Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-31 21:29:46

LOGOUT.hu

Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#185651) windlord válasza mimic1979 (#185650) üzenetére


windlord
őstag

Egy hatalmas kérdésem lenne!
Nincs valakinek kölcsön bemérő mikrofonja (YPAO)?

Egy Yamaha rx v6a erősítőhöz kellene egy pár napra.
Az asszony elkeverte valahova a sajátomat...

(#185652) rxmiss


rxmiss
junior tag

sziasztok! tudom, hogy nem tartozik szorosan a topik temajahoz, kerlek iranyitsatok at, ha van megfelelobb topik erre: tobbszor futottam mar bele neten olyan megoldasba, hogy tipikusan ablaktalan helysegek egyik falara feltesznek harom darab 55-75" 4k tv-t fuggolegesre allitva (portre mod), egymas melle. ezutan kapnak szebb/csunyabb keretezest es kesz a hangulatos 'ablak', amire kulonbozo megoldasokkal juttatnak allokepet, de meginkabb mozgo kepet. egyelore csak a technikai megvalositas erdekel, nem hiszem h szeretnek ennyit kolteni ra.

kerdes: hogyan lehet meghajtani egyszerre 3 db 4k monitort minimum 60Hz-en (vagy meginkabb magasabb frissitessel) a legkezenfekvobb megoldason - a harom kimenetes videokartyan - kivul?

ugye a harom 4k-s kijelzo osszessegeben 3x3840x2160 pixel, vagy ha ugy tetszik beforgatva egy 6480x3840-es kjelzo (24.88Mpixel, 27:16 keparany, ami viszonylag kozel van a 16:9-hez, de azert lenne vekony fekete sav ket oldalt)

sok szempontbol talan a legegyszerubb az lenne, ha letezne olyan eszkoz (talan hdmi splitter-nek hivjak?) ami tudna fogadni 8k bemenetet egyetlen csatin es szetosztana - nem tukrozne - a harom kijelzore. viszont gondolom itt lenne lathato minosegromlas a 8k->'6k' konverzio miatt. ebben az esetben viszont egy aranylag olcso 8k-s media box eleg lenne forrasnak.

vezeteknelkuli megoldas is szoba johet, hiszen a kesleltetes nem szempont (max az, hogy egyforma legyen minden kijelzo fele).

az ehhez valo tv kivalasztasa megint egy hosszadalmas tema, hiszen jo lenne a legkeskenyebb kavaval rendelkezo tv alul-felul, raadasul osszeforgatva is elerhetoek legyenek a csatlakozok, nyilvan attol fuggoen h csak hangulatnak kell-e erdekes a panel (legolcsobb elerheto tv) vagy ha mozizasra is lenne hasznalva (ket csikkal a kozepen lehet egyaltalan?) akkor pl oled, de igy viszont arcatlanul draga lenne az egesz.

jatekra aztan vegkepp nem cel ez az osszallitas, borzaszto eromu kene a meghajtasahoz, akkor szinte egyertelmuen a haromkimenetes videokartya lenne a megoldas.

koszonom, ha erdemben hozzaszolsz :)

(#185653) m3ss válasza rxmiss (#185652) üzenetére


m3ss
veterán

:DD :C
hogymii. miiiert? hol lattal ilyet? miert nem teszel fotot, festmenyt, akarmit az ablak nelkuli falra?

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#185654) Quetz válasza rxmiss (#185652) üzenetére


Quetz
őstag

Amire szükséged van az a displayport daisy chain:

MacOS Limitations to Multi Stream Transport

Szerintem a gamer topikokban fogsz ehhez segítséget kapni, a szimulátor rajongók szoktak ilyen több monitoros setupot használni.

(#185655) rxmiss válasza m3ss (#185653) üzenetére


rxmiss
junior tag

hánemtom :D

Quetz: koszi, de nem gyakori ez a kepesseg tv-k kozott, monitoroknal inkabb, de ahhoz is valogatni kell. megyek gemertopik, jo otlet, koszonom.

(#185656) BBéci válasza rxmiss (#185655) üzenetére


BBéci
titán

Megoldható, 14-15 évvel ezelőtt láttam ilyesmit az IFA-n, Panasonic és Samsung standokon. Bár nem három, hanem sokkal több tv volt összekapcsolva.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#185657) jézusom válasza rxmiss (#185652) üzenetére


jézusom
addikt

Van mini pc, nekem is itthon 3db hdmi-vel. Elvileg minden kimeneten tudja a 4k 60fpst. Kipróbálni nem tudom, meg egy ilyen miniPC játékra pont nem alkalmas :) Ez inkább munkaállomást vihetne, mondjuk grafikonokat bámulni 1 fps-el.

(#185658) rxmiss válasza BBéci (#185656) üzenetére


rxmiss
junior tag

igen, megoldhato :) nekem is van itthon pl egy nvidia t600-as kartyam, az mind a negy mini dp portjan tudna hajtani egy-egy 4k120Hz kijelzot. a kerdes az, hogy milyen mas megoldassal erheto el ugyanez hogy ne kelljen egy komplett szamitogepnek mennie hozza :) az viszont igaz, hogy alacsony fogyasztasra lehet jatszani, alulfeszelt procival vagy mobil(-szeru) procival

(#185659) python1 válasza rxmiss (#185658) üzenetére


python1
veterán

A legegyszerűbb a smart TV, azon van wifi de akár klinsekkel is megoldható, amit a hátlapra szeresz, vagy akár 3db stick a smart TV- k - be, így a saját lejátszója fogja megjeleníteni amit szeretnèl. Ennèl egyszerűbb megoldás nem lètezik.
Tehát összefoglalva a TV-k kaphatják a jelet, file-t egy gazdagèpről, de egyesèvel is kèpesek önállóan lejátszani.

[ Szerkesztve ]

(#185660) rxmiss válasza python1 (#185659) üzenetére


rxmiss
junior tag

nem vagom, bocs :B ugy latszik keveset tudok hozza.

wifin hogy? sajat lejatszoval hogy? nem ugyanazt kene megjeleniteniuk, hanem mondjuk egy video harom darabjat (balszel-kozep-jobbszel) szinkronban. ha mondjuk elore feldolgozom a videot es szetszedem harom 'oszlopra', akkor mukodhet a stick-rol, ha pontosan egyszerre inditom. gondolom wifin is igy lehetne, a harom tv harom 'oszlopot' jatszik, egyszerre inditva a lejatszast.

(#185661) python1 válasza rxmiss (#185660) üzenetére


python1
veterán

Mèg règebben, hálóban játszottunk 1 helyisègben hárman a gèpeket 1- switch- en keresztül kötöttük össze, így tulajdonkèppen mindegyik monitoron azt láttuk, azèrt gondoltam a wifi- re, hogy egyszerűbb. Bár, hogy osztott kèpernyőt szeretnèl, lehet kell egy gazdagèp, vagy kliensekkel vagy a saját lejátszó is elèg lehet, ha lehet virtualizálni a TV- ket a gèppel egyáltalá.
A TV kávája eltávolítható.

[ Szerkesztve ]

(#185662) python1 válasza python1 (#185661) üzenetére


python1
veterán

Most hirtelen ránèztem youtube- on, igen működik PC- TV wifi kiterjesztès.
Sőt, van olyan videó is, amit te szeretnèl megvalósítani.

[ Szerkesztve ]

(#185663) Rp526 válasza rxmiss (#185660) üzenetére


Rp526
aktív tag

Szerintem PC-re mindenképp szükség van a képélek összejátszására és a kiterjesztés kezelésére. Anélkül akárhogy csinálnád elcsúszások lennének. A külön-külön fájl lejátszásnál akár egy fél millisec elcsúszás az indításnál is teljesen elrontja a képet, vagy ha vmelyik TV-n droppol egyet vmiért.. a másikon nem stb. Amikor én láttam ilyet, az azt hiszem vmi nvidia összefésülés volt. Nekik van talán külön megoldás is erre.

