Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Cs1csó
félisten
válasz kisselandras #126050 üzenetére
Ezt a DUMP fájlt a rendszer - ha van egy hiba - megcsinálja magának neked kell megkeresni hol van és feltölteni valami fájlmegosztóra és elérhetővé tenni, hogy aki ért hozzá az rá tudjon nézni (ennek a kielemzéséhez én sem értek, de az említett topikban vannak guruk akik a Windows mélylélektanát is ismerik)
Amúgy a többi kérdésemre is válaszolhattál volna, így kevés segítséget fogsz kapni. Minél több hasznos információ annál több segítség jöhet.
[ Szerkesztve ]
-
tylerddd
veterán
Üdv! õ ("hullámos ő") betűt hogy tudom előhozni?! Többféle kombinációt találtam, de vagy nem jók vagy én nem nyomom le jól.
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
tylerddd
veterán
Robomind-ban kellene rokon ötödikes gyereknek segítenem, most látom először ezt a programot, de mintha a kis srác se tanulta volna Nem nagy cucc, hiszen megvannak a parancsok hozzá. Magyarul használják és az előre parancsot csak õ-vel fogadja el Be lehet illeszteni, de ez így nagyon macera.
[ Szerkesztve ]
-
prolad
addikt
Sziasztok
HDMI 1.4 tudja a 3440x1440 60hz-et? Dell Latitude 5500ra kötve (Intel 8th gen i5+uhd 620) csak 29 vagy 30hz-et ajánl fel. Ahogy nézem neten elvilrg mennie kellene a 60hznek is.
-
RoliHero
tag
Sziasztok!
Akinek esetleg MSI b450 tomahawk max alaplapja és ryzen 3600 procija van. Szeretném megkérdezni tőlük vagy akinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata, hogy milyen memóriát használnak?
Nekem egy Patriot Viper Steel 16gb kit CL16 van azonban nem működik jól együtt a procival (rengeteg kék halál, random fagyások stb..). Sokat teszteltük a gépet kizárásos alapon csak a ram lehet a gond.
MSI B450 Tomahawk Max* Ryzen 7 5800X*RX6700XT Nitro+* Kingston HyperX Predator 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz* Acer Nitro VG271UP
-
-
kisselandras
senior tag
válasz kisselandras #126050 üzenetére
Szia megvolt a ludas mi okozta a hibát tápegység volt túl melegedet
Piros pont a vevőnek is jár egy sikeres üzlet után !!írd oda a hirdetésedbe posta on off !!kösz :) Tel:szám az adatlapomon ha sürgős !
-
flash-
veterán
Hali
Tudna valaki linkelni v küldeni egy cd borító word sablont? Audio cdnek amire a számcimeket, hossz. Ki tudnám nyomtatni -
-Sawyer-
tag
Sziasztok!
Adott egy ESET Internet Security vírusirtó, legfrissebb verzió eredeti vásárolt licenccel, és egy eredeti Windows 10 Pro 64bit oprendszer.
A tegnapi napon Project CARS 2 VR játék közben egyszer csak kifagyott a játék, nem reagált semmire, így nyomtam egy restart-ot. Amikor az újraindulás után bootolt a gép, majd bejelentkezett a windows, már akkor láttam, hogy valami nincs rendben, a felbontás sem stimmelt, (olyan volt mintha letöröltem volna a videokártya driverét) de még mielőtt még bejött volna az asztal megint újraindult a gép. A második újraindulás után már rendben volt a felbontás, bejelentkezett rendesen a Windowsba. Egy valami azonban feltűnt: nem jelent meg a vírusirtó indító ablaka, nem jött fel, és a kis ikonja is eltűnt. A telepítési könyvtár (C: Program files/ESET/ESET Internet Security) mappa teljesen üres volt, viszont a vezérlőpultban a telepített programok között még ott volt, olyan volt mintha valaki kitörölte volna a vírusirtó fájljait.
Én azonban semmit sem töröltem a gépről.
ESET fórumokon írták, hogy ilyet okozhat egy RDP brute force attack azaz hogy a Remote Desktop Protocol, Távoli asztali kapcsolatot használva hozzáférnek a számítógéphez és így törlik a vírusirtót, különböző káros alkalmazásokat telepítenek.
Én még soha nem használtam ezt a Távoli asztali kapcsolatot nincs RDP felhasználónevem, jelszavam.
Elképzelhető, hogy ennek ellenére is kaptam egy ilyen támadást?
Továbbá azt is írták, hogy az ESET elvileg véd az ilyen támadások ellen is, és a törlődés időpontjában is aktív volt a vírusirtó.
Más rendellenességet nem tapasztaltam. minden más működik a gépen.
Mi okozhatta a vírusirtó eltűnését?
Volt valakinek hasonló tapasztalata?Köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
HoaryFox
Topikgazda
válasz -Sawyer- #126070 üzenetére
A Távoli asztal hozzáférést gyorsan meg lehet nézni: Gépház - Rendszer - Távoli Asztal és nézd meg, hogy engedélyezve van-e.
Amúgy nem kell hozzá külön felhasználónév - jelszó, a Windows bejelentkezésedet használja, szóval azokat is meg kellett volna szerezniük hozzá.[ Szerkesztve ]
"A wikipedia nem tudományos lexikon, hanem egy multiplayer módú notepad." by Pikari
-
kelna91
senior tag
Sziasztok!
Remélem, jó topikot találtam a kérdésemnek. Az a problémám, hogy egyszercsak elment a hang az "Nvidia High Definition Audio Device"-omból, azaz HDMI-ről. A legutóbbi bekapcsolásnál még gond nélkül néztem filmet a gépen, és a hangot szokás szerint HDMI-n küldtem ki a hangprojektornak, erre ma újra bekapcsolom a gépet (Windows 10 Pro 2004), és nincs hang HDMI-n semmilyen beállítással, semmilyen hangforrással. Próbáltam már:
- újratelepíteni a VGA drivert (többször, Game Ready és Studio driverrel próbálkoztam, teljes újratelepítéssel is)
- frissíteni/visszaállítani a hangeszköz driverét
- törölni a hangeszközt eszközkezelőben
- letiltottam az alaplapi hangkártyát
- kipróbáltam más forrással (TV) a hangprojektort, van hangja
- frissítettem a BIOS-tÉs továbbra sincs hang HDMI-n. Emlékeim szerint semmit sem változtattam a gépen azután, hogy utoljára működött, addig, amíg már nem, így fogalmam sincs, mi idézhette elő. Naponta többször váltogatom a hangkimenetet HDMI és külső hangkártya között, és mindig tökéletesen működött. Még az Atmos is ment HDMI-n.
Valakinek valami ötlete? -
tylerddd
veterán
Üdv! 20+ éves DOS-os programot ismerősnél gyanúsnak észlel a beépített védelem. Állítása szerint kikapcsolta a védelmet, de így is ugyanaz történik, törli elvileg az adott állományt. Lehet ezzel valamit kezdeni? Köszi!
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
Otthoni hálózaton lévő RPI-t szeretnék távolról elérni (ssh, web), a kérdésem, hogy ehhez mit kell megcsinálni?
Telekom internet van otthon, jelenleg nem használok routert, a hgw látja el ezt a feladatot.
Let the Zone take me if I am.
-
sh4d0w
félisten
válasz Aryes #126079 üzenetére
A nyilvános ip-jét le tudja kérdezni (ha nem NAT-olt - szerintem a T nem használja), nem ez a fő gond. A fő gond az, hogy dinamikus a címe, tehát inkább vmi dynamic dns-t kell használnia, majd a gatewayen át kell engednie a portot az rpi felé - de ott is lehet dinamikus ip, tehát azt is fixálnia kell a gatewayen. Mindezek mellett ott a security kérdése is...
https://www.coreinfinity.tech
-
sgery
őstag
válasz kutga #126083 üzenetére
Sziasztok!
Talán ez a legközelebb álló topic a gondomhoz:
Egy monitorra szeretnék 2 eszközt kirakni - de a monitoron csak 1hdmi 1usb c és 1 displayport bemenet van. A hdmi fixen használva van, a másikra egy vga kimenetelű laptopot kötnék. Van is vga-hdmi átalakítóm, működik is rendesen. Van egy display port - hdmi átalakítóm is, viszont ez visszafelé nem tud alakítani.
Sehol nem találok hdmi átalakítót ami display portra alakítana, vagy usb-c-re. Létezik ilyen?
Olyat se, ami vga-ból csinálna display portot :/FurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)
-
Kékes525
félisten
Lehet a YouTube-n a feliratkozásaimat rendezni vagy keresni benne? A feliratkozás sorrendjébe teszi el őket az első alkalomkor. Próbáltam trükközni, a fontosabbakról leiratkoztam, majd visszairatkoztam, de csak egy ideig tartja meg az új sorrendet, majd valahova a közepére vagy a végére teszi le őket, nagyjából oda, ahol volt. Premium vagyok.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
C. s.
addikt
Sziasztok!
Futtatni szeretnék egy telepítőfájlt (exe, nem msi) a Sandboxie-n belül. Elindul, de csak háttérfolyamatként, lényegében maga a telepítés nem indul el. A feladatkezelőben azt látom, hogy az UAC virtualizálás nem engedélyezett, amikor jobb gombbal kattintok rajta, szürke az a menüpont. Van olyan program, aminél ez engedélyezve van, tehát elvileg lehetséges. Abban sem vagyok biztos, hogy emiatt nem akar települni, csak a sötétben tapogatózom. Mit lehetne tennem, hogy telepíteni tudjam? (W10 Pro, x64)
Sandboxie-n kívül nem szeretném telepíteni.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz C. s. #126088 üzenetére
Melyik Sandboxie-t használod? Ez a legújabb: [Release v0.3.5 / 5.42.1]
[ Szerkesztve ]
-
C. s.
addikt
válasz Cs1csó #126089 üzenetére
Nem hiszem, mert a listában szerepel néhány, aminél ez már engedélyezve van. Akkor a BIOS-ban is engedélyezve lehet, gondolom. Vagy tévedek, az más valami?
Kékes525:
Nekem azt írja, hogy nem talál frissítést, és az 5.31.6-os van telepítve. Az általad írt verziószámot hogyan kell értelmezni? Ez egy fork?
Úgy látom a linkeden, ma jelent meg egy még frissebb: v0.4.0 / 5.43. Ha ennyire új, nem merem még kipróbálni, azt meghagyom a bátraknak. A tiéd jól működik? Az msi-vel hogy boldogul?
Köszönöm a linket! -
papa019
senior tag
Sziasztok!
Nem igazán tudtam eldönteni, hogy melyik topikban lenne a legmegfelelőbb ez a probléma, így ha rossz helyen járok kérlek szóljatok.
Adott egy NAS (AsRock E350M1, 8 Gb RAM, Openmediavault, nBase N-Power 500W táp), amivel az elmúlt pár hónapot kivéve évekig semmi problémám nem volt.
Pár hónapja egyszer teljesen véletlenszerűen lehalt a rendszer különösebb hibaüzenet nélkül, majd újraindítás után produkált egy "disk boot failure insert system disk and press enter" üzenetet. A kábelek megmozgatását követően szépen működött ismét ~2 hónapig. Aztán ugyanez pontosan ugyanaz történt, mint amit fent leírtam.
Eddig volt más dolgom, azért értem be ezzel az átmeneti "örülök, hogy egy ideig megint működik" megoldással.
A mai nap folyamán ismét előjött ez a gond, viszont most nagyon nem akar újra életre kelni a gép.Egy Kingston SSDNow 200 S 30 Gb SSD-n van a rendszer, emellett van 3 WD Red HDD (ezekkel semmi gond nincs, csak az SSD-n problémázik).
Amit eddig néztem:
- SATA adatkábel csere
- összes HDD lehúz, csak SSD-vel indítás
- BIOS reset, AHCI-ről vissza IDE módbaVolt, amikor ismét felismerte a gép az SSD-t, de aztán restart után megint nem.
Megnéztem az asztali gépemben is az SSD-t, az gond nélkül felismerte (több restart után is).
Tudom, hogy elég korosak a hardverek, illetve a táp nem épp ajánlott típus, de ha megmenthető még, akkor nem szeretném kidobni.
Tudna valaki segíteni, hogy mit lehet érdemes még tesztelni, illetve mire lehet gyanakodni (másik táppal még ki fogom próbálni)?
Előre is köszönöm.
-
Cs1csó
félisten
válasz C. s. #126091 üzenetére
Anno telepíteni akartam a gépemre egy Android emulátort, de kiírta, hogy telepítés előtt a BIOS-ban be kell kapcsolni/engedélyezni kell a hardveres virtualizációt. A BIOS beállításaiban ezt megtaláltam "hardver virtualization" vagy valami hasonló néven bekapcsoltam/engedélyeztem és utána már engedte telepíteni. Tehát menj be a BIOS-ba menj végig minden menüben almenüben és ha ezt megtalálod és nincs bekapcsolva akkor kapcsold be disabled-ről enabled-re, aztán fuss neki még egyszer a telepítésnek.
papa019
A tápod több mint "nem ajánlott" kategória, hanem ipari hulladék, próbáld ki egy másik táppal és ha azzal hasít akkor meg is van a gond.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz C. s. #126091 üzenetére
Igen az egy fork. Ez a csávó (DavidXanatos) vette át a nyílttá tett Sandboxie fejlesztését. Ő az első és az egyedüli eddig, aki a továbbfejlesztését vállalta. Itt találsz róla elég részletes leírást a folyamatos fejlesztésről, gondokról, javaslatokról: [Sandboxie Plus (Sbie fork)] Már egy újabb is van: [Release v0.4.0 / 5.43 ]
[ Szerkesztve ]
-
vilmaboy
őstag
Sziasztok!
Segítsetek pls. Sosem láttam ilyet. Valami történt a gépemmel, amitől a file-ok 90%ának a kiterjesztése .kasp nevű lett. Gyakorlatilag ha volt egy pl képem, ami eddig Kép.jpg volt, az most Kép.jpg.kasp lett. Mi a szent xar ez? Mi történt a géppel?
A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!
-
Kékes525
félisten
válasz vilmaboy #126096 üzenetére
[Free Ransomware Decryption Tools]
[KASP file virus ransomware [.kasp] Removal and decrypt guide]
[Kasp File Virus Ransomware [.Kasp] Removal and Decrypt .Kasp Files]
-
sh4d0w
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- PlayStation 5
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Trollok komolyan
- BestBuy topik
- Elektromos autók - motorok
- BestBuy ruhás topik
- Gaming notebook topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- LG 34GL750-B ultrawide monitor
- Új 4K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RX 6700 Xt 12GB/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/750W 2-3 Év Gar
- Új 2K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RTX 3070 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/750W 2-3 Év Gar
- Új 4K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RTX 3070 Ti 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/750W 2-3 Év Gar
- Új 4K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RTX 3080 10Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/750W 2-3 Év Gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest