Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#14551) pjen válasza napocska2 (#14550) üzenetére


pjen
félisten

Én inkább vennék egy darab 3x1,5mm gumi kábelt és egy normális szerelhető villás dugót.

(#14552) Intel fan11 válasza napocska2 (#14550) üzenetére


Intel fan11
őstag

De jó, hogy vki hasonló cipőben jár! De vmit nem tudok megérteni! Ekkora értéknél miért nem hagynak bő vezetéket? Mondjuk 2 méter! Sztem teljesen jó lenne! Egyébként meg szív csak az ember!

Battletag: hojszi#2983

(#14553) pjen válasza Intel fan11 (#14552) üzenetére


pjen
félisten

Egyszerű,a hosszabb vezeték többe kerül,ha közel van a konnektor esetleg a földön lenne egy darab.Azt viszont nem értem ha messzebb van a konnektor akkor mért nem egy jó minőségű hosszabbítóban gondolkodtok.3000 ft körül lehet kapni normális, terhelhető hosszabbítót,vagy hasonló árban kis kézügyességgel otthon is megoldható.

(#14554) Intel fan11 válasza pjen (#14553) üzenetére


Intel fan11
őstag

Azért, mert útálom a hosszabbítót porosodik csúnya tele megy tűzhelynél zsírral stb! Aki esetleg a villanyát tervezi miért ne lehetne 2 méter kábel? Pont ezaz ló....ba se kerül + 80 cm vezeték igenis ekkora értéknél gondoljanak erre is, hogy esetleg vkinél csempés a fal! És nem szeretném emiatt megbontatni!

Battletag: hojszi#2983

(#14555) napocska2 válasza Intel fan11 (#14552) üzenetére


napocska2
senior tag

Ne is mond, kihullik a hajam, mire megtalálom a megfelelő tűzhelyet és beüzemelik. :DDD Most világosodtam meg, hogy nem csak a gáz flexi csövet kell cserélni, hanem a golyóscsapot is, összességében egy vagyon lesz, mire végül bekapcsolhatjuk azt a nyomorult tűzhelyet.

pjen:
Ööö, nekem el fog érni a konnektorba a gyári kábel, így nincs szükség se a cseréjére, se egyéb alternatív megoldásra. Csak elgondolkodtatott a kérdés, hogy milyen alkalmasnak tűnő hosszabb kábel van a kínálatban és ha jól láttam, akkor ez ugyanúgy 16A-ra van méretezve, mint az előírt kismegszakító.
A másik kérdés pedig az, hogy ha kijön a márkaszerviz szerelője, nekiállna-e egyáltalán villásdugót szerelgetni.

Olyan megoldást is olvastam egyébként, hogy a konnektor helyett kapcsolót építenek be és közvetlenül kötik be a tűzhelyet, a gyári kábelt meg szépen elrakják. Kérdés itt is az,hogy ez mennyire zavar be a garanciába.

Szerk: A kábelhosszra visszatérve, leginkább bosszantó, hogy sehol sem írják le a használati útmutatókban, hogy végül is hány cm-es az a kábel, nehogy előre tudj kalkulálni. :U

[ Szerkesztve ]

(#14556) Morris válasza Intel fan11 (#14554) üzenetére


Morris
veterán

Ha hosszú vezetéket hagynának akkor azok az egyszeri felhasználók akiknek közel van a konnektorja, fel fogja tekerni a kábelt. A tekert kábelben ekkor mágneses térerő keletkezik ami fogyasztóként fog funkcionálni, ez pedig többlet terhelést ró a vezetékre és a hálózatra. Szvsz ez a rosszabb lehetőség.
Így szerintem biztonságosabb az ha plusz hosszabbítóval egészítik ki a zsinórt. Plusz ugye a hosszabb kábel drágább.
Szerintem ez az oka a rövid kábelnek.

(#14557) pjen válasza Intel fan11 (#14554) üzenetére


pjen
félisten

Nem arra a kinai vacakra gondoltam hosszabbító gyanánt.Normális lengő dugalj+vezeték+normális vill dugó,nem tudom hol tudna tele menni zsirral,A tüzhely saját zsinórja 1,5m olyan messze hogy lesz zsíros.És végül ha 2m lenne,egy csomó vásárlónak 3 vagy1,5+n hosszúságú kábel kellene.

(#14558) tildy válasza napocska2 (#14555) üzenetére


tildy
nagyúr

Jahm, igy jartunk mis is. Kozvetlen a kad mellett van a mosogep, csak nem rakhattuk mar fole 150 cm magasra a konnektort, mert froccseno viz kozel lett volna hozza. Igzy 180 cm-n van a konnektor, bezzeg a mosogep kabele nincs olyan hosszu. Miert nem adnak egy ket meteres kabelt hozza nem ertem. Raadasul furdoszobaban hasznaljak tobbnyire a magyaroka mosogepet, ott meg megvan hol lehetnek konnektorok...

MEg sracok, azert a suto nagyfogyaszto. Ne kelljen mar hosszabito hozza, ugye nem gondoljatok komolyan? Szerintem az emberek tobbsege nem 3-5 meteres kabelt akar, hanem kb 2 meterest.

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#14559) tildy válasza pjen (#14557) üzenetére


tildy
nagyúr

Mondjuk tegyukfel a suto aljarol jona vezetek, szemmagassagban meg ott az elszivo, meg annak pl konnektor. Ez a foldtol merve siman 1.5 meterre van, es ha kicsit is jartal mar konyhaban, nem csak enni, akkor tudod, ha pl az elszivora pakolsz valamit, az biza siman zsiros lesz ( Nekunk ott volt egy kis merleg, epp most probaljuk leszedni rola a dzsuvat, pedig rendszeresen volt takaritva. Felfele , ra szallt a para, meg a zsir).

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#14560) pjen válasza tildy (#14559) üzenetére


pjen
félisten

Voltam már konyhában,és nem csak enni.A kombinált tűzhely mellett nekünk is ott a dupla konektor a sütőnek és az elszívónak,legrosszabb esetben is2 hetente le van takarítva,elszívó zsírfogó rácsai átlag 2 hetente bekerülnek a mosogató gépbe.

(#14561) sysrq


sysrq
őstag

Azért akkora a kábel hossza mert az itthon vásárolt termékek zöme az európai piacra van tervezve, ott meg nem akkora gond egy szakembert megfizetni aki beépíti, ha kell kicseréli a kábelt megfelelő hosszra. A gyártó csak egy szerinte optimális hosszt szerel fel.

Keresek Thermalright 1150 lefogatót

(#14562) SirRasor


SirRasor
őstag

Gázszag van a kamrában, ahol nincs gázcső, de van hűtő :W

Nézegettem hűtőket és van alul- meg felülfagyasztós. Szimplán logika alapján szerintem a felülfagyasztósnak jobb lehet a hatásfoka, mert a fenti hideget használhatja az alsó részhez is. Gondolom. Hülyeség? Vagy totál mind1 technikailag, hogy merre van a fagyasztója?

Make Love not war!

(#14563) Met válasza SirRasor (#14562) üzenetére


Met
nagyúr

Akkor számított amikor még a mélyhűtő rekesz a hűtőtérben volt.
Most már inkább kényelmi szempont.

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#14564) Devas válasza SirRasor (#14562) üzenetére


Devas
őstag

A hideg lefelé száll, a meleg felfelé.
A hűtő ott hűt, ahol az elpárologtató van.

Régen Freon gázzal töltötték, de tudtommal azt már betiltották az ózon miatt. Annak nem volt szaga.

Melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás? A tojás... mivel az reggelire volt... a tyúk meg ebédre.

(#14565) Feketelaszlo


Feketelaszlo
senior tag

Üdv!
Nem túlságosan kedvelt Indesit hűtőszekrényünk (kényszervásárlás volt) ma végleg távozott a működő gépeink sorából, a héten szerezni kéne valamit a helyére - család már rohant volna Samut venni a helyi Tescoba (mert hogy a rokonok is dícsérik...), de rájuk szóltam, hogy lassan az agarakkal, nehogy megint valami olyat vegyenek, amit később megbánnak. Az előző gép 170 magas, 60 centi mély, 70 centi széles volt (ez olyan 280-320 liter?), most is valami hasonló méretűre, esetleg kicsit nagyobbra gondoltunk, a fagyasztó rész elég 60-80 literesnek. A cél a minnél hosszabb magyarországi, érvényesíthető garancia (tehát nem román, szlovák, meg fantomcéghez szóló), s nyílván ezzel eggyütt valamennyire a megbízhatóság. Panasonicot láttam 5 évvel, ez ajánlható? Vagy esetleg mi van még, ami a jobbak közé tartozik? Túl sokat nem akarunk rá költeni, no frost jó ha van, de borhűtő, okosrendszer meg luxus-kiegészítők nem kellenek bele, inkább legyen szolidabb az ára.

(#14566) jozsi252


jozsi252
veterán

Sziasztok

Szeretnék hamarosan venni egy szárítógépet itthonra, mert télen mindig szenvedés a ruhaszárítás. Na most így hirtelen nagyon maximum 200k lett volna a határ amennyit adtam volna érte. Viszont kinéztem egy Siemenset ami szimpatikus lenne. SIEMENS WT66B200BY. Itt a Media Markt oldalán a hőszivattyús kategóriába van, de miért van a nevébe hogy kondenzációs?
Jól tudom hogy a hőszivattyús sokkal jobb?

Közbe rámentem a gyártó oldalára, és ott meg azt írják hogy kondenzációs szárító, hőszivattyúval -katt -

Szerintetek megéri megvenni ezt a gépet? Azért kérdem csak, mert év végéig van promo erre is, így 10% visszajár az árból, így meg "csak" 189k lesz.

Köszönöm!

iPhone 13 Pro Max

(#14567) cekkk válasza jozsi252 (#14566) üzenetére


cekkk
veterán

Nekem ez a gép van!
Szerintem megéri, rohadt jó. Másik 3 is van a környezetemben ilyen, mert bruttó 150-160 körül tudtam szerezni 4 darabot és ismerősöknek gyorsan szóltam is. Mindenki meg van vele elégedve, szépen csendben teszi a dolgát.

(#14568) jozsi252 válasza cekkk (#14567) üzenetére


jozsi252
veterán

Akkor jó választás lesz, köszi! Tudnál esetleg pár mondatot írni róla? Az érdekelne igazából hogy mennyi ruhát szoktál belerakni, illetve mennyi ezeknek a valós szárítás ideje? Illetve lehet őket keverni?

Annyiért én sem gondolkoztam volna rajta 1 percet sem. :K

[ Szerkesztve ]

iPhone 13 Pro Max

(#14569) cekkk válasza jozsi252 (#14568) üzenetére


cekkk
veterán

Én nem keverem, ismerős keveri :)

Attól függ mennyit teszel bele, elindul az előre betáplált idő szerint és ha érzékeli, hogy jól szárad vagy kevesebb van benne kb akkor csökkenti az időt.

Egyébként töltsd le a használatiját(elég fure lesz, mert ilyen hosszúkás) és abban szépen le van írva minden.

(#14570) Apollo17hu


Apollo17hu
őstag

Sziasztok!

Aldis mikrosütő mennyire problémás? Megéri venni, vagy árkategóriában van nála jobb?

(#14571) jozsi252 válasza cekkk (#14569) üzenetére


jozsi252
veterán

Le is töltöttem a használatit, elkezdem tanulmányozni, de már így a weboldal leírás alapján is látszik hogy rengeteg féle program van a gép, meg úgy alapból egy nagyon korrekt gépnek néz ki. Mondjuk hozzáteszem hogy 200k fölötti áron ez már alapból elvárható.

Köszi a segítséget!

[ Szerkesztve ]

iPhone 13 Pro Max

(#14572) Morris válasza Apollo17hu (#14570) üzenetére


Morris
veterán

Az aldis cuccok nagyon jók! :K

(#14573) Sanki


Sanki
addikt

Sziasztok.

Milyen ajánlott vízforralók vannak? Próbáltam ajánlott típusokra rákeresni, de nem jártam sikerrel.
Amiket én eddig kinéztem:
HAUSMEISTER HM 6413
HAUSMEISTER HM 6419
Sencor SWK 1810WH
Más tippet is szívesen fogadok, max ár 5-6000 Ft, illetve minimum 1.5l-es legyen. (Azt nem tudom, hogy mire érdemes még figyelni.)

Előre is köszönöm. :R

(#14574) Csabroncka válasza Sanki (#14573) üzenetére


Csabroncka
Topikgazda

Ebben az árkategóriában igazából mindegy, esetleg döntsön a gari idő, méret..stb.

A fontos elsősorban az, hogy a fűtőszál rejtett legyen, mert sokkal könnyebben tisztítható, karbantartható.

Én ezt vettem pár éve, meg is lepődtem a mostani árán, olyan 17-18 körül volt akkor. Elsősorban azért szeretem, és ez azóta beigazolódott, hogy állítható hőmérséklet mellett (felesleges a 90 fokos víz), bőven elég a 70 fok, és kevésbé vízkövesedik a gép. Ne gondold, hogy másképp forralja, ebben a kategóriában inkább kényelmi funkciók vannak: hőn tartás, jól szigetelt edény (nem érzed, hogy felforrta a folyadék, csak amikor kiöntöd), hőmérséklet szabályozás, hangjelzés..stb.

Az olcsóbb kategória kicsit több odafigyelést igényel, de ilyen vízkőoldó koncentrátumok rendszeres használata mellett nagyon sokáig bírják!
Igazából ami kinyírja a vízforralókat az a vízkő és ha nagyon sokáig feleslegesen áll bennük a víz (forróvíz).

"in medias res"

(#14575) Sanki válasza Csabroncka (#14574) üzenetére


Sanki
addikt

Értem, akkor szerintem a sencor lesz, az a szimpatikusabb.
Illetve beszerzek egy ilyen vízkőoldót is. :-)
Köszönöm. :R

(#14576) andrás47


andrás47
senior tag

Üdv !
Tudnátok ajánlani valami jó vasaló gőzállomást , jó áron, hosszú garanciával ?
Nekem AEG-ot ajánlottak, azt mondták jó és 5 év a garancia, de ilyet, nem nagyon találok.
Persze más is megfelelne , ami tökéletes .
Van valakinek itt esetleg valamilyen, és elégedett vele,és jelenleg is kapható. írjátok meg ,
akár itt, vagy priviben.
Köszönöm.

(#14577) pjen válasza andrás47 (#14576) üzenetére


pjen
félisten

Lux ot vegyél,igaz drága,de tényleg jó.

(#14578) andrás47 válasza pjen (#14577) üzenetére


andrás47
senior tag

Szia !

Esetleg egy-két pontos típust megnevezést tudnál, vagy tudnátok adni ?

Köszönöm

(#14579) pjen válasza andrás47 (#14578) üzenetére


pjen
félisten

Ha arra a kézben tartósra gondolsz olyanunk már volt vagy 3 féle.Asszony hetente legalább 2x használta,egyiksem tartott másfél évnél tovább.Most van a Lux,ez olyan mint egy pórszívó,már vagy öt éve hibátlan.Mindenféle fej van hozzá kárpit szőnyeg stb.Viszont az árán 10 olyan kézben tarthatót is vehetsz.

(#14580) mrrr74 válasza Sanki (#14573) üzenetére


mrrr74
aktív tag

Szia,

Nekem a Sencor 1 literes 1 év használat után kilyukadt. Most egy Tescosat vettem (talán K betűvel kezdődik a márkája), ez sokkal halkabb, kezelhetőbb és olcsóbb.
1,5 literes és 3.200 forint volt akciósan, talán még mindig kapható ennyiért.
Bár én sokat használom, megy a kávéképbe (összesen 3-ba) és a gyerek is forralt fizet kap.

https://weddmegonline.hu, https://nekedveszem.hu

(#14581) Dluinet válasza andrás47 (#14576) üzenetére


Dluinet
nagyúr

tefal gőzállomások az easy és az optimo-t kivéve

tehát azok, amelyiken van vízkőtlenítő

piros vacak az oldalán:

[ Szerkesztve ]

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#14582) andrás47 válasza Dluinet (#14581) üzenetére


andrás47
senior tag

Szia !
Köszönöm a válaszod, akkor ilyen Tefal lesz.
Üdv !

(#14583) Sanki válasza mrrr74 (#14580) üzenetére


Sanki
addikt

Szia,
köszi az infót, remélem nálunk többet fog bírni, mert már megrendeltem. :U
Én csak ilyen hűvösebb időben fogom használni.

(#14584) Dluinet válasza andrás47 (#14582) üzenetére


Dluinet
nagyúr

ezek, de csak a víznőtlenítővel ellátottak

én használtan vettem 20K-ért

[ Szerkesztve ]

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#14585) Melack


Melack
veterán

A kerámia indukciós és a sima indukciós főzőlap/felület között van különbség?

Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs

(#14586) macilaci78 válasza Melack (#14585) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Az a baj, hogy a gyártók, eladók előszeretettel írják indukciósnak a fűtőszálas kerámialapos tűzhelyeket is.
Az új, modern indukcióson csak speciális edényekkel lehet főzni, maga a lap nem a használattól melegszik fel, hanem annak a következményétől: a meleg edény melegíti fel.
A korábbi fűtőszálas megoldás ellenben felmelegíti az üveglapot, ami az edényt, ami a kaját...

Mivel mindkettőnél kell a hőálló felület, így mindkettőnél előszeretettel használják a kerámiaüveget.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#14587) Melack válasza macilaci78 (#14586) üzenetére


Melack
veterán

És ezt hogy lehet kiszűrni? Mert a konyhába most tuti nem tudunk beépíthetős szettet venni, ezért is néztem a lenti szabadonállós cuccokat.

Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs

(#14588) macilaci78 válasza Melack (#14587) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Ha bekapcsolod és vörösen izzik a fűtőszál, akkor szart vettél.
Én amikor kerestem, felhívtam a MM-ot. Ott indukciósnak volt hirdetve, de olyan képet raktak be, ahol vörösen izzik. Ja, a marketingesek voltak a barmok... :U
Hívd fel az ügyfélszolgálatot, erősítsd meg e-mailen, kérj állásfoglalást.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#14589) Melack válasza macilaci78 (#14588) üzenetére


Melack
veterán

Akkor szerintem írok szépen a hazai disztribútornak vagy a központi gyárnak. :R

Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs

(#14590) VW


VW
aktív tag

Magasnyomású mosó 18-22ezer forint árkategóriájában a Skil vagy a Karcher a jobb / megbízhatóbb márka? :R

Sajnos a légzés nem intelligencia függõ, különben elég sok probléma megoldódna.

(#14591) Gravity1234


Gravity1234
tag

Sziasztok!

Gaggia new baby espresso kavefozo-vel van valakinek tapasztalata?
Barista szakuzlet, szerviz es egy masik bolt is nagyon ajanlotta, gyakorlatilag ez es a Classic (ennek a design-ja nem jon be annyira) volt emlitve otthoni de kivalo minosegu espresso gepnek.

Akinek van tapasztalata veluk kerem ossza meg!
G.

Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8

(#14592) mrrr74 válasza Gravity1234 (#14591) üzenetére


mrrr74
aktív tag

Kávé topik, szerintem még használt gépet is ajánlanak a srácok :)
Megveheted nyugodtan használtan, alkatrész van hozzájuk és a a topikban találsz olyan embert is aki javítja.
GB és GC tényleg azonos belül. Viszont darálót is kell hozzá venned, 25.000-től találsz presszóképeset.

[ Szerkesztve ]

https://weddmegonline.hu, https://nekedveszem.hu

(#14593) Gravity1234 válasza mrrr74 (#14592) üzenetére


Gravity1234
tag

Koszonom, megyek at akkor a kave topicba!

Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8

(#14594) Dluinet válasza VW (#14590) üzenetére


Dluinet
nagyúr

Karcher

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#14595) koxx válasza Dluinet (#14594) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

+1

(#14596) Csabroncka válasza VW (#14590) üzenetére


Csabroncka
Topikgazda

Ebben az árkategóriában sajnos nem szabad sokat várni egyiktől sem! Sajnos a Kärcher is kuka ebben a kategóriában ugyanis az olcsó műanyag kínai alkatrészek hamar megadják magukat!

Sajnos ez van, én már túltettem magam rajta!

"in medias res"

(#14597) st6969


st6969
őstag

Sziasztok,
szintén szárítógépet szeretnék venni (utolsó oldalt átolvastam, látom van ajánlott Siemens), viszont sajnos a keret 100k körül van, nagyon max. 140-ig tudnék elmenni, ha valóban megérné a felárat.
Tudna valaki konkrét típust ajánlani, vagy valami útmutatót, milyen szempontok szerint keresgéljek?
Köszönöm

(#14598) Intel fan11


Intel fan11
őstag

Üdv! Tudom siemens szárítógépet ajánlottatok a Bosch helyett a 10%ék visszatérítés miatt! De találtam vmit!

[link]

Talán ez butább gép azért olcsóbb? Vagy találtam vmi jó árat?

Battletag: hojszi#2983

(#14599) mrrr74 válasza Csabroncka (#14596) üzenetére


mrrr74
aktív tag

Igaz sajnos. Nekem a K2 sorozatból van a teraszmosós, de a fogantyúja már fél év után letört.

https://weddmegonline.hu, https://nekedveszem.hu

(#14600) bajaki


bajaki
őstag

Sziasztok!

Media Markt-os "Garancia Plusz"-szal van valakinek tapasztalata? Egy Gorenje mosógépet vennénk a csereprogram keretében (már megkaptuk a támogatást). Alapból 4 év (decemberig 3+1) garancia van rá. Ezen felül gondoltam, hogy kibővítenénk, ha jól látom +5 év 11.500 Ft lenne. Voltam ma bent a boltban, azt mondták, hogy nem gyártói garancia, hanem lényegében biztosítás. Ez már nem tetszik annyira. Gondolom ahogy lehet, leráznának valamilyen kamu dumával, csak ne kelljen javítani/cserélni egy esetleges hiba esetén.
Ráadásul 13.000 Ft-ot mondtak szállításra, ugyanis nem helyben van ez az MM.

Lenne egy másik bolt is helyben, ott 20.000 Ft-tal lenne olcsóbb összességében a gép, ha úgy számolok, hogy az MM-ből saját költségre kellene elhoznunk kocsival.

Ennyit már szerintem nem ér pluszban a biztosítás. Nektek mi a véleményetek, tapasztalatotok?

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.