- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
-
LOGOUT
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
powerup2
addikt
válasz
Deadzone41 #157743 üzenetére
Én egy himedia q5 prot használok synology nassal és tökéletesen megfelel
-
exception
aktív tag
válasz
Deadzone41 #157739 üzenetére
Vagy HTPC vagy olyan médiaplayer, amin több kimenet is van és képes egyiken képet, másikon hangot küldeni. Én PC-vel oldom meg, egyik HDMI-n megy a hang, másikon a 4K kép, így nem kell az erősítőnek tudnia a 4K-t, feleslegesen nem kellett csomót erősítőre költeni, jobb hangja a 4K miatt nem lesz.
-
BBéci
legenda
válasz
Deadzone41 #157743 üzenetére
Nem! Mindenképpen ajánlott valamilyen külső médialejátszó használata!
-
powerup2
addikt
válasz
Deadzone41 #157739 üzenetére
jó minőség a súlyán is érezni
-
powerup2
addikt
válasz
Deadzone41 #157736 üzenetére
Van és nem is drága
ez pl nem nyúl bele a képbe és a hangba sem én ezt használom
-
BBéci
legenda
válasz
Deadzone41 #157736 üzenetére
Nem kell feltétlenül újat venni. Illetve állítólag léteznek olyan HDMI elosztók, ami teljesítik a kívánalmaidat, de olyasmiről csak olvastam, nem foglalkoztam a témával. Nem érint a 4K/UHD/HDR őrület, nem veszek részt benne.
-
BBéci
legenda
válasz
Deadzone41 #157733 üzenetére
"Gondolom a tv felülírja a dolgot, mert az csak sztereot tud."
Jól gondolod. -
Tamoo
nagyúr
válasz
Deadzone41 #38467 üzenetére
Nem fázisprobléma, csak nem 15m2-re való a Klipsch RW-12 340W/825W-al.
-
pr0bi
senior tag
válasz
Deadzone41 #38467 üzenetére
Nem hiszem, hogy ezt pont Ő nem vette volna észre
-
tipcsibacsi
tag
válasz
Deadzone41 #36915 üzenetére
Akkor ez esetleg kompromisszumos megoldás lehetne?
A hangfalak állványokon és 40-40 cm re a szekrényektől a faltól pedig filmnézés közben kihúznám a faltól is 50 cm-re.
Természetesen a hátsó falat a hangfal mögött leszigetelném hangelnyelő szivaccsal és a szekrény hangfal felöli oldalát szintúgy.A színessel jelölt rész.????
-
tipcsibacsi
tag
válasz
Deadzone41 #36902 üzenetére
Sajnos a kanapé adott olyan formában, hogy erről tv-zik a család 4 tagja.Direkt lett ilyen nagy, hogy kényelmesen elférjünk rajta fekve is tv-zni.
Ideálisnak ideális csak éppen kivitelezhetetlen és egyébként a hátsó surraundoknak se lenne helye. -
tipcsibacsi
tag
válasz
Deadzone41 #36898 üzenetére
A kanapét előrrébb lehet húzni. Viszont a hosszanti elrendezés nem megoldható szerintem mert ajtók és ablakok vannak rajta és messze is lenne a kanapé a tv-től.
Tudom, hogy tökéleteset úgy se lehet belőle kihozni ugyanis ott van még az is, hogy a funkciója nem egy moziszoba.
Egyébként így gondoltam bepolcozni.Ez semmilyen kompromisszum árán nem kivitelezhető? -
tipcsibacsi
tag
válasz
Deadzone41 #36892 üzenetére
-
tipcsibacsi
tag
válasz
Deadzone41 #36894 üzenetére
Az nem jó megoldás mert akkor nem tudom használni a szekrényt.Vagy huzigáljam mindíg?
Biztos, hogy nem lehet úgy lecsillapítani azt az alsó szekrényt, hogy rá lehessen tenni a hangfalat? És természetesen csakis állványra aminek rövidebb a lába. -
tipcsibacsi
tag
válasz
Deadzone41 #36892 üzenetére
Természetesen nem féloldalasan lenne elhelyezve csak a két változatot vázoltam föl.
Ha profi állványon van és az alsószekrény elég stabil és természetesen csillapítva van a rezgésektől akkor sem lehet megoldás?Egybe szeretném az alsó szekrényeket végig a szobán. -
Ed Parker
nagyúr
válasz
Deadzone41 #36882 üzenetére
De falba beépítjük
-
tipcsibacsi
tag
válasz
Deadzone41 #36882 üzenetére
Értem én csak nem nagyon tudnám másképp megoldani mert kellenek a szekrények.
Máshol is láttam úgy elhelyezve álló hangfalat ami az oldalfalhoz volt közel.A hátfaltól és az oldalfaltól is kb20-30 cm-re a sarokban.
Úgy se lenne jó ha elhagynék oldalt és felül is kb 30-30 cm-t?
Vagy hallgatáskor húzzam ki a szekrénysor elé? -
BBéci
legenda
válasz
Deadzone41 #35914 üzenetére
Működnek, de semmilyen szempontból nem szerencsés a nagyon közeli hátsó fal. Nem hinném, hogy megoldhatatlan feladat fél méterrel előrébb húzni az ülőalkalmatosságot. Nekem az előző és a mostani nappalimban is sikerült.
-
gyurczy
őstag
válasz
Deadzone41 #35869 üzenetére
Itt nyilván a nem falon történő elhelyezésre gondoltam.
-
Stafni
aktív tag
válasz
Deadzone41 #35860 üzenetére
Igen, ez is felvetődött. Van ott is kialakítva antenna és UTP, de e miatt is csak nyekergés volt.
Persze ott lenne az ideális. Mekkora hely kell, hogy működjön a dolog?
Látom alsó középnek 16-20nm-t írtatok. Az nekem megfelelő lenne, nem vagyok kifinomult hallású és közeledek a 40-hez.
-
Stafni
aktív tag
válasz
Deadzone41 #35814 üzenetére
Szia!
Itt egy részlet. Az érkező kb. 3,8x3,8 a nappali 4,8x6,6m körül van.
Bútorok nincsenek, nem tudom még hol lesznek.A TV helyét berajzoltam, és az étkezőből néznénk.
-
pr0bi
senior tag
válasz
Deadzone41 #33751 üzenetére
Abban az esetben mi van, ha kb fél méterre van a hátsó faltól az egész frontvonal és mögötte egy üres visszhangos "folyosó" alakul ki? Nálam most ez a helyzet, tv meg minden a frontok síkjában van. Lehet nem kéne így?
-
törölt tag
válasz
Deadzone41 #33751 üzenetére
Azt a mindenit, köszönöm
Gondolom az fontos, hogy a hangsugárzók pontosan a te irányodba nézzenek
-
Patice
nagyúr
válasz
Deadzone41 #33737 üzenetére
Én otthon csak annyit próbáltam ki a sztereó láncomnál, hogy a két hangsugárzó közti TV-t letakartam egy vastag pokróccal, amíg zenét hallgatok.
És jobb lett a magas tartomány, jobb lett a színpadkép és mélység is kezdett kialakulni.
Az új sugárzóimmal már e-nélkül is van mélység bőven.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Pedig én úgy érzem jobb mint a csupasz fal.
de ha te mondod. Hazamegyek leszaggatom.
-
TCr
veterán
válasz
Ez azért szerintem így nem teljesen állja meg a helyét.
Ha megszünteti a falon a hangok oda-vissza verődését, már az sokat számít. -
gyurczy
őstag
válasz
Deadzone41 #33646 üzenetére
Azt már kiveséztem, tele is rámolom a szobát mindenfélével, de egyenlőre még nem publikus a dolog. Előkészítés/gyártás/tervezés alatt van ez-az, meg nem ártana egy mérés is (vagy több).
-
Steady74
addikt
válasz
Deadzone41 #33505 üzenetére
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
Deadzone41 #33407 üzenetére
Nálam is hasonló van, de ott az O!Play zavarodik meg.
True HD-ra sztereó, DTS-HD-t viszont kiadja.
-
tipcsibacsi
tag
válasz
Deadzone41 #32962 üzenetére
Köszi.
A zárt kialakítású hangdobozoknak mi a funkciója?Azaz miért csinálnak ilyeneket is?
Valami spec helyre? Pl zártabb polcba? -
bajnokpityu
félisten
válasz
Deadzone41 #32100 üzenetére
nem csinálok ilyet. de pont az én erősítőmről mondják, hogy nem nyúl bele a hangba. Tehát ez a célom nekem is,de nem ezért tartok több már erősítőt rossznak.
és még egyszer mondom, 1dba különbség nem jelentős kiemelés.
Toobee: én tudom,miből áll
-
törölt tag
válasz
Deadzone41 #32100 üzenetére
Szobaakusztika is okozhatja (eltérő visszaverődés). 3-4es különbség azonos távolságból már valami gondot jelentene.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Deadzone41 #32094 üzenetére
kb az összes erősítő kukába való akkor.
mérni teljesitményellenálláson mérnek, nem tekercsen,kábelen, relén, váltón,akármin keresztül. Előbbi elmélet, utóbbi a valóság. emiatt mondjuk, hogy damping pl vakitás, frekimenet vakítás, semmit nem mondanak el a cucc zeneiségéről, vagy akár a hangminőségéről. és az elmélet vs valóság miatt nincs értelme hangminőséget mérni.
valamint az erősítők,kábelek gyorsak-lassúak. még az is lehet, h nem mérhető, de érezhető hatásuk van.
de felőlem hozhatod tyl meg tökömtudja milyen okos embereknek a tökéletes méréseit.
és hallgassa az,aki ennek jobban hisz,mint fülének.de részemről vége vitának, mindenki azt csinál,amit akar.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Deadzone41 #32089 üzenetére
Nekem tetszett általában,amit a denon csinált. 1-2 alkalommal totál rosszul mért,de az azonnal hallható volt.
Te most hangerőről beszélsz. Azt a legkönnyebb összehasonlítani két különböző helyen levő doboz esetén. ide-oda kapcsolgatva sztem hamarabb megy 1dba pontossággal,mint 2dba frekiegyenetlenséget kihallani.
Nemrég egy 20éve hifit tervező,építő haverommal beszélgettünk erről, hogy csodájára jártak cimborájának,aki nem az átlag hifis 3-4dba pontosságával mondta meg fülre a frekimenetetet, hanem 1dba pontossággal. napok alatt szülte meg, hogy milyen irányba kéne hangolgatni az erősítőjét.
-
BBéci
legenda
válasz
Deadzone41 #32089 üzenetére
Próbáltam fülre beállítani és utána vettem elő a hangnyomásmérőt. Legfeljebb fél decibeleket tévedtem, ami cseppet sem rontja a házimozizás élményét.
-
BBéci
legenda
válasz
Deadzone41 #32068 üzenetére
Automatikus mérés közben többnyire kimegyek a szobából, de ha mégsem, akkor bebújok a dohányzóasztal és a kanapé közé, a szőnyegre kuporodva.
Amikor a kezemben tartott a hangnyomásmérővel állítom be a rendszert (Primare SPA22), bizony a testem befolyásolja a mérést. Ez nem tragikus, mert filmnézés közben ugyanott ülök a kanapén.
De telefonnal valóban sok egyéb zavarás adódik. Jó hallású embernek nincs szüksége rá, inkább fülre állítgasson szinteket. -
Dorian
félisten
válasz
Deadzone41 #32035 üzenetére
Nekem jól sikerült telefonnal:a mikrofonos bemért állapotot finomítottam. 1 - 1,5 dB-t korrigáltam, így jobban tetszik.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
1. Nem minden erősítőnél van így. Van amelyiknél a Large beállítás ellenére is tudod állítani a vágást (bár erre nem esküszöm meg). +írtam, hogy állítsa mindet 80Hz-re, ez elég konkrét volt.
2. Van amihez nincs mikrofon. +Nálam pl. a H/K 360 botrányos bemérést csinált, sokkal jobb volt a végeredmény ezzel a "gagyi" telefonos mikrofonnal.(#32034) buci30: bocs de ettől egyszerűbben nem tudom leírni.
de hátha ez segít: [link] ha már nekem nem sikerült.
-
kabar
senior tag
válasz
Régi erősítők esetén nincsen ilyen mikrofon. Emiatt volt ez az alternatív megoldás véleményem szerint.
-
xtremetuning
addikt
válasz
Deadzone41 #31646 üzenetére
Na jó, de ez alapmű minden mozisnak !
..és ha csak két embernek, akik nem botlottak bele eddig sehol, jobb lesz ettől a napja, már megérte. -
janos666
nagyúr
válasz
Deadzone41 #31520 üzenetére
Ilyenekből az a legjobb poén, ha posztolsz egy ilyet, aztán mire kicsámcsogta magát rajta mindenki, akkor beköpöd, hogy igazából bitre pontosan ugyan az van a 3x-ben, mint az eredetiben, az 1x az, ami tényleg DA-AD-DA-AD-DA-AD 3x, a 2x pedig digitálisan lett egy leheletnyit megvágva.
Amúgy én most eleve csak az eredeti-vs-3x-et próbáltam vaktesztben, és 3-ból 3x eltaláltam (miután meghallgattam az eredetit, randomra állítottam a fileválasztást, sokszor megnyomtam az ugratás gombot úgy, hogy nem számoltam, aztán tippeltem melyik lehet).
-
törölt tag
válasz
Deadzone41 #31520 üzenetére
Én keszedem de felhasználni soká tudom
-
válasz
Deadzone41 #30131 üzenetére
én igazából örülnék egy 2012-es denonnak nagyon vagy az egyel régebbi évjáratnak ami ue. a kategória, mint majom a farkának, mert nem kellene másra csak bluray lejátszásra és 3D se kell, továbbá meg a projektort be lehet állítani úgy hogy a vászonra vetítsen teljesen és nem kell így a képet alulra igazítani, nem is értem erre a funkcióra miért is van szükség?
-
válasz
Deadzone41 #30111 üzenetére
xbmc überalles, mindentvisz és nem nyúl bele a forrásba
-
xtremetuning
addikt
válasz
Deadzone41 #29090 üzenetére
A nagyobb cégeknek egytől-egyig saját levédett, szabadalmaztatott algoritmusaik vannak.
Napjainkban az Anthemét tartják az egyik legjobbnak és legfejlettebbnek. -
BBéci
legenda
válasz
Deadzone41 #29090 üzenetére
Nincs benne semmi varázslat - gondolom én - ugyanazt el tudja végezni bárki egy hangnyomásmérővel, spektrumanalizátorral és ekvalizátorral. Autóhifiben ezt magam is megtettem.
Ennek automatizálásában lehetnek trükkök. Igazából a frekvenciamenetet vasalják ki, igazítják a lehetőségekhez képest lineárisra. Bevallom, azt nem tudom, hogyan átlagolják a 6-8-10 pontban mért adatokat, ahhoz már kell valami komolyabb szoftver. -
sayoo
csendes tag
válasz
Deadzone41 #28883 üzenetére
sziasztok!
Ugyanez volt a problémám nekem is, hogy az erősítőt (VSX-520) nem érzékelte a laptop HDMI-n.
Kipróbáltam és működik
Köszönöm
-
Pityke78
őstag
válasz
Deadzone41 #28888 üzenetére
Igen, rá van dugva a TV, de az S-Video kábelen keresztül.
-
Pityke78
őstag
válasz
Deadzone41 #28883 üzenetére
Ki van terjesztve, úgy használom régóta.
-
kovi703
tag
válasz
Deadzone41 #27791 üzenetére
Hajaj, nem tudom hogy lesz ez. A gond az, hogy az iroasztalt nem lehet mozgatni, mert az pont a sarokba keszult specko alaku (a kepen nyilvan nem a pontos masa van). Az ebedloasztalt meg nem szeretnem kipaterolni
Ez a kovetkezo probalkozasom:
A surround hangszorok viszonylag magasan lennenek igy a sarokban. Ezen kivul a ferde faltol lehet, hogy hulyen fog kinezni nehany dolog.
Koszi mindenkinek a segitseget!
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Deadzone41 #27791 üzenetére
Szóljál az audio note gyárnak is erről
cuccaikkal kötelező igy demoznia a forgalmazónak.Az, hogy ez mennyire alkalmas egyéb dobozokra, más kérdés.
-
xtremetuning
addikt
válasz
Deadzone41 #27716 üzenetére
Ez netto hülyeség. Nekem nincs bajom az eq-val, de amíg az oldschool 100-ból 100szor műxik, addig az eq be-be hibázgat, lásd, mint lent.
Nekem is van pack a procihoz, nem is akármilyen, de még ki sem bontottam. -
Topanka
aktív tag
válasz
Deadzone41 #27707 üzenetére
+1
-
BBéci
legenda
válasz
Deadzone41 #27593 üzenetére
Nincs ellenvetésem, csupán valahogyan érzékeltetni akartam a mondanivalóm lényegét.
Azért fel tudnék sorolni pár tucat filmet, rendezőt és színészt, akik megérdemelten kaptak Oszkárt. -
cintula187
addikt
válasz
Deadzone41 #25380 üzenetére
Fejes biztos nem lesz. Akkor megpróbálom rábeszélni sztereóra.
-
BBéci
legenda
válasz
Deadzone41 #25240 üzenetére
OK! Béke!
(#25241) Edenyke
Soha eszembe nem jutna bárkinek Wharfedale mélynyomót ajánlani. -
BBéci
legenda
válasz
Deadzone41 #25236 üzenetére
Ha valami bajod van, ki vele, ne köntörfalazz!
Szerinted helyénvaló magyar fórumban, magyar szövegben olyan angol vagy bármilyen idegen szavakat használni, aminek van magyar megfelelője?Megpróbálom kiirtani a stereo szót, mert egyrészt a Sztereó magazin munkatársa voltam évekig, másrészt amikor a keresőkbe úgy írják, nem az AVO jelenik meg találatként, mivel ott kizárólag a magyar megfelelőjét használjuk.
(#25237) janos666
Sok SACD hibrid, vagyis nagyfelbontású és normál réteget is tartalmaz. Ezek között gombnyomással lehet váltogatni és a különbség tisztán hallható, tehát nem a masterelésen múlik. -
xtremetuning
addikt
válasz
Deadzone41 #25155 üzenetére
Fiatalság-bolondság....
-
xtremetuning
addikt
válasz
Deadzone41 #25150 üzenetére
A tulajok 90%-a nam így áll hozzá.
"az elektronikának nem az lenne a lényege, hogy a "zenét" veszteség, torzítás, színezés mentesen eljuttassa a hangdobozokig?" Hacsak nem aktívról beszélsz, akkor ez a kábelek dolga.... -
xtremetuning
addikt
válasz
Deadzone41 #25142 üzenetére
Ebbe most beleszaladtál....
Ha sok a csörgővisszhangod, olyan kábel kell aminek sokkal megfogottabbak a magasai és voila :
máris kevesebb lesz az anomália..., el sem tudod képzelni, mennyit lehet csak kábellel korrektírozni, ha a tulaj nem akarja a szobáját elcsúfítani panelokkal, basszushengerekkel.
De nem vitatkozok veled, biztos sok sztereó és házimozi szobát átadtál már.... -
xtremetuning
addikt
válasz
Deadzone41 #25101 üzenetére
Nehezebb fülesen kihallani a különbségeket, ahol nincs akusztikai anomália (max a zsír a fülben....
) . Egy 25-30 nm-es szoba és az ő reflexiói sokkal jobban ráerősítenek a kábelek hibáira, erősségeire. Anno a sennheiser hd800-al nekem is sokkal kevesebb bajom volt a kábelezéssel.
De kihangosítva....... ott azért sokkal nagyobb a difi.A hdmi tesztet is leírta Bbéci : ne 50"-on várj nagy különbséget. 120"-on már jobban kiadja.
-
BBéci
legenda
válasz
Deadzone41 #25119 üzenetére
Ha már vesz egy 55 colos kiváló plazmát és van pénze felső kategóriás házimozi erősítőre, akkor ne beszéljük le róla. A jelenlegi szoba méretei miatt nem érdemes nagyobb hangdobozokat venni, kicsikből viszont azért nem ajánlok drágábbakat - lenne ötletem bőséggel - mert a következő lakásban bizonyára el fognak férni emberes állók is. Majd eladja, vagy elajándékozza a HKTS szettet.
-
Deadzone41
őstag
válasz
Deadzone41 #25101 üzenetére
egyet értek Patice-al, annyit még hozzátennék, hogy ne told majd rá a kanapét nagyon a kályhára, kb kicsit több mint 2 méterre lesz ideális a hallgatási pozíció a szemben lévő faltól számolva, de ezzel kísérletezni kell, mint ahogy a dobozok faltól való távolságával is. ennek fényében szerintem lehetne spórolni pár colt a tv-ből a hang javára, de ez egyéni preferencia
.
-
slashing
senior tag
válasz
Deadzone41 #24958 üzenetére
hát akkor marad az hogy ami megtetszik azt megveszem, ha már okosabb nem lettem
-
törölt tag
válasz
Deadzone41 #24737 üzenetére
Vagyis értsd: ahol ezek a frekvenciák találkoznak és ott hegy-völgy állapotba, akkor történik kioltás,és ha hegy-hegy akkor pedig erősités, és ez a frekvenciatartomány a megfelelő mélyhullámok egész számú 2x,3x....n -szeres többszöröse, és itt sztem épp az 50 Hz környékén erősödik fel kellemetlenül. Valóban a mélyek áthatolnak mindenütt és kevéssé nyelődnek el a tárgyakban, de épp egyik módszer a kellemetlen mélyek megzabolázására a magashangokat kell megfogni, hogy ne találkozanak a mélyekkel ugyanazon fázisban.. Ez történik olyankor is mikor pl. te jó helyen ülsz, jó centerhangokkal, mélyekkel, míg a partnerednek (nejed vagy bárki
) alig jut a centerhangból, nem érti a szöveget és már fáj a feje, pedig melletted ül...
-
törölt tag
válasz
Deadzone41 #24717 üzenetére
Szerintem is erősen beleszól az akusztika...
Tények: 40h Hz frekijű és méretű hullám egy focal utopia ,JBL Array vagy Dali Epicon hangdobozban fér el. Mélynyomók csak egyrészt a tányérméretük másrészt pedig a basszuscsővel való hangolás miatt (virtuálisan nagyobb a doboméret) tudják leadni, és ezt se lineárisan: kb 30-40 Hz-ig érik el a 0 dB-es értéket onnan emelkedik, kb 60-100 Hz a plató ahol pár dB kiemeléssel nyomnak, onnan esnek lefele.
Példa rá:30,35 és 40 Hz-es szubcsővel ugyanaz a hangszóró és doboz frekije.
-
sony25
tag
válasz
Deadzone41 #24717 üzenetére
Itt nem a mélynyomó hangjával van a baj.Hanem hogy az erősítőtt szeretném átvariálni hogy 40hz legyen az alsó ne 50hz.
-
m47rules
tag
válasz
Deadzone41 #24676 üzenetére
+1
-
zolaas
senior tag
válasz
Deadzone41 #24676 üzenetére
Nna. ezzel maximálisan egyetértek. Ha nincs pénzem, egy bizonyos szint alá akkor sem megyek. Ez a lényeg.
-
törölt tag
válasz
Deadzone41 #23911 üzenetére
Irtam: gyenge effektek és mély..
Ed Parker: inkább előzménye. -
ron8
senior tag
válasz
Deadzone41 #23598 üzenetére
-
ron8
senior tag
válasz
Deadzone41 #23598 üzenetére
Ok amint lesz idöm megcsinálom!
