Hirdetés
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
-
LOGOUT.hu
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
junkpod
veterán
válasz HornedReaper #31980 üzenetére
Már most vegyél egy matt fekete ragasztó szalagot és ha megjön, még bekapcsolás előtt ragadt le a kijelzőt. Hidd el, szükség van erre
Amúgy működik rendesen, le9 is megy vele, wifije harmatos, és nekem a gigabit is hiányzik...Box's don't touch!
-
terra052
őstag
Segítség 😁 Beelink MXIII-II-n lehet Plex szervert indítani vajon?
werkmania.hu
-
djnice
veterán
válasz Márton #31987 üzenetére
Nem 10 bitbe kódoltad véletlenül?
Szerk: Ja látom már mi a gond:
VP9 Profile-2 up to 4Kx2K@60fps
H.265 HEVC MP-10@L5.1 up to 4Kx2K@60fps
H.264 AVC HP@L5.1 up to 4Kx2K@30fps, H.264 MVC up to 1080p @60fpsHasználj VP9-et vagy H.265-öt. H.264-ben max 30 fps lehet 4K-ban.
[ Szerkesztve ]
-
dugesz77
őstag
válasz junkpod #32002 üzenetére
Most ,hogy így mondod betyár nagy a nyílás valószínűleg sima (tehát nem micro) sd való bele de gondolom sokaknál hempereg pár ilyen átalakító a fiók mélyén nem hiszem, hogy nagy probléma lenne ,plusz ugye ha van valakinél éppen kihasználatlan teljes méretű sd kártya akkor ebben azt is lehet használni.
Ebben a videóban is "full size" emleget.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Ebbe nem sok tuti van, ez a minimum ha valamiért nem jön össze, rengeteget forgattam az eszközöket és manuálisan frissítettem a dtb-ket vagy új kártyát írtam, a Tanixszal valami nem kerek a hozzávaló dtb-vel, a másikkal jó de ott meg nincs kijelző de ha lesz időm akkor azzal fogok foglalkozni, eddig inkább egy másikat használtam.
Tömörítettlen hangot nem lehet szabályozni, ilyet én nem is írtam, nem is értem, sistereg az a saját dtb-jével PT módban 7.1 kimenet esetén, lekeverve DD-re nincs gond.[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
Tanix TX3 mini-re lett új dtb és tökéletes LE 8.90.3 alatt, Multi CH 7.1 hibátlan és a kijelző is.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
ekrisztian
őstag
Sziasztok!
Létezik olyan usb dvb-s2 adapter amit a KII pro felismer LE alatt?
-
junkpod
veterán
válasz blakey #32008 üzenetére
Ez a sisterges érdekes, szerintem a HDMI kábelek lehet hozzá közé, ugyanis a 7.1 pcm kéri a legnagyobb sávszélességet.
Két kábellel próbáltam, 1ik kábel esetén mindkét kodi-sample videó (kalozhajós és western-lovoldozos) sistereg, leginkább a surround hangszórókból. 2dik kábellel csak az egyik videó sistereg, másik nem. Bár az is hozzá tartozik, hogy a sima 905 box a 2dik kábellel hibátlan.
Az is eszembe jutott, hogy volt valami hw korlátozás a 905x boxokon a pcm hang esetén, valami Hz vagy bitmelyseg korlátja volt.[ Szerkesztve ]
Box's don't touch!
-
Rick4
félisten
válasz blakey #32008 üzenetére
Nálam az a tuti, ha minden jó, ennél több nem kell.
A kolléga javaslatra innen az első: [link] dtb, illetve ez a LibreELEC-S905.arm-8.2-8.2.3.1.img.gz: [link] jelen pillanatban az utolsó előtti.
Tömörítetlen hangot én tudtam szabályozni addig, amíg a hangbeállítások nem voltak a táblázat szerint beállítva, illetve nem volt fent az ide tartozó dtb. Tegnap este még utána is nyomogattam, minden rendben... Biztos nem számít, de nálam egy 16GB-os Kingston kártyán van a cucc.
Egy dolog maradt már csak a kodin belül, nem sok kedve van az újonnan mappába került filmek adatbázisát frissíteni, meg néha kiírja, hogy nem sikerült a kiszolgálóhoz csaltakozni. De persze a film alatta megy. Illetve az a kérdés, hogy ha az exit gombot megnyomom, a főmenübe visszalépek, már lehet ott mászkálni, de a filmet tovább játssza. Na ettől a fícsörtől is megszabadulnék szívem szerint.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
blakey
titán
Azt még nem írtam, frissül a dtb is update mappából csak kell mellé az img is, egyedül nem fog frissülni.
(#32011) junkpod
Nálam most hibátlan, lett új dtb a TX3 minire és nincs sistergés, semmi más nem változott és a többi boxon nincs sistergés, nem ad okot a szitu, hogy kábelre gyanakodjak, ráadásul nálam a kijelző sem volt jó, most hibátlan, vált a "play" gomb, minden funkció működik, a wifit még nem néztem. A TX3 Mini az S905X-es dtb-vel nem sistergett, a hozzávalóval meg igen.[ Szerkesztve ]
-
Polllen
nagyúr
-
blakey
titán
válasz blakey #32013 üzenetére
Wifi is jónak tűnik, majd du. talán lesz időm tesztelni.
(#32015) junkpod
Innen van a tx3mini dtb és LE 8.90.3-mal teszteltem valamint az LE repoból kell telepíteni az ikon kiegészítőt amivel működni fognak.[ Szerkesztve ]
-
sugarforce
addikt
Blakey hozzászólása alapján
húzd az update mappába a megfelelő img-t illetve dtb-t és nyomj egy újraindítást -
blakey
titán
válasz junkpod #32015 üzenetére
Ezért írtam LE fórumán, hogy valamiért nem jó S905W-n a PCM és szerintem a dtb miatt van, most hogy így volt-e vagy sem, nem tudom, de az új dtb-vel okés. S905X-en nem volt gondom.
-
Csicsóka
őstag
Köszönöm mindenkinek a dual system-mel kapcsolatos adat szolgáltatást.
Az adatokból kiderült, hogy két féle méretű system partícióval rendelkező boxok vannak.
Így nem kell sokféle dtb-t gyártani, "csak" minden jelenlegiből + 1 et. Így akár életképes is lehet a projekt.
A Minix Neo U1, és a T95m system-ben olyan kevés a szabad hely, hogy arra csak akkor lehet telepíteni, ha preinstall könyvtárat töröljük. Ebben vannak azok az apk-k amiket a droid az első elindulás alatt feltesz, majd továbbra ezekre semmi szükség, csak a helyet foglalják.A próbált boxokon, egy kivételével működik a rendszer, ez a kivétel a W95.
Más W-s boxon nem volt lehetőség még kipróbálni, ezért keresek olyan tesztelőt, akinek S905W-s doboza van, de nem ez a tipus, és van némi szabad idelye.
Csak akkor jelentkezz, ha a kézi munka SSH-n megy, van gyári firmware, amit végső estben USB burninig tools-al vissza lehet falshelni.
Cserébe, ha megy a rendszer, Te lehetsz az első ezen a sárgolyón, akinek ilyen rendszere lesz.
Vagy jól megszívod, és lehet flalshelni.[ Szerkesztve ]
-
djnice
veterán
Van egy Mecool M8S Pro+ az aprón 8K-ért, best buy ennyiért.
-
Rick4
félisten
válasz sugarforce #32018 üzenetére
Oké, a mondatot értem, csak nálam az sd-n nincs update mappa, ha ott nincs, akkor hol van, és ha a készülék belsejében van, hogy húzom oda?
Illetve a kérdés az, hogy akkor ezzel a rendszer is frissülhet, amit a kodin belül kattingatva is meg tudok csinálni, és a dtb is, amit viszont csak akkor kell, ha gondot tapasztalok, vagy bármi egyéb plusz kinyerhető a frissítés után?Bocsi, hogy értetlenkedek, tényleg nem vágom ezt a részt.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
sugarforce
addikt
nem a kártyán keresd közvetlen gépbe dugva, hanem windowson belül samba megosztáson.
Persze frissül a rendszer is, ha újabb img-t másolsz rá, mint ami fent van. Ha ugyanazt rakod oda, ami most van fent, akkor nem fog. Nem tudom melyik verzió van fent nálad most, changelogból sok minden kiovlasható, hogy mit frissítettek, az alapján kell mérlegelni, hogy kell -e a frissítés vagy sem. -
blakey
titán
Hálózaton keresztül arhető el vagy Kodin belül fájlkezelővel.
-
Rick4
félisten
válasz sugarforce #32023 üzenetére
Tök jó srácok, ez van amúgy fent LibreELEC-S905.arm-8.2-8.2.3.1.img.gz, de különösebben nem hergelném, amíg teszi a dolgát, inkább arra a pár fennmaradó apróságra mondjatok valamit, hol állítsam be.
frissítenie kellene a scrapernek a megosztott mappában található filmek adatbázisát, leírás, poszter, stb, de nem teszi, holott az elején az első 6-8 filmmel megtette, csak ami utána került oda, azt nem akarja. NFS-sel van megosztva, tuti jó, minden engedély meg van adva, és ip alapján engedélyezve, illetve néha nem tud csatlakozni a távoli kiszolgálóhoz (fél méterre van tőle ) de a filmlejátszás persze akadálytalanul megy tovább..Érdekes, de a régi egreat r6s, és az utána következő bfs 4km is csinálta ezt.
-
mexel
veterán
Ja, csak érdekességképpen: mégis működik a DVB-T tuner a K1 pro-ban, ami nálam otthon sehogyan sem működött. Most elhoztam magammal oda ahová elutaztam, és ott kipróbáltam egy szolgáltatóval ( komjáti kktv) ami kábelen ad, de DVB-T tunerrel foghatóak az adások. Ezeket mindent megtalálta. tehát nem a tuner rossz elvileg. Tudnám otthon miért nem megy a digivel?
-
vargalex
Topikgazda
Eddig nem követtem a problémádat, de a DVB-T/T2 leginkább földfelszíni digitális adásokra használt, kábelnél DVB-C-t szoktak alkalmazni a szolgáltatók. A K1 pro nem tud DVB-C-t? Ha nem, akkor nem csoda, hogy nem ment a Digi... Ők DVB-C-n szolgáltatnak.
Szerk.: Bár itt az egyik kérdésre azt válaszolták, hogy DVB-T2/C-t és DVB-S2-t tud.
Szerk2: Más helyen viszont csak DVB-T2/S2-nek írják...
[ Szerkesztve ]
Alex
-
DoItYourself
Topikgazda
néha nem tud csatlakozni a távoli kiszolgálóhoz (fél méterre van tőle ) de a filmlejátszás persze akadálytalanul megy tovább..Érdekes, de a régi egreat r6s, és az utána következő bfs 4km is csinálta ezt.
Lehet, hogy probléma van a hálózatoddal, át kéne nézni a kábelezést, minden mást, stb.
Alapból nem frissíti a Kodi a médiatárat, kivéve ha ráutaló magatartással viseltetsz iránta:
- manuálisan indítod a frissítést,
- bekapcsolod, hogy induláskor frissítsen,
- esetleg felteszel egy addon-t, amiben beállítod, hogy mikor frissítsen (pl. éjszaka, vagy ha változik a könyvtár tartalma, stb.).[ Szerkesztve ]
Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
pinnacle
nagyúr
válasz M_AND_Ms #32000 üzenetére
Az eredeti kérdésre.
Én az FHD kamerám .mts fájljait ezzel egyesítem. Lehet 4K-nál is működik. Ezért kértem Márton-tól, hogy töltsön fel nyers 4K-s fájlt, kíváncsi vagyok egyáltalán le tudja-e játszani a box.
Egyébként valahol vannak fent nyers 4K-s videó felvételek?[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
válasz vargalex #32029 üzenetére
Másnál ugyanez a típus tudja a DVB-C-t, ebben is az a tuner van, ki is írja, a signal is megvan csak csatornát nem talált. Viszont városonként más mux-un nyomja a digi, ez is közbeszólhat. Ahol vagyok ez a kábel tv szolgáltató érdekes mert ad minden félét, kábelen, DBV-T vevővel foghatóan.
Ha hazamegyek megpróbálom TVheanded alatt kézel beírni az adatokat, megnézem mit talál.
Írta valaki hogy a csatornaváltás lassú neki és a kép sem annyira tetszik, sajnos ez igaz, de érdekes hogy csak LE alatt ilyen kivételesen ez a rész droid alatt sokkal jobb. Nagyon gyorsan vált, gyorsabban mint atv, és a minőség is jobb. Sajnos ott nem igazán testreszabható a progi ( epg stb) -
vargalex
Topikgazda
Érdemes elolvasni a Digi kábel TV topik összefoglalóját illetve átnézni az ott is linkelt frekvenciatáblázatot.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
dugesz77
őstag
Megérkezett nekem is a a KI Pro. Engem mondjuk a tuner része pont nem érdekel (telekomos iptv van) de elvileg ezeket a normákat tudja:
Amit így elsőre buherálni kell az a kék /piros visszajelző led. Droid alól amit eddig próbáltam az végül is rendben van (youtube,netflix). Estére dobok rá LE-t,gondolom az alatt sem lesz gondja. Tényleg ehez most akkor a sima 905 dtb vagy az X-é kell?[ Szerkesztve ]
-
Márton
nagyúr
válasz djnice #32005 üzenetére
Nem 10 bit.
Az viszont furcsa, hogy a nagyobb dekódolási feladatot jelentő h265-öt tudja 50-60p-n míg a h264-en max 30-ig. Hát mit csinál közben, malmozik?
Akkor maradok a h265-nél, csak jó lett volna, ha bármikor vissza is tudom rántani a szerkesztőbe a fájlt, márpedig a Vegas11 nem importál hevc-t. Akkor ott kell lépnem..köszi
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
hunaqua
addikt
válasz dugesz77 #32037 üzenetére
https://kszaq.libreelec.tv/s905/8.2/device_trees/S905D/
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
blakey
titán
válasz dugesz77 #32037 üzenetére
905D dtb kell.
-
dugesz77
őstag
Köszönöm mindenkinek Előbb kérdeztem minthogy utánanéztem volna
-
Polllen
nagyúr
-
Celtis
veterán
Hol van ebben a trükk?
-
Beni2360
félisten
válasz Celtis #32046 üzenetére
Már nincs trükk mivel kirúgták a csalót, vagyis a termékét.
[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
korcsi
veterán
válasz korcsi #31983 üzenetére
Újra fel dd-ztem a dtb boot recovery particiókat, nyomtam egy: "e2fsck /dev/system " parancsot és jó lett, így dd-vel vissza tudtam írni az eredeti androidot a system partició méret problémájától függetlenül, most már csak tisztázni kell pontosan a lépéseket, hogy más esetben is megbízhatóan működjön.
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Horgász topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Call of Duty: Black Ops 6
- Házimozi belépő szinten
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest