Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
macilaci78
nagyúr
válasz Surda- #11901 üzenetére
Lehetsz Te a világ legszebb rózsája, harmatos, illatos, akkor is lesz, aki egyszerűen csak nem szereti a rózsát.
Ide lefordítva ez annyit tesz, hogy lesz, akinek a hipi-szupi kávé lesz a szar, van, akinek a Szarvasi+Palemo. Majd a srác eldönti, hogy a számára legfinomabb kávéra hajlandó-e áldozni a szükséges pénzmennyiséget, illetve a rendelkező pénzmennyiségből hajlandó-e megszeretni az elérhető legfinomabbat.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
zoltan6
őstag
válasz Surda- #11901 üzenetére
akárki akármit mond a sima gáztüzhelyen készült autopresz,vagy kotyogós főzőben készült kávénak párja nincs.
elektromosból meg a momert-es,ami jó kávét csinál.
ittam már én is ismerősöknél hiper szuper 100 ezres kávéfőzővel főzött kávét,de a hagyományossal készültnek a nyomába sem ér. -
fi:zi'k
nagyúr
válasz zoltan6 #11903 üzenetére
1-200e-es kávéfőző is van ami rossz, ellenben 15e-ért is vehetsz olyat ami jó. Előbbi többnyire egy csili-vili automata, utóbbi pedig egy komoly "kotyogós". Szóval nem gép ára fogja meghatározni a kávé minőségét.
96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
macilaci78
nagyúr
válasz Dani82 #11907 üzenetére
Vettünk egy legolcsóbb-legjobb elven nyugvó valamit. A menet az alsó és felső résznél nem volt kellemes. Majd miután elégett a műanyag fül, vettünk egy 2× drágábbat (így is 2 k alatt volt. ), ott már a menetes aljára a felső rész akár lendületből is feltekeredik.
Ha hosszú távra gondolkozol, olyat érdemes választani, ami indukciós tűzhelyen is dogozik, ezek 8-10k-nál kezdődnek.
Lehet a 6 személyesbe is akár 2 személynek való kávét tenni...
-
harry
veterán
válasz macilaci78 #11888 üzenetére
No és pont ez az, hogy a gyártó a bekötésért semmilyen körülmények között nem vállal felelősséget - kivéve nyilván, ha őket kérem meg, sőt, ekkor 2 év garit is adnak -, nekem annyi a feladatom, hogy oldjam meg, hogy ez szakszerűen történjen meg.
Ha a hiba a bekötés miatt van, zargassam azt, aki végezte. Ha más miatt, akkor jönnek javítani, ilyen egyszerű.
Én pedig vállalom a bekötés felelősségét, nem tudom miért olyan ördögtől származó gondolat ez De nyilván ez egy kategória a szívsebészettel, felelősség és bonyolultság terén is, igen.Autós példa: nem látom, egy hozzáértő szerviz (és itt nem sarki tuninglada műhelyre gondolok) miért lenne kevesebb általános feladatokhoz. Ha valami spéci hiba van, oda meg nyilván több ismeret / felszerelés / szerszám / egyéb kell. Nem is esnék neki javítani, mert nem tudok vele mit kezdeni, de ez egy alap feladat, más kategória. Még csak az sincs, hogy 0-ról kell kiépíteni a bekötést; egy meglévőt cserélek. Egy olajcserét magad is megtudsz ejteni, nem kell hozzá egy szakszerviz tudása, hogy a példánál maradjak.
Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
macilaci78
nagyúr
Még mindig nem egy nyelvet beszélünk.
Nem csak a 10 perces bekötésért kell vállalni a felelősséget, hanem a garanciaidőben előforduló, bekötésre visszavezethető hibáért is. Egy szakszerviz általi bekötésnél nem az a 10 perc a sok pénz, hanem az utána következő 1-5 év.
(Ha már orvosos példa: van, akinek van orvosi kamarai tagsága és van, akinek nincs. Nyilván van olyan tag, akit egy nem tag bármikor lealáz szakmailag, de ő még sincs olyan szinten elismerve bizonyos körökben, mint a tagsággal rendelkező.)
Saját példám: kombi gázkazán új építésű lakásban 10 év garival. Garis feltétel a kijelölt szerviz általi éves felülvizsgálat, ami áll abból, hogy az én székemen az én porszívómmal kiporszívózza, az én csapomban kimossa, mindehhez én asszisztálok, mert egyedül hülye hozzá (tartom a porszívót pl). Mindez került az első évben 8k-ba (2002-ben).
Ehhez képest a garanciális szolgáltatás annyi, hogy alkatrészcserénél az alkatrész árából 10% kedvezményt adnak. (Munkadíj, kiszállási díj ugyanúgy van.) A legdrágább alkatrész a 85k szivattyúmotor. Szóval évi 8k (plusz infláció) fizetek azért, hogy majd esetleg spóroljak max 8,5k-t. Második évben már nem jöttek, megcsináltam én. Van, amikor nem éri meg megfelelni a garanciális feltételeknek, van, amikor megéri. Mindenki eldönti magában.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
harry
veterán
válasz macilaci78 #11911 üzenetére
Ez rendben, de milyen hiba következhet a bekötésből, ami nem jelentkezik az első áram alá helyezésnél mint pl. hibás kötés esetén? Mert ha ezen túl vagyunk, nem igazán látom, hogy tudna pl. fél év után, az addig működő bekötés mégis hibát okozni. Fizikailag konkrétan 4 csavar meghúzása egy csokicsatin a művelet.
Még esetleg ilyen szellőzéssel, kötelező távolság be nem tartásával kapcsolatos dolgok jutnak eszembe, amire a bekötésnél (beépítésnél) kell figyelni, s idővel okozhat kárt, nem feltétlenül egyből. De erre megint csak lehet figyelni.
Másrészt, a szakszerviz 1 év garanciát ad, ehhez vettem további 4 évet (ezt mondjuk inkább biztosításnak nevezném).[ Szerkesztve ]
Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
Acef
addikt
főzőlap:
- bekötöd, kipróbálod, valami gond van. mit teszel? vitatkozol a forgalmazóval, hogy miért nem O.K. a készüléked
- amennyiben a szerviz köti be és kipróbálja, akkor hiba esetén nincs kérdés, cserélik a készülékedet.
későbbi meghibásodás esetén (nálad 5 év) sem akarják rajtad elverni a dolgot.kiszállás és munkadíj: 5-7e Ft
[ Szerkesztve ]
-
harry
veterán
válasz macilaci78 #11913 üzenetére
Azért van egy pár kötés a lakásban, ennyi erővel bármelyikkel lehet gond.
csemberlen: egy szóval nem mondtam, hogy ez mindenkinek való.
Acef: na igen, ez jelenthet macerát...Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
Dave™
nagyúr
Hűtő kérdésben segítsetek kérlek: van egy beugró, ami 94,5-95 cm széles (alapvetően 95, a padló közelében kicsit keskenyebb). Ide kellene bevarázsolnom egy hűtőt, meg egy magasszekrényt, mivel a konyha pici (újépítésű, 56nm amerikai konyhás lakás). Szekrény mindenképpen kell, és mivel ikeás a konyhabútor, adja magát hogy ez is az legyen (illeszkedjen külsőre), a legkeskenyebb 40cm. Tehát marad 54,5-55cm a hűtőnek. Most jön a lényeg:
-alulfagyasztós hűtőt szerenénk, mert a felső kicsi lenne
-inox vagy ezüstMinél magasabb/tágasabb. Az ismert márkák közül - értelmes áron - csak Indesit van, a CAA 55 és ennek egyéb alverziói. Van egy Electrolux is, ami elvileg jobb lenne és sokkal jobban is tetszik, a ENF2440AOX típus, de ez valamiért 55,8cm, tehát nem igazán fér be (állítólag 55cm, csak a tetetjén lóg ki picit illetve a kilincs miatt szélesebb, de ez így lutri, lemérni meg nem tudom mert sehol nincs raktáron).
Kérdés: tényleg gáz az Indesit, vagy azért nyugodtan be lehet vállalni? Beko meg egyéb érdekes gyártmányok vannak még, akik csinálnak ilyen keskeny hűtőket, de azt kihagynám. Esetleg tudtok 100-130 körül jobb alternatívát az Indesitnél? Vagy Ikea szekrényt 35 cm szélességben?
Teljesen kivagyok már tőle...
Hálás köszönet!
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
Pont most jutott eszembe nekem is, azok 54,5-esek, csak az a bajom, hogy az előlapok 60-asok, anélkül meg azért hülyén néz ki Még az is megoldás lenne, ha a hűtő szekrényének aljában lenne 3 fiók, és ezekre jönne rá a hűtő, az egész szekrény meg 220-as magasságig simán felmehet. Van is egy hasonló az ikeában, csak sajnos elég kicsi a hűtős része. Valami ötlet hogyan lehetne megoldani 94,5cm-en beépíthetővel hogy pakolni is lehessen? (fiókos kellene elsősorban)
Köszi!
-
Alex91
félisten
En is hasonlo cipoben jartam. Alulfagyasztosat kerestem 55 cm-ben. Ugyanazokat talaltam, mint te. Csak nekem a sima huto resze kicsinek tunt. Aztan vettem egy felulfagyasztos, no frostos LG-t. Ami nem tetszik bene, az az ajto vastagsaga, a hangos mukodes, es a serulekeny fenyezes. Amugy teljesen jo !
[ Szerkesztve ]
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Dave™
nagyúr
Szekrényt készíttetni ne tudok/akarok, mert nem passzolna az Ikea konyha többi eleméhez. A 40-es állószekrényhez párom ragaszkodik mindenképpen, és igaza is van, mert máshova nem nagyon tudunk pakolni. Vagy egy standalone 54,5-es lesz ha találok valami jobbat, vagy egy beépíthetőre rögzítek előlapot és megoldottnak tekintem a problémát. Csak sajnos vágni kell az előlapból és az látszódni fog... Megnéztem a Beko-t mi fán terem, látom török... ezt kihagynám, sajnos semmi bizalmam nincs bennük. Köszi a segítséget, igyekszem lezárni a dolgot valahogy.
Egyébként mi a konkrét baj a CAA 55-tel? Csak mert írtad, hogy annál a Beko is jobb. Angol oldalakon jókat írnak róla, a keskeny Electroluxról viszont azt, hogy elég hangos (igaz az Nofrost).
[ Szerkesztve ]
-
Alex91
félisten
Nalam is a sima joval halkabb volt. Ez a nofrost-os pedig rezonal. Pedig inverteres a motor, igaz a ventinek is van hangja. Nekem a kamraban van, racsukom az ajtot, igy mar nem annyira zavaro. De amerikai konyhaba nem tennem...
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Acef
addikt
A NoFrost 1-2 db-vel hangosabb mint a sima.
Beko: Török a márkanév. Nem Török a kompresszor, az elektronika, ... pl. a Siemens-ben sem Német kompresszor és elektronika van. Ne a márkanévhez/országhoz kösd a készüléket/minőséget, inkább nézd meg élőben.
A Kecskeméten készült Merci Magyar vagy Német? Ráadásul abban is van Koreai alkatrész.Az A+, tehát a sima CA 55 elég eccerű kis masina, a CAA-t még nem láttam, de nem hiszem, hogy sokat változott. Rendkívül kicsi a beltér.
Az IKEA szekrényt is át lehet alakítani, felhasználni az előlapot, ...
[ Szerkesztve ]
-
macilaci78
nagyúr
Vagy kérdezd meg az IKEA-t, mennyiért csinálja meg a 40 centis szekrényt 35 centisben.
El ne mond már, hogy egy IKEA-s szekrényt nem lehet másolni, utánozni. Max drága, de járható út.
Egy hűtő kb 60 cm mély, egy 60 centi mély szekrény 40, vagy csak 35 centi szélességgel szarul pakolható. Van olyan vasalat, hogy voltaképpen egy rácsos kosarakból álló polcrendszert húzol ki. Például.[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
Rendben, de az analógia a másik irányból is működik: egy Sony TV, Philips robotgép is kínában készül, jelentős részben nem japán vagy holland alkatrészekből, mégis megbízhatóbb (gondolom, nem szoktam kínai tervezésű termékeket venni) mint egy kínai TV vagy robotgép. Oké hogy a kompresszor mondjuk egyforma ezekben, de a tervezés nem, illetve mivel a Beko tényleg a legolcsóbb szegmensben versenyez, így gondolom az egyszerűbb egyéb komponenseken spórolnak, vagy éppen a mérnökórán a tervezésnél. Leginkább ezért tartok tőlük, nem a fő komponensek miatt. Tudom, előítélet, de ez van. A CAA 55 hűtőrésze tényleg nem nagy, de egyelőre ketten vagyunk, és elegendő lehet, ha hárman leszünk is még megoldjuk szerintem, cserébe a fagyasztó átlagon felüli ebben a kategóriában, ami nekünk fontos, ezért esik ki szinte minden más is ebben a méretben. Lehetne 20cm-el magasabb és 20L-tel több, de elvileg elférünk benne. A kérdés inkább a minőségére, megbízhatóságára vonatkozott, mennyire lehet 8-10 évre elfeljteni vele a hűtő kérdését? Az olvasottak miatt direkt nem a nofrostos modellt nézem, ez ráadásul árban is nagyon kedvező, 90 körül már kijön.
macilaci78: a 40-es szélesség még használható (tudjuk mert részben most is ilyet használunk a jelenlegi lakásban), a 35 már nem igazán, szóval ha csináltatnék is oda valamit nem lennék előrébb. 40-es fiókok kellenek egyébként, kosarak nem, meg pár polc a tetejére. Mivel máshol nem nagyon lesznek fiókok a konyhában csak polcok, ezért muszáj ide tennünk a fiókos szekrényt, ezt az áldozatot hoztuk a mosogatógép oltárán. Ez sajnos determinálja, hogy a hűtő csak 54,5-es lehet, ebből kell gazdálkodni, kicsi a konyha.
[ Szerkesztve ]
-
Acef
addikt
mennyire lehet 8-10 évre elfelejteni vele a hűtő kérdését?
a mostani készülékek (jó esetben) kb. 5-8 évet bírnakAz olvasottak miatt direkt nem a nofrostos modellt nézem
ezt jól tettedTöbb ismert, és nagyon elismert márkát tudnák mondani, aminek a kínálatában szereplő készülékek 30-40%-a Kínában készül, ott is tervezik, csak megveszik, és ráírják az ismert márkanevet. A gyanútlan vásárló bízik a márkanévben, megveszi, örömmel használná, de rájön, hogy hopp, ez xar.
Tehát ne a márka alapján válassz vagy ítélj, hanem nézz meg több márkát/típust, keresd az igénytelen műszaki megoldásokat, Te is fel fogod ismerni a Kínai tervezést.[ Szerkesztve ]
-
PainKiller13
őstag
Sziasztok, mosógépből van most valami bestbuy?
Gondolok én múltkor volt csereakcióban 39900 ftért médiamarktban 1200as fordulatos Indesit talán.
-
lkksioskdl3
aktív tag
Sziasztok!
Szendvicssütő ügyben kérek segítséget. Fő szempont, hogy legyen benne szendvicssütő és gofrisütő, de legyen tartós (ne kopjon le teflon, ne törjön el, ne égjen ki).
Néztem több típust, de nem tudok dönteni.Első kiszemeltem Tefal SW605833 nevű eszköz.
Valakinek van valami tapasztalata 3in1 sütőkkel kapcsolatban?
Válaszokat előre is köszönöm!
ÜDv.: Lkk
-
canniball
nagyúr
válasz lkksioskdl3 #11931 üzenetére
Ránézésre ilyenünk van, ugyan nincs napi használatban de gond még nem volt vele.
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
macilaci78
nagyúr
válasz lkksioskdl3 #11931 üzenetére
Olyan ember javasolta nekem a Tefalt, aki egyébként ilyenek forgalmaz, de Tefalt pont nem...
-
lkksioskdl3
aktív tag
válasz canniball #11932 üzenetére
KÖszönöm a válaszod!
Igazából nem feltételen kell "márkásnak" lennie. Inkább a kérdés arra irányult, (bocsánat ha nem fogalmaztam egyértelműen) hogy okoz e problémát a cserélhető sütőlap?
Hallottam, olyat a cserélgetés miatt megy tönkre. Nem gondolom, hogy ennek problémát kéne okozni egy ilyen eszköznek, de jobb félni mint megijedni.
(#11933) macilaci78:
szóval tefal-t nem ajánlod? esetleg más alternatívát tudsz ajánlani?
a válaszod neked is köszönöm -
canniball
nagyúr
válasz lkksioskdl3 #11934 üzenetére
Nem sűrűen cserélgetjük, leginkább szendvics sül benne, néha gofri. De milyen gond adódna a cseréből? Max. annyit tudok elképzelni hogy a kint lévő betéteken sérülhet a bevonat ha nem vigyáz rá az ember, de ez meg ugye user error.
Volt korábban is ilyenünk, az nem okozott gondot hogy cserélgetős kivitel volt.A kolléga szavai lefordítva: van egy ismerőse aki ilyen sütőket forgalmaz de Tefalt nem, mégis azt javasolta azt vegyen. Szóval pont hogy ajánlotta.
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
DeFranco
nagyúr
nekünk is hasonló cserélhető lapos tefal van, jó, stramm sütő, célra alkalmas, és erősebb, mint a budget társai, de a sütőlapok hajlamosak kiesni belőle nyitáskor, főleg ha összeragad a szendviccsel, nem túl erős a fül ami tartja.
emellett használható, jó készülék, de nem hibátlan (a miénk)
-
macilaci78
nagyúr
Pont, hogy ajánlom a Tefalt. Aki ilyeneket forgalmazott, az sem a saját kínálatából választott magának eszközt.
Olyan ez, mint BMW-alkalmazottként Mercedes-t venni.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
ngabor2
nagyúr
Nekünk már vagy 10 éve no-frostos fagyasztó van, teljesen elégedettek vagyunk vele. Nincs jegesedés, egyszerű takarítani.
Biztos, hogy több a meghibásodó rész, meg elég szép nagy helyet foglal el a keringetőrész, de ezzel együtt tudunk élni.
Az más kérdés, hogy nem biztos, hogy legközelebb is no-frostost vennénk, de leginkább ár/funkció döntene.
-
SenorDave
tag
Sziasztok (rremélem jó helyre irok) olyan problémám volna ,hogy adott egy Normende nnw202 mikró, gond az hogy kijelző nem világot gombokat nem érzékel semmi.Ajtót kinyitom világit ,forog a tálca és megy a ventilátor, vissza csukom és megint semmi....Kihúztam bedugtam úgyszint semmi.Több fórumot átolvastam már egy hasonló esetet találtam viszont ott sem tudták mitől lehet ....Válaszotok előre ös köszönöm
[ Szerkesztve ]
-PS3/4 gépek tisztítását, pasztázását vállalom. 3 kerület .Írj bátran!
-
Acef
addikt
válasz ngabor2 #11939 üzenetére
ngabor2
Mindegyikből van jó és rossz tapasztalat, csak a NoFrostból kicsit több, főleg több alkatrész, bonyolultabb technika miatt. (+hang, fogyasztás, ár)Használni természetesen jobb a NoFrost-ot, ez vitathatatlan.
SenorDave
Így ne használd, ne is próbálgasd -> szerviz, vagy csere.[ Szerkesztve ]
-
dances
tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy normális gofrisütőt, olyat, ami lehetőleg nem megy tönkre fél év alatt a rendeltetésszerű használattól.
Kinéztem magamnak ezt:Mi a véleményetek?
Érdemes megvenni, vagy inkább más gyártónál nézelődjek?Only the Good die young.
-
w.miki
veterán
Elromlott a tálas mixerünk, szeretnénk venni helyette másikat, de nem tudom mi az ajánlott?
Ha lehet 10e alatt, használt is jó lehet, ha újszerű...[ Szerkesztve ]
Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
ak05
tag
sziasztok
alul fagyasztós hűtőt készülök venni,max 100ezer a keret(jó ár-értékűnél 110),3 rekeszes fagyasztója legyen,
ha a keretbe belefér akkor automata fagyasztó leolvasztás jó lenne.Nagyából ennyi.Márka megkötésem nincs.köszi az ötleteket előre is
-
Acef
addikt
Tehát NoFrost-ot akarsz.
Többet fogyaszt, hangosabb, drágább, de (sokak szerint) jobb. Én normált vennék.Ha már NoFrost, akkor Lg vagy Samu.
Samsungot vennék, mert jó, és szombatig akciós.
Konkrét boltot nem ajánlok, nézelődj.Szerk.
Minnél több garral, ha teheted.[ Szerkesztve ]
-
Acef
addikt
válasz zoltan6 #11947 üzenetére
Lehet, hogy Te látod jól, Én az alábbiból gondoltam:
ha a keretbe belefér akkor automata fagyasztó leolvasztás jó lenneSajnos a mostani Zanussik többsége már nagyon "ócsó". Akkor inkább Electrolux, de abból pl. ne a NoFrost-ot (FrostFree), abban nem jók.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik