Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#10651) #25712384 válasza Agostino (#10647) üzenetére


#25712384
törölt tag

5 év garanciával innen rendeltem egyet. Egy fórumtárs javasolta, utánaolvasást követően megfelelő vételnek tűnt, egyelőre pozitív a tapasztalat.
Teszi a dolgát és érezhetően szárazabb a levegő, mint a használat előtt.

Hétfőn érkezett, akkor úgy 3 órát ment, a kijelzője szerint 77%-ról indult kb. 57%-ra ment le, másnap reggel újra 77%-on volt, egy szellőztetést követően 65%-ra esett, majd 12 órás menet után 52% volt a páratartalom és ma reggel indításkor már 67%-ot jelzett (szellőztetés előtt), most 49-nél jár.
Amit olvastam a használatról: Első 1-2 hétben többet kell járatni, hogy beálljon a páratartalom. Ezt követően kevesebb ideig is elég működtetni a hatás fenntartásának érdekében. Párás esetekben (teregetés, főzés, fürdés után) érdemes bekapcsolni, hogy a begyűjtse a keletkező párát.

Van egy alapzaja, de nem vészes, illetve néha hallani, ahogy csordogál a víz a tartályba. A párátlanítást követően, szobahőmérsékletű levegőt fúj ki magából.

Nálunk a fő probléma a penészesedés volt, ez alatt a pár nap alatt érezhetően eltűnt a dohos szag. Ha folyamatos használat mellett nem virágzik ki a penész, akkor végre lesz értelme festőt keresni! :)

Egy általános jellegű kérdés a többiektől: Mekkora az ideális páratartalom a lakásban? A gép elvileg 35%-ig tudja lehúzni, de nekem ez az 50% körüli érték is már erősen érezhető. Van erre vonatkozóan meghatározás, hogy mekkora érték alatt nem tud kicsapódni már a fal födém csatlakozásnál? Vagy ez a felület és a belső hőmérsékleti viszonyoktól függ? Ergó minél alacsonyabb a páratartalom, annál kisebb az esély, hogy jön a penész?! :DDD

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.