(#185664) python1 válasza Rp526 (#185663) üzenetére


python1
veterán

Igen, mindenkèppen kell 1- Pc, egyszerűbb lenne 1 90-100"- os kijelző, ès azt egy ketetbe tenni.

[ Szerkesztve ]

(#185665) m3ss válasza python1 (#185664) üzenetére


m3ss
veterán

ja, de ehhez tudni kellene mit akar, engem erdekelne mi a celja ennek, egyaltalan lakohazban lenne ez? jatszani alkalmatlan egyedul szimulatorozasra lenne ertelme, de ott meg nem sikba teszed...
film nezesre szinten hulyeseg. video kartyara nem akar kolteni, de 3 tv-re igen.

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#185666) Rp526 válasza m3ss (#185665) üzenetére


Rp526
aktív tag

YT-on volt egy híresebb videó. A srác ott több mindenre használta, de az alap ötlet az volt, h nincs ablaka egy helyiségben. Nem "szerette" ezt a bezártságot.. volt pénze. Csinált egy "ablak" szerű setup-ot. De ő azon játszani is tudott, mert komoly PC-vel hajtotta. Standby üzemmódban pedig egy ablak volt, bármilyen kilátással. Ezek azok.
Viszont jelezte is a kommentelő, h nem biztos a tényleges megvalósításban. Csak érdeklődik, hogy lehetne máshogy.

[ Szerkesztve ]

(#185667) m3ss válasza Rp526 (#185666) üzenetére


m3ss
veterán

az a bajom legtobb ilyen videoval, hogy felet azert csinaljak mert tartalomkeszitok, megeri, visszatermeli a nezettsegbol. nem latom ertelmet. jatszani nem akarok ugy, hogy keret legyen a kepernyok kozott. filmet nezni se. erre van jobb megoldas.
lakberendezesnek meg, hat ez szubjektiv. nem nez a mai ember eleg kijelzot enelkul is? telefon, monitor, tv, vetito..meg a falon is ezt kell nezni? mellette az egesz rendszer lehet elvisz tobb kilowattot..
ezeknek a multi monitor setupoknak iroasztalon van ertelmuk sztem, meg iracingnel..
de persze ahany haz annyi szokas..

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#185668) python1 válasza m3ss (#185667) üzenetére


python1
veterán

Így van, ez meg a másik, arról nem is beszèlve, hogy semmi sem örök, valamelyik elromlik, már ugrott a projekt.

Itthon mindent folyamatosan cserèlek ki energiafogyasztású eszközre.

[ Szerkesztve ]

(#185669) -KP- válasza python1 (#185668) üzenetére


-KP-
addikt

Maradjunk annyiban, direkt úgy csinálják, hogy ne legyen örök. Van tv szerelő tőlem nem messze. Hegyekben állnak nála az alig pár éves márkás tv-k.

(#185670) python1 válasza -KP- (#185669) üzenetére


python1
veterán

Ebben biztos vagyok!

(#185671) rxmiss válasza m3ss (#185665) üzenetére


rxmiss
junior tag

nem nem akarok kolteni videokartyara :D mint irtam ebben a hsz-ben van egy t600-am, az megoldana. a kerdes azert merult fel, hogy muszaj-e dedikalt pc-nek lennie vagy lehet-e altalanosabb megoldas, mint pl egy aktiv eloszto es azt dugok ra, amit akarok forrasnak.

szerk: sot, valoszinuleg kene gondoskodni valamilyen szellozesrol is a tv-knek, nem biztos h jol viselnek a bezartsagot. neha lehet kapni nagyon akciosan 'buta' tv-ket, talan ugy lenne ertelme a projektnek. es jah, az is igaz h nem is kaphato hosszu evekig ugyanaz a tipus, szoval meghibasodas eseten a csere sem lenne egyszeru.

[ Szerkesztve ]

(#185672) devil-k válasza rxmiss (#185671) üzenetére


devil-k
nagyúr

Szerintem, ennek a projektnek így semmi értelme. Akkor lenne, ha valóban hajlandó lennél költeni azokra a dolgokra, amiről a többiek is írtak.

- mozi bolondéria -

(#185673) Joe123 válasza rxmiss (#185671) üzenetére


Joe123
aktív tag

A mai LCD TV-k mind PWM-esek (kivéve 1-2 túlárazott Sonyt). vagyis ha nem teljes fényerőn járatod őket, akkor 3 TV vibrálna ott neked. Három OLED-el (amik nem vibrálnak) meg erősen zsebbe nyúlós lenne a projekt.

Ha megoldható, akkor már lehet hogy inkább egy feszített fóliás LED világítást csináltatnék a plafonra (vagy gondolom a falra is lehet ilyet), nem fog mozogni, de igen jól tud kinézni.

[link]

[ Szerkesztve ]

(#185674) rxmiss válasza devil-k (#185672) üzenetére


rxmiss
junior tag

mik azok a dolgok? ugy latszik a legtobben itt ugy valaszolgatnak h vegig sem olvassak a feltett kerdest. aztan a feltetelezesekkel adott valaszokat gorgetik a tobbiek tovabb. Rp526 tisztelt csak meg azzal h vegigolvasta a kerdesemet :R

koszonom az eddigi valaszokat, sok szempontbol voltak tanulsagosak :P

(#185675) lenox válasza rxmiss (#185652) üzenetére


lenox
veterán

Tobb gond is van ezzel. Egyik, hogy van ugyan olyan 'doboz', ami nem szamitogep, hanem celhardver, es tud fogadni video jelet, es szet tudja szedni 4 kisebbre, de mar uhd -> 4xHD esetben is sokkal tobbe kerul, mint egy mezei szamitogep videokartyaval. (AJA-nak is van, biztos Blackmagicnek is, meg biztos van meg par). Ha 8k hdmi-t akarna fogadni, az meg dragabb, es nem is nagyon van. Szoval igy, hogy sokba se keruljon, es szamitogep se legyen, ilyen megoldast nehez talalni. Ha az egyiket elengeded, akkor megy.

(#185676) rxmiss válasza lenox (#185675) üzenetére


rxmiss
junior tag

igen, koszonom, mar kezd korvonalazodni. dedikalt videokartya latszik egyelore a legjobb megoldasnak. a kovetkezo feladat lenne megtalalni a megfelelo videokartyat. nyilvan hardveres dekoder lenne a leghatekonyabb (ha korlatozzuk pl h.264 v h.265-re a video anyagokat), viszont ellenorizni kell h a hardveres dekoder nem utkozik-e valamilyen limitaciokba multi-monitor esetben.

es nagyon hasznos volt Joe123 kommentje is, nem gondoltam a villozasra. fenenek sem hianyzik.

megegyszer: nem _akarom_ megcsinalni ezt a projektet, csak nagyon foglalkoztat hogyan lehetne legjobban megoldani. es nyilvan a 'legjobban' az szubjektiv.

(#185677) lenox válasza rxmiss (#185676) üzenetére


lenox
veterán

Nem szamitogep lejatszok ritkan tudnak 2-nel tobb hdmit, egy HDMI-t splittelni, az tok draga, tehat szamitogep az egyszeru es olcso megoldas.
NVENC az megy jol.

(#185678) rxmiss válasza lenox (#185677) üzenetére


rxmiss
junior tag

rendicsek, koszonom.

(#185679) python1 válasza rxmiss (#185674) üzenetére


python1
veterán

Hosszabban szerettem volna válaszolni, de csak ennyi.
Új év, új agyrémek, biztosan van még lejjebb is, csak melegedjünk bele az évbe. :P

(#185680) rxmiss válasza python1 (#185679) üzenetére


rxmiss
junior tag

ennyi :)

azt kb ledesztillaltam, hogy:
1.) legegyszerubb lehet a legkezenfekvobb megoldas, a haromkimenetes videokartya. hasznos plusz a hardveres dekodolas.
2.) lehet, hogy letezik 8k-t fogado hdmi/dp eloszto ami nem csak tukrozesre kepes, de akkor az mar ertelmetlenul draga. harom fullhd monitort meghajtani viszont vannak olcso megoldasok, szoval egy olcso mediaboxrol is elmehetne a buli. de ki akar 55"-on fhd-t nezni?
3.) fogyasztas/futes szempontjabol megintcsak baromsag az egesz. es vilagitasnak is pocsek.
4.) javitas/karbantartas is remalom lehet, ha pl negy ev mulva hal meg az egyik tv, jo esellyel nem is tudok majd venni ujat. es ha veszek is ujat, a kijelzok oregedese miatt eselyes lehet (persze kijelzotol fuggoen), hogy masmilyen kepet ad, amit nem is lehet tokeletesen korrigalni.
5.) mozira jo esellyel alkalmatlan, akkor azert kisse tulzas harom tv-t fenntartani. esetleg negyet, mert valamin kene mellette mozizni is :D
6.) nem csak az eloszton es a meghajtason (szgepen) szallhat el a koltsegvetes, de meg a tv-ken is, hiszen ha igazan szep feketet is szeretnek, akkor oled, azokat meg nem adjak gombokert.
7.) a kontent kreatorok osszerakjak rola a videot a nezettseg miatt, de kerdes h a kezdeti lelkesedes utan mondjuk egy honap mulva meglesz-e meg, illetve akkor is van az embernek kedve hasznalni vagy csak a haverok elott vagizik vele mikor atjonnek.

szoval baromsag az egesz. ha jo minosegben akarom megcsinalni, akkor csillio penzbe kerul es meg mindig nem igazan ertelmesen hasznalhato barmire is.

(#185681) Borisz76 válasza rxmiss (#185680) üzenetére


Borisz76
veterán

Eszembe jutott erről, hogy valahol már láttam ilyesmit....
Építés 1. rész :
World’s Most AMAZING Desk PC – 16K GAMING BUILD LOG
Építés 2. rész :
GAMING at 16K RESOLUTION?? – HOLY $H!T

[ Szerkesztve ]

Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html

(#185682) Quetz válasza rxmiss (#185674) üzenetére


Quetz
őstag

Visszanéztem, egy hozzászólásba keverted a monitort és a tv-t, nekem a monitor akadt be. Miért ragaszkodsz a TV-hez, 55-ös méret miatt? A Barco gyárt 55"-os paneleket ledfal-hoz ;]

(#185683) Joe123 válasza Quetz (#185682) üzenetére


Joe123
aktív tag

Egy beltéri LED falnak több értelme lenne mint a több kijelzős megközelítésnek, persze mélyen zsebbe nyúlós mutatvány lenne, ahogy néztem nettó 440-480eFt/nm.

(#185684) rxmiss válasza Quetz (#185682) üzenetére


rxmiss
junior tag

igen, a tv miatt. nem muszaj apro 55-osnek lennie ;] 3x75" az ~4.6 negyzetmeter. idealis :D
egyebkent valos kavamentes tv-k eseten vagy ahogy valaki javasolta lebontott burkolattal egesz kozel kene tudjam tenni oket egymashoz. felteve, ha a csatlakozok, infra szenzorok, stb miatt megsem

(#185685) torma1981 válasza Borisz76 (#185681) üzenetére


torma1981
veterán

És ennek mi értelme? Mert, hogy így szerintem élvezhetetlen az tuti.

(#185686) Gino20


Gino20
őstag

Help pls.
Vettem egy végfokot, de azt tapasztalom, hogy zajos. Próbáltam a ház különböző dugaljaiból hosszabbítóval is megtáplálni vagy a dedikált áramkörű cirkó helyére is bedugtam, de nem javult. AVR feszmentes állapotban szóval ez nem onnan jön.
AVR bekapcsolása után meg végképp zajos lesz.
RCA-t cseréltem, de nincs változás.
Erről van szó [link] (6 másodpercig végfok majd utána az AVR-t kapcsolom, de 24. másodperc után éled fel). Ez a felvétel úgy készült, hogy a center középsugárzójától 1-2cm-re volt a telefon mikrofonja.
Mit csináljak? Gyújtsam fel az egészet? :(((
Ha az AVR nem befolyásolna semmit, akkor azt mondanám, hogy biztos a végfok szar na, de így :F
Valakinek ötlet?

[ Szerkesztve ]

(#185687) -KP- válasza Gino20 (#185686) üzenetére


-KP-
addikt

Nekem tipikus földhurok problémának tűnik. Milyen végfok, milyen avr?

[ Szerkesztve ]

(#185688) Gino20 válasza -KP- (#185687) üzenetére


Gino20
őstag

De akkor az egész házban fennáll ez a probléma? Cirkó dedikált áramkörön van egy C16-ról, de nem tudom milyen szabványok miatt a cirkó mellett is van egy 4 modulos elosztó és abban egy FI-s megszakító meg egy dugalj. Ide is bedugtam. Nem értek hozzá, lehet ez semmit nem számit.
Az AVR miért ront még rajta? dupla földhurok? :D (ez a smile nem igaz, valójában felrobbanok)
Acram AVR10 és Arcam P429

(#185689) -KP- válasza Gino20 (#185688) üzenetére


-KP-
addikt

Nekem ugyanez volt az Anthem MRX510/Linn Majik DS-I kombóval. Sőt, még rosszabb. Végfok proci esetén meg full kussolás és nuku zaj.

(#185690) Gino20 válasza -KP- (#185689) üzenetére


Gino20
őstag

Akkor gyors keressek egy AV40-et? :D
Viccet félretéve, mit lehet ezzel kezdeni? Nem lehet, hogy hibás a végfok?
Amúgy végfok nélkül csak az AVR-en nincs zaj.

(#185691) Gino20 válasza Gino20 (#185690) üzenetére


Gino20
őstag

Most már ilyen pattogó hangot is ad [link]

(#185692) Gino20 válasza Gino20 (#185691) üzenetére


Gino20
őstag

Lehet hülyeséget írok, de talán az AVR felöl jön a zaj (vagy hibás a végfok).
Ha nincs összekötve a végfok + AVR RCA-val, akkor néma csendben van.
Ha össze van kötve, de az AVR teljesen feszmentesítve van, akkor már zajos, majd ha rákapcsolom az AVR-t, akkor halál.
Teszt felvételek 1 RCA-val készültek. Most visszakötöttem LCR-t ezzel a kábellel [link], de most egyértelműen még zajosabb. Ócska a kábel vagy az 1 helyett a 3 csatlakozó miatt nőtt meg a zajszint?
Ez esetleg lehet megoldás? [link]

(#185693) attiss66


attiss66
senior tag

A 2021-es cavern-nél még nem számít a szobaméret, a 2023-nál már be lehet állítani magasság, szélesség, mélység. De úgy néztem ez csak szimmetrikus elrendezésű hangfalakra vonatkozik/vagy nem?/. Nekem a hátsó sourrund bal 155centire a jobb meg 215 centire van a hallgatási pozíciótól. Meg már szinte mindent tudok a 2021-es mérésről, én azt használom majd a méréshez. :)
Már alig birom kivárni a jövő hetet :), akkor fogom magam belevetni a mérésekbe. A hangkártyakimenet javítva, jack-rca kábelek és usb hosszabbító. Sound Blaster Z-vel lesz a kalibrálás.
Lehet lejjebb hagy a lendület, amikor rájövök, hogy valami nem úgy megy, mint gondoltam, oszt jön a fogcsikorgatás :DDD haha.
Na mindegy, valami csak lesz. Elméletben már 90%-osan tudom, de szerintem a gyakorlatban egyszerűbb lesz, mert úgymond "adja magát" a feladat, szerintem. :)

[ Szerkesztve ]

(#185694) attiss66


attiss66
senior tag

A 2021-esben, a cavern crossoverben, ahol a hapóca 100 Hz-re állítja be a crossover-t , én 80 Hz-re fogom.

[ Szerkesztve ]

(#185695) -KP- válasza Gino20 (#185692) üzenetére


-KP-
addikt

Továbbra is földhurok/földelés gondnak tűnik. Van a rendszerre tv kötve? Húzd le egyszer próbaképp a koax kábelt. Vagy a set top box-ot, ha van.

(#185696) Gino20 válasza -KP- (#185695) üzenetére


Gino20
őstag

Ezt a rohadt kálváriát..........
Meglett a probléma. Az AVR-ről lehúztam mindent (TV HDMI, médialejátszó HDMI, SUB, LAN, surround) és csak a pre out-on maradt az LCR és a mono "trigger" kábel, de zajos volt. Kerestem még egy hosszabbítót és az AVR-t és végfokot is külön áramkörökről tápláltam meg, de továbbra is zajos volt, majd lehúztam a trig kábelt és lőn csoda teljes néma csend lett :Y . Jelenleg van nálam egy másik szunnyadó Arcam AVR is. Bekötöttem azt is, de azzal is zajos volt. Hát nagyszerű, küldhetem vissza külföldre a boltnak a P429 (használt, de 2év garis), de gondoltam csak elugrok a közeli Auchan-ba és veszek egy stereo jack-jack kábelt (csak ilyen van). Amúgy kácsából vettem tegnap ezt [link] a kábelt, mert azt olvastam, hogy alapvetően mono kábel kell, de stereo jack is jó lehet, viszont volt már a történelemben olyan eszköz, ami azzal nem működött.
Szóval bekötöttem a stereo jack-jack kábelt és a zajszint egyértelműen csökkent, de nem szűnt meg, majd nem tudom milyen megfontolásból, de egy kicsit kijjebb húztam (mindegy melyik oldalon - AVR/végfok) 1 kattanásnyit és ismét teljesen elcsendesedett a rendszer, de a "kapcsolat" nem szűnt meg, mert működik a ki és bekapcs az AVR-ről. Megnéztem a Kácsás kábellel is, de azt hiába húzom kijjebb, ugyan úgy zajos.
Ezek után ment vissza minden kábel a helyére, dugalj csoportba és maradt a boldogság.
Na szóval az okát abszolút nem értem, de így már néma csendben működik a rendszer :) igaz ráment a fél napom.

(#185697) Khaosz55 válasza Gino20 (#185692) üzenetére


Khaosz55
addikt

Rakj be egy galvanikus (földhurok) leválasztót a kábeltv vezetékébe. Nem drága és csak 2 csatlakozó kell hozzá. Lehet az a gond, ártani nem árt.

(#185698) VoidXs válasza attiss66 (#185693) üzenetére


VoidXs
nagyúr

Mindig be lehetett állítani, de az csak játékokhoz számít, nem filmekhez.

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#185699) devil-k válasza Khaosz55 (#185697) üzenetére


devil-k
nagyúr

Semmit nem segít.

- mozi bolondéria -

(#185700) Gino20 válasza Khaosz55 (#185697) üzenetére


Gino20
őstag

Már nincs zaj. Az okát nem értem, de fentebb írtam, hogy kábel cserével már minden oké :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.