Hirdetés
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Asszociációs játék. :)
- No Voice in the Galaxy
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Csalók a Facebookon.De ennyi???
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Android másképp: Lineage OS és társai
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
galez
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Nagyjából egy éve sikeresen kitörtem a laptopom hangkimeneti foglalatát, és azóta ha hangfalat akarok használni, akkor egy eBayről rendelt párszáz forintos USB-s hangkártyát használok, vagyis használnék ha nem lenne használhatatlan
A másik dolog, hogy van egy Audio-technica ATH-M40fs fejhallgatóm, amit a digitális zongorámhoz használok, és meg vagyok vele elégedve.
Arra gondoltam, ha már vennék valami normális USB-s külső hangkártyát, akkor szívesen használnám a fentebb említett fejhallgatót FLAC formátumú zenéim hallgatására, lehetőleg jó minőségben.A fejhallgató fontosabb paraméterei (ha számít):
Type: Closed-back dynamic
Frequency Response: 5 - 28,000 Hz
Maximum Input Power: 1,600 mW at 1 kHz
Sensitivity: 100 dB
Impedance : 60 ohmsEz a fejhallgató 6.3 mm-es jackdugóval rendelkezik, nem tudom hogy létezik-e egyáltalán olyan kisebb USB-s DAC, amibe közvetlenül belemegy, jobb szeretném átalakító nélkül használni, ha lehet.
Ár szempontjából pedig mindezt szeretném megúszni a lehető legolcsóbban, sajnos nem vagyok képben az árszintekkel ilyen kütyük esetében.
A válaszokat előre is köszönöm!
Üdv,
Lóránt -
galez
csendes tag
Köszönöm a gyors választ!
Nem tudom megmondani, hogy miért is ódzkodom az átalakítótól, picit olyan tákolt érzetet kelt bennem
De amúgy ránézésre, meg árban tetszik az X-Fi HD, talán picivel kisebbre gondoltam méretben, de ezzel sincs gond. Kis jack kimenettel esetleg van ennél jobb ebben az árkategóriában? -
galez
csendes tag
Köszönöm mégegyszer a válaszokat!
Most a FiiO E10K és az X-Fi HD közül nem tudom eldönteni melyik lesz az igazi
A FiiO-t láttam e-digitalon, ahol holnap elvileg valami leárazások lesznek, majd kiderül hogy erre is jut-e belőle.
Nekem annyi nem egyértelmű az X-Fi HD esetében, hogy az tudja-e a D/A átalakítást, vagy egyáltalán kell-e tudnia, az oldalukon nem nagyon láttam erről információt.
Árban kb. egy szinten van mindkettő, az X-Fi nagy jack dugója, míg a FiiO kompakt mérete tetszik.
Esetleg arra tudnátok válaszlni, hogy hangzásban melyik tudna jobbat az M40fs-el?Nagyon szépen köszönöm előre is a válaszokat!
-
-
galez
csendes tag
Helló!
Megérkezett az X-Fi HD, tényleg nem túl nagy, ilyenre gondoltam.
Szeretnék segítséget kérni a beállításával kapcsolatban, ha még jobb hangzást lehet elérni, ha nem túl nagy kérés.
Csatlakoztattam a laptophoz, felismerte, működik.
Kaptam hozzá 2 CD-t is, nemtudom, hogy érdemes-e telepíteni a drivereket, illetve letöltöttem a foobar2000-t (eddig Winampot használtam), ezzel se tudom, hogy kell-e valamit babrálni.
Ha van erről egy cikk, vagy leírás, akkor az is nagyon nagy segítség lenne.
Ne haragudjatok, hogy ennyire nem vagyok képben a dolgokkalA segítséget előre is köszönöm!
-
galez
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy X-Fi HD külső hangkártyát, eddig zenehallgatásra használtam és meg vagyok vele elégedve.
Most szeretném kipróbálni, hogy hangfelvétel esetén hogy viselkedik.
Van egy Roland digitális zongorám, és erről szeretnék felvenni. A zongorának van egy sztereó jack fejhallgató kimenete, illetve 2 db (left, right) mono jack output kimenete (a left kimenetet használom az erősítőmmel).
Az X-Fi HD-nak pedig ugye van egy Jack mikrofon bemenete (ez gondolom mono), és Left/Right RCA Line In bemenete. Melyik kimenetet, melyik bemenettel érdemes összekötni, hogy legjobb legyen a felvétel?
Régebb a zongora fejhallgató kimenetét kötöttem az alaplapi hangkártya Line in bemenetére, és Audacity programot használtam felvételre. Esetleg tudok mondani valami jobb szoftver is erre?A válaszokat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Spórolós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- iOS alkalmazások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Gaming notebook topik
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- További aktív témák...
- Fujitsu Celsius H770, 15,6" FHD IPS Kijelző, i7-7920HQ CPU, 32GB DDR4, 512GB SSD, M2000 4GB VGA, WIN
- Macbook Pro M2 TouchBar (magyar bill., 3 év garancia) + ajándék!!
- HP ZBook 15-G3, 15,6" FHD IPS Kijelző, i7-6700HQ CPU, 32GB DDR4, 256GB SSD, M2000 4GB VGA, WIN 10, S
- Apple Watch SE 2nd gen GPS 40 mm
- Xiaomi Pad 6, 2 üvegfóliával + egy tokkal
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs