Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
-
LOGOUT.hu
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
marsu.
senior tag
válasz -Skylake- #106651 üzenetére
Összefoglalóból Keyboard Clean Tool. Csak a billt tiltja, de nekem eddig bevált.
[ Szerkesztve ]
-
Noukoum
veterán
válasz -Skylake- #107013 üzenetére
Azt nem tudom hogy az a baj hogy leszóltam bizonyos embereknek a laptopját amit használnak, vagy az a baj hogy átlagos felhasználóknak neveztem őket pedig ők átlag felettinek gondolják magukat?
„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Értem.
Tehát ha én mondjuk hobbifotós vagyok, és az általad leírtaknak csak mondjuk az egyharmadát csinálom, ellenben Lightroom-ban képeket szerkesztek, illetve, egy külső hangkártyával elektromos gitárt kötök a géphez, és Garage Band-ben felveszem, amiket játszom, akkor én már nem vagyok átlag?
Vagy ha átlag vagyok így is, hogy lehet, hogy te, aki egész mást csinálsz a gépen, mint én, szintén átlag vagy? Mi a határ átlag és nem átlag között? Ki mondja meg, mi az átlag? Van erre univerzális szabály?
Ha pontosan ugyanazokat csinálok a gépemen, amit leírtam, de mondjuk a képek szerkesztéséért pénzt kérek, akkor máris nem átlag vagyok? Vagy még mindig az? Hol a két kategória között átjárhatóság határa?
W | W | H | W | W | W | H
-
Parson
addikt
Úgy látom a szó ‘egzakt’ többek számára csak általános kifejezést jelent. Amíg ez a szó nincs jól értelmezve, addig csak ködösítés és összemosás van, de nem pontos válaszadás a kolléga kérdésére is.
Segítek picit. Nem lehet egzakt módon, paraméterek nélkül pusztán homályos példákkal behatárolni ezt. El kell tudni fogadni, hogy csak és kizárólag a gép pontos teljesitményküszöbe határolja a felhasználó lehetőségeit. És ha spec Gizike azon dolgozik mert az ő munkájához elég, akkor had döntse már el ő, hogy munkára vagy csak villongásra használja… na most korábbi hozzászólók is igazolják, hogy nem csak egy szem Gizike használja az air-t munkára. Hiába tetszik/nem tetszik, a munka igénye (cél) szabja meg a bevetendő eszköz szükséges teljesitményét, a büdzsé meg adja az ésszerű felső korlátot.
Nincsen olyan h átlagfelhasználó. Max virtuálisan tudsz ilyet elképzelni. Valós emberek vannak, akik valós, egymástól különböző milyenségű és mennyiségű (végeredményben mindegyik különböző teljesítményigényű - folyamatokat futtatnak a gépen.
Ezeket nem lehet számszerűen átlagolni. Ha mégis ezt mondod, akkor csak ködösítesz, az alapjan pedig jó és elfogadható döntést hozni nem igazán lehet. Ezt a többiek értik… ti vmiért nem.───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
Parson
addikt
válasz -Skylake- #107018 üzenetére
Ez egy gyönyörű leirás a pozícionálásról, mégis a valóságban (ahogy fentebbi példák is mutatják) mégis a user dönti el h melyik eszközt mire használja. És ha vkinek arra megfelel akkor lexarja h az apple hogyan reklamozza es minek nevezi. Mert a pro csak egy nev ha tetszik ha nem. A gép teherbirasa teljesitmenye az ami csak es kizarolag szamit. Az, hogy a te ismerettsegi körödben mindenki csak böngeszesre hasznalja, az elenyesző pelda pont az altalad is emlitett nagy mennyisegben eladott darabszam mellett, amiről nem lehet kijelenteni amig nem ismered mindet h mind csak ugyanezt csinalja vele. Főleg ha kapasbol itt is volt jelentkező aki munkara hasznalja. Egal. A pozicionalas szep, de nem egzakt mutató arra, h mire jo es mire nem, max arra h melyik iranyban keresd a szamodra megfelelő teljesitmenytre alkalmas gepet.
[ Szerkesztve ]
───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
törölt tag
válasz -Skylake- #107018 üzenetére
"Lr-ben fotót editálni … ez NEM ERRE VALÓ"
Megy ez a thread napok óta, de még senki nem írta le, hogy mi a fenére való az Air.
Folytassa már valaki: A Macbook Air arra való, hogy …Egyébként az apple.com Macbook Air szekciójában maga az Apple írja, hogy az Air épp Lr-re való.
Mellesleg ez a "Lightroom-ban képeket szerkesztek"-re adott "Nem ember, nem vagy átlag" válasz azért is vicces, mert esküszöm, hogy a volt munkahelyem _takarítónője_ is fotókat szerkesztett, igaz nem Lr-ban, hanem GIMPben. Akkor ő most nem átlagfelhasználó?
[ Szerkesztve ]
-
Jano_023
őstag
válasz -Skylake- #107032 üzenetére
Nekem ez tetszik amit írsz.
Én igazából azt nem értem, hogy miért fontos hogy kinek szánték.( értem, hogy erről megy a vita csak ... ) A user nem úgy kellene hogy gépet válasszon, hogy azt mondták hogy ez erre jó lesz aztán vagy jó ember kérdezett vagy nem. Mindenkinek van egy igénye és van amire szeretné használni arra kell találnia eszközt, lehetőleg a legoptimálisabbat ami a szükségletei és a pénztárcája közös találkozása legkevesebb kompromisszummal.
A mai világban több ezer forum érhető el minden nyelven, a youtubeon sok vélemény sok tesz és minden elérhető. Fogalmazd meg hogy neked mi lenne az átlag felhasználás(od) és ahhoz mérten válaszd ki az eszközt.
Ennyi.
Az apple marketingjéről meg annyit hogy bármint eladnak bárkinek, ezért van hogy soha semmit nem vettem még meg azonnal. Ha minden keynote után rendelnék akkor a híd alatt kellene aludom, menő tech cucokkal ugyan de akkor is ott.''Az életet nem a lélegzet vételek száma határozza meg, hanem azok a pillanatok mikor eláll a lélegzetünk !''
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz -Skylake- #107032 üzenetére
Én egyetlen egy dolgot szerettem volna csak látni, hogy mi az, hogy átlag user. A vitát előtte nem is olvastam, ezen a két szón akadtam fenn, hogy átlag user. Szerintem nincs olyan, hogy átlag user, nem lehet definiálni. Mindenki teljesen másképp, máskor, máshogyan és másra használja a gépet.
Az átlag user egyenlő a "egy csomó ember mondta"-val (hasonló frázisok még a "mindenki utálja, senki se szereti, az egész internet háborog miatta stb.) és amikor megkérdezed, hogy ki az a csomó ember, akkor az a válasz, hogy a tesóm, egy kollégám, két haverom, meg az ő ismerősük. Aha, az tényleg csomó ember.
Én még azt is elfogadom, hogy a PRO gép (amit sose láttam, azt se tudom mi az) azok számára lett kitalálva, akik életvitelszerűen magas számítási kapacitású feladatokra használja a gépet, ez teljesen érthető.
De ez, hogy átlag user, ez mehhhh.
W | W | H | W | W | W | H
-
deathtania
senior tag
válasz -Skylake- #107197 üzenetére
Első kézből meg tudom neked válaszolni: az egyszeri usernek ez a legegyszerűbb megoldás, rengeteg magyar (és persze más) nyelvű leírás van már a neten, és az egyszeri user azzal sem boldogul, hogy magyarul mit hogy állítson be, nemhogy angolul, ami nyelven nem beszél, nem is ért. IT-s fronton is hidd el, találkoztam már olyan "szakemberrel", aki épp csak valamicskét értett angolul, hiába ez az általános nyelv.
Én teljesen új vagyok a Mac-ben, mégis sikerül magyarra állított OS mellett is még az angol leírásból is megtalálni, amit szeretnék. Egész jó már a fordítás, eddig nem találtam hibát benne, és a Win 10-11-ben sem futottam még bele olyanba, amit ne tudtam volna értelmezni.
Persze Adobe csomagot meg csak angolul használom, de azt is azért, mert asszony grafikus, és ő angol nyelven tanulja a suliban, és így is kell vizsgáznia, így szokta meg, hát nekem is így kell megszoknom...
Amúgy meg nekem talán 2 vagy 3 magyar nyelvű billentyűzetem volt életemben, mellette angol, német, héber befigyelt, most pedig dánt használok a Mac-en, mégis meg tudtam mindig oldani az ékezetes betűket, főleg, hogy a win alatt az alt+space kombóval egy mozdulat kiosztást váltani, így ez csak kifogás a részedről, hogy miért nem írsz ékezetesen...
Telefonon meg ne is beszéljünk róla, nekem is ott az angol és a magyar kiosztás is a kis földgömbön, mindig azt használom, amelyik épp kell, ha más nem, a helyesírás-ellenőrző miatt...
-
Parson
addikt
Talán mert egy dolog a programozas es egy masik a User Interface. Ott, ahol az ember csak tartalomfogyaszto, sztem is tök okés az adott nyelvü UI (nálam pl német). Észre kell venni, hogy amig anno csak az angol ment (programozas es ui esetében is) addig ma már egyre terjedöben van a ui saját nyelvü használata, ami nem ördögtöl való (anno en is csak angol párti voltam, sok helyen most is), igy végeredményben egy ‚kevert‘ szituacioban illik tudni eldönteni mitmikor es hol jo használni. (Ha mindenki értene angolul, akkor ez nem merülne fel…)
───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
SharpSA
veterán
Blabla... Semeddig sem tart billentyűzet kiosztást váltani, de persze megértem, hogy kényelmesebb megmagyarázni miért nem használsz itt ékezetes karaktereket. Ennyi erővel én is megmagyarázhatnád, hogy mondjuk miért írnék legszívesebben fonetikusan angolul... Mert csak, mert nekem úgy jobban tetszik. Az informatika angol nyelvű, de itt most jelenleg nem informatika órán, előadáson, megoldandó feladaton rágódunk ugye? Naugye!
Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz -Skylake- #107228 üzenetére
Az eredeti kérdező felhasználásában (fejlesztés + netezés) mivel ad többet a +1 GPU mag? Még olyan felhasználásban is minimális a különbség, ahol ezt kihasználja (pl: videóvágás), mert amire a 8C/7C kevés, oda a 8C/8C is az lesz (GPU intenzív dolgokra inkább már az M1 Pro vagy M1 Max való), ráadásul egy Air esetén már az is limitáció lesz, hogy kifussa rendesen magát GPU intenzív feladatokban, mivel csak passzív a hűtése és throttlingolni fog. A videóvágás is addig megy jól neki, amíg nem kezded telefosni a timeline-t GPU-val számoltatott effektekkel.
Szerintem a több RAM-mal jobban jár, főleg ha munka közben sokat multitaskol és még ráadásul hosszabb távra is tervez. Múltkor én lettem itt általatok is lesavazva, hogy ne nyafogjak azon, hogy egy RAM intenzív szoftver (esetemben a Lightroom) mellett meg-meg botlik a böngésző 8GB-os modell esetén, miközben én is pont azt mondtam, hogy itt limitáció van és nem azt kértem számon, hogy miért nem elég neki.
Szerintem a 8C/7C modell 16/512GB kiépítésben ~560 ezerért nagyon jó vétel, még annál is olcsóbb, mint amibe Apple-től közvetlenül rendelt CTO gépként került az M1-es áremelés előtt (akkor 590-re jött volna ki).
-
-
-
sprX
tag
válasz -Skylake- #107246 üzenetére
Nem a tévedés ténye a fő csapás, hanem a mérhetetlen arrogancia, amivel az igazad bizonyítod - vagy próbálod bizonyítani. Hidd el, sokkal kevésbé kukacoskodna bárki a véleményeddel, ha azt nem ilyen stílusban tálalnád.
Some days, I need House Music. And some days, I need more House Music ...
-
sprX
tag
válasz -Skylake- #107248 üzenetére
"Ami utana történt lvl1 matek, arról már nem én tehetek, hogy a 8 miért nagyobb szám mint a 7. Mert egyébként ezt kellett elmagyaráznom."
Ha ebben nem érzed az arrogancia jeleit, akkor Uram rajtad kívül itt mindenki hülye és csak Te magad vagy Apache helikopter. Részemről zárom ezt a threadet. Értelmetlen vitába elegyedni veled.Some days, I need House Music. And some days, I need more House Music ...
-
-mugen-
tag
válasz -Skylake- #107607 üzenetére
Amit rendszeresen használok azzal már megtettem.
Van még egy ami NTFS,majd azt is tervezem leformázni bár még nem tudom, hogy exfat vagy APFS vagy macOS extended legyen.
Nem feltétlen saját részre kell,ha hirtelen kellene viszont jól tud jönni,már ha jól működik.Head88
Köszi!"nankurunaisa"
-
-
SharpSA
veterán
válasz -Skylake- #108126 üzenetére
Kérlek olvasd el a részleteket, mielőtt bármit írsz. Egyébként már a megnevezésben is láthatod, hogy nem jogszabály szerint adják (30 nap) és díj ellenében azt, amit írtam (30 napos visszaküldesi lehetöség Mac termékcsaládhoz). Ezt a kosárba lehet rakni a termék vásárlásakor, de az üzletben is adják (én ott vettem a gépet), így hosszabb idő áll rendelkezésre.
"Elállás 14 napon belül
Webshopunkban leadott rendelésed átvételétől számított 14 napon belül indoklás nélkül elállhatsz a vásárlástól, függetlenül attól hogy magánszemélyként vagy cégként vásároltál nálunk."[ Szerkesztve ]
Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben
-
SharpSA
veterán
válasz -Skylake- #108129 üzenetére
Szerintem egyértelműen le van írva: “semmilyen indoklással nem tartozol”, “indoklás nélkül elállhatsz a vásárlástól, függetlenül attól hogy magánszemélyként vagy cégként vásároltál nálunk”.
Ide semmi köze a jogszabályoknak, ezt ők adják, mint szolgáltatást.Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben
-
aktív tag
válasz -Skylake- #108260 üzenetére
App store működik minden készülékemen, minden működik.
Több Apple topikot is olvasok, amilyen káoszt tud okozni ha mindent szinkronizál az iCloud-ba, továbbra sem akarom használni. Semmilyen felhő szolgáltatást nem használok, vagyis nem az iCloud ellen van kifogásom.Mivel a kérdésem válasz nélkül maradt, feltételezem, hogy én vagyok az egyetlen aki nem használ felhő szolgáltatást, vagy ha egyszer ide bejelentkezik valaki akkor halála pillanatáig az élete része lesz, vagy én vagyok az első aki megpróbál kijelentkezni ezért senki nem tudja hogy kell - na mindegy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Magic Mouse 3 - hibátlan.
- MacBook Air 13" 2018 / 256GB, 8GB RAM / Rose Gold (204)
- MacBook pro 13,3 retina 2016 256ssd, 8gb ram
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 13" 2020 M1 processzor 16GB RAM 512GB SSD
- Üzletből, garanciával, újszerű dobozos Macbook Air Retina M1 13" Space Gray 8 RAM 256SSD magyar bil
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest