Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-03-18 09:42:28

LOGOUT.hu

Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget! :)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1201) interstate76 válasza Lacielvtárs (#1200) üzenetére


interstate76
addikt

.

[ Szerkesztve ]

téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... továbbá eladó Xiaomi Mi 12T Pro, Teclast P26T tablet és PS4 játékok (Far Cry 4, Heavy Rain & Beyond Two Souls, Prey, The Evil Within 2)

(#1202) interstate76 válasza Lacielvtárs (#1200) üzenetére


interstate76
addikt

Te egy Mindig TV vételére alkalmas, dvb-t tuneres set-top-boxot linkeltél be, ez pedig egy mini PC topik. Annyi közül van egymáshoz, hogy mindkettőt TV-re szokták kötni.

Ha valaki tud itthon, jó áron, jó fajta mini PC-t, linkelje be! Én hirtelen csak 20 ezer Ft felett találtam és nem is ismerem az adott típust.

[ Szerkesztve ]

téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... továbbá eladó Xiaomi Mi 12T Pro, Teclast P26T tablet és PS4 játékok (Far Cry 4, Heavy Rain & Beyond Two Souls, Prey, The Evil Within 2)

(#1203) Csicsóka válasza interstate76 (#1202) üzenetére


Csicsóka
őstag

Ezek jól támogatottak, persze kicsit drágább mint kínából.

[link]

[link]

(#1204) DiszNóÓl válasza Lacielvtárs (#1196) üzenetére


DiszNóÓl
senior tag

Szia, itt is ;)

Mini MX 2G/16G-em van innen, ne félj a külföldi vásárlástól. Nekem 2 hét alatt megjött (mármint a box). ~14,7k-ra jön ki. :K

HATER

(#1205) Lacielvtárs válasza DiszNóÓl (#1204) üzenetére


Lacielvtárs
nagyúr

adj Isten itt is :DD
köszönöm neked is a linket...
lehet rászánom magam, ha már ketten is mondjátok hogy érdemes külföldről vásárolni :R

interstate76: :R
nagyon úgy tűnik kevertem a szezont a fazonnal :D

[ Szerkesztve ]

"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯

(#1206) DiszNóÓl válasza Lacielvtárs (#1205) üzenetére


DiszNóÓl
senior tag

Van rá garancia innen is, ~15k vs 23k nem mindegy. Egy vezeték nélküli bill+egér párost ajánlok hozzá, vagy valami air mouset.

Más
A döntögetős játékokhoz ilyet kerestek szerintem.

HATER

(#1207) k.zozo.


k.zozo.
tag

Lehet, hogy hülye kérdés, de OpenElec-el is működnek a play áruházas alkalmazások és az Androidos progik?

(#1208) interstate76 válasza Lacielvtárs (#1205) üzenetére


interstate76
addikt

Semmi gond, azért vagyunk itt, hogy segítsünk eligazodni a géprengetegben. :)

(#1206) DiszNóÓl Jó, amit linkeltél, de a legjobb az lenne, ha egy kontroller lenne giroszkópos, vagy ha gombokhoz lehetne rendelni a jobbra-balra döntögetést.

(#1207) k.zozo. Sajnos nem. :(

[ Szerkesztve ]

téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... továbbá eladó Xiaomi Mi 12T Pro, Teclast P26T tablet és PS4 játékok (Far Cry 4, Heavy Rain & Beyond Two Souls, Prey, The Evil Within 2)

(#1209) k.zozo. válasza interstate76 (#1208) üzenetére


k.zozo.
tag

Akkor arra jó a dual boot, hogy Android ha alkalmazásokkal szórakoznék és OpenElec boot ha multimédia.

(#1210) Danecay válasza interstate76 (#1192) üzenetére


Danecay
őstag

Telefont nem lehet vajon valamilyen módon kontrollerként használni?

(#1211) interstate76 válasza k.zozo. (#1209) üzenetére


interstate76
addikt

Pontosan. De persze android alatt sem tilos filmeket/sorozatokat nézni. :) Rengetegen a TV-k beépített médiaplayereit használják nagy megelégedéssel, márpedig amit utóbbiak tudnak, azt nagyjából tudja a droid alatt futtatott MX Player/Archos Player/Kodi is.

(#1210) Danecay De igen, csak nem működik a "döntögetés".

[ Szerkesztve ]

téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... továbbá eladó Xiaomi Mi 12T Pro, Teclast P26T tablet és PS4 játékok (Far Cry 4, Heavy Rain & Beyond Two Souls, Prey, The Evil Within 2)

(#1212) Voice24 válasza DiszNóÓl (#1204) üzenetére


Voice24
őstag

Azért a Kínából érkező cuccok árához ne felejtsük el hozzáadni az itthoni Áfát sem... ;] Hacsak nem európai raktárukból szállítanak.

(#1213) Danecay válasza Csicsóka (#1172) üzenetére


Danecay
őstag

Na, szóval a FW update MXQ Pro+ -ra Power és Reset gomb nélkül:

Kicsit körbe is írom hátha tanulságos lesz valaki számára. Na szóval a korábban linkelt leírás alapján USB-A - USB-A kábel beszerzése után USB Burning Tool-al akartam telepíteni az oroszok által mod-olt romot, de sajnos akárhogyan is csatlakoztattam a BOX-ot a PC-hez vagy a laptophoz, a csatlakozásnak nyoma nem volt semmilyen formában. Némi internetes keresgélés után azt hittem, hogy nem megfelelő USB kábelt vásároltam mert több esetben találkoztam zárójelesen az OTG jelöléssel a kábelre vonatkozóan, miközben én csak egy sima 500 ft-os kábelt szereztem be. Visszatért azonban a remény amint később talán a BOX-on történő USB hibakereső mód bekapcsolását követően változtatott a dolog mert bekapcsolást követően az USB Burning Tool azt írta, hogy Connection Success, egészen addig amíg fel nem jött teljesen a rendszer, majd ismételten nem jelzett kapcsolatot. Menet közben viszont arra is fény derült, hogy PC-vel USB porton történő összekötés során, bekapcsol a BOX az ezen keresztül kapott 5V-al is, igaz teljesen bizonytalanul, mert a Connection státusz folyamatosan változott, hol csatlakozott, hol levált, de sikerült úgy is felbootolni, hogy megvolt és nem ment el a kapcsolat, de sajnos bármilyen applikációba vagy menübe való mozgásba belefagyott, így sajnos a Recovery módba való újraindításhoz használni kívánt Power Menu alkalmazás indításában is. Ezt követően egy kis újabb internetes turkálás után meglett a megoldás.

Ez a lényeg:

Külső 5V-s táp leválasztása, mellőzése. Ezt követően a BOX kikapcsolt állapota mellet az USB Burning Tool elindítása PC-n -> USB kábel csatlakoztatása a BOX 4-es USB portjához egészen addig amíg ki nem írja, hogy Connection Success, majd leválasztás (széthúzás) -> használni kíván Image fájl beimportálása a USB Burning Tool-ba -> újbóli USB csatlakoztatás -> START. Ha minden igaz végigmegy a folyamat amit egy állapotsáv is jelez, majd miután végzett STOP és szétcsatlakoztatás. Normál módban történő összecsatlakoztatás után már az új rendszernek kell feljelentkeznie.
A művelet sikerességéhez persze szükséges a mac_ether.ini fájl megfelelő helyre történő másolására is.

Mivel írtam, hogy nem magamtól voltam ilyen okos ezért belinkelem az általam felhasznált angol nyelvű Forrásanyagotis!

(#1214) Danecay válasza Voice24 (#1212) üzenetére


Danecay
őstag

Én a GearBest-ről rendeltem, ahol voltak olyan rendesek, hogy minden külön kérés nélkül 16,75 eurót tűntettek fel Total Price-ként a csomagon amit postázás előtt le is fotóztak és e-mail-ben elküldtek ami mellett szövegesen a valódi 42.99 USD ár volt feltüntetve :) Ilyen BOX sajnos nem volt EU-s lerakatban ezért Kínából kellett megrendelni, de az EU-ból rendelhető kütyük felára olyan 1000 ft nagyságrendet jelent ami tekintve a vám és az adómentességet bőven megéri, ráadásul hamarabb is ideér. Nekem ma érkezett megy szintén a GearBest-ről de ezúttal EU-s lerakatból származó WiFi-s billenytyűzetem ami miatt nagyságrendileg 500Ft felárat kellett fizetnem, nem mellesleg látszólag teljesen jól is működik a kütyü.
A garancia érvényesítés egy internetes külföldről történő rendelés esetén ismét egy más kérdés. Egyszer én is majdnem pórul jártam egy Kínából rendelt telefonnal, végül szerencsésen jöttem ki belőle, vagyis legalább nem vagy csak minimálisan buktam a dolgon.

(#1215) Danecay válasza Danecay (#1213) üzenetére


Danecay
őstag

Hoppá, benéztem egy sorrendiséget aminek lehet hogy van jelentősége. Tehát az image fájl importálását követően kell START gombot nyomni és csak ezt követően újra csatlakoztatni au USB kábelt.

(#1216) DiszNóÓl válasza Voice24 (#1212) üzenetére


DiszNóÓl
senior tag

Gearbestnel a csomagolasra alacsony arat irnak, igy atmegy a vamon.

HATER

(#1217) gabywap válasza Lacielvtárs (#1205) üzenetére


gabywap
tag

Szia! Na még egy tuneres vezió is hátha ez is érdekel. :) Én is kinából rendeltem meg 3hét megjött át ment a vámon mivel feladás eu-s raktárból sweden volt. :) aliexperes-ről.....
K1-Plus-S2-T2-Combo
[link]

[ Szerkesztve ]

K1+ S2 T2 - Ustym PRO 4k - Amiko Viper 4k - Zgemma H7S-H9Stwin - U2C Denys H.265

(#1218) Voice24 válasza Danecay (#1214) üzenetére


Voice24
őstag

Így van, amit lehet, én is Eu-s raktárból rendelek, bár én legtöbbször a tinydeal-től. Hasonló billentyűzetet rendeltem én is, remélem, nálam is jó lesz. Kiváltja rendesen a billentyűt és az egeret is?
Amúgy ha kiszúrnak egy csomagot, és elkezdik vizsgálni, a csomagra írt ár kevés lesz, mert olyankor bekérik a számlát és a fizetési igazolást is.

(#1219) junkpod válasza k.zozo. (#1180) üzenetére


junkpod
nagyúr

Ha a hangrendszered is hasonló árkategória, akkor ne aggódj a flac miatt, hallgass mp3-at.

Box's don't touch!

(#1220) DiszNóÓl válasza Voice24 (#1218) üzenetére


DiszNóÓl
senior tag

Igen kiváltja mindkettőt.

HATER

(#1221) Csicsóka válasza DiszNóÓl (#1216) üzenetére


Csicsóka
őstag

Bocs, nem neked akartam valaszolni.

[ Szerkesztve ]

(#1222) Csicsóka válasza Danecay (#1215) üzenetére


Csicsóka
őstag

Köszi a leírást, hamarosan ki fogom próbálni ezt a módszert is.

(#1223) interstate76


interstate76
addikt

Srácok, 3 megjegyzés:
1. A vámosok egyáltalán nem hülyék, tisztában vannak vele, hogy a kicsi kínaiak gyakran a valós értéknél kisebbet tüntetnek fel a csomagoláson. Emellett nekem pl. már nem egyszer jött meg 35,- USD értékű, felbontott csomagom, tehát még jóindulatúak is: kicsivel az ÁFA-határ felett nem, vagy legalábbis nem feltétlenül fizettetnek sarcot. Légyszi, ne írjatok ellenpéldákat, ne OFF-oljuk szét a topikot!
2. A telefonokra és a tabletekre már ráálltak (ha 1 USD van a csomagra írva, akkor is valószínűleg fizeted az ÁFA-t és a vámeljárási illetéket/díjat) - ugye nem szeretnénk, hogy a mini pécékre is ráálljanak? Lehet, hogy nem befolyásol az égvilágon semmit, ha oldalanként 2-3 hsz. arról szól, hogy épp milyen mini PC csúszott be, de lehet, hogy igen. Minek kockáztatni?
3. Ha ÁFA-mentesen érkezik meg valamid, akkor ne reklámozd, mert az ÁFA-elkerülés bűncselekmény! Akkor is, ha nem "direkt" csináltad, csak egyszerűen megjött és kész.

Köszönöm a figyelmet! :R

téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... továbbá eladó Xiaomi Mi 12T Pro, Teclast P26T tablet és PS4 játékok (Far Cry 4, Heavy Rain & Beyond Two Souls, Prey, The Evil Within 2)

(#1224) Alien!


Alien!
senior tag

Sziasztok!

Nemrég érkezett egy beelink mxIII mini (2/16gb), rövid tapasztalatok:

- meglepően gyors, pörög rajta minden, tökéletesen lehet vele netezni pl.
- a távirányító jobb minőségű, kevés a gombja de használható, bár az androidot illene jobban rászabni (legtöbb program nem működik vele)
- A Kodi Moviesharkra és más streamelő kiegészítőre tökéletes
- alig melegszik
- gyors boot (lényegesen gyorsabb mint az itthon lévő MXQ-é)

Negatívumok

- Kodi: bitstream (DD,DTS) használhatatlan (pattog)
- Kodi: nincs automatikus képfrissítés igazítás, emiatt sűrű framedrop van (főleg mozgásjavítónál jön elő)
- Kodi: nincsenek HQ szűrők, emiatt a streamek sokkal csúnyábbak mint pc-n.
- Vidon.me, SMPC: a reklámozott előnyökből semmit sem érzékeltem, sőt szerintem rosszabbak mint a Kodi
- HDMI-CEC: működik, faszán irányítható a tv távjával minden, viszont ha ez aktiválva van, akkor a cucc minden kikapcsolásnál elfelejti a beállításait. "Szerencsére" az alapértelmezett nyelv egy ákombákom ázsiai, szóval nem árt némi rutin az átállításához. (ez a hiba az MXQ-nál is előjött).
- Plex app: bitstream itt sem működik, külső mx playerrel úgy néz ki használható
- nekem erősítőbe van kötve HDMI-vel onnan megy a tv-re. Ha az erőlködőt utólag kapcsolom be, a hang átvált, de a 60hz visszavált 50hz-re. és elkezd szemetelni a kép (fehér csíkok futkároznak). Csak az újraindítás segit.
- Multitask: a 2Gb ellenére szinte nincs is, a háttérbe küldött Kodi kivétel nélkül mindig újratölt. Vicces, mert az 1gb-os MXQ-nál simán háttérben marad.

40 eurót így is megér főleg Moviesharkozni,, de jelenleg komoly problémái vannak, normális házimozira részemről kilőve.

Valaki tudna ajánlani egy kifejezetten használható air mouse-t? (ezek be is kapcsolják a kütyüt?)

(#1225) interstate76 válasza Alien! (#1224) üzenetére


interstate76
addikt

Jól összefoglaltad. A médiaplayeri hiányosságok nem meglepőek, android alatt szerintem mindegyik box hasonlókkal küszködik, OpeneELEC alatt jobb a helyzet. Viszont még mindig nem tudom, hogy erre a típusra telepíthető-e micro SD kártyás verzió (nem volt időm foglalkozni vele, ill. nem is médiaplayernek vettük, szóval nem is élvez prioritást a dolog).

Multitask: azt vettem észre, hogy a [Home] gombot használva kilövi az alkalmazásokat. Ami egy bénaság, de kikerülhető, ha a tőle jobbra lévő gombot nyomod meg, ami listázza a legutóbbi alkalmazásokat, és utóbbiak közül választasz egyet, majd utána nyomod meg a [Home] gombot. Kodival nem próbáltam, Flud-nál működik.

Bekapcsolásra csak infrás táv használható, ha jól tudom. Légegereket nem vágom, évekkel ezelőtt próbáltam egyet, aztán ment a Hardverapróra (vagy egy rokonomhoz került, már nem is tudom :) ).

[ Szerkesztve ]

téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... továbbá eladó Xiaomi Mi 12T Pro, Teclast P26T tablet és PS4 játékok (Far Cry 4, Heavy Rain & Beyond Two Souls, Prey, The Evil Within 2)

(#1226) Alien! válasza interstate76 (#1225) üzenetére


Alien!
senior tag

köszi, a multitaskot próbáltam egérrel is, a futó alkalmazások előhívásával, de a kodi ott is újratölti magát. Gondolom roottal valahogy meg lehetne berhelni a memória managementet.

(#1227) interstate76 válasza Alien! (#1226) üzenetére


interstate76
addikt

Az enyém rootolva jött, de a memória managementhez nem konyítok. :N

téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... továbbá eladó Xiaomi Mi 12T Pro, Teclast P26T tablet és PS4 játékok (Far Cry 4, Heavy Rain & Beyond Two Souls, Prey, The Evil Within 2)

(#1228) interstate76 válasza interstate76 (#1186) üzenetére


interstate76
addikt

A Lego Creator Islands és a Lego Juniors Quest is megy rajta, és kontrollerrel szépen irányíthatóak is: jobb stick = hybrid pointer (Tincore Keymapper-rel konfigolva, ha valaki nem olvasná az előzményt).

téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... továbbá eladó Xiaomi Mi 12T Pro, Teclast P26T tablet és PS4 játékok (Far Cry 4, Heavy Rain & Beyond Two Souls, Prey, The Evil Within 2)

(#1229) peternac


peternac
tag

Sziasztok!
Egy megerősítést szeretnék kérni: az itt található OpenELEC rilízek (*MiniMX*) erre az 1/8 és 2/16 boxokra valók?
Van egy mini M8S-em, de szeretnék egy OpenELEC-es boxot is a másik szobába. Előre is köszi! :R

(#1230) DoItYourself válasza peternac (#1229) üzenetére


DoItYourself
Topikgazda

Igen.

Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105

(#1231) DoItYourself válasza Pelican (#1190) üzenetére


DoItYourself
Topikgazda

Eléggé lassan jött ki ez a frissítés, úgy látszik még mindig a memória probléma van terítéken.

Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105

(#1232) Zebra23


Zebra23
csendes tag

Sziasztok megjött a Mini MX ver 1.0-ás dobozkám :))

1. körben az SD kártyás Openelec verzióval próbáltam ki. Ha 2 hétig stabil akkor meg fel a flash-be :DDD
? Van tapasztalat SD-ről flash-be telepítésről?

Rövid teszt:
TV: Sony EX-721
Xperience1080-as Skin nálam furcsán viselkedett. ( CEC -en keresztül távirányítóval nem működött restart után)
Aeon Nox hibátlanul működött.
gyári Confluence hibátlanul müködik.

Kíváncsiságból 4K-s videókkal teszteltem mit tud a kicsike:
3.Ducks-2160p@50fps-4Mbps.mkv

7Wonders_of_the_World_Italy_3840_2160_10_bit_51,6M_hevc.ts

bbb-1920x1080_H265_HVEC_60fps.mkv

Bieber Grammys.ts --- Csak Zöld kockák voltak

elephants-dream-1080-cfg02.mkv

fitness-trailer-8000.mkv

H.265 HVEC Test 1.mkv

H.265 HVEC Test 2.iso

iphone6s_4k.mov

LG_4K_View-the-Feeling_hvec_24_9M_8_bit_29_970fps.mp4

linkin_park_ultra-hd.mp4

Samsung_UHD_Dubai.ts

Sony_Alpha_7R_3840_2160_h264_8_bit_98_6M_29_976fps.mp4

[ Szerkesztve ]

(#1233) Zebra23 válasza Zebra23 (#1232) üzenetére


Zebra23
csendes tag

Az előzőt nem tudom már szerkezteni...
Az "H.265 HVEC Test 1.mkv" alatt a Fitness 8000Mbit/s-es kép van.

A H.265 HVEC Test 1.mkv screenshot elveszett az éterben...

(#1234) Beni2360


Beni2360
félisten

Lassan az én MINI MX-met 2/16, sikerül beizzítanom. Érdekes módon ha a KODI-ban és a ViDon-ban bepipálom a felkonvertálást 2.1-re amit kiválasztottam a listából egyből a beállításnál vagy a film indításnál lefagy és csak újra indítás-áramtalanítás segít. A K1 plus-nál ilyen gondjaim nem voltak. Nagyon gyors kis masina. Holnap lesz az SD kártya próba.
Hajrá magyarok!!!! 2:0 :C

[ Szerkesztve ]

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#1235) Danecay válasza Voice24 (#1218) üzenetére


Danecay
őstag

Nem igazán volt időm nagyon próbálgatni, de működik és természetesen sokkal praktikusabb és kényelmesebb a távirányító használatánál, külön örvendetes a scroll funkció a touch pad-on. Van egy WiFi-s Trust billentyűzet + egér kombóm amit sajnos nem kezel, így a távirányítóval és egy kábeles USB-s egérrel állítgattam a masinát a megérkezését követően elég kínkeserves módon, míg ezzel a kis kombinált WiFi-s billentyűzettel sokkal gyorsabban és hatékonyabban megtehettem volna ha már akkor is rendelkezésemre állt volna.

(#1236) DoItYourself válasza Beni2360 (#1234) üzenetére


DoItYourself
Topikgazda

Android alatt nekem mindig lefagyott, ha nem 2.0-ra volt állítva a Kodiban a hangkimenet. Ez ugye a lekeverésre vonatkozik. Kodi audio quickstart guide c. cikket ajánlom áttanulmányozásra. Első blikkre nekem nem volt egyértelmű a Kodi hangkimenet beállítása.

Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105

(#1237) samupapa válasza Beni2360 (#1234) üzenetére


samupapa
csendes tag

Üdv:
Kodi 16.1-nél nekem is ezt csinálta, ha elállítottam alapértelmezettről a csatornák számát, ha visszaállítottam akkor megy stabilan, de nincs többcstornás hang (MXQ Pro).
Rendeltem egy A+ márkájú bill + egér kombót, azt szépen kezeli,hibátlan (ráadásul 3500Ft volt emagéknál)
Most várom, hogy megérkezzen a fullbillentyűzetes touchpados kontrollerem...
Na meg érkezik egy M8S mini 2/16GB, amit már nagyon várok, mert el lehet lenni az 1/8-cal, de néha feszegetem a határait... :-)
Lehet kicsit ráfüggtem ezekre a boxokra?
Játékkal még mindíg nem volt időm foglalkozni, de ha jutok valamira majd leírom a tapasztalatokat.
Valaki egy gyors és egyszerű magyar leírást tudna csinálni, hogyan kell MX playert beintegrálni KODI-ba, hogy legyen 5.1 hang hálózati filmnézéskor is a digitális kimeneten azt megköszönném, mivel a KODI-t hiába állítgatom, nem megy...
A vidon.me meg nem látja semmilyen meghajtómat MXQ-n se USB, se hálózati... Ezt sem értem.

Üdv:
Samu

[ Szerkesztve ]

("Ha lenne pénzem, már nem lenne..." :-) )

(#1238) w.miki


w.miki
veterán

Ez itt kicsit off, de másik topikba (még) nem merem feltenni ezt a kérdést:
Kodi nem lassú, filmnézésre? Vagy ti mást használtok?
Kodi (15.2) használok, MovieShark kiegészítővel, és Exodus +-al keresem a nézendő filmeket, de nagyon lassú az egész.
Percekig kerreg a Dolgozom ikon. Idegesítően lassú.
Plusz az egész Kodi kezelőfelületet nehézkesnek tartom, alig igazodom el a menükben. Olyan is van, hogy rámegyek egy gombra, és a mellette lévőt érzékeli...
PS3-on a régi Movian sokkal jobb volt.
Ti is így vagytok vele? Vagy könnyen boldogultok? Hogyan?

[ Szerkesztve ]

Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu

(#1239) DoItYourself válasza samupapa (#1237) üzenetére


DoItYourself
Topikgazda

A Kodi + külső lejátszó témáról az általános Kodi topikban volt szó néhány napja, olvasd a hsz.-eket kb. 880-tól. Magyar leírás nincs, de ha jól látom egy xml fájlt kell lementeni, nem lehet olyan bonyolult.

Vidon-ból a 13.2 verzió az, ahol működhet a passthrough hangkimenet, azt próbáld ki.

Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105

(#1240) DoItYourself válasza w.miki (#1238) üzenetére


DoItYourself
Topikgazda

S905 lejátszóval lassú a Kodi?

Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105

(#1241) Alien! válasza w.miki (#1238) üzenetére


Alien!
senior tag

nekem beelink mx3 minin teljesen jó és gyors a Kodi kezelőfelülete. kis túlzással teljesen olyan mint egy erősebb pc-n. Szerintem a streamelő pluginek gyorsasága netfüggő. Én az 1gbites lan-t használom emiatt. Tehát aki teheti mindenképp kábellel kösse hálózatba.

(#1242) w.miki válasza Alien! (#1241) üzenetére


w.miki
veterán

Te milyen kiegészítőkkel használod? Nézel vele online filmeket is? Melyik kiegészítővel?
Akkor nálad a net miatt gyors?

Nálam több rendszeren is lassú. Az Mk808b plus-on, S4 mini-n, LG Spirit-en... (5MB net, wifin elosztva)
Több eszközön próbáltam, de nehezen boldogulok.
Olyan is van, hogy a Kodi fogja magát is kilép.

[ Szerkesztve ]

Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu

(#1243) smokk.


smokk.
tag

Sziasztok!

Mxq pro+ lejátszót használok jelenleg openelec el. Sajnos valamiért nem tudom rávenni,hogy hangot adjon ki az a/v kimeneten. Android alatt megy simán. Itt csak hdmi-n visz ki.. hogy lehet ezt megoldani. hogy a hangot ne,vagy ne csak hdmi-n játsza?

(#1244) vargalex válasza Alien! (#1241) üzenetére


vargalex
Topikgazda

Keresésnél nincs olyan adatforgalom, ami miatt a gigabit akkora előnyt élvezne. Inkább a szervereknek nagy a válaszidejük. így ez platformfüggetlen.
Illetve, mivel a keresés/lejátszás külső szervereket szólít meg, így csak megfelelően nagy sebességű net előfizetés esetén van előnye a gigabit kapcsolatnak. Persze a belső hálózat az más téma.
Ettől függetlenül én is vezetékes kapcsolatot javaslok.

Alex

(#1245) interstate76 válasza smokk. (#1243) üzenetére


interstate76
addikt

Ugyanez volt a gondom egy MXQ S805-össel. Csak usb-s hangkártyával tudtam megoldani, hogy a hdmi-n kívül máshol is adjon ki hangot.

téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... továbbá eladó Xiaomi Mi 12T Pro, Teclast P26T tablet és PS4 játékok (Far Cry 4, Heavy Rain & Beyond Two Souls, Prey, The Evil Within 2)

(#1246) Csicsóka válasza smokk. (#1243) üzenetére


Csicsóka
őstag

Csak kicsit kellett volna visszaolvasni, mert itt már leírtam a megoldást.

(#1247) Beni2360 válasza samupapa (#1237) üzenetére


Beni2360
félisten

Valaki egy gyors és egyszerű magyar leírást tudna csinálni, hogyan kell MX playert beintegrálni KODI-ba?
Először is tudni kellene, hogy mivel táplálod a kodit vagyis usb vagy lan-smb? Mert smb nem fogja elindítani csak UPnP-n keresztül fogja elindírani, de ott nem lesznek a film ismertető lehetőségek.
Én kipróbáltam az Archos Video playert nekem nagyon bejön szebbnek érzem a képet és majdnem ugyan olyan infókat - poszterek - ismertetők -tartalom -stb mint a KODI. De csak Angol nyelven van. :DDD A pro változat kikölcsönözhető és a hozzá való kódekek meg a Playról kell letőlteni, első indított filmnél kiabál is. Pl smb sem kell eresgélni saját maga mindent megtalál, egy MISÉT megér. 5.1-ben nem tudok segíteni mert nekem csak 2.1 soundbarom van.
Ha mégis az MX mellett döntesz akkor és nem boldogulsz akkor priviben keressél és átküldöm a szerkesztett filet és a leírást.

[ Szerkesztve ]

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#1248) samupapa válasza Beni2360 (#1247) üzenetére


samupapa
csendes tag

Köszi! Megnézem ezt az Archos-t magamnak!
Igen olvastam, és megnéztem az angol nyelvű leírást is, de nem pontosan értem mit, és hova kell.... ezért gondoltam, hogy valaki segít, magyarul :B
A többi választ is köszi!
-------
Sajnos ma sem jött meg az M8S minim meg a fullos kontroller sem :( Ez már függőség, kérem :F
:)

[ Szerkesztve ]

("Ha lenne pénzem, már nem lenne..." :-) )

(#1249) smokk. válasza Csicsóka (#1246) üzenetére


smokk.
tag

Köszönöm! És ezt hogy tudom megcsinálni? :R :F

(#1250) Beni2360 válasza samupapa (#1248) üzenetére


Beni2360
félisten

Az utolsó mondatomban benne van, hogy segítek, csak el kell dönteni és tudni kellene melyik MX Pl használnád mert más a pro és a free aktiválása.

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.