Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-31 21:29:46

LOGOUT.hu

Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#173101) Tamoo


Tamoo
MODERÁTOR

Szerintem onnan jönnek ezek a lassabb a reflex vélemények, hogy ~35Hz alatt annyi hangnyomás előnye van a refinek, hogy az akusztikai hibák miatt (+room gain) a legtöbb esetben terjengősebb lesz miatta. Amíg nem kap egy jó EQ-t.
Legalábbis nekem ez a saját tapasztalatom. Korábban én is mindig azt mondtam lassabb a refi meg túl sok nekem az előző kis szobába stb. De ott is csak jól be kellett volna lőni...

Az a fájó igazság, hogy lyukas garast nem érnek az addigi szubos "tesztjeim", véleményeim.

[ Szerkesztve ]

(#173102) Dorian válasza Tamoo (#173101) üzenetére


Dorian
félisten

Pontosan így van.
Ez ez itt említett "dübörgés" is addig volt nekem amíg csak audisszivel próbáltam kalibrálni.

[ Szerkesztve ]

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#173103) gab1ka válasza renatto (#173094) üzenetére


gab1ka
aktív tag

Nagyon jó élménybeszámoló, jó volt olvasni :R .Reflexes SVS-ed nem volt még? Kíváncsi lennék hogy az után miként számolnál be, valamiért mégiscsak szeretik sokan..Vagy csak nálunk nagyon rájuk szűkült eddig a "drága" szub választék.

(#173104) alphamooncam


alphamooncam
őstag

Kíváncsi leszek mikor jön el az az idő, ha egyáltalán eljön, amikor az lesz az elfogadott vélekedés, hogy kb. mindegy hogy reflexes vagy zárt a szub, csak legyen akusztikusan rendbe téve a szoba, hogy ne legyenek olyan hosszú lecsengési idők, jellemzően szoba módusok, és az EQ csak azután jöhet szóba, mert önmagában az EQ ezt képtelen megoldani.

Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.

(#173105) denesdr válasza Tamoo (#173101) üzenetére


denesdr
addikt

:K

(#173106) Dorian válasza alphamooncam (#173104) üzenetére


Dorian
félisten

Az akusztikus rendbetétel a legtökéletesebb, csak az esetek 99,9%-ában a szubfrekvenciás sávban nem életszerű, úgyh kb. mindegy.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#173107) ada19 válasza Tamoo (#173101) üzenetére


ada19
senior tag

Ezt talán tudom cáfolni. 1 hete nyúzok egy Arendal 1961 1V-t (12.2" reflex, 550 W) a Klipsch R-115SW helyett. Én is tapasztaltam ezt a terjengősséget, és az Arendallal teljesen megszűnt - ugyanabban a sarokban, ugyanúgy Cavern+EQ APO. Mérés alapján pedig (SPL görbe, torzítás, RT60) amennyire én meg tudom ítélni közel ugyanaz.

Fogok majd róla írni bővebben, egyelőre még csak 6 óra van az Arendalban. Szinte biztosan azt tartom meg, de ismét meg tudom erősíteni hogy a Klipsch R-112/115SW család piszok jó ár/értékben. Eddig egy valami thiányolok csak nagyon, a "chest slam" érzést ami bár jelen van de jóval halványabban. Már az is felmerült bennem hogy maga a hangszóró mérete is befolyásoló tényező, mert hasonló volt anno az R-112SW-vel.

Mégsenem

(#173108) Tamoo válasza ada19 (#173107) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Lényegében mit is cáfolsz? :D
Amit írsz nekem az jön le, hogy reflex és reflex közt is van különbség. Nyilván van.
Lehet az impulzust lenne érdemes nézni ebben az esetben.

[ Szerkesztve ]

(#173109) ada19 válasza Tamoo (#173108) üzenetére


ada19
senior tag

Jogos, csak a lényeg maradt le :D

Erre volt válasz: "hogy az akusztikai hibák miatt (+room gain) a legtöbb esetben terjengősebb lesz miatta. Amíg nem kap egy jó EQ-t."

Én is akusztikának tudtam be, de mint írtam ezek teljesen megszűntek Arendallal - ettől még lehet akusztika persze, mert itt más irányba néz a port és a driver is mint a Klipsch esetében.

