Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#86601) Ricardo


Ricardo
félisten

Nekik elfelejtettek szólni, hogy nincs itt semmi komoly :U

Döbbenetes látni, mennyire sok fiatal kerül be

(#86602) Sir Pocok


Sir Pocok
őstag

Viktor most osztotta meg, hogy 450 eFt vakcina érkezett délelőtt. (Valszeg Sinopharm)

Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.

(#86603) janeszgol válasza Ricardo (#86601) üzenetére


janeszgol
félisten

Még mindig ezt az ostoba dumát tolod? Láttad Parci mit írt? Vele értek egyet. Ez inkább megfélelmítésnek tűnik.

2024: nem lesz kegyelem a HMD-féle hulladékgyáraknak.

(#86604) Ricardo válasza janeszgol (#86603) üzenetére


Ricardo
félisten

A környezetemben is egyre több fiatalabb betegről tudok. Gondolom ők is csak azért térdelnek le ettől, mert nem tudják az igazságot. :U

(#86605) janeszgol válasza Ricardo (#86604) üzenetére


janeszgol
félisten

És meghaltak? Intenzíven vannak?

[ Szerkesztve ]

2024: nem lesz kegyelem a HMD-féle hulladékgyáraknak.

(#86606) Rage47


Rage47
veterán

Tegnap mondta ismerősöm, hogy a doki haverja mondta, hogy a Pfizer vakcina a legrosszabb, mert az átalakítja a szervezet védekezőképességét olyan szinten, hogy lehet pl. 5 év múlva majd egy random vírusra a szervezeted úgy reagál, hogy ellenanyagot kell termelnie random szerveidből pl. a szemedből.
Láttatok erről valami írást, nem értem, honnan szednek ilyeneket emberek, ráadásul orvos?

[ Szerkesztve ]

(#86607) Szakbarbár válasza Ricardo (#86601) üzenetére


Szakbarbár
aktív tag

Azért ehhez nagyban közrejátszik az emberek felelőtlen viselkedése is:
Apu munkahelyén most lett beteg az egyik kollégája, 39 fokos lázzat mértek neki, azt nem tudom, hogy már lázasan ment-e be vagy ott lett ilyen magas. A másik kollégájának a felesége és a gyerekei is betegek. A kolléga ugyan úgy jár dolgozni ahogy eddig. Teszt senkinél sem készült, szóval nem biztos, hogy Covid de azért a tünetek arra utaltak. Természetesen mindenki maszk nélkül dolgozik.
Már volt a családban Covid miatt haláleset, de mégsem érdekli a szülőket. Oltásra sem akartak regisztrálni, szerencsére anyumat nemrég sikerült meggyőzni. Mindketten krónikus betegek, 60 felettiek.
Az én munkahelyemen ha már kettőt tüsszent a gyerek vagy folyik az orra, azonnal küldenek haza két hétre, ha igazolt Covidossal találkoznék csak negatív PCR teszt eredménnyel mehetnék az irodába. Ha nincs rajtam maszk akkor figyelmeztetést kapnék elsőre majd a második esetnél elbúcsúzhatnék az éves bónuszomtól is.

Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.

(#86608) Ricardo válasza janeszgol (#86605) üzenetére


Ricardo
félisten

Majd kiderül, merre halad az útjuk, jelenleg többen vannak lélegeztető gépen.

(#86609) radi8tor válasza #20749568 (#86598) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Lehet neked más a tapasztalatod, de békeidőben ha bemész egy kórházban, akkor azért mindent megtesznek érted (feltételezve hogy jó dokihoz kerülsz).

⭐ Stella

(#86610) nyogo83 válasza Rage47 (#86606) üzenetére


nyogo83
senior tag

Nem megcafolni akarom, de hallottam mar jopar dokitol olyan suletlenseget, hogy legszivesebben egy eletre eltiltanam a gyogyitastol.

