Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  DIGI internet (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-05 18:11:35

LOGOUT.hu

DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#7039) putti


putti
aktív tag

Sziasztok!

Nagy problémám lenne. Több mint egy éve diginet-nél vagyok, az elmúlt 2 hétben váltottam TopNET-re náluk ( 80/25 ). A bekötést követően 1 hétig tökéletesen működött az internet, majd egyszer fogta magát és megszakadt a vonal. Újra beállítottam a kapcsolatot, majd ismét ment 3 napig a dolog hibátlanul. Aztán megint elkezdte a dolgot de most már 4-6 óránként, valamikor hamarabb is ( fél óra óra) megszakad a kapcsolat és eddig nem jöttem rá hogy miért. Ami az otthoni internet felépítést illeti így néz ki a dolog : RJ-45-ös csatis ethernet kábelen keresztül jön be az internet, majd ez bemegy egy kis dobozba, ami kétfelé osztja internetre és telefonra a dolgot. Az internet innen tovább belemegy az adsl routerembe aminek a típusa D-Link DIR-120. Innen továbbmegy egy gigabites Linksys SLM2005-be (switch vagy router) , ami szétosztja a hálózatot. Már mindent kipróbáltam, de a hibajelenség marad ugyanaz.

Konkrétabban ezeket próbáltam :

- Az adsl routeremnél ( dir-120 ) frissítettem firmware-t is ( 1.01-es volt, jelenleg az 1.04RU van), ez egyenlőre nem segített. Ugyanitt beállítottam manuálisan is a PPPoE kapcsolatot, de ennek hatására sem javult meg. Gondoltam lehet rosszul állítok be valamit ezért nyomtam neki egy varázslót amiben csak a szerződésben megadott nevet és jelszót kell beírjam a többit beállítja, de erre sem változott a helyzet.

Kérdéseim :

1. Milyen beállításokat kellene alkalmazni az adsl routeremen és a gigabites switchemen hogy ne legyen szakadásom?

2. PPPoE kapcsolatnál Digi esetében ha nem kértem fix IP címet Dynamic IP-t kell kiválasztani, ha kérnék abban az esetben Static IP-t?

3. A routerem-nél amikor manuálisan állítom be a PPPoE kapcsolatot akkor megkérdezi a kapcsolat jellegét is, itt 3 választási lehetőség van : 1. Always On , 2 manual , 3 Always On demand Melyiket kell kiválasztani.

4. Lehet kevés egy ilyen sebességű kapcsolathoz Dir-120-as adsl routerem?

Ami még nagyon fontos, hogy miután megszakad a net és ki majd be kapcsolom az adsl- routeremet, ismét megjavul a dolog a következő szakadásig, és aztán ugyanez előről. ( innen is gondoltam hogy beállítás gond lehet )

A másik dolog : ha nem az adsl routeremben állítom be a PPPoE kapcsolatot hanem a win7-ben, akkor meg azt mondja hogy hiba 651 és nem tud kapcsolatot létesíteni.

Bocs a szófosásért, de próbáltam minél pontosabban leírni a problémát.

Mindenkinek köszönöm előre is a segítségét.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  DIGI internet (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.