Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-31 21:29:46

LOGOUT.hu

Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#58051) Valkűr válasza kecsetif (#58047) üzenetére


Valkűr
őstag

Még 1x leírom, mert nem figyelsz...Hiába brillirozik a Bluray sztereóban, ha az erősitő ugyan úgy a kis Onkyo marad!! Ezért írtam, h tök felesleges 200 ezret költeni blurayre, ha nincs mi kiszolgálja. VAgy azt hiszed, h a Drága lejátszótól majd az erősítődből lesz egy Mark Levinson és tök jól fog zenélni?

[ Szerkesztve ]

iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5

(#58052) #09634560 válasza kecsetif (#58048) üzenetére


#09634560
törölt tag

olyan opció nincs, hogy a nappaliba 2 méter magas hifiállvány legyen, hogy minden elférjen
Nekem van olyan Onkyo cd játszóm (Onkyo C30) mely 8 centi vastag így minimális helyen elfér.. üzemképes csak nincs min lejátszon.. nemhogy olyant vennél 2 méteres lejátszó helyett. :DDD
Tigerteam. egyetértek.. nem lehet elvárni, sőt: egy jobb lejátszót is lenyom, ledegradál...

[ Szerkesztve ]

(#58053) kp59


kp59
aktív tag

Sziasztok!

Itt még nem jártam (tudom súlyos hiba :DDD ). Most esedékessé vállt a kissé öregecske Technics SA-AX7 erősítőm lecserélése.Felkeltette érdeklődésemet a Pioneer VSX-528 ami a Pioneer idén kijött erősítőinek egyike ([link]). Az elég sokféle szolgáltatása mellett a hangját sem írják rossznak (persze a kategóriájában).

Érdeklődnék hogy valamelyikőtöknek esetleg volt-e már dolga vele és ha igen milyen véleménye alakult ki róla?

(#58054) kecsetif válasza Valkűr (#58051) üzenetére


kecsetif
aktív tag

Vegyen ML az, akinek hét anyja van... :N

Te sem figyelsz, és ráadásul személyesnek is veszed a dolgot, úgyhogy megpróbálom türelmesen elmagyarázni.

Van egy probléma: kéne egy bd játszó, ami egy 616-os onkyoval sztereóban élvezhető kéne hogy legyen. Összeghatár 500 pénz. Azt hittem, ez egy egyszerű kérdés, egyszerű válasszal, mondjuk a Pana BDT500 tényleg nagyon jó. Téma lezárva, rendelem netről.

Volt már 616-osod? Azért a benne lévő dac nem olyan rossz, mint ahogy elképzeled. Vagy bármilyen onkyo házimozi erősítőd az elmúlt pár évből? Látod emiatt írtam, hogy tipikus suzuki effektus. Mindenki fikázza a rizsrakétát, kivéve akinek már volt. Nyílvánvaló, hogy nem ferrari kategóriáról beszélgetünk (=mark l.), de nem is azért veszik az emberek. Nem véletlenül került az onkyo a monitor audiók mellé...

[ Szerkesztve ]

(#58055) Sefter válasza kecsetif (#58054) üzenetére


Sefter
veterán

Ha bd-t akarsz , szerintem pio-t vegyél..
Lx55 vagy bdp450-et válaszd, azok elég jók.

Psn ID: sefter_hun

(#58056) Oldfighter válasza kecsetif (#58054) üzenetére


Oldfighter
senior tag

A te látásmódod szerint, én is leírnám a véleményem. Hiába raksz egy Swift motort egy Ferrariba, attól az még nem fog 300-al repeszteni.
Az Onkyo AV erősítő -nagy általánosságban-, nem zenei erősítő.

Süket szomszéd a jó szomszéd!

(#58057) ithomas


ithomas
őstag

Amugy en sem ertem azt a folyamatos Onkyo gyuloletet, ami ebbol a topicbol arad.Hany alkalommal lattam mar, hogy valaki jon kerdezni hogy mozira! milyen erositot vegyen, es lebeszelik az Onkyorol.Igen, az Onkyo dinamikus,nyomulos,loudnesses , pont olyan ami a mozihoz kell.Es pont olyan ami a rock/metal/elektronikus zenekhez illik.A legtobb kerdezo szvsz nem komolyzenet meg jazz-t hallgat, megis Marantzot ajanlanak neki, pedig ugyanazert a penzert az joval sovanyabb teljesitmenyt nyujt pl mozi alatt. Nyilvan le leszek hurrogva, de nem baj.. :)

Real eyes realize real lies!

(#58058) Thom!


Thom!
veterán

Néha itt az a baj, hogy nem a HM megy a topicban témaként, hanem a hifizés...

(#58059) MasterMark válasza ithomas (#58057) üzenetére


MasterMark
titán

Én is elzenélgetek az Onkyo-mal, habár most úgy érzem ez a leggyengébb láncszem.

Switch Tax

(#58060) bajnokpityu válasza Thom! (#58058) üzenetére


bajnokpityu
félisten

nálam a hifi hozzá van csatlakoztatva a mozikombájnhoz :)

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#58061) Thom!


Thom!
veterán

Ex-Onkyo tulajként, pár dologban az Onkyo nagyon jó pl.:menürendszer illetve kezelhetőség, amibe 1-2 gyártó siralmas pl. a mostani Denon AVR 3808-om is az, távirányító szintén az egyik legjobb az Onkyonak, informatív kijelzőjét szintén imádtam, és minőségi robosztus külső, ami tetszett a márkánál, szóval ha nem a hangminőségről beszélünk, ezek a szempontok is fontosak lehetnek.

[ Szerkesztve ]

(#58062) MunezXBK válasza ithomas (#58057) üzenetére


MunezXBK
nagyúr

Mint Onkyo tulaj, a kommented nagy részével egyet is értek.

De, hogy elektronikusra nem való, az ziher. Nekem nagyon nem tetszik.

(#58063) Oldfighter válasza ithomas (#58057) üzenetére


Oldfighter
senior tag

Ami jelzőket felsoroltál az csupán részei a mozis hangzásnak. A teljes képhez más kívánalmak is hozzátartoz(hat)nak, melyeket más márkájú erősítők testesítenek meg. Valami ilyesmiről szól a hangkarakterisztika. Ki mit kedvel, ugye. :) Gyűlöletről én meg aztán itt nem olvastam.

Süket szomszéd a jó szomszéd!

(#58064) #09634560


#09634560
törölt tag

Onkyóról: mozierősitő rengeteg innovációval és közép-kezdő osztály legjobb mozierősitője, nincs is vele baj ugy a 8xx-ig felette léteznek jobbak. De mozira és nem részletezős zenére való, arra a legjobban ajánlott volt, van és lesz is.
Ugyan olvassátok el, mi volt a terve: zenére akarta, zenére BD játszót keresett.Nem mondom jó arra is bizonyos zenékhez, de neki épp nem tetszett, amit hallott ezért ajánlottam neki hogy direkt cd játszót nézzen.. de egy 616-ra ráaggathat egy ML-t is:bulira rockra nagyon jó az onkyo de nem részletez,elken lerontja a hangképet és mehe t elé vagy utána bármilyen lánc, sokkal jobb nem lesz tőle.De hiba lenne részletezős zenére ajánlani mellé bármit drágábbat. nem éri meg.. nem lesz sokkal jobb. Pana és a pio bd játszók viszont remekek, de cd-re nekik/velük is meg kell alkudni, pláne onkyo mellé. De mozin Onkyo ebben a kategóriában a legjobb az tuti.

[ Szerkesztve ]

(#58065) BBéci válasza kecsetif (#58054) üzenetére


BBéci
titán

13 éve tesztelek szakújságíróként házimozi erősítőket, legutóbb az Onkyo 929 volt nálam és azt sem ajánlom sztereó zenehallgatásra, ha a kérdező igényesebb az átlagnál.
Ennek a topiknak a lakói sokkal több erősítőt próbáltak, mint gondolnád. Néhányan szerencsésen elkerülték az Onkyo megvásárlását és anyagi veszteséggel történű eladását, mások beleestek ebbe a csúnya csapdába, tudnám sorolni a nickeket.
Mozira kiváló, tuc-tucra is, de az nem zene.

Visszatérve a kérdésedre: egy ma újonnan 130-150000 forintba kerülő BD-játszó hangját - CD-ről van szó - simán veri egy 20 éves, használt, újkorában 40000 forintos, ma tíz-ezret érő CD-játszó.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#58066) Toobee válasza Thom! (#58061) üzenetére


Toobee
veterán

Kár, hogy ha leülök mozizni, akkor ezekből semmi sem számít egy fikarcnyit sem. Az sokat sejtet, hogy a hangminőséget illetően egyetlen pozitív szavad sem volt a Denon után, pedig ha jól emlékszem, akkor megjárattál pár Onkyo erősítőt.

https://barbieripnk.hu/

(#58067) Valkűr válasza kecsetif (#58054) üzenetére


Valkűr
őstag

Elmondom, mert továbbra sem figyelsz! Ha elég figyelmes lennél akkor néznél is, nem csak látnál. Nézd már meg a profilom milyen erősítőm van, utánna magyarázz. De tudod mit, segítsen neked továbbra az akinek két anyja van. Elmondtam amit én gondolok, és megakartalak szabadítani attól, h feleslegesen kidobj 200 ezret valamiért amivel nem vagy előrébb, ígérem többet nem teszem. Elmondtam mert nekem is az van, igaz a nagyobb komolyabb darab, de tudom mire képesek, h megmentsem a penzedet. A kérdezők nagyrésze azt sem érdemli meg, h válaszra meltassak. Rád van bízva a döntés, részemről a téma lezárva. Nincs miről beszéljünk.

iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5

(#58068) Norbi 72 válasza #09634560 (#58023) üzenetére


Norbi 72
veterán

Kimi milyen vasra váltott?Egyébként emlékszel még a beszélgetésünkre?A Pio 1223-as messze nincs elvetve,csak tolódik az a projekt is.Türelmesen gyüjtögetek... :D

(#58039) Tigerteam .Természetesen jobban,szebben szólnak az újabb vasak,csak az egy kicsit fura,ahogy ezt az Onkyo csinálja.Pl. miért vette el a 8-as(9-es)szériától az Ultra jelölést? :F
De mondhatnám szériánként a hangfal/audio csatlakozók számát is.

Látom,amíg dolgoztam,jó kis beszélgetés kerekedett itten! :Y

(#58069) BBéci válasza Norbi 72 (#58068) üzenetére


BBéci
titán

Kimi Cambridge Audio 650-re cserélte az Onkyót, szerinte sokkal jobb a hangja.

Nem vették el a jelölést, csupán rájöttek, hogy attól a logótól semmivel nem lesz jobb a készülékek hangja, csupán egy halom pénzt kell fizetni a ráírásáért. A Select kevesebbe kerül, mint az Ultra. ;]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#58070) Norbi 72 válasza BBéci (#58069) üzenetére


Norbi 72
veterán

Köszi az infót!

(#58071) Valkűr válasza Norbi 72 (#58068) üzenetére


Valkűr
őstag

Ahogy olvasom ezeket teljesítmény függvényében osztogatták... A select jó 30-40 az ultra meg 40-50 négyzetméter alapterületű helységekbe....Más különbség nemigen van mostanában, régen az ultra jobb alkatrészeket kapott mint a select, de mára ez sem igaz, mert a selectben is megtalálhatók ugyan azok az alkatrészek. Egyedül a kisebb tap és kondik amiben van változás...

iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5

(#58072) zeix


zeix
senior tag

Ha nem ajánlott az Onkyo mozira, akkor ki kell venni az első hozzászólásból.
Nekem egy tx-sr605-ösöm van.
Elektronikus zenére tökéletes, 7.1-es keveréssel (ac3 filter).
Mozira kicsit túlzó, este a Late night bekapcsolva akció filmeknél. :)

(#58073) TCr válasza zeix (#58072) üzenetére


TCr
veterán

"Ha nem ajánlott az Onkyo mozira..."

Ilyet itt szerintem soha senki nem írt.

IBKR - - Revolut - - Gránit Bank <--- ajánlói kódokért küldj privát üzenetet. ;-)

(#58074) Sefter válasza zeix (#58072) üzenetére


Sefter
veterán

Pont, hogy mozira ajánljuk...zenére kevésbé..

Psn ID: sefter_hun

(#58075) Toobee válasza zeix (#58072) üzenetére


Toobee
veterán

Gondolom milyen jó lehet 7.1-ben hallgatni a sztereó forrást...

https://barbieripnk.hu/

(#58076) Sefter válasza Toobee (#58075) üzenetére


Sefter
veterán

A diu-disungnak mindegy hány csatornára kevered... ;]

Psn ID: sefter_hun

(#58077) Tamoo válasza Sefter (#58076) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Azért akad igényes elektronikus zene is bőven. Én néha hallgatok ha olyanom van. De persze csak sztereóban. Amíg a Pio 421-em volt én is szórakoztam az 5ch sztereóval, meg loudness... gyenge belépő cuccoknál a kezdők ezzel próbálják kompenzálni a hiányosságokat.

[ Szerkesztve ]

(#58078) TCr válasza Tamoo (#58077) üzenetére


TCr
veterán

"Azért akad igényes elektronikus zene is bőven."

Igen, de azok nem is a "diun-disun" kategória. :DDD

IBKR - - Revolut - - Gránit Bank <--- ajánlói kódokért küldj privát üzenetet. ;-)

(#58079) zeix válasza TCr (#58078) üzenetére


zeix
senior tag

Nem hallgatok gagyi diun disut.
Faithless pl. :R

(#58080) spiky03


spiky03
veterán

szerintetek mennyire rossz az ha egy ideig center nélkül mozizom? így a két frontra keveri ki a hangját.

valamint a korábbi sub-os kérdésemre tudnatok válaszolni valamit?
mert lehet elviszik a kis yamahamat :) így kellene helyette valami jobb. sajnos a 315-ös yamahat elvitték :(
40 körül érdekelne.

thx

[ Szerkesztve ]

SuperHeRo - Eladó! Anthem MRX710 + extrák!

(#58081) kp59 válasza kp59 (#58053) üzenetére


kp59
aktív tag

Úgy látom eddig nem sokan találkoztak itt a Pioneer VSX-528 erősítővel :O
Na mindegy akkor kicsit átfogalmaznám a kérdésem.
Szerintetek ez a receiver.de oldalon megjelent ([link]) 21 darab erősítőről készült 2013-as rangsor mennyire hiteles? A hangminőség a szolgáltatások a felépítés a kezelhetőség és persze az ár/érték arány alapján vajon elfogadható az itt szereplő erősítők rangsora?

(#58082) Toobee válasza spiky03 (#58080) üzenetére


Toobee
veterán

Ha be tudsz ülni pontosan középre és jó frontjaid és erősítőd van, akkor szépen megoldják a beszédhangokat. Én élvezem a mozit a két fronttal, a szubot és a hátsókat hamarabb vennék, mint centert, ha egyszer oda jutnék, hogy újra mozit építek.

https://barbieripnk.hu/

(#58083) MasterMark válasza spiky03 (#58080) üzenetére


MasterMark
titán

Ha csak egyedül vagy, akkor jó lehet úgy is.

Switch Tax

(#58084) spiky03 válasza Toobee (#58082) üzenetére


spiky03
veterán

én ott ülök, az asszonynak meg mindegy. :D
hát a frontok valamivel jobbak mint a center.

így van, ezért is akarok most inkább sub-ot cserélni
erre kellene valami jó, ami javulást mutatna a mostani után

SuperHeRo - Eladó! Anthem MRX710 + extrák!

(#58085) Toobee válasza spiky03 (#58084) üzenetére


Toobee
veterán

Dynavoice T-12-t nagyon ajánlom, ha szubot keresel. R10-et felejtsd is el :D

https://barbieripnk.hu/

(#58086) TCr válasza spiky03 (#58080) üzenetére


TCr
veterán

"Kapcsold ki" a centert az erősítőd beállításaiban és hallgasd meg, hogy számodra elfogadható-e úgy?

IBKR - - Revolut - - Gránit Bank <--- ajánlói kódokért küldj privát üzenetet. ;-)

(#58087) Tamoo válasza Toobee (#58085) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Kár hogy nincs kisebb verzióban, illetve kár hogy lakk fekete. :DDD de így is csorgatom rá a nyálam. Kíváncsi lennék mit mutatna a Klipsch helyén, de vaktában nem cserélném.

[ Szerkesztve ]

(#58088) Oldfighter válasza Tamoo (#58087) üzenetére


Oldfighter
senior tag

Most olvastam a tesztet róla; egy 25 centis változattal már kiegyeznék. Még a lakkozott felületet is elviselném.

Süket szomszéd a jó szomszéd!

(#58089) Toobee válasza Tamoo (#58087) üzenetére


Toobee
veterán

Miért kellene kisebb verzió?

https://barbieripnk.hu/

(#58090) Tamoo válasza Toobee (#58089) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Mert 15m2-re lehet nagy a 30as membrán. 25-öst ideálisabb gondolnék ugyanilyen erősítő teljesítménnyel. :D De ki kellene próbálni. Találgatok. (Klipsch-ből kiindulva. Az is 30-as. Erősítőn -8dB, poti 1/4 állás)

(#58091) Toobee válasza Tamoo (#58090) üzenetére


Toobee
veterán

De az reflexes, ugye? Ez meg zárt.

https://barbieripnk.hu/

(#58092) mp54 válasza kecsetif (#58054) üzenetére


mp54
senior tag

Hidd el, a te érdekedben beszélnek, nem ellened...
kéne egy bd játszó, ami egy 616-os onkyoval sztereóban élvezhető kéne hogy legyen
Az a BD lejátszó, mely szépen zenél sztereóban, nagyon drága. Jobban jársz, ha veszel egy képminőségre már elé jó BD-t + egy dedikált CD lejátszót.
Engem rá tudtak beszélni, igaz én kis pályán focizom: Pioneer BDP-140 mellé (ez már meg volt) vettem egy öreg, de egészséges Philips CD-931-et. (leveri a BD-t, igaz ez egy alap BD-játszó)
Ha már megvan -így vagy úgy - a jó sztereó jel, azzal mit tud kezdeni a HM vasad, azt nem tudom...csak sejtem, mert egy HM vas.

(#58093) Tamoo válasza Toobee (#58091) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Igen. Akár még jó is lehetne. Nem tudom.

[ Szerkesztve ]

(#58094) spiky03 válasza Toobee (#58085) üzenetére


spiky03
veterán

Ez egy picit több, mint amennyit gondoltam költeni rá. :D
De jól néz ki.

Amúgy jelenleg ez a két versenyző van:
- Magnat Sub 130A Itt lehet, hogy nagy lenne a 30-as sub :U
- Energy Esw-10

Nem tudom melyik lenne jobb? :F

De még reménykedem, hogy felbukkan valami jó vétel ilyen áron ha tényleg elviszik a sub-ot. :)

Ez gondolom jó lenne, csak itt ennél meg nincs ár, nah meg nem is 40 lesz ha lesz.
- Klipsch rw12

[ Szerkesztve ]

SuperHeRo - Eladó! Anthem MRX710 + extrák!

(#58095) Sefter válasza spiky03 (#58094) üzenetére


Sefter
veterán

Sub-ból nem érdemes kicsit/épp jót venni...inkább gyűjtögess még.
Én 3x fizettem meg a "tanulópénzt" mire elégedett lettem...

Psn ID: sefter_hun

(#58096) Tamoo válasza spiky03 (#58094) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Klipsch RW12 (a nem digites) 70-80 körül forog használtan.
Az is 30-as és 340W/825W.

(#58095) Sefter: Egyetértek. Érdemes megvenni egyből egy normálisat. Két-három gyenge próbálkozás többe kerül.

[ Szerkesztve ]

(#58097) Toobee válasza spiky03 (#58094) üzenetére


Toobee
veterán

Hát nem tudom...ha nekem nincs pénzem olyan cuccra, ami megüt -számomra- egy elfogadható szintet, akkor inkább nem veszek semmit. Tudom, tudom...az a fránya zsebégetés. De előrébb nem leszel ezekkel.

https://barbieripnk.hu/

(#58098) spiky03 válasza Sefter (#58095) üzenetére


spiky03
veterán

Igen ezt tudom.
Mondjuk ha előbb gondolkodom és előbb elment volna a sob-om és megtudtam volna épp venni a 315-ös Yamahát, akkor az azért jó lett volna. :)

Mondjuk 1- 2 hónap alatt kitudnám szerintem gazdálkodni azt az 50-60-at. :U

Mert gondoltam pl a Polk PSW110-re is, az ugye 60 körül van újonnan.
De remélem felbukkan megint valami jó vétel az apróban. :)

Akkor az a két sub nem ajánlott kategória?
Az Energy sem?

SuperHeRo - Eladó! Anthem MRX710 + extrák!

(#58099) TCr válasza spiky03 (#58094) üzenetére


TCr
veterán

Láttam lekéstél a 315-ről.
Van fent egy 515, de kb. dupla áron, holott a 2 sub lényegében ugyanaz.
Bár az eredeti árhoz képest még az is elég baráti.

IBKR - - Revolut - - Gránit Bank <--- ajánlói kódokért küldj privát üzenetet. ;-)

(#58100) #09634560 válasza kp59 (#58081) üzenetére


#09634560
törölt tag

Ez a lista alulról indul, minél nagyobb a szá annnál jobb helyezése lesz de elég szubjektiv mert nem releváns.. mert ilyen sorrrend: onkyo414 313, 616.. én nem tekinteném minőségi sorrendnek.

Zeix: engem ignorálsz vagy nem értettél meg? Mivel épp azt irtam neked hogy mozira az egyik legjobb, akkor miért vegyem le az 1 sz hsz listájáról??? :F Zenére nem ajánljuk... ebben rajtad kivül szinte mindenki egyetért, bár a 6xx és felette bulira, rockra jó/vállalható lehet.
Kecsetifnek is szól, ja és szerintem az én vacak CD játszóm is lehet leveri a 200 ezerbe kerülő BD játszók legtöbbjét. Próbáltuk egy-kettő ellen: alázott az onkyo, még a BD gazdája is elismerte.

Spyki: Klipscl is oké lehet, de ha a Polkravalót össze tudod szedni akkor nincs több kérdés.Kár próbálkozni.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.