(#86611) emvy válasza Rage47 (#86606) üzenetére


emvy
nagyúr

ahaha

ez valami autoszerelo?

while (!sleep) sheep++;

(#86612) Fire/SOUL/CD válasza Rage47 (#86606) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Más orvosoknak (nem kuruzslók, meg konteósok, magasan képzett szakik) is vannak aggályaik az mRNA vakcinákkal kapcsolatban. Sajnos a közhiedelemmel ellentétben, nem mindenki osztja azt a nézetet, miszerint a Pfizer/Moderna lenne a Szent Grál, mert
1. Ez idáig embereken sosem alkalmaztak mRNA vakcinákat, most meg akár 1 milliárd+ embert is beolthatnak vele
2. Egy ilyen vakcina engedélyezési ideje normál esetben 5-8 év , itt meg a vészhelyzetre való tekintettel 1 hónap alatt engedélyezték és kezdték meg a használatát.
Még maga a Pfizer kifejlesztői sem tudják, hogy mi lesz 5-10 év múlva, csak feltételezik, hogy semmi gond nem lesz.

Épp ezért vannak olyan szakik, akik sokkal óvatosabbak az mRNA kapcsán, mert ha ez miatt az új generációs oltóanyag miatt valami gebasz lesz a jövőben, az nagy gebasz lesz.
Persze ezek csak feltételezések.

Arról a konkrét megfogalmazásról, amiről írtál, arról még én sem olvastam ezidáig.

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#86613) janeszgol válasza Ricardo (#86608) üzenetére


janeszgol
félisten

Oké, tegyük fel igaz a hír. Mennyire szerencsés ezt így adagolni? Mennyire szerencsés a lockdown light, ha ennyire nagy a baj? Miért nem a fiatalokat veszik előrébb az oltásban? (Morális probléma.)

Tudod te mekkroa kárt okoz ez ak ommunikáció? Őszig arról szóltak a hírek, hogy a 16 éven aluliakat nem oltják, ők meg sem érzik a betegséget, 6 éven aluliakra maszk sem kötelező.
Majd decemberben, látván gondolom a gyenge oltási hajlandóságot bedobták, hogy a tünetmentes gyerekek is bekerülhetnek a kórházba súlyos maradvány tünetekkel. Szerinted ez mekkora riadalmat okozott? Nagyot. Egyes szülők időzített bombaként tekintettek a gyerekükre. Ez jó így?

Merkely1: a második hullám gyengébb lesz már. Tévedett, ha hihetünk a mádiának.
Merkely2: a harmadik hullám gyengébb lesz, mint az első kettő. Tévedett, ha hihetünk kormányunknak.

Mi ez? Ez kommunkáció egy halálos járvány idején? Mostani lezárások? Az országnak működnie kell. Ja, de az orvosok telefonon keresztül praktizálnak, ki se nyitnak a TB-s rendelők, fel se veszik a telefont. Ez jó így? Virágot tudunk az OBI-ból venni, de ha fogtömést akarsz, akkor 30 ezer ft a maszeknál. Persze lőtte egy teszt 19500-ért.
Ez jó így?

Angol variánsról. Gyorsabban terjed, de nem erősebb, mint az eddigiek. Ez ment pár hónapig. Most meg? Erős, egészséges fiatlaok halnak meg tőle? (Merkely: a megbetegedések 90%-a a fővárosban az angol mutáció.)

Orbán három napja. Már látjuk az alagút végét. Mlyen alagút végét látjuk? Hogy százával halnak meg? Állításuk szerint. Ez volt a cél? Vagy mi a fenét nyilatkozik itt?
Össze-vissza beszélnek, utána meg mosakodnak.

Ez az a kommunikáció, mint amikor egy egy kijáratos helyiségben valaki elkiabálja magát, hogy bomba van. Aztán meg csiodálkoznak, hogy letaposság egymást. Most elkiáltották magukat, hogy fiatalok is halnak meg, erre egymás nyakán állnak az oltásra, illetve a nyitva maradt nagyobb boltokban is egymás nyakán állnak. Ez jó így?

És még lehetne mit írni. Folytatva azzal, hogy 7x ezer oltást napoltak el.

2024: nem lesz kegyelem a HMD-féle hulladékgyáraknak.

(#86614) Asbee válasza Fire/SOUL/CD (#86612) üzenetére


Asbee
veterán

Meg ugye még mindig elkell telnie jó időnek, mire kapunk egy biztos, jó képet, hogy mennyire fogják meg a vakcinák a járványt. Mennyi ideig ad védettséget, milyen szinten. Kellenek-e majd korlátozó intézkedések ugyanúgy, vagy visszatérhetünk-e a normális élethez. Én sajnos kezdek szkeptikus lenni-e téren, de ne legyen igazam. Elég lassan haladnak az oltások, nem tudom mikor fog ez letisztázódni. Ezek az elsietett fejlesztések, tesztelések, engedélyeztetések arra voltak jók, hogy biztonságos a vakcina, meg ad valami védettséget. A többi majd élesben.

[ Szerkesztve ]

(#86615) Kékes525 válasza Fire/SOUL/CD (#86612) üzenetére


Kékes525
félisten

:N
1. Emberi felhasználásra szánt mRNS-vakcinákat fejlesztettek és teszteltek a veszettség, a Zika , a citomegalovírus és az influenza vírusok ellen is, bár ezeket az mRNS-vakcinákat pénz hiány és érdeklődés hiányában abbahagyták. [RNA vaccine] Maga a kutatás már legalább 20 éves.

2. Téves. A vakcinák fejlesztései eddig azért voltak lassúak, mert pénz hiány miatt csak kis lépésekben tudták a fejlesztéseket és a teszteléseket megvalósítani. Másrészt sokkal kevesebb betegalany állt a tesztelésekre rendelkezésre és ezért a teszteléshez szükséges megfelelő betegszám elérést csak több év alatt tudták elérni.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#86616) Rage47 válasza Asbee (#86614) üzenetére


Rage47
veterán

Én azt várom már, hogy szelidül a vírus :D Egyelőre nem tudom elképzelni, hogy a vakcinákat látva inkább visszahúzódik, hanem sztem inkább egyre durvább akar lenni.

(#86617) Ricardo válasza janeszgol (#86613) üzenetére


Ricardo
félisten

A tények azok adottak. egyre több fiatalnál jönnek elő súlyos tünetek, szövődmények. Hogy ezt miként tálalják, az egy másik dolog.

sajnos a média ilyen. ha esik 3 centi hó azt olvasod, látod mindenhol hogy "Az országot belepte a hó" A sarkvidéki idő megbénította az országot....stb.
ez nem jó, de sajnos ilyen.
az sem megoldás, ha elhallgatják, "nehogy megijedjenek az emberek".

Normálosan, de tudatni kell velük. Igenis tudják meg, és fogják fel, hogy ez nem vicc.

" Mostani lezárások? Az országnak működnie kell. Ja, de az orvosok telefonon keresztül praktizálnak, ki se nyitnak a TB-s rendelők, fel se veszik a telefont. Ez jó így? Virágot tudunk az OBI-ból venni, de ha fogtömést akarsz, akkor 30 ezer ft a maszeknál. Persze lőtte egy teszt 19500-ért.
Ez jó így?"

Nem jó. de egy világjárvány esetében nem arról szól, hogy jó legyen, hanem arról, hogyan lehet a legkevesebb veszteséggel kijönni belőle. van egy sor intézkedés, amivel egyetértek, és van jópár, amivel nem. ettől fügetlenül betartom a szabályokat.
Aki balhézik, meg tüncikézik, és elbagatelizálja ezt a helyzetet, csak azt éri el, hogy pont ő az egyik aki miatt még tovább fog tartani az a helyzet, ami ellen lázad.
Sajnos sokaknak ez már túl összetett.

Egy éve maszkozunk, védekezünk, és sokan még most is azzal érvelnek, hogy tuti összeesküvés, "mert az influzenza eltűnt, milyen érdekes."

Odáig már nem jut el, hogy a covid elleni védekezéssel az influenza terjedését is jelentősen visszaszorítottuk. És ez csak egy példa.

[ Szerkesztve ]

(#86618) radi8tor válasza Rage47 (#86616) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Olvass utána a vírusok evolúciójának. Pont hogy afelé fejlődnek, hogy szelídebbek legyenek de gyorsabban terjedjenek.

⭐ Stella

(#86619) emvy válasza Rage47 (#86616) üzenetére


emvy
nagyúr

A virus nem akar semmit, nem gondolkozik :)

while (!sleep) sheep++;

(#86620) Soulfly842 válasza radi8tor (#86618) üzenetére


Soulfly842
addikt

Ezt igazolja az angol és a dél-afrikai mutáció is. :D Ami sokkal-sokkal gyorsabban válik dominánsá a világon, mint az eredeti 'vad vírus'. Szelídnek nem nevezném ezt a piszok dögöt. Nehéz megülni, megszelítdíteni... :D

De tréfát félretéve, van a vírusoknak egy evolúciója is. Az erősebb változat érvényesül, marad fenn. Ami jobban megtud telepedni, könnyebben terjed.

Az jelentette itt a legnagyobb bajt, hogy egy világszintű, teljes populáció szintű tenyészet volt és van, s ebben a végeláthatatlan tenyészetben szükségszerű egy-egy olyan variáció létrejötte, ami szükségszerűen könnyebben érvényesül.

A vakcinák ezért fontosak, hogy ezt a világszintű tenyészetet felszámoljuk. Akkor érhetünk csak a végére.

[ Szerkesztve ]

(#86621) Narxis válasza Soulfly842 (#86620) üzenetére


Narxis
nagyúr

Azután majd jön a Covid-21 vagy 22 és lehet előről kezdeni.

Thanos was right.

(#86622) Fire/SOUL/CD válasza Asbee (#86614) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Teljesen egyetértek azzal, amit írsz. Én sem vagyok oltásellenes, nem is értek hozzá, de azért felvetődnek bennem is olyan kérdések, amihez csak józan paraszti ész kell, arról nem is beszélve, ha olyan ember fejti ki az aggályait, aki pl. a Pfizer teljes kutatási anyagát elolvasta és még érti is, hogy mi van oda leírva...

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#86623) Rive válasza Soulfly842 (#86620) üzenetére


Rive
veterán

Volt már néhányszor ez a 'szelídülés' dolog.
Egy kórokozó akkor szelídül, ha van ilyen irányba mutató szelekciós nyomás. Azaz pl. a 'durva' változatok szaporodását/terjedését hatékony és következetes intézkedésekkel akadályozzák.

Ennek hiányában a kórokozók afféle 'aki kapja, marja' alapon inkább durvulni szeretnek.

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#86624) Angelina87 válasza Parci (#86579) üzenetére


Angelina87
tag

nem neked akartam én célozgatni... Elnézést, ha mégis így jött le! :)
Mindenesetre vissza is vonulok, mert ez a helyzet már nekem több kettőnél..., megyek a kertbe.. Ültetek egy fát! :R

Tisztelettel mindenkinek és aki megbetegedett, annak gyors gyógyulást :)

" A világon vendég vagyok."

(#86626) pjen válasza Rive (#86623) üzenetére


pjen
félisten

Ha ez így lenne, már rég kipusztúltunk volnaA nagyon agresszív kórokozók eleve önkorlátozóak.A terjesztők túl gyorsan halnak.

(#86627) Elektrosokk válasza #20749568 (#86625) üzenetére


Elektrosokk
addikt

+1 !!!

és nem egyetlen alkalomra gondolok, de inkább nem mennék most bele....

"Bárcsak elviselnétek tőlem egy kis esztelenséget, sőt viseljetek el engem is." Szabadságot Aweriotnak! ️

(#86628) Fire/SOUL/CD válasza Kékes525 (#86615) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

1. kutatni lehet sok mindent, csak az alkalmazás, az már más tészta.
(Tudod, volt a történelemben olyan versenyző, aki azon agyalt jó sokáig, hogy lehet kettépattintani egy atommagot, Ő sem gondolta volna, hogy Hiroshima meg Nagasaki lesz belőle...) ;]

2. Békeidőben, ha az általad leírt feltételek adottak is lennének, akkor sem engedélyeznek semmit sem 1 hónap alatt...(pár tízezer emberen végzett teszt, az kb. semmi, ha azt követően meg milliárd embert pumpálnak tele Pfizer-el...
Az mRNA-t úgy engedték "szabadon", hogy "olybá tűnik/feltételezhetően/nagy valószínűséggel stb stb" nem fognak hosszú távon sem gondot okozni...(Ámen amúgy.)
Ha 5+ év múlva jobb lesz a hallásod (de azért, mert nőtt egy 3. fül a homlokodra), akkor nem lesz őszinte a mosolyod... :DDD

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#86629) Rive válasza pjen (#86626) üzenetére


Rive
veterán

Ez pontosan így van.

Például a túl gyorsan elpusztuló fertőzött vagy a nagyon látványos tünetek (pl. népsűrűségtől, betegség lefolyásától, intézkedésektől függően) jelenthetnek olyan szelekciós nyomást, ami a szelídülés irányába mutat.

De jelen esetben ez egyelőre nem áll fenn.

Viszont sikerült egy szép, egészséges méretű gene pool létrehozásával megágyazni a gyors driftnek - és annak örüljünk, hogy shift még nem volt.

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#86630) Narxis


Narxis
nagyúr

Gulyás: kevés az oltásra regisztráltak száma, ismét levelet kapnak az idősek [link]

Hmm...

Thanos was right.

(#86631) Alex91


Alex91
félisten

[link] , nem is tudom...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#86632) UberMutant válasza Narxis (#86630) üzenetére


UberMutant
őstag

pillanatok alatt eljutunk oda, hogy vakcinában lehet fürdeni, nem lesz kit oltani

(#86633) Narxis válasza UberMutant (#86632) üzenetére


Narxis
nagyúr

Akkor repetázhatnak azok akik akarnak.

Thanos was right.

(#86634) Ezekiell válasza UberMutant (#86632) üzenetére


Ezekiell
veterán

Ok, jussunk, mihamarabb.

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#86635) emvy válasza Ezekiell (#86634) üzenetére


emvy
nagyúr

De kozben meg azt mondjak, h a regisztraltakat nyar kozepere oltjak be, nem husvetig. :(

while (!sleep) sheep++;

(#86636) pjen válasza UberMutant (#86632) üzenetére


pjen
félisten

Nem baj, a lélegeztető gépeket úgyis kidobják, lesz hová tenni.

(#86637) Nagymelák


Nagymelák
aktív tag

Sziasztok! Lehet hogy hülyeséget kérdezek, de oltás után fertőzhetek? Úgy értem hogy nem vagyok COVIDOS, csak ma kaptam oltást és ezzel nem nagyon vagyok képben, viszont ha igen a még nem beoltott családot jó lenne nem kiirtani.

(#86638) Asbee válasza Alex91 (#86631) üzenetére


Asbee
veterán

2 nap múlva jönni fog a hír, nem találtak összefüggést.

(#86639) Asbee válasza Narxis (#86630) üzenetére


Asbee
veterán

Akkor oltsák a fiatalabbakat akik kérték. Főleg hogy ezzel van tele a sajtó, mennyi fiatal kerül kórházba és lélegeztetőre.

(#86640) Fire/SOUL/CD válasza Narxis (#86630) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Nem azokkal kellene foglalkozni, akik nem is akarják beoltani magukat, akarták, de meggondolták magukat, akarták, kaptak is időpontot, de baxtak elmenni, meg nem kell nekik a Kínai stb stb, hanem azokat, akik reggeltek és nem tartoznak a fent említett halmazba...
(A 80 éves Benő Bá'-t nem kell újra megkeresni postai úton, amikor korábban is a regges papírral gyújtott be...) :W

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#86641) Ezekiell válasza emvy (#86635) üzenetére


Ezekiell
veterán

A megfejtés nyilván az, hogy még 2-3 hónapig bőven tudnak regisztráltat oltani, de utána nem biztos, szóval a jövőre nézve fontos, hogy regisztráljanak a népek.

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#86642) Rive válasza Nagymelák (#86637) üzenetére


Rive
veterán

Lehet hogy hülyeséget kérdezek, de oltás után fertőzhetek?

Oltás után még néhány hét, mire kialakul valamilyen szintű védettség, ha addig elkapod akkor tovább is tudod adni. Szóval ne kapd el.

Ha már van védettség akkor már nagyon alacsony (de nem pontosan nulla) az esélye, hogy hazavidd.

Magától az oltástól semmiképpen se leszel fertőző.

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#86643) pjen válasza Fire/SOUL/CD (#86640) üzenetére


pjen
félisten

A 80 éves Benő bácsihoz inkább el kellene menn és beszélni vele.Az élsportolók a pénzükért simán megtehetnék.Legalább lenne valami hasznuk.

(#86644) Kékes525 válasza Fire/SOUL/CD (#86628) üzenetére


Kékes525
félisten

1. :N 67 ezer találat: [egyszerű goggle keresés: mRNA application in cancer research] , és két konkrét példa [mRNA-Based Personalized Cancer Vaccines] , [mRNA vaccine for cancer immunotherapy] Tehát már régóta (mintegy 10 éve) embereken is alkalmazzák.

2. :N Már több mint 100 millió embernek adták be és bizonyíthatóan nincs komoly melléhatása.

A hosszútávú mellékhatás pedig gyakorlatilag kizárt:

1. Két fő komponense közül a lipid molekulákat már legalább 50 éve használják a gyógyászatban és soha nem mutatott komoly mellékhatásokat.

2. Az RNS és így az mRNS is az élőszervezet leginstabilabb molekulája. Rendkívül gyorsan, legtöbbször néhány óra alatt lebomlik a szervezetben. Épp ez volt a gond a kifejlesztésénél. Meg kellett valahogy hosszabbítani ezt az időt. Módosított építőkövekkel érték el. Így már néhány napig nem bomlik le a szervezetbe. Azonban az RNázok utána maradéktalanul lebontják. A RNázok a szervezet leggyorsabb, legagresszívebb enzimjei. -75 celsius fokon is működő képesek. Én dolgoztam velük. Az RNS mintám fél év alatt teljesen lebomlottak a száraz jég hőmérsékletén, pedig előtte alaposan mentesítettük az RNázoktól. Azonban ha már csak 1 molekula is maradt a mintában, az már fél év alatt letudja bontani a több millió RN-es molekulát -75 fokon.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#86645) Rive válasza Narxis (#86630) üzenetére


Rive
veterán

Az, hogy a hülye regisztrációjuk kifejezetten akadályozza az egész oltási folyamatot, fel se merül a hülyefejűekben :W

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#86646) bopeti98 válasza UberMutant (#86632) üzenetére


bopeti98
őstag

Minden napra jut egy hír, hogy most épp melyik mutációra nem olyan hatásos a vakcina, ezzel pedig rohadtul nem növelik az oltási hajlandóságot.
Ismerősöktől is hallom, hogy minek oltassák be magukat, ha úgy sem hatásos? Majd az őszi 2.0-ás verziót kérik, de mire oda jutunk, már a covid 3.0-ával fognak riogatni, és hogy nem olyan hatásos rá az új vakcina. Ennek komolyan sose lesz vége. És akkor csodálkozunk, hogy egyre több ember engedi el a dolgot. :U

[ Szerkesztve ]

(#86647) Nagymelák válasza Rive (#86642) üzenetére


Nagymelák
aktív tag

Köszi, az első részét azt tudtam, a lényeg az hogy az oltás miatt nem fertőzöm meg a családot.

(#86648) ubyegon2


ubyegon2
nagyúr

Koronavírus: szeptemberig is eltarthat a lezárás Magyarországon?

Személyesen fogadott Orbán Viktor 450 ezer vakcinát a repülőtéren

Úr áldja minden lépését. :R (mégiscsak másképp érzi magát az a kínai vakcina, ha óvandzsí fogadja)

[ Szerkesztve ]

(#86649) lafaty80


lafaty80
őstag

Mi is "túl" vagyunk talán rajta. Most 20. napra ír ki a dokink a rendszerből így péntek éjfélig leszünk még házi karanténban(03.12.).
Nekem még maradt a köhögés, de a tüdőt érintő szúró/égető érzés nagy levegőnél már nincs.
Párom hányása is lassan 4 napja elmúlt, szaglása még nem az igazi, hol van valami, hol nincs.
Az eddigieket csak követtem, de amit most kicsit közelebbről tapasztaltam és első kézből hallottam dolgokat. Ténlyeg több most a "fiatalabb" (30-50) korosztály a kórházban, sokuk nagyon komoly fulladással. Van kollégám 22 éves és napok óta küzdenek, hogy ne kelljen gépre tenni... és nincs alapbetegsége.

Remélem nálunk sem lesz vagy elenyésző long-ovid hatás. Most a gyerekeket féltem a szokszervi gyulladás lehetősége miatt.

Nem kívánom senkinek ezt a szart, nálam pszihésen is hatott, az állandó aggódás és félelem.

Kitartás mindenkinek!

Cuccaim: https://kit.co/lafaty

(#86650) Rive válasza bopeti98 (#86646) üzenetére


Rive
veterán

A keresztimmunitás miatt egyelőre az '1.0' vakcinák akkor is bőven hasznosak, ha nem adnak már 100% védettséget.
Ősznél előbb valószínűleg nem várható '2.0' vakcina.

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.