- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
-
LOGOUT
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
qpakcovboy #52479 üzenetére
Ha Digid van (kábeles és nem műholdas) akkor nem kell kártya. A Digi csak a prémium csatornákat (HBO és társai) kódolja. Az azokhoz való kártya viszont csak a Digi által adott boxokkal működik.
Neked bármilyen DVB-C, Mpeg4 tunerrel ellátott box jó (a kinézett Wayteq pont nem ilyen).
A Digi kábeles szolgáltatásával kapcsolatban itt társalognak. -
M_AND_Ms
veterán
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
buci30 #45210 üzenetére
Nekem is volt JBL178-as szettem (+Yamaha erőlködő) és ugyanígy rá kellett jönnöm, hogy zenéhez kevesek.
A filmbéli zene az más, ott eleve másképp hallgatod.Vagy veszel mellé egy sima sztereó rendszert viszonylag olcsón, vagy jó néhány kategóriával feljebb váltasz egy házimozi-rendszerben, akár (sőt ajánlottan) használtban is.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
MasterMark #41969 üzenetére
A kábeleknek muszáj szimmetrikusan elhelyezkedniük? Ugye nem?
-
M_AND_Ms
veterán
hmm.
Ez a kérdés több sebből vérzik.
"Egy olyan gépet szeretnék összerakni" Erre itt választ nem fogsz kapni."1000watt-os 5.1-es hangfalrendszert kéne kezelnie"
Ez furcsán hangzik. Mi benne az ezer watt? Az összes komponens terhelhetősége? Egyszerűbb, ha leírod a típusát és akkor már konkrétabban tudunk beszélgetni!"egy jó hangkártya mennyire tud helyettesíteni egy erősítőt?!"
Egyik hangkártya se tudja helyettesíteni az erősítőt. A hangkártya forrásként szolgál az erősítőnek. Vannak olyan hangkártyák, amik már hangminőségben megfelelőek egy erősítő számára. -
M_AND_Ms
veterán
válasz
soldi3r #41695 üzenetére
Ez olyan kérdés, mint miképp lehet néhány képről megállapítani, hogy milyen az ágyban egy nő.
A képekről a készülék külsejét tudod felmérni (úgy, ahogy). Sérüléseket próbálj keresni! Távirányitó, kapcsolók, gombok, csatlakozók állapota, kopottsága utal a készülék korára, használtsága mértékére.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
Sefter #38904 üzenetére
"Minek megy koax és HDMI is a popiból az avr-be"
Mint írtam a koaxon keresztül hallgatok zenét (sztereó műsoranyagokat). HDMI, meg filmnézéshez kell, mivel ott sokszor nagy-felbontású hanggal van a műsoranyag, az meg csak HDMI-n megy át.
Véleményem szerint hifizgetni jobb a koax, mint a HDMI.(#38903) mp54
Igaz, itt egy kicsit belekavarodtam -
M_AND_Ms
veterán
Nálam a Popcornból koax és HDMI is megy a HM erősítőbe. (köztes DAC-nak nem látom értelmét: digit műsorforrás -> popi átalakítja analógra -> analóg kimenet DAC-ba, ami vissza digizi????. Ez nem jó semmire)
Koax-os bemenetre váltok sztereó zenehallgatáshoz, HDMI-re film-, és koncert nézéshez.
A Popin semmit sem kell állítani (max arra figyelni, hogy a HDMI hangkimenet nehogy tiltva legyen) -
M_AND_Ms
veterán
válasz
spiky03 #38831 üzenetére
"Szerintem is vannak jó szinkronos filmek, de természetesen eredetiben a legjobbak a filmek."
Egy Louis de Funès feliratosan nem nagyon üt. Eredeti hanggal csak az tudja élvezni, aki majdnem anyanyelvi szinten beszéli a franciát. Balázs Péter hangjával kitűnő szórakozás.
A Forest Gump magyar szinkronhangja (Bubik István) szenzációs. A film nagy része egy belső monológ, amit nagyon jól játszott Bubik
A Shrek magyar hangja (Gesztesi Károly) messze jobb, mint az eredeti (Mike Myers). Sokkal, jobban illik Gesztesi karakteres, kissé nyers hangja a figurához.Persze sok filmet sorolhatnék a másik oldalra is (Pl.: Trónok harca, kifejezetten félreértelmezett szinkronhangjai)
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
#09634560 #38779 üzenetére
" egy hangfal 86 dBell hangerőt fog leadne, 2 méterről hallva a felét ami 43 db"
Na pont nem így van. A 86 dB hangerő fele kb. 83 dB. Kétszerese 89 dB, a tízszerese meg kb. 96 dB.
Mint írtuk ez egy logaritmikus mennyiségváltozást mutat. Mindig egy referencia érték és a vizsgált érték arányát mutatja, de nem osztással, szorzással, hanem összeadással, kivonással.
Amikor a vizsgált érték azonos a referencia értékkel, akkor az 0 dB. Ha nagyobb, akkor pozitív, ha kisebb, akkor negatív a dB érték.
Ha a két érték aránya 2:1, vagyis a duplája, akkor kb +3 dB. Ha az arány 1:2, vagyis a fele, akkor -3 dB.
Ha 10:1 az arány, akkor kb. +10 dBÉs ugye azt is illene jelölnünk, hogy az adott dB -vel épp milyen mennyiségek arányáról beszélünk. Feszültség, teljesítmény, hangerő (eredetileg erre találták ki)
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
tipcsibacsi #38754 üzenetére
De ha az ilyen viszonyskálán felvett mennyiség mértékegysége a Bell, akkor nem írhatják oda méter, vagy hektár.
Az egész azt jellemzi hogy viszonyítási mennyiséghez képest hol vagyunk. Jelen esetben a viszonyítási pont az erősítő max teljesítménye. Ezt jelölik nullával. A skála ezek után azt jelzi, hogy ehhez képest mennyivel ad le kissebb teljesítményt az adott állásnál. De nem azt írják, hogy fele, harmada vagy, ötöde. De helyette a dB skálát használják.
Előnye az, hogy az osztás (fél, harmad, ötöd), vagy szorzás (dupla, háromszoros, ötszörös) , és ezek kombinációja helyett összeadás és kivonás (amik egyszerűbb műveletek a matematikában) használatával lehet a mennyiségek nagyságával számolni.Persze a hangerőszabályzó feliratozása nem kívánja meg ezt skálázást, de professzionálisabbnak hat.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
#16729600 #38445 üzenetére
Tulajdonképp, most mi a célod?
Nem tetszik, az miről itt szó van? Akkor szépen vonulj el, és fogadd el, ez nem a te területed! Nincs ebben semmi baj. De ne akard már a átdefiniálni a közösséget!
Én sem lépek be a Horgolás és kötés topikba és kezdem el fikázni a témát, hogy szerintem ez nem is így van, hanem úgy van, hogy ne erről beszéljenek, meg ne azt állítsák!Ha azt akartad kérdezni, hogy a kérdéses Quadral dobozhoz mit szólnak az itt lévők, akkor meg tedd fel azt a kérdésed!
Amúgy ha szántál volna rá időt, akkor észrevehetted volna nagyon sok embernek lettek itt ajánlva használt belépő szettek. Elég csak rá keresned a JBL SCS178-ra és a Harman / Kardon AVR 132-re. Ezek együtt bőven 100e alatt szoktak menni.
Szóval, szerintem kezdd elölről a belépődet, hátha jobban sikerül.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
PonPon #38121 üzenetére
Az NZBGet egy fáljletöltő program. Úgy képzeld el, hogy olyan, mint egy torrentkilens, csak nem a bittorrent technológiát alkalmazza, hanem a usenet-et.
Tehát ezzel a klienssel a usenet hálózathoz tudsz csatlakozni és úgy fájlokat letölteni. Ha jól tudom fizetős a dolog. -
M_AND_Ms
veterán
válasz
Old FatBoy #38026 üzenetére
;-) Nincs mit!
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
Old FatBoy #38008 üzenetére
Csak szólok, hogy helyesen: erősítő.
Ugye már láttad máshol is így leírva? ;-)
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
Makk Márton #36443 üzenetére
Én úgy látom, csak Nagy-Britanián belül szállítanak.
-
M_AND_Ms
veterán
"(...) a hangnak van frekvenciája, amit szinushullámmal lehet leirni.
minden ilyen szinusz hullámnak (....)"Pontosítsunk!
A tiszta hang valóban szinuszhullám, de a hangszerek ritkán adnak ki magukból tiszta hangot, hanem inkább felharmonikusokkal "szennyezett" összetett hangot. Ezek hullámformája igen változatos és összetett. Így vizsgálva még bonyolultabb a dolog, hogy mekkora a konkrét hullámhossza egy adott frekvenciának.
http://www.mozaweb.hu/Lecke-Fizika-Fizika_11-2_4_A_hanghullamok_es_jellemzoik-105016 -
M_AND_Ms
veterán
Kivédheti (sic) az erősítő vételét, de ez messze lesz a házimozitól. Annyit nyer, hogy nem a tv hangszóróját fogja hallgatni. És jó tudni, hogy csak a belső műsorforrás (tuner, médialejátszó) hangja fog kimenni az eredeti formában, a külső eszközök (külső médialejátszó, BR, vagy DVD játékos) hangját a legtöbb tv lebutítva 2.0-as hangként adja ki az optikai kimenetre (kivéve bizonyos LG modellek)
(Egy tv-t ma már csak így lehet jellemezni, hogy Smart, meg 3d??? A gyártó, típusszám már nem lényeg?
Pont az említett optikai kimenet létezése nem a smartosság, meg háromdésség, hanem inkább a digitális tuner megléte, vagy a belső médiajátszó folyománya)
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
snoblive #34167 üzenetére
Példa: http://aprod.hu/hirdetes/videoton-dc-2012a-hangfalak-IDtgZC.html
Ne számíts túl sokra! Ezek annak idején sem voltak a hifisták által elfogadott minőségűek (mint pl. a dicső Orion HS280-as)
-
M_AND_Ms
veterán
Az „ott az MM-ban” nem vonatkozik a pécsi üzletre, mert nekem fél órás várakozás után se sikerült meghallgatni egy Dali Zensort.
15 perc után sikerült egy eladó külsejű egyént elkapnom, aki 'mindjárt jön' szöveggel örökre eltűnt. 10 perc után újabb eladót elkampózva (aki ráadásul egy régi ismerős, kivel együtt voltunk eladók egy hifi üzletben vagy 20 éve) megtudtam, hogy nincs kábel, ezért nem lehet bekötni a dobozokat.Hiába, változnak az idők, fejlődik a kereskedelem is.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
gyurczy #32492 üzenetére
A háttereket ne rakd annyira mögéd. A Dolby ajánlása szerint a fejeddel egy vonalba, vagy kissé a mögött max 10-20 fokkal hátrébb. Pl az ajtó mellé a falra úgy, hogy alá le tudjanak ülni a székre és az ablak mellé a falra. Persze kissé aszimmetrikusan lesznek, de egy jól beállított hm erősítővel korrigálhatod azt
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
WongFeiHong #31977 üzenetére
Ezek csavarosak. A kábelt a piros és/vagy fekete műanyag csavaros fejekkel szorítod be a helyére. Biztosabb kötést ad és a nagyobb keresztmetszetű kábelekhez is jó
Szerk:
Vagy ahogy kabar kolléga írja még a banánokat is lehet használni, esetleg (Erről már az adott készülék kézikönyve ír.... vagy nem, mert a Yamaháknál ezt sokszor elhallgatják) -
M_AND_Ms
veterán
Egyszer ki kell próbálni az összeset....
Őstag létedre tudhatnád, hogy nem szokás "kifestőzni"! - Tamoo
[ Módosította: Tamoo ]
-
M_AND_Ms
veterán
Erről mit tud a tisztelt nagyérdemű hallgatóság?
Mordaunt Short MS 309 szubYamaha RX-V1800-as alá lenne, kb 20 nm-es szobába, panelba. (tehát, vegyük figyelembe a szomszédokat is!
)
-
M_AND_Ms
veterán
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
anonym1s #31416 üzenetére
Többen írtuk, hogy olvasgass.
Pl.: csak a kábel felépítése lehet tömör, vagy több szálból fonott. A szálak száma lehet 8, de lehet 800. Az egyes szálakon lehet ezüstözés, lehet kerámia szigetelés, stb. A fonás lehet ezerféle.
És hidd el réz és réz között is van különbség mint, ahogy acél és acél, vagy beton és beton között is!
A kábel gyártása, húzása is sokféle lehet.Még egyszer. Véleményt csak arról mondj, amiről vannak ismereteid! Ne csak az oktondit játszd!
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
anonym1s #31393 üzenetére
Pont ez az.
Az átmérő lehet, hogy ugyanaz, de maga a vezeték nem.
Csak olvasgass utána: nagyfrekvenciás jelátvitel, skin effektus, kristályszerkezet és vezetőképesség kapcsolata, stb.
Ezek után meg menj el hallgatózni egy-két rendszer közelébe, ahol esetleg beteszik a te drótjaidat is!Ha ezek utáni se érted, vagy hallod, akkor nyugodt szívvel hallgasd a villanydróton. Tökéletes lesz!
-
M_AND_Ms
veterán
Mivel, valószínű nincs sok pénzed rá, ezért oda kell figyelned és jól végig kell járnod az utat. Nem mehetsz be az első áruházba és mutathatsz rá a legdrágább cuccokra.
Én hat éve vettem egy akkori belépő összeállítást, amivel változtatás nélkül házimoziztam. Tudtam, hogy vannak a hiányosságai, de mégis nagyon sok örömet okozott, sok jó film élményét növelte. Az egyik része az a Jbl scs178 5.1 szett volt, amit nem sokkal ezelőtt be is linkelték neked, mert épp árulja valaki. Amúgy, mintha én is említettem volna.
A másik pedig egy Yamaha rx-v 459 erősítő. Ezt is ajánlottam már itt. Holnap adom postára. 31 ezerért viszik el.Kb. egy hónapja itt leírták, hogy ez a szett ezer sebből vérzik. Igen, vannak hibái. Mint, ahogy a 6 éves Suzukinak is van. Pláne, ha egy Audikkal, Bmw-kkel hasonlítjuk.
De mégis nagyon jól használható.
Azóta beruháztam egy magasabb kategórába, de már használtból.
Nézelődj, kérdezgess! Ha látsz valamit, dobd be ide, mit mondanak róla a többiek! Sokan fikázódnak majd, mert ők már más szinten vannak, de vannak hasznos vélemények, csak figyelj! -
M_AND_Ms
veterán
"azt ne mert az szar"
Nem szar az, csak nem házimozi. Szól, meg zörög, de attól még nem házimozi
A biciklis példával a kemping bicaj is jó. Lehet tekerni, halad is, de nem mountain bike. Az első huppanónál szétesik.
Tehát, aki házimozi vásárláshoz kér tanácsot, az ahhoz fog kapni, nem pedig egy konyharádióhoz.
Amúgy, használtan 100e-ből ki lehet alakítani egy alap, belépő szintű szettet házimozi hanghoz. -
M_AND_Ms
veterán
Ha már az utóbbi órákban a szubok voltak terítéken, újra kérdem. (hátha valaki azóta rájött, hallotta már): KEF PSW 1000
-
M_AND_Ms
veterán
KEF PSW 1000 szubot ki ismeri? Milyen véleménnyel vagytok róla?
JBL SCS 178-at váltanám ki, egy átlagos panel nappaliban. A JBL hangját csak mozira használtam, túl sok bajom nincs vele, de szett, (amelynek része) már kiváltásra került, így a szubot is cserélném. A KEF-nek is mozizáskor lenne szerepe. Tisztább, jobban megfogott, pontosabb mélyeket várok tőle. A mennyiséggel azt hiszem nem lesz bajom, panelban így is inkább vissza kell fogni őket.Itt jegyzem meg, hogy a fentiekből következik, hogy hamarosan a teljes JBL SCS 178 szett piacra kerül. Akit érdekel privátban keressen.
-
M_AND_Ms
veterán
A használt miért lenne gányolt?
Én most vettem használt cuccokat és az új kicsomagolt cuccok is csak köszönhetnének nekik, makulátlanság terén. A műszaki állapotról nem is beszélve.
Nézz csak körül a használtpiacon! Egy erősítő 4-5 évesen is tökéletes állapotban lehet és kb féláron juthatsz hozzá. Egy-két esetleges karcot el lehet viselni ennyiért. -
M_AND_Ms
veterán
A center jelén nem kell gondolkodni, hogy balra, vagy jobbra keverje-e. Egyszerűen monó, egycsatornás jelként mindkettőre és akkor fog pont középről szólni (feltéve, hogy pont középről hallgatjuk)
De amúgy ne nekem magyarázd a center létjogosultságát és szükségességét, nem én állítottam, hogy nincs rá szükség!
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
zolaas #30429 üzenetére
Nincs janos666-nál semmi csoda.
Viszont, amikor te lekötötted a centert, akkor az erőlködő által odaküldött hangok, valóban hiányoztak. De janosnal eleve center nélküli konfiguráció van, amikor annak jelét felkeverik a két frontra, egyelő arányba, mintha az egy monó jel lenne. És egy sztereó rendszer monó jelet kap, akkor az pont a két hangszóró között féltávról szól. Ezt a balansz szabályzóval el lehet tolni.
Janos azt is leírta, hogy sajnos ez csak egy pontból hallgatva működik, máshonnét máshová tolódik a hang.
(és ezt már janos666-nak is írom!) pont emiatt kell a center, hogy mindenki a képernyőről hallja a hangot. Nem zavaró ha alulról, vagy felülről szól. Az emberi fül elhelyezkedése miatt a vízszintes eltérésre sokkal jobban érzékeny, a függőlegesre nem annyira. -
M_AND_Ms
veterán
Ne magyarázz bele az általam leírtakba olyan dolgokat, amiket nincsenek benne! A tényeket írtam le és még egy szóval se írtam azt, hogy kételkedek a véleményetekben és valóban más (jobb) a hangja a 3800-asnak. ha ti hallottátok mindkettőt és valóban úgy hallottátok, akkor az biztos úgy van. De amit én leírtam, az is úgy van. Ez tény, és nem boldogság kérdése.
Tehát, nem kell la cinikus megjegyzés!
-
M_AND_Ms
veterán
...és BBéci
Márpedig átfutva mindkettő service manual-jat nincs lényegi különbség. Ugyanaz a bementi áramkör, ugyanaz DAC, ugyanaz a végfok. Az összes mikroprocesszor és vezérlő ic ugyanaz. A teljes blokkdiagramm ugyanaz.
Azt meg tudom elképzelni, ismerve a mai gyártási technológiákat, hogy a 3800-ashoz külön válogatták volna az alkatrészeket. Ha így lett volna, akkor azt a marketing 'bullshitben' büszkén hangoztatták volna.(ja, még usb van pluszban a 3800-ason)
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
spiky03 #29762 üzenetére
Csak jobb lehet, mint az előző, hisz az egy rx-v459 volt.
Ez egy másik világ és már zenehallgatásban is kiszolgál. Nagyon rég nem hallgattam igazából zenét (család, munka, meg az élet vihara távol vitt tőle), de most újra belendülök. Első körben jó néhány mp3-t beszereztem újra flac-ban, mert most kiugrott a különbség.
Moziban is emelkedett a színvonal, bár azt még nem volt időm annyira tesztelni (inkább a zenére figyeltem), de sokkal részletesebb és pontosabb az egész.
Összesítve: egy nagyon korrekt cucc ez így és használtan nem is fájt annyiba. Már bánom, hogy annak idején a 459-est újonnan vettem. Kár volt. (erősítőt nyugodtan vehet bárki használtan!) -
M_AND_Ms
veterán
válasz
MadKet #29710 üzenetére
Légy türelmes és figyeld a használt piacot! avx.hu, hardeverapro.hu, vatera, stb.
Én egy hetes nézelődés után lecsaptam egy Yamaha rx-v1800-ra. 5 éves modell, de ez a példány olyan, mintha én most hoztam volna haza a boltból. Mindezt az egykori új ár 45 %-áért. (a te költségterveidbe !kis bőven befért volna)
És a hangja nem romlott semmit sem a gyártás óta! -
M_AND_Ms
veterán
válasz
Csabroncka #29480 üzenetére
"Mert ugye tömör 2+X mm réz."
Vagy ami rosszabb, alumínium
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Battlefield 6
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- E-roller topik
- 3D nyomtatás
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- További aktív témák...
- BONTATLAN Devialet Phantom II 95 db Iconic White - 2 év gari!
- Philips 58PUS8505 Smart LED Televízió, 146 cm, 4K Ultra HD ,Android,Ambilight, HDR10+ KIJELZŐHIBÁSAN
- Új xiaomi Buds 5 Pro Harman/kardon Bluetooth fülhallgató 3 meghajtóval Nem Redmi!!!!!
- Új csak kipróbált Beoplay Portal PC PS Bluetooth fejhallgató HiFi - Gammer használatra is!
- Új Google Pixel Buds Pro 2 bluetooth fülhallgató csak ki lett bontva 2026.09.04 ig gari
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst mw1g3mg/a - 3 év gari - MAGYAR
- ÚJ Lenovo Yoga 7 2-in-1 - 14"WUXGA - Ryzen 7 8840HS - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Update 07.30. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO