, mert hiába csuktam le többször, mindig felnyílt, aztán egyszer csak megjavult :)
Complete C2 videó
"Előtte persze kézzel is próbáltam és hiába nyomtam meg a záró résznél, nem kattant úgy be rendesen mint a videó végén" Lehet kis sorja.

[ Szerkesztve ]

65JZ1000, 65PUS7506, 55OLED754, FTXF42D

(#16580) Dluinet válasza kisbalazs83 (#16579) üzenetére


Dluinet
nagyúr

a video privát

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#16581) kisbalazs83


kisbalazs83
aktív tag

Átállítottam.
Amúgy jó kis porszívó, de ha kipróbálhattam volna vásárlás előtt, a még csendesebb Miele Compact C2 Excellence EcoLine-t vettem volna. Ebből kiindulva, biztos az is elég szívóerővel rendelkezik.

65JZ1000, 65PUS7506, 55OLED754, FTXF42D

(#16582) Kroni1 válasza kisbalazs83 (#16581) üzenetére


Kroni1
veterán

hát de ennél ott a lehetőség nagyobb erőre, de ha nem kell letekered és olyan gazdaságos és halk mint az eco. árban meg nincs különbség nagyon.. ugyh jobb ez azért nem?

(#16583) kisbalazs83 válasza Kroni1 (#16582) üzenetére


kisbalazs83
aktív tag

Ami mellette szól a twister parkettafej, a 4.5literes pórzsák, ami 3.5liter csak az ECOnál. A gombok szerintem jobbak lehetnek az ECOnál, ennél keskeny hosszúkás alakúak és kicsit oldalról, nem teljesen felülről lehet benyomni. ECO kisebb, könnyebb, halkabb. Én ECO-t venném, ha újra választhatnék :)

65JZ1000, 65PUS7506, 55OLED754, FTXF42D

(#16584) Kroni1


Kroni1
veterán

Mi a kislányom orrát szívjuk orrszívó toldattal mert sajnos most kicsit beteg a csöppség, és ez legalább jobban kiszívja! :)

(#16585) ribarszki válasza Kroni1 (#16584) üzenetére


ribarszki
őstag

Ha orrszívó-porszívót használtok, néhány jó tanács (Ezt néhány hónapja már kitárgyaltuk)
Az orrsziporszinak elég nagyon kicsi szívóerő, viszont cserébe igen rendesen leterheli a motort. Konkrétan nem kap hűtést, és iszonyatosan felmelegszik. Ezen két dologgal lehet segíteni: A markolatál lévő szellőzőt kinyitod, hogy valami levegőt/hűtést kapjon a motor, a másik pedig (tt hibáznak a legtöbben) orrzívás után nem szabad kikpacsolni a gépet, hanem ki kell venni a orrsziporszi feltétet és kb 1 percig járatni anélkül, hogy hűljön vissza.

De minden összevetve, ez az orrszívás nagy arányban nyírja ki a pordzívókat, babás fórumokon rendre újra előkerül a probléma. A legjobb megoldás ha van otthon egy régebbi porszívó és azzal kell használni, mivel tényleg nagyon kicsi szíverőt igényel. Legalábbis egy Mielet nekem nem lenne szívem így kínozni. De ott a régi LG gépetek, működik még?

kisbalazs83 Az Econál nincsen parkettafej (14k), "csak" 3,5L a porzsák, valamint a későbbi turbókeféről is le kell mondanod. Itt pedig kaptál egy igen komoly erőtartalékkal rendelkező gépet. Biztos halkabb az Eco modell, de cserébe néhány dologról le kell mondanod..

[ Szerkesztve ]

(#16586) Kroni1 válasza ribarszki (#16585) üzenetére


Kroni1
veterán

Nem, az teljesen meghalt.. De akkor lehet, hogy pont ettől.

Jó hogy olvasom ezt a topicot, mert ezt nem tudtam! Láttam, hogy egyből ugy eltömíti, hogy a porzsákjelző is pirosba ugrik, ugyhogy sejtettem hogy ez nem tesz jót neki. Akkor majd csak ovatosan fogjuk használni, utána mindig hagyok időt visszahűlni, meg az erősséget is lejebb veszem majd.. :R

(#16587) Atesz 666 válasza ribarszki (#16565) üzenetére


Atesz 666
aktív tag

" Itt egy videó a működéséről. De ilyet én még nem is láttam univerzális fejnél ami szőnyegre is jó."

-Nekem már anno a huszonpár éves Electrolux-hoz is ilyen fejet adtak. :C

Sony Xperia S, Sony Xperia SP, Sony Xperia Z3, Sony Xperia Z5, Sony MDR-ZX330, Sony a 33, Sony KDL-40EX500, Sony BDP-S360, Sony STR-DH820, Sony MDR-XD100, Sony DR-S5, Sony SS-FCR6000, Sony SS-B1000, Sony SA-W2500, Jamaha DVD-S663, ASUS X75V NOTBOOK, ASUS RT-N53 Router, SonimXP3.2 Quest Pro, stb stb.

(#16588) ribarszki válasza Atesz 666 (#16587) üzenetére


ribarszki
őstag

Univerzális fejet, ilyet? Ami szőnyegre való, de át tudod állítani parketta állásba is? Nem parketta fejről van szó, na puff valszínűleg 30 éve is adtak ilyet. De ha te szőnyeg/parketta fejből kaptál ilyen ami így fordul, mint a lapos flmosó akkor nem szóltam.

(#16589) pjen válasza ribarszki (#16588) üzenetére


pjen
félisten

Van nekem tartalék sorban egy Philips 9023 universe annak az univerzális feje is tudja ezt.Most néztem.

[ Szerkesztve ]

(#16590) tapsyhapsy


tapsyhapsy
csendes tag

Sziasztok!
Nemtudom jó helyen járok-e, ha nem, nyugodtan ebrudaljatok ki. Kicsit kerestem, de azért túlzásba nem vittem. :)

Anyukámék új robotgépet szeretnének venni, ehhez keresnék tanácsot, javaslatot, ötletet (esetleg ellenjavallatot).
Ami kell: dagasztás, habverés, keverés, nagy tál, karos (nem kell tartani)
Ami nem kell (ha rajta van, elfér, de szükség nincs rá): húsdarálás, szörp/smoothie/egyéb készítés, jégdarálás, thai masszőr, stb, már el se tudom képzeni milyen extrák vannak még.
Kb. 70k a limit.

Előre is köszi,
tapsy

(#16591) P00By válasza ribarszki (#16585) üzenetére


P00By
nagyúr

Vagy lehet venni nosiboo-t.

(#16592) Melack válasza P00By (#16591) üzenetére


Melack
veterán

+1 Nekünk is van, jobb, mint a porszívós megoldás.

Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs

(#16593) cekkk válasza tapsyhapsy (#16590) üzenetére


cekkk
veterán

Kenwood esetleg Bosch ami jó lehet neked.

(#16594) KaiotEch


KaiotEch
nagyúr

Sziasztok! Szeretnék segítséget kérni vasaló témában. Mit érdemes manapság venni? Árban olyan 10-20 közöttire gondoltam az se nem csillagászati ár, se nem ultragagyi. Olvastam hogy Dluinet írta, hogy 50g/m az kevés, min 120/m kell legyen. Na pl ő 130-at tud, ha lehet hinni a leírásnak, bár kinézete nem túl megnyerő. Esetleg van itt olyan, aki tud bestbuy-t? Köszönöm! :R

Ez valami durva gép lehet? Letekeri a villanyórát ahogy látom. Szerk.: Folyamatosan csak 45g/perc, így már nem is jó.

[ Szerkesztve ]

(#16595) Gabor901127


Gabor901127
tag

Sziasztok!

Két kérdéssel kéréssel fordulok hozzátok.

1. szeretnék venni egy porszívót :)
Jó oké már néztem a Miell-et. Ez mivel jobb mint bármelyik másik?
A csoda segítőkész eladók csak a jó drágákat akarják rám erőltetni kb mindenben, vagy egyáltalán nem is értenek hozzá...
Szóval erre kb 30-40 lenne a keretem.
Kb 200 nm-t kellene vele szívni.
A legjobb lenne, ha porzsák nélküli volna, mert ez az egyik amit nagyon nem bírok folyamatosan cserélgetni és csak a nyűg van vele, pl ha egy kis vizet szív fel máris kiszakad és kb mehet a kukába.

2. Mosogatógép
Van egy Siemens csoda mosogatógépem ami folyton elromlik, már vagy 3 szor ki lett cserélve a motorja és így is elromlott kb 1 hónapig bírta minden alkalommal.
Megéri még megjavíttatni vagy inkább vegyek újat?
4-en használjuk. és vannak nagy edényeink is.
Ha szerintetek cserélni kéne, akkor kb 100ezer lenne rá a keret. A régit már vagy 10 éve vettük, lehet régebben is, szóval már nem ártana :)

Előre is köszi:
Gábor

(#16596) Bacusuz válasza KaiotEch (#16594) üzenetére


Bacusuz
őstag

Nekünk Rowenta DW6020 van de az már nem kapható.
Utódja ugyan azokkal a paraméterekkel a DW6010 f1 180g/perc gőzlökettel.
3-4 éve használjuk,semmi baja,anno a jó tesztek miatt választottam.
Azt nem mondanám hogy feleségem szereti,mert havonta vasal úgy utál szegénykém.
Neki ki kellene találni azt a vasalót amely kivasal majd hajtogat és szekrénybe tesz magától.
Esetleg ha tudtok ilyet jó áron szóljatok
:Y

[ Szerkesztve ]

ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.

(#16597) Csabroncka válasza Gabor901127 (#16595) üzenetére


Csabroncka
Topikgazda

Gábor volt már porzsák nélkülid? A szűrőfejet folyamatosan tisztítani kell, gyakorlatilag a régi porzsákossal egyenértékű mocsokkal jár a takarítása :( .

Én nem tudok 30-40-es kategóriában megbízható vizes porszívóról (nincs ezzel tapasztalatom) - hátha másnak.

Kényelem szempontjából most már nagyon modern zsákokat gyártanak a porzsákos porszívóba, ugyanakkor vizet kizárólag a vizes porszívóval lehet szívni.

Mosó és mosogatógépben a Miele egyértelműen viszi a prímet, prémium márka (elsősorban a minőség és műszaki megoldások miatt) - ennek megfelelően rohadt drága.

Alapvetően ebből a pénzből vagy veszel használtan Mielet (garanciával) - ez nem olyan elvetemült ördögtől való ötlet!!! :) , vagy újat - ebben az esetben szerintem konkrét márka nincs, vedd azt ami elfér, megfelelő funkcióval bír és a legtöbb garanciát adják rá!

[ Szerkesztve ]

"in medias res"

(#16598) KaiotEch válasza Bacusuz (#16596) üzenetére


KaiotEch
nagyúr

Ismerős :) Az a baj, hogy ehhez is csak azt írják, hogy gőzlöket mennyi, a folyamatos az ennek is csak 40g/s.

(#16599) Atesz 666 válasza ribarszki (#16588) üzenetére


Atesz 666
aktív tag

"Univerzális fejet, ilyet? Ami szőnyegre való, de át tudod állítani parketta állásba is? Nem parketta fejről van szó, na puff valszínűleg 30 éve is adtak ilyet. De ha te szőnyeg/parketta fejből kaptál ilyen ami így fordul, mint a lapos flmosó akkor nem szóltam."

Üdv.

-Igen,annyi különbséggel,hogy ezen a fejen alul vagy hátul még nincs semmilyen görgő.
-Egy egyszerű lábbal is állítható két állású billenő kis kar van ami egy kefe sort toll ki a parketta tisztításhoz.
-És itt rögtön a fej hátuljától kezdődik az a csuklós rendszer ami lehetővé teszi a felmosófej szerű mozgatást.

[ Szerkesztve ]

Sony Xperia S, Sony Xperia SP, Sony Xperia Z3, Sony Xperia Z5, Sony MDR-ZX330, Sony a 33, Sony KDL-40EX500, Sony BDP-S360, Sony STR-DH820, Sony MDR-XD100, Sony DR-S5, Sony SS-FCR6000, Sony SS-B1000, Sony SA-W2500, Jamaha DVD-S663, ASUS X75V NOTBOOK, ASUS RT-N53 Router, SonimXP3.2 Quest Pro, stb stb.

(#16600) ribarszki válasza Atesz 666 (#16599) üzenetére


ribarszki
őstag

Köszönöm! Ma is tanultam valamit! :R :)

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.