Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:48:40

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#72751) gtamate2 válasza Bodz (#72746) üzenetére


gtamate2
veterán

Sajnos nem enged :( 17k-ért van X-fi hd is esetleg. Nagyon nem egy kaliber?

*Sn0w

(#72752) contaxg válasza pendre54 (#72748) üzenetére


contaxg
veterán

A Mojo egyelőre visszaküldős a gyárba ha gond van az aksival. Létezik egyébként kínai aksi (nem próbáltam) ami elvileg jó lehet és egy 10-esből meg van a csere némi forrasztgatással. Személy szerint most azon vagyok, hogy jó lenne ha ezekért nem kellene postázgatni, mert nem kell mérnöki képesítés egy ilyen beavatkozáshoz, de a szerintem a Chord nem fogja ezt a jogot kiadni olyan könnyen. A mai ára kb 90-95 font.
Az Audeze esetén fejhallgató függő, hogy hol történik a javítás. Az LCD sorozat általában itthoni szervizeléssel megoldható.

A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.

(#72753) pendre54 válasza contaxg (#72752) üzenetére


pendre54
addikt

Üdv!
Akkor így már tisztul a kép. :) Szóval, azért firtatom ezt a dolgot, mert gondolkozom egy teljes portfólió váltáson a jobb kihasználtság érdekében, ami kb. azt jelentené, hogy az Amiron Home kivételével minden jelenlegi cuccom eladnám, és párosítanám egy Chord Mojoval, mivel az általános vélekedés, hogy ez a páros maga a nirvána. :D
Zárt fejes vonalon meg a NightOwl helyett lenne egy Audeze Mobius, amihez amúgy se kellene DAC, mert az asztali PC-ről használnám egy USB kábellal.
Tehát nem LCD sorozat, hanem a Mobius lenne, azt hol szervizelik?

[ Szerkesztve ]

"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw

(#72754) Urgot


Urgot
kezdő

Hello, valaki tudja esetleg hogy mennyi a kimeneti impedanciája a Loxije p20 nak? Esetleg megmérték valahol? A gyártó nem közölte ha jól néztem utána

(#72755) #56474624 válasza Urgot (#72754) üzenetére


#56474624
törölt tag

Itt írt róla Dorien, hogy 47 ohm.

(#72756) Urgot válasza Urgot (#72754) üzenetére


Urgot
kezdő

Találtam egy olyan infót, miszerint a kimeneti impedanciája : 47R

ez mit jelent, minimum hány ohm impedanciás fejessel lehet használni ?

(#72757) Bodz válasza gtamate2 (#72751) üzenetére


Bodz
Topikgazda

Attól függ mit szeretnél. A Musiland valamivel világosabb karakter, részletesebbnek hat, az X-Fi ilyen kiegyenlítettebb féle. Azt nem tudom, hogy az erősítődhöz melyik illene jobban.

[ Szerkesztve ]

(#72758) Bane03


Bane03
csendes tag

Üdv!
Aune S7-el van valakinek tapasztalata ?!
(A keresőt használva nem találtam válszt.)

(#72759) p76 válasza Urgot (#72756) üzenetére


p76
senior tag

Van egy olyan szabály hogy 8x illik a fejhallgató impedanciának lenni.

Nekem a P20 a 300 ohmos HD6XX-szel jól szól. Az 50 ohmos HD555-tel viszont vacakul szól (egy Atomhoz képest).
De ezt csak félve merem leírni mert más fórumon megszidtak hogy már pedig nekik alacsony impedanciás fejessel is jól szól :)

(#72760) contaxg válasza contaxg (#72752) üzenetére


contaxg
veterán

A Mobiusok eddig hiba nélkül futnak. Egy ügyfélnek volt gondja (az egyik oldal halkabb volt) de azt firmware frissítéssel meg lett oldva. Egyébként biztos visszaküldös ha vmi gond lenne vele.
A Mobius-t kizárólag játékra, számítógépezésre használom. Ha fontos a mobilitás és a jó aksi idő, akkor a Beyerdynamic Aventho wireless nálam bevált.Gyakorlatilag a gépen kívül (bringázásra, utazáshoz, vásárláskor) csak ezt a fejest használom.

[ Szerkesztve ]

A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.

(#72761) Sinesol


Sinesol
veterán

Szuper 6,899 dolláros "high end boutique" DAC. :D

Van azért abban valami ironikus, hogy a potenciális audiofil vevő egy 60 decibeles zajszinttel megáldott készüléken fog nagy felbontású, nagy dinamikatartományú audiofil anyagokat hallgatni. De persze nagyon jó lesz, mer" ugye közel 7K dollár, ez next level készülék.
Transzformátoros dac...vajon ez lesz a következő hívószó az r2r után?

[ Szerkesztve ]

(#72762) ribizly válasza Sinesol (#72761) üzenetére


ribizly
veterán

Ennyiért férhetett volna bele már egy fejes kimenet is... :U

|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|

(#72763) HUNNIA1920 válasza contaxg (#72760) üzenetére


HUNNIA1920
őstag

A Mobius csak Windows-nál tudja használni a beépített DAC-ot vagy Linux, Android telefon, táblagépnél is?

Köszi!

"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."

(#72764) Patice válasza Sinesol (#72761) üzenetére


Patice
nagyúr

Hát ez tényleg elég gáz.
Nem csoda, ha egy hasonlóan sokba kerülő PS Audio tápegységgel már szuper lesz a hangja. :D

Köszi a linket! :R Tanulságos....

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#72765) niof válasza Sinesol (#72761) üzenetére


niof
addikt

Nyugi, lesz olyan sznob a világon, aki meg fogja venni... Mittudomén - "jó lesz a garden rendszerhez a pool mellé, mer jó néz ki!" ;]

Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.

(#72766) Fluke


Fluke
tag

Üdv!
Az lenne a kérdésem, m40x-hez érdemes lenne az asus dg helyett egy logilink ua0211 . jobb lenne e a hang vagy nem nagyon?

[ Szerkesztve ]

(#72767) lapalapa válasza contaxg (#72752) üzenetére


lapalapa
senior tag

Mojo = :W

Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..

(#72768) Urgot válasza contaxg (#72752) üzenetére


Urgot
kezdő

szóval ha valaki a te üzletedben vásárol (nomono.hu) egy chord Mojo készüléket ,hivatalos magyarországi számlával ,egy év garanciával ,és ez idő alatt ha tönkremegy az akumlátor ,akkor azt fogod neki mondani ,hogy vásároljon egy kínai tízezer forintos akumlátort és otthon forrassza meg magának? mert amíg tart a garancia elvileg neked kötelességed lenne ezt eljuttatni a gyártóhoz ,hivatalos szervizében csinálják meg ,illetve ha kész ,akkor visszajuttatni a gazdájának .de amit ez ügyben nyilatkoztál, az nem valami biztató mindenesetre..

[ Szerkesztve ]

(#72769) s4tch válasza Urgot (#72768) üzenetére


s4tch
veterán

:Y

Egyáltalán nem ezt írta a kolléga. @pendre54 tette fel többek között ezt a kérdést: "Amíg garanciás, nagy gond nem lehet, mert intézi a cég ahol veszi az ember, de mi van utána?" Erre (is) kapott egy korrekt választ.

(#72770) sas55 válasza Urgot (#72768) üzenetére


sas55
aktív tag

Arról volt szó hogy gar időn túl milyen lehetőségek vannak.

Eladó Harman/Kardon AVR-355

(#72771) pulutodurumo válasza Urgot (#72768) üzenetére


pulutodurumo
őstag

Semmi ilyesmit nem írt.
Visszamegy a gyártóhoz. Lehetne szervizelni mert egyszerű, de nem lehet.

Próbáld meg értelmezni amit olvasol... Bár az írásod képe alapján arra következtetek, hogy az olvasás sem biztos hogy simán megy.

"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"

(#72772) Urgot válasza s4tch (#72769) üzenetére


Urgot
kezdő

“Személy szerint most azon vagyok, hogy jó lenne ha ezekért nem kellene postázgatni,” ezen akadt meg a szemem, mert ugye ezt kötelező neki garancia időn belül , ha meg lejárt akkor már nincs köze hozza úgy sem, a vevő problémája onnantól . Na de mindegy is :)

(#72773) Ixion77 válasza Sinesol (#72761) üzenetére


Ixion77
őstag

Bár a PS PerfectWave jól ismert név a high-end világban, elég komoly kritikákat kapott az aranyfülűektől. Két-három éve mikor DAC-ot kerestem a kritikák szélsőségessége elég volt ahhoz hogy ne is igyekezzek meghallgatni. Szóval az eredmények számomra annyira nem meglepőek. Még akkor sem ha tudjuk hogy attól még hogy valami nem szerepel igazán jól a méréseken még szólhat jól (torzíthat kívánatosan).

"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."

(#72774) p76 válasza Ixion77 (#72773) üzenetére


p76
senior tag

Ez egy vadi új PS DAC volt, még rajta volt a fólia. Nem járatták be, azért szerepelt ilyen rosszul. Persze eleve tagadják a bejáratás (burn-in) létjogosultságát. :))

(#72776) pendre54 válasza Urgot (#72772) üzenetére


pendre54
addikt

Ugye én indítottam ezt a kérdést, ami egyébként egyértelműen a garancia idő lejárat utáni időkre vonatkozott. Az általad problémásnak vélt rész, meg szerintem arra vonatkozhatott, de majd a kolléga elmondja, hogy mire gondolt, hogy mint a Chord termékek hazai forgalmazója, próbál lépéseket tenni abba az irányba, hogy az esetleges javításokat, pl. egy aksi csere, itthon is elvégezhető legyen, egy auditált szerviznél.
Egyébként meg érdemes ezt az Angliába kiküldős dolgot egy kicsit tovább gondolni, a nem túl távoli Brexit miatt. Ugyanis, ha bekövetkezik, és ha csak nem lesz valami megállapodás ez ügyben, úgy az Angliából érkező cuccok is ÁFA + vámeljárás alá fognak esni, úgy mint pl. az USA-ból érkezők.
Szóval, tegyük fel, kiküldöm a cuccot Angliába javítani, majd visszafelé megfogja a vám. Adott esetbe még akár a termék ÁFÁ-ját is kifizettetnék velem, ha csak nem tudom igazolni majd számlával, hogy ezt én itthon vásároltam, és így már egyszer ezért kicsengettem az ÁFÁ-t.
Na, de mi van akkor, ha azt a cuccot én használtam vettem itthon, mondjuk a HardverAprón, és az eredeti számlán, értelemszerűen nem az én nevem, és lakcímem szerepel. Gegőzhetek én a NAV felé ezzel kapcsolatban akármit, ott meg majd azt fogják mondani, hogy rendben, mi mindent elhiszünk, de akkor szíveskedjen becsatolni az adásvételi szerződést, ahol az eladó az, akinek a nevén van a számla.
Innentől kezdve bukta a dolog, mert nemhogy 50-60 e Ft-os használt cuccok adásvételéről, de még 200-300 e Ft értékű dolgok eladásáról sem szokott adásvételi szerződés készülni, az esetek 99,9999 %-ban. A vevő általában utal, az eladó meg, ha megérkezik a pénz, postáz.

"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw

(#72777) Urgot válasza pendre54 (#72776) üzenetére


Urgot
kezdő

Szerintem egy Mojo tulaj se fog rizikoztatni egy angliai szervizes téma lebonyolítását magánszemélyként , ami sok idő ,stressz,idegeskedést is hoz magával ,főleg akkor ha 10k ért lehet akksit bele venni,ami majdnem annyiba kerül mint az eszköz Angliába juttatása ..

egyebkent simán elmegy 10 évig a gyari akksi szerintem, csak nem 8 órás üzem ideje lesz hanem csak 5-6.

(#72778) Exodius válasza lapalapa (#72767) üzenetére


Exodius
őstag

Valami probléma van, bátyja? :) ;]

(#72779) vs23


vs23
csendes tag

Hello.

DAC-os ampot szeretnék venni, nincs semmim még, csak egy Sennheiser HD 300 Pro fejhallgatóm. Laptopba lenne bedugva, de mindig egy helyben állna.

Otthoni stúdiózásra használnám, keret 30 000 Ft. Amúgy nem nagyon értek hozzá, szóval minden segítségért köszi. :)

[ Szerkesztve ]

(#72780) thesound válasza thesound (#72742) üzenetére


thesound
őstag

Fura dolog történt.
Leírom ide off-ba, mert egy Musiland Dragon 02 US is van a rendszerben és lehet az okozta a gondot. Ha van véleményetek, akkor kérlek osszátok meg.

Így nézi ki a rendszer. Notebook --> USB Musiland Dragon 02 US --> optikán megy a jel a JVC RX-7022R házimozi erősítőbebe. (+lóg egy Shure 840 a DAC-on; a DAC tápról is kap naftát, nemcsak az USB-n keresztül)

Holnap reggel mentem volna/megyek a szervizbe, mondom még este teszek egy utolsó próbát. Bekapcsolok mindent, a gépen nem látom a hangeszközök között a musiland-ot. Nem indult el a musiland vezérlőprogramja sem. Kattintok rá, nem indul. Az eszközök között a windows írja, hogy ismeretlen eszköz és letiltotta, mert hibát jelentett. (nem írja a nyavalyás windows7, hogy mit).
Na hoppá, mondom. Gép leállít, musilandból minden kábel kihúz-visszadug (Did you try turning it off and on again? :B ). Gép újra bezizzent, erősítő látom kapja a jelet, indítom az AIMP-ot, musiland ASIO-ban tolja a jelet és van hang, minden tökéletesen megy. :Y

Rengeteg kérdés felmerült bennem:
-egész hétvégén nem ment az erősítő (szombaton és vasárnap is próbáltam), végig a 'DSP MICOM NG' volt a kijelzőjén, ami 'The built-in microcomputer is not functioning correctly.'-t jelent a manual szerint.
-eközben a DAC-ra kötött Shure840-nel egész hétvégén csillapítottam a zene utáni vágyamat (tehát fel sem merült bennem, hogy a DAC lehet a ludas)
-a másik, hogy az erősítő nem hiszem, hogy ezt a hibaüzenetet írná ki, ha valami "fura jelet" kap az optikán a musilandtól, tehát logikusnak tünt, hogy az erősítővel van a gond
-ennek ellenére nem vagyok biztos benne, hogy a musilanddel vagy az erősítővel minden rendben van. 20 éve használom az erősítőt, nem volt megbontva soha (minek lett volna, remekül működött eddig), lehet, hogy összegyűlt benne a kosz/por és melegszik? (erre azért nem gondoltam, mert naphosszakat ment és az első hiba reggel az első bekapcsoláskor jelentkezett (igen, ki van kapcsolva az egész éjszakára egy billenős APC konnektor/hosszabbító segítségével))
-a hibaüzenetről van fotóm, de így mit kezdjen vele a szervizes, ha működik a cucc. -Nézessem át, hogy nincs-e benne púpos kondi vagy akármi? Takarítsák ki?
-a win7 viccelt meg? De akkor a DAC+fejhallgató miért működött végig rendesen?

Bárkinek van észrevétele van, szívesen veszem.

[ Szerkesztve ]

Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be. - Kodály Zoltán

(#72781) Sinesol válasza p76 (#72774) üzenetére


Sinesol
veterán

Hát túl sok értelme nem is lehet egy dac esetén a bejáratásnak, fejes esetén vanak mozgó alkatrészek, még talán hajlik rá az ember hogy néhol talán lehet valami hatása, de egy egy tranzisztor, dióda, vagy ellenállás nem fog másképp működni, 50-100 óra járatás után sem, mint ami a specifikációjában szerepel. Ha így lenne, akkor elég nagy problémák lennének a jelenlegi technológiára épülő világunkban, csak képzeld el, hogy vennél egy Tv-t és azt mondanák csak 2-300 óra használat után lehet rajta flmet nézni, addig ne is próbálkozz, mert csak torz képet ad.

[ Szerkesztve ]

(#72782) bkercso válasza thesound (#72780) üzenetére


bkercso
nagyúr

Engem tréfált már meg mikrokontroller (USB-vevő) órajelét adó rezgőkvarca, mert a terhelőkapacitásain összegyűlt kosz megszívhatta magát nedvességgel, így annak szórt kapacitása annyira elhúzta a terhelőkapacitásokat (22pF-osak), hogy nem indult a kvarc, ezrt hát nem volt órajel: nem indult az eszköz.
Hajszárítózás után egy darabig jó volt, ezért gondolok erre az okra. A NYÁK-ot megtisztítva jó lett.
(Ilyen többször történt a kisDAC-card-ban, ezért átálltam tokozott oszcillátor használatára.)

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#72783) lapalapa válasza Exodius (#72778) üzenetére


lapalapa
senior tag

Hát bátyja, azér nem gondoltam, hogy egy akksi csere ekkora megmozdulás. Az én dacomnak nincs... :DD :C

Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..

(#72784) lapalapa válasza Exodius (#72778) üzenetére


lapalapa
senior tag

...az egyik konnektoros, a másik parazita :DDD

Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..

(#72785) lapalapa válasza Sinesol (#72781) üzenetére


lapalapa
senior tag

Vannak ott kondik is, meg jó esetben trafó. Azoknak azért jót tesz.
Nem próbáltatok erősítőbe beszerelés előtt trafót bejáratni? Az elég drámai.

Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..

(#72786) Exodius válasza lapalapa (#72784) üzenetére


Exodius
őstag

Jah. Parazitikus, mert ha elkezded hallgatni, akkor rád-függ teljesen és nem enged. Vagy te függsz rá? :D

(#72787) Eugene Roe válasza Exodius (#72786) üzenetére


Eugene Roe
őstag

Elszívja az áramot a proci elől (proci ingadozó áramfelvétele, és gagyi táp felépítése zavar bele a dac működésébe) :)

It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!

(#72788) Exodius válasza Eugene Roe (#72787) üzenetére


Exodius
őstag

Erre vannak mérések? Vagy ezt hol látod?

(#72789) contaxg válasza lapalapa (#72783) üzenetére


contaxg
veterán

Emiatt minden eszközzel másképpen szól, mert más a tápforrás... :DD :C
"Unatkozik? Vásároljon mosómedvét"

A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.

(#72790) Gubicaj


Gubicaj
csendes tag

Hali! Hozzájutottam kb 50db régi elektroncsőhöz, van benne mindenfél a-tól z-ig. Van egy csöves fejes erősítőm, kérdés a következő: lehet bármi baja az erősítőnek ha randomba belerakom és kipróbálom őket? Elég soknak a foglalata egyezik az enyémben lévő csövekkel (6H13C,6H1-EB). Köszi!

[ Szerkesztve ]

(#72791) Zoliee válasza Exodius (#72788) üzenetére


Zoliee
senior tag

Magára a forrásra max a hamarabb lemerülő aksival van kihatással.
A kevés áram inkább output oldalon jelentkezik a fülesnél, mégpedig vágással:

(#72792) Ixion77 válasza Gubicaj (#72790) üzenetére


Ixion77
őstag

Igen! Simán tönkremehet nem csak a cső, de az erősítő is! Kijöhet belőle a füst is (ami minden elektronikus eszközt hajt :) )

"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."

(#72793) p76 válasza Gubicaj (#72790) üzenetére


p76
senior tag

Mindenképpen meg kell keresni az interneten milyen csővel helyettesíthető például a 6H13C.
[link] például
Aztán még van olyan variáció hogy valamelyik cső használható, csak más a lábkiosztása, ahhoz egy átalakító foglalat kell.
De randomba belerakni inkább ne, elég nagy feszültségek vannak szóval abból könnyen lehet füst.

(#72794) bkercso válasza Ixion77 (#72792) üzenetére


bkercso
nagyúr

Meg a fülesed is odalehet.

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#72795) Gubicaj válasza bkercso (#72794) üzenetére


Gubicaj
csendes tag

Köszi mindenkinek, akkor hanyagolom a dolgot, vagy majd ha időm engedi kiderítem melyik miféle. :R

(#72796) kromatika


kromatika
veterán

Sziasztok .NUPRIME UDSD VS Korg 100M el kapcsolatosan,van valakinek tapasztalata hogy milyen hang karakter beli különbségek vannak?

(#72797) fehér_ember


fehér_ember
addikt

Nem tudom az audioquest beetle mennyire béna hangminőségű eszköz, de most eléggé le van értékelve (30k).

(#72798) bkercso válasza fehér_ember (#72797) üzenetére


bkercso
nagyúr

Sokat nem várnék tőle a DragonFly-ok után.. ;]

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#72799) fehér_ember válasza bkercso (#72798) üzenetére


fehér_ember
addikt

Annyira bénák? Szerinted milyen általad ismert eszközzel vannak egy szinten.

(#72800) lapalapa válasza bkercso (#72798) üzenetére


lapalapa
senior tag

Nah, elértem a célom, sikerült a fórumot teljesen dragonfly ellenesre hangolni, megyek a pénztárhoz felvenni a kialkudott zsét! :))

Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.