Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
hun2005
tag
Sziasztok! Lehet úgy resetelni a MacOS-t (Ventura 13.1), hogy a személyes fájljaim megmaradjanak? A meghajtón jelenleg semmi nincs, mindenem iCloud Drive-ban van mentve, így én arra gondolnék, ha nyomok egy resetet, akkor reset után belépek és ugyanúgy megmaradnak a fájljaim. Jól gondolom?
-
huan
őstag
Sziasztok,
Szükségem lenne egy ssh-t kezelő alkalmazásra, mint a Putty.
Létezik Mac-re?
Köszi -
blakey
titán
Ott a beépített Terminal, az miért nem jó?
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
brickm
őstag
válasz Head88 #110186 üzenetére
Igen arra gondoltam. Koszi a helyesbitest.
Alapvetoen akkor a proci nagyobb feluleten tud hot atadni ezaltal, ennek tudhato be, hogy erezhetoen huvosebb lett utana.
Nalam eredeti felbontas mellett:
[link]Ha felskalazok 1440x900 ra ugyan ennyi a homerseklet, csak bekapcsol 1300on a venti.
-
csaba1203
addikt
válasz norbertoth #110177 üzenetére
Örülj neki nekem 35 ciklussal 87% és február 9-én jár le az egy éves garanciám róla....
Valószínűleg nem fog addig lemenni 80% alá úgyhogy én benyeltem rendesen bár teljesítmény és üzemidő drasztikus romlást nem vettem észre rajta.
Kíváncsi leszek erre az 1 hónapra mi jön majd. -
brickm
őstag
válasz csaba1203 #110206 üzenetére
Ne foglalkozz vele. Macbookok akkuja mindig kibír 5-6 évet, akár 7-et is. Akkor meg belefér egy csere. Esetleg 3rd partyra, ha spórolósabban akarod kihozni. Egyik 2015-ösömben az van, semmi gond nincs se üzemidővel, se melegedéssel. Már van benne 250ciklus és simán hozza a 4-5 órát.Előző screenshotomon is látszik, 34% mellett még 2,5órát ír kábé használatra. Így meg simán kihozható egy 10éves élettartam ami k rvajó.
Head88
Igen én se értettem miért jó azaz airgap ott, ezért is próbáltam ki.[ Szerkesztve ]
-
ROBOTER
addikt
Sziasztok!
Nem notebook specifikus a kérdésem, de feltételezen itt vannak a legtöbben, akik értenek hozzá.
Céges windowsos notebookon céges előfizetéssel használom a Office 365 csomagot. Mostanában DAW szoftverek / VST-k miatt felmerült bennem egy váltás iOS környezetre és a magán/céges célú gép összeolvasztása. Magángépként korábban évekig MacBook Prot használtam, akkoriban is az egyik oka a visszaváltásnak a teljes értékű Excel hiánya volt, ez elvileg most megoldott. Ha a Store-ból telepítem az Office-t, megadom az eddig használt accountomat, átköltözhetek egyéb költség nélkül Macre?
Köszönöm!
-
aktív tag
-
brickm
őstag
terminal, iterm2: ssh username@IPcim.
A 22-es default ssh port, csak akkor kell jelölni -p:xx. -el, ha változtatod.
ssh ubuntu@192.068.0.119
vagy
ssh ubuntu@192.068.0.119 -p:10022Enter után lekéri a keyfile-t majd a jelszót kell megadnod.
Termiusban meg Hosts: add new, ott
kitöltöd az IP, username, password mezőket, belépés után lekéri a keyfilet és kész. -
pergabb
senior tag
válasz Janika--1982 #110216 üzenetére
nem, telónál nem így van, ez csak a macbookok kiváltsága Telefonnál inkább az jellemző, hogy meg van adva a tipikus kapacitás, de vkinek kevesebb, vkinek több, így történik az is, hogy vkinek 1 hónap után már csak 99%-os, vagy mint nekem a 13 pro max több mint 1 év után még mindig 100%-os, vélhetőleg egy nagyobb kapacitásu akkut mákoltam be.
Macbook esetén csak az a rossz, hogy nem tudjuk kikapcsolni apple chip esetén, megnézted a linket akkor ott egy kép, ahol offolva lett és szépen mászott is vissza töltésenként. Szívesebben dönteném el én, hogy szeretném, ha az akku 8 év múlva is működne, vagy csak 5 évig, de addig a létező legjobb üzemidővel rendelkezzem.
-
general
addikt
Mennyire gáz bármilyen szempontból is, ha felteszem a Javát egy játék miatt? (laikus kérdés, nem vagyok járatos a dologban)
szerk. Játszik bárki a Simcity 4-gyel? Lenne kérdésem.
[ Szerkesztve ]
-
Dell XPS
veterán
Sziasztok!
Ahogy feljebb is írtam rendelkezem egy MID -2015 13" -mas Pro géppel. Mellettem egy új M2 Air és nagyon más a sokat dicsért kijelző. Nekem nem fehér a fehér, a fekete sem, v. "sárgás" hatása van. "Sokkal melegebb színek" - mondják...
Ti mit gondoltok erről ?
Üdv, Dell XPS
-
Dell XPS
veterán
válasz peugeotmate #110224 üzenetére
Egyik teszt sem húzta le a kijelzőt, sőt dicsérték inkább. Szóval bénáztam kicsit...
Üdv, Dell XPS
-
general
addikt
válasz jlaci74 #110228 üzenetére
Attól függ, mihez és melyik macbook. Én speciel bekalibráltam a Photography profilt valóban színhelyesre, illetve a default XDR profilt használom, mert az tudja a hdr-t. M1 Max.
A Photography profil van leginkább a színhelyeshez, de reszelni kell kicsit azért.
Azt is vedd figyelembe, hogy csak a default profilnál lehet a fényerőt változtatni, a többi fix, bár megadhatod, milyen fényerő legyen pontosan..A vivid, harsány de fals színeket akarsz, akkor oled...
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz general #110230 üzenetére
A vivid, harsány de fals színeket akarsz, akkor oled... - ez most valami troollkodás? Láttál és használtál már OLED-et? Az OLED pontos színmegjelenítésre képes, nem attól lesz valami harsány, mert OLED.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
cSuwwi
aktív tag
Nekem Apple RGB van az air-en és a külső monitoron is. Az alap "színes LCD"-nél jobb színeket ad. A durvulás akkor van, ha a külső monitoron benyomom a HDR-t, akkor még standard HDR-el is túl harsány, vivid colorral meg nézhetetlen (LG monitor)
[ Szerkesztve ]
-
csaba1203
addikt
válasz jlaci74 #110228 üzenetére
Eltérő a két technológia....
Az amoled és oled kijelzők valóban élénkebb színeket és igen magas fényerőt tudnak manapság. Azonban a hátrányuk az, hogy tükröződik a panel és ez elég zavaró is tud lenni.
Egy jó IPS kijelző és a MacBook-ban ez van szerintem teljesen vállalható azért. -
tau_ba
tag
Sziasztok! Asszonynak van egy regebbi imac gepe, amiben egy 1TB-os drive van. Most karacsonyra kapott egy Macbook-ot , de ebben csak 256Gb-os drive van. Az lenne a kerdes, hogy hogyan tudnam a 2 gepet ugy szinkronizalni, hogy az iMac-rol csak bizonyos applikaciok (pl. mail) es bizonyos folderek legyenek szinkronizalva?
-
-mugen-
tag
Tudnátok olyan programot ajánlani ami képes megkeresni,
ha adott HDD-n ugyan abból képből több van?"nankurunaisa"
-
veterán
Sziasztok!
tudtok mac-re valami jo sakk programot ajanlani ahol a gep ellen is lehet jatszani es elo pontok alapjan lehet a nehezseget allitani?
koszi
[ Szerkesztve ]
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Thunderbolt - LAN, hogy működik?
Rá van dugva, most egy router kábelesen, de nem érem el. A beállításokba pedig ez van.Tigris, tigris, csóvafény...
-
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
A szolgáltató DNS vacakol, modemben nem lehet változtatni, ezért minden kliensben megpróbálom beállítani a Google DNS-t. Így a Macbookon is, a képen látható módon. Ennyi volna az egész?
Köszönöm!
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
aktív tag
Sziasztok,szerintetek lesz oled kijelzős,masina idén?
Illetve hova tűnt el a fej-fülhallgató topik?
Segítséget előre is köszönöm.Nagy János
-
blakey
titán
válasz Hegyirabló #110243 üzenetére
Igen, de célszerűbb lenne a HGW-n, routeren beállítani.
-
blakey
titán
válasz cellpeti #110246 üzenetére
Alapból előnybe helyezi a vezetékes kapcsolatot, de ha a Wif-n is csatlakozik, akkor bizonyos esetekben az is működik, eleg ha csak kikapcsolod a Wifit, tehát sárga lesz a kis jelző-ikon, a helymeghatározáshoz azt hasznalja.
-
Hegyirabló
veterán
válasz blakey #110245 üzenetére
Köszi, de ahogy írtam is, abban nem lehet, ezért kell minden kliensben egyesével beállítani.
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
huan
őstag
Sziasztok,
Van windows paint-re hajazó ingyenes képszerkesztő Mac-re?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 256 GB Midnight
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 512GB SSD asztroszürke
- Apple Macbook Air A1466 i7. 8/256Gb Laptop
- MacBook Pro 2019 13" Újszerű 8GB/128ssd/1-3 hónap gar./Akku 94%/p3811
- Eladó 16" M3 MAX Macbook Pro Asztrofekete 2026 Dec.27-ig Garancia
- Apple MacBook Pro 2011 13" i7 8GB RAM 256GB SSD
- MacBook Pro tok tomtoc Sleeve Kit - 14" , fekete
- Macbook Air 2017 A1466 (13" 1440x900 kijelző, i5 1.8GHz, 8GB RAM, 256GB SSD
- Macbook Pro 16" - 2019, 8 mag i9 32/512GB, 4GB Radeon, touchbar, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest