Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
xtremetuning
addikt
válasz #75912448 #49545 üzenetére
Többezer olyan matricám van... , egy időben kazi másolással foglalkoztam...
BBéci : nekem meg a piok hangja nem tetszett...
[ Szerkesztve ]
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
xtremetuning
addikt
Király utca ? Sokszor volt, hogy csak egy kis nyálcsorgatásra szaladtam be, pedig nem laktam közel...és pénzem sem volt...
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
BBéci
legenda
válasz xtremetuning #49551 üzenetére
Nem illett hozzájuk a kábelezés és a hangdobozok. Tehát nem a Pioneerok hibája volt.
Miféle Király utca? Majakovszkij volt az, pupákok!
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
mcmike
őstag
válasz xtremetuning #49516 üzenetére
Hát igen, nem 92-ben volt, de nem is sokkal utána. 92-ben még csak 14 éves voltam. Szerintem olyan 17 éves lehettem amikor a Technics szettem volt amit el kellett adnom, és érettségire kaptam a Pioneer CT-W205R-t. Csak ezért tartottam meg a mai napig is.
De akkor biztosan többért vettem...már nem emlékszem...
Nem volt fejlesztés hanem inkább visszalépés volt sajnos, de kellett a kétkazettás deck a másoláshoz.
LIDL Richard featuring Billy Auchan...
-
krx21
nagyúr
Szerintetek a pali mennyire érthet a hangtechnikához???
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Összefutok és cserélgetünk majd , addig megyek hallgatni egy kis Mike Mareent
[ Szerkesztve ]
-
xtremetuning
addikt
Akkoriban tudod, mi volt a kábelezés.....kéteres, egyes piros-fekete drót azt csókolom...
-
JohannZimu
senior tag
válasz xtremetuning #49565 üzenetére
Telefonzsinór...
-
xtremetuning
addikt
válasz mcmike #49557 üzenetére
Én egy kétfejessel és egy háromfejessel másoltam. Hogy imádtam a bias-t tekergetni...
Kittosz : ínséges időkben ? Simán
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz bajnokpityu #49532 üzenetére
Ne tudd meg mit szurkoltunk hogy csaut elkapják.. Még szinestévénk se volt akkor eljáunk egy klubba megnézni.. ott volt egy Akai orsós megnó, 1965-ös vétel Onkyo sztereó erősitő, Onkyo kazettásmagnó Akai szintézeres(!!) rádió ezek 1978-as vásárlásuak ezek a mai napig működnek, (tavasszal legalábbis üzemeltek!!!) meg volt hozzájuk NZC lemezjátszó az már nem üzemel, meg Pioneer hangfalak voltak hozzájuk, jelenleg Dali ikon5 van rájuk kötve.
[ Szerkesztve ]
-
desolator
senior tag
sziasztok megint. Eszembe jutott még valami. Van nekem a gépben egy gtx 760-as kártya amin ugye van hdmi. Ha ezt bedugom az erősítőbe akkor is fog menni az 5.1?
Mostanában annyit járok dolgozni, hogy kezd lassan az ivás rovására menni...
-
forma69
tag
Lenne egy kérdésem, ti jobban vágjátok e témát:
Denon erősítő 80Hz vágás minden hangdoboznál front large,a többi small, a sub LFE-ben.
Ha átállítom LFE+main-ra és ugyan az, 80Hz az összes hangdoboz vágási frekije, mégis szebb a magas több a mély.
Valaki levezetné....
Köszi[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
válasz forma69 #49570 üzenetére
Első esetben az LFE, és minden más (vagyis gyakorlatilag az összes létező) csatorna 80Hz alatti tartománya a sub-ra megy.
Második esetben ugyan ez, kivéve, hogy a front-okra is kiküldi az összes csatorna <80Hz jelét, hogy az azokba épített mélyek is kivegyék a részüket az alacsony frekvenciájú hangok előállításából (azoknak találták ki, akik nem szeretnék, hogy egy komoly mély-hangszóróval szerelt front dobozban kvázi pihenjen a nagy membrán, míg csak a dedikált sub teszi oda, amit kérnek és/vagy tud - bár azért ez nem ilyen egyszerű).
Kiegészítve ezt annyival, hogy ha Large-ra állítod a front-okat, akkor azok eleve soha nem is lesznek megvágva 80Hz-en, csak azok a csatornák, amiket Small-nak jelölsz.
Szóval, ha van egy jó dedikált sub, akkor érdemes mindent Small-ra állítani, és LFE, nem LFE+Main módban használni. Ha mélyben gyenge a sub (pl. nincs elegendő teljesítménye a szobához), de ebben erős a front (ritka, főleg házimozihoz szánt frontban), akkor talán érdemes kihajítani a sub-ot (és venni egy olyat, ami kategóriájában passzol a front-hoz és/vagy elég nagy a szobához), vagy szórakozni az LFE+Main móddal, illetve ezzel, hogy Large-nak mondod a frontokat.
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
BBéci
legenda
válasz janos666 #49573 üzenetére
Lehet ezzel játszogatni, de az én ajánlásom is az összes hangdobozra kerülő jel 80 hertzen történő vágása. Amikor 2002-ben megvettem a Denon AVR-3802-t, LFE+Main állást választottam és a szubláda keresztváltóját minimumra, 40 Hz-re tekertem. Pár évig így használtam, aztán átálltam a THX ajánlásra. Sokkal jobb, ha a szubláda végzi a nehéz munkát. Azt elfelejtettem említeni, hogy közben a szoba akusztikáján is jelentősen javítottam. Ez lényeges, mert ha vacak, akkor sokkal inkább jobbnak tűnhet az LFE+Main.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
agoka07
senior tag
Sziasztok. Találtam olcsón egy Denon PMA-300V típusú erősítőt. Vannak tapasztalataitok, véleményetek? Leginkább zene hallgatásra használnám. Előre is köszönöm.
S35-3310-1600-KU380-W300i-Shine-C3050-Spiro-858 Smart-SK17i-Galaxy S-Note 1-Galaxy S4-G4-S6 Edge-Note 8
-
lemmy9
őstag
Nem volt semmi ez a nosztalgia cunami
Szerintem!
-
JohannZimu
senior tag
-
agoka07
senior tag
válasz bajnokpityu #49577 üzenetére
Akkor megéri ráfordítani 14-15k-t?
S35-3310-1600-KU380-W300i-Shine-C3050-Spiro-858 Smart-SK17i-Galaxy S-Note 1-Galaxy S4-G4-S6 Edge-Note 8
-
Peak
addikt
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
spiky03
veterán
Szerintetek a Monitor Audio M4-es hangfal az milyen szintet képvisel?
Melyik márkákkal lehet mondjuk egy lapon említeni őket?SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
spiky03
veterán
válasz Toobee #49584 üzenetére
Köszi.
Nem ezt nem hallgattuk, mert állókat nem nagyon hallgattunk, mert ő polcsugárzókat keresett a 13nm-re.
Régebben hallgattunk Polk TSi 400-at emg Mission MX5-öt, meg ELAC 67.2-t, ezt nem.Mert most van ilyen jó áron, mondjuk kérdés, hogy center található-e hozzá még valamerre?
Nah meg, hogy a leendő Pio-val milyen viszonyban állna.Nah mindegy, csak érdeklődés képen kérdeztem, mint mindig. hogy milyen hangfalakkal lehet egy szinten.
Igaz a BX sorozat is tetszik meg az RX a nagy álom, de azokra soha sem lesz pénzem, max a hétvégén bejön a szokásos lottó. mondjuk eddig nem nagyon voltam még egy találat közelében sem.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
escape
aktív tag
Üdvözletem!
Elég komplex problémám van, és előre is elnézést a hosszú hszért, próbálok egyszerűen fogalmazni.
A probléma:
Van egy régi laptop, és egy szintén régi lapos tv. Egy htpc szerű home szervert tervezek csinálni a régi laptopból, ugyanis a teljesítménye és a fogyasztása is eléggé optimális. A helyzet ott kezd bonyolódni, hogy szeretnék a tvh-ez egy 5.1-et is az élvezetesebb filmezés/zenehallgatásért. (notin és tv-n van hdmi, így a kép nem akadály, azonban 5.1-es kártyám nincs, így valószínűleg semmit nem érnék az 5.1-es rendszerrel.)
Több lehetőség is szóba került, ezeket röviden felvázolnám:
PCX.hu árait vettem figyelembe, ugyanis ott szinte minden egyben megvan, amire szükségem van.Első lehetőség:
Creative SoundBlaster X-Fi Surround 5.1 Pro - 15.500 Ft,-
Genius SW-HF 4500 - 23.000 Ft,-Összesen 38.500 Ft,-
Olcsóbb külső hangkártya még a Delock 61803 10K körül, azonban nem olvastam jókat róla.Második lehetőség:
Genius SP-HF1250B 2.0 - 10.500 Ft,-
Creative SoundBlaster X-FI HD - 25.000 Ft,-Összesen 35.500 Ft,-
Ezt az összeállítást a hangkártya topikban javasolták, de nem igazán látom értelmét többet költeni hangkártyára, mint a hangfalakra, ráadásul csak 2 darab hangszórót kapok fele pénzért.Harmadik lehetőségként egy házimozi rendszer vásárlásának lehetősége merült fel, azonban abból olyan kellene, amin van HDMI in és out csatlakozós is, valamint leveszi a hangot a jelről, a képet pedig továbbküldi a tv-re. Itt javasoltátok a házimozi erősítőt, az viszont 50 körül kezdődik, és hangfalam még nincs. Max. 40K-t szánok rá, így ez kilőve.
Tudtok-e erre valamit mondani, melyik lenne a jobb megoldás, vagy van-e olyan amire nem gondoltam? Fontos tényező a távirányító, ugyanis elég kényelmetlen lenne minden hangerő váltáskor felkelni a meleg ágyból.
Azért kell sportolnunk, hogy szép, izmos halottak legyünk. - Egyelőre hadjárat...
-
Valkűr
addikt
válasz escape #49587 üzenetére
Hát ezekhez a hangsugárzókhoz én sem tennék komoly hangkarit...Használtan vannak a Cretivenak jó hangkártyái, 10 körül szokták adni, nekem is volt. Az bőven kiszolgálja ezeket a bögre dobozkákat..De ezektől jó hangot ne várj, a Logitech hangdobozkái amiknek valamivel jobb a hangja, vagy az Edifier, de azok árban magasabbak., De ha mindenképp a laptopra akarsz támaszkodni érdemes komolyabb rendszeren gondolkodni.
[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
zeix
senior tag
Sógor gépét csinálom.
Adott egy GA-EP43T-UD3L alaplap amin van optikai kimenet.
Van egy Xonar DG hangkártya is benne.
Az optikai kábel egy Panasonic sa pt170-es házimozira csatlakozik.
A gond az, hogy a sz.gép csak sztereó jelet hajlandó kiküldeni, az alaplapi és a xonar hangkártya opt. kimenetén. -
zeix
senior tag
válasz MasterMark #49591 üzenetére
Tehát akkor jó a sztereó beállítás a gépen (win7 lejátszóeszközök) ?
Csak mert nem lehet úgy tesztelni, mint ha analóg lenne rákötve, külön-külön az összes hangszórót. -
-
zeix
senior tag
-
zeix
senior tag
válasz MasterMark #49595 üzenetére
Gondoltam
-
escape
aktív tag
válasz MasterMark #49589 üzenetére
Sajnos most így nem tudom megmondani, mert nincs a közelemben sem a tv, sem a laptop, a tv-nek pedig a típusát sem tudom fejből, de jövő héten visszatérhetünk rá?
A noti egy TravelMate 5530G, de nem rémlik, hogy lenne rajta bármilyen digitális kimenet a HDMI-n kívül. Egy ExpressCard bővítő kártya hely van rajta, de nem hiszem, hogy abból van olyan, ami hangkártya, vagy digitális kimenetet tud.Azért kell sportolnunk, hogy szép, izmos halottak legyünk. - Egyelőre hadjárat...
-
escape
aktív tag
Á igaz, tényleg. Egymás felett vannak. Folyton kiestek a slotból, majdnem elhagytam őket. A kérdés már csak az, hogy ezekből a kártyákból van-e olyan, ami megfelelő lenne. Mármint ami plusz analóg 5.1 vagy digitális kimenetet ad.
Azért kell sportolnunk, hogy szép, izmos halottak legyünk. - Egyelőre hadjárat...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest