Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
laszlo168
senior tag
válasz Csabroncka #14848 üzenetére
Nekem mind kettő van, volt egy évem hogy ki próbáljam.
A hagyományos hűtő az 1,5kw.ra jött ki, a nofrostos pedig 0,6 ra-napi fogyasztás.
És még annyit hogy a nofrostos az kicsivel nagyobb is. -
Acef
addikt
válasz DonThomasino #14852 üzenetére
Sok fajta van, sok szép és jó típus
- márka/design
- szín
- teleszkópos sütősín
- tisztítás
- üveg/fém
- ár
- ...Egyik "kedvencem" [HBG43T360R]
[ Szerkesztve ]
-
cekkk
veterán
De nem sokkal.
Itt van két WH hűtő. Az egyik egy BSNF 8121 Noforst hűtő ami még légkeringetéses a hűtő részében is 311 kWh a másik egy BLF 8121 , ami pedig 309kWh. A két hűtő A+ energia osztályú és azonos méretűek.
Ez inkább semmi, mint többlet fogyasztás, a hangban is 2 decibel különbség van. -
Acef
addikt
Igen, így elsőre úgy tűnik, de a statikusnak sokkal nagyobb a fagyasztótere, és mint köztudott, a fagyasztótér növekedésével a fogyasztás is jelentőse növekszik.
Azonos térfogat esetén többet fogyaszt a NoFrost.+ 2-4 dB, és gyakrabb bekapcsolás jellemzi az NoFrost hűtőket.
Félreértés ne essék, nyilván mindenkinek más az elvárása, mindenkinek más tetszik, van akinek a NoFrost, van akinek a sima.
Azt kell venni, ami szimpatikus.[ Szerkesztve ]
-
cekkk
veterán
Itt van előttem mind a két hűtő.
Én nem mondom, hogy sokkal nagyobb a statikus, ha azt nézzük, hogy a nofrostba nem lesz jég így az sem foglalja a helyet míg a másikban nem csak a fagyasztó trében lesz jég hanem a berakott dolgokon így lehet kiegyenlítik egymást. Mivel a statikusnál a berakott termékek térfogata nőni fog.[ Szerkesztve ]
-
Acef
addikt
Én nem akarok vitázni, nem áll érdekemben, úgyhogy ezzel kapcsolatban ez az utolsó hsz-em.
Nem a valós képet látod a példád alapján, és ez téveszt meg.
Az alábbi dolgokban biztosan egyetértünk.
Egy hűtő/fagyasztó fogyasztását nagyban befolyásolja a térfogata.
A fagyasztótér -18körül, míg a hűtő +4körüli hőmérsékletet tart.
A -18 tartásához több energia kell mint a +4-hez.Tehát azonos térfogatú, és azonos energiaosztályú készüléket hasonlíts össze, mert ha az egyiknek ~20%-al nagyobb a térfogata (főleg ha fagyasztója!) akkor nem a valós eredményt kapod.
-
Csabroncka
Topikgazda
Cekk 5 hónapja van a nyári 20 kilós borsótermés, a 10 kiló fejtett bab a fagyóban, kb 3 hónapja a brokkoli nagy mennyiségben. Nem tudom nálatok mennyit van nyitogálva a fagyó, vagy nálam ennyire száraz a levegő, de a fagyasztott zacskókon csak dér van.
A laborban volt egy régi hűtő, mivel állandóan (naponta többször) nyitogálták az ajtaját, na abban 1,5 év után marhára volt jég, de ott a gumiperem sem zárt jól!
"in medias res"
-
cekkk
veterán
De beszélgetünk, nem vitatkozunk.
Viszont mivel a statikusnál jég lesz ezért ott majd többet kell dolgoznia a gépnek. Vagy is ott is nő az áram felvétel. Szerintem a nofrostos gépeknél nincs sokkal nagyobb fagyasztó eben a méretben.
Én csak annyira akarom felhívni a figyelmet, hogy valahol a kettő között van az igazság. -
mrhero
tag
Egy hagyományos hűtő is ugyanúgy szárítja az ételt. Ennek semmi köze a nofrost technológiához.
Soha nem teszek bele semmit fedetlenül. Egy hagyományos hűtőben az ételből távozó víz is az egyik okozója, a kialakult jégrétegnek, nem csak az ajtó nyitogatásából származó levegő bejutása. -
cekkk
veterán
Két doboz cigi árán.
Szerintem jó a Nofrost addig amíg el nem romlik aztán kuka a hűtő. De addig sok kényelmetlenségtől megment.
Csabronkcka
A mi régi hűtőnkbe állt a jég a dolgokon. Most megnéztem a gorenje fagyasztó szekrényeinket, és abban igazad van nem áll, viszont ahol cirkuláltatva van a hűtőközeg ott áll a jég és ugye, hogy ott letudja adni a hőt többlet teljesítmény kell hozzá. -
Intel fan11
őstag
Ha Bosch páraelszívót szeretnék, konkrétan melyik típust érdemes megvenni? Fontos, hogy távtartót is lehessen mögé rakni mert a gáz cső miatt nem fér el a 60 centi széles!
Battletag: hojszi#2983
-
Morris
veterán
válasz Intel fan11 #14866 üzenetére
Ha van a párelszívó felett szekrény, akkor fogasd hozzá ahhoz. Nekem így van megcsinálva.
-
Intel fan11
őstag
válasz Morris #14867 üzenetére
Nincsen! konyha sarkában lesz a tűzhely! Még most akarom a villanyt a tűzhelynek is bevezetni, de úgy volna jó ha azon a falon jönne ahol a páraelszívó lenne meg a falba a kivezetés! Szóval még bajba vok, hogy is legyen pontosan! Meg ugye útba a gázcső is! Mindenképp kell vmi elemelő!
Battletag: hojszi#2983
-
csibor
addikt
Tűzhely témában kéne segítség. Nincs igazán szükségem szabvány méretűre. Amit kinéztem Ardes 6342. Van valakinek tapasztalat vele, vagy valamelyik társával?
-
Morris
veterán
válasz Intel fan11 #14870 üzenetére
Pedig nagyon jó ha van.
-
pjen
félisten
válasz Intel fan11 #14872 üzenetére
Tehetsz bele egy zsalus ablak ventit és nem is kell nyitogatni.
-
pjen
félisten
válasz Intel fan11 #14874 üzenetére
Az üvegbe lehet bele vágni,egy kőr alakú ventiRégen úgy hívták,hogy szellő,most is van forgalomban.
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Tescoban a Philips FC9321/09 PowerPro Compact porszívó 21e Ft. (edigitalban pl 28k)
Van esetleg valakinek tapasztalata vele? Árukeresőn 2 vélemény van, egyik azt írja jó, a másik hogy gyenge. Mennyire gyenge vagy erős a 750W motorteljesítmény?Köszönöm!
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
st6969
őstag
Üdv,
a hagyományos kontra no frost témához egy magánvélemény: 5 éve hagyományos Siemens hűtőnk van. Halknak nem mondanám, de el lehet viselni. A fagyasztója jegesedik. Nem kicsit. Évente kb. 2x-3x kell takarítani, alkalmanként min. 1 óra, de inkább több. Ebből az egyik biztos, hogy a nyári forróság kellős közepére esik. Addig hova teszem a fagyasztott dolgokat? Fém bordákat utána törölgetni, stb. Ennek sem örülök egyáltalán, de a benne tárolt ételek is lejegesednek, és ez miatt végképp azt mondom, hogy a következő hűtőnk no frost-os lesz, az biztos. Még ha évente 10ezer Ft-tal többe is kerül.Tűzhely: aki most készül esetleg venni: szintén 5 év tapasztalat után merem javasolni az indukciósat. Kis hátrány, hogy az edényszettet jó eséllyel cserélni kell, de nincs többé tűzhely takarítás, energiatakarékos, biztonságos, szóval rengeteg előnye van. Nálunk nagyon bevált, a jövőben is csak ilyet fogunk venni.
Páraelszívó: szerintem nagyon is kell, de még kivezetve sem tökéletes a halandóknak szánt kategória (<100eFt), ha lángost sütsz, akkor csak "tompítani" tudod az olajszagot Nálunk a leírás alapján a légszállítás 1100m3/óra, pár percig járatom zárt műanyag nyílászárókkal, úgy kiszívja a levegőt, hogy ha kinyitom az ablakot bukóra, akkor szó szerint a "vákuum" miatt kilöki az ablakot. Legjobb megoldás: lakrésztől jól záródó ajtóval elválasztott konyha (ami nálunk nincs, amerikai konyha-nappali van, de már megbántuk)
[ Szerkesztve ]
-
Rotor82
aktív tag
Sziasztok!
Beépíthető sütőt vásárolnék. Ajánlnátok márkát és hogy mit kerüljek? Keret 100.000 +-20.000Ft. -
st6969
őstag
"Ki lehet húzni" évi eggyel is, de akkor elég vastag lesz a jégréteg. De inkább a tartalom jegesedése, ami jobban zavar. A tömítés rendben van. Az való igaz, hogy az elhelyezés nem szerencsés, jobb lett volna minél távolabb a sütőtől, még ha a sütő ritkán is van használatban...Valószínűleg ez okozhatja nálam a plusz 1-2 leolvasztást. De ha csak 1 lenne, akkor is a no frostosat választanám.
(#14882) laszlo168, (#14883) Acef, (#14884) pjen
Üzemeltetés (áram számla) plusz költségre gondoltam, és nem néztem utána, éves szinten mennyi lehet a különbség hasonló méretű hagyományos/no frost-os között. Ha ez csak 2-3000Ft a no frostért cserébe, annál inkább. -
capulet75
addikt
-
5150head
senior tag
Sziasztok!
Egy régebbi Rowenta RS771 porszívóhoz honnan tudnék gégecsőt és a hozzá tartozó porszívó csatlakozót (forgó rész) szerezni Budapesten? Nézelődtem, de nem nagyon találtam... Szerviz?
Előre is köszi -
Csabroncka
Topikgazda
válasz st6969 #14879 üzenetére
Azt gondolod, hogy a párelszívó közismertebb nevén szagelszívó valóban a SZAG elszívására van?
A lényege, a kellemetlen pára és a még ocsmányabb olajköd elszívása! Jártál olyan konyhában ahol nincs elszívó a tűzhely felett? 2-3 év után vakarni lehet a retkes olajréteget a falról, mert a por is beletapad.....
Tehát olyan szagelszívó nincs ami 100%-os "illatmentességet" garantál.
Hűtő: a No frostnak megvan a maga előnye, ugyanakkor tévedés azt hinni, hogy a ma kapható hűtők annyira jegesednek, hogy 1 év után kötelezően le kell engedni, mert annyi a jég.
"in medias res"
-
tomazin
veterán
válasz Csabroncka #14895 üzenetére
Tehát olyan szagelszívó nincs ami 100%-os "illatmentességet" garantál.
dehogynincs. tesómék a laborban is olyat használnak, meg egy kicsit hangos
-
pjen
félisten
válasz Csabroncka #14895 üzenetére
Szia.A ma kapható hagyományos hűtők azonos felhasználás mellett pont annyira jegesednek mint a régiek.Egy évben legalább kétszer a tisztaság okán is le kell engedni a hűtöt(szerintem).
-
Acef
addikt
válasz Rotor82 #14898 üzenetére
Szerintem szebb a Bosch, de kinek mi.
Ebben nincs sütősín?Másik témához.
Nézzetek már meg egy mostani, és egy 4-5 vagy több évvel idősebb kombi hűtő (statikus) fagyasztóterét.
Mit látni az egyikben, ami nincs a másikban?
Milyen hatással lehet ez a jegesedésre?
Vajon melyiket egyszerűbb-gyorsabb kiolvasztani, és mennyivel?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Külpolitika
- Gamepad
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- Mazda topik
- Félórányi kulisszák mögötti videón a South of Midnight
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Lexus, Toyota topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest