Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#86901) szabi__memo válasza Ezekiell (#86900) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Fantasztikus hogy egy év alatt ez még mindig nem jut el az agyig

(#86902) radi8tor válasza Ezekiell (#86900) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

30-50 az “új idős”. Capiche? :DDD

⭐ Stella

(#86903) Ricardo válasza radi8tor (#86893) üzenetére


Ricardo
félisten

:DDD

(#86905) kkdesign


kkdesign
senior tag

Sziasztok. Érdeklődni szeretnék, hogy valakinek COPDs családtagja ismerőse kapott már oltást? nagyon sovány Édesanyám és COPDje van, ami miatt nehezen kap levegőt.. és érdekelne hogy aki esetleg már túl van oltáson, melyik ajánlott, mit mondott a doki? Melyiket ajanlják copdvel.. Kínaitól féltem, mert teljesen benne vn a vírus, ha pedig ezáltal kiváltja amit az élő vírus, az baj... Astra kicsit megingott nálam. Oroszt nem tudom kaphatja e, pfizer meg szerintem kb eselytelen hogy azt kaphassa, pedig 60on felül van.

(#86906) szabi__memo válasza #20749568 (#86904) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Te olvasol híreket is?

(#86907) syberia válasza Rive (#86629) üzenetére


syberia
veterán

Viszont sikerült egy szép, egészséges méretű gene pool létrehozásával megágyazni a gyors driftnek - és annak örüljünk, hogy shift még nem volt.

[link]

https://howbad.info/

(#86908) Coyot válasza #20749568 (#86904) üzenetére


Coyot
őstag

A gyakorlat meg nem ezt mutatja még mindig, az meg hogy mi lett volna ha elengedik nem fogjuk megtudni továbbra sem akkor sem ha még 1000x leírod hogy szerinted nem történt volna semmi - de lehet hogy 10% lett volna a halálozás és beszarik az orvoslás meg még az árucikkmozgást is szarrá korlátozzák, aztán verhetnéd azt asztalt hogy nincs túrórudid a nagynémetországban, meg bulikázni se engedik szegény fiatalokat - aztán én is ezt így készpénznek veszem és mindig ez lesz rá midnen hsz-edre a válaszom. Mindjárt írok is rá egy scriptet :D

Csak hogy ez hülyeség úgy ahogy van még mindig. És be is fejezhetjük a jól felfrissített baromságot újra. Bár Parci még nem unja ezekszerint :)

[ Szerkesztve ]

Má' nem

(#86909) Ezekiell válasza #20749568 (#86904) üzenetére


Ezekiell
veterán

Ha el engedjük, akkor gyorsan többszöröse lesz a halálozás a teljesen összeomlott eü miatt, és onnan nem lenne visszaút, a spirál csak porogne tovább.

De mindegy, falrahanyt borsó, ha ezt nem értetted meg ennyi idő alatt, akkor ezután se fogod.

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#86910) attiati válasza bigdady (#86748) üzenetére


attiati
veterán

"Rendőr ismi ... ezt választotta az 5-ből "

Be lehetett volna őt oltani akármivel.
Mégis akkora szívességet kell tenni, hogy bármit választhat egy rendvédelmis.
Nincs még egy ilyen társadalmi réteg.
Kérdés sem sok maradt.

[ Szerkesztve ]

(#86912) Ringman válasza attiati (#86910) üzenetére


Ringman
nagyúr

tanárokkal lehet tüntetéseket oszlatni? naugye

(#86913) szabi__memo válasza #20749568 (#86911) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Neked nem probléma

(#86914) Ricardo válasza #20749568 (#86862) üzenetére


Ricardo
félisten

" Ezt magyarázd már el azoknak akiknek megszűnt a munkahelye, vagy nem kaptak rendes oktatást, vagy annak az elég sok fiatalnak akik tényleges lelki problémákkal küzdenek, "

Érdekes.
Kit érdekelnek a halottak, a long covidosok (legyen öreg vagy fiatal), az öregek haljanak meg aki fullad így járt. Mindenki oldja meg a saját nyomorát.

Aztán hirtelen szociálisan érzékenyre váltasz amikor a saját érveidet kell alátámasztani. Elkezdesz más emberek sorsával takarózni.

(#86915) szabi__memo válasza Ricardo (#86914) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Nekem is feltűnt. Szerintem ez trollkodás

(#86916) daneel_hu válasza kkdesign (#86905) üzenetére


daneel_hu
addikt

"Kínaitól féltem, mert teljesen benne van a vírus, ha pedig ezáltal kiváltja amit az élő vírus, az baj... "

Már, hogy a búbánatban tudná ugyanazt kiváltani egy inaktivált vírus mint az élő?
Az élő vírustól megbetegedhetsz, az inaktiválttól aligha... ott csak oltási reakciód lesz.
:R :F

(#86917) szabi__memo válasza daneel_hu (#86916) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Úgy hogy nem tudod hogy mennyire inaktívált

(#86918) Ricardo válasza #20749568 (#86904) üzenetére


Ricardo
félisten

"Ha én odamegyek hozzád covidmentes időben, hogy figyelj. Van itt egy vírus, ami esetleg pár százalék eséllyel engem kicsinál, meg pár százalék eséllyel longcovidot okoz, legyél már olyan kedves maszkot hordani, szociális életet nem élni, meg otthon ülni, mert neked kutya kötelességed mindent elkövetni azért, hogy az én valagamat megmentsd. Hülyének nézel? Igen. Ahogy most is pontosan ez van. Mindenkinek el kell tudnia fogadni, hogy az ő tyúkszaros élete nem ér és érdemel annyit, hogy megálljon miatta a világ."

Fordítsd meg.

Ha én odamegyek hozzád covidmentes időben, hogy figyelj. Van itt egy vírus, ami esetleg téged megöl, vagy jó eséllyel jelentősen rontja hátra lévő életminőségedet de ne foglalkozz vele, mert neked kutya kötelességed mindent elkövetni azért, hogy az én nyaralásom ne legyen veszélyben, és bulizni is járhassak, mert szomorú és depis lennék, ha otthon kellene egy ideig maradnom. Igen. Mindenkinek el kell tudnia fogadni, hogy az ő tyúkszaros kényelme nem ér és érdemel annyit, hogy sokan beáldozzák a saját, vagy szeretteik életét és egészségét .

[ Szerkesztve ]

(#86920) Ricardo válasza #20749568 (#86919) üzenetére


Ricardo
félisten

Senkinek nem kell rettegni, de a szabályokat bekell tartani. Szép világ lenne, ha mindenki csak azokat a szabályokat tartaná be, ami tetszik neki.

(#86922) szaszayanou válasza Ezekiell (#86900) üzenetére


szaszayanou
aktív tag

Define "idős", és nem csak ők halnak meg, mostanában meg pláne nem.

Van valamilyen statisztikai adat erre, miszerint mostanában különösen nem az idősek halnak bele? Érdekes módon én nem találtam, ezért kérdezem. Viszont a koronavirus.gov.hu oldal listáját átpörgetve ugyanazt a sormintát látni, mint korábban. A koronás elhunytak átlagéletkora nagyobb, mint a várható életkor, és ezzel összefüggésben a korábban emlegetett 1%-os halálozás nagyrésze ebből a csoportból kerül ki.

[ Szerkesztve ]

Still stands Thine ancient sacrifice, An humble and a contrite heart.

(#86923) daneel_hu válasza szabi__memo (#86917) üzenetére


daneel_hu
addikt

:C
IGEN

(#86924) Coyot válasza #20749568 (#86919) üzenetére


Coyot
őstag

Tultoljatok a rettegozest. Itt senki nem retteg max betartja a szabalyokat meg akkor is ha eleg nagy hulyeseg nemelyik. De ettol nem lesz anarchia sem mad bukik a politikus.

es ne tegyunk ugy minta egy eve mindenki otthon ulne az elet megy tovabb, a nyaron meg fullba nyomhatta mindenki is. kis magyarorszagon raadasul meg korlatozasok is csak modjaval vannak, intezheted a dolgaidat szabadon. Max nem este 8 utan mesz a tescoba...

Tudjuk szegeny sok munkanelkuli, mutasd csak nemetben mennyi uj munanelkuli lett az elozo evekhez kepest? Aztan jatszhatjuk ezt a tangot a gorbekkel mint a laca a halalozasi statisztikval.

[ Szerkesztve ]

Má' nem

(#86926) szabi__memo válasza szaszayanou (#86922) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Statisztikát én kifejezetten erről nem láttam de minden nap jön hír hogy tolódik lefele és tele fiatalokkal az intenzív.

(#86927) Coyot válasza #20749568 (#86925) üzenetére


Coyot
őstag

Naci kartya? Tenyleg? :DDD

Má' nem

(#86928) Wn2tl válasza emvy (#86882) üzenetére


Wn2tl
tag

"ahogy az ausztralok is csinaltak"

Ausztrálok azért elég nagy előnyben voltak, mikor ez az egész beindult. Anno pont telibe kapta őket a nyár, és egy nagy sziget amit könnyű volt bezárni. Jóval később kapták meg a víruspakkot, mint a Föld másik fele. Igazából elég lett volna Kínát hermetikusan kirekeszteni, de akkor a sátán szava volt, hogy állítsuk meg a légi forgalmat onnan. Aztán pedig már késő bánat. Az lett volna az igazi tökösség, ha Kínával szembe megy a who elsőre.

(#86930) attiati válasza #20749568 (#86904) üzenetére


attiati
veterán

Az éves ~1000 mm csapadék 12 hónap alatt érkezik.
De egy hét alatt is ráboríthatnánk az országra.

Előbbi kezelhető, még akkor is, ha június nagyon csapadékos és kárt tehet a termésben.

Nade ha az utóbbi jönne? Érdemes lenne védekezni?

Ezekre mit mondasz?

(#86931) szaszayanou válasza szabi__memo (#86926) üzenetére


szaszayanou
aktív tag

Én is olvastam ilyen cikkeket, de ezeket helyén kell kezelni. Jellemzően kórházi forrásokra hivatkoznak, és a klinikumban dolgozó orvosok elé csak a legrosszabb esetek kerülnek. Emiatt hajlamosak világvégét kiáltani, miközben a tapasztalataik alkalmatlanok arra, hogy a teljes népességre nézve vonjunk le következtetéseket. A növekedés, meg az arányeltolódás valódi mértékét is nehéz belőni ilyen beszámolók alapján. Pl. ha a második hullámban volt egy fiatal betege, most meg van három, azt lehet úgy is tálalni, hogy többszörösére nőtt a számuk. A kattintásokat pedig épp az ilyen megfogalmazás hozza az újságnak.

Still stands Thine ancient sacrifice, An humble and a contrite heart.

(#86933) szabi__memo válasza szaszayanou (#86931) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Lehetni lehet de ettől még sokan mondják így biztos látszik is ez. Hogy halálozási statisztikában mit jelent szerintem még hetek/hónapok míg igazából kiderül

(#86934) Ricardo válasza #20749568 (#86921) üzenetére


Ricardo
félisten

Egy jóval rövidebb (mondjuk egy hónap) de szigorúbb (valóban csak a létfentartáshoz kellő dolgok engedélyezettek, és azok is az esetleges fertőzési lehetőségek minimalizálásával) egységes lezárás ahol betartják, és betartatják a tiltásokat. Aki fertőzőtt az így vagy úgy túljut rajta. Mivel nem tudja kinek átadni elhal a virus. Persze ez csak utópia. Ilyen egységet elvárni a világtól csak a mesében lehet. Marad ez a csiki csuki, ahol egymással szomszédos országok egymással teljesen ellentétes időben nyitnak, és zárnak, és azt is csak részlegesen. Ez kb annyit ér, mintha egy medencéjében a strand vezetősége kijelölne egy belehugyozós, és egyy nem belehugyozós részt.

(#86935) Digitalis válasza Coyot (#86927) üzenetére


Digitalis
senior tag

Sőt, szériában pont ő puffogtatja itt burkoltan a rosszemlékű toposzokat, idősek, betegek, ne álljanak az útjába, abnormális szabályaival...

Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.

(#86936) Parci válasza kkdesign (#86905) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

anyós copd-os, bár nem ennyire. kínait kapott. hogy a doki mit mond... hát, a járvány elég sokféle dokit kihozott a fényre... azt adta, mert azt most adják mindenkinek. viszont némi plusz infó: volt két ismerőse, akik visszadobták a kínait, pár hétre rá kaptak pfizert.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#86938) Parci válasza szaszayanou (#86922) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

ha változnak az arányok, az pár hét múlva látszik csak a halotti statisztikákban. meglátjuk. az orvosok kongatják a vészharangot, de rájuk nem szokott figyelni a nép.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#86939) attiati válasza #20749568 (#86932) üzenetére


attiati
veterán

milyen megoldást kínálsz erre a te világnézeteddel?

(#86940) pittlaren válasza #20749568 (#86897) üzenetére


pittlaren
csendes tag

Á, nem gondoltam komolyan, hogy bármiképp' árnyalni tudom a nézőpontod, elhiszem, hogy Te komolyan így, és helyesnek tartod amit írsz. Attól még, _szerintem_ irgalmatlan marhaság, már bocs.
Eklatáns példa ez a megjegyzésed: "van aki nem képes felmérni azt, hogy mit vesznek tőle el éppen." De Te azért vindikálod magadnak a jogot, hogy eldöntsd helyettük, ugye?

Kérlek ne terelj, nem azt vitattam, hogy a nyugdíjasok >>öregek<< idővel meghalnak (ki nem?), hanem azt a megközelítést, amivel Te elintézted a potenciális halálukat, illetve, amit járványvédelem, meg a nyugdíjasok szavazatainak korrelálása kapcsán írtál: nevezetesen, hogy a védekezés egyedüli oka, a veszélyeztetettek életének, ezáltal szavazatának biztosítása. Ja, szavaznak, mint ahogy korábban dolgoztak, adót fizettek. Jó, hogy nem már a Logan futását propagálod. Ismétlem, nekem kábé sose' lesz állami nyugdíjam, legfeljebb egy marék rizs, mire odajutok.

Nem vok valami fosszilis kövület ha arra gondolsz, nem azért "szóltam be" neked a nyugdíjasok kapcsán, hanem mert borzasztóan sértette a fülem, ami nyilván egyéni szoc. problem, de egy nyilvános fórumon ennek hangot adni bocsánatos bűn. :DD

Kassandra őrült volt, nem?

Milyen név az, hogy Azim? Cornwalli vagy ír? Mór...

(#86941) tom_tol válasza Ezekiell (#86909) üzenetére


tom_tol
addikt

Akkor kijelenthetjük hogy megmentettük és a továbbiakban is megfogjuk menteni az emberiséget a kipusztulástól. Ja nem jó a fogalmazás, én nem csak ti.

(#86944) szaszayanou válasza szabi__memo (#86933) üzenetére


szaszayanou
aktív tag

Nekem az ilyen beszámolókról mindig az jut eszembe, amikor még egy éve pár hét különbséggel néhány szakorvost megtalált a média (jellemzően olasz orvosokat). Akkor annak függvényében okozott panaszokat a covid, hogy mire specializálódott az adott doki a cikkből. Az ideggyógyász covidon átesett betegeinek neurológiai baja volt, a reumatológusnak hátfájós betegei voltak, és ezt remekül összekötötték a koviddal. Egyetlen praxis tapasztalatai alapján, kontrollcsoport és normális számú minta nélkül. Dr. House című sorozatban mondta a főszereplő, hogy ha az ember orvost választ, akkor betegséget is választ magának. Kb. ugyanez a szitu ezzel is.

Still stands Thine ancient sacrifice, An humble and a contrite heart.

(#86945) Ezekiell válasza tom_tol (#86941) üzenetére


Ezekiell
veterán

Akkor kijelenthetjuk, hogy értelmetlenül szalmababozol. :U

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#86946) Ricardo válasza #20749568 (#86937) üzenetére


Ricardo
félisten

'vagy elengedjük és röviden de lezárjuk.'

Az nem opció. Azalatt a rövid idő alatt olyan terhelést kapna az egészségügy (még a legfejlettebb országokban is), és olyan létfontosságú ágazatok, hogy sokkal jobban megroppantaná az gazdaságot mint ez a csikicsuki.

Erre szerintem nincs jó megoldás, csak rossz, és rosszabb. Hogy melyik a kisebb vagy nagyobb rossz, annek megítélése egyénenként (kinek melyik sérti jobban az egyéni érdekeit) változik.

(#86947) szabi__memo válasza szaszayanou (#86944) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Kivéve hogy itt a covid osztályokat vezető kórházi orvosok nyilatkozatai egybevágóan hangzanak

(#86948) Coyot válasza #20749568 (#86929) üzenetére


Coyot
őstag

Tehat amikor mar nincs mas jon a naci kartya, fenomenalis :D
Te aki amugy sztalinos konnyedseggel pusztitanad a neped, az intezkedeseid miatt meg jobban a foldbe allna a gazdasag es hosszabb idore, te eloszeded a naci kartyat arra a megoldasra amibe a leheto legkevesebb ember hal bele. Beszaras :))

ez mar innen komolytalan.

[ Szerkesztve ]

Má' nem

(#86949) Wn2tl válasza Ricardo (#86918) üzenetére


Wn2tl
tag

"Ha én odamegyek hozzád covidmentes időben, hogy figyelj."

Én hiába toppantok, hogy a járművek ne pöfékeljék az utcánkban orromba a rákkeltő benzingőzt. Senkit nem érdekel, pedig károsabb, mint a covid...

(#86950) attiati válasza #20749568 (#86942) üzenetére


attiati
veterán

Nem akarlak sarokba szorítani.
A példa lényege, hogy érdemes e kezelni egy begyorsuló problémát.
És te ezt hogyan tennéd?

szerk:
(Azon túl, hogy értem az érveléseidet a szabadságjog, fiatalok élete, stb.. mellett. De ez nekem fél szemmel nézés)

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.