Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
Ajánlom figyelmedbe ezen a linken elérhető táblázatot, ami mondjuk szerintem egy kicsit túlzás, mert többet ír, bár lehet, hogy az én szemem rosszabb mint az átlag. Meg aztán te is kipróbálhatod otthon ingyen mint fizikai kísérlet, hogy az emberi szemnek hol van a felbontóképességének a határa. Nekem spec a 46"-os fullHD TV-m 1,5 méterről már mindegy, hogy 720p vagy 1080p... Gyanítom a te 42 colosodnak 1,2-1,3 méter lesz a max...
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
Ed Parker
nagyúr
Egyedül az olimpia buzi logója égett bele, de nem tartósan, es pár nap alatt eltűnt, de az folysmatosan kint volt.
A Samsung pana témához meg annyit, két edge ledes samut vittem vissza a fos felhős képe miatt, az utóbbi u46d8000 volt, es vettem egy pana vt30-at.
Azóta sem bánom. -
BBéci
legenda
válasz Ed Parker #22557 üzenetére
A beégés végleges, semmilyen módszerrel nem távolítható el.
A mozgásmegjelenítéssel is volt bajod, ami tipikus LCD betegség. Kijelenthető, az LCD technológia nem való tévének, csak az ellenségeimnek ajánlanám.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
spiky03
veterán
Én is igazat adok Tamoo kollégának. Szerintem is vedd meg nyugodtan, ugyan úgy jár hozzá a garancia, mintha vadi újít vennél. Ennyiért tényleg ajándék!
Menni meg szerintem nem ment túl sokat, mert nincs is ugye tv-re kötve, meg ha ment is akkor csak rádió.
De pl tegnap is mi kapcsoltuk be, meghallgatni, hogy a rádió be van-e állítva. Majd amikor meghallgattuk rendesen, mintha otthon lennénk ki is kapcsoltuk.Én is megvenném ha lenen rá pénzem, nah meg ha nem lenne itthon egy alap Yamahám
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
spiky03
veterán
Ha valaki Győrben jár esetleg ide bepillanthat.
Canton GLE szettSuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Ed Parker
nagyúr
ja tényleg
durván belassult a szar válaszidő miatt az lcd,de jó az emléked
ami nekem volt akkor az egy erős ghost,mert pár nap alatt felszívódott.
bár én a ghostot inkább arra tudtam vagy értettem,mikor van egy utánhúzás,ami nem mindig látszik.
de van hogy ott marad valami,ha hirtelen olyan jelenetváltás van. -
BBéci
legenda
Ha erős, ha nem, ez a véleményem. A Plazma TV topikban sokszor sokan írták ugyanezt, vagy aminek ez volt a lényege. Magyarázatot, indoklást is fűztek hozzá, akit érdekel, könnyen megtalálhatja.
A gyors mozgások megjelenítésével meggyűlik a baja a legdrágább LCD tévéknek is.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
kgy89
csendes tag
Üdv!
Tudtok ajánlani valami minőségi 3 méteres rca-rca kábelt?
A mélynyomót szeretném az erősítőre kötni. Maximum 4ezer forintért, szállítással együtt.
Ezt néztem, bár nem pontosan az amít fentebb említettem.
[link] Köszi a választ. -
Jim-X
őstag
Kivételesen egyetértek BBéci kemény stílusával ebben az esetben... Családlátogatáskor voltunk a keresztapáméknál, akinek 400k-s samu LED TV-je van, de amikor megláttuk az enyém után (Pana G30) röhögőgörcsöt kaptunk a párommal... és ez nem vicc... Mondom mi ez? Aztán kérdeztem, hogy ugye ez "szmárt tévé" ? Erre mondta, hogy az hát, de nem használja, mert sokkal jobb a PC erre... Újabb röhögő roham jött rám
De komolyan olyan kockás sz@r sd adást már régen láttam... Nekiestem kicsit a menünek, hátha lehet valamit kezdeni vele, de feladtam...
Úgyhogy Forza Plazma
A játék az nem játék!
-
Ed Parker
nagyúr
Én meg teljesen egyetértek,kár szépíteni a dolgot,ugyanígy láttam mindkét Samu tv-nél.
Ezt csak azok nem hiszik el,ill nem tudják elképzelni,akik nem láttak még jól beállított plazmát.
Pedig rá voltam kattanva a fullos,ultravékony d8000-re,de sikítva adtam vissza a boltnak 2 hét után[ Szerkesztve ]
-
becsitibi
senior tag
Szevasztok.
Van egy Sony HTP-36DW házimozim,immáron 4 éve,tökéletesen működik,iszonyat hangereje van amit most a panellakásom miatt nem tudok kihasználni.A kérdésem az lenne hogy ehhez a készülékhez akár egy 3D Blue-ray lejátszót is rácsatlakoztathatok?
Válaszokat köszönöm!
-
törölt tag
-
-
vMk^
csendes tag
Nekem pedig az a véleményem, hogy: a Fiat Seicento közúti közlekedésre alkalmatlan, csak az ellenségeimnek ajánlanám. De tényleg. Ettől ez az állítás még nem igaz! Az izlés nem lehet vita tárgya.
A lényeg, hogy igazad van részben. De attól, hogy se Te, se én és még itt rengetegen nem vennénk LCD-t, attól még nem alkalmatlan TV-nek.
Na ezért mondtam, hogy erős volt a kijelentés.Jim-X: Természetesen ezek a dolgok nem megkérdőjelezhetőek. Nem is ez a cél. A lényeg: a TV tulajdonosa észreveszi ezeket a hiányosságokat?
-
Jim-X
őstag
Mivel az unokatesóim mondták (akik többek között nézik...) hogy akadozik a mozgás, ezért észreveszik. Azt meg a keresztapám mondta (aki a tv-t vette) hogy internetezni semmi értelme vele...
De mindenesetre jól néz ki Csak ne kapcsolják be
[ Szerkesztve ]
A játék az nem játék!
-
becsitibi
senior tag
-
BBéci
legenda
Teljesen rossz a hasonlatod.
Egy tévének kötelessége a gyors mozgásokat hibátlanul, élességcsökkenés nélkül megjeleníteni, ám az LCD lomhasága miatt ez csak trükközéssel sikerül, úgy, ahogy. Ezek a trükkök számos digitális képhibát, artifaktot okoznak, melyek miatt rengetegen kikapcsolják. Egyet említek: szappanopera effektus. Inkább nézik a 300 soros mozgóképfelbontást. Vicc.
Monitornak, állóképekhez kiválóak, arra találták ki az LCD technológiát.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
törölt tag
válasz becsitibi #22585 üzenetére
Ezzel az erősitővel sehogy....
Valóban vannak olyan erősítők, de a különbség csak jobb erősitőkkel és hangdobozokon vehető észre. Tehát ne az occók között keresgélj.... bár dekódolják azok is...
Másik mód: 6 vagy 8 analóg multichannel bemenetes erősitőt veszel lehetőleg régi nagyvasat, lejátszót is olyant veszel aminek van 8 analóg kimenete(Patice is árul olyant) és akkor ugyancsak lesz HD hangod, különbség hogy a lejátszó dekódol, nem az erősitő.[ Szerkesztve ]
-
vMk^
csendes tag
Felesleges felsorolnod az LCD hibáit, mert ezt nem is kérdőjeleztem meg. Igen, erre találták ki az LCD technológiát. A 70-es években. Azóta eltelt 40 év és lehet kapni olyat, mint pl a Sony HX850.
De Te ezt jobban tudod, mint én.És bocs az off-ért. Befejeztem.
[ Szerkesztve ]
-
Csabroncka
addikt
Aki állított be magának internetrádiót, esetleg innen segíthetne privátban, ugyanis .mp3, .asx ..stb oké, de mi van akkor, ha egy szerver cím például ilyen:http://stream.onemusicradio.hu:8600/omr_live (na ez például nem megy...)
"in medias res"
-
BBéci
legenda
A tévéket házimozi erősítőkhöz csatlakoztatjuk, tehát teljes mértékben a topik témakörébe tartoznak.
A Sony HX850 tőlem is sok elismerést kapott, kiváló tévé, de csak addig tűnik igazán annak, amíg nem teszed mellé a valamivel olcsóbb csúcs plazmát, a VT50-et. Vitathatatlan a különbség, pláne 3D-ben, ami sokak számára rendkívül fontos.
Szerinted mióta árusítanak tömegével LCD tévéket? Kapásból, az emlékeimre hagyatkozva azt mondom, talán 10-12 éve. Mára képminőségben elérték a maximumot, amit ki lehet hozni belőlük, nincs további fejlesztés, azért erőltetik a sok okos funkciót, szerintem mókusvakítást: hanggal, gesztusokkal vezérlés, mágikus távirányító és hasonlók.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Laca0
addikt
válasz #09634560 #22548 üzenetére
Mondjuk Laca0 tévéje akkor látott müszeres kalibrálót amikor a tyúkok harangot öntöttek a kertben. Különben nem száműzte volna a plazmát..Innen kezdve oda állitja a tévén az értékeket ahova akarja.
Ti betegek vagytok, komolyan!
Szerintetek mindenkinek, aki vesz egy tévét, hívnia kellene egy profi kalibrátort, hogy műszerrel állítsa be a képet? Egyébként megkerestem a neten azt a tesztet, ahol műszerrel beállítják, és azokat az értékeket használom, minimális módosítással.Vannak hibái a tévének, de nem fogom felkötni magamat azért, mert néha megcsúszik a kép oldalirányú mozgásnál. Kb. 2-3 filmenként 1* találkozom ilyennel. Nekem ettől még nagyon megfelel. Nem vállaltam a plazma kockázatát. A feleségem amikor hazajön, egyből nyomba be a tévét az rtl csatornával. Borítékolható lett volna a beégés. Sokkal szebb az analóg tv adás a plazmán, ezt nem vitatom. De lassan majd csak átállunk mindennel a digitálisra, és akkor amúgy is elveszítette volna ezt az előnyét a plazma.
Linkeltetek többen oldalakat, ahol a képátlóhoz viszonyított nézési távolságot lehet megnézni. Nem ti találtátok fel a spanyol viaszt! Higgyétek el, hogy vásárlás előtt 12564 alkalommal néztem meg ezeket a táblázatokat. Nagyobb tévét kellett volna vennem erre a távolságra, de ez nem csak elhatározás kérdése! Viszont nem fogom egy táblázat miatt átrendezni a nappalit. Nézze 1,5 méterről a tévét, akinek 2 anyja van!
Csalódtam benned Sanci, azt gondoltam, hogy te nem állsz be a sorba...
Bár már írtam egyszer, hogy ez az utolsó hozzászólásom ebben a témában, de ez már tényleg az utolsó volt.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
törölt tag
Nem állt szándékomban megbántani.. személyeskedésnek se szántam. De azért ne várd azt sem hogy magam tapasztalatainak ellentmondjak: nekem is volt olyan ismerősöm aki lCD-ről váltott plazmára... És én is láttam tévéket, Béci is sokmindent mutatott, magyarázott, és rajta kivül is többen igy nagyjából képben vagyok a témában... (monitorom is Edge-Ledes, arra jó, filmre inkább CRT) vagy majd plazma vagy oled, ha beválik.
Irásommal is azt akartam kifejezni: épp ez az hogy nem hivnak sokan kalibrátort... nem is kell de viszont a kalibrátor nem csak a képernyő fényviszonyait hanem a környezet fényviszonyait is figyelembe veszi azért irtam hogy inentől kedve.... és ugye egyéni izlés is képben van, ez alól se vonhatja ki senki magát. Ez alapvető pszichológia, de lehet tanulni, fejleszteni ezt is. 50"-nak 2 méter a full HD nézési távolsága, még Madgie (plazma fórumon sokat jár, emlékeim szerint épp látszerész) tulkorrigált szeme se alkalmas ennél számottevően nagyob távról megkülönböztetni a HDready-full HD közötti különbséget. -
Laca0
addikt
válasz Ed Parker #22594 üzenetére
Senki nem mondta, hogy rosszabb lesz. Valamit félreértettél. Jobb lesz digitális forrással az LCD is és ezért elveszti azt az előnyét a plazma az LCD-vel szemben, hogy azon jobb az analóg. Tehát ha már nem lesz analóg tv adás, akkor ez már nem lehet érv a plazma mellett. Csupán erre akartam rámutatni, hogy ezt is figyelembe vettem vásárláskor.
Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
bitmad
aktív tag
Véleményetek szerint mennyivel jobb a DALI Lektor 6 szett (400e Ft), a Concept 6 szettnél (200e Ft)?
Megéri a dupla árat?
Tudom hogy belépő szettnek jó a Concept, de megéri-e még spórolnom a Lektor-ra?
Esetleg egy Zensor 5 szett 300e Ft-ért? -
BBéci
legenda
Az konkrétan egy tévhit, hogy csak az analóg adás jobb a plazmákon. Ezt az SD-felbontásra szoktuk mondani általában, viszont teljesen mindegy, hogy digitális, vagy analóg. Blu-ray filmek kevésbé trágyák az LCD-ken, de a korábban említett hiányosságok műsorforrástól függetlenül megmaradnak, léteznek.
Csak az kényszerülhet 1,5 méterről nézni a tévéjét, aki nem volt eléggé megfontolt és előrelátó és a nézési távolságához nem passzoló készüléket vett.
"A feleségem amikor hazajön, egyből nyomba be a tévét az rtl csatornával. "
Így már sok minden világossá vált.(#22596) bitmad
A különbség most nem tükrözi pontosan a minőséget, mert a Concept erősen leárazott. Természetesen a Lektor sokkal jobb, viszont a Zensor csak picivel. Szerintem.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Ed Parker
nagyúr
Elmondom neked, én analóg adással egyiket sem próbáltam, es az LCD a digitálison is ugyanolyan rossz volt.
Hiába volt csúcs Samsung,hiába volt HD csatorna, közelében sincs a plazma képminőségével.
Elhiheted mert LCD-t akartam először, nem érdekeltek a plazmák.
Dehát változtak a dolgok. -
nagyúr
válasz Ed Parker #22598 üzenetére
alátámasztom én is, nekem egy 2008-as Samsung 46"os LCD TV-m van és háááát hagy némi dolgot maga után ami a minőséget illeti. Sajnos a cloudingot nem fogod még LEDes TV-vel sem elkerülni, csak plazma jöhet szóba házimozira, ha már nagyon TV-n keresztül akarod nézni. Én már projektorban gondolkodok, mert az az igazi mozi.
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest