Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-03-18 09:42:28

LOGOUT.hu

Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget! :)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#35001) Csicsóka válasza mexel (#34999) üzenetére


Csicsóka
őstag

Ennek az egésznek az oka, a sok szabványt lesz@ró gyártó hozzáállása. Ha betartanák amit az Amlogic előír, a partíciók méretéről, minden működne. Tologatják egyre nagyobbra a system méretét, hogy minél több előtelepített progi beférjen, aztán borul vele az egész mutatvány. Az OE idejében, még csak elvétve volt olyan box, amin 2x kellejen futtatni az eMMC-re telepítőt, akkor még nem volt ennyi elfuserált ROM. Most pedig szinte már nincs egy sem amin csak úgy felmenne. Ez ellen nem tudunk mit tenni. Ez volt a fő oka annak is hogy nem lett semmi a dual boot projektből, a másik meg a 7-es droid. Kár volt időt és energiát rá fecsérelni. :(

(#35002) junkpod válasza ERPY (#34989) üzenetére


junkpod
nagyúr

Az erősítőn nincs? Amúgy a YT hangja valóban nem úgy szól ahogy szeretnénk.

Box's don't touch!

(#35003) Csicsóka válasza szabi__memo (#34996) üzenetére


Csicsóka
őstag

A két kernel, az LE SYSTEM a két autoscript probléma nélkül megfér egymás mellett az SD-n. Az Advanced Power Menu-t tovább fejlesztve, lehetne választani, hogy melyik autoscript legyen az aktuális. Erre a választásra aztán emlékezne is, vagy is ha LE alól kapcsolod ki, vagy rebootolsz, akkor oda is kerülsz vissza.
Nem lenne túl sok meló megcsinálni, egyedül az értelmét nem nagyon látom. Persze lehet hogy magamból indulok ki. Nekem az OSMC óta, nem kell az LE. Mindig az a buherálhatóság hiányzott nekem az LE-ből, amit az OSMC most megadott. :)

PS.

A KODI verzióknak (17 / 18) viszont egyformáknak kell lenniük a két rendszerben, mert sok addon visszafelé nem kompatibilis.

[ Szerkesztve ]

(#35004) hentes555 válasza mexel (#34999) üzenetére


hentes555
senior tag

Szerintem ezért ne töröld a blogot, így totál felesleges lenne az eddigi munka is, amit belefektettél. :N Szerintem csak legyen kiírva, hogy nem garantált a hibátlan működés és csak saját felelősségre próbálja ki mindenki. (bár ez most is megvan). Úgyhogy én rossz ötletnek tartom a törlést, még ha vannak is hibák telepítésnél, szerintem több haszna van, mint hátránya és ha összejön akár 2-3. alkalommal is a telepítés, onnantól happy minden. Plusz ahogy írtad, ha előbb az official dual os-t felrakva működik, akkor érdemes már elsőre ezzel a módszerrel próbálkozni.
Ja, és ha megjön a boxom (eu-ból rendelem bármelyik legyen is) akkor fel fogom rakni én is és leírom a tapasztalatokat :K

"Tiefe Brunnen muss man graben wenn man klares Wasser will"

(#35005) mexel válasza Csicsóka (#35001) üzenetére


mexel
veterán

Igen, ez az ok valószínűleg. Eszembe is jutott amikor neked teszteltük a dualos telepítőt hogy milyen eltérő eredményeket tudott hozni a teszt, pedig a telepítőd hibátlan volt. A boxok viselkedtek összevissza. ( érthetetlen volt hogy van ami 3x-ra működött csak pl W95-ön)
Közben írtak vissza, hogy a wifi mégiscsak működik, csak újra kellett indítani :) Sajnos így távolról sok az user error is a régebbi tapasztalatok alapján. :(
A wifi így kihúzva a hibalistáról, igaz a táv dolgot még nem értem.

hentes555: a hibátlan működéssel nincs gond alapvetően, ha feltelepült már működik, apró eltérések lehetnek, és most kiderült a wifi is jó, csak a telepítés ami macera. Az nem is volna baj, csak azt nem akarom hogy valakinek elsőre nem megy fel és nem tudja a boxot visszaállítani hozzáértés hiányában ( elvilag max gyenge softbrick ez mert ha van reset gomb akkor visszaállítható, vagy ha van usb kábel akkor is,) de ha valakinek ez úgy nem megy akkor nem akorok hibás lenni ebben és elszúrni akár 1 boxot is.
Mindenesetre ha marad akkor a figyelmeztetés ott lesz elöl. Aki mer az nyer alapon :D