[ Szerkesztve ]

Mégsenem

(#173110) renatto válasza gab1ka (#173103) üzenetére


renatto
őstag

Köszönöm! :R

Nem volt és gyanítom nem is lesz... Tudom a "számok" nem minden (bár van akinek csak a táblázat, meg a grafikon számít), de a számok alapján PB-3000 lenne valamivel jobb mint ez a Monoprice 12 THX, az viszont 680k jelenleg... Azért a pénzért pedig már szerintem is lehet bőven találni más, jobb vételt. Mondjuk veszek még egy ilyet. ;]
Sajnos már ez is hatalmas, nem könnyű megszokni, így már csak az 1-el nagyobb 15" vagy esetleg Arendal 1723 2V is szinte kizárt méret alapján, 60-70kg és 70cm magas, ami már majdnem a vetített kép alját súrolja... szóval már így a határokon (túl) vagyok . :K
De amúgy sem számít, ezzel megvagyok elégedve, többet hozott a konyhára mint vártam és még jóval olcsóbb is... nyílván a "megnyert pénzt" vissza kell forgatni valamibe! :P

KLIPSCH DOLBY ATMOS 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monoprice Monolith 12 THX Epson TW9400 4K HDR - Yamaha RX-A2080 - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15

(#173111) I'am Dony válasza ada19 (#173107) üzenetére


I'am Dony
őstag

Ugyan ezt tapasztaltam az 1.5 ös Arendallal én is. A legnagyobb refis szub amim volt, tehát ennek kellene a legzűrösebbnek lennie ilyen szempontból. És pont ezzel csökkent óriásit ez túltengés, terjengősség. Nem tudom az Arendal erősítőinek mekkora a damping factora, de ezek alapján jóval az eddig próbáltak felett lehet. A hangja pedig....

[ Szerkesztve ]

(#173112) devil-k


devil-k
nagyúr

Sziasztok!

Ki foglalkozik most Van Damme kábelek forgalmazásával?
Illetve van valakinek friss árlistája? Köszönöm! :R

- mozi bolondéria -

(#173113) alphamooncam válasza devil-k (#173112) üzenetére


alphamooncam
őstag

pinter@gemkft.hu

Pintér Krisztián. Utoljára 2019-ben vásároltam töle.

Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.

(#173114) Skyner


Skyner
tag

Sziasztok!

Időzítés kapcsán kérdeznék. Az erősítőmben megtalálhatóak azok a hangfal távolságok, amelyeket az Audyssey mért. Mindenféle AVR EQ és egyéb mentesen (Pure Directben) mérek Cavernnel, méghozzá a "Correct delay" bekapcsolásával. Ilyenkor exportálva látom többek között az időzítéseket is a txt-ben, de kipróbáltam, hogy ha betöltöm EQ APO-ba, mintha nem érvényesülne, semmi nem változik a görbéken.

Jól gondolom, hogy az AVR-ben ki kellene nulláznom a hangfalak távolságadatait, mert enélkül az EQ APO-n keresztüljövő csatornánkénti jelre az AVR ráhúzza a saját időzítéseit amelyet a benne beállított távolságokból számol?

Mindezt azért kérdezem, mert REW-ban az Alignment Tool azt mutatja, hogy ha a sub-ot +20ms értékkel időzítem, akkor sokkal jobb lesz a sub által hozzáadott érték.
Hiába állítom be a 20ms értéket a subhoz és a többi hangfalnál kikommentelem a "Delay" sorát, nem látok változást a visszamért görbéken.

Talán ezt a sub delayt PC-vel nem is lehet rendberakni? Ahhoz miniDSP 2x4 HD-t kell vennem?

(#173115) Tamoo válasza Skyner (#173114) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Ha mérsz pl. center + sub-ot, az időzítésnek ott lesz hatása a crossover pont környékén.
Ha pl. csak szubot mérsz különböző időzítéssel, akkor annak milyen hatása lenne a hangnyomásgörbére? Semmilyen. Csak eltoltad időben.
Legalábbis csak gondolom, hogy erről lehet szó. Másik opció, hogy nincs érvényben az EQ APO a kimeneten.

Az nem baj ha az AVR-en beálíltva maradnak késleltetések. (Abban az esetben ha úgy mérted be cavernnel és utána is úgy használod.)
Alignment tool helyett nekem sokkal jobban bevált a manuális próbálgatás. 1ms-es tologatás, mérés.

Ehhez nem kell miniDSP, az EQ APO-ban kiválóan beállítható.

[ Szerkesztve ]

(#173116) VoidXs válasza Skyner (#173114) üzenetére


VoidXs
nagyúr

A csatornánkénti görbék nem fognak változni, csak az összhatás, amit akkor látsz, ha páronként egyszerre mérsz. Az EQ APO bal alul írja, hogy a kiválasztott csatorna késleltetése mennyi. Ne nullázd ki az AVR-t, a Cavern eleve úgy számol, hogy az AVR beállításai már érvényesek, azokat is ellensúlyozza. Ha az AVR-en bármi változna, újra kellene mérni.

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#173117) Skyner válasza Tamoo (#173115) üzenetére


Skyner
tag

Köszönöm szépen a válaszodat. (VoidXs-nek is nagyon köszönöm).
Természetesen nem magában mértem vissza a subot, hanem próbaként a bal front hangfallal. Az EQ APO is érvényben van a kimeneten, azt hallom ha kikapcsolom a betöltött Cavern mérést a GUI-ban az adott sor elején található ikonra kattintva.

Miért csak a crossover pont környékén változtatna? (80Hz a crossoverem) Ennyit tévedne a REW Aligment Tool funkciója? 120Hz-en 5,2dB SPL növekedést számol, ha a subra 20ms eltolást használnék (lásd alábbi képen).

Ezek nyers, EQ nélküli mérések. Nyilván ha időzítéssel javíthatnék rajta, a Cavern EQ jobb munkát tudna végezni (fekete színnel a kalkulált görbe).

[ Szerkesztve ]

(#173118) devil-k válasza alphamooncam (#173113) üzenetére


devil-k
nagyúr

Köszönöm szépen! :)

Elégedett vagy ezekkel a kábelekkel?

[ Szerkesztve ]

- mozi bolondéria -

(#173119) Skyner válasza Skyner (#173117) üzenetére


Skyner
tag

Csak hogy teljes legyen a kép, a fekete görbe alatt (kékes-zöld) az a mérés látható, amikor a bal frontot a subbal együtt mértem 80Hz-es crossoverrel.

Amit leginkább nem értek, hogy ha az Alignment Tool jól működik és több Youtube videó van, amelyben bemutatják hogy ezzel modellezik a sub késleltetését, majd beállítják a miniDSP 2x4 HD-ben és visszamérve valóban jelentős javulás látható és hallható, akkor ha 20ms-ot számol sub késleltetésre, akkor a Cavern a txt-ben miért ír nullát a sub késleltetéséhez, a többi hangfalhoz pedig 17,3ms-17,5ms értéket állapít meg? Ha már egyszer a sub a kiindulási pont, akkor negatív számként még megérteném a többi hangfal késleltetését, de így nem értem.

Ki fogom próbálni Tamoo 1-2ms állítgatós majd visszamérős módszerét, de azt időrablóbbnak érzem, mintha használnám a REW funkcióját.
Igaz, ezzel a Cavern méréseit szeretném ellenőrizni és lehetőség szerint eredményeit még jobbá tenni, de szeretném megérteni a Cavern logikáját is.

(#173120) alphamooncam válasza devil-k (#173118) üzenetére


alphamooncam
őstag

Tudnod kell, hogy nem hangfal kábelt, hanem mikrofon kábelt vettem.

Most nagy érzékenységű hangsugárzómat köti össze a 12W-os csöves erősítőmmel.

Amit én vettem mikrofon kábelt vegyesen réz és ezüstözött réz vezetőket tartalmaz, illetve árnyékolt, no meg elég vékonyka is, ezért dupláztam. ( Meg nem 87, hanem 94dB-es érzékenységű a hangsugárzóm, így nem kell neki annyi kakaó )

JBL aktív 5.1 házimozimhoz meg gyártattam XLR kábeleket Neutrik csatikkal, de szerintem nem erre voltál kíváncsi.

Talán másnak vannak "rendes" Van Damme hangfal kábel tapasztalatai, én az enyémmel meg meg vagyok elégedve. (500Ft volt métere anno 2 éve)

Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.

(#173121) spiky03 válasza devil-k (#173118) üzenetére


spiky03
veterán

Meg. :)
Nekem a frontokhoz meg a centerhez van itt ajánlott kábel, 2x4mmes.
Cuccaimnal megtalálod a típusát is.

Szerintem ár/értékben jó kábelek.
Meg most az erősítő és a végfok között is Van Damme RCA van, amit Tamoo ajánlott. :R

[ Szerkesztve ]

SuperHeRo - Eladó! Anthem MRX710 + extrák!

(#173122) VoidXs válasza Skyner (#173117) üzenetére


VoidXs
nagyúr

Nem téved az, csak nagyon szétbarmolt beállításokkal kell mérni, hogy tényleg a nyers jeleket hasonlítgassa.

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#173123) Tamoo válasza Skyner (#173119) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

"Ki fogom próbálni Tamoo 1-2ms állítgatós majd visszamérős módszerét, de azt időrablóbbnak érzem, mintha használnám a REW funkcióját."

Szerintem időrablóbb a szimulációs zsákutca mint negyedóra alatt végigpróbálgatni mindent és a valós eredményeket összehasonlítani. :D Én is az alignment tool-al kínlódtam egy csomót, de ha olyan a szoba mint pl. nálam, hogy 20cm-el arréb már fordul a fázis, akkor szimulágathatsz akárhogy. :D
Ha cavernes crossovert használsz, az nagyon meredeken vág, ezért is csak egy szűkebb tartományban látod a hatását a crossover pontnál és nem lesz akkora difi mint amit a szimuláció mutathat. De nem vagyok már képben, hogy annál vágási meredekséget tudsz-e állítani rew-ben, én már jó ideje elengedtem, hogy azzal próbáljam meg belőni.

Ezek nyers, EQ nélküli mérések. Nyilván ha időzítéssel javíthatnék rajta, a Cavern EQ jobb munkát tudna végezni.
Ezt pl. nem teljesen értem. Full range mérsz a cavern-el mindent, így tökmindegy milyen időzítésed van, attól ugyanaz az EQ készül.

"a Cavern a txt-ben miért ír nullát a sub késleltetéséhez, a többi hangfalhoz pedig 17,3ms-17,5ms értéket állapít meg?"
Az egész relatív. Nem maga az érték számít, hanem az egymáshoz képesti eltolás. Amihez késleltetni kell, azt veszi nullának. Minek vigyen plusz késleltetést a rendszerbe.

[ Szerkesztve ]

(#173124) renatto válasza devil-k (#173112) üzenetére


renatto
őstag

Nekem Van Damme Hi-Fi kábel van mindenhol. (Vagyis csak volt, mert nem rég a front szekciót SVS Ultra kábelekre cseréltem.) Szerintem árértékben kiváló kábel. Hasonló szintű kábelek többszörösébe kerülnek (pl AQ).

KLIPSCH DOLBY ATMOS 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monoprice Monolith 12 THX Epson TW9400 4K HDR - Yamaha RX-A2080 - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15

(#173125) devil-k válasza renatto (#173124) üzenetére


devil-k
nagyúr

és spiky03!
Köszönöm! Moziszobába lesz és oda biztos kell vagy 100 méter…. Még az Inakustikban gondolkozom, most is az van, nagyon elégedett vagyok vele.

[ Szerkesztve ]

- mozi bolondéria -

(#173126) Quetz válasza devil-k (#173125) üzenetére


Quetz
őstag

150m VDC Blue-t használtam fel a moziszobámhoz. még a hangfalaimat is ezzel kábeleztem belül. Masszív, jó minőségű kábelek, mégis meglepően hajlékonyak, könnyű dolgozni velük.

(#173127) Skyner válasza Tamoo (#173123) üzenetére


Skyner
tag

Köszönöm szépen neked és VoidXs-nek a válaszát. Ami nem volt tiszta, most a helyére került, de nem ígérem, hogy nem fordulok újra tanácsért hozzátok más kérdésben. :)

(#173128) renatto válasza devil-k (#173125) üzenetére


renatto
őstag

Annyi biztos. Nekem a 9 hangfalhoz kellet vagy 70m és spiccre ért össze…

KLIPSCH DOLBY ATMOS 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monoprice Monolith 12 THX Epson TW9400 4K HDR - Yamaha RX-A2080 - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15

(#173129) Saughassy


Saughassy
aktív tag

Csináltam két új mérést, szívesen venném a brainstormingot.



Igazából ugyanaz, csak az egyiken van simítás.
Crossover 90Hznel, mérés a frontokon, Audyssey xt32 kalibralt.
A sub meg van tolva, de az az utolsó film miatt volt magasabban, csak már nem maradt időm új mérést csinálni.

A bajom amúgy is inkább a frontoknal látható brutal kioltasokkal van. Vagy mennyire szar ez valójában? Annyira keskeny tüskék.

A másik meg az átmenet a crossover körül. Így, hogy a subon most van +5-6 db, megnagyobb a szakadék. 90hz után. Mertem más üléspozícióban is, ott jó. Gyanítom az Audyssey így próbált kompromisszumot kötni, csak én kerültem a f...Sz rossz oldalára.

Beletolhatok ott, az editorral, csak kérdés, hogy érdemes-e piszkálni, vagy hogy az a +5-6 db mennyire viseli meg a frontot.

(#173130) VoidXs válasza Saughassy (#173129) üzenetére


VoidXs
nagyúr

Ezeket semmilyen kalibráció nem hozza helyre, a hangszórók áthelyezése a megoldás, már amennyiben tényleg foglalkoznál ilyen keskeny, alig észrevehető hibákkal. Ezért simítunk, mert legtöbb esetben nem érdekes, vagy nem reális foglalkozni vele.

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#173131) Saughassy válasza VoidXs (#173130) üzenetére


Saughassy
aktív tag

Nem erzem ugy hogy rosszul szolna, ezert kerdeztem, hogy ez mennyire elvi problema.

(#173132) Dorian válasza Saughassy (#173131) üzenetére


Dorian
félisten

Nagyon szűk sávokban van kioltás, valószínűleg azért nem hallasz gondot.

[ Szerkesztve ]

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#173133) Tamoo válasza Saughassy (#173129) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Ez általában másnál se néz ki különbbül, csak Te nagyon látványosan szemléltetted. A szagértők rátolnának egy 100dB átfogású skálát meg egy 1/6-os simítást és mindjárt máshogy nézne ki. :D

(#173134) Saughassy válasza Tamoo (#173133) üzenetére


Saughassy
aktív tag

Csak olyan lelombozoan nez ki az aljahoz kepest :)

(#173135) Tamoo válasza Saughassy (#173134) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Ne nézd így, én se szoktam! :D

(#173136) Dorian válasza Saughassy (#173134) üzenetére


Dorian
félisten

Elég valószínű, hogy a hangfal mögött lévő falról visszavert hullám miatti a kioltás. Ha nagyon zavar, esetleg próbálj oda csillapítót tenni.

[ Szerkesztve ]

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#173137) I'am Dony válasza Saughassy (#173129) üzenetére


I'am Dony
őstag

A faltól ha tudod még kifelé kellene húznod a frontot ez a baj. 10-15 cm csodákat tesz. Próbáld ki.

(#173138) VoidXs válasza Saughassy (#173134) üzenetére


VoidXs
nagyúr

Nem akarok ünneprontó lenni, hogy kicsi az FFT, de tényleg nem gond ez sehol. A mérőjel is tele van zérusokkal, ezért nem foglalkozunk a nagyon szűk sávokkal. Minden más nagyon szép azon az ábrán, picit még illeszted a crossovert, és hibátlan.

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#173139) Saughassy válasza VoidXs (#173138) üzenetére


Saughassy
aktív tag

Nem tudsz az lenni, mert elobb ki kell keresnem mi az az FFT. :)

(#173140) VoidXs válasza Saughassy (#173139) üzenetére


VoidXs
nagyúr

Amit a mérés hossza befolyásol, és akkor máshol is megjennek beesések, amik viszont nem feltétlenül léteznek.

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#173141) Saughassy válasza VoidXs (#173140) üzenetére


Saughassy
aktív tag

Hiszek neked. :D

(#173142) skippper


skippper
senior tag

Kábelminőség témakörben egy jó kis objektív teszt: https://www.youtube.com/watch?v=kR12Ttuxobs

(#173143) achilleuss


achilleuss
tag

Sziasztok! Érdeklődnék, hogy erről a projektorról van e valakinek valamilyen véleménye, házimozizáshoz.

https://edigital.hu/projektor/epson-eh-tw5650-fullhd-3d-projektor-p530250

[ Szerkesztve ]

(#173144) I'am Dony válasza Saughassy (#173129) üzenetére


I'am Dony
őstag

Előkerestem egy képet neked, az időzítést is érdemes ellenőrzini, mert okozhat hasonlót.
Nincs simítás rajta, de ez egyértelmű.

[ Szerkesztve ]

(#173145) VoidXs válasza I'am Dony (#173144) üzenetére


VoidXs
nagyúr

Amit még tudsz, hogy a legmeredekebbre rakod a crossovert. Nálad nem feltétlenül a késleltetés okozza a gondot, hanem hogy sokáig tart frekvenciában.

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#173146) I'am Dony válasza VoidXs (#173145) üzenetére


I'am Dony
őstag

Arra sajnos nincs ráhatásom, az AVR nem tudja a DLBC-t. Próbáltam kisebbel és nagyobbal is, a 80 Hz a legkisebb rossz.

[ Szerkesztve ]

(#173147) Saughassy válasza I'am Dony (#173144) üzenetére


Saughassy
aktív tag

Köszi.

Ma tologattam kicsit, és szinte teljesen eltüntettem a tüskéket. A hallgatói pozíció kb 30 centit előrébb jött, a hangfalak pedig vagy 10 centit oldalra. Ha a hangfalakat elkezdtem hátra tolni brutálisan szaporodtak és melyultek a kioltasok.
Mivel nappaliban vagyok, 3 ajtóval is tudok hangolni, kar hogy mind egy oldalon van. Most a hátsó marad nyitva, a többi zárva. Ez is allohullamokat generált illetve a 20-30 hz alatti átvitelt rontotta.

Sajna nem maradt időm laptoprol felhobe menteni, most meg mehetek dolgozni, de majd teszek be képeket.
Ígéretes, de az is biztos, hogy, az Adyssey kalibralaskor szinte csak a hallgatói pozíciómra fogok mérni, mert fél méter is óriási diffiiket hozott. Valószínűleg ennek az eredményét látni a crossover körül beszakadason, mert most naturban az üléspozícióban merve nincs nyoma.

(#173148) rappit4


rappit4
őstag

Sziasztok!
Kicsit off. Hol érdemes megnézni a Dune-t moziban? Melyik, most a legjobb terem BP-n?
Volt is egyszer egy összefoglaló ahol különböző bp-i mozitermek voltak összevetve de nem találom sajnos.

(#173149) VoidXs válasza rappit4 (#173148) üzenetére


VoidXs
nagyúr

Az az én táblázatom volt, de vagy 2 éve nem frissült, azóta a termek felét felújították, megszűntek, stb. A legjobb terem hangra egyértelműen az IMAX, és garantált, hogy a filmek referencia hangerőn mennek. A Dűne is ilyen volt. Képminőségben nagyon sok teremben van az országban fellelhető legjobb projektorból (Christie CP4230), például Corvin Korda, vagy Sugár Spielberg, ebben a kettőben a hang is nagyon jó. Csepelen és a Pólusban van még 1-1 ilyen gép, illetve volt két éve. Azóta a Cinema Citynél vettek pár helyre lézert, de nem igazit, csak foszfort, szóval igazából rosszabb lett.

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#173150) skippper válasza rappit4 (#173148) üzenetére


skippper
senior tag

Én is az IMAX-et javasolnám, de nem is a hang miatt (bár jó olvasni, hogy az is a legjobbak között van), hanem a 70*48,5-es film formátum miatt. Egyszerűen többet látsz a filmből, amit lehetetlen bármilyen más módon visszaadni (ezért is a neve, Image MAXimum)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.