-
cekkk
veterán
válasz
Deadzone41 #22629 üzenetére
Áh inkább nem mondok semmit
Apple terméket én nem nézek
De van valami olyan amit te nem tudsz elvégezni ezeken a mostani megjelenítőkön, de a profi stúdióknak elég? -
Toobee
veterán
válasz
Deadzone41 #21812 üzenetére
-
Integra
titán
válasz
Deadzone41 #21631 üzenetére
sajnos láthatod, a háttérsugárzók csak így férnek el, ilyen a kialakítás, ez egy körülmény, ebből kell a legjobbat kihoznom
ha előrébb hozom a jobb oldali háttérsugárzót, akkor a bal oldali lesz pont az üvegajtóban. vagy mindkettőt még előrébb kell hoznom a falon úgy, hogy az már lassan a kanapé síkjában lenne -
Integra
titán
válasz
Deadzone41 #21243 üzenetére
majd csinálok, bár felesleges, szabályos alapterület, de tele van üvegfelületekkel mind a 3 falon (ami rohadt jó, csak nem házimozi-hifi rendszerhez ideális), és a kandalló pont az egyik falra középre van berakva.. azzal szemben lenne az átellenes falon helye a tv-nek, de bakker háttal ülsz a kandallónak, a tv-be meg belelángol a kandalló? eléggé no go.. a kettő közötti falon meg nem elég széles a fal rész, hogy egy 50-70 collos tévét rátegyen a falra, mert ott is két hatalmas üvegfelület van.
sajnos jelenleg csak azt látom, hogy a kandalló mellé befordítva a sarokba tudnám a panelt elhelyezni.. de 20x átkell gondolni mert a hangszóró kábelezéshez horonyvésnem kell a falakba és azt csak egyszer csinálom meg.. -
Dorian
félisten
válasz
Deadzone41 #20775 üzenetére
Igen. Ill. kiemelném a sűrűséget, mint fontos tényezőt. Mindkét anyagból a 40kg/m3-es az igazán megfelelő, de kőzetgyapotból kevésbé baj ha könnyebb, mint habszivacsból.
-
djxp01
senior tag
válasz
Deadzone41 #20230 üzenetére
A hangszórók helyzete igazából képletes volt a rajz szerint. Majd ha aktuális lesz, akkor mindenképp utánajárok a témának. Lehet felejtős lesz a szegős téma :S
-
Csabroncka
addikt
válasz
Deadzone41 #18089 üzenetére
Szerintem amit BBéci mond messze túlmutat a szobaakusztikán, itt alapjaiban a párosítással van gond ebben a rendszerben!
Természetesen a finomhangolás már valóban az elhelyezéstől függ, de hogy úgy mondjam egy szär hangfal mindenhol szärul szól, a jó pedig csak kevésbé lesz jó a szar akusztika miatt, én eddig ezt tapasztaltam...
-
válasz
Deadzone41 #17042 üzenetére
a szó amit keresel: ansi kontraszt (=képi dinamika)
kalibrálhatod őket akárhova, az lcd és a dlp között itt nagyságrendi a különbség. persze, ha valami másfél órán át sötétben játszódó filmet nézetnének a tesztalanyokkal, más lenne az eredmény...
-
orbano
félisten
válasz
Deadzone41 #17107 üzenetére
miért kell a saját, belédnevelt igénytelenséget az emberre kivetíteni az egész fogyasztói társadalomra? az a baj, hogy fordítva működik a fogyasztói társadalom, mint kéne. valójában, ha a füled/szemed képességeit nézzük, akkor nem a high-end a luxus, hanem a low-end/mainstream stb. a kompromisszum, amit köttetnek veled. Ha ez emberek nem lennének hajlandóak kompromisszumot kötni, pikk pakk arra menne el a k+f büdzséje, hogy a mostani 1 millás vetítőt előállítsák olyan olcsón, hogy 100k-ért adhassák. az 1 millás luxus cuccba meg raknának akkor más, _valódi_ extrákat, ami miatt elkérhetik érte a felárat.
-
HornedReaper
senior tag
válasz
Deadzone41 #16330 üzenetére
jaja
és gondolom az sem árt, ha az elektromos szolgáltatódtól direktbe jön Hozzád az áram egy szigetelt vezetékben, nem?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Deadzone41 #16297 üzenetére
Attol h neha kihallom a difit siman hallgatok mp3at, ha nincs meg jobban. Nyilvan torekszem a jobbra de flacbol is sok a szar.
Azert ha szeretek egy zenet, akkor nekem elso a zene, masodik a felbontas.
Vallalom, ha ez ettol meg igenytelenseg.
Ma meg egy i30 primaret hallgattam elacokkal. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Deadzone41 #16273 üzenetére
En is igy vagyok. Hallom a hibakat, de tul tudok lepni rajta. Canampon egyszer borzalmas faradtan, nehezen csinaltam abx tesztet 320 mp3 flac elleneben. 8/8ig jutottam, de kegyetlen nehezen. Mondjuk canamp erosen mos. Sajat erositommel majd a heten kiprobalom.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
Deadzone41 #16268 üzenetére
Van egy régi oly gépem,tud TIFF-et, kb 15Mb fájl,de nem éri meg abban tartani,nincs akkora különbség a jpg-hez képest,ami csak 4Mb.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Deadzone41 #16268 üzenetére
Azt hozza tennem,h elobbi ismerosomnek pont azert nem tetszik a fuleserositom, mert bunteti a rossz forrast.
-
BBéci
legenda
válasz
Deadzone41 #16228 üzenetére
Nem a létjogosultságát, hanem az MP3-at hallgató emberek igénytelenséget tartom megkérdőjelezhetetlennek.
Mint koncertekre járó zeneszerető, soha nem voltam hajlandó alább adni a CD-nél, bármennyire egyszerűbb és olcsóbb lett volna empéhármat letöltögetni. Egyszerűen fáj a vacak minőség. Lemezboltokban mindig voltak leárazott CD-k, azok közül válogattam és használtan is hozzá lehetett jutni hibátlan és értékes korongokhoz. Harmad-negyedáron vettem a gyűjteményem 80%-át.Dorian!
"lehet, hogy ezért itt engem kinyírnak, de autóba én teljesen feleslegesnek tartom az mp3 feletti minőséget. A közlekedés, motor, futómű zaja miatt úgyis tökmindegy."
Meg kellene hallgatnod néhány valóban minőségi autóhifi rendszert!
Múlt héten írtam a plazmás topikban, hogy az autómban a Stockfish, Reference, Telarc és hasonló audiofil kiadók lemezei szólnak igazán jól. -
TazLeacher
nagyúr
válasz
Deadzone41 #16228 üzenetére
Meg a mai napig vannak készülékek, amik nem játszanak le FLAC-ot...mi volt 10 évvel ez előtt?
-
Dorian
félisten
válasz
Deadzone41 #16170 üzenetére
Fő kérdés, hogy valakit egyáltalán mennyire érdekel a minőség, ill honnan indult. Haveromnak a géniusz cucca helyett állítottam össze olcsó sztereó láncot (JPV ml-510 + CA-500) vígan hallgatja az mp3-akat az alaplapi analóg kimenetről. Hiába mondom, hogy egy DAC még dobna rendesen a minőségen, akkora ugrás neki ez így is, hogy bőven boldog. Pedig csak egy húszasba kerülne egy olcsó DAC+IC
-
Patice
nagyúr
válasz
Deadzone41 #16159 üzenetére
Az összes mp3 320 kbps-es? Mp3 és mp3 között is van különbség. Amit te saját magadnak készítesz eredeti CD-ről, az egész jól tud szólni. Veszteségmentesek között is van olyan ami elég szarul szól. Vagy már többször átkódolták. A 320-as mp3 is lehet felkonvertált.
Egyébként FLAC és WAV között is hallok némi difit, de vakteszten biztos nem mondanám meg. Nincs high end rendszerem, sőt. Csak törekszem jó minőségű anyagokat beszerezni és azokat hallgatni.
-
Dorian
félisten
válasz
Deadzone41 #16163 üzenetére
Lehet szerencse. És ha nem az? Csak az hallgasson jobb minőségben zenét aki mindig, minden kétséget kizáróan fel tudja ismerni a jóságot? És mi van a köztes lehetőségekkel?
Nem kell sznobnak lenni, ennyi. Ha egy kedvenc csak mp3-ban van meg, akkor úgy. A zene a lényeg. De azért 3 kattintást megér, hogy körbenézzünk van-e jobb minőségben.
(#16165) slyy08:
lehet, hogy ezért itt engem kinyírnak, de autóba én teljesen feleslegesnek tartom az mp3 feletti minőséget. A közlekedés, motor, futómű zaja miatt úgyis tökmindegy.
(Persze most nem felső kategóriás autót feltételezek, hanem a szaros kis Astrámból indulok ki) -
Dorian
félisten
válasz
Deadzone41 #16159 üzenetére
Miért kéne 10/10. Ha csak 10/7-et csinál valaki, már bőven megéri. Amúgy meg pont ugyanannyiba kerül az mp3 meg a flac (manapság a tárhelyre nevetséges hivatkozni), úgyhogy nem tudom miért szívatná magát valaki a butított formátummal?
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
Deadzone41 #15383 üzenetére
Ha nem is Zs, de messze van a jótól.
A japánok nem tudnak horrort készíteni,mind egy kaptafára készül és már sokszor szánalmas hogy mennyire rosszPersze akik szeretik ezeket a japán mangákat, azoknak lehet hogy tetszik.
Sztem a horror filmek nem azok a sztorizós művek.
Pl egy temetetlen múlt vagy egy hatodik érzék-ben több feszültség volt számomra még sokadjára is, mint a körben.
De ez magánvéleményem. -
spiky03
veterán
válasz
Deadzone41 #15383 üzenetére
Nekem is meghatározó élmény volt az a film.
Este vizelni se mertem kimenni.
Más film nem volt rám ilyen hatással.
A 2.része szerintem már nem lett olyan jó, attól nem paráztam. -
válasz
Deadzone41 #15326 üzenetére
így van, ez három remek film, amiben nagyon jól játszik
-
törölt tag
válasz
Egyetlen filmje tetszett, az Egy makulátlan elme örök ragyogása. Kate Winslettel ahogy vitté magukat egyre magasabbra ... jó volt.
-
BBéci
legenda
válasz
Köszi a tippeket, de nem próbálkozom, az a pali eljátszotta nálam minden esélyét és annyi más jó színész van, akiknek a filmjeire nincs időm.
-
spiky03
veterán
válasz
Pontosan, az Ember a Holdon tényleg jó film és nem nevezhető vígjátéknak.
-
spiky03
veterán
válasz
Deadzone41 #14907 üzenetére
Köszi mindenkinek ismét csak a segítséget.
De ha ezzel állítanék, haza, hogy anyjuk át kéne teljesen rendezni az egész lakást (mert kb azon kívül már csak a háló meg a fürdő van.) szerintem úgy dobna ki ahogy vagyok a rendszerrel együtt.
Mert ez az ő lakása, így ugye neki van nagyobb szava. Mondjuk a nagy hangfalaknak sem örült, amikor meglátta őket az üzletben, mondta, hogy ezeket haza nem viszem.
De ugye akkor már ki volt fizetve, meg muszáj volt neki megbarátkozni vele.
A frontok nincsenek a falra tolva, van mögöttük hely, meg a baloldalit mindig kintebb húzom, hogy meglegyen a szimmetria, amikor filmet nézek.
Van egy nagyobb képünk az IKEÁ-ból de az az oldalfalon van a háló ajtaja mellett, max mondom, hogy azt tegyük át a két hátsó közé. nincs rajta üveg.
Ha a kanapé az étkező előtt lenne az nem lenne olyan jó szerintem, mert elég hülyén nézne ki. Meg ha a tv-nek meghagynám az 1 métert akkor már a tv-ben ülnénk kb.
Sajna a képeken nem jönnek át annyira a méretek, hogy nem olyan nagy ez a szoba, és eléggé határolt az elrendezhetőség.Azért nagyon köszi mindenkinek az építő javaslatokat megpróbálom a lehető legtöbbet kihozni belőle.
Jah
És az 50"-es tv már szerintem nagy lenne oda, mármint azért eléggé "kiemelkedne" a szobából. Már csak a Panasonic App-ra gondolva, amivel oda lehet "vetíteni" a tv-t, hogy hogy is fog kinézni ha ott lesz.Meg arra nem hiszem, hogy lenne pénzem. egy ST50-et tervezek venni decemberben, addig hátha még lentebb megy az ára vagy lesz valami jó akció!
-
spiky03
veterán
válasz
Deadzone41 #14886 üzenetére
Sajnos a kanapét nincs más lehetőség máshová rakni, előrébb nem tudom már húzni mert akkor már a szoba közepén lenne.
Az egész nappalink mérete a következő:
magasság: 2,7 m
szélesség: 3,8 m
hosszúság: 5 m
Vagyis nem egy nagy.
Max ugye annyit tudnék még tenni, hogy egy konzollal fentebb teszem a hátsókat a falra. Csak ugye a jobb oldalon ott van a gázcső így ott is nehézkes lenne, mert teljesen a sarokba nem tudom odatenni.
Azért nem olyan csupaszak a szobában a falak.
Mert a kanapé mellett ott van két szekrény, a szemközti falon van egy nagy kép, a kanapéval szemben pedig van egy polc amin a DVD-k és BD-k vannak.
Valamint van a már említett padlószőnyeg, két puff, virágállvány, valamint az étkező asztal is a nappali részét képezni a könyves szekrények előtt. Jah és van még egy kis szőnyeg is még.
Hát hirtelen ennyi van nálunk.
De még senki sem panaszkodott, hogy visszhangozna a szoba, pár haver már megfordult nálam, akik rendelkeznek rendszerrel otthon is és egyik sem panaszkodott
Jó mi nem a high-end kategóriában mozgunk csak az alap szinteken.De köszi szépen mindenkinek az építő kritikákat.
Majd próbálom puhítani az asszonyt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Megmondták, hogy miért nem kapkodunk új okostelefon után
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Házimozi haladó szinten
- Térerő gondok, tapasztalatok
- Formula-1
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest