Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:48:40

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#72951) -Skylake- válasza sNk77 (#72931) üzenetére


-Skylake-
addikt

Nalatok egyszeruen fogalmi problemak vannak de komolyan. Kinozni lehetne szerinted egy 70k-s ampal ? Komolyan, bemesz egy apple storeba , veszel egy air podot es nyilvan nem fogsz tokeletes hangot kapni, de amit kapsz abszolut elvezheto es hallgathato, boven sok is mondjuk mikozben tomegkozlekedsz vagy az irodaban ulsz. Nincs azzal baj, ha valaki a tokeletesre torekszik, de hagyjuk mar ezeket a faszsagokat... Amit kapsz hang az x1s-bol az nem lesz olyan mint egy high end dacamp+ high end fejes, de akarmilyen szar is nagy valoszinuseggel oda vissza elpicsazza a vilag osszes telefonjat / alaplapi kartyajat. Azt meg senki ne akarja bemagyarazani se nekem se maganak , hogy ha radobsz egy pelda kedveert periodic be-t egy iphonera akkor majd sirni fogsz a fajdalomtol... Iszonyuan tultoljatok neha ezt az egeszet es ugy van eloadva minden, mintha 5millio alatt nem is letezne egyszeruen elektronika. Elfogadom, hogy nagy valoszinuseggel jobb lesz egy auralic dac mint egy fiio , csak a fiio az a nagyon jo, az auralic meg a rettenetesen jo. Egyik sem szar, egyik sem faj, egyik sem fog remalmokat okozni, soha...

[ Szerkesztve ]

"Those who would shave the beard for pussy deserve neither the beard or the pussy." - Ben Franklin, probably

(#72952) Bodz válasza -Skylake- (#72951) üzenetére


Bodz
Topikgazda

Azért lehet saját véleménye valamiről? Azt írta, hogy őt kínozni lehetne. Nincs ezzel semmi baj.

Mi az hogy úgy van előadva, hogy 5 misi alatt nincs elektronika? Soha nem volt ebben a topikban olyan mentalitás, hogy csak a hájend cuccok jók, azokat kell venni.

[ Szerkesztve ]

(#72953) Bodz válasza Skipper (#72857) üzenetére


Bodz
Topikgazda

Azt a tippet kaptam, hogy az Onkyo NS-6170-nek tök jó hangja van, simán UD/NT503 szint, működése is stabil. Sajnos én még nem találkoztam vele élőben.

[ Szerkesztve ]

(#72954) bkercso válasza -Skylake- (#72951) üzenetére


bkercso
nagyúr

Van a középkategóriában is olyan, ami nem bántóan nem tökéletes, és van, aminek a tökéletlensége bántó irányú.

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#72955) -Skylake- válasza Bodz (#72952) üzenetére


-Skylake-
addikt

Nem arról van szó, hogy csak a high end a jó, hanem arról, hogy egyszerűen nem valid egy ilyen kijelentés. Értem, ha valakinek nagyon jó hallása van, azt is értem ha komoly igényei az elektronikával kapcsolatban és azt is ha ezekhez a pénz is megvan, csak ne mondjunk ilyeneket mert nem lehet igaz. Egy 70k-s amp , dacamp pont 70k-val kerül többe mint ha egy sima telefonról vagy egy laptopról hallgatnál zenét és arról is lehet. Nem fogod megkapni azt , amit a komoly elektronika ad, de bőven lehet élvezhető amit kapsz. Olyan az egész mintha azt mondanánk, hogy egy 300 lóerős kocsi gyenge , mert vannak 1400 lóerős autók. Igen , azok gyorsabbak lesznek , igen, azok erősebbek lesznek , de ettől még a 300 lóerős kocsi ugyan úgy erős lesz és gyors lesz csak nem annyira. De nem fogod benne azt érezni, hogy alig gurul. Ugyan erről van szó, valószínűleg nem az x1s a legszebb hangú dacamp , de azt mondani , hogy egy kínzás a hangja az bullshit.

Pont ez az alsó kategória az a hifiben , ahol a legnagyobb ugrást kapod , mert itt az eddig nem volt dacamp-om -> mostmár van dacampom differenciát kapod meg. Minél feljebb mész , ez a gap annál kisebb lesz , mert amikor a 300k-s dacmapot cseréled egy 2x szer drágábbra, akkor már nem a semmi lesz az egyik oldalon , hanem egy nagyon komoly és nagyon drága dacamp. Az én gondom , hogy az itt fellépő konkrétan nüansznyi eltérések vannak úgy kezelve , mintha "ég és föld" lenne. Ahol meg valóban ég és föld az eltérés , tehát a semmi és az olcsóbb dacmapok , ott meg képes valaki olyat beírni, hogy meg lehetne kínozni azzal, hogy azt hallgassa... Nem érzed az ellentmondást ?

[ Szerkesztve ]

"Those who would shave the beard for pussy deserve neither the beard or the pussy." - Ben Franklin, probably

(#72956) -Skylake- válasza bkercso (#72954) üzenetére


-Skylake-
addikt

"Van a középkategóriában is olyan, ami nem bántóan nem tökéletes, és van, aminek a tökéletlensége bántó irányú."

Erre ugyan az a véleményem, mint mikor valaki megkérdezi milyen telefont vegyen 250-300k-s keretből : mindegy melyiket. Mert ha egy telefon 250-300k akkor lehet, hogy nem az csinálja a legjobb képet , lehet, hogy nem annak a legjobb az üzemideje , lehet , hogy nem abban van a legerősebb SoC , de az kizárt , hogy 300k-ért vegyél egy rossz telefont. Ha egy telefon 300k , az jó , nem a legjobb , lehet hogy van benne valami ami miatt neked kiesik , de hogy jó az biztos. Mert ha nem lenne jó , akkor nem lehetne eladni annyiért amennyibe a top telefonok kerülnek. Ez nemhogy a hifiben nincs máshogy , de a világ egyetlen szektorában sincs máshogy. Ha valamire nagyon sokat költesz , szart nem tudsz venni , mert ha szar lenne nem kerülhetne ennyibe. nem tudom te mit tartasz hifiben középkategóriának , felteszem néhány 100ezres kategória , hát elég nehéz elképzelni egy olyan dacampot , fejest , ami 4-500k és szar.

[ Szerkesztve ]

"Those who would shave the beard for pussy deserve neither the beard or the pussy." - Ben Franklin, probably

(#72957) Bodz válasza -Skylake- (#72955) üzenetére


Bodz
Topikgazda

És pont 70k pénzkidobás, ha nem tetszik a hangja és kínoz. Ha jól emlékszem volt neki, szóval nem a levegőbe beszél. :) Ennyi az egész. Lehet mindenkinek véleménye, az övé ez, kész. Ha te másképp gondolod az is rendben van, csak légyszíves ne akard ezt az egészet általánosítani, mert nem lehet, meg szerintem rossz úton is jársz.
Ültél már nagyon nehéz 300 lóerős kocsiban, amiben a motor sem az igazi, egy kalap szar az automata váltó is, könyörögni kell neki, hogy induljon már meg? Plusz kikapcsolhatlanok a menetbiztonsági/stabilitási rendszerek, egy igazán jót nem lehet menni vele. Szóval 300 paci ide, 300 paci oda, bizony az élmény az hiányzik. :)

[ Szerkesztve ]

(#72958) s4tch


s4tch
veterán

@fehér_ember kolléga jóvoltából van nálam egy Hidizs Sonata HD. Egyelőre csak egy telefonnal (Pixel 2) és 2 win10-es PC-vel próbáltam, a pure music fw-vel. Stabil, korrekt, kicsit lassúcska, kicsit meleg hang. Méretileg tökéletes, minimális kiterjedése és tömege van. Az otthon és irodában hirtelen kéznél lévő eszközöket (fejes: Nad HP50, Pio MS5T; füles: EZAudio D4, AKG N40) korrekt módon meghajtja, az N40 túl mélydús vele. Alin Tempotec Sonata HD néven $25 körül megkapható. Az árát szerintem megéri, a legtöbb telefonnál jobban szól, emlékezetből azt mondanám, hogy a Meizu Pro 6 szintjét hozza. Majd még kipróbálom több telefonnal is, mert fehér_ember szerint nála volt gond a pure music fw-vel és Huawei telefonnal.

(#72959) Ribi válasza -Skylake- (#72956) üzenetére


Ribi
nagyúr

" lehet hogy van benne valami ami miatt neked kiesik"
Pont ezen rész miatt lesz neked szar.
Hiába jó másik 99%-nak, ha neked pont az kellene amit szarul tud, akkor számodra az szar.
Persze lehet mondani, hogy nem szar az, csak neked nem tetszik, de ennyi erővel nincs is szar, csak neked nem tetszik. :U
Volt pár hifi kiállítás, ahol volt 1-2 rendszer ami dárga volt és szar. Szar hangja volt. Éles csattogós szar.
És mindenhol van az a cég, aki Q drágán elad szart, mert pont az olyanokra utazik, aki hülye és csak az ár és kinézet alapján vesz valamit. Mert az menő. Nyilván villogásra jó, és akkor megint ott vagyunk, hogy nem is rossz az, neki. De amúgy szar.

[ Szerkesztve ]

(#72960) bkercso válasza -Skylake- (#72956) üzenetére


bkercso
nagyúr

elég nehéz elképzelni egy olyan dacampot , fejest , ami 4-500k és szar
Nincs rá szükség, hogy elképzeld. Majd hallasz te is. Ha nem is szart (van olyan is), de olyat biztosan, ami árához képest halvány.

HDVD-800 pl.

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#72961) bkercso


bkercso
nagyúr

Esetleg frissíthetnénk a topikösszefoglalót:
Ajánlott készülékek listája: MINDEGY :))

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#72962) Exodius válasza Ribi (#72959) üzenetére


Exodius
őstag

Beats Audio az egyik legjobb példa arra, hogyan lehet rossz ár-érték arányú fejeseket eladni jó pénzért úgy, hogy fele annyit se tud a dolog. Szóval valaki meglovagolja a "baszott sok pénzért sza*t"-dolgokat is.

(#72963) -FreaK- válasza bkercso (#72961) üzenetére


-FreaK-
veterán

Neeem. A hétvége óta tudjuk, hogy csak néhány, méréseken jól szereplő készülék lehet ajánlott, a többi felesleges! ;]

(#72964) Ixion77 válasza bkercso (#72961) üzenetére


Ixion77
őstag

Pontosítsuk: Mindegy, csak 400-500k legyen az ára :D

"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."

(#72965) krichd1 válasza -Skylake- (#72956) üzenetére


krichd1
addikt

Ez nem egy jó hasonlat (az autós sem, de arra már reagált Bodz). A mobilok gyakorlatilag egy kaptafára készülnek, ahogy mondod, azonos árért kis különbség van köztük, főleg az aktuális csúcsmobiloknál.
A hifiben azért másként mennek a dolgok, mivel nagyobbak a különbségek, főleg ha elmegyünk a fejhallgatók, hangdobozok felé is, itt simán vehetsz vackot drágán is. A vackot úgy értsd, hogy ha valakinek van valamilyen torzítás, amire nagyon érzékeny a füle és adott eszköz pont azt produkálja, akkor az vacak, röviden.
Konkrét példának itt vagyok én, nem tudom elviselni hosszabb ideig a közép-magas kiemelést, ha mindez még torzítással is párosul, akkor azaz eszköz nekem már vacak, hallgathatatlan. Emiatt a véleményeimre írhatod azt, hogy "bullshit", de ettől függetlenül én még így hallok.

[ Szerkesztve ]

Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql

(#72966) -Skylake- válasza Exodius (#72962) üzenetére


-Skylake-
addikt

"Beats Audio az egyik legjobb példa arra, hogyan lehet rossz ár-érték arányú fejeseket eladni jó pénzért úgy, hogy fele annyit se tud a dolog. Szóval valaki meglovagolja a "baszott sok pénzért sza*t"-dolgokat is."

Aláhúztam azt a részt , amit meg kéne érteni. Az, hogy valami rossz ár érték arányú az lehet szar, meg lehet jó csak rossz ár érték aránnyal. Van ajánlott füles 10k-ért ? Van , fejes topikban is ezerszer előkerülnek ezek a fejesek. Na most akkor képzeljük el annak a racionalitását, hogy egy 120ezres Beats fülesnek nincs legalább olyan hangja, mint egy 10k-s fülesnek... Nyilván a beats-eket nem feltétlenül a hangja adja el, de azok nem szar fülesek , csak nem érnek annyit mint amibe kerülnek. Ha valaki szereti az rnb-dance-bigroom vonalat , elmegy vesz egy beats studiot 120k-ért akkor mikor azt felveszi, fog kapni egy hangot ami bár nem egy hd600 minősége (azért ez , mert ugyan olyan áron megy kb) , de nem is egy 8ezer forintos füles minősége. Erről beszélek az első hsz-et óta, hogy attól, hogy valami 120kért nem az elérhető legtisztább hang , attól még korántsem szar. Nekem is van hd600am is , k712prom is , de hallottam már studio 2-őt és ha fontos lenne a divat(os) megjelenés , kellene egy viszonylag értékelhető hang és a zenék lényege amit hallgatok az lenne, hogy lerobbantsa a fejemet a basszus , akkor a beast-el ezt megkapom , a hd600al meg baszhatom konkrétan. Akkor a hd600 szar ?
Vicces , hogy ár-érték arányról írsz miközben az pont egy olyan tulajdonság , ami minél magasabb árnál vagy , annál kevésbé értelmezhető. Épp a középkategóriámál indul , a 3-4-5-600ezres dacmapok azok , ahol az ár/érték arány már erősen megkérdőjelezhető, mert apró különbségekért fizetsz ki óriási eltéréseket. Amivel egyébként az égvilágon semmi baj nincs, csak ne akarjuk univerzális tételként elfogadtatni, hogy ez kötelező. Valaki volt itt néhány napja/hete aki hd800s-t használ cobaltról. Egyből kezdődött, hogy hát az szart se ér, meg az mennyire kevés neki. Eközben , emberünk fél millió+-t elköltött erre a setupra , felteszem nem azért vett cobaltot , mert nem volt + 25k-ja egy komolyabb erősítésre egy kisiker ~fél milliós fejeshez , de ti megmagyaráztátok , hogy nem lehet jó. Mindegy , hogy neki tetszik e, mindegy , hogy elégedett e vele, mindegy hogy számára megadja e ez a setup a kellemes , hallgatható zenét , az szar mer a cobalt az szar. Hd660S-t Apogee Groove-al ad bundle-ben a sennheiser , de 1 hónapja az volt a téma, hogy k712pro-hóz miért mondom a srácnak, hogy elég lesz 70-80-100k erősítőre , mert hát a fejes árának TÖBBSZÖRÉST el lehet költeni rá. Nem látjátok a differenciát aközött , hogy valaki szeretne egy jó fülesen jó minőségbe zenét hallgatni meg aközött, hogy valaki egy fülesből ki akar hajtani 99,999999999999%-ot. Van akinek a 97%is bőven elég , mert megkapja azt a hangot ami már abszolút hallgatható és teljes mértékben kellemes a fülnek , jók rajta a zenék , jók a hangszerek , gyönyörű a vokál etc. Ha valakinek nem elég a 97% , mert neki 99,9999% felett kezdődik az élet azzal az égvilágon semmi gond nincsen , csak ne mondja azt, hogy kínzás a 97% mert nem az.

"Those who would shave the beard for pussy deserve neither the beard or the pussy." - Ben Franklin, probably

(#72967) krichd1 válasza -Skylake- (#72966) üzenetére


krichd1
addikt

A hifi világa nem ilyen egyszerű matek és erősen szubjektív, ebből kiindulva amit leírtál, mindent le lehet szarozni.
Miért akarod lerobbantani a fejed a basszussal? ;]

[ Szerkesztve ]

Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql

(#72968) Ribi válasza -Skylake- (#72966) üzenetére


Ribi
nagyúr

De pont ezt írtam, hogy ennyi erővel nincs olyan, hogy szar, mert pc speakernek minden megfelel. Max rossz az ár érték aránya. De ez azért érzed, hogy nem igaz. :U
Aminek nagyon rossz az ár érték aránya, az szar. Pár bícc is ilyen, és más dolgok is ilyenek, ezeket pedig úgy hívják, hogy szar. Te másként hívod, de a nagy többség szimplán leszarozza, akkor az szar. Hiszen az alma is azért alma, mert a nagy többség almának hívja. Vagy igazából bármit lehet bárminek hívni? Vagy most te is ezt az én nem vagyok se fiú se lány, mert én virágcserép vagyok és hívjatok úgy trendet követed? Ez meg inkább már cihológiai progléma. ;] :P

[ Szerkesztve ]

(#72969) -Skylake- válasza krichd1 (#72967) üzenetére


-Skylake-
addikt

Nem akarom , ezért nincs beats fejesem :)

"Those who would shave the beard for pussy deserve neither the beard or the pussy." - Ben Franklin, probably

(#72970) Bodz válasza -Skylake- (#72966) üzenetére


Bodz
Topikgazda

"Épp a középkategóriámál indul , a 3-4-5-600ezres dacmapok azok , ahol az ár/érték arány már erősen megkérdőjelezhető, mert apró különbségekért fizetsz ki óriási eltéréseket. Amivel egyébként az égvilágon semmi baj nincs, csak ne akarjuk univerzális tételként elfogadtatni, hogy ez kötelező. "
Soha, senki nem akart itt ilyet elfogadtatni. Ez is csak a te fejedben létezik. Kicsit úgy érzem, hogy mindenáron neki akarsz menni a topik nagy részének valamiért, ezért is állandó többesszámozás pl. Miért? De őszintén! Mi fáj ennyire neked? Megírhatod nyugodtan privátban is akár, tényleg kíváncsi vagyok.

[ Szerkesztve ]

(#72971) -Skylake- válasza Ribi (#72968) üzenetére


-Skylake-
addikt

Érzem, hogy nem igaz , csak nem ezt mondtam. Nem azt mondtam , hogy összességében nincsen szar termék. Azt mondtam, hogy attól, hogy valami nekem speciel épp nem felel meg valamilyen szempontból , attól az még nem lesz szar. Egy hd800s + cobalt azt egy rettenetesen jó hangot produkáló setup, aminél lehet jobbat építeni , de ha jobbat építek sem lesz szar a hd800s+cobalt kombó. Erre próbálok rávilágítani, hogy válasszuk el egymástól azt ha valami rossz , meg azt ha valami rosszabb mint egy másik termék és ne mondjunk olyat egy majdnem 100ezres dacra, hogy kínzás a hangja...

"Those who would shave the beard for pussy deserve neither the beard or the pussy." - Ben Franklin, probably

(#72972) -Skylake- válasza Bodz (#72970) üzenetére


-Skylake-
addikt

"Kicsit úgy érzem, hogy mindenáron neki akarsz menni a topik nagy részének valamiért, ezért is állandó többesszámozás. Miért? De őszintén! Mi fáj ennyire neked? "

Nézd , nekem összesen csak annyi fáj, hogy szerintem kevesen vannak itt akik racionálisan tudnak értékelni egy terméket. Az fáj, hogy nem tudják egyesek azt mondani, hogy "áhh , hd800s+cobalt , biztos elég tuti hangja van , meghallgatnám". Most pedig leginkább az fáj, amire már első körben is reagáltam , hogy valaki azt mondja egy majd 100ezres dac-ra , hogy kínzás a hangja. Nem azt mondja , hogy egy XY dac ugyan ennyiért szerinte jobban teljesít , meg nem is azt , hogy egy adi 3x annyiért jobb , hanem azt , hogy kínzás. Az állandó többes szám pedig azért , mert a topik nagyobb része tűnik ilyennek az alapján , amennyit itt visszaolvastam.

[ Szerkesztve ]

"Those who would shave the beard for pussy deserve neither the beard or the pussy." - Ben Franklin, probably

(#72973) Ribi válasza -Skylake- (#72971) üzenetére


Ribi
nagyúr

És ezért mondtam, hogy ennyi erővel semmi sem szar.
Tök jó, hogy te is meg én is ugyan azt hajtogatjuk, de csak hívhat már valaki valamit szarnak. Ha nem tetszik a véleménye, szépen elteszed és ennyi. Aki csak rolls-al kocsikázott életében, annak egy opel szar lesz. Neki is van egy értékrendje, egy kialakult izlése. Interneten meg kell szokni, hogy emberek szeretnek nagyot mondani és kész. Attól lesz valakinek nagy a epenisze. És? Mindenkit mész kioktatni? Leszarozta, nem értesz vele egyet, leírod és ennyi. Nem kell itt túlgondolni a dolgot. Csak magadat idegesíted. :U
Sutty 1 feles és máris jobb lesz minden :K

[ Szerkesztve ]

(#72974) CyberFriend válasza Ribi (#72973) üzenetére


CyberFriend
tag

+1 sutty

(#72975) bkercso válasza -FreaK- (#72963) üzenetére


bkercso
nagyúr

Évtizedek óta tudni ezt már. :K :W

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#72976) Exodius válasza -Skylake- (#72966) üzenetére


Exodius
őstag

A telefonos példádra reflektáltam, amiben mondtad hogy 2-300K-ért már minden teló fasza. Beats-et szerintem ebben a topikban nem ajánlott soha senki senkinek, aki hallotta és hallott más fejeseket is és kb. szitokszónak számít.
Meg mert olcsóbban egyes gyártók jobb fejeseket gyártanak, amik képesek a Beats-et kiváltani, arra, amire kell. Bőven.

(#72977) Urgot válasza -Skylake- (#72972) üzenetére


Urgot
kezdő

Biztos megéri ezt, hogy egy 5 szavas mondattol kiborulsz,és áldozol rà órákat hogy bebizonyítsd az nem úgy van? Nem kell itt bizonyítanod senkinek, tudod magad azt kész . Akinek meg meg akarod magyarázni ,úgy sem fogja elfogadni. 99% ban, szóval annak sincs értelme .

[ Szerkesztve ]

(#72978) Bodz válasza -Skylake- (#72972) üzenetére


Bodz
Topikgazda

Keresőbe X1S. Rögtön megérted, hogy neki miért kínzás. Már leírta régebben. Remélem így megnyugszol, megérted a dolgot, és el tudod fogadni a véleményét! :)

(#72979) lapalapa válasza -Skylake- (#72966) üzenetére


lapalapa
senior tag

Azért az igazsághoz tartozik, hogy nem cobalthoz vettem a hd800s-t, hanem wadia dad-al hallgatom. A cobaltal csak próbáltam, számomra elég meglepő végeredménnyel. A cobaltot kz as10-el hallgatom a munkahelyen, kicsi, pont annyi szolgáltatása van ami nekem kell, a hangja meg tetszik.
Ami nekem nagy negatív meglepetés volt az az oppo ha1. Előerősítőnek használva nagyon nem érte meg az árát (nekem) pedig meg akartam venni. A fejhallgató kimenetére már kíváncsi sem voltam. :(
Múltkor elmentünk a haverral egy ismerőshöz akinek kb 20 milla van összezsúfolva a szobájába, hogy most meghalljuk a Hangot. Hát nem hallottuk meg, és nem azért mert savanyú a szőlő, tényleg nem. Ami tetszik azért tudok lelkesedni akkor is ha nekem olyan soha nem lesz. Viszont a tulaj földöntúli örömmel hallgatta, és ez a lényeg.
Szerintem mindenkinek van hangzás ideálja, amit szeret, és ehhez méri az éppen aktuális produktum hangját. Ez alapján hozunk ítéletet, ki-ki a saját vérmérséklete alapján.
Akkor van gond, ha valakitől azt hallottam, hogy sz@r, tehát az szerintem is sz@r. Vagyis nem személyes tapasztalat alapján ítélkezem.
"sz@r" ==> "nekem nem tetszik", így talán kulturáltabb.

[ Szerkesztve ]

Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..

(#72980) bkercso válasza lapalapa (#72979) üzenetére


bkercso
nagyúr

Van objektív szar is, ami eldeformálja az ízlést.

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#72981) lapalapa válasza bkercso (#72980) üzenetére


lapalapa
senior tag

Köszi vettem a célzást. :C

Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..

(#72982) sas55


sas55
aktív tag

[Erre valaki?]

Eladó Harman/Kardon AVR-355

(#72983) nLali válasza sas55 (#72835) üzenetére


nLali
senior tag

[link] Ez két méteres. 3 métereset nem találtam.

(#72984) sas55 válasza nLali (#72983) üzenetére


sas55
aktív tag

Köszönöm de 3 méter kell a használathoz, amit kaptam az csak 1,5m.

Eladó Harman/Kardon AVR-355

(#72985) nLali válasza sas55 (#72984) üzenetére


nLali
senior tag

[link] Találtam

(#72986) Abyssus


Abyssus
csendes tag

Sziasztok!
Van egy Sennheiser HD558 fejhallgatóm, és szeretnék hozzá venni egy fejhallgató erősítőt/külső hangkártyát. Gépet cseréltem, és az előző hangkártyámnak már nem volt csatlakozója az alaplapon. Nem kell nagy dologra gondolni, egy Xonar DG volt. Ennek a helyére szeretnék egy külső megoldást, hogy kicsit jobb minőségű legyen a hang, az alaplapi érezhetően rosszabb, és halkabb a váltás után. A keretem nagyjából 25 ezer Ft, a Creative Sound Blaster X-Fi HD-t néztem, és a FiiO E10K-t. Az előbbivel nagyjából tudom mire számítsak, a FiiO-ról viszont még nem hallottam semmit. Még annyi, hogy előny, ha rá tudok dugni 2 eszközt, és tudok köztük váltani(Jelen esetben a fejhallgató, és a hangszórók(Logitech Z623)).
Előre is köszi a válaszokat! :)

(#72987) #56474624 válasza -Skylake- (#72966) üzenetére


#56474624
törölt tag

Az, hogy mi szar, nagyon relatív. Én a tekintetben nem irigylem azokat a zenészeket, akik nap mint nap találkoznak bőgővel, hegedűvel, oboával stb., hogy az élő hangszeres zene elég magasra teheti a mércét. Ha hazamegyek egy hangversenyről, egy ideig nem szívesen kapcsolom be az otthoni rendszert. Már a hangverseny első taktusainál hallom, hogy ahhoz képest legtöbb hifi csak gyerekjáték, pláne egy fejhallgatós lánc. Ehhez képest "békeidőkben" a lidl fejesemen is képes vagyok a zenét élvezettel hallgatni.

Meg ezt a 'szar' jelzőt is legalább kétféleképpen lehet érteni:
-szar, mert nem ad zenei élményt (ez részben ízlésfüggő is),
-technikailag szar abszolút, vagy az árkategóriájában.

Ahogy én látom, itt a ph-s audio részlegnél kezd kialakulni két tábor: egyik a mérésekben, az árazás feltétlen racionalitásában, a technikai fejlesztések, új technológiák minden területen előrelépést hozó erejében hisznek, a másik csoportot pedig, a hifit gyakorlatiasan, tapasztalati úton megközelítőket, saját fülüket "mérőműszerként" használókat ezoteristának, hülyének bélyegzik. :)) :)

[ Szerkesztve ]

(#72988) Skipper válasza Bodz (#72953) üzenetére


Skipper
tag

Hm, nem tűnik rossznak, elég jókat írnak róla.
Ami nem tetszik, hogy mint DAC-ot nem lehet használni, mert kb csak hálózatról lehet etetni.
Megpróbálom egyik MM-ben meglesni, hátha ki van állítva.
Köszönöm a tippet.

(#72989) Skipper válasza Skipper (#72988) üzenetére


Skipper
tag

És még 1 dolog: ezek a lejátszók vajon megeszik az SACD-t .ISO fájlból is?

(#72990) Sinesol válasza #56474624 (#72987) üzenetére


Sinesol
veterán

Fene tudja, igazából a zeneszek egy resze hallaskarosult, a masik resze meg fuldugot hasznal.

Az árazassal kapcsolatos racionalitas terén nem egészen érthető mire is gondolsz pontosan.

[ Szerkesztve ]

(#72991) Dorian válasza #56474624 (#72987) üzenetére


Dorian
félisten

Azoknak a zenészeknek túlnyomó többsége élvezettel hallgat zenét hifis szempontból értékelhetetlen hangcuccokon.
Egy vérhifis sosem fogja ezt megérteni, pedig itt derül ki, mi mennyire fontos.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#72992) #56474624 válasza Dorian (#72991) üzenetére


#56474624
törölt tag

Élvezettel hallgatni zenét valami vackon, ill. nem tudatában lenni a különbségnek nem ugyanaz. :N

Szóval ők is tudják, hogy az otthoni cucc nem úgy szól. Sőt, megkockáztatom, szinte minden hangversenyre látogató ember. De ez annak lesz fájdalmasabb felismerés, aki elkezdett legalább próbálkozni az otthoni minőségi zenehallgatás irányába menni.

[ Szerkesztve ]

(#72993) Zoliee válasza #56474624 (#72992) üzenetére


Zoliee
senior tag

És azt a nem kevés embert se hagyd ki, akit egyszerűen nem érdekel az elérhető plusz.
Pl a fiam magasról tesz az egészre. Egy rupót nem hajlandó invesztálni bele.

(#72994) Dorian válasza #56474624 (#72992) üzenetére


Dorian
félisten

Igen, csakhogy a "minőségi zenehallgatás"-nak csak egy kis része a "minőségi eszközök" használata

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#72995) ribizly válasza Zoliee (#72993) üzenetére


ribizly
veterán

Akinél először hallottam a HD800-at (és nem volt gyenge felhozatala a fickónak maradjunk annyiban) a fiának nem kellett (ezért is árulta), mert inkább elvolt a Razer headset-el. :F :Y :W :N

|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|

(#72996) Ribi válasza ribizly (#72995) üzenetére


Ribi
nagyúr

Mivel játékban nem hoz semmit a jó(bb) hang, cserébe nincs rajta miki. Nincs ezen semmi meglepő.

(#72997) Urgot válasza Ribi (#72996) üzenetére


Urgot
kezdő

Alapból nem érdeklik a gamereket a hifi, hisz ezért játszanak ,nem pedig zenét hallgatnak szabad idejükben. Egy razer,steelseries,Asus,Logitech fejes bőven jók oda, mèg zenére is :) külön usb dac-uk is van általában ,nem kell őket sajnálni ,így is jobb minőségben vannak bőven mint a nagy átlag igénye .

[ Szerkesztve ]

(#72998) ribizly válasza Ribi (#72996) üzenetére


ribizly
veterán

Ezzel tudnék igen sokat vitatkozni. A mikrofon meg nem éppen egy megoldhatatlan probléma.

@(#72997) Urgot

[ Szerkesztve ]

|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|

(#72999) Ribi válasza ribizly (#72998) üzenetére


Ribi
nagyúr

Mondjuk úgy, hogy egy játék hangjai és hangjának minősége nem sokszor igényel hűde minőséget. Amit igényel, azt meg ezek a gémer fülesek kielégítik.
Nyilván meg lehet oldani, mindent meg lehet oldani, de jóval egyszerűbb, ha jól integrálva van a fülesbe és nem valahova csipteted, vagy állványos izét használsz. Hacsak nem vagy sztrímer.
(#72997) Urgot: Ez az első mondat ez tényleg igencsak vicces volt. Rég olvastam ilyen hülyeséget. :))

(#73000) ribizly válasza Ribi (#72999) üzenetére


ribizly
veterán

Egyre több kompetitív játék igényli fekszik rá a hangokra és az azok nyújtotta élményre (BF3+, Hunt: Showdown, PUBG, R6: Siege, ...). Szóval nem mindegy min hallgatod. Ráadásul sok lépéshang tipikusan abban a tartományban "hangzik", amit a legtöbb "gamer" fejes elnyom. ;]

|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.