[ Szerkesztve ]

(#35006) blakey


blakey
titán

OSMC teszt (lenne)
Gondoltam egyet és mexel :R jóvoltából elkészített S905W-s Dual System tesztelése után elővettem egy SD-kártyát és feltettem a Csicsóka :R által SD-re készített OSMC rendszerét. Egy Minix U1-en teszteltem. Megírtam az SD-t majd Minix dtb-re cseréltem a meglévőt. Bekapcsoltam a boxot, minden szépen indult, beállítottam a felbontást és sorba következtek a megszokott beállítások ahhoz, hogy "lenyomjam" a tesztfájlokat a "torkán", a Rendszer/Hang beállításoknál többször lefagyott, 2-ik újraindítás után vártam kb. 30 másodpercet és akkor ráment a beállításokra, itt láttam, hogy nincs semmilyen hang felismerés és valóban, tökéletesen néma volt a rendszer, gondoltam egyet és kicseréltem a dtb-t egy OTG-s változatra, megjavult ez a része, be tudtam állítani a hangokat (nincs Minix implementáció).
Jött volna a teszt, szépen sorba mentem volna, de a kérdéses, nehézkes fájloknál bizony lefagyott, nem tudott normálisan frekit váltani, többször áramtanítottam a készüléket, utána az előzőleg hibásnak vélt fájlt vitte. Kikapcsoltam a frekiváltást így ezekkel az anyagokkal nem volt gondja, a hangokkal sem, minden hangot szépen továbbküldött. Visszakapcsoltam a frekiváltást és mentem következő könyvtárba egyéb anyagokat tesztelni és sajnos az egyszerű anyagokkal sem bírkózott meg, szóval véletlenszerűen tudott kezelni anyagokat. Nem tudom mi az oka de nem működött úgy ahogy szerettem volna, sima 4K-s anyagnál is lefagyott ha be volt kapcsolva a frekiváltás, anélkül működött de az számomra nem pálya, volt olyan kamera felvétel ami eddig nem volt problémás lejátszás szempontjából viszont itt az volt, egyszerűen kidobta a jobb felső sarokba a lejátszás ikont és nem csinált semmit, kilépni sem lehetett a lejátszásból. Szóval elég nagy bánatomra de ez a rendszer minőségi lejátszásra nem alkalmas a Minixen, lehet, hogy másik gépen menne, de itt nem ment. Másik gépen meg nincs kedvem most kipróbálni. :(

Még mindig ott tartok, hogy ha normális médialejátszásra alkalmas rendszert szeretnék akkor az a kszaq féle LE, Oleg félét is kipróbáltam, de ott is sok dtb hiányosság van, tehát meg kell nézni, hogy mely eszközökhöz van megfelelő dtb és akkor nem lehet gond viszont nem láttam sok előnyét, nekem mindkét rendszer megfelelően gyors, egyiket sem éreztem gyorsabbnak.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#35007) gorba537


gorba537
tag

Sziasztok. Hang kimenetnél egy kicsit elakadtam. Eddig teljesen jól működött az 5.1 továbbítás. Bár egy ideje már nem kapcsoltam be a rendszert. Most valami elromlott, mert sehogy nem tudom rávenni a kodit, hogy átküldje a hangot. Beállításokba 5.1 van, de az erősítőn nem jelenik meg, csak a stereo felirat. Ami átjön hang, az pedig az 5.1 hangnak a 2.0 része. Tehát a centerből nem jön semmi (működik a center is). Eddig, ha a hangtovábbítás be volt kapcsolva, akkor a hangerő gomb nem működött lejatszáskor, ahogy annak lenni is kell. Most, ha ki ha be van kapcsolva, akkor is tudok hangerőt állítani. Már gondolkodom egy újratelepítésen, de hátha van valakinek ötlete. Köszönöm :-)

(#35008) blakey válasza gorba537 (#35007) üzenetére


blakey
titán

Kodi Audio

(#34993) hentes555
Mit vársz a kijelzőtől? Örát mutatja meg ikonok vannak mellete, lejátszás közben is az órát mutatja. Kikapcsolt állapotban nincs semmi.
S905X és S905W között papíron csak ennyi a különbség valójában több, S905W-hez szinte biztos, hogy külön "build" kell, mert bizonyos 1080i-s és 1080p-s anyagokkal is vannak gondok. Ha valaki most választana boxot akkor S905X-et javasolnék, ha már megvan az S905W akkor mexel által készített Dual boot-os rendszert javasolnám, azzal egy nagyon használható box lesz de vannak lejátszási hibál LE alatt is, amennyiben az LE javítva lesz azt később viszonlag könnyen frissíthető. Más, egyéb rendzserrel nem valami jó az S905W.

[ Szerkesztve ]

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#35009) Patice válasza ERPY (#35000) üzenetére


Patice
nagyúr

Nem személyeskedésnek szántam! Nem volt ilyen szándékom.

Én úgy tudom, hogy a YT-on minden nem hivatalos videonak elêg tré minőségű hangja van, pláne, hogy az eredeti forrást újra kódolják. Ez sokszor egy jó MP3-nál is szarabb hangot eredmênyez. Akár egyes TV csatornáknál. Ezeket lehet ugyan EQ-zni, de szerintem felesleges.

Én a fiaimnak inkább letöltöm és tárolom az anyagokat, amennyire csak lehet jó minőségben. Csak, hogy szokják. :)

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#35010) dugynok


dugynok
senior tag

Milyen szépen hírdeti megint a hamis, RK chippes s905-ös m9s-pro boxot az illető itt HardverAprón...

(#35011) gorba537 válasza blakey (#35008) üzenetére


gorba537
tag

Igen, elolvastam és így is van beállítva. Nem megy.

(#35012) blakey válasza gorba537 (#35011) üzenetére


blakey
titán

Akkor kezd előről a Kodi megismerését. Valamit bekapcsoltál, pl. a képernyőhöz való szinkronizálást. Ha nem látjuk a beállításaidat akkor nem tudjuk mi a hiba.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#35013) Stehe


Stehe
aktív tag

Updatelném az LE-t egy Beelink MiniMXIII készüléken. Kb. 1 éve csináltam utoljára, az összefoglalóban ezt találtam:

"Némelyik lejátszóhoz van saját dtb.img (pl. Minix, Wetek, K1 Plus, C2, Khadas VIM stb.), ha a tiédhez nincs, akkor egy általánost tölts le..."

Én le is töltöttem egy általánost (gxbb_p200_2G_1Gbit.dtb), viszont nem tudom a MiniMXIII-nak van-e sajátja. Ha igen, akkor hol találom?

Illetve LE-ből az utolsó verzió a 8.2.3.1: ez stabil, ezt érdemes letölteni, vagy van másik javasolt verzió?

(#35014) gorba537 válasza blakey (#35012) üzenetére


gorba537
tag

Elölről kezdtem és most működik :DD . Az érdekes, hogy tudomásom szerint semmit nem állítottam azóta...

(#35015) szabi__memo válasza Csicsóka (#35003) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Az a helyzet, hogy még nem teszteltem le teljeskörűen az osmc-t. Ha nem rosszabb és fejlesztik is ahogy az le-t akkor természetesen tényleg nincs értelme a dual rendszernek.
Szóval csak bebiztosítotásnak kellene és hogy ha az egyiken valami rossz akkor könnyedén lehessen a másikra váltani. És így mindkettőt frissen tartani

(#35016) bozsozso


bozsozso
őstag

Sziasztok,

Valaki meg tudná mondani, hogy plexkodiconnect-nél mi a különbség a kettő közt telepítésnél:

native(direct paths)
addon(default)

Mikor melyiket kell használni?

Találtam angol nyelvű videókat, de annál többre nem jutottam, hogy mit választottak(a "kiváló" angol tudásom miatt). Úgyhogy ha lenne valaki olyan kedves és elmondaná annak nagyon örülnék.

(#35017) tamass.szabo


tamass.szabo
tag

Helló!
Lassan ideje lenne egy androidos tv box vásárlásának, de a topik (és az összefoglaló) nagysága miatt jobbnak látom, ha kérdezek. Olvasgattam elég sokat a fórumot, de a megfelelő gép kiválasztásában nem jutottam eredményre.

A következő kritériumoknak megfelelő box kellene:
- Netflix/youtube/amazon ésatöbbi legalább 1080p-n való nézése
- Tudjam rajta a LibreELEC-et problémamentesen futtatni
- torrentezni tudjak vele
- legalább 16 gb belső tárhely, de ha több, az sem baj
- LAN port legyen rajta
- esetleg régi emulátoros játékokat tudjak futtatni az android részén

Előre is köszönöm a választ és a segítséget! :)

(#35018) Stehe válasza Stehe (#35013) üzenetére


Stehe
aktív tag

Huh, valamit nagyon elszúrhtattam, miután a leírás alapján az UPDATE könyvtárba áttettem a 8.2.3.1-es LE img fájlt, illetve a devicetree fájlt, az alábbi hibaüzenetet kaptam bootolás után:

Error in mount flash: mount_common: Could not mount LABEL=LIBREELEC
sh:cant access tty; job control turned off

Ugyanezen a kártyán előtte rendesen futott az LE egyik 7-es verziója. Arra gondoltam, hogy a devicetree lehetett a rossz, de azt innen töltöttem le. Kipróbáltam a gxbb_p200_2G_1Gbit.dtb és gxbb_p200_2G_1Gbit_RealtekWiFi.dtb verziókat is, de nem jó.

Mi lehet a probléma? Illetve melyik decivetree fájlt kellene használnom? Az eszköz egy Beelink MiniMxIII 2 GB rammal és gigabetes UTP-vel.

(#35019) blakey válasza blakey (#35006) üzenetére


blakey
titán

Nem bírtam ki, M8S Pro+-on is kipróbáltam az OSMC-t, sajnos ua., médialejátszóként elvérzik, frekiváltás esetén néha lefagy, ha kikapcsolom akkor többnyire jó de nem megfelelő az fps. Nekem gyanús, hogy MM kernelt használnak, mert 1 pixelsorral balra van csúszva a kép és LE alatt MM kernel esetén volt ilyen. Amúgy tetszene a koncepció és jó is lenne de egyelőre alap hibákkal küzd így nem tudom ajánlani médialejátszónak.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#35020) djnice válasza blakey (#35019) üzenetére


djnice
veterán

Az a furcsa, hogy a Vero 4K-t 100 fontért médialejátszónak veszik és ugye az egy X96 + 5 Ghz wifi.

(#35021) Skillet válasza L4CI2 (#34824) üzenetére


Skillet
addikt

Igen, mostanában meg szokott állni filmlejátszás közben. Többiek azt írták, valószínűleg túlmelegszik, ezért gondoltam, hogy valamit kellene vele mókolni.
Ha mindegyik chipre raknék közvetlenül egy apró réz bordát, az is megoldás lehetne?

Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever

(#35022) szabi__memo válasza blakey (#35019) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

De nem jó hír...:((

(#35023) dugesz77 válasza blakey (#35019) üzenetére


dugesz77
őstag

Nálam meg a 8.90.4 LE nem akar normálisan működni a M8S Pro+-on állandóan fagy, összeomlik már próbáltam szinte mindent. Ellenben KI PRO- n meg szinte tökéletes :U Minden megy ahogy mennie kell. Igaz nálam nincsenek kifejezett háklis teszt fájlok csak sima filmek azokkal nem hibázik.
OSMC -t is csak ezekkel a filmekkel ,zenékkel teszteltem nálam nem volt ilyen hiba mint nálad. Freki váltás működött rendesen. Talán egyszer fordult elő egy olyan ,hogy a rendszermenü a kép előtt maradt nem lehetett bezárni/eltüntetni egy újraindítás megoldotta.

[ Szerkesztve ]

(#35024) blakey válasza djnice (#35020) üzenetére


blakey
titán

Kszaq a LibreELEC-et médialejátszásra "hegyezte" ki, 2 év alatt nagyon sokat javított, módosított a Kodiban, kevés olyan lejátszó van ami ennyi anyaggal kompatibilis lenne. Számomra az OSMC egyelőre nem működik médialejátszóként.

(#35022) szabi__memo
Egyelőre valóban nem az. Sok tezstanyagom van, évek során gyűjtőgettem, aki jelezte, hogy ezzel vagy azzal gondja van, lementettem, így most lett kb 80-100 tesztfájlom SD-től az UHD-ig.

(#35023) dugesz77
8.90.4-et nem próbáltam, azutáni devel verziókat próbálgattam TX3 Minin, nem voltak fagyások.
OSMC alatt valóban van frekiváltás, de egy egyszerű, mobil által felvett anyagnál (mp4) "meghal", jobb felső sarokban a lejátszás ikon látszódik. megy a számláló és ennyi, nem viszi. 1080i-s anyagoknál látszólag elindul de nincs kép, semmit nem tudok tenni csak áramtalanítani. DTB jó, mert minden működik. Hangok rendben vannak. Sajnos olyan anyagokkal jön elő a fekete kép amik nem számítanak különlegesnek. Fix IP-re állítva azok az anyagok simán mennek. 4K Chimei-t nem viszi ha be van kapcsolva a frekiváltás, szintén áramtalanítás a megoldás, pedig egyszerű 4K, nem is HDR. Az általános filmjeimbe belenéztem, azokat vitte, de nem szeretnék belefutni egy olyanba amiért megint áramtalanítás a megoldás. Nagyon jó lenne ez a rendszer, de nem az. Médialejátszásra továbbra is kszaq féle LE a legjobb, ott tényleg minden hibátlanul megy.

[ Szerkesztve ]

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#35025) Csicsóka válasza blakey (#35024) üzenetére


Csicsóka
őstag

Ezek szerint nincs értelme tovább ezzel foglalkozni, ennyi volt, kipróbáltuk, nem lett jó.
Kár érte! :O

(#35026) hentes555 válasza blakey (#35008) üzenetére


hentes555
senior tag

Tudom, hogy csak ennyi, de valamiért akkor is tetszik, sokat menne seedelős módban, kikapcsolt tv-vel, akkor már nem baj, ha mutatja az időt is :D

MXQ Pro+ jó lenne a 905W-sek helyett, erről mik a tapasztalatok?
Most ezt néztem, 12 fölé nem akartam menni, de ha annyival jobb, akkor megveszem így 13-ért kb, ha nem akkor marad a TX3 max GB-ről. Ott nagyon tetszik az Alice UX, az fogott meg benne. Itt geekbuyingon van valami, amivel csökkenteni lehet az árat? Email címért kaptam 4%-os kupont, de az akciósra nem érvényes és kb. az összes tv box akciósként van hirdetve..

"Tiefe Brunnen muss man graben wenn man klares Wasser will"

(#35027) mexel válasza hentes555 (#35026) üzenetére


mexel
veterán

Ha csak az alice ux tetszik akkor azt ha kell azért bármilyen lejátszóra fel lehet szerintem varázsolni. Ha érdekes akkor majd felteszem hogy hogyan. De van még jobb is, ma gondolkodtam hogy azt használom mindenhez inkább, a Vorke verziója, talán jobb is.

(#35028) MCs88 válasza bozsozso (#35016) üzenetére


MCs88
aktív tag

Native-ban a médiatárat a Plex-től szedi le (és szinkronban is tartja), de maga a lejátszás natív módon SMB share-eken keresztül működik és nem a Plex websocket-es protokollján. Itt annyi a trükk, hogy mivel a Plex alapból a szerveren lévő path-ot adja át a Kodinak (pl. d:\filmek\akarmi.., amit a Kodi nyílván nem lát), a "Customize Path" szekcióban át kell vele íratni, hogy a jó share-re mutasson a path, (nálam pl a szerveren d:\filmek\ alatt vannak a filmek, ezt a "Replace Plex paths /volume1/media or \myserver\media with custom SMB paths" engedélyezésével át kell írni esetemben smb://<szerver ip>/filmek -re, ami a d:\filmek-nek a SMB megosztása). Ilyenkor bukod a transzkódolási lehetőségeket, de LAN-on ez nem is számít. Ez a mód csak akkor megy ha a szervered ugyan azon a hálózaton van, mint a lejátszó.

Addon módban a Plex websocket-es megoldását használja a filmek lejátszásához (technikailag az történik, hogy a Plex menet közben "feldarabolja" a file-odat néhány MB-os darabokra és az ebből készült playlist-et játssza le a lejátszó). Nekem ez bizonyos 4K tartalmaknál be-be szaggatott a pillanatnyi 80-100mbit-es peekeknél, valószínűleg a szerver nem tudta elég gyorsan "darabolni" a filmet. Ezzel a móddal tudsz akár távoli Plex szerverekhez is csatlakozni.

Ha addon módban minden megy rendesen, akkor érdemesebb azzal kezdened, mert könnyebb beállítani.

[ Szerkesztve ]

(#35029) hentes555 válasza mexel (#35027) üzenetére


hentes555
senior tag

Na jólvan, akkor ha azzal az MXQ-val nincs olyan gond, mint amit írtatok a tx3 mini/max-al, hogy akár 1080p filmeknél is kockás, lassú, akadozik és egyéb bug sincs benne akkor megveszem azt szerintem.

"Tiefe Brunnen muss man graben wenn man klares Wasser will"

(#35030) mexel válasza hentes555 (#35029) üzenetére


mexel
veterán

A tx3 mini/maxal sincs olyan gond hogy 1080p-nél kockás és lassú és akadozik :)
Alaphelyzetben android7 alatt minden lejátszó kockásan pixelesen fog lejátszani, csak ha átírsz pár dolgot a rendszerben akkor lesz tökéletes. A Kodi egyiken sem lesz jó, a codec miatt. SPMC kell rá, de sok boxon nem indul droid 7 alatt csak ha szintén átjavítasz egy-két bejegyzést. ( már volt szó erről)
S905X -el Libreelec alatt nincs ilyen gond, ott jó lesz a lejátszás ( ha wifije is támogatott akkor az is lesz)
S905W-nél pedig vagy felteszed a dual romot és LE alatt jó lesz ( vagy pár bejegyzés az autostart.sh-ba), nagyon kevés film vagy videó ahol lehet majd látni röccenést, vagy kis megakadást amit Blakey írt, de ő olyan fájlokkal tesztel amik kifejezetten ilyenekhez vannak neki. ( szerencsére én is kaptam párat ezekből )
De ezek nem akkora hibák hogy akár mindenki észrevegye, van aki az AFR hiányát sem látja, szerintem az ezeket sem fogja észrevenni. Ezek a tesztelések már nagyon ki vannak erre hegyezve. Egy biztos, azok a kis röccenések nincsnek ott a 905X-ben. Ha ez zavarhat akkor semmiképpen se vegyél 905W-t. SZVSZ az emberek 90%-a ezeket nem venné észre ( ahogy én sem igen láttam alapból, amikor már tudtam mit kell nézni akkor valóban láttam azt hiszem :) )
Ezek a tesztek olyan hibákazt is előhoztak amivel lehet hogy nem is találkozik az ember átlagos esetben, de az objektív teszthez le kell írni, hogy a LE-t is kell még csiszolni majd a 905W-hez. ( van olyan videó ami pl 905X alatt sem tökéletes)
Bug pedig szerintem mindegyikben van.

[ Szerkesztve ]

(#35031) szabi__memo válasza Csicsóka (#35025) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Azért ne dobjuk el.. bármikor olyan állapotba kerülhet ami már megfelelő lehet

(#35032) Tommee válasza hentes555 (#35029) üzenetére


Tommee
aktív tag

Szerintem csak akkor válaszd a Tanix tx3 mini vagy max verziót ha mindenképpen kell az Android és nem csak médialejátszónak kell.
Én ha tehetném az ajánlott s905x-esek közül választanék olyant amin van reset gomb!
(Mexel felhozta elég jól használhatóra a Tanix-et,de még nem teszteltem eleget...Köszönet a munkájáért!)

[ Szerkesztve ]

(#35033) bozsozso válasza MCs88 (#35028) üzenetére


bozsozso
őstag

Köszönöm a részletes választ. Csak azt nem értem, hogy helyi hálózaton bármelyiket választottam ment rendesen. Nekem nem kell semmit átirogatni, de akkor az a lényeg ha hordozgatom esetleg a lejátszót akkor addon ha pedig folyamatosan otthon használom akkor a native?

(#35034) blakey válasza Csicsóka (#35025) üzenetére


blakey
titán

Szerintem van értelme, legalábbis azzal a részével amit elkezdtél az nagyon jó, tehét ha jól működik az SD-re, USB-re való telepítés akkor igenis van értelme a munkádnak, arról nem tehetsz, hogy a lejátszási része nem feltétlenül a legjobb, még javíthatnak rajta. Bőven jó amit elkezdtél és ha úgy érzed, hogy mindent megtettél, hogy jó legyen a telepítés akkor nincs túl sok dolgod csak várni az új verzióra.
Köszönőm, hogy létrehoztad ezt a telepítést, mert nélküle nem tudtam volna letesztelni. :R A frissítés miként fog működni?

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#35035) hunaqua válasza Csicsóka (#35025) üzenetére


hunaqua
addikt

Amennyiben időd engedi és folytatod, akkor köszönjük! :K

SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi

(#35036) Ejelhar válasza Csicsóka (#35025) üzenetére


Ejelhar
senior tag

Ez azért így túlzás, szerintem még egy dolgot ki kéne próbálni a mostani OSMC-vel, a rendszermagot lecserélni a kszaq féle LE kernelre, majd azt megvizsgálni, hogy átmegy e a Blakey teszten.

(#35037) Digitalis válasza Stehe (#35018) üzenetére


Digitalis
senior tag

Nálam meg a 8.90.4 LE-n dobálta fel ezt random. USB-n is, SD-n is. ( Could not mount LABEL=LIBREELEC) 8.2.3.1-en nincs ilyen probléma. :U

Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.

(#35038) djnice válasza Ejelhar (#35036) üzenetére


djnice
veterán

kszaq és sam_nazarko megosztják egymás között a forrásokat, tehát médialejátszás szempontjából ugyanúgy kellene működnie az OSMC-nek mint az LE-nek. Azt kellene kideríteni hogy miért van különbség, mert ha az eredeti hardveren is így működik ahogy blakey írta, akkor tele lenne a Vero 4K support fóruma mérges emberekkel. A napokban tesztelni fogom én is.

(#35039) Pelican válasza djnice (#35038) üzenetére


Pelican
őstag

Azért ne felejtsük el, hogy a minixes rom átiratok sem futottak teljesen ugyanúgy más S905-ös boxon...

http://pel.hu/eoscard http://pel.hu/bdedit

(#35040) djnice válasza Pelican (#35039) üzenetére


djnice
veterán

Na jó, de a Vero 4K egy rebrandelt X96 2/16.

(#35041) Pelican válasza djnice (#35040) üzenetére


Pelican
őstag

Jó volna egyet kipróbálni...

http://pel.hu/eoscard http://pel.hu/bdedit

(#35042) blakey


blakey
titán

Az évek során megtanultam, hogy minden új készüléket 3 napig nyúzok, médialejátszóknál ez különböző fájlok formájában történt és szépen összegyült egy jó nagy csomag.
A szoftvereket többnyire programozók írják, fejlesztik, nem az a dolguk, hogy értsenek is a médialejátszáshoz, ezt olyan emberekre kéne bízni akik tudják, értik hogy mit nézzenek és erre felhívják a programozók/fejlesztők figyelmét. LibreELEC esetében ez így történt/történik, ott sem ment minden elsőre, küldtünk mintát és az meg lett oldva, ezért van az, hogy a kszaq féle LE ennyi mindent tud, emlékszem, hogy 1 évvel ezelőtt még bőven küldtünk anyagokat, hogy ezzel vagy azzal mi a gond.
Az OSMC-vel lehet, hogy kölcsönösen megosztanak dolgokat de akkor sem olyan, MM kernelt használnak, mert 1 pixelsor hiányzik a bal oldalról, azaz djnice által preferált tesztképen a bal oldalon lévő fehér vonal hiányzik, jobb oldalon meg 2 soros. :) Ha nincs bekapcsolva a frekiváltás akkor 90%-ban minden elindit és van kép meg hang de nincs frekiváltás. Ha van frekiváltás akkor az anyagok 60%-a jó, tegnap 2 óra alatt kb 15X áramtalanítottam OSMC alatt. Ebből 3 volt rossz dtb miatt a többi a fekete kép miatt, nem lehetett tovább lépni.
Egyébként nagyon jó folgok vannak benne, pl. a Player debug is előhívható ha a szokásos "O" után nyomunk egy "Enter"-t. sok olyan funkció van benne ami miatt tényleg operációs rendszer érzetünk van. MySQL-t is csak be kell kapcsolni, sok olyan dolog van ami miatt szívesebben használnám, de médialejátszásra nem tudom használni, mert sorba jöttek elő a fagyások amiket nem értek, nem értem, hogy miért nem tudott 29,97 fps esetén frekit váltani, többnyire ott volt a hiba.

[ Szerkesztve ]

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#35043) hentes555 válasza Tommee (#35032) üzenetére


hentes555
senior tag

Igazság szerint fontos lenne a droid torrentezni, otthon mini pc-ként egér+bill-el böngészni, esetleg játszani néha.

"Tiefe Brunnen muss man graben wenn man klares Wasser will"

(#35044) Csicsóka válasza blakey (#35034) üzenetére


Csicsóka
őstag

Tapasztalat szerzésnek jó volt vele foglalkozni, most is tanultam új dolgokat, már ezért megérte.
Ha sikerülne rendesen gatyába rázni, és megjavulnának ezek a hibák, jó rendszer lenne szerintem is, és akkor érdemes lesz vele tovább foglalkozni.

Ha lesz folytatás, akkor a frissítés dolgot még meg kell vizsgálni, mert a jelenlegi helyzetben ezt nekem kell megoldani, nem lehet az OSMC újabb verzióira egy az egyben frissíteni.

(#35045) Csicsóka válasza Ejelhar (#35036) üzenetére


Csicsóka
őstag

Alapvető probléma, hogy az eredeti OSMC kernel, amit a Vero 4K-hoz készült, nem hajlandó elindulni az én S905 boxaimon. Lehetséges hogy kizárólag S905X-re van fordítva, vagy valami más Vero specifikus dolog is van. X-es boxom nincs ezért ezt kipróbálni nem tudom. Még nem néztem bele ebbe a kernel konfig fájlba, ezért ez csak elgondolás. Egyébként is ha ez így lenne, akkor kizárnánk egy csomó boxot, mert van szép számmal itt még X-en kívül más is.

A jelenleg használt kernel, Oleg féle Armbian, ez ennyit tud.

Az Oleg féle LE kernelt, és modulokat már kipróbáltam. Ez volt kéznél, nem kellett a Kszaq android boot image-ból kibányászni. Sajnos nem teljesen jó vele. Szépen elindul, de pld. a korábban NFS-en hozzáadott forrást már nem látja. Kézzel bemountolva már elérhető, de a 4K demó diavetítés, Full HD jó.
Még majd kipróbálom a Kszaq LE-ből kibontott kernelt is, hátha az jobb.

(#35046) Csicsóka válasza Pelican (#35041) üzenetére


Csicsóka
őstag

Esox kollégának van eredeti Vero 4K, esetleg rá kéne dumálni, hogy próbáljon ki rajta pár szívatós anyagot, hogy mit kezd vele. Hozza e az LE szintjét, vagy az is elvérzik?

(#35047) blakey válasza Csicsóka (#35045) üzenetére


blakey
titán

A jelenleg használt kernel, Oleg féle Armbian, ez ennyit tud. - akkor meg is van a válasz, hogy esetleg mitől más a gyári OSMC. Valóban ki kéne próbálni, hogy vajon milyen lehet a gyári.
RPi-re kártyás telepítés van nem, azt nem lehet megnézni, hogy mitől települ? Hülye kérdés?

[ Szerkesztve ]

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#35048) Csicsóka válasza blakey (#35047) üzenetére


Csicsóka
őstag

RPI-re fordított kernel egyáltalán nem jó nekünk, azt meg sem próbálom, mert nagyon különböző a két vas.
Nem is a telepítés itt a probléma, azt már megoldottam. A Vero kernel elindul, de még az initrd-ig sem jut el, azonnal rebootol. Elképzelhető hogy megnézi milyen vas van alatta, és ezért. Ez még persze csak feltételezés.

(#35049) blakey válasza Csicsóka (#35048) üzenetére


blakey
titán

Nem arra gondoltam, hogy azt a kernelt használjuk, egyértelmű, hogy nem jó, hanem arra gondoltam, hogy esetleg meglehet-e nézni, hogy van-e benne olyan sor vagy épp hiányzik ami miatt a kártyát elfogadja és szépen települ. Nyilván valamilyen ellenőrzés történik és emaitt nem indul megfelelően a rendszer.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#35050) garkrisz


garkrisz
újonc

Kedves Fórumozók. Segítségetek szeretném kérni. A Myx Pro 4 K készülékem eddig rendesen működött. A legutóbb azonban a lenti Kép jelenik meg. Próbáltam újra indítani, de reset gombra nem reagál. Tudna esetleg valaki tanácsot adni, miként lehetne újra üzemképes állapotba hozni? Szőke nő kategória :)

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.