Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  DIGI internet (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-05 18:11:35

LOGOUT.hu

DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#7040) McLaca válasza putti (#7039) üzenetére


McLaca
őstag

Ha a router WAN portjába van dugva a digi kábele, akkor windowsból nem is fogsz tudni csatlakozni, hisz' a win csak a routert éri így el. LAN portba dugva a digi kábelét, fogsz tudni windowsból csatlakozni, de a router ekkor csak egy switch lesz (és maga a router nem fog csatlakozni ugyebár, hisz a wan port üres), én csak teszteléshez szoktam így átdugni, ha közvetlen géppel akarok netre menni, mert amúgy messze a router. A gépbe dugott digis kábellel kéne próbálkoznod, mert ha úgy nem szakad, akkor a routered ennyit bírt.

PPPoE-hez a routerben dynamic ip-t kell választani, bár elvileg fel se kéne ott ajánlania ezt a funkciót, mert PPPoE-nél mindig a szolgáltató adja az IP-t, ha fix, ha dinamikus (csak ugyebár fixnél mindig ugyanazt).

A routerben legyen always on, ezzel biztosítható ugyanis, hogy visszacsatlakozik szakadáskor. Egy router logot se ártana átnézni, ott lesz ugyanis a szakadás oka.

A router ki-bekapcsolással a router természetesen újracsatlakozik, ezért van ismét net.
Apropó, mi szükség a switchre, ha van routered? Hiába a gigabites switch, ha a router csak megabites, és valószínűleg ez is a probléma, 80/25-ös nethez gigabites router dukál.

Üdv!

[ Szerkesztve ]

A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  DIGI internet (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.