Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
-
LOGOUT.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MadKet
tag
Sziasztok,
Véleményetekre lennék kíváncsi, hogy jelenleg milyen erősítő+front kombót ajánlanátok egy 20-25 nm -es szobába, főleg zenehallgatásra meg filmezésre lenne használva.
A kinézett erősítő egy Denon AVR 1612 és hozzá 2db Proson Event 6. Ez úgy összességében olyan 150ezer körül lenne.
Van esetleg valami jobb vétel akár erősítő vagy hangfalak tekintetében? (kb 20-30ezer ft plusz még akár belefér)Előre is köszi a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
MadKet
tag
válasz Patice #25057 üzenetére
Tamoo -val mindketten rögtön sztereót ajánlottatok, de igazából ahogy már írtam neki is, a jövőben nagyon valószínű az 5.1re bővítés, ezért is nem gondolkodtam sztereoban.
Szóval, ezt figyelembe véve továbbra is várom esetlegesen a jobb vételeket 5.1 erősítő + 2 front hangfal kategóriábanKöszi!
-
MadKet
tag
Sziasztok,
Egyelőre csak keresgélek hogy mit lenne érdemes venni, és ebben kérném a segítségeteket.
Erősítő + 2 front lenne a terv most, aztán majd bővíteni tovább.Szóval, erősítő téren a következőket néztem:
Onkyo TX-NR414 vagy Denon 1713.
Ezekről valakinek valamilyen tapasztalata, véleménye? Esetleg valami jobb vétel ebben a kategóriában, HK vagy Pio? Főleg filmnézés és zenehallgatás lenne rajta, néha egy kis játék de az kb lényegtelen.
A erősítőre szánt összeg az kb max 120-130e , az se baj ha kicsit kevesebb.Köszi a segítséget!
-
MadKet
tag
válasz access_denied #29708 üzenetére
Köszi a javaslatot, itthon tényleg durvább áron adják.. Sajnos Ausztriára meg nincs lehetőségem, úgyhogy jobb lenne valami helyi vétel. Azért még nézegetem hátha lenne olcsóbban.
Addig is várok még javaslatokat ha van más márkában. Köszi!
-
-
MadKet
tag
válasz #09634560 #29886 üzenetére
A keresgélés közben én is bekapcsolódnék. Mint ahogy írtam előbb, én eddig az Onkyo TX-NR414 és Denon 1713-at néztem, de a Pio 922 kb 5-10k -val kerülne többe, de gondolom sokkal jobb választás lenne ugye?
(Az Onkyo 616 már kb 25-30k -val drágább)Hangfalak tekintetében ha egyelőre csak 2 front lenne hozzá, akkor mik lennének a javaslatok?
Köszi!
-
MadKet
tag
Én is azért örültem meg hirtelen a Pio VSX-922-nek, mert az új ára hasonló szinten mozog (vagy egy picit több) mint az elvileg gyengébb Denon 1713 vagy Onkyo TX-NR414, de mégis többet tud, illetve az az av-online -os teszt is jól hangzott.
Plusz ami számomra szempont volt eddig az az ARC..Azért ha mégis ez a Pio lenne, gondolom annyira nem rossz vétel, főleg ha valaki még csak most kezd "beszállni" ilyen szinten a házimozi rendszerekbe.
Jelenleg még mindig egy jó régi kis Ozaki Homme B5 látja el a szerepet, de már nagyon cserére érett
-
MadKet
tag
Abszolút igazad van, hogy nem a ficsőrök kell hogy eladják az erősítőt, számomra is a hangminőség fontosabb. Nekem a Wi-fi nem éppen lényeg, ez nem is írtam hogy az lenne, csak az ARC-t írtam kitételnek, mert HDMI -n lenne kötve a tv-re.
A Pio VSX-922-t meg éppen azért kérdeztem, mert az említett tesztben a Denon AVR-2113 -al lett összehasonlítva, és a Pio hangminősége volt a jobb. (bizonyos esetben pedig az Onkyo TX-NR515 -nél is jobb ha jól emlékszem)
De félreértés ne essék, a hangminőség a legfontosabb, csak emellett még legyen ARC is, számomra ennyi a kitétel.
Egyébként pedig köszi szépen az eddigi tanácsokat is mindenkinek.
-
MadKet
tag
válasz access_denied #29993 üzenetére
Nem biztos hogy lesz lehetőségem meghallgatni mindent amit szeretnék, de először is leszűkíteném a kört egy pár modellre, ahogy mondod, főleg tesztek és vélemények alapján (az angollal nincs baj Aztán ha megvan(nak) a kiszemeltek, akkor esetleg nekiindulni és meghallgatni. Persze közben a használt is jácchat ugyanúgy. Mintha úgy olvastam volna hogy a Pio menüje+távirányító ami a gyenge pontnak nevezhető, de igazából mivel a hangminőségre jót írtak, ezért ezek annyira nem befolyásoló tényezők
-
MadKet
tag
Tovább olvasgatva a teszteket, csak a kíváncsiság kedvéért ez milyen: Sony STR-DN1030. Csak azért kérdem mert Sony-ról túl sok véleményt nem láttam itt eddig Ezt a típust konkrétan a Yamaha RX-V673 -al emlegetik együtt.
-
MadKet
tag
válasz mester32 #30530 üzenetére
Ez az én problémám is
Még a német Amazon -on vannak olcsóbban, csak azt nem sikerült kibogoznom hogy mennyi lenne a szállítás (ha egyáltalán hoznak ide) illetve hogy melyik gyártó hogyan garanciáz. Ha Európai garival, akkor még látnék fantáziát ebben is. Lehet hogy hülyeség, ha valaki rendelt már így az megosztaná pls ?
Köszi!
-
MadKet
tag
válasz Makk Márton #30612 üzenetére
Hello,
Csak azért írok, mert ez az erősítő rajta van az én listámon is mint kiszemelt áldozat Megkérdezhetem hogy honnan és mennyiért sikerült hozzájutnod? Illetve hogy mi a véleményed róla, amint sikerült tesztelned.
Előre is köszi a segítséget.
Üdv.
Laci -
MadKet
tag
-
MadKet
tag
Garanciával kapcsolatban kérdeznék. Denon -nál hogy megy, van valami központi gari vagy minden esetben a vásárlás helyén érvényesíthető? Illetve ha így van, akkor Audicentrum -al (volt Satsystem) mint bolttal kapcsolatban van-e valakinek tapasztalata? Továbbra is a használt vásárlása miatt kérdezném.
Köszi! -
MadKet
tag
Egy újabb kérdésem lenne, sztereo rendszerrel kapcsolatban, ami nem nekem lesz
Szóval, a keret kb 200e lenne. Erősítőkben mit érdemes nézegetni? Újakból viszonylag keveset találni 100e alatt. Esetleg használtban ez milyen vétel lehet? Illetve ha ez lenne, akkor szintén 100e körül mik az ajánlott hangfalak hozzá. Még mielőtt hallgatózásra kerülne sor, kicsit jó lenne leszűkíteni a dolgokat
Köszi előre is a segítséget.
-
MadKet
tag
Sziasztok,
A nagy nézelődésben találtam egy számomra érdekesnek tűnő példányt, ami igazából passzolna abba az elképzelésbe hogy egyelőre csak 2 frontot szándékoznék venni:
Kenwood RA-5000 és hozzá egy ilyen kis reklámot
A felhasználás jellege zene + film kb egyenlő arányban. Ez árban kb passzolna a keretbe is.
Kérdésem az lenne hogy valaki esetleg hallott már erről a típusról vagy valami tapasztalat vele kapcsolatban? Egy ideje olvasom már itt a fórumot de Kenwood mint márka nem nagyon került említésre..
Köszi!
-
MadKet
tag
válasz Oldfighter #34577 üzenetére
Értem és köszi. Az a helyzet hogy a linkelt oldalon láttam először Kenwoodot, abból is ezt a típust. Csodálkoznék ha lenne valahol meghallgatható verzió, ahogy mondod idehaza nem tűnik nagyon kedveltnek De ha találok valahol akkor beszámolok róla, hátha érdekelhet még valakit ez a típus.
-
MadKet
tag
Sziasztok,
Egy olyan kérdésem lenne, hogy ausztriai vásárlás esetén garanciával kapcsolatban van-e valakinek tapasztalata?
Ezek elég jó árban vannak odakint, viszont ha csak ott érvényesíthető a gari, akkor az nem túl jó:
Köszi előre is a segítséget!
-
MadKet
tag
válasz Sefter #59424 üzenetére
Igazából ismerős megoldaná a szállítást, tehát az kb 0 Ft. Inkább az érdekelt volna hogy a gari ilyen esetben cask a kinti boltban érvényesíthető, vagy esetleg mondjuk itthon is be tudnám vinni Denon -hoz.
Sajnos használtban ezeket még nem láttam, jó lenne kifogni de úgy gondolom egy darabig még nem lesz.
-
MadKet
tag
Sziasztok,
A véleményetekre lennék kíváncsi, hogy egy Denon X1000 és Dynavoice Challenger M63 frontok mellé milyen center passzolna. Szép lassan tervezgetem a bővítést és először center majd sub-ra gondoltam. Sajnos a szetthez tartozó centerről lemaradtam. Jók lehetnek esetleg a Magic széria centerei illetve valami Proson Stadium? Esetleg más gyártó ami passzolna hozzá?
Előre is köszi!
-
MadKet
tag
válasz adodaniel #65724 üzenetére
Köszi szépen, akkor majd egy ilyen C-5 lesz belőle Mondjuk az M63 -hoz eredetileg a C-6 center tartozott, ami 3 utas, de azt már nem bírtam volna értelmesen elhelyezni, akkora volt.
(#65726) Thuglife: köszi a tanácsot neked is!
Hátsó hangfalaknak + sub-nak akkor gondolom lehet más márka is?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest