Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- Öregszem
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Szólánc.
- Kia Ceed SW JD vs CD tapasztalatok
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Astra kalandok @Első rész
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
dudika10
veterán
Elég sok kapcsolás van ezzel a chippel, ezt senki nem hallotta, az, hogy ugyan ez a chip van máson meg nem sokat jelent a mondat eleje miatt.
10 dollárért én nem várnék túl sokat. Hangminőségben talán tudja hozni az alsó kategóriás hangkártyák minőségét, nem hiszem, hogy komolyabb szinten megállja a helyét.
De mivel nem hallottam én is csak találgatok.[ Szerkesztve ]
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
Pofon egyszerű kapcsolás, anyagáron ha bemész a boltba se sokkal olcsóbb ha meg akarod építeni. 20 dolláért nem nagyon kapsz jobbat szerintem.
Az az áthallásra nem egy szép adat, de hát a bakelitnek sincs jó specifikációja, mégis jó.
Én azt mondom próba szerencse.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
őstag
Hali
Az egyik barátom nagyon benne van a DAC témába és Ő azt vallja,hogy ki kell próbálni és ha nem jön be el kell adni.(lehet ami Neked nem igazán jön be az lehet másnak pont jó)Volt,hogy nála is jobban bejött egy olcsóbb DAC mint egy meglehetősen drága melyet agyon reklámoztak némi túlzásokkal a minőséget illetően.
Attól,hogy építettem néhány csöves kapcsolást még nem tudom megítélni,hogy melyik a legjobb.Egy adott tudású pl. DAC IC tudását le is lehet rontani rossz minőségű olcsó alkatrészekkel RC elemekkel.
Csak 1-2 ár minőségi kondik esetében.Üdv:Attila
-
törölt tag
Jelen esetben az a probléma, hogy minimális infó és egy fotó alapján próbálsz megítélni egy készüléket. Erre nincs sok esélye még a gyakorlott szakembernek sem, kezdőnek még kevesebb.
A D/A chip egy fontos alkatrésze a konvertereknek, de nem az egyetlen. Nagyjából olyan fontos, mint egy autóban a hengerfej, de az autó minőségére, teljesítményére nem csak a hengerfej van hatással. Annak a chipnek tápot, órajelet kell adni, szűrni kell, azaz ki kell szolgálni, az általa előállított analóg jelet pedig továbbítani, erősíteni, csatolni kell. Vannak sikeres és elfuserált chipek, de a legjobbakból is lehet építeni rossz konvertert, ami esetleg gyengébben muzsikál, mint egy gyenguszka chip jó körítéssel. Van rá példa a piacon, hogy egy híresen rossz készülékben ugyanazt a chipet alkalmazták, mint egy 2 MFt-os legendás DAC-ban.
Ugyanakkor nincs túl nagy beruházásról szó, tehát sokat nem bukhatsz vele. Ha kíváncsi és bátor vagy, csapj bele! Aztán majd eldöntöd, megfelel-e Neked a produkciója és ha igazán kedves vagy, velünk is megosztod a tapasztalataidat, hogy tanulhassunk belőle.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Kicserélheted az órajelet, adhatsz neki másik tápot, új kondenzátorokat, stb. de én nem hiszem, hogy egy ilyen cuccot érdemes lenne javítgatni, tuningolni, mert a végén többet költesz rá, mintha egy kiforrott készüléket vásárolnál. Persze a barkácsolási hajlam egy teljesen más kérdés.
-
contaxg
veterán
-
contaxg
veterán
Én a Belkin Pro kábelt szoktam ajánlani a DAC-ok mellé.
Ez nem a világ teteje, de valamivel jobb mint az átlag nyomtató kábel.A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
contaxg
veterán
Nekem teljesen szürke van és egy picit többe kerül... kb 1500+Áfa a (majdnem) 2 méteres darab.
p_adam
Ne kapcsold ki a Lavry-t!
Nyugodtan mehet 24/7 a cucc.[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
Polllen
nagyúr
Szia!
Sztem igen. Én mimimum egy ilyen xmos u8 + dac-t mellé dobnék, de használtan egy bkercso féle kisdac-l is jól járnál.
És igazából még mehetnél bőven feljebb is árban, hol húznád meg a keretet? (Csak mert szerintem egy jobb forrásból mindig profitálna valamennyit az a fejes, persze mindig kevesebbett, ahogy mennél feljebb minőségben.)
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
.DLL
veterán
-
kerobi
senior tag
Szia! A másik fórumon is leírtam, hogy az Asus xonar u7 usb most 21.900 az emagon, ami elég jó ár érte, és sokan dícsérik. Ha ehhez veszel inkább egy jobb fejest pl ath m50x-et azzal kb ott vagy. Én is ezt veszem, csak még a xonar után megy egy p2. Majd meglátom milyen lesz.
Debrecenben az Árpád téren a boltos srác készségesen megengedte, hogy belehallgassak pár fejesbe. Az ATh m50x magasan nyert. Talán még az AKG 240 MKII-t hallottam ilyen lineárisnak. Sajnos Shure nem volt, pedig kiváncsi lettem volna erre is. -
krichd1
addikt
A linkelt ebayes darabokat nem próbáltam, így együtt nem tudom milyen produkciót fognak nyújtani. A DAC-ban, erősítőben cserélhetőek a műveleti erősítők, így hangolásra van lehetőséged. Bár ha elkezdesz bevásárolni a különböző típusokból, akkor könnyen átlépheted a 70k-s keretet.
Az alkatrészek minőségét tekintve van kockázat ezekben az ebayes DIY eszközökben, ezt már korábban is írtam.
Egyébként tippem szerint ez a páros jobb fejhallgatót is képes kiszolgálni, mint az Srh440, az erősítő mindenképp.[ Szerkesztve ]
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
titán
Egy összeszerelt kütyübe nem raknak hamisítványt, tök fölösleges. Inkább belerakják az eredeti NE5532-t olcsóbban, mint az OPA2132 feliratos NE5532-t drágábban. Ezek az ebayes hamisítványok a balekok átverésére vannak.
(#42240) Bici
Mivel nem akarsz befürödni? Nem igazán értem, mi a probléma tárgya.[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
.DLL
veterán
DAC chip azért szerintem bonyolultabb annál, hogy le tudják utánozni a működését. Eszmefuttatás:
Úgyértem oké, ott egy félvezetőgyártó gép; adott néhány ismert, vagy közkézen forgó műveleti erősítő alapkapcsolás nem kerül sok munkaórájába a kínainak bevinni a gépbe, mehet a gyártás, majd ráírnak valami népszerű típust, mehet e-bay-re.
DAC-nál viszont nem hiszem, hogy közkézen forognak ezeknek a pontos architekturális tervei, elméleti anyagból, könyvekből meg a kínai mérnöknek is sok munkaórája lenne megtervezni egy audió DAC-ot. Visszefejteni/felbontani megint nem az a dzsunka kategória.
Egyszerűbb szerintem nagy tételben berendelni, így jóval olcsóbb az anyagár /db, beleteszik kész, kondin, ellenállások esetleg spórolhatnak de nagy tételben az is semmi.
Oké, ismert, könnyen felbontható, lemásolható alkatrészek pl. elkók, ellenállások és persze egyszerűbb félvezetők könnyebben másolhatók.
De lehet hogy csak naiv vagyok, és sok kínai mérnökóra lemegy arra, hogy picit olcsóbbért előröl lefejlesszenek valami szar audio DAC-ot, amit aztán neves tokban eladnak, de ez már drágább a leves mint a hús esete szvsz. Szerintetek?[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
titán
Nem ezen fog múlni. Ha valami jól szól, akkor jól szól, ha szar a kapcsolás/táp/sok minden egyéb, akkor szuper alkatrészekből is szarul fog szólni. Rengeteg olyan cucc van, aminek az alkatrészfeliratai alapján hányingert kelt egyesekben, mégis jól szól. És vica versa.
Egy ilyen cuccba semmi értelme hamis alkatrészeket tenni, puszta pénzpocsékolás volna.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
krichd1
addikt
Ha itthonról vennéd az alkatrészeket, akkor jóval drágábban jönne ki. Az is egy alternatíva, hogy darabokban veszed meg, nem összeszerelten, az alkatrészeket egyesével megméred, a hibásakat/hamisakat cseréled és azután magad rakod össze, bár ez elég időigényes. Ha megveszed összeszerelten, akkor is érdemes átnézni, hátha találsz rajta valami cserélendőt. Op-ampok esetén nagy az esély, hogy nem eredetiek, amúgy például a kerámia kondikon spóroltak korábban.
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
bkercso
nagyúr
Az OPÁ-k sdzoktak hamisak lenni, ami azt jelenti, hogy másik (olcsóbb) chipet tesznek bele, mint ami rá van írva. Ettől még működik. A többi alkatrész eredeti szokott lenni.
Jó a tapasztalat ezekkel a KIT-ekkel amúgy.#42245:
[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
Ear001
addikt
Kérdés mit vársz el? Szólni fog valahogy, az addig OK. Hogy az eredeti Krellre nem nagyon fog hasonlítani, az tuti, a nyák, az alkatrészek egészen mások. Persze gyárilag össze vannak szerelve, a rendelkezésre álló alkatrészekből belövik úgy, hogy hangot adjon ki, szóval reklamálni nem nagyon lehet miért.
És igen, minden alkatrész típusból van másolat. A kondik a legviccesebbek:
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Szerintem ebben az árkategóriában jobban jársz egy külön DAP vásárlásával, ha már úgyis külön eszközt kell cipeljél. A telefon mellé erősítő nem valami kényelmes, plusz a telefonok zajos kimenetét erősíteni sem igazán jó (próbáltam Lumia 930 -> Headflow erősítő, és hallhatóan torz szar lett a hang), DAC+amp esetén meg ugye kell olyan kimenet a telefonra, ami esélyes, hogy jól leszívja az akksidat, ha az említett DAC+amp szeretne USB-ről felvenni tápot. Illetve bejövő hívásnál húzogathatod szét az egészet, mert a külső eszközön nem megy át a mikrofon jele ugye, és így tovább.
Bluetooth-os kényelmi szempontból jobb lehet, és a fenti problémák jó részét kiküszöböli, viszont valószínűleg drágább, és/vagy kérdéses hangminőségű. -
törölt tag
Telefonálni nem fogsz tudni igazából egyik megoldással sem, illetve csak olyannal, mint például egy BT headset (SBH20, SBH50 például), illetve úgy lehet megoldani, hogy a telefont, és a rágumizott DAC/ampot együtt a szádhoz emeled, hogy a telefon mikrofonját használd, de szerintem ez elég hülyén is néz ki, meg nem is olyan kényelmes. Akkor már egyszerűbb mondjuk kivenni az egyik füledből a bogyót, és normálisan telefonálni. A Re400 amúgy sem headset, így annál nem is érv, hogy a mikrofonját tudd használni.
Szóval összegezve: két irányban telefonra köthető megoldás egyedül BT headset lenne, amibe saját fülest dughatsz, de szerintem ezek minősége esélyesen nem éri el azt a szintet, amihez érdemes lenne egy Re400-at venni.
Vagy ha még nincs meg a kiszemelt telefon, akkor esetleg érdemes nézni valami jobb hangút, és abba dugni közvetlen a fülest. -
bkercso
nagyúr
Kívánatos DAC-nak a fémház. Az alu az jó. Ha 230V megy bele, akkor földeld csak. A kapcsolás jelföldjáre is kösd rá, esetleg egy 5ohm/5W ellenálláson és egy vele párhuzamos 100nF-on keresztül.
SOS-nél vannak Hammond dobozok pl., vagy a Lomex-nél olcsó alu dobozok.kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
bkercso
nagyúr
Ha közös a konnektor, akkor EZ nem fog, viszont a gagyi számítógéptápok a féltápot (115V) kiteszik a házra, ha nincsenek leföldelve. Ha le vannak, akkor egy kis áram folyik a védőföld felé folyamatosan (ha fordítva dugod a konnektorba, az talán megoldja (?)). Ez tud brummot okozni. Erre való az 5ohm||100n, amit írtam. De kísérletezd ki! Másik megoldás, hogy a DAC tápját külön (földelt) dobozba teszed, és a DAC-ba csak kis feszültségű táp megy, így azt nem kell földelni.
Kísérletezz!Mit építesz, ha nem titok?
[ Szerkesztve ]
-
krichd1
addikt
Szerintem a jitteres hang hosszútávon fárasztana. Legolcsóbb USB DAC, amivel érdemes foglalkozni ?
Nehéz kérdés, elég szubjektív kinél mi a minimum szint, amúgy például ilyenek alá szerintem nem érdemes menni, mint Musiland 01 US Mark 2 (remélhetőleg kicsit finomabb, mint az elődje), X-fi HD USB vagy ezek az újabb Xmos U8 és PCM1796 kombinációk, ha DAC-ként nem is annyira válik be, akkor jó lesz később transzportnak. Kicsit drágábban meg ott a Focusrite Solo, Steinberg UR12.Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
bkercso
nagyúr
Igen, jobb, ha külső DAC-ot akasztasz utána, mintha a beépített DAC-jával használod.
A szűréshez min. 2 alkatérsz kell, pl. egy RC-szűrőhöz egy ellnállás, aztán egy kondi. De az ellenálláson sok fesz. esne. Amúgy az USB szabvány szerint max. 10uF-ot szabad ráakasztani.Zaj pedig bőven van rajta: a számítógép kapcsolóüzemű feszültségstabilizátorainak zaja, meg a digit. áramkörök működéséből eredő zaj. DAC (és egyéb digit áramkörök) előtt amúgy sem érdemes passzív szűrést alkalmazni, mert ezek nagyfrekvencián, impulzusszerűen veszik fel a tápáramot. LDO-t érdemes eléjük tenni. Az LM2941 kapható a Lomex-ben, kimeneti fesz-e egy ellenállásosztóval állítható, így beállíthatod 4,75V-ra, valamint 150mV feszültségeséssel már tud min. 30dB-t szűrni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Ukrajnai háború
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Lexus, Toyota topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- RAM topik
- Óvodások homokozója
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- iPhone 13 Product Red
- Üzleti Laptopok 29.990Ft-tól! Dobozban, ÁFA-s számlával!
- Apple Watch Ultra 2 GPS + Cellular 49mm Black Titanium Black Milanese Loop - M
- Lenovo Thinkpad X280, 12,5" FHD, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÉPSÉGHIBÁS
- Bontatlan - MacBook Air Retina 13" M3 Chip / 8C CPU / 10C GPU / 16 GB / 512 SSD - Magyar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest