Hirdetés

2024. május 24., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-31 21:29:46

LOGOUT.hu

Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#185137) Quetz válasza attiss66 (#185121) üzenetére


Quetz
őstag

Arra gondoltam, hogy az analóg hangot digitális formába kódolják át. Ez DVD 5.1 esetén veszteséges kódolást jelent, tehát az eredeti hullámforma a visszajátszás során nem állítható vissza. A dekódoló algoritmuson múlik, hogy a kapott eredmény mennyire tudja megközelíteni az eredetit. Úgy is mondhatnám, hogy ahány dekóder, annyiféle végeredmény. Mivel az ismeretlen, hogy a lejátszókban milyen szoftver fut, ezért feltételezhető, hogy mindegyikben más és ezért a kapott hang is eltérő lehet.

A bitstreamelés leegyszerüsítve nem más, mint a fileokban rögzített digitális hang adatot változtatás nélkül átküldi a lejátszó az AVR-nek. Mivel mindig az AVR dekódolja a file-t ezért akármilyen lejátszót is használsz, a kapott hang ugyanaz lesz.

VoidXS is írta már többször, hogy ezért jobb választás a PC-s lejátszás 5.1 vagy 7.1 rendszerek estén, mert mindig legújabb dekóder fog dolgozni, szemben egy DVD/AVR-el, ahol évekkel ezelötti, sokszor hibás, algoritmus fut. A Denonok esetén pl. 20 év lemaradásról beszélünk.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.